Olet täällä

Kamux - 21.4.2021 10.40

Tätä samaa Kamuxin harjoittamaa käytäntöä käyttää käsittääkseni esimerkiksi autovuokraamot yms. Kollega on vuosia käyttänyt hyväksi työmatkakulkuneuvona (Vantaan - Keski-Suomen välinen matkustaminen) näitä autovuokraamojen siirtokuljetuksia. Tarve matkustamiseen noin kerran viikossa ja hyvin usein siirtokuljetuksille on isojen kaupunkien välillä tarvetta. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.4.2021 10.17

Kroppa ei kovin helposti säästöliekille mene, jos päivittäiset kilokalorit pyörii 1800 tuntumassa. Tarvitaan raju pitkäaikainen kalorien rajoittaminen, jotta aineenvaihdunnan häiriöitä (=säästöliekki) alkaa ilmeentyä. Tällöinkin kokonaisvaikutus aineenvaihdunnan normaalitilaan on kohtuullisen vähäinen eikä selitä kovinkaan pitkälle mahdollista painonnousua. Yhtään vähättelemättä op:n kokemaa tilannetta, alkoholia säännöllisesti nauttiva ja kohtuullisen normaalisti syövä henkilö ei pääse säästöliekille vaikka miten haluaisi. Koita olla myös ylikorostamatta liikunnan merkitystä painonpudotuksessa, koska liikunta on pudotuksessa hyvä renki mutta huono isäntä. Ruokavalio on pudotuksessa kaiken a ja o eikä hanskoja tule lyödä tiskiin, jos liikuntatavoitteet jää saavuttamatta. Liikunnasta saa toki monipuolista vetoapua (henkistä&fyysistä) pudotukselle, mutta kokonaisvaikutus on varmaankin siinä 10-20% tuntumassa vs ruokavalio. Lisäksi liikunnan helposti ylikompensoi syömällä liikaa koska palkitseminen. Omat tylsät, mutta tehokkaat toimenpiteet painonpudotukselle olisivat:

-Säännöllinen punnitus aamuisin. Ei joka päivä, mutta vaikka 3krt/vko. Painohan nyt saattaa vaihdella useita kiloja per päivä nesteiden/syömisten mukaan, mutta säännöllisellä punnituksella saa kätevästi juoksevan keskiarvon jonka tulisi sojottaa lievästi alaviistoon. Punnituksella jätät myös mutuilut pois ja pystyt reagoimaan muutoksiin heti esim. ruokavalion viilaamisella. Itsestäänselvä ja helppo asia, mutta niin kovin vaikeaa jostain syystä toteuttaa pitkäaikaisesti.

-Syö samoja ruokia pienillä vaihtelua tuovilla variaatioilla. Helvetin tylsää, mutta jos haluaa laihduttaa niin tylsyyden sieto on Graalin malja. Ja muutaman kuukauden voi olla vaikka aidanseipäänä, tarkoitus ei ole koko elinikää uhrata. Samojen ruokien syönti vähentää ruoasta syntyvän henkisen stressin minimiin. Ei tarvitse miettiä mitä sitä tekisi, tukeeko vai eikö tue pudotusta jne. Autopilotilla vaan valmistaa polttoainetta käytettäväksi. Lisäksi nestettä (vesi tai light mehut jos vesi tökkii) riittävästi liikunnasta riippuen, tämäkin itsestäänselvä juttu mutta ensimmäisten joukossa mikä unohtuu. 

-Älä käytä alkoholia. Joko haluat laihduttaa tai ottaa pienet sievät. Toki alkoholia käyttämälläkin voi laihduttaa, mutta juomisella saa tehokkaasti kerättyä päivän kaloritarpeen kasaan ja käytön kerrannaisvaikutukset tulee usein vielä lisääntyneen syömisen kautta. 

-Anna rasva-aineenvaihdunnan tehdä töitä öisin. Tämä tarkoittaa sitä, että älä syö enää iltaisin mitään raskasta tai kovin hiilihydraattipitoista. Keho ei tykkää, jos se joutuukin unen palauttavan vaikutuksen sijaan keskittymään ruoan pilkkomiseen vatsalaukusta. 

-Jos lipsahtaa niin lipsahtaa. Se ei ole maailmanloppu. Tärkeintä on palata normaalirytmiin heti mahdollisimman pian eikä vasta ensi viikolla. Tärkeintä on se mitä tekee 90% ajasta. 

Ylläolevat asiat omasta kokemuksesta. Laihduttaminen on helppoa, mutta helvetin vaikeaa. Tärkeintä on selkeä konkreettinen tavoite, jota kohti juna laitetaan kulkemaan. Heti kakkosena tulee tavoitteen seuranta. Toimenpiteet muokataan seurannan mukaan. Tulokset vääjäämättömiä.

Näytä koko viesti
Kamux - 24.2.2021 07.44

BradPitt kirjoitti:

 

prplsqrl kirjoitti:

 

Turms kirjoitti:

Kamuxin osakkeilla blokkikauppa – Osakkeita vaihtui lähes 2,4 miljoonan euron edestä

...

Kamuxin osake on noussut 69 prosenttia sitten vuoden alun.

 

Tähän kohtaan pieni, mutta mielestäni tarpeellinen saivartelu. Kamuxin osake on noussut tuon verran vuoden ajanjaksolla, vuoden alusta karvan alle 6%. 

 

Turms oli kirjoittanut viestinsä 23.11.2020, jolloin osake oli noussut vuoden 2020 alusta tuon 69 prosenttia.

Kiitos. Vain saivarteluun taipuvainen henkilö ei tarkista viestin kirjoitusajankohtaa kiimoissaan. Pahoittelut asiasta. 

Näytä koko viesti
Kamux - 24.2.2021 07.13

Turms kirjoitti:

Kamuxin osakkeilla blokkikauppa – Osakkeita vaihtui lähes 2,4 miljoonan euron edestä

...

Kamuxin osake on noussut 69 prosenttia sitten vuoden alun.

Tähän kohtaan pieni, mutta mielestäni tarpeellinen saivartelu. Kamuxin osake on noussut tuon verran vuoden ajanjaksolla, vuoden alusta karvan alle 6%. 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 28.1.2021 03.48

Alkaako joidenkin välittäjien ostotoimeksiantorajoitukset jo purra Gamestopin ja AMC:n kursseihin - ja vastaavasti hype keskittyä entistä vahvemmin muihin osakkeisiin? Esimerkiksi KOSS:n osake noussut maanantain 3,65$ avauksesta tämän hetken pre-hintaan 140$. Eilen nousua sen ~450%-ja nyt ennen avausta 140%. Varmaan jotkut tosi hyvät kuulokkeet tulossa markkinoille.  

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 27.1.2021 12.54

GME pre:ssä nyt 350$, +137%. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 19.1.2021 08.31

Badger kirjoitti:

Ompa mielenkiintoinen keskusteluketju. Olen omin päin seuraillut vähän sivusilmällä tätä Tesla casea ja myyntimääriä eri maissa. Valitettavasti Musk on ollut niin ärsyttävän oloinen kaveri, että ei ole tullut osaketta ostettua :-(. Lähellä on kyllä ollut pari vuotta sitten.

 

Joka tapauksessa nyt on näillä arvostustasoilla alkanut hiipiä mieleen ajatus, että markkina-arvoa alkaa olla aika tavalla tuloksentekokykyyn nähden. Toinen aika validi perustelu on tietenkin, että koska Tesla oli minusta vuosi sitten kallis, niin nyt se on vielä kalliimpi. On loogisesti täysin aukotonta, että jos olen aikaisemmin ollut toistuvasti väärässä Teslan osakkeen hinnan suhteen, niin viimeistään nyt minun pitää olla oikeassa ? Tuurilla ne isotkin laivat seilaa ja Saksa voittaa aina lopussa?

Joka tapauksessa kysymys tietäville. Olen joskus käynyt johdannaiskauppaa ja omistanut kertoimellisia ETF tuotteita. Mielestäni ymmärrän aika hyvin mistä on kyse ja mitkä on riskit (esim. kun kurssi laskee 50% ja nousee alkuperäiselle tasolle, niin ETF:n arvo ei nousekaan samalle tasolle, kun alas menot on hieman voimakkaampia kuin nousut BULL tuotteissa). Mutta onko noissa Nordean / Nordnetin tuotteissa joku ylimääräinen "juju" / "huijaus" jonka takia niitä pitäisi varoa / niihin ei pitäisi koskea. Mielessä oli esim.: BEAR TESLA X2 NORDNET F3 ja BEAR TESLA X1 NORDNET F1. Tuon kovempiin kertoimiin koskeminen on mielestäni liian villiä.

Eli, jos jollain on painavaa sanottavaa miksi noihin ei kannata koskea, niin siitä olisi iloa. Siis tuotemielessä, ei Teslan kurssikehitysmielessä.

 

Olen käyttänyt Teslaan Nordnetin kautta noita bull/bear -tuotteita enkä mitään varsinaista ”jujua” ole havainnut lukuunottamatta kohtalaisen suuria kuluja varsinkin bear-tuotteissa. Jos näkemys osakkeelle on kuitenkin vahva persluju, kyllä ne kulutkin siinä taitaa pahemmin narskuttelematta kestää. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.1.2021 08.34

Tinggeli kirjoitti:

 

Lauri Tuppi kirjoitti:

Tätä on tullut tässä iltapäivän aikana ihmeteltyä. Mikähän tuossakin noin klo 16.40 iski? Ei voi kuin ällistellä leipäluukku apposen auki. Tuo on siis 5 min graafi. Kolme päivää sitten kyseinen Signal Advance pyöri siellä 0.5$ nurkilla...

 

WhatsUpin uudet käyttösäännöt joista ihmiset eivät pidä ja luopuvat palvelusta. Ihmiset vaihtavat siis WhatsUpin Signaaliin. Ja sijoittajat löysivät osakkeen jonka nimessä on Signal. Siitä se ralli sitten lähti.

Tarinan opetus. Tiedä mihin sijoitat. Katso ensin onko kyseinen firma se mihin halusit sijoittaa. Tässä tapauksessa vastaus on: ei ole.

Nythän kurssi on laskussa.

https://finance.yahoo.com/news/signal-stock-confusion-did-elon-163155076...

Tämähän tässä hauskinta onkin, kun totuus väärään Signaalin sijoittamisesta piti valkeentua useimmille jo viime perjantain aikana useimpien talousmedioiden kautta kun nousut reippaasti alle eurosta tuonne 7-8 euron tasolle oli tapahtunut. Tästä huolimatta pitkä viikonloppu ei kaikille ollut tarpeeksi sisäistää asiaa vaan hurlumhei jatkunut tänäänkin yli 300% nousulla.

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 31.12.2020 11.57

tonza kirjoitti:

 

tonza kirjoitti:

 

Anssi A kirjoitti:

...vaan tekisit mitä? Rahat on siellä jumissa joka tapauksessa, jätät vaan rahat sinne loppuelämäksi suljetulle tilille?

Vastasitko kenties jollekin toiselle? En saa kiinni mitä tarkoitat kysymykselläsi juuri minulle.

 

Jännittävää. Kuusi alapeukkua pelkästä tarkentavasta kysymyksestä, jota kukaan ei vaivaudu edes tarkentamaan.

Toki peukuttelu on jokaisen subjektiivinen päätös, mutta olisi mielenkiintoista tietää mikä juuri tällaisten tapausten alapeukutuksen logiikka on. 

Varmaankin siinä pyydettiin tarkentamaan omia toimenpiteitäsi, jos rahasi olisivat Betfairilla kiinni tilin lukkiutumisen vuoksi. Kun kerran totesit, että itsellesi olisi mahdotonta säilyttää sama kärsivällisyys lappujen lähettelyjen ja muiden säätöjen suhteen. 

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja - 18.11.2020 08.37

Simo Karjamaa kirjoitti:

On tullut tänään katsottua tosiaan Netflixistä Good girlsin kolmatta kautta. Juoni lyhyesti ja liikaa spoilaamatta: kolme perheenäitiä päätyy väärentämään ja pesemään rahaa, ja siinä sitten tapahtuu muutakin jännää. Minua kiinnostaa sarjat missä käsitellään kaikenlaista ”businesta”, on se sitten laillista tai laitonta. Olen jo katsonut esim Suitsin, Billionsin ja Narcosin. Saman tyylisistä sarjoista saa heittää suositusta!

Kiitos hyvästä blogista! Katselusuosituksena voisin tarjota Netflixistä Ozark -sarjaa. Loistava sarja vähän hämärämmän puoleisesta bisneksen teosta. 

Näytä koko viesti