Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 11.6.2020 02.41

DeJargon kirjoitti:

Nyt käydään kiivasta keskustelua onko Tesla saanut EHKÄ toimitettua ensimmäisen ihan oikean hengityskoneensa (kuulemma pitäisi olla, mutta kun kukaan ei tällaista nähnyt eikä Musk ole Twiitannut niin en usko), niin GM laittaa noita tulemaan jo urakalla etuajassa:

Kysmys tietäjille montako ihan oikeaa hengityskonetta Tesla kykeni toimittamaan ?

a) 0

b) 1

c) kukaan ei tiedä varmaksi, kuitenkin alle 2

Semin tuotantovalmius on samalla tasolla noiden hengityskoneiden kanssa. Robotaksien tilanne on huomattava paljon huonompi.

 

Näytä koko viesti
Kruunu - 9.6.2020 12.49

Tulipa tyhjättyä kruunutilit, ei enään pää kestänyt kun tappioitakaan näistä ei voi vähentää. Dollareita jäi vielä pikkasen.

Näytä koko viesti
Kruunu - 7.6.2020 03.38

SEK vahvistuu Euroa vastaan kuten myös NOK. Norjan kruunu käyttäytyy kait öljyn hinnan vetämänä mutta mikä SEKin kurssia vahvistaa tällä hetkellä?

Itsellä on mukava potti Nordnetin SEK valuuttatilillä ja pitäisi kotiuttaa euroiksi, mutta nyt näyttää että trendi on siihen suuntaa ettei vielä malttaisi jos SEK vahvistuminen jatkuu.

Näytä koko viesti
Suomalaiset kiinnostuivat Attendosta? - 7.5.2020 05.03

 

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5e0bb783-13d4-4ed3-88e2-7d486878e4de

"Poliisi aloitti esitutkinnan Kiuruveden hoivakodista: Nippu raskaita rikosnimikkeitä, toistakymmentä epäiltyä"

"Huhtikuun 22. päivänä Itä-Suomen poliisi aloitti selvityksen liittyen toimintaan. Nyt on käynnistynyt esitutkinta, jossa rikosnimikkeet ovat työturvallisuusrikos, virkavelvollisuuden rikkominen ja väärän todistuksen antaminen viranomaisille. Lisäksi tutkinnassa on useita kuolemantuottamuksia ja vammantuottamuksia, ja poliisi uskoo, että rikosnimikkeitä voi tulla esitutkinnan edetessä lisääkin. "

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oikein ihanalta terveydenhuoltopuolelle tuntuu tommonen kohta kuin "väärän todistuksen antaminen viranomaisille".

Toisaalta en ole yhtään asiasta yllättynyt Attendon kohdalla.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.5.2020 12.44

khufu kirjoitti:

Jos sähkö tuotetaan esim. polttamalla hiiltä sähköauto ei tietysti ole kovin ekologinen vaihtoehto. Käytännössä kuitenkin jo Suomen nykyisellä sähköntuotantojakaumalla sähköauto aiheuttaa elinkaarensa yli selvästi vähemmän päästöjä kuin polttomoottoriajoneuvot (https://hiilineutraalisuomi.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Sahkoautolla_voi_saav....

Miten niin jos?

Kannattaa ottaa sitten kokonaisuutta tarkastellessa se maailmankartta käteen ja katsoa mitenkä se sähkö siellä muualla maailmassa tuotetaan, esim. USA ja Kiina. Varsinkin kun katsoo käytössä olevan autokannan koon ja kasvuennusteen niin pääsee jyvälle mihin autojen sähköistyminen johtaa globaalilla tasolla: isoon kasvuun  hiili- ja kaasu energian käytössä sähkön tuotannossa.

Suomi ei tähän likaiseen sakkiin ole ikinä kuulunut. Suomi on mallimaa energian tuotannossa (no joo, pari pientä kivihiilivoimalaa löytyy), lisäksi meidän tekemisemme on kuin kärpäsen paska Amazonin sademetsässä niin hyvässä ja pahassa. Nyt tosin viherhihhuleiden metsäteollisuuden vainoamien tekee päästötavoitteisiin pääsemisen entistä hankalammiksi.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/aanekosken-uusi-tehdas-on-myos-sa...

Tähän kului vain 32,1 miljoonaa tukieuroa, saatiin sähkön tuotnatokapasiteettia lisää yli 2%. Yhteiskunta saa edullista sähköä, teollisuus lauhdelämpöä, Kiinalaiset ekologisesti ja kestävällä tavalla tuotettua havusellua ja ennen kaikkea saadaan teollisia työpaikkoja ja korvataan kallista fossiilista tuontienergiaa. Näitä tarvittaisiin pari kolme lisää hetimmiten, mutta kaikki tietävät miten Kuopiossa kävi.

Autojen tuotannon muuttuminen akuilla varustettuihin sähköautoihin aiheuttaa aivan helvetinmoisen CO2 päästöjen piikkamisen taivaisiin lähtiulevaisuudessa, näin koska päästöt syntyvät sähköautoissa valmistuksessa kun taas polttiksille ne syntyvät pääosin auton käytön aikana. Näin käy vaikka käytettävä sähkö olisi biodynaamisesti tuotettu. Tämmösiä pikku mutkia tässä ekotaivaassa nimeltä sähköautoistuminen.

Jos haluatte olla ekologisia niin unohtakaa ne sähköautot ja alkakaa lobata sellu- ja biotuotetehdaiden puolesta. Ei ole niin mediaseksikästä kuin Teslan omistaminen eikä naapurit tule kateellisiksi, mutta voin vannoa että noiden tehtaiden takia kokonaisveroaste tai työttömyys ei ainakaan nouse tässä maassa toisin kuin kaikessa muussa viherpiipertelyssä esim. sähköautotolppien pakkovarustelussa.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 2.5.2020 09.01

starsailor kirjoitti:

Kannattaa katsoa uusi dokumentti Youtubesta Planet of the Humans, joka sivuaa myös Teslaa. Siinä esiin tulevat faktat kertovat ettei nykyinen ekologinen ja puhdas energiantuonto ole pidemmän päälle kestävää ja järkevää esim. mitä järkeä on valmistaa suurin resurssein sähköauto, jos sen käyttämä energia tuotetaan kivihiilivoimaloissa tai muilla näennäisesti puhtailla energioilla, jotka kuitenkin vaativat fosiilisien jatkuvasti lisääntyvää käyttöä.

HYS! Hyvää satua ei saa pilata faktoilla, tulee paha mieli satuun uskoville. Ei saa kertoa ikäviä faktoja jotka saattavat tulevaisuudessa vaarantaa ihmisten äänestyskäyttäytymistä.

Lisäksi täytyy argumentoida "faktat" tuleville äänestäjille jo peruskoulussa riittävän monta kertaa: sellutehdas=paha, sähköauto=hyvä. Kahden peruskoululaisen isänä meinaa muuten ihan tosissaan mennä herne välillä nenään kun näkee mitä ekouskonnolista paskaa opetetaan lapsille, täyttää suunnitelmallisen poliittisen aivopesun määreet aivan täysin.

Odotan innolla milloinka Suomen hallitus laittaa nämä sähköautojen pakkolatauspisteet tehtäviksi  taloyhtiöille ja firmoille. Maailma pelastuu taas jälleen kerran Tyttöhallituksen toimesta ja veronmaksaja kiittää. Tietysti onhan heillä tuo hetu-muutoskin sukupuolineutraaliksi työn alla eli edistys edistys edistyy (no joo taisi tuo olla edellisen hallituksen aloittama soppa, myönnetään). Siihenkin taisi mennä miljardin verran ?

Parasta mitä luonnolle on hetkeen aikaan tapahtunut on korona  eli autoilun ja lentomatkustuksen romahdus. Tosin Myskimies lentää kuitenkin  omalla jetillään kuten ennenkin kun hoitelee ekobisneksiään kuten Marssin turistimatkailun aloittamista.

Linkolan kuoltua olen odottanut sitä uutta  vihreän puolueen messiasta joka eläisi niin kuin opettaa. Tosin Linkola kyrvähti vihreään liikkeeseen kyllä aivan täysin.

https://www.youtube.com/watch?v=ZANPsjFQb68

Kaikki kunnia Linkolalle, itse kunnioitan hänen mielipiteitään paljon, toisin kuin näiden omassa ekoteknologiauskonnossaan touhuavia pellejä, jotka rahastavat ihmisiä heidän tietämättömyyttään hyväksikäyttäen.

Teknisessä mielessä tykkään sähkökäyttöisistä kulkineista, mutta ei kannata sotkea mitään ympäristöhömppää näihin missään muodossa.

Autoteollisuus tekee justiinsa semmoisia autoja jotka tekevät kauppansa. Jos valtiovalta määrää tekemään sähköautoja niin sitten tehdään sähköautoja. Siinä ei kauhesti ekologisuus ratkaise, vaan se mitä viivan alle jää.

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 2.5.2020 07.21

Fiilismies kirjoitti:

Oon ottanu rahat lähes kaikista muista osakkeista / sijotuksista pois ja tankannu tätä lappua kaikilla resursseilla. Vituttais aivan liian paljon nähdä Tesla-100 kertaistuvan omana elinaikana ja miettiä, että hitto kun olis sijottanu enemmän, koska olihan tää niin nobrainer juttu. 

Nyt oli eka kertaa tilanne edessä  kun en osannut päättää pitäiskö painaa peukku ylös vai alas? :-O

Omasta mielestä uhkapeli ja Teslaan sijoittaminen ovat vähän eri juttuja... Uhkapelissä voiton todennäköisyydet ovat laskettavissa ja todennäköisyydet toimivat matematiikan lakien mukaan vs. Teslan kurssikehitys.

Ikävämpi puoli näissä Teslan arvostuksissa on se fakta, että taustalla on teollista toimintaa jonka olisi syytä olla tuottavaa varsinkin jos hommaa skaalataan ylöspäin, sillä jossain vaiheessa muuten loppuu firmalta rahat totaalisesti.

Bitcoinikin on paljon selkeämpi "sijoitusinstrumentti" kun se (tappiollinen) teollinen toiminta puuttuu yhtälöstä kokonaan.

Yksi asia mikä on jäänyt aika paljon syrjään on Tesla / Musk lakijuttujen keulivat lukumäärät ja tulevat sanktiot noista aukiolevista jutuista. Voi olla että kurssikehitys muuttuu mielenkiintoiseksi kun häkki heiluu Myskimiehelle. On muuten ihan todellinen kurssiriski.

Seuraamme Teslaa mielenkiinnolla, popcornit on kyllä syöty jo aika monta vuotta sitten. Tämä Musk-sirkus on kestänyt jo vuosikausia, mutta ehkä tähän saadaan selvyys nopeutetulla aikataululla. Näyttää kaverilla pää olevan jo twiittien perusteella ihan toffeeta.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 2.5.2020 07.00

tomjar kirjoitti:

Ei ainakaan kassavirran kannalta.

Teslan kassavirta oli ensimmäisellä neljänneksellä 895 miljoonaa dollaria pakkasen puolella, mikä oli takapakkia yhtiön tavoitteille saavuttaa positiivinen kassavirta tämän vuoden aikana.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/tesla-tunnusluvut-yllattivat-sijoittajat-aikoo-myyda-puoli-miljoonaa-autoa-vaikka-usan-tehtaat-ovat-kiinni/2de37ff4-1e69-4ca2-bd49-d2ed1b259d22

HYS! "Mutku Tesla on kuin Amazon alkuaikoina  jne".

https://pbs.twimg.com/media/EW5mPTvWkAIrdhv?format=jpg&name=large

:-)

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 2.5.2020 06.14

Roope1248 kirjoitti:

Edit: fiilismies avasikin hyvin taustaa Muskin twiiteille. Ei olisi hauska Muskin saappaissa lukea lokajuttuja, kun yrität päästä Marssiin ja siinä samalla muuttaa energiatalouden kestäväksi. 

Jos edellä oleva oli sarkasmia niin sori siitä, mutta kerros nyt tyhmälle insinöörimatikan suorittaneelle miten sähköautotehtailu muuttaa energiatalouden kestäväksi nykyisellä energiantuotannon jakaumalla ?

Joo, Norja on poikkeus, se tiedetään.

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 26.4.2020 09.21

Li-S akkuja pukkaa maailmalle:

https://www.bloomberg.com/press-releases/2020-04-21/brighsun-s-li-s-batt...

"FRANKSTON, AUS, Apr 21, 2020 - (ACN Newswire) - Lithium batteries will soon
power Electric Vehicles (EVs) traveling 2,000 km on a single charge, say the
team at Brighsun New Energy. The company is preparing for industrial trials
later in the year for a range of lithium-sulfur (Li-S) batteries that can
power a cell phone for over a week and can theoretically travel close to 2,000
km on a single charge. The revolution is underway."

Tämä oli jo Kauppalehdessä:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kiinalaisessa-akkulapimurrossa-on-hur...

"Energiayhtiö kertoo jo patentoineensa erilaisia akkujen valmistukseen liittyviä tekniikoita. Seuraavaksi vuorossa on uudenlaisten kennojen koe-erän valmistus. Australiassa riittää yhtiön mukaan tarvittavia päävalmistusmateriaaleja jopa satojen vuosien tarpeisiin. Akkujen valmistuksen luvataan teollisessa mittakaavassa sujuvan jopa edullisemmin kuin nykyisin käytössä olevien akkujen. Tuotantolinjojen uskotaan olevan käytössä jo vuoden 2020 lopussa."

Yleensä nämä akkuhommat menee sille haihatteluosioon, mutta tämä Brightsun on kehittänyt näitä Li-S kennoja jo pitemmän aikaa. Lisäksi jotain osaamisesta kertoo että 2015 on ajettu tuon firman sähköbussilla yhtäsoittoa pikkaisen toistatuhatta kilometriä.

Nythän voi aikamoinen murros tulla eteen jos tämä akkuhommeli tosissaan toimisi teollisessa mittakaavassa. 

Itseä ei nyt niin sähköautot kauheasti innosta mutta tuommoinen akku Kotarin sähkis Freeridessa tai Zeron eri malleissa olisi kyllä mahtava jutska :-) 

Näytä koko viesti