Olet täällä

Öljysota - 9.4.2020 06.57

"Öljymarkkinoilla huokaistiin hetkeksi helpotuksesta – Reuters: Riitapukarit pääsemässä sopuun mittavista tuotannon leikkauksista". Ei olla päästy sopuun vielä. Viimeksi ei esim. onnistunut.

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 8.4.2020 08.55

Lyyrikko kirjoitti:

Mitä itse olisitte valmiita maksamaan? Nämä ovat hinnoittelullaan haastavia kohteita, koska samalla hinnalla tai vähän päälle saa +10 neliötä lisää lähistöltä. Itse ehkä sijoitusmielessä vosin maksaa 140-150k€.

Jos tuosta saisi sen 620-720 vuokraa kuussa, eli 6000-7200 vuodessa, niin maksaisin 110 000 – 120 000 (velaton hinta). Näin ollen vuokratuotto olisi ainakin se 5,5 %. Joku saattaa sanoa että tässä on liikaa margin of safetyä, mutta en tunne vuokramarkkinoita niin hyvin että uskaltaisin olettaa korkeampaa vuokraa.

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 8.4.2020 06.56

Tinggeli kirjoitti:

Hankala tuollaiseen 1920-luvulla rakennettuun taloon on vetää antennikaapelita linjasaneerauksen jälkeen uppoasennuksena. Toki mahdollista, mutta iso jobi.

Ei ole iso jobi. Aantennikaapelia ei tarvitse putkittaa. Pitäisi vetää joko lattian reunassa tai jos ei mahdu menemään lattian reunassa, niin sitten lattialistaan pitää tehdä kouru, että mahtuu menemään lattialistan takana. Nyt tuossa on laitettu erittäinkin seksikäs muovilista (puu)lattialistan päälle.

Lisäksi tämä on mielestäni oiva esimerkki siitä, että putkiremontti on yhtä kun asunnon arvo nousee, ei pidä paikkaansa. Putkiremontti voi tietenkin nostaa asunnon arvoa mutta silloin se pitää tehdä huolellisesti. Usein, ellei näitä suunnittelijoita ja urakoitsijoita valvo, niin he tekevät nimenomaan siitä mistä aita on matalin.

Selkeydenvuoksi vielä, niin itse näen ongelmana nimenomaan hinnan. Jos hinta olisi kohdillaan, niin varmaankin erittäin mukava lukaali.

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 8.4.2020 05.13

Lyyrikko kirjoitti:

Asuntomarkkinoilla pohjasta ei ole tietoakaan:

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/helsinki/15609393?utm_source=vahti&utm_medium=email&utm_content=Uusia_kohteita

Nyt on siis jonkun, ja ennenkaikkea kiinteistönvälittäjän, mielestä markkinat 15k€/m2 rahastukselle. Ja kaupan päälle aivan törkeä vastike 8,5€/m2. Ei voi muuta kun toivottaa onnea myyntiin!

Aika ryöväystä, niin pitää itsekin ottaa kantaa. Em. lisäksi, niin mahdollisimman halpa keittiö, sähköt on tehty moneen paikkaan pinta-asennuksena, laminaattilattia, WCn kaakelit, suihku, pönttö halvimmat mahdolliset jne. Sänkykin puuttuu :D

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 7.4.2020 08.21

PikkuPro kirjoitti:

"Näppäränä poikana" ajattelin hankkia immuniteetin jotta voin hoitaa jos/kun näin käy.

Mistä olet lukenut, että coronaan voi saada immuniteetin?

Näytä koko viesti
Osingot - Keskusteluketju - 5.4.2020 11.37

ezkelbimbo kirjoitti:

Kyllähän yrityksen kassassa oleva raha on sen yrityksen omistajien rahaa. Samoin ne iphonet, mitä se yritys omistaa. Rahaa on vain helpompi jakaa miljoonien omistajien kesken tasaisesti.

Kyse ei ole siitä etteikö omistajat loppupeleissä omistaisivat sitä rahaa, vaan siitä että onko tuo hyvä tapa ajatella asiaa. Esim. omistat neljään pekkaan auton. Riitaannut kavereittesi kanssa, niin vaaditko yhtä rengasta autosta? Tuskin, koska silloin autolla ei voi ajaa.

ezkelbimbo kirjoitti:

Eikä kaikki Applen omistajat ehkä haluaisi uutta puhelinta.

Eikä välttämättä kaikki osakkeenomistajat halua sitä osinkoa, muutenhan siitä oltaisiin äänestetty yksimielisesti yhtiökokouksessa. Tässä kuitenkin tuntuu siltä että joku haluaisi sen osingon, enkä pidä tätä ”yrityksen kassassa oleva raha on omistajien rahaa” hyvänä argumenttina sille, että miksi sitä pitäisi jakaa.

Näytä koko viesti
Osingot - Keskusteluketju - 5.4.2020 11.23

eke kirjoitti:

Eikö osinkoa jakavilla yrityksillä pitäisi olla selkeä näkemys siitä onko osingonjako taloudellisesti suotavaa vai ei..

 

Tällä hetkellä yritykset eivät edes osaa/uskalla antaa tulosennustuksia, niin ei niillä kyllä valitettavasti voi olla näkemystäkään onko osingonjako taloudellisesti suotavaa vai ei.

eke kirjoitti:

..jos tätä ei osata yrityksen sisällä arvioida niin jo on huonosti asiat.

Asiat ovatkin erittäin huonosti atm. Sen takia on hyvä olla sitä kassapuskuria, eikä maksaa osinkoja.

Näytä koko viesti
Osingot - Keskusteluketju - 5.4.2020 10.57

Täysin erimieltä. Jos sanoo, että yrityksen kassassa oleva raha on omistajien rahaa, voisi yhtä hyvin sanoa että kaikki varastossa olevat tuotteet ovat omistajien tuotteita. Ehkä Applen omistajien pitäisi vaatia itsellensä iPhonet.

Yrityksen tarkoitus on maksimoida pitkäaikainen omistaja arvo (long term shareholder value), ts. maksimoida fundamenttiarvo, ei olla isänmaalisia tai olla hyväntekeväisyysjärjestöjä. Kukaan ei tiedä, että miten tämä tulee päättymään ja nyt jos koskaan on hyvä olla kassapuskuria. Jos nyt (ylipäätänsä) maksetaan osinkoja, ammutaan omaan jalkaan. Pahimmassa tapauksessa joudutaan laittamaan lappu luukulle. Tietenkin osingoissa on niin voimakas signalointi vaikutus ja näin ollen niiden leikkaaminen ei ole niin itsestään selvää, mutta ei niitä nyt ainakaan kannata ruveta lisäämään.

Jos jollakin menee huonosti se ei tietenkään ole toivottavaa, mutta ei se sillä ratkea, että käydään muiden rahapussilla. Jos yrityksiltä loppuu rahat ja laitetaan lappuja luukuille niin sitten vasta huonossa jamassa ollaankin, kun on entistä vähemmän töitä tarjolla.

Näytä koko viesti
Öljysota - 3.4.2020 11.00

ersotil kirjoitti:

Ensinäkin tällaisen strategian hinta venäjän öljyteollisuudelle ja samalla venäjän valtiontaloudelle olisi kova, jos oletetaan, että öljyn hinta olisi ainakin jonkun aikaa merkittävästi alhaisempi kuin breakevenhinta.

Ei pidä paikkaansa lyhyessä juoksussa. Esim Saudi Arabia on pegannut valuuttansa dollariin, kun taas Venäjä ei ole. Tämä tarkoittaa sitä että Venäjä voi pehmentää öljyn hinnan laskun vaikutuksia.

ersotil kirjoitti:

Toiseksi, mitä sen jälkeen kun jenkit on saatu pois pelistä. Oletetaan, että Venäjä ja Saudit sopisivat tuotantomäärät niin, että öljyn hinta asettuisi jälleen huomattavasti korkeammalle tasolle. Tästä seuraisi taas se, että jenkit voisivat jälleen käynnistää liusketoiminnan.

Öljyn tuotantokapasiteetin lisäys on erittäin kallista. Lisäksi ylikapasiteetin pitäminen on kallista ja näin ollen ei ole mitään järkeä olla ylimääräistä kapasiteettia jota ei käytettäisi. Tämä tarkoittaa sitä, että öljytuotanto markkinoille tuleminen ei ole halpaa eikä tapahdu sormia napsauttamalla.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 3.4.2020 03.27

petteri kirjoitti:

Kun yksi firma ei pysty maksamaan laskujaan, seuraava joutuu vaikeuksiin jne.

Tästä olen samaa mieltä ja nimenomaan saatavien kautta yritykset ovat linkitetty. Kun yritys joutuu maksuvaikeuksiin, joudutaan saatavat pahimmassa tapauksessa alas kirjaamaan 80 %. Tämä taas vaikuttaa toisen yrityksen liikevaihtoon jne.

Siitä en ole samaa mieltä, että ongelman ydin olisi se, että jotkut ovat optimoineet käyttöpääomansa käytön ja luottavat siihen että saatavilla voidaan maksaa ostovelat. Toisin sanoen en usko että konkurssien määrä laskisi/nousisi siitä mitä nyt tullaan näkemään vaikka kukaan ei olisi optimoinut käyttöpääomansa käyttöä mainitsemallasi tavalla.

Arthur kirjoitti:

Asuntojen vakuusarvoja lienee siis laskettu selvästi pankkikriisin ajoilta. Mitähän säännöksiä USAssa on näistä? Entäs ovatkohan taas kehitelleet jotain "himmeleitä" markkinoille asuntolainoista? Muistelen jostain lukeneeni, että on, nyt vaan uusilla nimillä.

Puhut varmaankin bespoke tranche opportunitysta. Hyvä muistaa, että eivät nuo tuotteet ole niin häijyjä kun mediassa puhutaan. Finanssikriisin aikana suurin ongelma oli (long story short), että vastaavanlaisten tuotteiden hinta ja luottoluokitus oli päin peetä. Tehtiin erittäin yksinkertainen virhe/olettamus joka osoittautui täysin vääräksi. Oletettiin, että näiden lainojen konkurssiriski olisi riippumaton (independent) toisistaan, ts. lainojen konkurssikorrelaatio olisi lähellä 0aa. Totuus olikin, että niiden konkurssikorrelaatio olikin lähellä 1, eli ts. olivatkin kaikkea muuta kun riippumattomia. Tämä taas johti totaaliseen väärinhinnoitteluun ja loput tiedetäänkin.

Näytä koko viesti