Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 12.9.2020 09.30

Arssin koodaama Socrates näyttää Trumpille voittoa ja toista kautta. Likaisimmat vaalit tulossa vuosikymmeniin. Mitä olen Arssin juttuja lukenut niin myös Politico nykyisin keskittyy Trumpin halventamiseen.

Mielenkiintoisia kirjoituksia ollut Arssilla muutenkin siitä, että miksi Kiinassa ja Venäjällä Korona-kiima ei ole suurempi? Koska he ovat kommunismin suhteen, been there, done that. Moni Itä-Eurooppalainen kirjoittanut Arssille että miksi "länkkärit" ei tajua mikä on homman nimi.

Nyt olisi Suomenkin otettava järki käteen ja huomattava että Korona vie ihmisten työpaikat. Samoin Green new deal, tässä käy niin että kohta on pula kaikesta - ruuasta bensaan.

Arssi kun on verhojen takana ja kuulee parhaat juorut niin länsimaissa ylipäätään ongelma kun "keikkatyöläisillä" jää vuokrat maksamatta - landlordilla myöhästyy pankkivelan lyhennykset -> pankit kärsii. Arssi kuullut juoruja että valtio ottaisi kämpät haltuun, tai antaisi ihmille vuokrarahat kouraan, mutta kultakantaan ei ole suljettujen ovien takana kukaan halunnut (Arssi aina piikittelee Goldbuggereita kun ennättää). Pankeista sanon että NO BAILOUTS pitää, mutta samaan aikaan EKP ostaa pää märkänä pankkien osakkeita. Sanonpahan vaan, että kovat on ajat, mutta silloin pitää miestenkin olla kovia.

"...I tell ya, I've fought tougher men
But I really can't remember when
He kicked like a mule and he bit like a crocodile
I heard him laugh and then I heard him cuss
He went for his gun and I pulled mine first
He stood there lookin' at me and I saw him smile

And he said, "Son, this world is rough
And if a man's gonna make it, he's gotta be tough
And I know I wouldn't be there to help ya along
So I give ya that name and I said goodbye
I knew you'd have to get tough or die
And it's the name that helped to make you strong"

Yeah he said, "Now you just fought one hell of a fight
And I know you hate me, and you got the right
To kill me now, and I wouldn't blame you if you do
But ya ought to thank me, before I die
For the gravel in ya guts and the spit in ya eye
'Cause I'm the son-of-a-bitch that named you "Sue"
Yeah what could I do, what could I do

I got all choked up and I threw down my gun
Called him my Pa, and he called me his son
And I come away with a different point of view
And I think about him, now and then
Every time I try and every time I win
And if I ever have a son, I think I'm gonna name him
Bill or George! Anything but Sue! I still hate that name! Yeah"

           A boy named Sue, Johnny Cash

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.8.2020 09.56

En jaksa paria tonnia käydä kadulta noukkimaan, kupletin juoni on siinä että Kalifornia ja NY on Bidenin takana vaikka mitä lukisi foliohattu-sivuistoilla. Voittihan Hillarikin vuonna 2016 popular voten.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.8.2020 09.40

Arssin mukaan Biden vahvisti linjapuheessaan 'New green dealin'. Tavoitteena on ajaa öljyteollisuus/lentokoneteollisuus alas ja rakentaa eliitin haluama yhteiskunta. Ongelma näissä Gatesin ja Soroksen suunnitelmissa on se että he eivät yhtään tajua miten talous toimii. Eliitti uskoo että jos kansalle antaa 1000e lapaan kuussa ilman velvotteita niin he mielellään istuvat himassa ja katsovat Netflixiä. Monen kohdalla näin voi ollakin, mutta isossa kuvassa se ei tule toimimaan. Ihmiskunta on aina kehittänyt uutta, ja ideoinut uusia juttuja. Marxismin on turha yrittää estää ihmiskunnan luontaista pyrkimystä eteenpäin ja kohti parempaa tulevaisuutta.

Gatesin ja Soroksen suunnitelmat epäonnistuvat siinä missä kaikki muutkin aiemmat maailmanherruuskuvitelmat. Kuva imgflip.comista

Vielä tuosta sosialismista Arssi kirjoitti jännästi että "kaikki kokevat olevansa uhreja", mielestäni tämä on erittäin hyvin sanottu ja sitä kannattaa jokaisen pohtia. Jos mietin omaa elämääni pikkukylän kasvattina niin todennäköisesti olisin kalastaja tai yrittäjä, koska "maksullisessa" yhteiskunnassa en olisi maksanut isosti koulutuksesta mitä olen päässyt nauttimaan. Sanon tämän kaikella hyvällä niitä kymmeniä opettajia kohtaan joiden opetuksessa olen saanut olla yli 15 vuoden ajan ja tulevia sukupolvia ajatellen, jos olisin maksanut koulutukseni n. 300k€ niin olisinko maksanut, jos jaksanut?

Tässä on se taika minkä takia Suomessakin peruskoulusta eteenpäin kaikki koulutukset pitäisi olla maksullisia opiskelijalle 5000e lukuvuosi. Jos kokee että koulutus on 5000e arvoinen niin eikun opiskelemaan vaikka velaksi. Jos kokee että ei ole, niin just a walk away, just walk away.

Ihmisten onnellisuus lisääntyisi ja mielenterveys ongelmat vähentyisivät. Kaikki voisivat tehdä sitä mikä hyvälle tuntuu, jos joku haluaa maata kadulla rahattomana niin se on fine. Jos joku haluaa 12-vuotiaana lähteä muikun kalastajaksi niin se on O.K. ehkä hän myöhemmin kiinnostuu koulunkäynnistä kun on kokenut miten kovaa duunia muikkuverkon nostaminen on aamuviideltä.

Nyt meillä on tilanne jossa oppilas kuin oppilas istuu 12 vuotta koulun penkillä, vain sen takia ettei meille välittömästi tulee lisää työttömiä rekisteriin. Sosialismissa on aina kyse vallasta ja ihmisten alistamisesta. Tottakai kun käy lähikaupassa, niin voi miettiä voiko tämä yhteiskunta toimia millään toisellakaan tapaa ja varmasti voi! Kuva imgflip.comista

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 21.8.2020 11.30

Arssi kirjoittaa että Yhdysvallat ajautumassa pikkuhiljaa sekasortoon. Moni joilla varaa ja mahdollisuus lähteä pakkaavat tavaransa ja suunnistavat esim. NYC:stä New Jerseyn pohjois-osaan jossa pikkumökit menevät hinnalla mikä pyydetään. Sama tapahtuu Californiassa ja mid-west on voittajaseutua.

Trump ei ole ollut lahjottavissa, New Yorkin kaltaiset osavaltiot ovat lyöneet koronahässäkät päälle koska demokraattileiri lupasi maksaa loppulaskun jos Biden voittaa. Ongelma on se että jos Trump voittaa niin hän ei hyvällä katso näitä totaalivelkautuneita osavaltioita, jotka meuhkaavat hokkuspokkus koronan kanssa. Joka kevät ja syksy työikäisiä ihmisiä on kuollut influenssaan, miksi nyt tämä mekkala? Kohta ei mummot uskalla pistää nenäänsä ulos.

Sanon vielä sen että Trump halusi USA-joukot pois Lähi-Idästä! Pelkästään siinä on jo miehen homma. Jos Biden voittaa niin USA sotkeutuu Syyriaan ja sitten voi olla piru irti, kuten USA:n lehdistössä olikin niin ilmeisesti Venäjä on kehittänyt satelliitin tuhoajan. Jos Venäjä ampuu USA:lta muutaman satelliitin alas, niin heikkenee/sammuu koko televerkko ja netti Yhdysvaltojen maassa. USA:n ei pidä luulla että veli-venäläinen olisi helppo kohde.

Tämä sosialismi teema on mielenkiintoinen, jos miettii Suomen maata niin mehän olemme totaalisen sosialistisessa järjestelmässä. Hyvänä puolena siinä on se että jokainen on tasapaksu, huonona puolena se että lopulta valtio alistaa ihmisiä elämään tietyllä tapaa (käymään pitkän kouluputken, työskentelemään niin että verotus pitää huolen siitä että varallisuuden kasvattaminen on työlästä, työskentelemään aika mitäänsanomattomissa hommissa jotta kaikille olisi joku keksitty homma). Arssi haukkuu sosialismin maan rakoon ja hänen Sokrates-ohjelmansa väittää että tämä on sosialismin viimeinen aalto ja vuonna 2032 koko korttitalo luhistuu (edelleen tämä on mielenkiintoinen että mikä tulee olemaan se taho/tekele joka sysää maailmanherruuden Kiinaan ja muut 'maan tasalle'?) Yksi vaihtoehto voisi olla älyhattu koska Elon Musk. Edellinen sosialismin aalto oli Neuvostoliiton -89 muutokset.

Näissä Elliotin waveissa (aalto-teoriassa) on ideana se että menneisyys ei ole tae tulevasta. Jokainen joka on yrittänyt pitää katkarapuja mahassaan kunnon ruotsinlaiva-aallokossa tietää niin sanotun seitsemänne aallon. Se tuntuu mahanpohjassa pitkin; tämä on juuri se syy miksi kaikenmaailman teoreettiset sijoitushäkkyrät ei toimi pitkässä juoksussa koska aina tulee se seitsemäs aalto joka heilauttaa koko pakan sekaisin ja kestää aikansa ennen kuin uudet häkkyrät on testattu ja keräävät voluumia, kunnes taas tulee se 7.aalto.

Suomikin mainittu Arssin blogissa:

"Most people overlook Finland where they experimented with Guarantee Basic Income for nearly two years: Between January 2017 to December 2018, 2,000 unemployed Finns received €560 a month. However, the researchers found that while it led to people out of work feeling happier, it did not lead to increased employment, the BBC reported. The plan here is to destroy jobs related to using, selling, and producing fossil fuels and then had these people subsistence level checks and expect them to be happy to sit home and not work."

"We will see food shortages escalate next year and I strongly urge you to create a stash of canned goods."

En missään nimessä halua että kukaan sekoaa Arssin blogin takia, mutta kun katson ilta-uutisia ja luen Arssia, niin something is brewing! (Kuva giphy.com).

PS. tämä sosialismi vouhotus ei ole uusi juttu vaan lähtenyt toisen maailmansodan ajoilta. Mielenkiintoinen väite että Hitlerkin olisi noudattanut Marxismin oppeja sen suhteen miten vihasi juutalaisia, joten ei pidä luulla että tämä sosialismi on kehitetty tässä ja nyt. Olemme osa maailmanhistoriaa joka menee siihen suuntaan mihin se on tönäisty. Itse olen niin laiska ja tyhmä, että ehdottomasti olen hyötynyt tästä järjestelmästä tai sitten järjestelmä teki minusta tälläisen.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 21.8.2020 11.02

Tässä rupee nyt joka ukolle valkenemaan että kyse ei ole pelkästään autoista, vaan myös datasta jota autot tuottavat. Tuo data tulee olemaan tulevaisuuden öljy. 

Googlen Waymo sai väännettyä 4 vuodessa 6 miljoonaa kilsaa, Tesla repäs neljäs kuukauteen 60 miljoonaa kilsaa dataa. Tuo tietomäärä auttaa ratkaisevasti tulevaisuuden itse-ajavan auton kehitystyössä. Eikä siinä kaikki, sanois Elon...aurinkokennot ja sähköverkot ym. En osaa yhtään arvioida onko Tesla ylihinnoiteltu, muutenkin kun siirrytään 2020-lukua eteenpäin niin rahan arvo alkaa menettämään merkityksensä. Tärkeämpää on ideat ja yhteispeli. 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 16.8.2020 09.12

Kato https://www.youtube.com/watch?v=dkqjB-2YXqc Youtubesta ja kilot lähtee. En saanut lähetettyä sulle Twitterissä viestiä.

 

Näytä koko viesti
Mitä mieltä seuraavasta strategiasta? - 16.8.2020 09.07

Moro, mielestäni hold your horses ja pelaa vaan omilla rahoilla. Pitkässä juoksussa tärkeintä että ukko viihtyy töissään ja tienaa sieltä perusrahat. Tänä päivänä niin moni on velkaantunut että jos sinulla on vain asuntolaina niin hyvin hoidettu!

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 9.8.2020 10.46

Oli mielenkiintoinen kirjoitus Arssilta; Hillary on pelattu ulos aika totaalisesti. Oli kuulemma mastermind miehensä Billin valtaannousussa (+ kaks kautta valkoisessa talossa), mutta lopulta Billin naisseikkailut johti siihen että Hillaryllä ei mahdollisuutta enää 2020 demokraatti-ehdokkaaksi. Noh, hän sai vuonna 2016 saumansa mutta oli muuri vastassa. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.8.2020 10.19

On muuten kuin Neuvostoliiton loppu kun viimesimmät mohikaanit ennen Gorbatsovia oli kaikki jotain 75v.+ ukkoja. Tämän muistan historian esityksistä ylä-asteelta :) 

Tunnelma tiivistyy loppuvuotta kohden, ei voi muuta sanoa. 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.8.2020 10.03

Coinmotion ja kumppanit erottautuu Suomi-firmana! Peukkua pystyyn. Mielestäni Samin artikkeli oli kansantajuinen ja helposti lähestyttävä. Itse näkisin fiksumpana keskusteluna pystyykö Bitcoin koskaan toimimaan ns. perusvaluuttana kaupassa, vai onko se jonkun toisen coinin tehtävä. Hinnalla spekulointi on hiukkasen turhaa koska käppyröitten mukaan Bitin hinta pitäis olla 2024 250k€ laaki jos se seuraa samaa kaavaa kuin mitä vuodesta 2009. Tämä ei ole sijoitusneuvo.blush

Ylipäätään tämä Sashamuron, pahoittelut jos nimi väärin, koko setti on yllatys! Jätkällä miljardilla Bitcoineja sen ekoissa lompsissa, ja ei nosta niitä mihinkään. EI MIHINKÄÄN. Kuka uskoo että uhvo tullut taivaasta ja perustanut Bitin niin käsi pystyyn? CAMA!

Näytä koko viesti