Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 16.9.2020 08.36

Lepardi voi lukea ja sivistää itseänsä alla olevasta linkistä.

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2020/04/01/americans-main-sources-...

Näytä koko viesti
Firman kassasta osakesalkkuun - 5.9.2020 07.12

Mietis nyt vähän ” Suhdanneherkällä alalla voi yrittäjällä olla tarve käyttää rahoitusomaisuutta huonon hetken yli pääsemiseen ja sijoitussalkku voi silloin olla hyvä rahan lähde... Ajatellaanpa vaikka taksiyrittäjää, jolla maaliskuussa ajot loppuivat seinään eikä koulukyytejä näytä olevan tulossa. ” Eli 23.3.2020 kun olisi ollut rahan tarvetta niin Bingo olisi likvidoinut osakesijoituksia. Kuulostaa järkevältä.

Sijoittamisessa yksi tärkeimmistä asioista on sijoitushorisontti. Jos sinulla on 10 vuoden horisontti, niin se ei ole mitenkään järkevää muuttaa sitä horisonttia edestakaisin, jos sijoitukset on valittu pidemmälle horisontille. Tämä johtaa vaan siihen, että myydään esim. pohjilla.

Ylipäätänsä en ymmärrä miksi pitää suoltaa jotain binääristä ajattelutapaa. Kaikki yrittäjät varmaan tietääkin, ettei tämä koskaan ole optimaalista.

Näytä koko viesti
Firman kassasta osakesalkkuun - 5.9.2020 02.25

Suosittelen vapaaehtoista eläkevakuutusta.

Näytä koko viesti
Nordea - 17.8.2020 11.34

Näköjään porukalla on alhaisempiakin marginaaleja. Tuo 0,15% ei tosin taida pitää paikkaansa.

https://www.talousviisas.fi/asuntolainan-marginaali-pankit-vertailussa/

Näytä koko viesti
Nordea - 17.8.2020 10.42

RahatonMies kirjoitti:

Niillä on se oma "haarukka", jonka puitteissa voi myöntää ja jonka sitten työkaveri vielä varmistaa että kokonaistilanne on ok. Omaan silmään näytti siltä, että välillä oli ihan pärstäkertoimesta kiinni millä marginaalilla kukakin lopulta lainansa sai. Taidat puhua aspista? 

ASP:issa on nuo enimmäismäärät ja sit voi ottaa jotain ASP-lisälainaa. Tähän lisälainaan en ole yhtään perehtynyt. Voi olla, että puhun tuosta ASP-lisälainasta. Joku näistä joskus jotain kertoi, en muista niin tarkkaan.

Vaikea nähdä, että korkoputken hintaan vaikuttaisi asiakas vaan ainoastaan putken aika.

0,15% on kyllä tosi alhainen. Olisi mielenkiintoista kuulla, että mihin laina on otettu, montako prossaa se on lainakohteen arvosta ja paljonko lainaa sulla on net wothista. Itse olisin uskaltanut väittää, että vaikka joku olisi ultra high net worth asiakas, niin et saa edes 0,3% ellei laina olisi montaa miljoonaa. Mutta näköjään olen ollut väärässä.

Näytä koko viesti
Nordea - 17.8.2020 09.22

En minäkään sen tarkemmin tiedä. Tiedän vaan, että (erittäinkin ystävällinen) täti totesi että ”pitää kysyä esimieheltäni, mutta en näe henk koht tälle ongelmaa”.

Jos sinulla on jotain inside infoa, mitä he tarkalleen ottaen katsovat lainaneuvotteluissa, niin vuoda tänne vaan. Moni varmaan lukee mielellään. Tiedän vaan, että ensiasunnon ostajilla on jotain erityisoikeuksia. En muista, että oliko tässä valtio jotenkin takaamassa osaa lainasta tms.

Näytä koko viesti
Nordea - 17.8.2020 08.47

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie olen juuri sellainen poppamies, että omat positioni olen virittänyt sen mukaan, etteivät lyhyet korot nouse juuri mihinkään kymmeneen vuoteen. Käsittääkseni korkotermiinit ennustaa about samaa. En tosin tiedä, mistä voisi tarkistaa, eli olen vähän sellainen mutuileva poppamies. Lisäksi olen ajellut omilla lainoilla lyhimpään mahdolliseen viitekorkoon sidottuna ilman korkokattoja 80-luvulta.

Sinä oletkin ymmärtääkseni häärinyt koko elämäsi sijoitusten parissa ja varmaan uudelleen rahoitat lainasi tarvittaessa. Tämä vaatii kuitenkin omaa aktiivisuutta ja näkemystä. Pankki ei soita ja ilmoita, että nyt korot nousevat. Näin ollen on mielestäni järkevää ottaa joku korkosuoja joka maksaa about 0,2% ja keskittyy omaan palkkatyöhön.

Aki Pyysing kirjoitti:

En voi sanoa sentään rinta kaarella tietäväni korkojen liikkeitä. Mutta arvailla voin. Lyhyet korot ovat keskuspankkien käsissä. Zombiejärjestelmämme ei kestä niiden nousua. Joten tölkkiä potkitaan nollakoroilla eteenpäin koko ennustettavissa olevan tulevaisuuden. Tässä logiikkani.

En minäkään usko, että korkoja kovin herkästi nostetaan. Jos inflaatio kuitenkin rupeaa olemaan luokkaa 3,5 -4%, niin aika vaikea nähdä ettei korot nousisi. Mikä sitten on todennäköisyys että inflaatio ei olisi em. luokkaa seuraavan 5 vuoden kuluessa, mielestäni alle 50%.

Aki Pyysing kirjoitti:

Toki kun luin twitteristä Daytraderin saaneen Nordeasta 10 vuoden kiinteän 0,33% korolla, sellaisen kyllä ottaisin. Ja tämä tieto kyllä ei sitten vahvistanutkaan uskoani pankkiosakkeisiin.

Pitää itse käydä katsomassa, mutta kuulostaa kyllä omaan korvaan liitoitellulta. Summan pitäisi olla suuri ja samaan aikaan pieni osa kokonais net worthia. Muuten se ei ole kannattavaa pankille, kuten sanoit. Lisäksi kyseessä pitäisi melkein olla asunto johon itse muuttaa. Sijoitusasunnoilla on korkeampi marginaali, puhumattakaan muista omaisuuseristä. Alhaisimmat mistä itse olen kuullut on luokkaa 0,4%; 20/25v; mutta vaihtuva korko.

RahatonMies. Kyseessä olikin varmaan ensiasunnon osto? Näillä laina neuvottelijoilla on myös aika tarkat säännöt, että mihin voivat suostua ja joutuvat kaiken kuittaamaan omalta pomoltansa.

Näytä koko viesti
Nordea - 17.8.2020 06.41

Aki Pyysing kirjoitti:

Ylen mukaan puolet Nordean asiakkaista ottaa korkokaton. Taidan pitää Nordeoistani kiinni vähän tiukemmin kuin ajattelinkaan.

Koska koronan takia korot ovat nollassa ennustettavissa olevan tulevaisuuden, jengi ottaa korkokattoja🤯. Ei hyvää päivää.

https://yle.fi/uutiset/3-11494582

Korkokatto/korkoputki mitä näitä nyt on, niin laskee marginaalikorkoasi. Lisäksi saat olla kyllä aika poppamies jos osaat ennustaa mitä koroille tulee tapahtumaan seuraavan 10 vuoden aikana.

Näytä koko viesti
Aleksandriasta pois. - 11.8.2020 11.42

Indeksituotto >0 %

Jos indeksi nousee seuraavan 5 vuoden aikana esim 20% niin saat tuplat ts. 40%. Aina kun indeksi nousee tuosta alkuarvosta, saat 2X sen nousun. Tuote on kuitenkin capatty 50 %, ts. jos indeksi nousee enemmän kun 50 % niin tuottosi on kuitenkin ainoastaan 2X 50 % = 100 % -> max tuotto 100% vaikka indeksi tuottaisi 200 %.

Indeksituotto -30 % - 0 %

Jos indeksi laskee seuraavan 5 vuoden aikana -30 % ja 0 % välillä niin saat kuitenkin omasi takaisin, ts. jos olet sijoittanut 100 saat 100 takaisin, vaikka indeksi olisikin esim. -25%.

Indeksituotto <-30 %

Jos indeksi laskee seuraavan 5 vuoden aikana enemmän kun 30 % niin tuotteesi arvo on sama kun indeksin, ts. jos indeksi laskee 100 -> 60 on tuotteesi arvo 60.

Ei tuossa ole mitään sen ihmeellisempää kun että rajaat upsidesi 100% seuraavaksi 5 vuodeksi ja koska olet valmis tekemään tämän, niin saat suojan että et menetä pääomaa ellei indeksi laske enemmän kun 30 %.

 

tuossa esitteessä lukee kaikki oleellinen

https://assets.ctfassets.net/3gh7jphuo2o7/4SCQBB4nTp0vBKylkBPSoL/bc0947a...

Lisätään vielä että tuohan ei ole Alexandrain tuote vaan liikkeellelaskija on BNP Paribas. Yleinen neuvo on että älä sijoita mihinkään mitä et ymmärrä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 9.8.2020 01.06

Onnittelut valmistumisesta ja hyvästä pokeri runista! Ei ole tarkoitus suolata, mutta miten olisi, jos menisit tuohon Akin piinapenkkiin vieraaksi? Se olisi sellainen haastattelu, jonka allekirjoittanutkin katsoisi.

Näytä koko viesti