Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 16.1.2021 11.40

Olen freerolleri joka harvoin mitään tänne kirjoittaa. PP:n jutusteluja ja keloja on kiva lukea. Akilta tulee hyviä ajatuksia ja hän ainakin nähdäkseni avaa avoimesti omaa sijoitusfilosofiaansa ja ajatuksiaan.

Me kaikki voidaan olla eri mieltä asioista, mutta tärkeää olisi säilyttää järkevä keskustelukulttuuri. Minusta / miusta / musta on harmillista, että jonkun esittämästä näkemyksestä vedetään itkupotkut.

Sijoittajana haluan Akin tulevaisuuskuvan korkojen puolesta toteutuvan, ja samalla haluan myös haastaa PP:n ajatusta yhteiskuntarauhaa tuhoavasta kehityksestä. Olisiko meillä enempi rauhaa, jos oltaisiin vaan potkittu iso osa työntekijöistä pois? Mikä on ratkaisu yhteiskuntarauhan puolesta? 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 9.1.2021 11.45

Bobo36 kirjoitti:

 

Tyyne kirjoitti:

... ollakseni shorttaamatta Teslaa.

Kai siis tiedät, että vaikka olet oikeassa (vilpitön oma mielipiteeni), niin Mr. Markkina voi olla väärässä pidempään kuin sulla on fyffee?

Tyhmyyttä vastaan ei kannata taistella...

Tiedostan kyllä sen, että tämä raketti voi jatkaa matkaa aina Marsiin saakka. Välillä vaan pitää hakata vähän päätä seinään 😀

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 9.1.2021 01.25

Tämä saattaa olla tässä vaiheessa aivan liian aikasta, mutta  olen ehkä vielä liian nuori ja tyhmä ollakseni shorttaamatta Teslaa. Positio nyt -190 osaketta. Pelkkää valuaatiota tuijottamalla vaikuttaa melko hinnakkaalta, mutta ei koskaan pidä aliarvioida kollektiivisen mielenhäiriön voimaa.

Tarkoitus on yrittää roikkua mukana kunnes arvostustasossa on enemmän tolkkua, mutta ei tämä mitään mukavaa puuhaa ole.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 7.1.2021 05.26

PikkuPro kirjoitti:

Tälläine maksimutu, jos joku näppärämpi ehtisi/osaisi kattella:

1. Aspire nousi rajusti vuoden kahtena ensimmäisenä pörssipäivänä (vaikka varmaan verosyistä jotkut nimenomaan myivät heti tammikuun alussa - tiedänkin yhden joka myi merkittävästi kun Aspire oli salkusta yli 50%).

2. Mielestäni näin sivusilmällä, että se rahasto olisi ollut ostolaidalla nettona joku 12k kpl jompana kumpana vuoden ensimmäisistä pörssipäivistä.

---->> supermutu mutta olisiko rahasto voinut vuoden vaihteessa korjailla allakointejaan? Aspire noussut voimakkaasti 2020.3 - 2020.12 niin sen osuutta rahastosta nyt nostettu ja näkyy ostopaineena?

Siis en betsaisi tämän puolesta mutta ehkä mutuna 38% että jotain tällaista. Noi kaks ekaa kurssipäivää olivat imo hassut, juurikin kun jotkut ovat vesi kielellä odottaneet paikkaa myydä niin, että veroseuraamukset lykkääntyy vuodella ja silti lappu nousee joku 8% kahteen päivään...

Veikkaisin, että MGM:n Ladbrokes bidillä saattoi olla vaikutusta nousuun.

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 30.5.2020 01.20

PikkuPro kirjoitti:

 

ItiksenKiekko kirjoitti:

 

 Voisiko joku hieman siteerata niin ainakin minä olisin kiitollinen.

 

 

Joo ja voisiko joku samalla hieman kääntää härmälle.

 

Kaikkien rakastaman anaalin haastattelu. Perfect. Eipä mitään uutta. Tavoitehinnan nousu selittyy arviota paremmalla kehityksellä. Taantuma/lama ei ole hyvä asia myöskään uhkapeleille. Isoin riski on regulaatio. Anaalin mielestä markkinan pitää nähdä 1-2 hyvää rapsaa lisää, jotta luottamus palautuu. Ja joku kiva yrityskauppa tai iso uusi asiakas saisi kurssin lentoon.

Näytä koko viesti
Finda - 16.4.2020 11.18

65 euron arvauksessa ei ole huomioitu Findan omistamia PHP:n ja Findan osakkeiden tasearvoa korkeampaa arvoa eikä mahdollista verovelkaa DNA:n osakkeiden myynnistä. Uskon, että 65 euroa on melko konservatiivinen arvaus.

Privanetilta kirjoitus Findasta:

https://privanet.fi/investing/findan-uusi-ajanlasku-alkaa-rutkasti-tasearvon-alapuolelta/

 

Näytä koko viesti
Finda - 15.4.2020 06.16

Aki Pyysing kirjoitti:

Vuosikertomus ei varsinaisesti halunnut tehdä analysointia helpoksi.

Suoraan jakamalla sain omaksi pääomaksi per osake 71,5 euroa. Varmaan pitäisi jotain oikaista, kuten alkuvuoden kurssilasku ja mahdollinen DNA-myyntivero miinusta ja ehkä jotain PHP- tai muita omistuksia plussaa.

Jaksaako kuuluisa joku avata enemmän? Privanetissä laidat 45,2 osto 46 myynti, joten jotain intressiä voisi osakkeettomallakin olla.

Nopeasti laskettuna OPO luokkaa 65 euroa osake (en ole vähentänyt osinkoa). Vähensin isoimmista omistuksista tulleet hitit ja heitin hihasta loppuportfoliolle 25 % tiputuksen 2019 vuoden lopun tasolta.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 26.3.2020 03.21

PikkuPro kirjoitti:

Ai niin. En oo koskaan mitään shortteja harrastanut mutta nyt kiinnostaisi ottaa. Uskon, että seuraavan 7,5 pörssipäivän aikana lasketaan Jenkeissä (ja toki Suomessakin, peesissä). Mutta miten joku järkevä tai ainakin ei-superkuluinen shortti otetaan kivijalkapankissa?

Olen tutkinut tuulipukupuolta ja tullut siihen tulokseen, että vaihtoehtoja ei juurikaan ole. Kustannustehokas tapa olisi shortata ETF:a (esim. SPY). Kivijalassa ja Nordnetissä joutunee tyytymään ETF-tuotteisiin jotka pyrkivät imitoimaan indeksin lyhyeksi myyntiä. Ne soveltuvat lähinnä erittäin lyhytaikaisen näkemyksen ottamiseen, koska ne on rakennettu käsittääkseni lyhytaikaisten optioiden kautta, joita jatkuvasti rullataan eteenpäin. 

Löytyisiköhän vedonlyöntisivustojen puolelta jotain järkevää ilman turhan suuria spredejä? Kannattaa myös kysyä Lago Kapitalista SPY:ta lainaksi, jos muuta ei keksi.

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 19.3.2020 01.23

Aki Pyysing kirjoitti:

Ostin vähän lisää @13,00. Keskihinta meni jo alle 27 SEK:in. Enää 14 kruunua kirittävää ja olen nykypositiosta omillanicheeky.

Samassa veneessä ollaan, toki pienemmällä absoluuttisella määrällä. Keskhinta samaa luokkaa ja itsesuojeluvaisto huutaa joka kerta, kun lisää ostaa. Mulle jonkin moinen uutinen oli Sportin pienuus, mutta jollekin saattoi olla kasinopelien ihanuus myös epävarmuuden hetkellä ainakin reaktiosta päätellen.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 17.3.2020 07.11

PikkuPro kirjoitti:

Mä en vain ymmärrä sitä, miksi on niin helvetillinen paine tässsä casessa olla "henki pelastetaan vaikka yhteiskunta romahtaisi" kun normiaikana priorisointi on arkipäivää eikä koskaan, missään Suomen sairaalassa, oltais valmiita maksamaan 10 miljoonaa yli 90v yhdestä lisävuodesta. Terveydenhoidon takana on vahva matikka normiaikana ja cost-benefit laskelmat mutta tää Corana on jotenkin terveydenhoidon "Talvisota" - tää on meidän linja joka pidetään, maksoi mitä maksoi.

Poliittinen paine on kova suurimman äänestäjäjoukon suojelemiseksi?

Näytä koko viesti