Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 19.1.2021 08.31

Badger kirjoitti:

Ompa mielenkiintoinen keskusteluketju. Olen omin päin seuraillut vähän sivusilmällä tätä Tesla casea ja myyntimääriä eri maissa. Valitettavasti Musk on ollut niin ärsyttävän oloinen kaveri, että ei ole tullut osaketta ostettua :-(. Lähellä on kyllä ollut pari vuotta sitten.

 

Joka tapauksessa nyt on näillä arvostustasoilla alkanut hiipiä mieleen ajatus, että markkina-arvoa alkaa olla aika tavalla tuloksentekokykyyn nähden. Toinen aika validi perustelu on tietenkin, että koska Tesla oli minusta vuosi sitten kallis, niin nyt se on vielä kalliimpi. On loogisesti täysin aukotonta, että jos olen aikaisemmin ollut toistuvasti väärässä Teslan osakkeen hinnan suhteen, niin viimeistään nyt minun pitää olla oikeassa ? Tuurilla ne isotkin laivat seilaa ja Saksa voittaa aina lopussa?

Joka tapauksessa kysymys tietäville. Olen joskus käynyt johdannaiskauppaa ja omistanut kertoimellisia ETF tuotteita. Mielestäni ymmärrän aika hyvin mistä on kyse ja mitkä on riskit (esim. kun kurssi laskee 50% ja nousee alkuperäiselle tasolle, niin ETF:n arvo ei nousekaan samalle tasolle, kun alas menot on hieman voimakkaampia kuin nousut BULL tuotteissa). Mutta onko noissa Nordean / Nordnetin tuotteissa joku ylimääräinen "juju" / "huijaus" jonka takia niitä pitäisi varoa / niihin ei pitäisi koskea. Mielessä oli esim.: BEAR TESLA X2 NORDNET F3 ja BEAR TESLA X1 NORDNET F1. Tuon kovempiin kertoimiin koskeminen on mielestäni liian villiä.

Eli, jos jollain on painavaa sanottavaa miksi noihin ei kannata koskea, niin siitä olisi iloa. Siis tuotemielessä, ei Teslan kurssikehitysmielessä.

 

Olen käyttänyt Teslaan Nordnetin kautta noita bull/bear -tuotteita enkä mitään varsinaista ”jujua” ole havainnut lukuunottamatta kohtalaisen suuria kuluja varsinkin bear-tuotteissa. Jos näkemys osakkeelle on kuitenkin vahva persluju, kyllä ne kulutkin siinä taitaa pahemmin narskuttelematta kestää. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.1.2021 08.34

Tinggeli kirjoitti:

 

Lauri Tuppi kirjoitti:

Tätä on tullut tässä iltapäivän aikana ihmeteltyä. Mikähän tuossakin noin klo 16.40 iski? Ei voi kuin ällistellä leipäluukku apposen auki. Tuo on siis 5 min graafi. Kolme päivää sitten kyseinen Signal Advance pyöri siellä 0.5$ nurkilla...

 

WhatsUpin uudet käyttösäännöt joista ihmiset eivät pidä ja luopuvat palvelusta. Ihmiset vaihtavat siis WhatsUpin Signaaliin. Ja sijoittajat löysivät osakkeen jonka nimessä on Signal. Siitä se ralli sitten lähti.

Tarinan opetus. Tiedä mihin sijoitat. Katso ensin onko kyseinen firma se mihin halusit sijoittaa. Tässä tapauksessa vastaus on: ei ole.

Nythän kurssi on laskussa.

https://finance.yahoo.com/news/signal-stock-confusion-did-elon-163155076...

Tämähän tässä hauskinta onkin, kun totuus väärään Signaalin sijoittamisesta piti valkeentua useimmille jo viime perjantain aikana useimpien talousmedioiden kautta kun nousut reippaasti alle eurosta tuonne 7-8 euron tasolle oli tapahtunut. Tästä huolimatta pitkä viikonloppu ei kaikille ollut tarpeeksi sisäistää asiaa vaan hurlumhei jatkunut tänäänkin yli 300% nousulla.

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 31.12.2020 11.57

tonza kirjoitti:

 

tonza kirjoitti:

 

Anssi A kirjoitti:

...vaan tekisit mitä? Rahat on siellä jumissa joka tapauksessa, jätät vaan rahat sinne loppuelämäksi suljetulle tilille?

Vastasitko kenties jollekin toiselle? En saa kiinni mitä tarkoitat kysymykselläsi juuri minulle.

 

Jännittävää. Kuusi alapeukkua pelkästä tarkentavasta kysymyksestä, jota kukaan ei vaivaudu edes tarkentamaan.

Toki peukuttelu on jokaisen subjektiivinen päätös, mutta olisi mielenkiintoista tietää mikä juuri tällaisten tapausten alapeukutuksen logiikka on. 

Varmaankin siinä pyydettiin tarkentamaan omia toimenpiteitäsi, jos rahasi olisivat Betfairilla kiinni tilin lukkiutumisen vuoksi. Kun kerran totesit, että itsellesi olisi mahdotonta säilyttää sama kärsivällisyys lappujen lähettelyjen ja muiden säätöjen suhteen. 

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja - 18.11.2020 08.37

Simo Karjamaa kirjoitti:

On tullut tänään katsottua tosiaan Netflixistä Good girlsin kolmatta kautta. Juoni lyhyesti ja liikaa spoilaamatta: kolme perheenäitiä päätyy väärentämään ja pesemään rahaa, ja siinä sitten tapahtuu muutakin jännää. Minua kiinnostaa sarjat missä käsitellään kaikenlaista ”businesta”, on se sitten laillista tai laitonta. Olen jo katsonut esim Suitsin, Billionsin ja Narcosin. Saman tyylisistä sarjoista saa heittää suositusta!

Kiitos hyvästä blogista! Katselusuosituksena voisin tarjota Netflixistä Ozark -sarjaa. Loistava sarja vähän hämärämmän puoleisesta bisneksen teosta. 

Näytä koko viesti
Finnair - 13.11.2020 09.48

Samaa mieltä, että globaali lentoliikenteen palautuminen tulee olemaan hidasta ja hyvin riippuvainen rokotteiden saattamisesta markkinoille ja laajaan levitykseen. Tätä odotellessa lentoyhtiöitä tulee menemään nurin enenevässä määrin. Lentoliikenteen kattojärjestöt ennustavat jo tulevalle talvikaudelle lukuisia konkursseja, uudelleenjärjestelyitä ja massairtisanomisia ja edessä tulee olemaan jossain määrin ”industry reset”. Esimerkiksi Yhdysvalloissa suuret lentoyhtiöt ovat tälle vuodelle saaneet suuret tukiaiset, joiden saamisen yhtenä edellytyksenä on ollut irtisanomisten kieltäminen. Ensi vuodelle ei tällä hetkellä tukea enää ole luvassa ja laivastojen radikaalit pienentämiset ovat näin ollen väistämättä edessä - ellei ihmettä eli lukuisten rokoteaihioiden markkinoille tuloa tule. Alla linkki Eurocontrolin ennusteisiin eri skenaariotilanteissa, hidasta on toipuminen joka tilanteessa. Hidasta, mutta toivottavasti vääjäämätöntä. :) 

https://www.eurocontrol.int/publication/eurocontrol-five-year-forecast-2020-2024

Näytä koko viesti
Finnair - 12.11.2020 09.33

Itse uskon myös erittäin nopeaan lentoliikenteen palautumiseen, kun koronatilanne rokotteen myötä saadaan tukahdutettua. Tätä tukee tilastot Kiinasta, jossa Kiinan sisäinen lentoliikenne on palautunut koronaa edeltävälle tasolle ja yli. Monet yhtiöt jo raportoivat lokakuun matkustajamäärien ylittäneen viime vuoden vastaavan ajankohdan määrät. Suoraa yhtäläisyyttä tästä länsimaihin ei voi tietenkään vetää, mutta uskon korrelaatiota löytyvän enemmän kuin tällä hetkellä yleisesti ajatellaan. 

https://www.flightglobal.com/airlines/chinas-big-three-see-full-domestic-traffic-recovery-in-september/140665.article

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.10.2020 08.26

Kyllä näit aivan oikein, aamusella seisoi kertoimet Biden 1,7 ja Trump 2,25. Kovasti elää tilanteet kyllä.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 9.9.2020 11.45

Yritätkö nostaa rahoja muutaman päivän sisällä myydyistä sijoituksista? Tällöin nostossa kestää mielestäni hieman kauemmin (1-2vrk) ja Nordnet voi periä summasta korkoa, koska nosto suoritetaan kahden selvityspäivän aikana. Jos varat maanneet jo pidempään käteisenä, ni itsellä ainakin tulee useimmiten saman päivän aikana tilille. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.9.2020 08.49

Jos aikanaan oli hankalaa ymmärtää lohkoketjuteknologiaa ja sitä kautta Bitcoinin/ Ethereumin olemassaoloa, on varmasti mahdoton ymmärtää tätä jylläävää DeFi-huumaa ja mihin se perustuu. Puhun omasta puolestani. 

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 25.8.2020 08.26

Netflixin Dark-sarjalle vaffa suositus. Saksalaista laatutuotantoa scifin ja aikamatkustuksen merkeissä. Paikoin melkoisen ahdistavaakin. Sarja saatiin päätökseen kolmessa kaudessa, jotka kaikki nähtävissä. 

Näytä koko viesti