Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tyhmä kysymys. Mikä näiden Play-to-Earn pelinkehittäjien ansaintalogiikka on?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita -
PikkuPro kirjoitti:

 

Rogue kirjoitti:

Herättääks toi tän hetkinen Biden 1.06 Betfairilla mitään mietteitä? Tai "popular vote winner" 1.02?

 

No samaa kun mm jääkiksessä kun Kanada johti kolmannessa erässä Suomea 4-0 ja oli prematch iso favo JA Veikkaus antoi silti yhä kanadan voitolle livessä 1,05 jotta tuularit sai painaa Suomea. Jengi ei halua lyödä betsejä, jossa voittaa muutaman prossan / aina on suhteessa enemmän niitä, jotka haluaa koittaa pikkusummalla isoa kalaa (koska kyllähän se Suomi JOSKUS vetää 5 maalia kolmanteen erään....tosin äärimmäisen harvoin). Sit on kans niitä, jotka haluaa seiffata isoa betsiä tai tarvii rahat nyt eikä haluu riskiä, että voitonmaksu venyy.

Et tos on kaikenlaista kuten et Biden kuolee koronaan/johonkin ennen kuin tulee valituksi tms. Mut ylikertoimia toki, allin vaan.

Kevensin lisää Cityconia, nyt 7,69e.

Eikö tässä ole kuitenkin ole se fundamentaalinen ero, että veikkauksen kannattaa antaa se etu Kanadalle koska betit valuu pääosin Suomella? Jos taas Biden nyt 99,9% niin kuka hyötyy tarjoamalla 1,06? En ole perehtynyt Betfairin cash out toimintoon tai muita keinoja joilla saa rahat tilille asap niin en ota kantaa näiden vaikutusta kertoimen "vääristymään".

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita -
PikkuPro kirjoitti:

Sunnuntain mehiläispesän sohaisu: wink

 

Täyttä asiaa. Oon itsekkin ihmetellyt selkeiden numeroihin perustuvien linjanvetojen ja päätöksien puutetta. Mikä siinä on niin vaikeaa esim. linjata suoraan, että toukokuun loppuun asti hillitään viruksen etenemistä suhteellisen rajuilla toimenpiteillä ja voitetun ajan ja lisäinfon turvin tehdään lääketieteellisesti JA talousdellisesti parhaat mahdolliset ratkaisut jatkoa varten. Pointti ei ole, että tuo olisi hyvä toimintasuunnitelta vaan sitä, että ylipäätään kerroittaisiin selkeästi mikä se suunnitelma on. Tai vastaavasti kerroittaisiin, että suunnitelmaa ei vielä ole, joten pysykää kotona. Tuommoinen vastuunpakoilu ja selänkääntäminen pistää sylettämään.

Samanlainen toiminta näkyy mielestäni myös työelämässä ja yritysmaailmassa. Useammankin pienyrittäjän suusta kuullut tyyliin: "jos alkaa liian tarkkaan asioita laskemaan jää uudet projektit kokonaan toteuttamatta." Seuraava keskustelunaihe onkin sitten miten yrittäminen on niin haastavaa puurtamista vuodesta toiseen stressi päällä kun kassa on kuivana. En usko, että esimerkiksi kannattavuuslaskelmien tekeminen on keskiverto yrittäjälle liian haastavaa ja hyöty long run aivan järjettömän suuri vs ajankäyttö. Siihen miksi asioita ei haluta "ennustaa" numeroiden kautta on monia mutta nousee imo ylitse muiden, ei haluta katsoa totuutta silmiin. Paljon mukavampaa elää pilvilinnoissa ja pitää kattohuoneistot ja bentleyt possible osastolla. Toki aika rankkaa yleistystä mutta näin se omien linssien takaa monilla menee.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Jeans kirjoitti:

Vaikka oon hieman keventänyt osakeriskiä kuten oon aiemmin maininnut, en näe sitä päätöstä mitenkää no-brainerina. Keskuspankit ja valtiot tuskin lopettavat tätä ennennäkemättömän kokoista elvytystä ennen kuin kriisi on ohi, ja esim Ray Dalio sanoi, että "you'd be pretty crazy to hold bonds right now", kun ensinnäkin pitkätkin jenkkikorot ovat niin alhaalla ja toisekseen rahaa printataan lisää siihen tahtiin, että kun saat bondisi rahat takaisin ei ole mitään takeita, että rahasi on enää samanarvoista. Hän sanoi, ettei ole yllättynyt viimeisimmästä pörssinoususta, koska jenkkibondiraha hakee uutta paremmin inflaatiosuojattua kotia esimerkiksi vahvan taseen ja tuloskyvyn omaavista pörssiyhtiöistä.

Aiempi posti hävisi näköjään bittiavaruuteen niin laitetaan uudestaan. Vieläkö SP500 shortti sisässä? Itsellä kohtalaisen suuri positio tuohon täysin tuulari tason tietämyksellä. Tuskin olisin edes lähtenyt ajoittamaan fiiliksestä huolimatta jos sinulta ei olisi tullut vahvistusta.

ps. kiitokset loistavasta blogista!

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
segesege kirjoitti:

 

shaksuka kirjoitti:

Lopputulos: Koronaan kuoleva mies menettää keskimäärin 13 elinvuotta, nainen 11

Tämä vie aika paljon pohjaa siltä teorialta, että koronaan kuolevat vain heikot ja vanhat. Kuinka moni olisi valmis antamaan elämästään pois 13 vuotta? Minä en ainakaan ole, ja olen valmis myös tekemään aika paljon välttääkseni tuon riskin.

 

Tämä on sikäli vähän absurdi statistiikka, että ihan mihin tahansa KUOLEVA ihminen menettää aina vaikka kuinka paljon elinvuosia. Kuolleisuusprosentit, tartuntaluvut sun muut ovat ihan voimattomia sen tosiasian edessä. Aivastamiseen kuoleva 100-vuotiaskin luultavasti menettää keskimäärin sen 1 vuoden tjsp. Joten on aika hankala heittää lonkalta, onko 13 tai 11 vuotta paljon vai vähän. 13 vuotta on ehkä (ihan perstuntumalta) se, mitä 75-vuotiaalla keskimäärin on jäljellä. Joten ei tässä nyt ihan lastentaudistakaan puhuta. Ja edelleen, kuolleisuusprosenttia ei oteta tässä lainkaan huomioon.

Eikai tämä nyt pidä paikkaansa? Maallikkona elänyt siinä oletuksessa, että menetetyt elinvuoden suhteutetaan ikäluokan eliniän odotukseen, eikä mihinkään mutuun kauan kyseinen hlö olisi vielä ehkä saattanut elää.

Asiasta kolmanteen ja asian vierestä. Olen tässä lähiaikoina keskustellut useiden omissa silmissä fiksujen tyyppien kanssa. Kerta toisensa jälkeen päätynyt miettimään, että miten helvetissä ihmiset on niin pihalla asioiden nykytilasta. Lähes kaikki tuntuu ajattelevan, että tästä palataan "normaaliin" hyvin pienin vahingoin alkukesästä tai viimeistään alku syksystä ja sen jälkeen business as usual. Talous rockkaa ja kaikilla on kivaa. Itsellä taas fiiliksen, että jos rajoituksia päästäisiin purkamaan nopealla aikataululla ja palaamaan normaaliin päin, olisi vaikutuksen suuret ja kauaskantoiset. Sitten joskus puhutaan vaikka loppuvuoteen jatkuvista lock downeista vaikutukset on imo isommat kuin 99% kansasta osaa edes kuvitella. Kärjistettynä esimerkkinä antaisin omassa mielessä koko EU:n romahtamiselle min. 10%. Kysymys kuuluukin elänkö minä jossain itse kehittämässä kuplassa vai onko iso osa porukasta kujalla?

Näytä koko viesti
Norjalaiset osakkeet ja NOK kurssi -
Michael Scofield kirjoitti:

En tiedä onko hetki hyvä tai huono, mutta suosittelen huomioimaan öljyn ja shipping-teollisuuden merkityksen Norjalle ja NOK:ille kun teet jatkopohdintoja. Näkisin että molempiin liittyy tällä hetkellä melko hankalasti arvioitavia riskejä mitkä selittää valuuttaliikeitä kun myös osakkeiden arvostuksia.

En tiedä minäkään, mutta markkinoille olisi pikku hiljaa ajatus palailla karkeasti seuraavaan puolen vuoden sisään. Noin 80% kassasta tällä hetkellä käteisenä ja 10-15%% bulletti tässä vaiheessa sisään mikäli jotain mielenkiintoista löytyy. Kysymyksillä haettiin mielipiteitä siihen onko NOK:in kurssipudotus mahdollisesti ylireagointia. Kirjoititkin, että sisältää hankalasti arvioitavia riskejä joka jo sinällään hyvää infoa. Oma tietopohja NOK:ista ja valuuttakaupasta yleensä niin heikko, että sen pohjalta ei kannata odottaa löytävänsä etua markkinaa vastaan. Positiivisenä plussana näkisin hajautuksen.

Näytä koko viesti