Kindred -

No jospa tämä saisi kurssin takaisin oikealle uralle:

” 1. The maximum number of shares/SDRs that can be repurchased is 6,000,000. The Company’s holdings of its own shares/SDRs may not at any time exceed 10 per cent of the total outstanding shares.
2. The total share repurchases under the program may not exceed SEK 600,000,000.
3. Share repurchases are to be made on Nasdaq Stockholm in accordance with the Nasdaq Nordic Main Market Rulebook for Issuers of Shares and MAR.
4. Share repurchases can be made from 26 July to 26 September 2021 and from 28 October to 17 December 2021
5. The programme does not permit share repurchases being executed during the closed period ahead of the third quarter 2021 interim report publication.
6. Share repurchases are to be made at a price per share within the recorded interval, i.e. the interval between the highest buying price and the lowest selling price.
7. Share repurchases shall be spread out during the course of the buy-back program as much as reasonably possible, without limitation for Nordea to make its trading decisions concerning the timing of the purchases of the shares independently of the Company.
8. Payments for the shares/SDRs are to be made in cash.”

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Ennen tätä päivää en ole Teslaan koskenut pitkällä tikullakaan, mutta nyt ollaan jo niin karmeassa kuplassa, että en malttanut olla ostamatta Tesla Bear X3:sta. Tuo 800 voipi olla hyvä raja-arvo kuplan puhkeamiselle, näin ainakin toivon ja sen puolesta betsini tähän roskaan tein :)

Näytä koko viesti
Global Gaming -

Tervetuloa mukaan Aki! Jatkossa omistusta yhtiön hallituksessa on aivan toiseen tapaan kuten oletkin toivonut. Tapahtunut on kyllä ikävien sattumien summa, mutta olisi tämän silti pitänyt mennä paljon paremmin. Jos olette ihmetelleet hiljaisuuttani Globalin osalta niin olen ollut sisäpiirissä jo hetken aikaa ja näin en tule kommentoimaan GG:n asioita julkisuudessa.

Näytä koko viesti
Global Gaming -

Juu, ei mennyt kuin Strömsössä. Kyllä siinä piti pari kertaa silmiä hieraista, että katonko nyt varmasti oikeita lukuja. Reilusti yli 60Msek oli tosiaan odotukset kun Q3 oli jo 62Msek - ja mitä sieltä tulee.. 14M. Ei helvetti sentään. Aika karu herätys ja tämä kurssiromahdus päälle, jota kyllä osasi odottaa lukujen jälkeen, ehkä ei sentään alle 20 kruunun olisi uskonut sukeltavan, mutta mutta.

Olisi johto voinut nähdä edes vähän vaivaa ja tunnustaa missä ovat menneet noin pahasti metsään. Niinköhän tämä oli todellinen syy CFO:n lähdölle? Olen tässä yrittänyt pähkäillä, että mistä tuo rommaus johtuu ja en ole keksinyt muuta järkevää syytä kuin liiallisen ja epäonnistuneen markkinoinnin joka varmasti suurilta osin epäonnistui Spellandetin kohdalla. Bounce rate ym. kertoi jo, että Spellandet ei ollut toimiva konsepti ja sen markkinoinnista luovuttiin, toki aivan liian myöhään. Ajatusvirhe tuli itselle siinä, että en huomioinut pitkäaikaisvaikutuksia. Ilmeisesti Q3:lla Ninja kantoi vielä hyvin hedelmää vaikka sen markkinointia tuotiin alas Spellandetin kustannuksella, mutta se asiakashankinnan laskun todellinen vaikutus nähtiin nyt sitten Q4:lla.

Aikamoista, aikamoista.. no onneksi on edes hyvät osingot tulossa. Laiha lohtu, mutta jotain sentään. Nyt johdon pitää kyllä laittaa palikat kuntoon ja ripeästi.

Näytä koko viesti
Global Gaming -
InTheYear2000 kirjoitti:

Mitä on odotettavissa Q4:ltä? Onko Entisellä Pelimiehellä antaa hyvää näkemystä. Kovasti on kurssi tullut alas viime aikoina.

No oma käsitykseni on, että paljon parempaa olisi luvassa kuin mitä "analyytikot" ovat viime aikoina pöytään heitelleet. Itse olen tankkaillut lisää jo useaan otteeseen. En olisi millään uskonut näkeväni GG:n kurssia alle 30 kruunun sen jälkeen kun Q3 tuli pihalle ja kurssi jo hetkellisesti rikkoi 40 kruunua. ABG heitti hiekkaa rattaisiin pudottamalla hyvin radikaalisti tavoitettaan 55 kruunusta niinkin alas kuin 37 kruunuun. Minusta tuo liike oli hieman yliampuva. Nyt Redeye laskeskeli analyysissään, että Q1 tulisi olemaan tappiollinen ja target pidemmällä aikavälillä base case target 43 kruunua. Targetistakin voidaan olla montaa mieltä, mutta se on sentään vähän järkevämmällä tasolla kuin ABG: 37. Tuo Q1:n arvio karskahtaa silti pahasti.

Redeye, ABG ja markkina yleisesti arvioi, että Ruotsin lisenssin tuomat verot ja rajoitteet iskevät voimakkaasti kannattavuuteen. Toki verotus ja talletusrajat asettavat omat haasteensa, mutta että liiketoiminta muuttuisi tappiolliseksi, siihen en usko. Verotuksen vaikutusta kompensoimaan on GG pystynyt neuvottelemaan paremmat ehdot maksupalvelu ja pelitoimittajien kanssa, kuten jo edellisissä raporteissa oli nähtävissä. Talletusrajojen uskotaan vaikuttavan voimakkaammin PayNPlay tyyppisiin peliyhtiöihin, mikä on perusteltua, sillä pelaajat etenkin alussa voivat aliarvioida rahaliikenteen määrään kun rahaa siirretään tiuhaan tahtiin edestakaisin. Kuinka moni sitten ymmärtää rajoituksen ja vähentää väliaikaisten kotiutusten tekoa, säätää talletusrajaa ylemmäs jne jne., tätä voimme vain spekuloida. Pitkässä juoksussa tämä voi olla osin positiivinen asia, kun pelaajat oppivat pitämään pelirahoja sivuilla, ilman jatkuvaa siirtelyä ja näin marginaalit paranevat rahankäsittelystä johtuvien kulujen laskiessa. PayNPlay on kuitenkin tullut jäädäkseen ja jos haluaa asiakkaita niin palvelussa ei voi tinkiä. Kilpailijat ovat raportoineet huonompia tuloksia kuin odotettua ja Q1 osalta kommentit ovat olleet sen suuntaisia, että haastava alku on monella ollut vuodelle 2019. Miksi näin, no siihen näkisin parikin syytä. He ovat ottaneet käytööön PayNPlay mallin ja kulut ovat ehkä päässeet yllättämään, toisekseen monet ovat varmasti hävinneet markkinaosuuksia GG:lle, Ninja Casino on vain pirun hyvä brändi ja first mover advantage on kantanut yllättävänkin pitkään, tai ehkä se on vain brändin ylivoimaa? Niin tai näin, Ninja brändi toimii hienosti! Toinen asia mitä kilpailijat ovat maininneet ovat lisääntyneet bonuskulut, he ovat edelleen vanhaan mallliin paukuttaneet bonukset edellä, mikä ei tuo mitään uutta ja aiheuttaa vain vitutusta asiakkaille ja rahanmenoa operaattorille. Bonukset ovat turhia, etenkin suurien kierrätysvaatimusten kautta rakennetut tyhjät lupaukset.

Mitä itse Q4 raporttiin tulee niin Redeye arvioi tulokseksi 58Msek, eli 4M vähemmän kuin Q3.lla... En tiedä mistä ne näitä numeroita repii, mutta edelleen pelaajapohjan kumuloituminen sekä pelaamisen kausivaihtelu ovat minusta selkeitä syitä odottaa parempaa tulosta kuin Q3:sta. Oma Q4 arvioni on 65-70Msek EBIT.

Jatkoa ajatellen Suomen ja Viron merkitys tuloksesta tulee varmasti kasvamaan. Netin tilastoista voisi ainakin päätellä Suomen ja Viron lähteneen hyvään nousuun ja se myös osaltaan kompensoi Ruotsin verotuksen vaikutusta kokonaisuuteen. Spellandetin siirron/päivityksen kanssa on kyllä kestänyt luvattoman pitkään, mikä on hieman noloa, mutta onneksi sen osuus liikevaihdosta oli marginaalinen. Myös vedonlyönnin kanssa on kestänyt ja ruotsalaisten mukaan se olisi tulossa Q1:n lopulla.

GG:n tarina on vasta alussa ja potentiaalia on vielä paljon parempaan. Kassaa on varmasti vuoden päätteeksi noin 7,5kr per osake ja ellei yhtiön johdolla ole näyttää konkreettista ja kannattavaa käyttöä rahalle niin kyllä minulle extra suuret osingot kelpaa. Itse olen tosiaan ostanut osakkeita aina kun osake syystä tai toisesta tippunut alemmas, tänään viimeksi piti laittaa tilausta sisään kun tämä hulluus ei tunnu laantuvan. Olemmen kuitenkin viikon päässä tulosjulkistuksesta ja hinta samalla tasolla kun yhtiön listautuessa 10/2017 ja niistä ajoista liikevaihto yli tuplaantunut ja tuloskin melkein tuplat ja kaiken lisäksi kassaan kertynyt 6-7kr per osake. Joten Sannin sanoituksia lainaten, että mitähän vittua?!

 

Näytä koko viesti
Global Gaming -

Vihdoin vähän laadukkaampaa analyysiä SEB:ltä https://research.sebgroup.com/pdf/GlobalGamingIOCb.pdf

Kyllä tästä vielä noustaan kun markkinat taas rauhoittuu.

Näytä koko viesti
Global Gaming -

Aika jytky tuli!

EBIT 60,3Msek ja liikevaihto 253,1Msek. Tulos verojen jälkeen 54,3Msek. Kippis vaan kaikille osakkaille :D Jokohan 40 paukkuu tänään..

Näytä koko viesti
Global Gaming -

Ruotsin 18% vero on tietty iso tekijä, mutta kuten olen aikaisemmin todennut, siihen on lääkkeet löydettävissä. Jos katsotaan esim. Trustlyn aiheuttamaa kulua joka ollut 15% GGR:stä, niin vaihtamalla toimittajaa tai neuvottelemalla parempi diili voisi siitä hyvinkin säästää 10%, jolloin verotuksen vaikutus olisi enää 8% ja sitäpaitsi, eihän kaikki tulot ole Ruotsista. Lisäksi markkinointiin avautuu kustannustehokkaampia työkaluja, joten myös sieltä odotettavissa säästöjä. Lisäksi todettakoon, että reguloidulta markkinalta saatua tuloa arvostetaan enemmän, joten tuota vero-peikkoa on minusta liioiteltu. Itse näen tässä vielä ostajalle hyvän mahdollisuuden 30 pinnan pikavoittoon, mutta torstaina ollaan taas piirun verran viisaampia :)

Näytä koko viesti
Global Gaming -

Kovat on odotukset ainakin. Ehkä GG ei yllä ihan Aspiren lukuihin, mutta jos lähelle kuitenkin. Johdoltahan aikanaan lipsahti koko vuoden tavoite joka oli n. Mrd kruunun liikevaihto ja 19-20% EBIT margnaali. Nyt ensimmäiset kaksi neljännestä olleet tuloksellisesti hieman pettymyksiä koska markkinointiin on satsattu ja runsaasti. Marginaaleja ovat jo saaneet paranneltua hieman kuten edelliset neljännekset ovat osoittaneet, mutta parannettavaa on vielä paljon. Suurin marginaaleja kohottava tekijä olisi Trustlyn hintojen tinkiminen, sieltä voisi saada ison parannuksen aikaan. Trustly voi kyllä osoittautua hankalaksi neuvottelukumppaniksi, mutta tuleva regulaatio voi hyvinkin olla lääke siihen kun maksupalvelut vapautuvat laajemmin ja näin Trustly voi jäädä sivuun ellei neuvotteluhalukkuutta löydy tarpeeksi.

Itse en usko, että marginaalit ottavat mitään valtavaa loikkaa vielä tässä vaiheessa, toivon toki olevani väärässä. Siltikin, odotan, että EBIT paranee merkittävästi tehden uuden ennätyksen. Jos yhtiön tavoite on kerta noin 190Mkr EBIT ja tällä hetkellä kasassa vasta 70M, täytyy loppupuoliskon olla tuloksellisesti todella tehokas, jotta tavoite on saavutettavissa. Näkisin, että alle 50Mkr ei voida jäädä pitääksemme tavoitteen elossa. Oma targettini Q3:lle on 55Mkr EBIT, mutta kun nyt edes 50M rikotaan niin olen tyytyväinen, toki Aspiren lyöminenkin on mahdollista, etenkin jos marginaaleja on saatu merkittävästi parannettua, mutta 55M EBIT ja minä olen varsin riemuissani :)

Miksi sitten yli 20% EBIT parannus edellisestä neljänneksestä voidaan varmasti kysyä. Itse näen sen siten, että pelaajapohjan kumuloituminen jatkuu, markkinointikustannukset suhteessa liikevaihtoon pienenevät, B2B:n alasajon negatiivinen vaikutus tulokseen jo lähes nollassa, ja marginaalit toivottavasti paranevat edelleen uudelleen neuvoteltujen sopimusten ja kasvaneen liikevaihdon ansiosta. Liikevaihtoa lisäämään on myös lanseerattu uusi brändi Spellandet.com joka on lähtenyt ihan kohtuullisesti liikkeelle, ainakin similarweb ja google trends tilastojen valossa(kts. alla). Toki bounce rate vaikuttaa isolta, mutta onhan kyseessä uusi sivusto ja siten paljon uteliaita vierailijoita jotka eivät välttämättä asiakkaaksi asti päädy, mikä ei tietenkään ole hyvä asia tulosodotuksille.

Hieman lukuja kasvu arvioni tueksi:

Liikevaihto: rullaava 12kk = 732,4M, viimeisen neljänneksen pohjalta laskettuna 911,2M

Ninjan liikevaihdon kehitys neljänneksittäin: Q3 92M, Q4 131M, Q1 164M, Q2 206M, Q3 2..? Erittäin kovaa kasvua kuten nähdään, jotenkin en näe sen pysähtyvän kuin seinään. Tässä voi hyvin huomata B2B:n negatiivisen vaikutuksen Q2:lla, ninjan liikevaihto kasvoi 42M, mutta yhtiön vain 28M. Nyt tätä negaa ei ole enää tiedossa juuri nimeksikään.

Markkinointikulut suhteessa liikevaihtoon: Q3 16%, Q4 23%, Q1 32%, Q2 30%, Q3 - jatkuuko laskeva trendi?

Bruttomarginaalin kehitys: Q3 59%, Q4 61%, Q1 61%, Q2 67%, Q3 - sama kysymys, jatkuuko trendi? Ei se nyt ainakaan huonommaksi voi mennä :)

Sitten niitä liikennelukuja. Similarwebin pohjalta voidaan kesällä nähdä pientä rauhoittumista joka on vuoden ajalle tyypillistä. Ninjan kävijämäärät laskivat ja uuden Spellandet brändin luvut alkoivat kasvaa. Ehkä tässä painoteltiin budjettia ja uutta brändiä markkinoille Ninjan markkinointikuluja tiputtamalla? Yhteenlaskettuna heinä-elo-syyskuun luvut olivat 845k, 740k ja 880k kun touko-kesäkuun luvut ninjalla olivat 930k ja 940k. Erikoiseksi tämän tuloksen tekee se, että Google Trends tilaston mukaan haut ovat kuitenkin selkeästi nousussa läpi vuoden kuten alla olevista linkeistä voi todeta. Lisäksi todettakoon, että lokakuu on yhteenlaskettuna uusi ennätys myös similarwebin osalta, Ninja 770k ja Spellandet 350k, eli yht. 1,12M käyntiä. Eli rohkeasti kohti uusia ennätyksiä ;)

Ruotsin trends, viimein ohi myös Leovegasin! https://trends.google.com/trends/explore?geo=SE&q=spellandet,ninja%20ca…

Suomen trends, Mrgreen ohitettu! https://trends.google.com/trends/explore?geo=FI&q=kotikasino,ninja%20ca…

 

Eli näillä eväillä torstain tulospäivään ja tietty suuren suurin odotuksin cheeky

Ps. Mitä Mrgreen kauppaan ja GG vertaukseen tulee niin vanha totuushan on, että kaikki on kaupan, hintahan se lopulta on mikä ratkaisee. Onko jotain hätää myydä nyt kun muutkin ottaneet PayNPlayn omakseen, en usko. Kilpailijoita ollut markkinoilla jo pidempään ja kasvu jatkuu. Kohta avataan Viron markkinat ja varmasti ensivuodelle on jo muita avauksia suunnitelmissa. Suomen osalta olemme edelleen pieni tekijä, joten siinäkin kasvunvaraa riittää. Minusta Ninja brändi toimii kuin junan vessa ja parempaa on varmasti luvassa päivitetyn alustan myötä, joten en ole painamassa paniikkinappulaa. Sitten on vielä se lihava kassamme jossa jo Q2:n jälkeen reilu 200M ja ehkä jo torstaina sen summaksi kirjataan 250M. Ja osingot, ne myös lämmittää/rauhoittaa mieltä mukavasti, etenkin se ajatus 2kr:sta per osake jonka itse olen arvioinut tulevaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Global Gaming -

Vedonlyönti paketissa. GG ja Kambi tehneet diilin, vedonlyönti lanseerataan Q4:lla. Tack tack :)

Malta, 29 August, 2018

Kambi Group plc signs Sportsbook deal with Global Gaming 555
Kambi Sportsbook and services selected to support the expansion of Global Gaming's product portfolio in regulated markets 

Kambi Group has signed a multi-year deal with Global Gaming 555 to provide its Sportsbook and services to the rapidly growing gaming operator. 

Listed on the Nasdaq Stockholm First North, Global Gaming operates a number of popular online gaming brands, including the burgeoning Ninja Casino.

Ninja Casino was the first gaming brand to offer PayNPlay, an innovative payments system which automatically completes the player account registration process at the point of first cash deposit.

This pioneering approach has seen Global Gaming record industry leading growth rates and, as it prepares to offer sports betting, has selected Kambi in part due to its track record of consistently achieving above market revenue growth. 

The Kambi Sportsbook, including its market-leading open-APIs and sophisticated risk management processes, will be integrated into Global Gaming's proprietary platform, with an initial launch scheduled for Q4 2018.

Due to the time of launch, the deal will have minimal impact on Kambi's 2018 revenues, although the partnership has the potential to provide a more meaningful contribution in future years.

Kristian Nylén, Kambi Chief Executive Officer, said: "I'm delighted to welcome Global Gaming to the Kambi network with the agreement further evidence of Kambi being the number one choice for visionary operators in regulated markets.

"Global Gaming is Kambi's seventh new customer signing this year, spanning four continents, which illustrates the strength of our scalable technology and operational capacity to launch customers into regulated markets wherever and whenever they need."

Christopher Naudi, Head of Sportsbook at Global Gaming, said: "Following an extensive selection process, we are delighted to be able to partner up with Kambi as our Sportsbook provider and look forward to being able to offer high levels of product, service and user experience that our customers have grown to expect through the Ninja Casino brand."

Mark Wadsworth, Chief Operating Officer at Global Gaming, added: "We offer players easy and secure access to a responsible, entertaining and high-quality online gaming experience and with our in-house expertise and Kambi's platform, we are ready to take Global Gaming to new heights."

Näytä koko viesti