Reddit Wallstreetbets -

Raah1 postas inderesin ketjuun tän, erittäin mielenkiintonen teksti niin pakko jakaa tänne! 

''Kaiken tämän päiväisen jälkeen ei ole epäselvää, että usealla on nyt lusikka sopassa ja halu selviytyä, mutta tämä analyysi yhden WSB käyttäjän puolesta selittää myös paljon päivän tapahtumia.

Pahoittelut pitkästä viestistä, mutta tämä avaa tätä käsittämätöntä tilannetta ja nyt päällä oleva aftermarket, ja sen kurssinousu tukee tätä:

I’m glad this place has quieted down enough for some actual DD written by a monkey with a keyboard and Adderall. Disclaimer: I am that monkey. Let me explain to you what happened, play by play. I will give you illiterates who hate reading a spoiler up front: We were within approximately 30 seconds of triggering a nuclear bomb that would have blown up the market. Do I have your attention? Here goes:

  1. Yesterday, new call option strike prices were added all the way up to $570. Do I have to go over gamma squeezes again? Really? We’ve been over this: when deep out-of-the-money call options start being gobbled up and the price starts moving towards being in-the-money, the call writers have to hedge their risk of having their sold calls exercised, typically by buying stock. This creates upwards pressure on the market. We’ve been seeing these movements all week.
  2. Yesterday after market, you probably saw that coordinated effort to drive the price down and spook retail investors into a mass sell-off. It didn’t work.
  3. Last night, Robinhood sent out a message to users: you could no longer enter into new options. You could exercise them if you had the collateral (money in the account) to do so. Very interesting and the first sign of pants-shitting fear.
  4. Today, the market opened very strong. It opened so strong that we were looking at a self-perpetuating gamma squeeze all the way up way past $570.
  5. At approximately 9:58 am, the stock had reached $468 in a parabolic move.
  6. Two minutes earlier, at 9:56 am, Robinhood tweeted that they were not allowing users to buy GME stock, but they would allow selling.
  7. The trend instantly halted and started a collapse downwards, before picking up a bit, especially after some retail was allowed back in.

Okay, now that you are clear on the facts, understand this: The market ran out of liquidity today, or was threatening to get close enough that they killed it. What does that mean? It means they ran out of shares and/or capital. They wouldn’t let you buy new shares because we were burning through all the shares on the market. I saw an unsubstantiated post from a user who said a small sell limit order executed at $2600 for him. Do you get the severity of the situation, if that’s true? It means the buying was getting to the point where it was just about to put INFINITE pressure on the price of the shares. It means virtually any ask was getting bid.

How do you get infinite upwards pressure? A gamma squeeze triggering the mother of all short squeezes, just like we predicted. The call writers need shares to hedge. Retail is still buying more. The short sellers need over 100% of the float back. Add these together. There were more shares needed than existed on the open market. That’s what a liquidity crisis is.

Listen to this remarkable (if infuriating) interview where the chairman of Interactive Brokers admits that they didn’t have the capital to pay out the winners (us), so they took their ball and went home. DO YOU GRASP HOW INSANE IT IS THAT HE SAID THEY NEEDED TO SHUT DOWN BUY ORDERS TO “PROTECT THE MARKET”? Hello! He’s not talking about the market for GME shares. He’s talking about the entire market! The New York Stock Exchange. The NASDAQ. All that.

Remember the movie Snowpiercer ? Do you remember that scene where the lower class people realize the soldiers who oppress them have no bullets? Go to the 1:00 minute mark of this link: Snowpiercer Best Part - YouTube

It kick starts a full blown rebellion. They have no bullets. It’s the exact same in this market: No capital. No shares. Infinite losses inbound.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Mikko Mäkinen kirjoitti:

 

wincapitakimi kirjoitti:

Tykkään lukea sun postauksia, aina hyvää asiaa. Harva tuo niin paljo iloa tälle foorumille kun teikäläinen. Tää ei oo mikään vittuilu sua kohtaan enkä väitä että oisit näin sanonut, mutta kysyn, menikö tää nyt sun mielestä oikein? Case GME ja että lehdet valehtelee Wall Streetin puolesta ja Robinhoodista yms ei saa yhtäkkiä enää ostettua tiettyjä osakkeita jotta muutama hedge fund voi pelastua koska päättivät shortata ja huomasivat ettei ois kannattanu. Kiitos alapeukuista! <3

E: Tää on kirjotettu siinä vaiheessa kun GME meni halttiin 2 sekunnin välein ja kurssi oli tippunu sekunneissa n. 300 - > 126

 

Ei mennyt oikein. Mutta en ollut kovin yllättynyt, että peli vihelletään poikki. Olisi pitänyt olla maanantaina jo tiedote ja mediassa kertomassa, että osa toiminnasta on vastoin lakeja. Ja jos toiminta jatkuu näin, niin aletaan toimenpiteisiin. Parempi ratkaisu olisi ollut nopeasti rajoittaa optioiden open interestiä ja poistaa weeklies optiot kaupankäynnistä. Paljon muitakin asioita olisi voitu tehdä. Aika moni ihminen on tällä viikolla ollut väärässä monista asiaan liittyvistä faktoista. Olen ollut päivittäin pari tuntia WSB:ssä, ja siellä liikkuu todella paljon väärää tietoa asioista.  100% väärää tietoa todella monesta asiasta, ja ihmiset ottavat ne faktoina. 

Mun mielestä asiassa on kuitenkin kaksi puolta. Yritin sitä toista puolta selittää tuossa aiemmassa kirjoituksessani. Tästä ilmiöstä voi kasvaa jotain hyvää, mutten ole sitä mieltä että ilmiö oli viime viikkojen muodossa nettona alkuunkaan positiivinen. 

mun tietämys sijoittamisesta on niin olematon että varmasti vaan nolaan itteni mutta so be it: Eikös isot hedge fundit nimenomaa ole saaneet polettua/nostettua/manipuloitua kursseja suotuisasti itselleen jo vaikka tiäs kuinka kauan ja nyt tuularit huomas että GME:tä on shortattu aivan uskomattomat määrät (140%?) (''sijoita vaan sen verran kun olet valmis menettämään'') laitetaa instikat maksamaan ja kerätään älyttömät voitot niin sitte peli puhalletaan poikki hedge fundeille erittäin suotuisin tuloksin. Mun ymmärrys ei yksinkertasesti riitä tajuamaan miten firmat joilla on miljardeja ja miljardeja käytettävinään osakkeisiin sijoittamiseen voi olla shorttina niin All In jossain yksittäisessä osakkeessa että jos internetfoorumille kerääntyy jengi huutelemaan GME to the moon HOLD forever niin kahen viikon päästä mentäs konkkaan, ellei joku tuu ja pelasta niinku nyt(kin) pelastettiin meille tuulareille erittäin epäsuotuisin ehdoin. Ei vaan ymmärrä. Tuntuu aivan järjettömälle että noin voi käydä. Aattelen tän varmasti aivan liian yksinkertasesti koska en tiedä juuri mitään finanssimaailmasta mutta ensimmäisenä tulee mieleen että kyseinen firma ansaitsi menettää rahansa. Sen ymmärrän että tää on varmasti eka kerta kun tällänen keissi saa tälläset mittasuhteet mutta silti: Jos sulla on miljardeja hallittavanasi ja 20k kuukausipalkka ja markkinoiden kalleinta wall street geeliä tukassa niin miten sä et ole tietonen että näin voi käydä? Tää ei oo edelleenkään mikään hyökkäys sua kohtaan enkä oleta ees  saavani vastausta tähän, joku sais kyllä vähän tulla vittuileen! Vähän tuohtuneena mutta huumorilla tän kirjoitin. Toisin kuin voisi olettaa, mulla on vain 3 lappua GMEtä hupibetsinä

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Tykkään lukea sun postauksia, aina hyvää asiaa. Harva tuo niin paljo iloa tälle foorumille kun teikäläinen. Tää ei oo mikään vittuilu sua kohtaan enkä väitä että oisit näin sanonut, mutta kysyn, menikö tää nyt sun mielestä oikein? Case GME ja että lehdet valehtelee Wall Streetin puolesta ja Robinhoodista yms ei saa yhtäkkiä enää ostettua tiettyjä osakkeita jotta muutama hedge fund voi pelastua koska päättivät shortata ja huomasivat ettei ois kannattanu. Kiitos alapeukuista! <3

E: Tää on kirjotettu siinä vaiheessa kun GME meni halttiin 2 sekunnin välein ja kurssi oli tippunu sekunneissa n. 300 - > 126

 

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab -

Ruotsalainen REDEYE seuraa Smart Eyeta. Tänään kirjotettu design winin varmistumisen jälkeen https://www.redeye.se/research/802459/smart-eye-another-massive-downpla…

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab -

Kyllä! Kiva istua kyydissä 8 ) oiskohan sieltä tulossa vielä muutakin? https://aijaa.com/Y90kAW

Näytä koko viesti
Vuodenvaihteen tilinpäätös omassa salkussa -

Kirjotanpa muutaman lauseen minäkin! Tää on varmasti mun eka postaus tälle foorumille missä en kysy apua johonkin asiaan! :D Ekat osakkeeni ostin lokakuussa 2019 kun Jeans kirjotti muistaakseni blogissaan miten Kamuxissa on tulevaisuus. Rekisteröidyin Nordnettiin ja ostin Kamuxia muistaakseni äkkiä 1000 eurolla. En silloin(kaan) tiennyt pörssistä yhtään mitään. Soitin nordnetin aspaan kysyäkseni miten ostan osakkeita. Varmaan viikkoa kahta myöhemmin myin ne pois kun Pyysing kirjoitti että hän luopui omista Kamuxeistaan koska oli puhunut jonkun autoalan tuttavansa kanssa. Sitten uudenvuoden tienoilla ostin Nordnetin superrahastoja n 4 kilolla ja myin ne koronapaniikissa pois. Noin puoli vuotta kului ja olin käytännössä unohtanut koko pörssin olemassa olon kunnes jostain syystä törmäsin Inderesin Smart Eye ketjuun. Luin koko ketjun läpi mikä on omalle laiskalle ADD päälleni aikamoinen saavutus. Ostin Smart Eyetä lokakuun alussa ja muutama päivä myöhemmin lisää ja sitten vielä pari kertaa uudestaan. Koukku on nyt pahasti huulessa ja vaikken vieläkään mistään mitään tiedä niin käytän päivittäin aikaa sijoittamiseen liittyvien asioida opiskeluun. Uskon ja toivon saavani tästä tuottoisan harrastuksen. Tällä hetkellä oon tosiaan täysin All in Smart Eyessä mutta tarkoitus on lähtä hajauttamaan jatkossa, kunhan saa taas rahaa säästöön mitä sijoittaa!

En osaa näköjään upata kuvaa suoraan koneelta, mutta 66,03 % !

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab -
NYG kirjoitti:

 

mzone kirjoitti:

>Ylivoimaisesti paras (ainakin kotimainen) yksittäinen postaus aiheeseen liittyen löytyy Jeanssin blogista sivulta 85. Eilen kirjotettu.

Olihan se tosi hyvin tiivistetty paketti, mutta se oikea huippuduuni on kyllä tehty tuolla inden palstalla, missä on muun muassa soiteltu SmartEyen ja pääkilpailijan CEOt läpi jne. Sieltä löytyy kaikki tieto. En ole vielä aiemmin millään foorumilla, missään ketjussa tuon tason penkomiseen törmännyt.

 

Huomasitko mitään tuosta infrapunaa blokkaavien lasien käytöstä? Meinaan en usko että mikään eu tai muu tekee pakolliseksi laitetta joka ei toimi, jos on hyvät aurinko lasit päässä. Jätin ostamatta tämän takia aiemmin kun luin yhtä enkku threadia.

NYG, postasin kysymyksesi tonne Inden Smart Eye ketjuun, tässä vastaus: 

Ennen kuin lähdetään porukalla kaivamaan tietoa siitä miten SE hanskaa IR blokkaavat lasit, olisi hyvä tietää onko tämä todellinen vai teoreettinen ongelma, eli blokkaavatko mitkään “tavalliset” aurinkolasit IR:ää, pl. lasit jotka on valmistettu nimenomaisesti tekemään se?

Mikäli kyse on lasien ominaisuudesta joka on tietoisesti lisätty niihin, ja jolla ei ole muuta käyttöä kuin estää seuranta / tunnistus lasien läpi, ei tämä minun nähdäkseni ole ongelma. Jos auto ei näe silmiäsi, ja tämä on lainsäädännössä asetettu vaatimus, et aja. Tämä olisi vähän sama kuin “Entäs jos en puhalla” keskustelu alkolukollisen auton suhteen :grinning_face_with_smiling_eyes:

E:

Smart Eye Pro Technical Specifications:

Works with glasses and sun glasses of non IR type

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab -

Juu samaa mieltä! Koko inden ketjun oon lukenu itekki ja etenkin Aston ja Alhanko tehny aivan mielettömän duunin muitten eteen.  Oma salkku on n. 98% Smart Eyetä. Ylemmässä postissani viittasin lähinnä siihen että Jeanssin blogi posti on ylivoimasesti kaiken kattavin yksittäinen postaus kokonaisuuteen liittyen. Inden ketju jo +1200 postia pitkä, toki ehdoton lukemissuositus siihenkin kun vaan aikaa riittää

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab -

Ylivoimaisesti paras (ainakin kotimainen) yksittäinen postaus aiheeseen liittyen löytyy Jeanssin blogista sivulta 85. Eilen kirjotettu.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Betfairilla siis edelleen markkina auki, millon he ovat näitä makselemassa? Eilen illalla luin tästä ketjusta että Nordicbetiltä, Unibetiltä ja Betssonilta jengi on saanu jo rahansa pois, varmaan aika monesta muusta paikasta kans? 

Löin omat Biden betsini Betwayllä ja kävin eilen aspachätistä kyselemässä milloin rahat maksetaan? Vastaus oli että koska oon lyöny vetoni 1. ja 3. pv niin todennäköisesti jo tänään eli eilen. No eipä rahoja näkyny ja kävin äsken kyselemässä uudestaan. Vastaus oli tällä kertaa että Tammikuussa kun veto on ratkaistu. Heitin niille chättiin heidän policies sivuilta tän minkä olin lukenu ennen vetoa laittaessani. 

''Politics

Party Leader Markets

Unless otherwise specified, these will be settled on the next permanent leader of the party as determined by party selection rules; temporary or caretaker leaders will not count.''

Mutta heittivät vastapalloon tän:

''8. Vetojen ratkaisussa sovelletaan virallista tulosta, ellei säännöissä erikseen toisin mainita. Moottoriurheilukisojen palkintopalliseremoniat, yleisurheilun mitaliseremoniat ja vastaavat viralliset seremoniat muissa urheilulajeissa katsotaan virallisiksi tuloksiksi''

Eli tässä on nyt ilmesesti tosiaan pakko venata Tammikuun 20. pv asti!? Sen verran kysyin tuolta et jos Biden kuolla kupsahtaa ennen tätä niin veto kuulemma mitätöidään. Mitä te ootte mieltä?

Näytä koko viesti