Suomen presidentinvaalit 2024 -

Aki Pyysing wrote:

En suosittele laskemaan Jutta Urpilaista kokonaan nolla-arvaksi. Demarit ovat gallupien suurin puolue ja Jutta ainoa valintakelpoinen nainen. Ja voittaisi Halla-ahon toisella kierroksella, kuten kaikki muutkin, joilla on eväitä päästä toiselle. Lisäksi jos kävisi niin hassusti, että toiselle menisi Haavisto ja Urpilainen (edelleen, mahdollista. Ei kovin todennäköistä, mutta mahdollista) Urpilainen haastaisi Haaviston ja pitäisin jopa suosikkina. Pohjanmaan patamustat eivät mitään Helsingin Homo-Pekkaa äänestä, joten Demari-Juttaa Pohjanmaalta joutuisivat hammasta purren painamaan. Muutenkin Urpilainen ärsyttää oikeistoa selvästi vähemmän kuin Haavisto, vaikka talouspoliittisesti taitaa olla Pekka Jutasta oikealla. Tosin talouspolitiikka ei varsinaisesti presidentille kuulu. Paitsi jos sattuu olemaan juristi Salosta.  

About samoilla näkiksillä betsasin Urpilaista kilolla @ 20. Rehniä samoilla argumentilla, mutta pienemmin @ 6.

Aikamme kuvaan sopivasti on kakkoskierroksesta tulossa rehelliset vihavaalit. Sen sijaan, että äänestäjät pohtivat kenet haluavat presidentiksi on päällimmäinen pohdinta siinä ketä nyt ei ainakaan haluta presidentiksi. Kärkiehdokkailla Haavisto, Stubb & Halla-aho on vankka kannattajapohja ja vielä vankempi vihaajakunta. Sama pätee Anderssoniin, Aaltolaan ja joissain määrin varmasti Essayahiin. Kun toista ehdokasta vihataan ja toinen on harmaa ja mauton, kuin Rosson salaattibuffetti, niin luotan suomalaisiin Rossoa rakastavana kansana.

Pidän Urpilaista kaikissa kakkoskierroksen matchupeissa erittäin vahvoilla näistä syistä. Ongelmaksi muodostuu, että pitäisi onnistua kampeamaan jotenkin sinne kakkoskierrokselle... Aina voi toivoa median kykyyn kaivaa lisää uusia kohuja kärkiehdokkaista vielä ennen vaaleja.

 

koira wrote:

Urpilainen pelasi "tuumaustauollaan" itsenä ja SDPn ulos.

Josta päästäänkin tähän. Monet ovat dumanneet Urpilaisen menetetyksi tapaukseksi tämän vuoksi.

En pidä myöhäistä kampanjastarttia mitenkään ongelmana, pikemminkin etuna. Urpilainen tulee "freesinä" kasvona tentteihin, kun muiden naamat ja tenttimaneerit alkaneet jo tympiä. Harvassa ovat ne äänestäjät, jotka tarvitsevat kuukausien mutusteluajan, jotta ehtivät rauhassa perehtyä ehdokkaisiin ja lukea näiden vaalikirjat.

Pressiklubissa puitiin taannoin Urpilaisen ehdokkuutta. Ymmärsin, että juridisten/teknisten syiden vuoksi ei ole vielä voinut virallisesti ilmottautua kisaan. Mutta EU:n tehtävistä on lähdetty muidenkin maiden kansallisiin vaaleihin ilman ongelmia. Uskoisin, että Marin ei olisi pyytänyt Urpilaista ehdokkaaksi jos ei olisi 100% tietoa, että hän lähtee kunhan komissiolta tulee hyväksynnän hylje. Gallup-johtajapuolueelle jäisi aika musta pekka käteen, jos Urpilainen ilmottaisi marraskuussa sori no can do, ei nabostele.

Jos en väärin muista niin edellisissä demokraattien esivaaleissa Joe Biden oli yliviivattu alkuvuonna. Jostain syystä harmaa seniili kampesi kuin kampensikin itsensä ehdokkaaksi ja presidentiksi.

Urpilaiselle sataa myös ääniä naisäänestäjiltä ja osa maltillisista kristityistä saattaa viskata äänensä Essayahin sijaan Urpilaiselle. Gimme a cottage Henriksson saattaa kalastella samaa äänestäjäsegmenttiä kuin Urpilainen, joten pidän peukkuja että a) jättävät ehdokkaan asettamatta (en pidä todennäköisenä – vaalitentit ovat aina näkyvyyttä) tai b) valitsevat Adlercreutzin (joka osin kilpailee paikoin samoista äänistä kuin Stubb & Haavisto ja vaikuttaa muutenkin ihan tolkun kaverilta)

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -

Farseerin kannattais koittaa kunnon happo- tai sienitrippiä. Ehkä siitä saisi uutta perspektiiviä elämään salkun mikromanageroinnin tilalle. Keskustan kesäkokoukseen, lappu kielen alle ja lemmiskelyä vaimokandidaatin kanssa heinäsuovassa Woodstock-hengessä.

t. uraa jo #abit05 kanavalta seuranneena

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi -
Kilppari kirjoitti:

Jos ei ole heidän, niin tuota voisi muuttaa jotenkin siten, että turnauksiin mahtuisi kaikki halukkaat. Tähän vastataan, että "turnausten pitää loppua joskus". Todellisuudessa jos alusta poistaa ensimmäisen tai kaksi ensimmäistä turhaa tasoa, niin porukkaa alkaa tippua heti ja silloin voisi jonon kautta päästä hyvin mukaan. Tämä koskee tosin nykyään viikkoturnauksista enää sitä 50e versiota, muihin taitaa mahtua aina.

Ulkopaikkakuntalaisillehan tilanne on nykyisellään mahdoton, mutta itselläni esim jäi eilinen turnaus väliin ihan siksi, että en viitsinyt lähteä kokeilemaan mahtuuko mukaan, kun selvisi, että onkin vapaailta.

100bb aloitus BB-antella on ihan hyvä. Takavuosina on jauhettu eka taso 200bb aloitusstäkeillä ja ilman antea – tällöin voidaan puhua jo turhasta levelistä. Satelliittikarsijoille se suotakoon, että ekassa tasossa ei mennä ihan reshove-stäkeillä. Etenkin jos on joutunut matkustamaan isolle kirkolle kauempaa.

Ymmärrän, että pitkä koronatauko sai jakajia siirtymään uusiin hommiin ja jos korvaavaa väkeä ei oo saatu rekryttyä niin joudutaan menemään 100 pelaajan capilla. Mutta jos 500€ sisäänostolla turnauksissa jatkuvasti myydään osalle pelaajista "ei oota" niin kysynnän ja tarjonnan laki kyllä vihjais, että buyinia on laskettu liian alas.

Lisäksi se, että satelliittipelaajat jotka ovat yhdellä bulletilla kisassa eivät pudottuaan vapauta paikkaa halukkaalle late reg -ajan ollessa päällä on taas näitä monopolikasinon omia "näillä mennään"-kuriositeettejä. Mitään järkevää argumenttia ton puolesta en keksi millään.

Näytä koko viesti
Nokia -
Aki Pyysing kirjoitti:

Kyllä 296000000:n osakkeen omistajalla pitäisi olla linja auki jenkkeihin siltä varalta, että joku päätyy vetämään siellä kurssin 80 pinnaa ylös tai että voi tehdä arbitraasia, kun molemmat markkinat ovat auki.

Eiköhän Solidiumin konttorilta lähdetä kotiin tasan 17:00 kun virka-aika päättyy.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -
Donkchamp kirjoitti:

Voisiko joku tiivistää miten tässä GME sopassa raha/tuotto jakautuu lopulta?

Oletetaan että x ajan päästä kuitenkin markkina-arvo heijastelee yhtiön todellista arvoa mikä on oletettavasti siis huomattavasti pienempi kuin nykyinen arvo.

Nyt shortanneet hedgefundit joutuivat maksamaan tahoille joilta osakkeet oli lainassa? WSB jengi ostaa valtavasti hinnasta riippumatta. Jossain vaheessa alkaa myyntipaine ja valtaosa WSB "HOLD"-jengistä häviää isosti? Tässä välissä myyneet vanhat omistajat ja osaketta ylöspäin mentäessä treidanneet tekevät tuottoa. 

Lopulta vapaan kaupankäynnin kohteena olleet osakkeet päätyvät WSB porukalle ja positiot tappiolla. Näin WSB ja HF porukka häviää molemmat. Tämä lienee olleen tarkoituskin?

Shorttauksen sääntöihin koskaan perehtymättömänä oon miettinyt onko seuraava skenaario mahdollinen:

Oletetaan, että A (Melvin Capital) lainaa osakkeen joltain toiselta B (esim. BlackRock rahastoa oon muistaakseni kuullut osakkeiden lähteeksi) ja myy C:lle (WallStreetBetsin massoille). Ja oletetaan yksinkertaistetusti vielä, että B omisti aiemmin koko 100% osakekannan, jonka A shorttasi eteenpäin ja C omistaa nyt 100% osakekannan.

Mikäli oon ymmärtänyt, niin WSB:n gameplan on, että shorttiajan päätteeksi Melvinin on lunastettava takaisin koko osakekanta, ja WSB saa käytännössä määrittää hinnan millä myy.

Voiko Melvin (A) ja BlackRock (B) keskenään sopia, että alkuperäinen shorttisopimus puretaan, jos osakkeen lainaamisen korkojen sijasta BR saa puolet Melvinin saamista osakkeen myyntituotoista. Kuvitellaan, että A on saanut myytyä koko osakekannan WSB:lle (C) keskihintaan $100/kpl. Sanotaan, että A:n korkovelvoite laina-ajalta B:lle on $5 osakkeesta $10. A joutuisi short squeezatuksi, jos joutuu ostamaan koko osakekannan takaisin yli $100:lla. Mutta entä jos B ehdottaa A:lle, että osakkeita ei tarvitsekaan ostaa takaisin ja palauttaa, jos he splittaavat A:n saaman myyntivoiton $100/kpl osakkeesta. Tällöin C jää istumaan osakkeidensa kanssa, joita kukaan ei lunastaisikaan takaisin koska alkuperäinen shorttisopimus on kumottu.

Sallittua, mahdollista?

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -
von Fyrckendahl kirjoitti:

Huhu on toki paljon herkullisempi kuin tylsä selitys. Robinhood ei ole ensimmäinen nettifirma, jolle tulee yhtäkkisiä kapasiteettivaikeuksia ison käyttäjämassan rynnätessä samaan suuntaan.

Mitä nää kapasiteettivaikeudet on jos Robinhoodin käyttäjät ostavat 1:1 käteisellä ilman vipua?

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -

Revolutista pystyy kaiketi vielä ostamaan GME:tä. Tekis mieli ottaa yks kyytiin ihan vaan joukkuehengen nostatuksena.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Toivottavasti Fiilismiehen HS-juttu ei jinxaa Tesla-runeja!

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -

Hetkinen, miksi Ahvenanmaa saa 70M€ vuotuisen (ainakin ensimmäiseltä vuodelta?) korvauksen menetetyistä tuloista jos PAF ei joudukaan blokatuksi?

EDIT: Ymmärsin siis varmaan väärin. Eli nykytilanteessa 70M€ korvausta ei tule? Vai tekikö PAF one the greatest deals in the history of trade deals, maybe ever.

Toki kiinnostaisi tietää millä despoottikädellä ja salamyhkäisillä kriteereillä blokkilistalle päätyy... PAF sinne tuskin koskaan joutuu, mutta miten esim. party/Betfair/Stars/Olybet? Heillä tuskin on mitään kanavaa mihin valittaa, jos listalle joutuvat ja katsovat että heitä ei kohdella tasapuolisesti PAF:n kanssa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Siellä Smart Trump money marssii Capitoliin...

Enää tästä puuttuu, että joku asetta kantava hillbilly päättää ottaa demokratian omiin käsiin

Näytä koko viesti