21.4.2020 - 22:33

wickerman

+64
Liittynyt:
5.2.2020
Viestejä:
55
Jeans kirjoitti:

Tästä tuli mieleen, että meillä oli erään kurssin ryhmätyö, jossa oli yksi kiinalainen messissä. Tää tyyppi puhui aika huonoa enkkua, ja kun yhdistettiin lopussa jokaisen tekemä oma osuus kokonaisuudeksi niin kaikki sai käydä laittamassa korjausehdotuksia toisten osiin wordissa sivukommentteina. Tää kiinalainen oli korjannut koko dokumentin jokaisen kirjoitusvirheen/lauserakenteen ihan täydelliseksi enkuksi, sillä tavalla mikä vaikutti mulle siltä, että vaan natiivi englanninkielen puhuja ois osannut tehdä. Oli myös tehnyt tosi hyviä korjausehdotuksia asiasisältöön. Jäi aika vahva epäilys, että oli palkattu joku proffa tekemään se.

Noh, ainakin helpottaa hieman, ettei tarvitse muistaa jokaista yksityiskohtaa ulkoa tentteihin.

KTH:n kaveri kertoi miten hänellä oli aikanaan eräässä ryhmätyössä ollut hieman kyseisenlainen tilanne. Muutamaa tuntia ennen dedistä oli rapsaan kyseinen kiinalainen paikannut oman tekstinsä jota oli kuulemma syntynyt sivutolkulla ja ollut englanti aivan prikulleen. Kaverini haistoi palaneen ja laittoi ekat lauseet scholariin ja teksti oli 100% kopio jostain julkaisusta. Selitys oli kuulemma ollut, että lähteissä kyllä oli merkattu että teksti oli tästä julkaisusta ja että hän oli käyttänyt lainausmerkkejä. Sivut x - x+10 olivat siis lainausmerkeissä.

Pahoittelut tästä välikommentista, mutta oli pakko tulla kertomaan tähän kun itseäni aikanaan nauratti sen verta tämä episodi. 

0
0
22.4.2020 - 00:16

Kommentoija

+26
Liittynyt:
16.4.2020
Viestejä:
12

Anteeksi myöhäinen vastaukseni. Tarkoitukseni tosiaan oli, että maksan 100k€ hävitessäni 50k€ vastaan. Olen valmis siirtämään tämän summan ennakkoon tunnetulle välittäjälle.

 

EDIT:

Kirjoitan Jenssille sähköpostia. 

EDIT2:

Myönnän kyllä, että viski oli maistunut. Pahoittelen sekaannusta. En tiedä mitä olen ajatellut laskiessani. Tarkoitus oli "ehdottaa", että hävitessä 100k€vs50k€. Tosin tämän olisi voinut ihan suomen kielelläkin tehdä. Laitoin mailia Jenssille, katsotaan päästänkö sopimukseen.

0
0
21.4.2020 - 23:53

Onkija

+128
Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
201
Jeans kirjoitti:

London School of Economics hoitaa etätentit eri tavalla tänä vuonna, enkä oikein diggaa valitusta tavasta. Saadaan kokonainen vuorokausi aikaa palauttaa open-book tentti, jonka tarkoitus on kuitenkin vaan kestää noin 2-3 tuntia suorittaa. Perustelivat ratkaisua sillä, että on reilumpi koska opiskelijoita on ympäri maailmaa eri aikavyöhykkeillä, ja ei halua riskeerata sitä, että osalla opiskelijoista olisi tietokone/nettiongelmia eivätkä siten saisi tenttiä suoritettua. Vähän harmittaa, koska mulla on vaan rahoituksen tenttejä ja tiedän itse osaavani jutut helvetin hyvin ja epäilen, että moni tulee kusettamaan ja pyytäämään apua tenttiin. Varsinkin jotkut kiinalaiset, joiden perheelle tää on jo muutenkin ollut tosi iso sijoitus ja opiskelijan menestys on kaikki kaikessa. Mainitsivat kyllä, että ovat tänä vuonna joustavia arvosanojen kanssa, ja hyväksyvät laajemmin hyviä arvosanoja kuin tavallisesti. Olisiko tavallisesti ollut niin, että rahoituksen kursseilla vaan 15% (tjsp) opiskelijoista voi maksimissaan saada parhaimman arvosanan Distinction.

Kuulostaa aika mielenkiintoiselta toi tentti homma. Varmaankin hieman hätäinen ja konservatiivinen päätös tuo minkä kerroit. Veikkaan myös, ettei LSEllä ollut mitään etätentti softaakaan etuudeltaan ja nyt sitten paniikissa implementoida joku softa koko koululle, jossa on 10 000 opiskelijaa ja kaikki tekee about 4 tenttiä, niin saattaisi hyvinkin käydä joku isompikin kämmi. Ehkä parempi koulun kannalta näin. Tokarissahan näkyy sitten jokaisen kurssin arvosanajakauma, ei varmaankaan vaikuta sun elämääs, mutta voi olla mielenkiintoista analysoida jälkikäteen miten muut on pärjänny. Mun ymmärtääkseni ei ollut mitään max rajaa distinctioniin, riittää että saa yli 70 (saattaa olla vanhentunutta tietoa).

Jeans kirjoitti:

Tästä tuli mieleen, että meillä oli erään kurssin ryhmätyö, jossa oli yksi kiinalainen messissä. Tää tyyppi puhui aika huonoa enkkua, ja kun yhdistettiin lopussa jokaisen tekemä oma osuus kokonaisuudeksi niin kaikki sai käydä laittamassa korjausehdotuksia toisten osiin wordissa sivukommentteina. Tää kiinalainen oli korjannut koko dokumentin jokaisen kirjoitusvirheen/lauserakenteen ihan täydelliseksi enkuksi, sillä tavalla mikä vaikutti mulle siltä, että vaan natiivi englanninkielen puhuja ois osannut tehdä. Oli myös tehnyt tosi hyviä korjausehdotuksia asiasisältöön. Jäi aika vahva epäilys, että oli palkattu joku proffa tekemään se.

Oman kokemuksen perusteella, niin kurssin paras ja huonoin ovat Kiina Mafian edustajia. Jotkut oikeesti jotain neroja kun taas toiset viilaa linssiin.

0
0
22.4.2020 - 13:57

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Silloin itse kun loppututkintoa suoritin, niin meillä oli aika paljon tenttejä joihin sai ottaa mukaansa kaiken mahdollisen materiaalin mitä keksi. Jopa vanhat tentit. Tietokonekin oli sallittu. Toki ulkopuolisen käyttö oli kielletty. Nää oli sitten tenttejä joissa opiskelijoille tuli eniten hylsyjä. Jos et vaan ymmärtänyt ja tiennyt asiaa, niin ei siitä oheismateriaalista ollut mitään hyötyä kun ei tiennyt mistä etsiä ja aikaa ei enää ollut asian opiskeluuunkaan. Jos taas osasit, niin kaikkea "nippelitietoa" ja kaavaa ei tarvinnut ulkoa opetella, kun löysit sen mukaan ottamastasi materiaalista (piti toki tietää mistä oheismateriaalista sitä hakea). Sitten mm. fysiikan ja matematiikan tenteissä oli sallittua käyttää ns. julkista lunttilappua, jonka itse olit tehnyt (lunttilappu palautettiin tentin mukana). Siihen yhdelle A4:selle sai laittaa kaiken mitä halusit ja sait mahtumaan. Helpotti siten, ettei kaikkia tsiljoonia kaavoja jne tarvinnut ulkoa opetella. Ja taas, jos et tiennyt miten asia ratkaistaan, ei tästä julkisesta lunttilapusta ollut mitään hyötyä ja hylsyjä tuli.

Mielestäni tuo oli hyvä systeemi. Työelämässäkin saa käyttää oheismateriaalia, ei kaikkea tarvitse ulkoa opetella. Tärkeämpää on asian ymmärtäminen ja osaaminen.

 

jens kirjoitti:

Olisiko tavallisesti ollut niin, että rahoituksen kursseilla vaan 15% (tjsp) opiskelijoista voi maksimissaan saada parhaimman arvosanan Distinction.

Eli siis tentin pisteet laitetaan gausin (kello)käyrälle ja eniten pisteitä saanut saa parhaan arvosanan. Käyrän loppupää saa hylsyn. Tämäkin oli käytössä omassa opinahjossa.

0
0
24.4.2020 - 00:15

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Tuli mielenkiintoista alustavaa vasta-ainetestien dataa eniten kärsineestä New Yorkin osavaltiosta. Koko osavaltiossa 13,9% olisi sairastanut koronan ja New York Cityssä 21,2%. Nämä alkavat olla sen verran korkeita lukuja, ettei testien false positivet pysty liikaa vääristämään tuloksia. Luvut vaikuttavat myös hyvin loogisilta kun vertaa kuolemiin. 8,4 miljoonan asukkaan New York Cityssä on tähän mennessä 9944 virallista koronakuolemaa + 5052 oletettua koronasta johtuvaa kuolemaa. Etelä-Koreassa olemme nähneet, että viive tartunnasta kuolemaan voi olla hyvin pitkä, sillä viime kuuden viikon aikana kuolleisuus (kuolemat/todetut tartunnat) on siellä noussut 0,7%->2,2% vaikka uusia tartuntoja on tullut hyvin vähän. Tämä tarkoittaa sitä, että tuo NYCin 10k-15k kuolemaa tulee vielä nousemaan reippaasti kesäkuuhun mennessä, vaikka uusia tartuntoja ei tulisi enää. Jos 100% NYCin asukkaista olisi sairastanut koronan, kuolleisuus olisi tällä hetkellä 0,12%-0,18%. Jos vasta-ainetestien tulokset 21,2% olisi oikeassa mittaluokassa (todellinen luku varmaan korkeampi, koska vasta-aineetkin kehittyy viiveellä tartunnasta), jota pidän todennäköisenä, kuolleisuus tällä hetkellä on jo 9944/8,4m*0,212-14996/8,4m*0,212=0,56%-0,84%.

Kun jengi on ehtinyt sairastaa viruksen loppuun niin ollaan lähes varmasti yli prosentissa ja tämä ilman terveydenhuollon ylikuormittumista. En ole perehtynyt tarkemmin mutta voi hyvin olla, että jenkeissä on huomattavasti enemmän ihmisiä riskiryhmässä (ylipaino, diabetes yms) kuin esim Suomessa, mutta kuten arvelin niin THLän alkuperäinen arvio oli aivan päin persettä. Niiden arvio kuolleisuudesta oli alun perin 0,05%-0,1%, jonka ne ovat sittemmin nostaneet 0,2 prosenttiin tietääkseni perustelematta muutosta lainkaan. Eli ovat jo nyt korottaneet arviotaan 100%-300% ilman minkäänlaista selitystä. Kai kokivat, että tuo 0,2% on vielä tarpeeksi alhainen luku, ettei korottamalla siihen tarvitse myöntää virhettä. Epäilen vahvasti, että arvio on edelleen aivan liian alakantissa.

Jos oon oikeilla jäljillä viruksen vakavuuden kanssa mikä näyttää entistä todennäköisemmältä, ollaan hyvin kaukana minkäänlaisesta laumaimmuniteetista missään muualla kuin niillä alueilla, joihin virus on iskenyt kaikkein pahiten. New York City voisi varmaan alkaa harkitsemaan laumaimmuniteettistrategiaa. Samalla näyttäisi tällä hetkellä siltä, ettei alkuhypen jälkeen ihmelääkettä löytynytkään. Mielestäni vaikuttaa edelleen siltä, että tästä on tulossa pitkä taistelu virusta vastaan kunnes rokote toivottavasti saadaan joskus ensi vuoden alkupuolella. Joissain maissa varmaan onnistutaan paremmin kuin toisissa viruksen tartuntaketjujen selvityksessä ja R0 pitämisessä alle yhden, ja saadaan siten pidettyä uudet aallot hallinnassa.

Vaikka oon hieman keventänyt osakeriskiä kuten oon aiemmin maininnut, en näe sitä päätöstä mitenkää no-brainerina. Keskuspankit ja valtiot tuskin lopettavat tätä ennennäkemättömän kokoista elvytystä ennen kuin kriisi on ohi, ja esim Ray Dalio sanoi, että "you'd be pretty crazy to hold bonds right now", kun ensinnäkin pitkätkin jenkkikorot ovat niin alhaalla ja toisekseen rahaa printataan lisää siihen tahtiin, että kun saat bondisi rahat takaisin ei ole mitään takeita, että rahasi on enää samanarvoista. Hän sanoi, ettei ole yllättynyt viimeisimmästä pörssinoususta, koska jenkkibondiraha hakee uutta paremmin inflaatiosuojattua kotia esimerkiksi vahvan taseen ja tuloskyvyn omaavista pörssiyhtiöistä.

Kommentoija kirjoitti:

Anteeksi myöhäinen vastaukseni. Tarkoitukseni tosiaan oli, että maksan 100k€ hävitessäni 50k€ vastaan. Olen valmis siirtämään tämän summan ennakkoon tunnetulle välittäjälle.

 

EDIT:

Kirjoitan Jenssille sähköpostia. 

EDIT2:

Myönnän kyllä, että viski oli maistunut. Pahoittelen sekaannusta. En tiedä mitä olen ajatellut laskiessani. Tarkoitus oli "ehdottaa", että hävitessä 100k€vs50k€. Tosin tämän olisi voinut ihan suomen kielelläkin tehdä. Laitoin mailia Jenssille, katsotaan päästänkö sopimukseen.

Voin vahvistaa, että sähköposti tuli perille, mutta myöntävän vastaukseni jälkeen alkoi radiohiljaisuus. Ehkä homma etenee seuraavien Jack Daniel's -huurujen aikana?

Onkija kirjoitti:

Kuulostaa aika mielenkiintoiselta toi tentti homma. Varmaankin hieman hätäinen ja konservatiivinen päätös tuo minkä kerroit. Veikkaan myös, ettei LSEllä ollut mitään etätentti softaakaan etuudeltaan ja nyt sitten paniikissa implementoida joku softa koko koululle, jossa on 10 000 opiskelijaa ja kaikki tekee about 4 tenttiä, niin saattaisi hyvinkin käydä joku isompikin kämmi.

Just näin, päättivät varmaan vaan pelata varman päälle, ettei tule mitään isompaa mokaa.

Tinggeli kirjoitti:

Mielestäni tuo oli hyvä systeemi. Työelämässäkin saa käyttää oheismateriaalia, ei kaikkea tarvitse ulkoa opetella. Tärkeämpää on asian ymmärtäminen ja osaaminen.

Joo ei ollut tarkoitus kritisoida open book -tenttejä vaan sitä, että nyt ei ole minkäänlaista mahdollisuutta valvoa suorittavatko opiskelijat tentin yksin vai saavatko joltain apua.

Tinggeli kirjoitti:

Eli siis tentin pisteet laitetaan gausin (kello)käyrälle ja eniten pisteitä saanut saa parhaan arvosanan. Käyrän loppupää saa hylsyn. Tämäkin oli käytössä omassa opinahjossa.

LSEllä ei siis ole tuota systeemiä vaan neljä eri arvosanaa: <50/100 Fail, 50-59/100 Pass, 60-69/100 Merit ja 70+/100 Distinction. Tentit vaan tehdään niin vaikeiksi, että 90+ pisteen saaminen on käytännön mahdotonta, 80+ älyttömän vaikeeta ja 70+ eli Distinctionin saa varmaan joku ~15% luokasta riippuen kurssista. Tuo mainitsemani Distinction-määrien cappi tuli esille Entrepreneurial Finance -kurssilla, jossa ei ole tenttiä vaan arvosana koostuu kurssin aikana tehdyistä projekteista. Proffa varoitti heti alkuun, että on aikaisempina vuosina joutunut ongelmiin sen kanssa kun on jakanut liikaa Distinctioneita ja Department of Finance on laittanut capin sille, paljonko niitä voi olla. Olisiko ollut 15% tai 20% luokasta. Tarkoitti siis sitä, että 70/100 arvosanan saaminen ei taannut opiskelijalle Distictionia jos tarpeeksi moni muu oli saanut 71+/100. Voi olla joku uusi juttu. Minkä tutkinnon olet opiskellut LSEllä Onkija?

0
0
24.4.2020 - 02:03

Kommentoija

+26
Liittynyt:
16.4.2020
Viestejä:
12

Kirjoitan tämän tekstin vain siksi, että ei tarvitse teidän miettiä kumpi kieltäytyi betsistä. En tosiaan saa tarjoamastani vedosta kannattavaa. Perun puheeni ja pyydän anteeksi kaikilta.

 

 

Edit: Tunnen itseni idiootiksi x1000

0
0
24.4.2020 - 09:30

Satunnaisotus

+3
Liittynyt:
17.4.2020
Viestejä:
2

THLän alkuperäinen arvio oli aivan päin persettä. Niiden arvio kuolleisuudesta oli alun perin 0,05%-0,1%, jonka ne ovat sittemmin nostaneet 0,2 prosenttiin tietääkseni perustelematta muutosta lainkaan

Minäkin olen yrittänyt selvittää, mistä nimenomaisesti tuo THL:n kokonaiskuolleisuusluku tulee. Sen perusteellahan viimekädessä maassamme tehdään juuri nyt massiivisia (taloudellisinhimillisiä) päätöksiä.

THL piti webinaarin 20.4. käyttämästään epidemiamallista, ja se oli sinänsä ihan pätevän kuuloinen alustus epidemiologiseen mallintamiseen. Webinaarin ongelma oli se, että se keskittyi lähinnä taudin leviämiseen, eikä esim. tätä kuolleisuuslukua sielläkään perusteltu.

Webinaari ainakin vielä on toistaiseksi katsottavissa täällä, ja arvio 0.1-0.2% kuolleisuudesta edelleen oletuksena (n. kohdassa 00:59:30) [EDIT: ja THL:n asiantuntija siis puhuu tämän luvun yliestimoivan kuolleisuutta].

https://teams.microsoft.com/dl/launcher/launcher.html?url=%2f_%23%2fl%2fmeetup-join%2f19%3ameeting_ZTU3NjJkMDEtNTQzZi00OWNlLWJkNzItZDFmZGVmNDgzZDNj%40thread.v2%2f0%3fcontext%3d%257b%2522Tid%2522%253a%252281d1db0d-c492-4225-a66c-3c3a9e4b8360%2522%252c%2522Oid%2522%253a%2522ad39b2b4-3bc6-4490-9946-f4636f8c9ee6%2522%252c%2522IsBroadcastMeeting%2522%253atrue%257d%26anon%3dtrue&type=meetup-join&deeplinkId=866c305a-c176-49c0-9987-eb5a2379329c&directDl=true&msLaunch=true&enableMobilePage=true&suppressPrompt=true

0
0
24.4.2020 - 11:32

Proteus81

-71
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
81

Eikö tossa Kommentoijan 50,000 panoksessa pitäis lukea Placed bet eikä Place bet jos veto olisi jo lyöty? Toi veto Jenssiä vastaan kuullosti alun perin jo ihan oudolta , mitä ihmeen järkee lyödä 2:1 , tai niinkun hän oli ilmaissut 4:2  kun saa paljon paremman kertoimen , ellei sisälly tiettyjä ehtoja mitä on itse miettinyt , mitä muut vedonlyönti toimistot eivät tarjoa, eihän Jens tule sellasiin tietenkään suostumaan. Itse ajattelin että Kommentoijalla on pakko olla omaksi edukseen laskemat ehdot vedolleen , jos on valmis riskeeraamaan 100k€ ja tuotto olisi 50k€. Hänellä kuitenkin oli jo 20k€ veto laitettu Trumpin voiton puolesta kertoimella 2,5 vuodelta 2018 , miksi sitten lyödä 100k€ lisäksi 1,5 kertoimella Jensiä vastaan ilman erityisiä ehtoja? Eikö toi kommentoija vaikuta täydeltä huiputtajalta? Tuskin on lyönyt oikeasti mitään vetoja, kävipähän vaan mielessä myös että eikai yritä s-postin välityksellä kalastella Jensiltä rahaa , haittaohjelmien tms. välityksellä. Jos näin olisi, eiköhän Jens oo varautunut tälläisiin iskuihin , joten siinä löisi ainakin kirveensä kiveen. En tiedä onko kyseessä ammatti huijari vai kännissä kirjoitteleva höpöhöpö mies. Asiaan oikeestaan liittymättä " Irakilainen kuollut mieskin on noussut henkiin". On niin helppo huijata suomen valtiolta rahaa , kuten täällä onkin kirjoteltu Business Finlandista, maskikaupoista ja nyt tää Irakilainen huijari , mistä YLE ja Iltalehti viime vuonna syyllisti oikein kunnolla Suomea, on toimittu EU lain säädäntöjen vastaisesti jne, kukaan ei viitsinyt vaan tarkistaa onko kyseessä huijaus vaan nostettiin hirvee haloo asiasta. Tätä huijari ainesta / paskan puhujaa löytyy joka lähtöön. Olkaa siis kaikki varuillanne , etenkin Korona aikana. Lisääntyy kaikki maailman kusetukset tappiin.

0
0
24.4.2020 - 12:13

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Joo kyllä vahvasti epäilin sitä, että joku tuntematon, joka tulee ehdottamaan "4:2 kertoimilla" vetoa, olisi valmis lyömään sadan tonnin vetoa. Varsinkin kun veto oli sellainen, jonka avulla pystyisin lukitsemaan kymppitonnien arbitraasin hedgaamalla riskini Betfairin vedonlyöntipörssissä. Arvostan kuitenkin lukijoita siitä, ettei kukaan tullut tänne tappamaan actioniani kirjoittelemalla mitään faktoja kertoimista. smiley

Oon aina välillä ihmetellyt sitä, miten pitkään oon saanut olla yllättävän rauhassa trolleilta täällä blogissani. Viime aikoina tilanne on harmikseni näyttänyt muuttumisen merkkejä. Jos jatkuu niin pitää miettiä onko jotain toimenpiteitä tehtävissä kun tiedän, etten itse malta olla vastaamatta niihin, oli ne sitten miten typeriä viestejä tahansa.

0
0
24.4.2020 - 13:50

LongJohn

+78
Liittynyt:
21.1.2015
Viestejä:
127

Kun jengi on ehtinyt sairastaa viruksen loppuun niin ollaan lähes varmasti yli prosentissa ja tämä ilman terveydenhuollon ylikuormittumista. 

En ole kovin tarkkaan seurannut New Yorkin tapahtumia, mutta onko siellä todellakin kaikki sairaalahoitoa tarvitsevat koronapotilaat päässeet hoitoon?

0
0
24.4.2020 - 15:15

juha88

+48
Liittynyt:
27.7.2017
Viestejä:
76
LongJohn kirjoitti:

Kun jengi on ehtinyt sairastaa viruksen loppuun niin ollaan lähes varmasti yli prosentissa ja tämä ilman terveydenhuollon ylikuormittumista. 

En ole kovin tarkkaan seurannut New Yorkin tapahtumia, mutta onko siellä todellakin kaikki sairaalahoitoa tarvitsevat koronapotilaat päässeet hoitoon?

Vähän epäilen myös, ettei tarvittavaa hoitoa ole ollut saatavilla kaikille. Ainakin Yhdysvalloissa on kuollut mustia ja muita vähemmistöjä suhteellisesti paljon enemmän kuin valkoisia. Hyvä analyysi sinänsä Jeansilta NYC:n tilanteesta, mutta toisaalta jäi vaivaamaan että pitäisikö Suomen arvio sitten olla tuo sama 1%. Eilisillä lukemilla Suomessa 4284 tartuntaa ja 172 kuollutta. Aika pientä kerrointa joutuisi käyttämään todettujen ja oikeiden tartuntamäärän välillä että päästäisiin 1% kuolleisuuteen. Näillä tiedoilla uskoisin, että THL:n arvio on ainakin lähempänä totuutta kuin 1%.

Ylipäätään tämän taudin vakavuuden suhteen koko väestön kuolleisuusprosentti ei kerro kaikkea, kun kuolleisuus vaihtelee niin paljon eri ikäisillä (ja toki riskiryhmissä).

0
0
24.4.2020 - 16:51

Kommentoija

+26
Liittynyt:
16.4.2020
Viestejä:
12

En väittänyt, että olisin lyönyt sitä. Oli esimerkki siitä, kuinka idiootti olen ollut siitä, kun tarjoan 4-2. Mutta miten vaan. Olen hiljaa ja jätän blogin rauhaan. 

0
0
24.4.2020 - 17:42

Onkija

+128
Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
201
Jeans kirjoitti:

Minkä tutkinnon olet opiskellut LSEllä Onkija?

MSc Financen tein muutama vuosi takaperin. Mietin MSc Financen ja MSc Finance and Economicsin välillä, mutta jälkimmäinen olisi ollut aika teoreettinen ja valmistanut ennemmin PhD-ohjelmaan kun työelämän. Hain sitten ainoastaan tuohon MSc Financeen. MSc Finance and Economicsiin on varmaan vaikeampi päästä vaikkei hakijamäärä olekaan niin suuri, mutta sinne hakee just ehkä hieman eri tyylistä porukkaa.

En muista, että ootko kirjoitellut tai onko joku jo kysynyt, mutta olitko mukana jossain societieseissä? Itse olin tuossa Investment societiessa. Siellä oli porukkaa kaikista ohjelmista BSc ja Msc. Eka piti oppia arvottamaan osake (joillekin kertausta joillekin uutta) ja meidät oli jaettu ryhmiin sektoreiden perusteella. Lopuks kaikkien sektoreiden piti valita yks osake jonka he sitten pitchasivat pitchaus-kilpailussa ennen joulua ja jonka jotkut asiantuntijat jostain isosta investointi pankista kävi tuomaroimassa.

0
0
24.4.2020 - 19:57

Proteus81

-71
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
81

Itse en antais tolle videolle niin paljon paino arvoa , mutta jos oot 100% varma Trumpin voitosta niin ei muuta kun betsit sisään , saat siitä melkein tuplat. Uskon itsekkin että Trump tulee voittamaan vaalit , mutta en lähde lyömään vetoa. Aikaa on vaaleihin vielä niin paljon , että matkalla voi tapahtua mitä vaan. 

0
0
24.4.2020 - 20:46

Artsipappa

+2059
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1915
Kommentoija kirjoitti:

Kirjoitan tämän tekstin vain siksi, että ei tarvitse teidän miettiä kumpi kieltäytyi betsistä. En tosiaan saa tarjoamastani vedosta kannattavaa. Perun puheeni ja pyydän anteeksi kaikilta.

 

 

Edit: Tunnen itseni idiootiksi x1000

Jos aiot tästä jotain vetoa lyödä niin älä hyvä mies käytä bet365. Betfairin pörssi on nykyään paras näihin kun tiputtivat komission 6,5% -> 2%. Siellä siis republikaanien voitolle 2,02 nyt. 

0
0
24.4.2020 - 22:17

Trolli

+473
Liittynyt:
21.10.2018
Viestejä:
425

Näkiskö jostain noiden pressanvaalienvetokohteiden kertoimien historialliset kehityksen?

Ainakin täällä suomessa tuntuu monella olevan tällä hetkellä melko mukavat oltavat. Saa tehdä "etätöitä" eli käytännössä lomailla täydellä palkalla. Monet duunarit toivoo lomautuksia, koska runsaat tuet ilman mitään omavastuuaikoja. Samalla pankit myöntää lisää lainaa ja antaa lyhennysvapaita. Opiskelijatkin saa nyt työttömyysturvaa, jos on lomautettu työstä. Ilmasta rahaa virtaa tekemättä mitään.

Kokonaistalouden kannalta toki korona ottaa hittiä, mutta monen yksilön kannalta tilanne on todella mukava. Tietysti osa pienyrittäjistä kärsii pahasti, mutta suhteessa koko väestöön osuus on melko pieni. Jos siis kansa ymmärtää, ettei korona ole päättäjien vika ja rajoitukset olivat väistämättömiä, niin löperön rahanjaon vuoksi vallassa olevat kerää nyt suosiota. Kuinkahan vahvasti tää ilmiö näkyy yhdysvalloissa ja Trumpin kannatuksessa? Sekkejähän siellä on jo lähetelty, mutta onko myös työttömyysetuuksien kriteereitä löysennetty tai rahamäärästä korvausta kasvatettu?

Mulle ainakin itselle kelpaisi vaikka sellanen kolmen kuukauden lomautus tähän välii x)

 

0
0
24.4.2020 - 23:50

Apinaaheittävätikka

-43
Liittynyt:
6.4.2020
Viestejä:
10

Uskotko Jens että globaali jatkuva elvytyspolitiikka voisi johtaa hyperinflaatioon? Jonkin verran tästä on puhe maailmalla ja etenkin euroopan näkökulmasta lisääntynyt.

Miten itse suojautuisit voimakasta inflaatiota vastaan muutakuin osakesijoituksilla? Onko kiinteistön tällöin suojassa tai jopa etulyöntiasemassa? 

0
0
25.4.2020 - 12:07

Ekspo

+1
Liittynyt:
23.3.2020
Viestejä:
6
Jeans kirjoitti:

Vaikka oon hieman keventänyt osakeriskiä kuten oon aiemmin maininnut, en näe sitä päätöstä mitenkää no-brainerina. Keskuspankit ja valtiot tuskin lopettavat tätä ennennäkemättömän kokoista elvytystä ennen kuin kriisi on ohi, ja esim Ray Dalio sanoi, että "you'd be pretty crazy to hold bonds right now", kun ensinnäkin pitkätkin jenkkikorot ovat niin alhaalla ja toisekseen rahaa printataan lisää siihen tahtiin, että kun saat bondisi rahat takaisin ei ole mitään takeita, että rahasi on enää samanarvoista. Hän sanoi, ettei ole yllättynyt viimeisimmästä pörssinoususta, koska jenkkibondiraha hakee uutta paremmin inflaatiosuojattua kotia esimerkiksi vahvan taseen ja tuloskyvyn omaavista pörssiyhtiöistä.

Aiempi posti hävisi näköjään bittiavaruuteen niin laitetaan uudestaan. Vieläkö SP500 shortti sisässä? Itsellä kohtalaisen suuri positio tuohon täysin tuulari tason tietämyksellä. Tuskin olisin edes lähtenyt ajoittamaan fiiliksestä huolimatta jos sinulta ei olisi tullut vahvistusta.

ps. kiitokset loistavasta blogista!

0
0
27.4.2020 - 23:04

jules

+8
Liittynyt:
31.5.2017
Viestejä:
10

Mielenkiinnosta täytyy kysyä, kun olet varmasti edelleen yksi maailman parhaista omahan pelaajista, että oletko seurannut Phil Galfondin haastematseja? Mitä mieltä come backista VeniVidiä vastaan? Uskotko, että pystyisit itse taistella tasaväkisesti Galfondia vastaan tuollaisessa matsissa?

0
0
28.4.2020 - 09:10

Proteus81

-71
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
81

Taistella pystyisi varmasti , mutta tuskinpa kovin kauaa kestäis. Jensin leipälajihan oli 6 max PLO , ei ois mitään järkeä lähtee PG vastaan pelaamaan HU , ellei sais älyttömän hyviä kertoimia tyyliin 5:1 , sitten vielä loput ehdot kuntoon ( jakojen määrä / tappion määrä)  , mitkä ois Jensin kannalta parhaat ehdot mihin PG suostuis,  niin vois edes harkita. Eihän oo mitään järkeä lähteä pelaamaan ihmistä vastaan joka tahkoo päivittäin järjettömän määrän HU käsiä ja on ollut vuodesta nakki jo PLO huippu vuodesta toiseen. En ole Jens , mutta oli pakko vastata sen puolesta :) . Tuskinpa ehtii edes kiireiltään muutenkaan kommentoimaan välttämättä kovinkaan nopeasti. Actionfreakkia ja Junglemania vastaan tulee menee vaikeeks kyllä. Eihän se muistaakseni antanutkaan kun 1:1 niistä matseista , en muista mikä määrä jakoja pelataan tai onko niistä edes ilmotettu, enkä jaksa alkaa edes katsoa , varmasti kaikkia joita kiinnostaa niin on katsonut. Näkyvyyttä saa kyllä sivustolleen noilla haaste matseilla. 

0
0
2.5.2020 - 14:15

-JM-

Liittynyt:
9.3.2020
Viestejä:
3

Kiinnostaisi myös Jens yleisesti kuulla päivitystä viime aikojen pokeripeleistäsi. Sattui silmään tuloslistoilta että olit ainakin pelaillut Partypokerin Poker Master -turnaussarjaa jossa suomalaiset olivat aika laajalla rintamalla hirmuvireessä.

0
0
9.5.2020 - 10:45

Proteus81

-71
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
81

Terve Jens! Ois kiva kuulla vaihteeks sun asiantuntevia analyyseja Korona viruksesta ja sun ajatuksia Teslasta tällä hetkellä? fiilismies on sitä hehkuttanut , tietoa ja älyä sillä kaverilla riittää kyllä , mutta näin maallikona Teslan 10-100 kertaistuminen oman eliniän aikana tuntuu aika kovalta oletukselta... Tätä hän ei tietenkää sanonut varmana tietona , vaan suurena harmituksena , jos näin kävis eikä olis sijoittanut siihen kaikkea mitä liikenee. Hyvältähän se äkkiseltään näyttää ainakin , onhan se jo viikossa + 15 % tjs. 

0
0
9.5.2020 - 13:32

Positiivinen alfa

+23
Liittynyt:
25.2.2020
Viestejä:
10

Ihan yleisellä tasolla mainittakoon että vaikka on älykäs ja hyvä jossain toisessa asiassa, tämä henkilö voi olla täysi maallikko muissa asioissa. Tätä ilmiötähän näkee valtavasti somessa ja perinteisessä mediassakin, missä toisen alan asiantuntijaa tai muuten arvostettua henkilöä pyydetään antamaan näkemyksiään asioihin.

0
0
9.5.2020 - 13:52

Proteus81

-71
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
81

 Toi on ihan totta Positiivinen Alfa , sen takia lähinnä mielenkiinnosta haluaisin kuulla Jensin tämän hetken näkemyksiä ym. aiheista. 

0
0
26.5.2020 - 15:54

Juhlapaikanhakija

-20
Liittynyt:
13.8.2017
Viestejä:
47

Vieläkö oot Jens sitä mieltä et keskuspankit oppineet virheistään ja et Bitcoini täysin turha? Omasta mielestäni näyttää siltä et FED on jälleen kerran todistanut osaamattomuutensa ja puhaltanut kuplan s&p 500 printtaamalla turhan paljon rahaa. Eihän tää voi päätyä hyvin kun Druckenmillerin kaltaiset sijoittajalegendat puhuu nyt et osakkeissa historiallisen paskat risk-reward ratiot ja FED silti vaa jatkaa ilman pumppaamista osakkeisiin. Tarvitaan Bitcoinin kaltainen hajautettu järjestelmä selvillä pelisäännöillä eikä tämmöistä pelleilyä mitä nyt jälleen kerran maailmalla nähdään. 2008 kriisistä muka jotain opittu, ainut mitä opittiin et valtio ja keskuspankit pelastaa aina vaikka toimittaisiin kuinka typerästi tahansa.

0
0
26.5.2020 - 18:21

Onkija

+128
Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
201

Heitetään tuohon yllä olevaan shortti keskusteluun/ihmettelyyn kommentti. On hyvä muistaa, että jos ostaa Nordnetistä jonkun viputuotteen, niin se eroaa oleellisesti shorttaamisesta. Kun ostat viputuotteen maksat esim. 1000 euroa ja toivot, että alla olevan kurssi laskee ja näin ollen voit myydä tuotteesi 1200 eurolla. Shorttaaminen taas toimii niin, että lainaat (jollakin korolla) osakkeita/futuureita esim. SP500. Tämän jälkeen myyt nämä ja saat siitä rahaa. Rahan voi sitten sijoittaa johonkin, esim. toiseen osakkeeseen - long AMZN, short SP500. Näin ollen teet voittoa 1. jos AMZN nousee nopeammin, kun SP500; 2. AMZN nousee, kun SP500 laskee; 3. jos AMZN laskee hitaammin, kun SP 500 laskee. Tämä tarkoittaa sitä, että ei voi ainoastaan katsoa SP500 kehitystä ja vetää johtopäätöstä, että nyt meni shortti kiville.

Mitä tulee FEDiin, niin jos sanoo, että FED pumppaa rahaa markkinoille ja sillä lailla puhaltaa kuplan, niin se on kyllä aika pelkistetty totuus. Jos mietitään, sitä että aina kun työllisyysluvut tulevat tai joku muu vastaava, niin FED ilmoittaa jostakin uudesta tukiohjelmasta. Tästä olen samaa mieltä, että sen voi nähdä markkinoiden ”manipuloimisena”, mutta se on vain pieni osa kokonaisuutta.

Viimeisten vuosien aikana FED on pumpannut rahaa markkinoille (katso M2 kehitys), mutta mitä muuta he olisivat voineet tehdä? Inflaatio on ollut olematon ja korkojen nopeutettu nosto/nousu olisi mitä todennäköisimmin johtanut deflaatio spiraaliin. Samaa deflaatio argumenttia voi käyttää myös em. markkinoiden ”manipuloimiseen”. Suurella osalla amerikkalaisilla on kaikki eläkesäästöt arvopapereissa kiinni ja näin ollen, jos eläkkeistä lähtisi esim. 60 % vaikuttaisi se paljon kuluttamiseen. Suurin ongelma tässä on ollut ja on edelleen se, ettei FEDin toimet lisää rahoitusta tarpeeksi niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat – eli PK yritykset, vaan tämä raha sataa isojen pörssiyhtiöiden laarin (jotka esim. ostavat takaisin omia osakkeitansa, enkä näe tätä nyt niin pahana asiana kun Ankelo artikkelissansa sen esitti). Ts. vahvat vahvistuvat ja heikot heikentyvät.

0
0
26.5.2020 - 18:31

JR

+5149
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1536
Juhlapaikanhakija kirjoitti:

...

Jos kuski ei ole täydellinen, niin ratkaisu on poistaa ajoneuvosta hallintalaitteet?

0
0
29.5.2020 - 23:40

Vaspezas

-23
Liittynyt:
28.4.2019
Viestejä:
4

Tuskinpa pystyisi, muuten varmasti olisi jo käynyt tyhjentämässä Philin lompakkoa. Silloin kun Jens oli yksi niistä jotka dominoi 6max pelejä PLO niin taso ei ollut lähellekkään niin kova kuin nykyään ja kuten sanoit niin HU ei ole edes Jenssin leipälaji. Veikkaan että Jens on enemmän sen sortin pelaaja että menee niihin peleihin missä tietää saavansa joltakin heikommalta pelaajalta rahaa kuin haastaisi itseään parempia pelaajia isojen rahojen pöydissä. Toki jos olen väärässä niin Jens saa korjata.

Jennssille olisi pari kysymystäkin.

1) Mitenkä pitkiä päiviä ne siellä Susquehanna piti harjoittelijoille? Entä juniori työntekijöille? Entäs kokeneille työntekijöille? Entäs miten pitkiä päiviä oli johtajien päivät?

Mitä tätä blogia olen lukenut niin tullut kuva, että pankkialalla on paljon tosissaan sitä "orjatyövoiman" käyttöä kuten itsekkin kuvailit. Toki liksa voi olla hyvä, mutta korvaako se sitten menetettyä aikaa jonka olisi voinut käyttää ystävien ja rakkaiden parissa ja muiden nautinnollisempien asioiden kuin excelien pyörittämisessä. Omasta mielestäni ei. Ennemmin itse ainakin maksimoin ajan läheisten kanssa, ystävien sekä vapaa-ajan harrastusten ja matkustelun parissa. Elämä kuitenkin on hyvin lyhyt. Muistan lukeneeni tutkimuksen missä vanhoilta ihmisiltä on kysytty mitä he ovat eniten elämässään katuneet niin yleisin vastaus on ollut että liika työntekeko. Toki ei varmaan kaikki rahoituksen työpaikat ole tuollaisia, mutta se kova palkka tuskin tulee ilman uhrauksia.

Vähän off-topic, mutta vinkki nuorille, että jos joku nuori miettii mihin suuntautua ja haluaa paljon vapaa-aikaa ja hyvän palkan ilman mitään tulosvastuuta (eli voi tehdä työnsä miten huonosti tai laiskasti tahansa ja tienata silti tosi hyvin Suomen tasossa) niin lääkis on varmasti olisi paras valinta, kun lääkäriliitto pitää koulutettavien määrän liian matalana tarkoituksella, että saisivat jatkuvasti pidettyä lääkärivajetta ja sen avulla saavat palkat kiristettyä luonnottoman ylös (verrattuna siihen että työntekijöitä olisi enemmän kuin paikkoja tilanne kuten lähes jokaisella muulla alalla). Itselläni paljon kavereita jotka työskentelevät lääkärinä 4kk (kesän) ja loput 8kk matkustelevat lämpimissä eksoottisissa maissa ja silti voivat aina palata työhön kun lääkäri pulan takia töitä löytyy aina vaikka joku touhua paheksuisikin. Hyvä palkka mahdollistaa tämän ja se että on jatkuva lääkäri pula Suomessa niin voi tuolleen tehdä. Täytyy kyllä peukku nostaa lääkäriliitolle, että ovat noin hyvin saaneet asiat ajettua. Lähes kaikkeen muuhun iänikuiseen yhteiskunnalliseen väärinkäyttöön tänä päivänä onkin jo puututtu.

Toki onhan tuossa se negatiivinen puoli kansalle, että suurin osa kansasta (joilla ei ole varaa tai halua mennä yksityiselle) joutuu odottamaan ylipitkiä aikoja lääkäriin ja toimenpiteisiin yms., mutta ainakin lääkärit saavat paljon korkeampaa liksaa kuin saisivat, jos lääkäreitä koulutettaisiin samalla idealla kuin muillakin aloilla eli koulutettaisiin enemmän kuin on tarvetta, jolloin työntkeijät joutuvat kilpailemaan paikoista ja hyvistä ansioista. Nyt surkeinkin lääkäri kovaa palkkaa sen sijaan että olisi työtön ellei ihan tarkoituksella ala toisia vahingoittamaan (tosin sitäkin lääkärin saa Suomessa aika paljon tehdä ennen kuin luvat menee). Tällöin lääkärien palkka varmasti laskisi reippaasti, kun ei voisi enää kiristää ylisuuria palkkoja osaamiseen nähden, kun pula häviäisi. Mutta tätä tuskin käy, kun lääkäriliitolla on edelleen niin paljon valtaa varsinkin oikeistopuolueiden joukossa. Vähän sama kuin että apteekkien toimintaa ei Suomessa kilpailuteta ja lääkkeet on sen takia ylikalliita siihen nähden mitä olisi vapaassa kilpailutilanteessa. Apteekkarit tästä toki hyötyy todella kovina tuloina eikä veronmaksajilla ole vaihtoehtoja.

 

Lehdissä kun on nykyään ollut paljon juttua eräiden seurapiiri henkilöiden suhteista niin mitä mieltä Jens olet sellaisista naisista, jotka on miesten takia sen takia että niiltä saa ulkomaan matkoja ja lahjoja vastikkeeksi suhteesta?

Monet tuntuu eri palstoilla kommentoivan että kyseessä on tälläisten naisten osalta se ns. maailman vanhin ammatti, mutta itse koen että (vaikka olisikin niin) naiset vaan osaavat hyödyntää tilannetta hyvin vielä kun markkina-arvoa on jäljellä. Maine on kuitenkin yliarvostettu asia.

0
0