Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 9.4.2020 09.48

No pienehkö bugi on Y:n perseessä, menee takaluukku ruttuun eikä se hieno puskuriviritys ota pikkupusua vastaan. Kovemmassa pusussa taas menee muovinen puskuri, törmäysosa ja takaluukku vaihtoon. Puhdas amatöörimäinen suunnittelumoka on se että takaluukku on tuotu takapuskurin tasoon.

https://insideevs.com/news/408187/tesla-model-y-rear-hatch-sitting-exposed/

https://www.forbes.com/sites/samabuelsamid/2020/04/07/tesla-model-y-lift...

Tosin tommonen pultattu alumiininen vaihdetteva törmäysosa muovipuskurin alla on ranskiksissa ollut jo yli 15 vuotta, kohtuullisen kovastakin mällistä selviää vain puskurin ja tuon törmäysosan vaihdolla.  Takaluukku ei taivu jos ei koko perä mene kasaan. Liekö tuossa jotain uutta ja ihmeellista Amerikan maalla, en tiedä kun sen puolen kulkineita en omista.

https://srotas24.co.uk/car-parts/car-body-parts/bumpers/bumper-reinforce...

Offtopic, tenavana ollessa meillä oli Datsun 160J jonka hieno kromattu etupuskuri  oli muutaman millin ulompana kuin konepeiton etureuna. Eli jokaisessa pikkupusussa olisi sekä etupuskuri ja konepeitto mennyt vaihtoon, eli on näitä mokia ennenkin nähty. Tähän puuttui TM:n tai Tuulilasin toimituskin toruen autojutussaan.

https://www.favcars.com/photos-datsun-160j-sedan-1973-77-403956.htm

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 08.22

Jos ei vituta (vielä) niin en suosittele katsomaan, voi mennä pääsiäinen pilalle.

https://areena.yle.fi/1-50498782

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 02.56

von Fyrckendahl kirjoitti:

Tuskin on yllätys, että ennenkokemattoman kriisin oloissa kaikki ei mene niin kuin piti.

Montako kertaa harjoittelu sallitaan sun mielestä? Itse asiassa on yllätys koska sikaflunssan jälkeen asiaa oltiin hoitamassa vauhdilla kuntoon, mutta siinä epäonnistuttiin surkeasti.

Päätökset ja askelmerkit olivat selvillä mutta kukaan ei hoitanut asiaa maaliin. Lääkkeiden puolella asia lienee toisin.

Minkä takia epäonnistuttiin on se tärkein kysymys koska ongelma tiedettiin varusteiden saatavuuden suhteen kriisissä ja ennakoiviin toimiinkin oli ryhdytty ajoissa.

Muuta vaihtoehto ei oikein ole kuin joku on ositetut hommansa jättänyt hoitamatta. Jos valtion rahoitus jäi saamatta olisi joku vaihtoehtoinen toimintamalli pitänyt juntata läpi tavalla tai toisella. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 02.25

Jokainen voi jatkaa tätä vuorollaan, mä lisäsin ton neloskohdan :-)

 

Hauska seurata miten mielipideaallot kriisissä etenevät:

1. Kaikilla on mielipide, miten ihmisten liikkuvuutta pitää rajoittaa

2. Kaikilla on mielipide, miten paljon ja keitä pitää testata

3. Kaikilla on mielipide, miten paljon suojaimia pitäisi olla ja missä niitä pitäisi käyttää

4. Kaikille mielipiteensä julkisesti esittäneille löytyy vielä joku pilven päältä alaspäin tarkkaileva Uber-manager, joka kertoo ylimielisesti postaten, että muut kirjoitteljjat ovat jälkiviisaita hurskastelijoita

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 02.13

Minua taas kiinnostaa erittäin paljon, että minkä takia valmistautuminen on mennyt ihan päin helvettiä vaikka sitä on junnattu sikaflunssasta asti.

Yksityisellä puolella on mononkuva perseessä heti jos mokaat näin isoissa asioissa: sadat elleivät tuhannet terveydenhuollon työntekijät tulevat sairastumaan laiminlyöntien vuoksi, osa tulee kuolemaan. Vanhustehuollossa tulee kuolleita kymmenittäin kun infektoituneet työntekijät levittävät tautia tietämättään kun suojavarusteita ei ole.

Ihmiset näitä asioita hoitavat ja jos lopputulos on tämä niin jotkut eivät ole hoitaneet heille osoitettuja tehtäviä niinkuin ne olisi pitänyt hoitaa.

Onko tuo joku muuten vaan kirjoteiltu iso kasa paperia huvin vuoksi:"Materiaalisen pandemiavarautumisen tarpeita selvittävän työryhmän RAPORTTI".

"FFP3-hengityksensuojainten ja silmiensuojainten hankinnat olisi edullisinta toteuttaa sairaanhoitopiirien yhteishankintana, yhteistyössä HVK:n kanssa. Hankinnan tulisi tapahtua vuoden 2015 alkuun mennessä"

Pullaa on syöty kymeniä kiloja ja päivärahoja kuittailtu kymmeniä tuhansia ja mikään asia ei ole mennyt maaliin asti.

ps. Edelleenkään vaimon työpaikalle ei ole ilmaantuntu MITÄÄN materiaalia HVK varastoista.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 01.55

Noinhan se oli tarkoitus toteuttaa mutta sikaflunssan jälkeen kiinnostus hiipui kun valtiolta ei tullut rahaa. Tästähän on ihan palaverit istuttu ja Yliksellä oli ihan kattava yhteenveto miten juna kulki oikeaan suuntaan mutta pysähtyi kun rahaa ei ilmaantunut ja sittten homma ei ilmeisesti kiinnostanut enään ketään.

Valtiojohto voi katsoa ihan peillin eli vaikka vastuu on sairaanhoitopiireillä, niin kuntien saaman rahoituksen vähetessä on tingitty juurikin näistä varmuusvarastoista. Valtion olisi pitänyt antaa korvamerkitty raha minkä voi käyttää ainoastaan varmuusvarastoinnin kustannuksiin.

Toinen juttu on se että on kyllä aika urveloa porukkaa sairaanhoitopiirissä jos eivät hälytyskellot soineet jo helmikuussa että tarvikkeita pitää hamstrata ns. v*tusti ja heti ulkomailta. Vaikka korona ei olisi tullut Suomeen niin varusteet loppuvat maailmalta sen takia kun muualla on tilanne isosti päällä.

Edit. Kaivelin Ylistä mutten löytänyt tuota threadia missä tämä HVK katastrofi oli selvitty miksi näin kävi. Toinen asia on FIMEA joka valvoo lääkkeiden varmuusvarastointia ja järjestelmä kait toimii eli varastoja on ja lääkevalmistajat/toimittajat raportoivat tilanteensa ok. Jotenkin vaikuttaisi että tämä suojautumistarvikepuoli EI ole ollut FIMEan valvonnassa  (jostain syystä) eikä kenenkään muunkaan hanskassa, ei ainakaan HVK:n. Asia lienee parasta  tutkia jälkikäteen kenen vastuulla tuo varustepuolen valvonat on ollut ja miksi näin huonosti on käynyt. Nyt näyttäisi että lääkepuolella homman PITÄISI olla kunnossa niin lääkkeiden kuin lääkkeiden antamiseen tarvittavien tarvikkeiden osalta. Suojavarustepuoli  taas on ryssitty aivan täysin kaikilla tasoilla eli niin hallituksen, HVK:n kuin sairaanhoitopiirien tasolla. 

 

Edit 2. Löytypäs:  

Virallinen muistio: http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/69948/URN_ISBN...

2 HENGITYKSENSUOJAIMET, SILMIENSUOJAIMET JA KIRURGISET SUU-NENÄSUOJUKSET Valtakunnallinen FFP3-hengityksensuojainten hankintatarve on noin 400 000 suojainta (Liite 1). Silmiensuojaimia tarvitaan sama määrä kuin hengityksensuojaimia. Kirurgisten suu-nenäsuojuksien tarve on noin 3,7 miljoonaa kappaletta (Liite 2). Kirurgisia suu-nenäsuojuksia on HVK:lla riittävä määrä, joten sairaanhoitopiirien ei tarvitse niitä tätä tarkoitusta varten hankkia. FFP3-hengityksensuojainten ja silmiensuojainten hankinnat olisi edullisinta toteuttaa sairaanhoitopiirien yhteishankintana, yhteistyössä HVK:n kanssa. Hankinnan tulisi tapahtua vuoden 2015 alkuun mennessä. Yhteistyö sairaanhoitopiirien, Työterveyslaitoksen ja HVK:n asiantuntijoiden kesken varmistaisi myös yhteisesti hyväksyttyjen suojainmallien valinnan. Mahdollinen kustannusten jakaminen valtion ja kuntien kesken edellyttää jatkovalmistelua. Tällä hetkellä valtion talousarviossa ei ole tähän tarkoitukseen osoitettua erillistä määrärahaa.

 

Yliksen aukiperkaus aiheesta: https://ylilauta.org/koronavirus/121589539#no121592088

---------------------------

Sikainfluenssasta Koronavirukseen Kirurkimaskien tie.

2009-2010 oli suomessa sikainfluenssa
2009 päätettiin hankkia varmuudelta kirurkin makseja sikainfluenssan takia, niitä tilattiin 3,7 milj kappaletta, viimeinen käyttöpäivä 2012.

Maskit varastoitiin huoltovarmuuskeskuksen varastoihin.

2009 käynnistettiin kansallisen pandemian varautumissuunnitelman laadinta, jonka loppuraportti valmistui 2012.

Suunnitelmassa otettiin kantaa varmuusvarastoihin hankinnoista kasvosuojat, kirurkin maskit, leikkaustakit, hengityskoneet yms vakavan pandemia influenssan varalta suunnitelman lopputulema oli että Sairaanhoitopiirit päättävät itse mitkä ovat omat kpl määräiset tarpeet, hakkivat materiaalit itse ja varastoi ne varastoon.

Tarkoitus oli etää sairaanhoitopiiri kierrättää normaaliajan hankinnat huoltovarmuusvarastojen kautta siten ettei siellä materiaalit vanhene, tämä ohje oli kirjatta huoltovarmuussuunnitelmaan 2012

Sairaanhoitopiiri ilmoittivat 2012 ministeriölle etteivät kykene itse omia tarpeita määrittämään, järjestettiin 2013 työryhmä materiaalisia tarpeita arvioimaan.

Työryhmässä joku muisti että meillähän on näitä kirurgin maskeja hankittuna jo "MILJUUNIA" näitä ei siis tarvi hankkia sairaanhoitopiirien, unohtui vain jo silloin että ne on vuosi sitten vanhenneet.

Työryhmä määritteli eri materiaalitarpeet kpl määrät, mutta samalla totesivat ettei ole määrärahoja budjetissa.

Vuoden 2013 jälkeen ilmeisesti kukaan ei muistanut ettei näitä varmuushankintoja tehtykkään, saatikka kukaan olisi osannut kierrättää normiajan sairaanhoitopiirin hankintoja varmuusvarastonkautta siten että sieltä tulee vanhimmat käyttöön ja uudet jää varastoon

Tuli 2019 joulukuu ja korona
2020 Tammikuussa Perussuomalaisten Juvonen jätti kirjallisen kysymyksen näistä suojavarusteista ministeriölle onko niitä riittävästi.

4 viikon kuluttua ministeri vastasti että niitä on riittävästi. jos koronaa seurataan.

Helmikuussa Tivaaminen jatkui kunnes loppukuusta Marin joutui antamaan tiedon annon eduskunnalle

12.3.2020 Ministerit kertoivat että varastossa on vtt testaamia käyttökelpoisia maskeja miljoonia, maskin kankaat testattiin VTT ja ne oli ok, Kukaan ei älynnyt testata onko kuminauhat ehjiä.

2 viikkoa sitten rekat lähti varmuusvarastolta jostakin jonnekkin ja jotain kyydissä, miljoonat suojavarusteet.

Kaikkeen ylläolevaan löytyy dokumentit.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 01.29

Missäs tommonen hukea määrä Nevadan sairastuneista oli näkyvillä ? 

Nevada

sairastuneita 2,318

uusia tänään  216

https://bnonews.com/index.php/2020/01/tracking-coronavirus-u-s-data/

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 01.19

petteri kirjoitti:

Huoltovarmuuskeskus tilasi ilmeisesti kohumaskit aika hämäriä reittejä:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006469147.html

Kootusti kommentoituna jälleen kerran: Saatanan tunarit

Alkaa jo pelottaa kun näiden urveloiden osaaminen on tätä luokkaa, että jos joku tilaa STM tai THL:n palaveriin niiden vakiokampaviinereiden sijaan muffinseja niin raasut tukehtuvat joukoittain palaverin aikana niihin paperivuokiin.

Veikkauksia montako sekunttia esim. konepajassa hankintapäällikkö olisi hommissa sen jälkeen jos käy ilmi että:

-ei ole tilannut tavaraa ajoissa vaikka tarve on ja tiedetään jo paria kuukautta aikaisemmin että tavara tulee varmasti loppumaan kaikilta toimittajilta

-tilannut tuon jälkeen hätäpäissään joltain  "liikemieheltä" ylihintaista paskaa lentorahtina  10x ylihintaan 5 miljoonalla ja  maksanutkin tuotteet etukäteen

ps. Eipä ole ole huoltovarmuusvaraston maskeja eikä hanskoja näkynyt vaimon työpaikalla vieläkään.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 8.4.2020 05.12

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kiinasta-ostetut-hengityssuojaimet-e...

Kiinasta ostetut yli kaksi miljoonaa hengityssuojainta ja maskia eivät sovellu sairaalakäyttöön – "Suojamateriaali ei ole eurooppalaisten standardien mukaista"

 

Tämmöisiä ovat käyttäneet muualla hätätilassa:

https://www.youtube.com/watch?v=xJ6sbaqU3Vw

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.4.2020 03.55

Entisessä työpaikassa oli hupina tuotannossa kysyä aina kun oli saatu osia eräältä alihankkijalta : "Ampuisitko alihankkija N.N valmistamalla tykillä?" .

Nyt voidaan kysyä: Haluaisitko päästä tehohoidossa testaamaan omasta tai omaisesi toimesta Teslan tekemiä 0-sarjan hengityskoneita, käsi yylöööööös nyt?

En usko että Teslan hengityskoneista tulee sairaalapaloja hetkeen aikaan,  koska tuskin ehtivät mukaan tähän pandemiaan kun eka proto on nyt saatu Youtuubiin näytille. Siellä keksitään kovasti pyörää uudelleen sen sijaa että oltaisiin alettu kokoonpanna valmista settiä. Odotan popcornien kera Muskin ja Pellavapään tulevia twitter viestejä :-)

ps. Pojalle tuli tänään Tieteen Kuvalehti ja siinä kerrottiin että turistiliikenne Marssiin alkaa 2024.

Näytä koko viesti