27.9.2020 - 13:39

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Kiitti kaikille kommenteista! Politiikka jakaa aina mielipiteitä eikä tällä hetkellä riitä mielenkiinto lähteä siitä vääntämään, joten ei siitä sen enempää.

Tässä koulun jälkeen ollut enemmän aikaa pohtia pörssisijoituksia ja onkin tullut käytyä salkkua tarkemmin läpi. Tähän mennessä oon lähes pelkästään pyöritellyt Helsingin pörssin osakkeita ja laskiskelin juuri, että salkun tuotto shorttitappiot mukaan lukien on karvan yli 100% vuoden 2015 alusta lähtien, kun osingot huomioiva OMXHGI-indeksi on samaan aikaan tuottanut 65%, eli jotain on onnistuttu tekemään oikein. Erityisesti kun tätä on vaan osa-aikaisesti ehtinyt koulun ja pokerin ohella tekemään, ja salkku on sitä kokoluokkaa, että pienempiä yhtiöitä treidatessa ei maksa vaan välitys- ja spreadikuluja vaan usein myös muutaman prosentin impact costia, kun haluaa ostaa isomman position tai päästä sellaisesta eroon. Jollain 100k salkulla uskon, että tuottoni olisi ollut vielä merkittävästi korkeampi. Nykytuottoa tärkeämpää on kuitenkin, miten paljon kaikkea tässä on tullut opittua ja tajunnut miten paljon on edelleenkin opittavaa. Oon huomannut miten jotkut virheet on vaan pakko kokea muutamaan kertaan itse ennen kun niistä oppii.

Koska se varmaan kiinnostaa kaikkia kuitenkin eniten, niin laitetaan tilannepäivitystä miltä salkku tällä hetkellä näyttää. Korona on ollut pääteemana pohdinnoissani, ja oon lähtenyt siitä lähtökohdasta, että se todennäköisesti häärää globaalisti kunnolla ainakin vuoden vielä, ja senkin jälkeen ihmisten käytös pysyy jonkin verran muuttuneena:

Kamux, QT Group, Smart Eye AB, Vincit, Remedy, Gofore, Suominen, Aspire, Efecte ja pienempänä Aallon Group ja Herantis Pharma.

Varaan samalla oikeuden olla vastaamatta lainkaan mihinkään kysymyksiin näihin liittyen tai tulevaisuudessa esim siihen, omistanko edelleen jotain näistä. Saa kuitenkin ehdottomasti tulla dumaamaan valintojani, jos vaikka onnistuisi kääntämään pääni jonkun suhteen ja pääsisin heikosta valinnasta eroon. Oon hieman käynyt sisäistä kamppailua sen suhteen, etten vanhana arvosijoittajana oo ratkennut liian optimistisesti kasvuyhtiöihin vaan sen takia, että ovat performoineet niin hyvin viime aikoina. Näissä on aina helppo rakentaa turhan ruusuisia tulevaisuuden odotuksia huomioimatta tarpeeksi kaikkea, mikä voi kusta matkalla.

Smart Eye AB on mielenkiintoinen täysin uusi tuttavuus. Arvostus on tällä hetkellä naurettava 30 P/S mutta kasvu vaikuttaa olevan räjähtämässä parin vuoden sisään. Analyytikkotalo Redeyella on Inderesin kaltainen menestynyt mallisalkku "Redeye Top Picks", joka on tuottanut viimeisen viiden vuoden aikana tyyliin 300%+, ja Smart Eye AB on tällä hetkellä niiden toiseksi isoin positio 15,6% painolla. Toivottavasti ei tuu Akilta sanomista kilpailijoiden mainostamisesta, mutta Inderesin palstalta löytyy tosi hyvä ketju yhtiöön liittyen, jonka suosittelen selaamaan alusta loppuun läpi kun sattuu olemaan muutama tunti ylimääräistä aikaa. laugh Otin nyt alkuun hieman tavallista pienemmän seurausposition kun on tässä huoliakin, kuten epäselvä kilpailutilanne nyt ja lähitulevaisuudessa, mahdollisesti heikko hinnoitteluvoima, ja minkälainen tulevaisuus teknologialla on sitten kun level 5 itseohjautuvat autot joskus lyövät läpi. Jos joku tuntee alaa paremmin niin erityisesti pohdinta tähän yhtiöön liittyen kiinnostaa.

JiSe kirjoitti:

Amazonilla tietysti näpit piiraassa Twitchin kanssa, Facebookilla Gaminginsä kanssa, mutta kummatkin näistä ovat aika paskoja tuotteita, joten epäilen että voittaja on taho jonka jakamattoman huomion alustan/pelin kehittäminen saa.

Kirjoitin Remedy-ketjuun pelialan netflixöitymisestä ja kehitys näyttää jatkuvan. Amazon launchasi oman pelistriimauspalvelu Lunan ja Microsoft osti Bethesdan $7,5 miljardilla. Kilpailu tulee todennäköisesti menemään todella kovaksi mikä sataa Remedyn laariin.

StarDust78 kirjoitti:

Vähän ihmetytti kommenttisi , että juorulehdet löysivät häihisi. Kutsuvieraissa oli kuitenkin julkisuudessa jatkuvasti viihtyviä henkilöitä , se varmaankin selittää asian suurilta osin. 

Joo en siis tarkoittanut itse häitä, vaan kaikkea muuta muhun liittyvää uutisointia mitä niiden ympärillä oli.

0
0
27.9.2020 - 20:59

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Pörssimörssäri kirjoitti:

Kiitos viestista! Mua kylla kiinnoistais todella paljon kuulla virheista joita olet matkan varrella tehnyt ja toistanut.

Niitä tulee paremmin aina välillä puuhastellessa mieleen. Voisi pitää mielessä ja joskus koittaa tehdä pidempää listaa. Jotain mitä heti tulee mieleen on nopeampi irrottaminen yhtiöistä, jotka eivät lähde kehittymään odotusten mukaisesti. On helppoa jäädä venaamaan sitä yhtä lisäkvartaalia jos kääntyisikin eikä tarvitsisi realisoida tappioita. Varsinkin tilanteissa, joissa alun perinkin oli jokin erityinen syy ottaa vaan pikainen veivi, kuten esim. arbitraasi Glastonin merkintäoikeusannissa. Yhtiö jäi salkun pohjalle roikkumaan kun osakekurssi ei palautunut odotusteni mukaan, vaikka aika varmasti en olisi siinä vaiheessa ostanut osaketta jos sitä ei olisi ollut salkussa. Toinen mikä tulee mieleen, että joissain tilanteissa kun epälikvidimmän yhtiön hype väliaikaisesti on kova jonkun osarin, sijoitusfoorumeiden tai Inderesin tms. takia, niin pitäisi malttaa venata vaan se pari viikkoa niin pääsee usein kalastamaan alemmilta tasoilta lappua salkkuun, vaikka ensireaktio helposti on, että pakko nyt heti ostaa ennen kun hinta karkaa. Toki kuten lähes kaikessa niin tämä ei päde aina ja poikkeustilanteita on.

Smart Eyesta lisäisin vielä sen, että kyseessä siis on 180 miljoonan euron markkina-arvon yhtiö, jota seuraa ainoastaan yksi analyytikko, Redeye. Redeye taitaa olla Tukholman pörssille vähän mitä Inderes on Helsingin pörssille. Tästä syystä yhtiö saattaa vielä olla jotakuinkin piilossa laajalta yleisöltä ja voisi siten olla isompi mahdollisuus väärinhinnoitteluun. Erityisesti luokkaa alle 6 miljoonan euron nykyinen liikevaihto ei välttämättä motivoi monia tutkimaan yhtiötä tarkemmin kun taas linkkaamassani Inderes-ketjussa mennään tosi syvälle yhtiöön.

0
0
27.9.2020 - 21:28

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

Tuttuja virheita myos itselle. Toisesta tulee ensimmaisena mieleen sun ja Inderesin kevalla hypettama Detection Technology, joka otti pomppuja jonnekin 23, mutta jota sai pian hypetysta edeltaneella 17 tai vahan yli.

Oon kylla vahan sita mielta, etta mieli tekee helposti tepposia naissa. Jos vaikka miettinyt myyntia 10% laskuun mutta paatynyt holdaamaan, niin toisen 10% laskun jalkeen ne syyt miksi paatti holdata ekaan laskun jalkeen saattaa hamartya. Tuntuu helposti etta osakkeen todellisen paskuuden olisi tiennyt jo tuolloin ja unohtaa syita miksi lopulta paatyi holdaamaan.

Mieli on aivan paska muistamaan aiempia keloja ja varsinkin painotuksia, koska on lahes mahdotonta ignoorata tietoa mita sen jalkeen on tullut. Pitaisi kirjoittaa paivakirjaa tarkeimmista osakkeista niin tulisi objektiivisempi ote naihin.

0
0
27.9.2020 - 21:53

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Juuri näin, pitää pyrkiä olemaan mahdollisimman objektiivinen ja jättää results oriented ajatukset pois mikä on kaikkea muuta kuin helppoa. Nyt kun mainitsit niin Detection Technologyt tuli myytyä pois vasta hiljattain tehden semisti tuon yllä ensimmäisenä mainitsemani virheen. Onnistuin myymään jonkin verran tammikuussa huipulla 28 euroon kun korona lähti Kiinassa kunnolla leviämään ja Shanghain pörssi rytisi mutta Detecin kurssissa ei näkynyt vaikka lähes koko liikevaihto tehdään Kiinassa. Loppujen kanssa tuli arvottua liian pitkään vaikka jatkuvasti teki mieli myydä. Security and Business Unitin näkymät ovat mielestäni liian epävarmat suhteutettuna yhtiön nykyiseen arvostustasoon kun lentoliikenteen ja eritysesti businessmatkailun palautuminen tulee kestämään vielä pitkään jolloin lentokentät ovat luonnollisesti kusessa ja lykkäävät investointejaan.

0
0
28.9.2020 - 00:39

-JM-

Liittynyt:
9.3.2020
Viestejä:
3

Efecteen liittyen kiinnostaisi kuulla myös yleisesti omia näkemyksiäsi yhtiön nykytilanteesta sekä lähivuosien potentiaalista (SaaS-sopimukset). Kurssihan otti kovan pompun jo elokuussa ja oli Inderesinkin mallisalkussa koronan puhkeamisaikoihin saakka.

Yhtiön tilanteesta tulee myös hiukan mieleen Qt Group 1-2 vuotta sitten. Siihen junaan ei itse tullut tarpeeksi ajoissa ehdittyä mukaan niin tämän osalta pieni avauspositio on viime aikoina houkutellut hankkia.

 

 

0
0
9.10.2020 - 21:10

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Biden vs Trump alkaa mielestäni päivä päivältä muistuttamaan enemmän Mayweather vs Mcgregor -nykkeilymatsia vedonlyönnin näkökulmasta. Tilanne on hyvin uniikki eikä löydy hirveästi historiallista dataa, jota voisi analysoida, vaan joutuu painamaan mutulla. Trumpia(/Mcgregoria) fanitetaan ja hän herättää vahvoja tunteita, kun taas Biden(/Mayweather) ei oikein kiinnosta ketään. Trump(/Mcgregor) on onnistunut kovalla ja epämääräisellä meuhkaamisella hämmentämään ja ylläpitämään imagoa siitä, että matsi tulee olemaan tasainen. Kun Trumpin kerroin nousee niin tilanteeseen perehtymättömän on helppo ajatella, että nyt on hyvä mahis moninkertaistaa rahansa, kun olihan pollit viimeksikin väärässä. On myös helpompi lyödä satasella sitä puolta, joka palauttaa voittaessa parisataa viidenkympin sijaan. Vanhasta ja änkyttävästä Bidenista on ylipäätänsä vaikea inspiroitua sen verran, että löisi rahaa hänen puolestaan, mutta erityisesti kun saa vaan sen viidenkympin palautuksen sataselle, jos on oikeassa. Sitten vielä jokaista Trumpille lyötyä satasta vastaan pitää löytyä kaksisataa vastapuolelle Bidenille nykykertoimilla. Oma veikkaukseni on, että valtaosa Bidenille tällä hetkellä menevästä rahasta on tilanteeseen kunnolla perehtynyttä smart moneyta.

En sano sitä, että Trumpin olisi tästä mahdoton nousta mutta se vaatii todella kovan loppukirin. Tosin jos joku sellaisen momentumin rakentamiseen pystyy, niin se on Trump. Korona vaan vei häneltä kallisarvoista aikaa ja alkaa tulla kiire. En lähde tässä sen kummemmin analysoimaan pollien tuloksia, mutta Sijoitustiedon USA Vaalit 2020 -ketjusta löytyy paskan seasta tosi hyviä juttuja kunhan jaksaa selata. Erityisesti Akin viestit suosittelen lukemaan. Möys fivethirtyeight.com on tosi hyvä lähde ja Twitteristä seurantaan Nate Silver, Nate Cohn ja Political Polls. Viime päivien pollien perusteella näyttäisi siltä, että Bidenin etumatka sen kuin kasvaa. Esim. Pennsylvania näyttää selkeesti karkaavan, ja se on todella tärkeä osavaltio Trumpille voittaa.

Jos Betfairin kautta betsaa niin Trustly instant bank transfer on kova. Tuli instana 3x 10k euroa omalta pankkitililtä Betfairin tilille ilman kuluja. Painoin Bidenille @1,53. Sain nyt myös säädettyä limiittiä tarpeeksi korkealle, että kunhan saan vähän lisää likvidejä säädettyä niin saattaa sujahtaa Bidenille riippuen siitä, miten tilanne kehittyy. Ainiin ja kannattaa muuten käydä Betfairin tilin asetuksissa vaihtamassa "plan" "Basic"iin niin pääsee lyömään 2% rakella. Ja hyvä huomioida, että muutos tapahtuu vasta kuun vaihteessa jos nyt vaihtaa.

0
0
10.10.2020 - 04:21

Jääkarhu

+73
Liittynyt:
10.11.2015
Viestejä:
65

Vink vink. Nordicbetillä Bidenille 1,53 myös ilman rakea. Panoskatoista tuolla en tiedä mutta oma 3k sujahti suoraan sisään. Mielenkiintoinen on betsikohde kyllä. Hyvää vertailua ja analyysia. Muuttujia ja mahdollisia "blackswaneja" huomattavasti enemmän kuin McGregor/Mayweather matsissa.

0
0
10.10.2020 - 12:13

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Jääkarhu kirjoitti:

Vink vink. Nordicbetillä Bidenille 1,53 myös ilman rakea. Panoskatoista tuolla en tiedä mutta oma 3k sujahti suoraan sisään. Mielenkiintoinen on betsikohde kyllä. Hyvää vertailua ja analyysia.

Kiitti vinkistä. Oletin jotenkin et vähääkään isommat summat saa parhailla kertoimilla sisään Betfairilla tai Pinnaclella mut pitää ehdottomasti jatkossa katella tarkemmin muualtakin.

Jääkarhu kirjoitti:

Muuttujia ja mahdollisia "blackswaneja" huomattavasti enemmän kuin McGregor/Mayweather matsissa.

Ehdottomasti samaa mieltä eikä oo millään tavalla tarkoitus antaa ymmärtää, että tää olisi jo taputeltu juttu. Antaisin Trumpille voitolle 10-20%, kun Mcgregorilla arvioin sen hyvin todennäköisesti <10% ja luultavasti jopa <5%. Toki kerroin tasoittaa tilannetta kun silloin oli 1,2 ja nyt 1,5. Fivethirtyeightillä on tällä hetkellä Trumpin voitto 15% ja veikkaan jopa heidän pelaavan hieman varman päälle tän suhteen. Voisin esim kuvitella, että forecasterina jos Biden voittaa niin jengiä ei kiinnosta hirveesti oliko sulla Bidenin voiton todennäköisyys 80% vai 90%, mutta jos Trump vetää ohi niin et saa yhtä paljoa paskaa jos Trumppi oli 20% eikä 10%.

0
0
10.10.2020 - 13:46

wincapitakimi

+47
Liittynyt:
19.10.2019
Viestejä:
19

Hei Jens! Ensinnäkin kiitokset hemmetin hyvästä blogista, oon sua aiemmin aktiivisesti pokeripuolelta seurannu ja nyt jonkin aikaa täällä. PAPC 2019 Tallinnas ootin ennakkotietojen perusteel et tuut pelaamaan ja pääsen ehkä tarjoomaan sulle juoman ja rupattelemaan hetken mut olitkin muualla. Pate teki hyvän Jeans imitaation kun kysyin häneltä ja Ilarilta sun paikallatulosta baaritiskil :D

Biden v Trump betsiin liittyen: onko sulla tietoa miten tää menee vedonlyöntitoimistojen näkökulmasta jos Biden voittaa mutta Trump haastaa tuloksen / ei suostu astumaan vallasta alas, mikä vaikuttaa ainakin omien viime tietojeni mukaan jopa hyvin todennäköselle skenaariolle?

Hienoo että kirjotat tänne!

0
0
10.10.2020 - 14:26

Anssi A

+445
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
450
wincapitakimi kirjoitti:

Biden v Trump betsiin liittyen: onko sulla tietoa miten tää menee vedonlyöntitoimistojen näkökulmasta jos Biden voittaa mutta Trump haastaa tuloksen / ei suostu astumaan vallasta alas, mikä vaikuttaa ainakin omien viime tietojeni mukaan jopa hyvin todennäköselle skenaariolle?

Hienoo että kirjotat tänne!

Sivut on viime kuukausina tarkentanut sääntöjä tän suhteen. Esim Unibetilla: "Voittaja määräytyy sen perusteella, kuka saa vaaditun määrän valitsijamiesääniä vaalipäivänä. Jos selkeää voittajaa ei löydy vaalipäivänä, vedot ratkaistaan heti, kun yhden ehdokkaan voidaan katsoa voittaneen ilman varteenotettavaa epäilystä."

0
0
13.10.2020 - 21:03

Mesut Özil

+68
Liittynyt:
29.12.2017
Viestejä:
41
Båth kirjoitti:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/haastattelu-jens-kyllonen-sijoitustiedon-osakkaaksi

 

#pyysinggate tiimoilta saattaisi olla kommentoinnin paikka myös Jensille mikäli on eri mieltä kohua herättäneestä aiheesta.

 

Ei nyt sotketa hyvää blogia turhalla paskalla, millä ei oo mitään tekemistä blogin kirjoittajan kanssa.

0
0
13.10.2020 - 21:42

Båth

-10
Liittynyt:
21.5.2020
Viestejä:
38

Seiskat ei Sun Tzuita viestintäkonsultteina tunne. Hyväntahtoisena eleenä ehdotuksen tein, vaikka se mielellään toisin täällä ilmeisesti näettiinkin.

0
0
14.10.2020 - 12:12

Onkija

+128
Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
201

Käytän nyt Jensin blogia alustana. Mielestäni tätä peukutushommaa voisi vielä vähän miettiä. En ole tilastoja nähnyt, mutta uskallan väittää, että peukuttaminen on lisääntynyt tuon ”Pisteet” myötä. Tämä ei välttämättä ole huono asia, mutta kun kerran erehtyy valitsemaan sanansa väärin, niin nimimerkki destroyataan aika huolella (saattaa peukkulukema tipahtaa 100:lla). Mielestäni eriävät ja jopa provokatiiviset mielipiteet ovat vaan hyvä asia. Ei se voi mennä siihen, että vaan tietyn tyyppiset mielipiteet ovat tervetulleita. Totta kai joskus tämä peukuttaminen itseänikin naurattaa, kun joku huuteli jotain että -100, niin pitäisi olla automaattiset bännit ja seuraavana päivänä kaverilla itsellä oli sitten se -100 (Karma!). Ja tietenkin, olet tyhmä, haista v**, ime k** jne. ovat oma lukunsa, jota kukaan ei jaksa.

Lisätään vielä, että jos joku sanoo, ettei nuo peukut kiinnosta, niin uskallan väittää, että jos Aki Pyysing heräisi aamulla ja peukut/pisteet olisivat tippuneet 4500-> 0:aan, niin kyllä IP osoitteet selvitettäisiin, seuraavan viikon kolumnin aihe olisi tiedossa ja kaikki mukana olleet joutuisivat hänen henkilökohtaiselle shitlistille.

e. tätä voisi edesauttaa esim. laittamalla peukkujen antajien nimimerkit näkyville tai sillä että Pisteet olisi keskiarvo per kirjoitettu viesti.

-
Mitähän ihmettä tämä viesti tekee Jensin blogissa? Emme nyt kuitenkaan poista tätä, kun viesti sisältää perusteluita. Jatkossa offtopicit poistoon. -yp
-

0
0
14.10.2020 - 12:19

PikkuPro

+5790
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2813

Kun on vaan toi peukku täällä eikä sitä JR:n aikanaan vinkkaamaa, niin Fanipojitan ja sanon, että noista Poliitikko/Meuhkaaja betsin keloista tosi paljon tykkäsin. Just eilen lunchilla ex-pokkapron kanssa joka painanut 50% likvideistä Bideniin ja siinä nousi sama analogia esiin eli nyrkkeilijä/tappelija kohde.

0
0
14.10.2020 - 18:05

Onkija

+128
Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
201

Taisi osua arkaan paikkaan, kun YPn osaamattomuutta arvostellaan. Aika säälittävää ruveta nyt yhtäkkia yhtä viestiä, joka ei nimenomaan YPtä mielytä, moderoimaan kun sitä ei ennen ole tehty. Oli miten oli, niin YP voi avata silmät, laittaa silmälasit päähän ja katsoa että miten esim Båth nimimerkille kävi, niin ehkä konteksti löytyy. 

0
0
16.10.2020 - 10:50

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Aki oli uusimmassa Pokeritiedon kolumnissaan kirjoittanut saamastaan #pyysinggaten palautteesta. Repesin niin kovaa tälle: “Miksi naisten tissejä arvostelevat sedät on yleensä itse tämän näköisiä? Oliko sulla peiliä kotona? Vai onko kyse seksuaalisen turhautumisen purkamisesta? Ei oikein pysty ottamaan mitään talouskritiikkiä vakavasti tyypiltä jonka naiskuva on ilmeisesti pornoleffoista peräisin?”

että oli pakko googlailla kuka sen oli kirjoittanut laugh Twiitti löytyi, mutta huomasin samalla, etten pysty nähdä sitä koska kirjoittaja on blokannut minut. En oo erityisen aktiivinen Twitterissä ja tää on eka kerta kun oon huomannut, että joku olisi blokannut mut. Ei tuu mieleen, että olisin koskaan ollut minkäänlaisessa tekemisissä kyseisen henkilön kanssa, joten ilmeisesti tuolla jossain kiertää nyt Sijoitustieto-blokkilista. Kiitti vaan Pyysäri. laugh Jos nyt ihan tosissaan ollaan niin mun mielestä tää someloukkaantumiskulttuuri on mennyt aivan yli, ja sen huomasi taas kun tästäkin saatiin väännettyä näin iso juttu. Vähän särähti itsellänikin korvaan se pienitissi-juttu, mutta sen verran tunnen Akia, että tiedän ettei hän tarkoittanut sitä, mitä loukkaantujat ajattelevat hänen tarkoittaneen. Harmillinen väärinymmärrys siinä mielessä, että kolumnissa oli ihan hyvää asiaa joka tämän takia jäi huomioimatta.

Jeans kirjoitti:

Smart Eye AB on mielenkiintoinen täysin uusi tuttavuus. Arvostus on tällä hetkellä naurettava 30 P/S mutta kasvu vaikuttaa olevan räjähtämässä parin vuoden sisään. Analyytikkotalo Redeyella on Inderesin kaltainen menestynyt mallisalkku "Redeye Top Picks", joka on tuottanut viimeisen viiden vuoden aikana tyyliin 300%+, ja Smart Eye AB on tällä hetkellä niiden toiseksi isoin positio 15,6% painolla. Toivottavasti ei tuu Akilta sanomista kilpailijoiden mainostamisesta, mutta Inderesin palstalta löytyy tosi hyvä ketju yhtiöön liittyen, jonka suosittelen selaamaan alusta loppuun läpi kun sattuu olemaan muutama tunti ylimääräistä aikaa.

Ja sehän karkas! +45% kolmeen viikkoon. Vaikka suurin aliarvostus purkaantui niin jatkan tyytyväisenä holdaamista ja suosittelen silti lukemaan ton Inderesin ketjun läpi ihan vaan case studyna siitä, miten alfaa voi löytää.

USA:n presidentinvaaleihin liittyen niin nyt jännitellään sitten lähteekö polli-tilanne kiristymään kun Bidenin väittelyn torjuntavoitto ja Trumpin korona ei ole enää niin tuoreessa muistissa, ja Trump painaa isoja rallyja vaa'akielinosavaltioissa. Näkisin seuraavan viikon olevan se kriittinen. Jos Pennsylvanian tilanne ei silloin kiristy niin näen Trumpin voittomahikset erittäin huonoina. Jos taas Pennsylvanian tilanne alkaa lähestymään jotain +3, ja tyyliin Florida ja North Carolina menee tasoihin niin voisi mennä tiukoille. Tällä kertaa tässä vaiheessa vaaleja on vaan niin paljon vähemmän undecided-äänestäjiä mukana verrattuna 2016, että vaikuttaa epätodennäköiseltä.

0
0
16.10.2020 - 12:06

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Ehkä epäselvästi kirjoitettu, mutta tarkoitin siis tietenkin "naurettava 30 P/S"-kommentilla naurettavan korkealta kuulostavaa 30 P/S, enkä sitä, että yhtiö olisi sen takia naurettavan yliarvostettu - enhän muuten sitä olisi ostanut. Jos lukee linkkaamani ketjun läpi ymmärtää nopeasti, miksi tämänhetkisillä kertoimilla ei ole merkitystä, kun yhtiö on nyt jo käytännössä lukinnut isoimpien autonvalmistajien kanssa lähes markkina-arvonsa verran liikevaihtoa (ja parin vuoden päästä todennäköisesti moninkertaisen määrän) tälle vuosikymmenelle, ja gross margin tästä liikevaihdosta on lähemmäs 100%.

0
0
16.10.2020 - 21:04

Farseer

+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Sama tyyppi oli blokannut mut, tapahtunut joskus viime päivinä koska näin tuon twiitin joskus aiemmin tämän "kohun" aikana. Ainakin joskus nuo mielensäpahoittajat ovat tunkeneet blokkilistalleen mm. kaikki henkilöt jotka ovat tykänneet jostain inhoamastaan twiitistä, joten olisiko tässä kyse siitä. Tiettyjen tahojen kupla on todella tiukka, mutta noiden sankareiden aivoituksien lukeminen on ajanhaaskuuta joten win-win.

Olen itse huomannut noin tusinan blokkausta. Useimpien jäsenkirja on SDP tai Vihreät, mutta kyllä sinne yksi vasemmistolainen keskustalainenkin on päätynyt. Noin puolet sellaisia joiden kanssa en ole koskaan mistään keskustellut.

Itse ottaisin #Pyysing-gaten Akina lähes pelkkänä voittona, koska kunnia on mennyt noissa porukoissa jo aikoja sitten mutta maine vain kasvaa!

0
0
17.10.2020 - 12:43

Hantta

+149
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
156
Kalle kirjoitti:

https://blog.twitter.com/en_us/a/2015/sharing-block-lists-to-help-make-twitter-safer.html

Taitaa olla kyse tähän perustuvaan joukkoistettuun blokki listasta. Jos kuka tahansa tuon kuplan sisällä blokkaa sinut myös loppu kupla blokkaa sinut automaattiseti. Ja maailma on parempi paikka.

 

Joo näköjään myös minä olen blokattuna. En myöskään muista ikinä keskustelleeni ko. henkilön kanssa mistään. 

 

Kukin tietenkin tavallaan. 

0
0
21.10.2020 - 18:56

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Sinne sujahti Bidenille vielä 50ke lisää.

Hunterin läppäri oli tietenkin biitti, ja päätin vikoilla likvideillä venata tähän asti tuleeko Hunter läppäristä vielä leakkeja. En oo ihan vakuuttunut siitä, että jos Trumpin tiimillä löytyisi paskaa Bidenista, niin optimaalinen ajankohta olisi tehdä paljastus jo ennen ennakkoäänestyksen alkamista. Arvelisin, että suurin osa niistä, jotka päättävät äänestää heti kun vaan mahdollista, ennen vaaliväittelyjä sun muuta, ovat päättäneet kantansa niin vahvasti, etteivät ole muuttamassa sitä juuri mistään syystä. Mitä lähempänä vaaleja taas tulee paljastuksia, sitä vahvemmin ne ovat niillä äänestäjillä mielessä, jotka eivät ole vielä tehneet lopullista päätöstään. Eli eräänlainen trade-offi, jossa optimaalinen aika on lähes varmasti jossain ensimmäisestä ennakkoäänestyspäivästä viimeiseen vaaliväittelyn alkamiseen. Voisi kuvitella viimeisen ajankohdan olevan juuri ennen viimeistä vaaliväittelyä, jotta saadaan hyvä hyökkäys päälle siihen ja yllätetään Bidenin väki kunnolla. Nyt kun ei ole tullut niin vaikuttaa siis epätodennäköisemmältä, että Hunterin sähköposteista olisi enää tulossa mitään merkittävää juttua.

Trump ei ollut tyytyväinen tulevan vaaliväittelyn aiheisiin, ja mikit ovat tällä kertaa mahdollista laittaa mutelle, mikä hyödyttää Bidenia. Uskon, että Biden ottaa isolla todennäköisyydellä väittelystä torjuntavoiton, jonka jälkeen Bidenin kerroin lähtee laskuun. Mielenkiintoista nähdä miten hyvin Biden onnistuu väistämään Hunter-syytökset.

Joitain asioita siitä, miten pollien tilanne eroaa 2016:

- Pollien tekijät ovat ottaneet opikseen ja adjustoivat pollejaan paremmin esim. koulutuksen mukaan Trumpin hyväksi.

- Postiäänestys auttaa ja turnout on todennäköisesti korkeampi kuin 2016, mikä suosii Bidenia.

- Pollit itseasiassa ennustivat Hillaryn kannatuksen aika hyvin 2016, mutta silloin huomattavasti isompi osa äänestäjistä olivat loppuun asti undecided, ja Trump sai suurimman osan näistä. Siihen vaikutti varmasti myös 11 päivää ennen vaaleja alkanut FBIn tutkinta Hillaryyn, mikä vastaisi sitä, että ylihuomenna alkaisi tutkinta Bideniin. Tuon tutkinnat takia pollit eivät välttämättä olleet ihan niin väärässä, miltä jälkeenpäin näytti.

- Bidenilla on monissa vaa’ankieliosavaltioissa tällä hetkellä yli 50% kannatus pollien mukaan, eli hänen ei tarvitse saada yhtäkään undecided ääntä lisää. Vaikka kävisi niin kuin 2016 ja Trump saisi lähes kaikki undecidedit, niin se ei riitä.

Tämän lisäksi 538 tekee mallissaan vielä pienen ylimääräisen adjustoinnin Trumpin hyväksi. Trumpin loppukiri on suurin huolenaihe, mutta on hyvä huomioida, että Bidenilla on isompi kampanjan budjetti loppukiriä varten ja Obama tulee tueksi kampanjoimaan.

En väitä, etteikö tässä olisi selkeitä mahdollisuuksia vielä hävitä, kuten Trumpin loppukiri tai jokin systemaattinen virhe pollauksessa. Samaan aikaan kannatusero on niin iso, että kestää hieman tätä. Jopa kaikkein eniten republikaaneille kallellaan oleva pollsteri Trafalgar antaa Bidenille pienen edun. Trumpilla näyttää olevan hyvät mahikset Floridan viemiseen, mutta tarvitsee todennäköisesti Pennsylvanian ja sen voittaminen vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä. Bidenilla on myös mahikset tulla takaoven kautta ohi esim. North Carolinassa ja Arizonassa. Yli 1,5 kerroin sisältää mielestäni selvästi tarpeeksi turvamarginaalia. On todella vaikea nähdä, että Trumpilla olisi yli 30% voittomahdollisuudet tässä vaiheessa. Jännäks menee!

0
0
22.10.2020 - 03:43

Hollster

-13
Liittynyt:
22.10.2020
Viestejä:
1

'USA VAALIT 2020' - ketju, viesti #2522. 
Vastaan näin: n. 5800 työmiestuntia USA:n politiikan tutkimiseen, analysointiin tämän hallituksen aikana.  En romaania ala kirjoittamaan, mutta ennen Covidia Trumpin uudelleenvalinta oli käytännössä varma. Huhtikuun puolivälissä kannatus alimmillaan (Covid, Floyd, BLM), mutta silloinkin electoral college näytti tasapääjuoksua. Tällä hetkellä 329-209. Omissa papereissani Trump voittaa varmasti vaa'ankieliosavaltioista Iowa, Ohio, West V, N Carolina, Georgia, Florida, Indiana, Texas. (suurella tödennäköisyydellä Minnesota, Michigan, N Hampshire, Wisconsin. Pennsylvania, Maine kallistunut Trumpille lievästi)
Teet tällä tiedolla mitä haluat, mutta suosittelen Bidenin suoran voiton vetäjille erittäin vahvasti ottamaan vastavedoksi: Trump +100,5 Betfairin Electoral College, kertoimella 1.90. Jolloin Bidenin semipienellä voitolla osuu molemmat vedot, mutta Trumpin voitolla tulee takaisin edes jotain.

 

0
0
22.10.2020 - 05:53

Anssi A

+445
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
450
Hollster kirjoitti:

Teet tällä tiedolla mitä haluat, mutta suosittelen Bidenin suoran voiton vetäjille erittäin vahvasti ottamaan vastavedoksi: Trump +100,5 Betfairin Electoral College, kertoimella 1.90. Jolloin Bidenin semipienellä voitolla osuu molemmat vedot, mutta Trumpin voitolla tulee takaisin edes jotain.

Ikävä kyllä tuon (ja muiden vastaavien kohteiden markkinat ovat aivan mitättömän kokoiset. 30€ sisään tuohon kohteeseen ei hirveästi tarjoa suojaa 50k+ (aikaisemmat betit) Biden-vedolle.

0
0
30.10.2020 - 18:10

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Ja päädyinhän mä vielä survomaan 62ke lisää Bidenille, nyt on lyöty:

81ke @ 2,26

10ke @ 1,55

10ke @ 1,53

10ke @ 1,50

17ke @ 1,478

10ke @ 1,63

5ke @ 1,58

20ke @ 1,55

10ke @ 1,52

10ke @ 1,5

20ke @ 1,52

20ke @ 1,5

Eli yhteensä 223 tuhatta euroa voittaakseni  ~175 tuhatta euroa minus rake joten omaisuus tulee heittämään 400 tonnilla surprise

Toisin sanoen, ensi tiistai menee aika helvetin jännäks.

0
0
30.10.2020 - 21:34

Laskupäivä

-34
Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
110

Ite tuossa naureskelin kun viime viikon Seiskassa väitettiin että Jens olisi lainannut yli seitsemän numeroisen summan kohuliikemies Stefulle. Lainasit tai et, niin muista että Patella on kahdeksan numeroinen summa piikissä (omien sanojensa mukaan).

Armstrongeconomics väittää että Trumpin pitäisi viedä nämä vaalit, mutta niin piti Al Gorenkin vuonna 2000.

Onnea vetoihisi, olen pienellä jännityksellä seurannut miten moni pokeriammattilainen on innostunut poliittisesta vedonlyönnistä...huikeeta.

0
0