Olet täällä

Laskupäivä

Laskupäivä

  • Liittynyt 8.3.2016
  • 33 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Dollari - 24.10.2017 21.01

Stiedon inboxsi huutaa hoosiannaa, ja tosiaan olin kiven alla pari viikkoa kun David Measden mukaan 6.10.17 piti tulla maailmanloppu. Nyt hiekkasia vaatteita olen sitten tässä kolmatta viikkoa pessyt ja kippasin kaikki shorttipositiot menemään, ja nyt pitäis taas uutta fiilistä keksiä elämään.

Englannintaidoton kansanosa on kysynyt Arssin terveisiä, tässä niitä vapaasti suomenneltua:

-Ei nyt jaksa EU:sta itkeä sen enempää mutta Mayn ei tarvitse maksaa Brexitistä yhtään euroa Brysseliin. Saksan tuottamista autoista 30% menee UK:hon. Jos UK lyö tullit autoille, niin peli on poikki EU:ssa ja Olkiluodostakin voi sähköt katkaista. Palataan veistämään päreenvalossa kalansuomuista kattopäreitä kirkolle.

-Toisin kuin valtamedia puhuu, niin Barcelona kukoistaisi kuin Monaco jos pääsisivät Espanjasta eroon. Barcelonan talousalue kuitenkin rahoittaa koko Espanjan. Eivät tule päästämään Barcelonaa irti never ever tai on jätkät aseissa. Tässäkin kannattaa huomata että kenen leipää syöt niin sen lauluja laulat, joka ainut ison median pääkirjoitus täyttä bs tästä aiheesta. Miten Barcelona voisi mennä konkkaan?

-Nyt on menossa kaikkien aikojen pessimistisin bull-market. Jengi huutelee joka toinen päivä että myykää myykää, mutta kurssit nousevat tasaisesti. Retail taso ei ole vieläkään vuoden 2007 tasolla. Dow tulee nousemaan 30k pojoon, kun ensin 23k on rikottu pysyvästi. Amerikan serkut yrittää sortata mutta MAJORITY määrittää aina vauhdin ja suunnan ja pördet vihertää.

-Euron vahvuus verrattuna USD on yllättänyt Arssinkin, mutta probleema on siinä että kun pääomat virtaavat muualle, niin jää musta pekka käteen tätä vauhtia EU:lle. En enempää tätä synkistele, huomenna kuitenkin pidetään tätä maata pystyssä! KOLLAA KESTI!

-Talvesta tulee ennätyskylmä. Pikkuhiljaa kansa tajuaa että valtiot halus vaan verottaa "ilmasto lämpenee" -mantralla (käppyrät oli 100v. ajalta, ei tuhansia vuosia), niin nythän kelkka on kääntynyt niin että ilmasto ei lämpene vaan ääriolosuhteet korostuu hurrikaanit tai jotain. Sama kuin Tampereella mielenosoitukset, siis siinä oli antivallankumous ja uusnatsit, tai sitten siinä oli valtaajat ja punavihreät. Kunhan riehuivat, kukaan ei tiedä tänä päivänä enää missä seisoo tai kuka on, pikavipeillä saa käyttörahat. Mut siis talvesta tulee ennätyskuuuulma!

-Macron on ehdottanut EU:n liittovaltaistamisesta. Back in the days Saksa halus vakautta että sen myymillä tavaroilla on validi hinta EU:ssa (ettei Italian kaltaiset devalvoi valuuttaansa) ja että velat on maksettava. Noh, nyt Espanjassakin on 50% nuorista työttömänä. Saksalle ei ole mahdollista saada molempia. EU:n isät tajusivat että tämä velkaongelma tulee isoksi ajan myötä, ellei sitten vedetä kaikkien EU-maiden velkoja yhteen kasaan.

-Kryptot nousee, mutta Arssi ei ole vieläkään luottavainen niiden suhteen.

Mut joo, siis yksityisomaisuuden arvo tulee nousee. Se on sama onko se asunto, krypto tai indeksi ETF. Korot voi myös nousta EU:ssa tulevaisuudessa nopeestkin, kun pääomat karkaa ulkomaille ja valuutan arvo nousee.

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.9.2017 16.46

Niekkamiekkonen, tervetuloa pyramidin ekalle asteelle. Olet täysin oikeassa, Kraken on itsessään walletti. Voit ostaa mitä tahansa heidän valikoimassaan olevaa kryptoa ja holdata niitä Krakenissa tästä maailmanloppuun.

Herran vuonna 2011 FBI löi yhtenä yönä kaks maailman suurinta pokeriverkkoa kiinni että heilahti koska pyramidi. Krakenille voi käydä täysin vastaavalla tavalla, tai sitten haksahdat old school mailispämmiin ja hakkerit vievät tunnuksesi.

Ajattelen itse näin että jos Krakenissa oleva omaisuus on alle 10t.€ niin se on yks ja sama pölliikö joku ne vai osuuko taivaalta kivi maapalloon. Jos siirrät ne johonkin lompakkoon, niin sinun pitää tutustua tunti pari asiaan että ymmärrät onko se tuleva lompakkosi fair deal ja toimiva setti.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.8.2017 18.47

jaksanut näitä proof-of-stakeja ihmetellä sen enempää. Tänään kun sain hoitajalta kuukausirahani, niin latasin 100€ suoraan...bumtsibumm....RIPPLEEN!!! 0,15$/kpl, vuonna 2024 100$ laaki.baallaaaaaa

 

 

Dollari - 4.8.2017 13.48

Ensimmäinen teksti hävis bittiavaruuteen kun painoin jotain, mutta samapa tuo kun ei näitä kukaan ole kysynyt tai tilannut mutta Arssin terveiset (https://www.armstrongeconomics.com/blog/) :

  • Kuolleen kissan hyppy, vaikka EUR nousee taalaa vastaan, niin takaseinä häämöttää kun smart money vaihtaa koko ajan taalaan. Sen takia esim. EU-pördet on paineessa kun raha virtaa Yhdysvaltoihin. EUR nousee nyt kun USA:ssa sekoillaan. Kannattaa huomata että majority meinaa kaiken aina, jos kansa painaa niin kansa painaa.
  • Kannattaa huomata että flash crash on mahdollinen kun EU on kieltänyt valtionlainojen shorttauksen (shorttaus antaa elinaikaa koska joku ottaa päinvastaista näkemystä). HUOM! Ottakaa 1kk:n elinmenoihin tarvittavat rahat käteiseksi, koska kyyti voi pahimmillaan olla kylmää. Erikoispointtina tässä että EU voi kieltää kaikkien pankkien kohdalla käteisnostot ja isot tilisiirrot jotta ei tule run-out-of-the-bankkia. Kreikassa oli käytössä käteisnostokielto.
  • Ne jotka nyt on vallassa, niin ei ne sieltä suosiolla tule alas ja anna seuraaville vuoroa. Ne jotka on valtaan halunnut back in the days, niin turha luulla että myöntäisivät suoraan että homma ei nyt toimi - se on crash and burn, baby. Periaatteessa valtioilla on rajattomasti valtaa keksiä näitä keinoja potkia peltipurkkia maantiellä, koska niin pitkään kun armeija tottelee valtiohallintoa niin homma pelittää Govermentin näkökulmasta. Se jolla on aseet on myös valtaa. Hampurinkin uutislähetykset oli aikamoista uutispuuroa aamupöytään.
  • Ajojahti EU:n kusettaja-autovalmistajia kohtaan voi laittaa lumipallon pyörimään, koska jos Saksan autoteollisuus sakkaa niin sitten foliohatun nyöriä entistä tiukemmalle ja kyynelkaasun voi etsiä kenkälaatikosta.
  • Kreikka ja Italia muuttolaisten takia ottaneet turismissa hittiä, Portugali selvässä nousussa. Painakaan Portugalin pördeen, tulee nousee loppuvuonna saletisti kun turistien rahat on laskettu.
  • The Forecaster ilmestyi filminä 10/2015, moni luuli että pördet romahtaa 15.10.2015 mutta se oli päivä kun luottamut Govermenttiin oli suurimmillaan, samoin urheilun katsominen on lähtenyt laskuun. Roomalaisetkin tiesi että leipää ja sirkushuveja niin kansa pysyy hiljaa. Kaikki on kiinni confidencestä, kun kansalaisten suurimman osan luottamut pettää niin sitten on rytinä. Nyttenhän kaljaa saa vielä halvalla, ja töissä on mukavaa.

Suositus: kaikki rahat taalaan, ja USA pördeen. Dow lyö 23k rikki lähiaikoina, niin nousee sukkana aina 30k pisteeseen saakka. Watch and learn. Kun ottanut Downin nousun ja $-vahvistuksen samalla kiinni, niin sitten alkaa miettimään miten saa siirrettyä luotettavasti rahojaan Kiinalaisiin osakkeisiin.

Olen itsekin miettinyt tuota missä pitää valuuttaansa, en ole vieläkään ymmärtänyt näitä tarinoita kun puolalaiset oli kiinnittänyt asuntolainansa Sveitsin frankiin, noh kun EUR/franki keinotekoinen pohja napsahti poikki, niin puolalaiset huomasi että jäljellä jääneet asuntolainat nousi huimasti. En ymmärrä miksi joku ottaisi asuntolainan muussa valuutassa kuin siinä missä saa palkkansa?

 

USD longina, ei kahta sanaa. 2032 maailmanmahti siirtynyt Kiinaan, mutta mitenpä sijoitat sinne? ETF:n kautta?

 

Pitäkää omista energioistanne huolta, auttakaa ihmisiä, pitäkää heistä huolta ja opastakaa heitä. In the end, joku ne teidän rahanne ryssii kuitenkin jos ette te itse.

PS. Suomen aliarvostetuinpia artisteja: Pekka Ruuska

https://www.youtube.com/watch?v=u09o6akPVsU

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 1.8.2017 15.38

NSA:n ei tarvinnut koodailla mitään, koska RSA jätettiin takaportti USA:ta varten. Tämän takia RSA on valloittanut maailman, koska USA:n hallinto antoi sille buustia (koska saivat takaportin tietoonsa).

https://www.armstrongeconomics.com/?s=nsa

 

En löytänyt tarkkaa artikkelia siitä, mutta tärkeintä että pääset lukemaan Arssin blogia. Älä sekoa tuon sivun artikkeleihin, osa suomalaisnäkökulmasta ihan turhaa.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 31.7.2017 14.35

40 minuuttia sain hoitajalta exstraa tietsikalla ja käytin sen katsomalla youtubesta noita videoita, en tiedä mitä noihin sanoa. Kyllähän tuossa pitäisi olla kenraali ammatiltaan ja palkaltaan, että noita jaksaisi ihmetellä. Saa nähdä mitä tulee tapahtuman, luin lälläriromaanin pohjois-korealaisesta naisesta, joka tilitti että maa oli jo 2010 romahduksen partaalla kun yksinkertaisesti syömistä ei ole. Silti elävät niin fantasylandissa etteivät ymmärrä että kulttijohtaja pitää 20 miljoonaa asukasta ikeensä alla.

Jos nälänhätä roihahtaa suureksi, niin ehkä kääntyvät johtajaansa vastaan joka saattaa laukaista pari ohjusta sen takia että saisi lisä-aikaa ökyhallinnolleen. Näin siinä kirjassa epäiltiin ja ihmeteltiin miten voi ihmiset elää hypnotisoituna Pohjois-Koreassa.

Dollari - 5.7.2017 20.09

Vuoteen 2032 mennessä maailmanherruus on siirtynyt Kiinalle (taloudellisesti). Jos tällä hetkellä ajatellaan että USA on veturina, niin 2032 mennessä se on Kiina. Juuri oli kiinalaiset aukaisseet bondimarkkinansa ulkopuolisille, kuten Arssi oli suositellut. Eli jos ennen oli tehnyt isoa rahaa, niin se parkkeerattiin aina USA Treasuryyn, mutta jatkossa tosiaan raha voi olla Kiinan valtionveloissakin, joka on yksi askel sille että taloudellinen päämaja siirtyy Usan itärannikolta Kiinaan.

Dollari - 3.7.2017 22.00

Kukaan ei kysynyt mutta kirjoitan silti, ensiksi sanon Pyysarille että hyvä esiintyminen Ali Showssa, hyvää settiä kokonaisuudessaan ja Alilta nättejä kysymyksiä, selvästi näki että haastattelijakin buumin aikana korttia läpsytellyt. Hyvin ja suoraselkäisesti heitit sen vastauksen moraalikysymykseen, itse aina miettisin silleen että kyllä noihin kasinopeleihin saa uppoomaan sen 10xnopeemmin ja 10x isommin kuin jossain pokeripöydässä evernever vaikka ois miten stiimeissä ja ongelmainen.

Niin tuota tässä EUR-$ käy silleen että parin vuoden sisään flash crash Euroopassa. Nyt Brysseli haluaa valuuttakaupan Lontoosta Eurooppaan, jotta se ois paremmin hallussa. EU on kieltänyt jo shorttaamisen €-valuutalla, ja tässä käy silleen että kun kamelin selkä napsahtaa niin kukaan ei osta EU-alueen velkoja. Pitää ymmärtää että shortit auttaa pienentämään jympsäystä, joka tosiaan näillä näkymin tulee tapahtumaan nopsaan! EU-isännät luulee että voidaan keskenämme pelata täällä korttia euroilla, mikä onkin totta, mutta elintaso ja yleinen habitus tulee laskemaan kun Kiina ja USA vetävät ohitse ja eurot ovat ihan silppua ulkomailla.

Vielä jengi antaa Suomellekin rahaa, mutta tulee päivä että homma ei enää rokkaa - sit on pidettävä hatusta kiinni.

Suuret pääomat karkaa Amerikan Yhdysvaltoihin ja nostaa taalan kurssia. Kun iso raha parkkeeraa itsensä niin loppupeleissä ei ole kuin suuria yrityksiä mihin todella iso raha mahtuu, kaikki nää kullat ja bitcoinit on ihan puuhastelua ja liian pienet markkinat. Iso ja fiksu raha ei koske USA:n lainoihin koska niissäkin polttaa vaan näppinsä. Anyway, foliohatun narua tiukemmalle ja seuraava romahdus lähtee kehittyvien maiden lainoista. Kun EU romahtaa, niin USD kurssi ampuu kattoo. Tämä aiheuttaa sen että taalamääräiset velat on veli venäläisiä maksettaessa eli kalliiksi tulee esim. Brasilialle.

Mut joo, ei näistä kannata masentuu. 2032 tulee aurinko paistamaan kaikille ja ilmasta kaljaa armstrongeconomicsin mukaan.

Katalonia ja Kalifornia itsenäistyvät, USA:n media on avoimesti Trumpin witch-huntilla ja saattaa Trumppi joutuu lähtemään 2018 kun pelaavat sen ulos. Macron ei pitänyt Bastionissa puhetta kuten kaikki muut edelliset pressat, antaa suverineetin Brysselille koska muutakaan mahdollisuutta ei ole ellei patongit nyt heti leikkais kulutustaan ja palaisi 70-luvulle. Kiinasta tulee 2030 mennessä maailmanmahti.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.6.2017 21.39

Voiko Coinbaselle tehdä yritystilin alkujaankaan?

Hirveesti on noussut noi kurssit taas. Monero tuplannut siitä kun trollailin viimeks tänne. Bitcoini kyntää 2400 eskossa per laaki. Muistan kun ostin sitä kaks Bitcoinia vuonna 2013 107$ laaki, myin kun oli 107,1$ niin sai slottirahat. Kaikki noussut koko rintamalla, smoking hot. Varmaan kiinalaisraha upittaa näitä edelleen ylöspäin.

Itseruoskintaketju - 29.5.2017 20.23

Voin avata pelin: itseruoskintaa siitä etten ole pitänyt sijoitushorisonttia (ja tavoitetta) sille kuuluvassa arvossa. Juuri olen päättämässä Vietnaminen sodasta kertovaa kirjaa ja USA syyllistyi siihen ettei ollut tarpeeki aggre hyökätäkseen kunnolla pohjoista vastaan kertarykäyksellä, ja toisaalta ei sitoutunut tarpeeksi kärsivällisesti että olisi yhdessä sotinut sissisotaa Etelä-Vietnamin kanssa pohjoista vastaan.

Eli jos perspektiivi on lyhyt, niin suunnitelma pitää olla tikissä ja sitten exit kun sen paikka on. Pitkässä horisontissa (sitten kun pääsee eläkkeelle ym.), niin easysti mutta systemaattisesti joka kk:si rahaa syrjään.

Kun ostin ekat omat osakkeet 11v. sitten, niin olin enemmän gämbläämässä kuin sijoittamassa. Ostin Oktemicciä (piirilevyjä Suomessa ja USA:ssa), en jaksanut Googlettaa mitä firmalle on tapahtunut nykyisin mutta myin sen aika nopsaan joskus 2007 ja rahat slottiin. Monta kertaa sijoitusurallani on toistunut sama ilmiö että sijoitan rahaa, maksan kaupankäyntikulut, sitten vuosi tai pari ja rahat on löytänyt uuden kodin joko fyysisestä omaisuudesta tai jostain muualta. Kurssinousut ovat olleet hyvin rajallisia ilman taustatyötä.

Jos pääsisin 18-vuotiaalle itselleni opastamaan jotain, niin kertoisin että menot minimiin ja suunnitelmallisuutta ostoksiin (ja elämään). Sitten ylimääräiset johonkin säästötilille tai sijoituksiin, siitä se lähtisi.