One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -
PikkuPro kirjoitti:

 

pasi0070 kirjoitti:

 

Velho kirjoitti:

Mistä se muuten johtuu, että elokuussa joudutaan perumaan joku joulukuussa lennettävä lento? Olisihan siinä useita kuukausia aikaa säätää kalustoa ja miehistöä.

 

Miamin suorat lennot peruttiin pari viikkoa sitten...lähtö maaliskuussa 😄

 

Hyvä muutee tietää, onneksi ei ehitty vielä ottaa 28.2. Miamin lentoja JR yms. kanssa. Toki rahat sais back mut olis ollu paljon turhaa säätöä, hiton Finski.

EVOa kevennykseen 914,6sek. Tää oli ihan "koneajattelulla" mut jos ajattelisin, niin kyllä niin, että vaikka sotaonni Venäjällä synkkeni niin talousmurheet Euroopasta ei. Edelleen tulee kylmä talvi.

Kyllä Finski suoria lentoja Miamiin lentää aikavälillä 29.11.2022 - 2.3.2023. Tämän ulkopuolella sitten välilaskullisia allianssin kautta.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -
PikkuPro kirjoitti:

 

prplsqrl kirjoitti:

Tällä hetkellä koronakuolemiksi lasketaan kaikki kuolemantapaukset, joissa henkilö on (muistaakseni) viimeisen 30 päivän aikana antanut positiivisen koronatuloksen. Eli kuolet auto-onnettomuuden seurauksena positiivisen tuloksen antaneena -> koronavirukseen liittyvä kuolema

 

Mutuillen mä en usko ihan noin rajuun meininkiin kuin esimerkkisi, yleislinenä. Suomessa kumminkin varsin korkeatasoinen tilastotiede (oon opiskellut yliopistossa sitä) eikä kenelläkään ole intressiä nyt lisätä koronakuolemia tilastoissa. Varsinkaan hyvin vaikea mun uskoa, että tältä osin tilastointi olisi kovin muuttunut ja selittäisi nyt kasvaneita koronakuolleisuuslukuja.

Uskon kyllä perusperiaatteseen jonka toit esiin, että osa koronakuolemista on esim. hyvin hauraita syöpäsairaita ihmisiä jotka olisivat menneet muutenkin samoihin aikoihin mutta sattui lopussa olemaan omikronkin ja tilastoidaan koronakuolemaksi. Musta ei vaan selitä koronakuolemien lisääntymistä, no, eipä tämä kiinnosta kovin itseäkään sinällään. laugh Se sensijaan vähän, miten suhteellista heiveröisen ihmisen arvo on mediassa. Ensin lähes koko yhteiskunnan toiminnan uhraamisen arvoista, kahden vuoden päästä ei isomman uutisenkaan arvoista.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008636972.html

”Kuolemia viikossa on oikea tapa vertailla lukuja, koska päiväkohtaisissa luvuissa voi olla pahoja heittoja. Päivälukuja vertailemalla koronakuolleisuus olisi juuri nyt Euroopassa korkeinta Suomessa, Baltiassa ja Tanskassa, mutta todellisuudessa luvut eivät ole noin synkkiä.

KYSE ON rekisteröintitavasta.

Kuka tahansa Suomessa kuoleva listataan "koronakuolleeksi", jos hän on saanut kuolemaansa edeltävän 30 päivän aikana positiivisen koronatestituloksen, vaikka varsinainen kuolinsyy voi olla syöpä tai vaikkapa auto-onnettomuus. Viikkovertailussa lukuja on ehditty siivota, ja se näyttää paremmin ja oikeammin koronaan kuolleiden määrän ja trendin.”

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Tällä hetkellä koronakuolemiksi lasketaan kaikki kuolemantapaukset, joissa henkilö on (muistaakseni) viimeisen 30 päivän aikana antanut positiivisen koronatuloksen. Eli kuolet auto-onnettomuuden seurauksena positiivisen tuloksen antaneena -> koronavirukseen liittyvä kuolema. 

Näytä koko viesti
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen -
prplsqrl kirjoitti:

 

jarmunen kirjoitti:

Mitä kautta tuota Global Atomicia saa ostettua? Nordnetissä ei o nistu. 

 

Löytyy kyllä myös Nordnetista, Global Atomic Corp (GLO).

Luin/sisäistin viestisi huonosti. Ei onnistu ei tarkoita ettet löytäisi, pahoittelut.

Näytä koko viesti
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen -
jarmunen kirjoitti:

Mitä kautta tuota Global Atomicia saa ostettua? Nordnetissä ei o nistu. 

Löytyy kyllä myös Nordnetista, Global Atomic Corp (GLO).

Näytä koko viesti
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen -

Näytä koko viesti
Fiksu kuntopyörä kotiin -

Concept2 BikeErg voisi olla sulle hyvä vaihtoehto. Kyseessä on erittäin hyvä kuntopyörä ja hintaansa nähden antaa vastinetta erinomaisesti. Pyörän vastus toimii ilmanvastuksella mikä tarkoittaa myös, että pyörä on käytännön huoltovapaa. Ilmanvastuksen tuottamaan pyöräilytuntumaan tottuu hetkessä ja tuntuu normaalilta pyöräilyltä. Laitteessa on myös näyttö joka pitää sisällään valmiita harjoitusohjelmia ja niitä saa rakennettua myös lisää. Lisäksi kulutetut kalorit, tuotettu teho watteina, kadenssinopeus ym saadaan näkyville reaaliaikaisesti. Myös sykemittarin parittaminen onnistuu näytölle. 
 

Jos haluat muutamaa astetta paremman ja monipuolisemman pyörän niin siinä tapauksessa WattBike voisi tulla kysymykseen, mutta siitä saa pulittaa pari tonnia enemmän. Kyseessä Britannian olympiakomitean aikanaan kehittelemä sisäpyörä, jolla pyritty mallintamaan ulkopyöräily mahdollisimman luonnollisesti. Tässäkin vastus tosin luodaan ilmanvastuksella. Aikalailla huoltovapaa tämäkin.
 

Henkilökohtaisesti minulla on useiden satojen tuntien edestä kokemusta molemmista laitteista ja tällä hetkellä kotoa löytyy BikeErg, joka miellyttää kyllä muutenkin silmää mattamustalla minimalismilla. 
 

Jos haluat oman maantiepyörän sisäkäyttöön, silloin pitää hankkia joku indoor trainerlaite johon pyörä kytketään. Näistä ei minulla niin paljoa kokemusta, koska pitää omasta mielestäni sisällään niin paljon enemmän säätöä renkaanvaihtamisen ja huoltamisen jne osalta. 

Näytä koko viesti
Kamux -

Tätä samaa Kamuxin harjoittamaa käytäntöä käyttää käsittääkseni esimerkiksi autovuokraamot yms. Kollega on vuosia käyttänyt hyväksi työmatkakulkuneuvona (Vantaan - Keski-Suomen välinen matkustaminen) näitä autovuokraamojen siirtokuljetuksia. Tarve matkustamiseen noin kerran viikossa ja hyvin usein siirtokuljetuksille on isojen kaupunkien välillä tarvetta. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -

Kroppa ei kovin helposti säästöliekille mene, jos päivittäiset kilokalorit pyörii 1800 tuntumassa. Tarvitaan raju pitkäaikainen kalorien rajoittaminen, jotta aineenvaihdunnan häiriöitä (=säästöliekki) alkaa ilmeentyä. Tällöinkin kokonaisvaikutus aineenvaihdunnan normaalitilaan on kohtuullisen vähäinen eikä selitä kovinkaan pitkälle mahdollista painonnousua. Yhtään vähättelemättä op:n kokemaa tilannetta, alkoholia säännöllisesti nauttiva ja kohtuullisen normaalisti syövä henkilö ei pääse säästöliekille vaikka miten haluaisi. Koita olla myös ylikorostamatta liikunnan merkitystä painonpudotuksessa, koska liikunta on pudotuksessa hyvä renki mutta huono isäntä. Ruokavalio on pudotuksessa kaiken a ja o eikä hanskoja tule lyödä tiskiin, jos liikuntatavoitteet jää saavuttamatta. Liikunnasta saa toki monipuolista vetoapua (henkistä&fyysistä) pudotukselle, mutta kokonaisvaikutus on varmaankin siinä 10-20% tuntumassa vs ruokavalio. Lisäksi liikunnan helposti ylikompensoi syömällä liikaa koska palkitseminen. Omat tylsät, mutta tehokkaat toimenpiteet painonpudotukselle olisivat:

-Säännöllinen punnitus aamuisin. Ei joka päivä, mutta vaikka 3krt/vko. Painohan nyt saattaa vaihdella useita kiloja per päivä nesteiden/syömisten mukaan, mutta säännöllisellä punnituksella saa kätevästi juoksevan keskiarvon jonka tulisi sojottaa lievästi alaviistoon. Punnituksella jätät myös mutuilut pois ja pystyt reagoimaan muutoksiin heti esim. ruokavalion viilaamisella. Itsestäänselvä ja helppo asia, mutta niin kovin vaikeaa jostain syystä toteuttaa pitkäaikaisesti.

-Syö samoja ruokia pienillä vaihtelua tuovilla variaatioilla. Helvetin tylsää, mutta jos haluaa laihduttaa niin tylsyyden sieto on Graalin malja. Ja muutaman kuukauden voi olla vaikka aidanseipäänä, tarkoitus ei ole koko elinikää uhrata. Samojen ruokien syönti vähentää ruoasta syntyvän henkisen stressin minimiin. Ei tarvitse miettiä mitä sitä tekisi, tukeeko vai eikö tue pudotusta jne. Autopilotilla vaan valmistaa polttoainetta käytettäväksi. Lisäksi nestettä (vesi tai light mehut jos vesi tökkii) riittävästi liikunnasta riippuen, tämäkin itsestäänselvä juttu mutta ensimmäisten joukossa mikä unohtuu. 

-Älä käytä alkoholia. Joko haluat laihduttaa tai ottaa pienet sievät. Toki alkoholia käyttämälläkin voi laihduttaa, mutta juomisella saa tehokkaasti kerättyä päivän kaloritarpeen kasaan ja käytön kerrannaisvaikutukset tulee usein vielä lisääntyneen syömisen kautta. 

-Anna rasva-aineenvaihdunnan tehdä töitä öisin. Tämä tarkoittaa sitä, että älä syö enää iltaisin mitään raskasta tai kovin hiilihydraattipitoista. Keho ei tykkää, jos se joutuukin unen palauttavan vaikutuksen sijaan keskittymään ruoan pilkkomiseen vatsalaukusta. 

-Jos lipsahtaa niin lipsahtaa. Se ei ole maailmanloppu. Tärkeintä on palata normaalirytmiin heti mahdollisimman pian eikä vasta ensi viikolla. Tärkeintä on se mitä tekee 90% ajasta. 

Ylläolevat asiat omasta kokemuksesta. Laihduttaminen on helppoa, mutta helvetin vaikeaa. Tärkeintä on selkeä konkreettinen tavoite, jota kohti juna laitetaan kulkemaan. Heti kakkosena tulee tavoitteen seuranta. Toimenpiteet muokataan seurannan mukaan. Tulokset vääjäämättömiä.

Näytä koko viesti
Kamux -
BradPitt kirjoitti:

 

prplsqrl kirjoitti:

 

Turms kirjoitti:

Kamuxin osakkeilla blokkikauppa – Osakkeita vaihtui lähes 2,4 miljoonan euron edestä

...

Kamuxin osake on noussut 69 prosenttia sitten vuoden alun.

 

Tähän kohtaan pieni, mutta mielestäni tarpeellinen saivartelu. Kamuxin osake on noussut tuon verran vuoden ajanjaksolla, vuoden alusta karvan alle 6%. 

 

Turms oli kirjoittanut viestinsä 23.11.2020, jolloin osake oli noussut vuoden 2020 alusta tuon 69 prosenttia.

Kiitos. Vain saivarteluun taipuvainen henkilö ei tarkista viestin kirjoitusajankohtaa kiimoissaan. Pahoittelut asiasta. 

Näytä koko viesti