Olet täällä

Aspire Global - 22.5.2020 06.36

Luovuin osittain Naganon-prinssin tipsistä Aspire-positiosta. Osaridipistä tuli 17.xx hinnoilla otettua ja tänään 22.8x hinnoilla pois, joten ihan kiva tän kyydissä oli olla vaikka halvemmallakin olisi saanut... en myöskään usko että Aspiresta tulee mitään menestystarinaa, sen verran paljon valituksia näkee sen casinoista eri foorumeilla. Katsokaa vaikkapa Hopa.com arvosteluita Trustpilotista smiley

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.5.2020 08.33

Osmo uskoo myös, että vasta-ainetestit antavat virheellisen kuvan taudin levinnäisyydestä:

https://www.soininvaara.fi/2020/05/17/espanjan-vasta-ainetestien-tulos-on-todella-huono-asia/

17% PCR-testeillä vahvistutuista tartunnoista sai vasta-ainetestissä negatiivisen tuloksen. Myös soluvälitteinen immunititeetti mahdollinen koronaa vastaan.

 

Monet muut tutkijat uskovat myös isompaan immuniteettiin mitä vasta-ainetestit kertoisivat:

Maailman terveysjärjestö WHO:n entinen johtaja, brittiprofessori Karol Sikora on esittänyt, ettei koronarokotteelle ole välttämättä tarvetta, kertoo Telegraph.

Sikoran mukaan brittiväestöllä voi olla laajempi immuniteetti virusta vastaan kuin aiemmin on luultu. Näin ollen virus voisi hävitä itsestään.

– On olemassa mahdollisuus, että virus palaa loppuun luonnollisesti ennen kuin yksikään rokote on kehitetty, sanoo Sikora.

– Näemme suurin piirtein samanlaisen kaavan kaikkialla, epäilen että meillä on laajempi immuniteetti kuin arvioidaan. Meidän täytyy jatkaa viruksen hidastamista, mutta se voi olla häviämässä itsestään.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/f39f6db0-951d-4ad6-a874-14498bc0d23d

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.5.2020 09.59

Tässä vielä hyvä artikkeli influenssatilastoinnista:

http://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2020/kuinka-monen-kuoleman-syy-on-influenssa-kertovatko-luvut-kaiken/

Osahan vaatii kouluja kiinni koronan vaarallisuuden takia, jännä ettei vastaavaa vaadita influenssan takia vaikka pelkästään pääkuolemansyynä siihen kuolee 1-2 kouluikäistä Suomessa (koronaan ei ainakaan vielä yhtään). Monet influenssavirukseen liittyvät hoivakotikuolemat jäisivät raportoimatta influenssatilastoon ja hoivakotikuolemat ovat 40-50% kaikista tapauksista Euroopassa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.5.2020 07.58

shaksuka kirjoitti:

"Miksi koronasta kohistaan, vaikka sehän on vain harmiton influenssa?"

Nämä siis USA:n lukemia, joskin sitten kuvan luomisen kuolemia on rapsahtanut sellaiset 20 000 lisää ja tahti tuskin tulee ihan hetkeen ainakaan hidastumaan.

Influenssaa ja koronaa vertailtaessa kannattaa huomata, että läheskään kaikkia influenssavirusta kantavia ei merkitä influenssaan kuolleiksi (vaan muilla syillä). Nykyisellään taas kaikki koronaa sairastavat päätyvät koronatilastoon vaikka ensisijainen kuolinsyy olisi jokin muu. Ihan mielenkiintoista nähdä myöhemmin, tuleeko pahimmin kärsineisin alueisiin epidemian hiipuessa selvää alikuolleisuutta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.5.2020 02.02

Vasta-ainetutkimuksiin liittyy vielä aika paljon epävarmuutta, sillä niillä ei saada kiinni edes kaikkia, joilla on aiemmin ollut testeillä varmistettu tartunta. Ja mahdollisesti suurin osa lievän taudin sairastaneista ei näy vasta-ainetesteissä (ei löydy tarpeeksi isoa määrää vasta-aineita). Immuniteetti on mahdollinen vaikkei vasta-aineita löytyisi, mutta tästä asiasta ei vielä ole tarpeeksi tietoa.

Osmo on ollut hyvin kartalla koronaviruksen kanssa alusta lähtien, kannattaa tuo uusinkin blogi lukea:

https://www.soininvaara.fi/2020/05/12/covid-19-naen-yha-vain-huonoja-vaihtoehtoja/

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.5.2020 09.55

New Yorkissa mahdollisesti käytetty hieman luovaa kirjanpitoa koronapotilaiden suhteen. Sairaalat ovat saaneet lisätuloa valtiolta, jos potilas on kirjattu sairastamaan koronaa. $39k lisämaksu, jos potilas on laitettu hengityskoneeseen. Hieman jää mietityttämään toimintatavat, kun 88% hengityskoneeseen kytketyistä on sitten kuollut (muualla ei kait läheskään näin paljon?). En väitä että tuo suuresti vääristäisi tilastoja, mutta jokainen tietää miten nuo sairaalat toimivat, kun pääsevät esim. vakuutusyhtiöltä veloittamaan kulut (tavoitteena hyvä palvelu mahdosimman ison laskun kanssa, turhia tutkimuksia jne).

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.5.2020 10.27

Arto kirjoitti:

Näin on:

 

Näin olisi, JOS korona levitettäisiin tasaisesti Suomen kansalaisiin. Tämä ei missään kohti ole ollut tavoite, vaan suojella riskiryhmät ja antaa tauti nuoremmille. Teepä uudet laskelmat edes kohtuullisilla painotuksilla että 70+ ja muita riskiryhmiä pystytään suojelemaan niin päädyt täysin eri kuolleisuuteen...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.4.2020 09.59

THL:n tutkijan kommentteja kuolleisuudesta: 

Markku Peltonen @MarkkuPeltonen

These will make it difficult to estimate central measures such as case and infection fatality rates. I’ve already seen unfair comparisons such as “infection fatality rates is much higher/lower than what X expected”. 12/x

I will not go into more details, but an excellent starting point on this topic is the Oxfordin CEBM site. Their current estimates for overall case fatality rate is 0.72% and infection fatality rate between 0.1%-0.36%: 13/x

https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/

And finally, in reality, the case and infection fatality rates are not universal, but vary between countries/populations; there is no one number to be estimated! 14/x

------

Kannattaa lukea tuo CEBM-tutkimus. Otetaan nyt pari pointtia siitä esille:

- In Italy, there are several reasons why the CFR is higher. The age structure of the Italian population (2nd oldest in the world); highest rates of antibiotic resistance deaths in Europe (Italy tops the EU  for antibiotic-resistance deaths, with nearly 1/3rd  of the deaths in the EU). Smoking also seems to be a factor associated with poor survival –  in Italy, 24% smoke, 28% men. In the UK, for instance, 15% are current smokers.

- In Swine flu, the IFR ended up as 0.02%, fivefold less than the lowest estimate during the outbreak (the lowest estimate was 0.1% in the 1st ten weeks of the outbreak). In Iceland, where the most testing per capita has occurred, the IFR lies somewhere between 0.01% and 0.19%.

- Recording the numbers of those who die with Coronavirus will inflate the CFR as opposed to those that died from Coronavirus, which will deflate the CFR.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 24.4.2020 03.15

LongJohn kirjoitti:

Kun jengi on ehtinyt sairastaa viruksen loppuun niin ollaan lähes varmasti yli prosentissa ja tämä ilman terveydenhuollon ylikuormittumista. 

En ole kovin tarkkaan seurannut New Yorkin tapahtumia, mutta onko siellä todellakin kaikki sairaalahoitoa tarvitsevat koronapotilaat päässeet hoitoon?

Vähän epäilen myös, ettei tarvittavaa hoitoa ole ollut saatavilla kaikille. Ainakin Yhdysvalloissa on kuollut mustia ja muita vähemmistöjä suhteellisesti paljon enemmän kuin valkoisia. Hyvä analyysi sinänsä Jeansilta NYC:n tilanteesta, mutta toisaalta jäi vaivaamaan että pitäisikö Suomen arvio sitten olla tuo sama 1%. Eilisillä lukemilla Suomessa 4284 tartuntaa ja 172 kuollutta. Aika pientä kerrointa joutuisi käyttämään todettujen ja oikeiden tartuntamäärän välillä että päästäisiin 1% kuolleisuuteen. Näillä tiedoilla uskoisin, että THL:n arvio on ainakin lähempänä totuutta kuin 1%.

Ylipäätään tämän taudin vakavuuden suhteen koko väestön kuolleisuusprosentti ei kerro kaikkea, kun kuolleisuus vaihtelee niin paljon eri ikäisillä (ja toki riskiryhmissä).

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.4.2020 09.00

Uusi tutkimus: Tukholman läänissä jo 600 000 koronatartuntaa - Valtaosa ei tiedä sairastaneensa COVID-19-tautia.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/e68aa503-60dd-4a8e-971b-46b70b11c1be

Ruotsin taktiikka ei näytä enää niin huonolta... aika pieneksi painuu kuolleisuusprosentti.

Jos nuo lukemat vahvistuvat niin eipä tätä tautia ole järkeä yrittää pysäyttää.

 

Suomessa R0 jo painunut yhden alle, joten pitäisi päättää mikä Suomen strategia on: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006482185.html

 

Näytä koko viesti