Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 17.1.2021 01.31

stocksman kirjoitti:

Vuoden 2021 lopussa lentoliikenteen odotetaan olevan jo lähempänä normaalia. "

 

Business-lentäminen ei palaa ennalleen ikinä veikkaan minä. Nyt on opittu että ruumiin lennättäminen ympäri maailmaa ei tuo lisäarvoa palavereihin kun ajatus voidaan siirtää etänä palaveripaikalle. Näkyy ihan viivan alla kansainvälisissä yrityksissä säästyneinä rahoina ja tehokkaampan työskentelynä, toisaalta voi syntyä myös ahaa elämyksiä eräiden keskijohdon edustajien kohdalla, että tuohan on ihan turha ukko kun konttorilla vaan pyörittelee peukaloitaan eikä kisko punkkua ykkösluokassa.

Lomalennot voivat olla melkoista mylläkkää kun rajoitukset poistuvat. Sitten on vähän ajettuja matkailuautoja ja edullisia kesämökkejä taas kaupan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.1.2021 01.26

Uusi virusvariantti on keulilla USAssa maaliskuuhun mennessä.

"CDC Says Faster-Spreading COVID Strain Will Likely Be Dominant in the U.S. by March"

https://www.yahoo.com/entertainment/cdc-says-faster-spreading-covid-1933...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.1.2021 01.20

Tuli ihmeteltyä Saksan tilannetta enempikin, mutta mistään ei löytynyt selkeää yksittäistä syytä korkeaan 4% kuolleisuuteen. Kuolleisuus nousee muuallakin. Kuolleet ovat vanhuksia kuten yleensä. Mielenkiintoinen havainto Saksan tilanteesta on etätyön vastustaminen, mikä taas johtaa pitemmällä aikavälillä kovempiin ja pitempiin lockdowneihin. Vain 14% (!!!) porukasta käy etätöissä. Tuossa lankapuhelinten luvatussa maassa ei ihan heti työssäkäynnin metodeja muuteta.

https://www.dw.com/en/as-germans-continue-to-circulate-covid-death-rate-...

"The COVID-19 death rate is especially high among older people. According to a January 12 graphic provided by the market research company Statista and based on RKI figures, 89% of all COVID-19 deaths in Germany occurred in the age group of 70 and older. The highest proportion of all deaths since the beginning of the pandemic is found in the 80-89 age group, at 46.8%. According to the graphic, the proportion of deaths in the 0-49 age group amounts to 0.9%. Three death occurred in the 10-19 age group, and 11 children younger than 10 have died of COVID-19.

The most common statistic for comparing disparate geographies and population sizes is to adjust the totals to deaths per 100,000 people. The rate of COVID-19 deaths is increasing across the world."

https://www.msn.com/en-za/news/other/germany-covid-19-death-rate-now-hig...

"Its fatality rate is now even worse than that of the United States.

Despite this, German businesses – unlike their counterparts in most of the developed world – continue to resist remote working.

Only 14% of employees worked from home at the end of last year."

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 13.1.2021 06.34

DeJargon kirjoitti:

Kummallista toimintaa Ruotsissa:

"733 out of 961 Teslas (76%) owned by Tesla Sweden were never in use. For example the car with the reg number HAR29G was registered & deregistered on 2019-02-12. The company has owned this vehicle for 1 year and 10 months and it is not reported as stolen https://biluppgifter.se/fordon/HAR29G"

https://twitter.com/dm_ms/status/1346505618744602624

Ei niinkään kummallista:

https://twitter.com/Mtass7/status/1346393627145232385

https://twitter.com/Mtass7

"I think you are right! I didn't know this, but apparently there is a 60k SEK ($7.3k) subsidy in Sweden if you own the car for 6 months. So Tesla has registered the car, left it unused and sold it as new in Norway after that period. "

Ikiliikkuja on keksitty jos noita pyörittää useamman hankintatuen myöntävän maan välillä...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.1.2021 04.40

Täytyi ihan itsekkin laskea käppyröistä ja juurikin 4% sain tulokseksi kun ottaa huomioon sairastumisajankohdan ja sen 3-6 viikkoa sairastamiseen ennen kuin käy selväksi onko tauti kuolemaksi.

Joku Saksassa asuva tai asioista tietävä voisi valaista onko lukujen takana muutama isompi tautirypäs esim. vanhusten hoidon yksiköissä ?

Neljä vaihtoehtoa selittää kuolleisuuden nousun, yksin tai erikseen (ei tämä niin vaikeaa ole):

-testataan vähemmän ja/tai piileviä tautitapauksia on enemmän

-tautiryppäät huonokuntoisten potilaiden keskuudessa

-tauti on käynyt vaarallisemmaksi

-hoidon laatu ja määrä ei riitä, kaikkia potilaita ei pystytä enään hoitamaan

Se yksi "pimeä" muuttuja _voisi_ olla, että kun nämä uudet variantit leviävät nuorten keskuudessa ja jos suurin osa sairastuneista on oireettomia niin tauti leviää kaikkialle ja viikatemies korjaa sitten sadon vanhojen ja sairaiden potilaiden keskuudessa. Siis näitä ns. superlevittäjiä olisi enemmän viruksen muuntumisen vuoksi ja he pysyvät pitempään piilossa kun oireita ei ole.

Talvi, lämmityskausi, Saksan ilmansaasteet (liikenne, teollisuus, hiilivoima) selittänee myös osan kuolleisuuden noususta.  Jokainen Saksassa käynyt tietää kuinka hienosti esim. ilmanvaihto on rakennuksissa hoidettu ja kun aikaa vietetään paljon sisällä niin siinäpä ei paljon maskit ja käsidesit auta jos virus on tarttuvampaa sorttia.

Japanissa alkavat vaikeat viikot juuri nyt Tokion alueella (sairaalat täyttymässä) ja pelkona on että homma riistäytyy täysin käsistä, jolloin ongelmat tuolla asukasmäärällä//tiheydellä ja ikäjakaumalla tulevat olemaan erittäin suuria (vrt. New York).

https://www.japantimes.co.jp/news/2021/01/09/national/overloaded-hospita...

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.1.2021 06.48

Petteriiiiii kirjoitti:

Itsekkin olin pitkään longina teslassa ja uskon että 10v päästä kaikki ajaa sähköllä,

Voihan sitä kuvitella näin jos asuu länsi-euroopassa ja kaupungissa vieläpä. Nyt joululomalla olen harrastanut VR-matkailua  (ei se junafirma vaan virtual reality) Google Earthin kera ja kommenttina voisin sanoa että eivät ne vanhat  länsi/japsipolttikset mihinkään häviä vaan ne rahdataan Afrikkaan, Venäjälle yms. peräkyliin.

Varsinkin Afrikan kohdella voisin todeta, että bensalla mennään vielä ainakin 50v vakaasti. Porukkaa siellä riittää nytkin jo ihan kivasti. Kannattaa tsekata esim. Nigeria paljonko porukkaa löytyy ja paljonko öljyä on omasta takaa, mitä veikkaat myykö Tesla tuolla nykyisellä hinnallaan, saati sitten tulevaisuudessa.

Kannattaa pikkaisen ajatella isommalla perspektiivillä näitä asioita. Lisäksi kannattaa katsoa missä päin maailmaa se valtaosa porukasta 50-vuoden kuluttua asuu ja autoilee. Vinkkinä voisin todeta että se alue ei ainakaan ole pohjoisessa.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.1.2021 05.32

cyberkone kirjoitti:

 Ei ruostuneita pakoputkia, kaasutinvikoja, moottorivikoja, ei tarvitse pelätä ettei auto lähde käyntiin aamulla, kun ei ole mitään käynnistettävää. Huoltokustannukset tippuu minimiin.

Minua niin hymyilyttää kun fanipojut puhuvat miljoonan mailin akustoista yms. hypetystä kun Teslojen korit häviävät suolassa uiton jälkeen nopeammin kuin Ladoissa aikanaan. Tutkimusfaktaa löytyy:

https://www.vibilagare.se/test/rost/rosttest-avslojar-allvarliga-brister...

https://www.bytbil.com/nyheter/larmet-redan-rost-pa-nya-tesla-model-3-19711

ps. Itse ajan vm. 2006 bensikselllä jossa edelleen alkuperäinen pakoputkisto. Ei ole ollut "kaasutin" eikä moottorivikojakaan, huoltokustannukset on 800€/90tkm kun jakoremmi, vesipumppu yms.  täytyy vaihtaa.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.1.2021 11.33

Kummallista toimintaa Ruotsissa:

"733 out of 961 Teslas (76%) owned by Tesla Sweden were never in use. For example the car with the reg number HAR29G was registered & deregistered on 2019-02-12. The company has owned this vehicle for 1 year and 10 months and it is not reported as stolen https://biluppgifter.se/fordon/HAR29G"

https://twitter.com/dm_ms/status/1346505618744602624

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.1.2021 11.27

cyberkone kirjoitti:

 Pari vinkkiä: Energiatuotanto ja varastointi, robotaxit, raskasliikenne.

Trollaatko vai mikä nyt on ?

Niin, montakos noista mainitsemistasi jutuista on muulla kuin Elonin fantasiatasolla ?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.1.2021 11.21

Dr. John Campbell: Post infection immunity, good news

https://www.youtube.com/watch?v=M3kQoyCCLmY

- brittien tutkimuksessa _yksikään_ ensimmäisessä aallossa sairastuneesta sairaanhoitohenkilökuntaan kuuluvasta EI sairastunut toisessa aallossa

-immuniteetti näyttäisi kestävän siis ainakin vuoden verran

Näytä koko viesti