25.2.2019 - 14:21

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673
petteri kirjoitti:
Ovaro sen sijaan saattaa aiheuttaa pitkäkestoisen realisointivitutuksen, jos yhtään isompi positio alkaa vituttaa.

Toistaiseksi Ovaro on ollut hilpeä ja opettavainen retki. Hetkellinen AIF-uskoni pitää jalat maassa, etten ihan heti rupea luulemaan itseäni Warren Buffetin Kaakkois-Suomen syrjähypyn seurauksena. Oli melko hönö idea kuvitella, että rahastoratkaisulla saisi NAVit käteen.

Olen muutan siinä mielessä erikoinen kaveri, että kirjoitan lapusta melko positiivisesti ja ostan sitä koko ajan lisää. Jos ei tästä ymmärrä, etten maksimoi odostusarvojani kaikilla sanomisillani, niin sitten jälkiabortti olisi ollut vanhemmilta ihan solidi ratkaisucool.

Suosittelen lämpimästi norjalaista tv-sarjaa Öljysäätiö. Itseään kunniottava nuori mies ei toki YLE Areenaa käytää, mutta lukijoissa lienee ihan raavaitakin miehiä, joille ei ole henkisiä esteitä käyttää julkisia palveluita. Ei komedia hauskasta aiheesta paljon voi siitä parantua. Katselin pienessä hönössä viime yönä ja kikattelin niin kovaa, että naapuritkin saattoivat avokkaan lisäksi häiriintyä.

0
0
25.2.2019 - 18:12

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368
Aki Pyysing kirjoitti:

Suosittelen lämpimästi norjalaista tv-sarjaa Öljysäätiö. Itseään kunniottava nuori mies ei toki YLE Areenaa käytää, mutta lukijoissa lienee ihan raavaitakin miehiä, joille ei ole henkisiä esteitä käyttää julkisia palveluita. Ei komedia hauskasta aiheesta paljon voi siitä parantua. Katselin pienessä hönössä viime yönä ja kikattelin niin kovaa, että naapuritkin saattoivat avokkaan lisäksi häiriintyä.

Tämä kyllä on aivan loistava suositus.

0
0
26.2.2019 - 04:01

Snappertuna

+6
Liittynyt:
18.3.2018
Viestejä:
7

"Onkohan tämä pitkillä tähtäimillä tähtäily nykyisin jo hyväksyttyä suomea? Vaikuttaa nimittäin siltä, että siihen törmää valtamediassakin useammin kuin Narinkkatorilla vaalimainosten tyrkyttäjiin. Nykyisinhän voi halutessaan aloittaa tähtäilemään, kun ennen sai hyväksytysti vain joko aloittaa tähtäillä tai ruveta tähtäilemään. Mutta se on selkeää, että jos tähtäin on hirveän pitkä, on se tosi vaikeakäyttöinen."

Vaikuttaa siis siltä, että Inderes on päätynyt suosittelemaan tavan tallaajalle jonkinlaista pitkäjänteisen tähtäilyn alustavaa mutta varovaista harkitsemista. Eikä siinä mitään, itsekin kulutan mielelläni iltapäivän jos toisenkin miettimällä, pitäisikö tässä nyt ryhtyä oikein pitkäjänteisesti jahkaamaan. Ostopaikat tällä metodilla menevät yleensä ohi, mutta kahvia, tupakkaa ja aikaa kuluu.

Tämähän on on tietysti silkkaa semantiikkaa, saivartelua ja hiustenhalkomista, niin kuin osin on Akin kolumnikin, mikä minusta on yksinomaan virkistävää. Vallitsevaa pitkäjänteisyyspäähänpinttymää on sen sijaan tullut jo hetki aprikoitua ihan vakavissaankin. Impulssin tähän päänvaivaan lienevät tarjoilleet liki jokaisen sijoittamiseen tavalla tai toisella kytkeytyvän keskustelun sekaan itsensä ennen pitkää kyynärpäätaktikoivat oikeamieliset oikeinsijoittajat, joiden ainoana maalina tuntuu monesti olevan aiheesta tai kohde-etuudesta riippumatta päästä tokaisemaan taianomainen lopputulema, jonka keskeinen merkityssisältö on, että tässähän ei ole kysymys sijoittamisesta, vaan spekuloinnista. Tällaisen omanarvontuntoisen karsastelun kohteeksi kelvannee loppujen lopuksi mikä hyvänsä elinikää tai ylisukupolvisuutta lyhytjänteisempi kaupankäynti, ja sylettävintä hapatusta edustavat tietysti kaikki sellaiset osakkeet, joiden yhteyteen voi ympätä edes hitusen hypeä.

Myös Inderes-efektiin näkee suhtauduttavan melkoisella penseydellä ja jopa jonkinlaisella kieltämisellä. Itse olen lähinnä tuumannut, että pikemminkin olisi kai ylimielistä ja tomppelimaista olla ottamatta ao. efektiä huomioon vaikkapa nyt siitä pelosta, että saattaisi jonkun hypoteettisen tarkkailijan mielestä vaikuttaa siltä, ettei ajattele omilla aivoillaan vaan geelimytyn alla haudutettuihin puolivalmisteisiin tukeutuen. Ilmiöllä voi kuitenkin epäilemättä tehdä tuottoa, jos kohta itselle on langennut myös satikutia, kun on mennyt yliarvioimaan Inderes-efektin voimaa. Näin kävi esimerkiksi Lehdon kanssa, kun reaktio seurannan aloitukseen jäi jokseenkin veltoksi ja laput lähtivät taas kerran laitaan sopivasti juuri ennen kuin nousu sitten kuitenkin alkoi.

Omituisinta ja itseäni ehkä eniten askarruttavaa tässä kaikessa on kuitenkin se, että pörssikaupankäyntihän on aikajänteestä riippumatta aivan perustavanlaatuisen spekulatiivista. Kun ostan osaketta, oletan että jossakin hamassa tulevaisuudessa joku tulee ostamaan lappuni suuremmalla hinnalla kuin olen pinosta itse maksanut. Tämä on spekulointia. Väliin jäävä aikajana voi sisältää koko sikermän sateenkaaren väreissä vaihtelevia fundamentteja ja miksei vaikka jumalallisen väliintulon tai kolmannen maailmansodan, mutta perusasetelma ei muutu mihinkään: tarkoitus on myydä kalliimmalla kuin ostettu on. Tässä ei olla kaukana toisen suositun hapannaama-argumentin, tulppaanimanian, perusajatuksesta eli eräänlaisesta suuremman urpon olettamasta.

Luulen, että kaikki edellä mainittu liittyy tavalla tai toisella jonkinlaiseen omistajuusharhaan, jollainen on toki ainakin yleisluontoisessa psykologisessa mielessä helppo ymmärtää, mutta joka ei itselleni ole oikein koskaan avautunut ainakaan minkäänlaisen valaistumisen muodossa. Tässä on nyt jokunen vuosi yritetty riuhtoa iloa irti osakkeiden omistamisesta, mutta en yksinkertaisesti löydä itsestäni sellaista mentaalista asentoa, jossa voisin yksittäisten yritysten kohdalla kokea niin voimakasta osallisuuden tunnetta (tai illuusiota sellaisesta) että se ylittäisi simppelin, raadollisen voitontavoittelun. Tämä on itse asiassa melko keljua, sillä mielelläänhän sitä somistelisi oman ahneutensa esimerkiksi kaikenlaisella hurskaalla (ja ihan taatusti asiaperusteisellakin) fundamentti- ja makrotilpehöörillä. Vaan kun en osaa, niin valtaosa varallisuudesta onkin sitten allokoitunut noihin paljon puhuttuihin indekseihin, osin silkkaa laiskuutta, osin matemaattisten ja verotuksellisten eittämättömyyksien peruina ja ehkä tärkeimmiltä osin juuri siksi, että indeksisijoittaminen häivyttää loppupeleissä aika näppärästi kaiken omistajuuteen liittyvän pinnallisen vastuuproblematiikan.

Lopuilla mynteillä tuleekin sitten harrastettua lyhytjänteistä omistelua, jossa tärkeintä ei ehkä sittenkään ole noista aiemmista puheista huolimatta verenmakuinen voitontavoittelu, vaan erittäin lyhytjänteiset kuvitelmat omasta kyvykkyydestä ja neuvokkuudesta. Meitsin kaupoilla ei tosin kursseja paljon hölskytellä.

0
0
28.2.2019 - 14:15

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

Mie luen nykyisin niin hävettävän vähän kirjoja, että pitää hehkuttaa melkein jokaista. Luin kaksi vuotta myöhässä Keisari Aarnion.

Tämä olisi pitänyt tehdä aiemmin. Tuli nimittäin paljon hyvää mieltä. Mie pidin Aarniota epäilyttävänä jo kauan sitten ja kun pidätettiin, olin 99% varma, että tulee aika äreä tuomio. Kirjan luettuani voin todeta, että aika ohuella havainnoinnilla otetut riidini pitivät paikkansa. En nimittäin ihan hirveästi jaksanut juttuja aiheesta lukea, fokusalueessa enemmän osareita ja vähemmän sosiaalipornoa. En tosiaankaan osu riideissäni 100%, joten osuma on aina ilo.

Sikäli jouduin muuttamaan näkemystäni, sillä riidini oli myös, että nämä Aarnion esiesimiehet eivät olleet ainakaan tietoisesti tehneet mitään kovin pahaa.Tämä riidi ei kyllä ollut ainakaan kirjan perusteella oikea.

Kerrankin on palkittu tutkivan journalismin kirja Suomessa ihan aiheesta. Käsittämättömän kiihkottomasti vielä kirjoitettukin. Mie nimittäin muut koohkaajat kuin itseni mielelläni diktaattorina laittaisin käyttämään kirjoitustoimintaansa kynää ja paperia ja julkaisualustana toimisi edelleen vain paperilehtien yleisönosastot.

Ovatkohan muuten Aarnion pitkäaikaiset tukijat, poliisipoliitikot Kari Tolvanen ja Juha Hakola lukeneet kirjan? Luultavasti, ja lukiessa on voinut olla vitutukseen kuolema ollut lähellä. Poliisien äänestäminen kansanedustajiksi on muutenkin arveluttavaa puuhaa, koska ne katsovat rikoksia liian läheltä. Ne näkevät parantumattomat rikolliset ja uhrien kärsimyksen ja päättelevät tästä kvarteroinnin olevan sopiva rangaistus myymälävarkaudesta.

Jännä ilmiö, miten huippumanipuloijat saavatkin yhteisöjä uskomaan käsittämättömiä satuja ja tarinoita ja pitkään.

Hauskoja spotteja kirjasta: Aarnio lavasti kranaatti-iskun itseään kohtaan ja halusi K-plussia niin kovasti, että sai todistustaakkaa niskaansa. Lisäksi nämä "syyttömänä" tuomittujen lausunnot ovat todella hilpeää tajunnanvirtaa. Olen vähän kahden vaiheilla, pitäisikö valehtelemisen omassa asiassaan olla rikollista vai ei. Jyrkkä kantani on EHKÄ. Säästyisi aikaa, kun ei tarvitsisi kuunnella oikeuden viikkokausia jonkun Aarnion rakentelemia fiktiivisiä helposti vääräksi osoitettavia tarinoita.

 

 

0
0
1.3.2019 - 13:37

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

Mie en pystyisi Numpin hommiin. Aamusta iltaan joutuisi pohtimaan, miten saan internetin blokkaamisen perusteltua vaikuttamatta täysin neuvostoliittolaiselta. Oletan, että osa puoluetovereistakin on antanut muutakin kuin positiivista palautetta. Mies on tulokseen sidotut bonuksensa kaikki hyvin ansainnut.

0
0
4.3.2019 - 11:09

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

Jo kauan sitten esitin, että äänestysyläikäraja pitäisi ottaa käyttöön. Vaikuttaisi siltä, että vaalikelpoisuuteen olisi yläraja 75 liian matala, koska Salolainen valittiin 74-vuotiaana eduskuntaan. Ihan koko liekki ei ole sammunut, sillä Pertti ymmärtää jäädä vapaaehtoisesti pois, sillä tuskin pystyisi uusimaan. Iso osa vanhoista äänestäjistä on kuollut ja nuorisosta ei uusia tule. Lisäksi mikrotason havintona Salolaisen perusäänestäjäkuntaan kuuluva pertsankäinen töölöläisrouva tuhahteli Pertin "A-kalja kauppoihin tappaa 300 vuodessa" jutuille ja sanoi, että tuotakin sitä tuli monta kertaa äänestettyä, mutta olisi pitänyt vaihtaa nuorempaan jo ajat sitten.

Tosin pysyn kannassani, että 1994 vaaleissa kannatin oikeaa hevosta, kun toivoin Salolaista (s.1940) Ilaskiven (s.1928) sijaan kokkareiden presidenttiehdokkaaksi. Päädyin muuten äänestämään ensimmäisellä ja toisella kierroksella första kvinnania. Edes 24 vuotta nuorempaa Ilaskiveä ei olisi pystynyt vaan äänestämään mitenkään.

http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270506-tama-siita-markkin…

Jos mie kirjoittelen 90-vuotiaana jotain noin hönöä, niin irrottakaa ihmeessä letkut. Jos ei selkeästi ymmärrä, mitä ympärillä tapahtuu ja miksi, olisi parempi katsoa Edvin Laineen Tuntematon sotilas vielä kerran minkään blogin päivittämisen sijaan.

Pienestä on kiinni ihmisen hyväntuulisuus. Kevensin perjantaina Nordeaa alle 10% postitosta ja olin tänään että "Jei, tätä saa halvemmalla!", kun kurssi tuli alas 6%. Mie luulen ja toivon, että MOT:n hutkivat journalistit ovat taas löytäneet savua ilman tulta Nordeasta.

Tosin onhan se hilpeätä, kun muutaman sadan miljoonan rahanpesuepäily tuo markkina-arvoa alas kaksi miljardia. Huomattavaa on siis, että Nordea ei ole tienannut satoja miljoonia, vaan sen läpi on onnistuttu siirtämään tuo määrä ja Nordea tienannut jotain karkkirahaa. Ymmärrän miksi poliittisesti korrektit panikoivat ja ymmärrän miksi mie ostin. Kumpi teki oikein, selviää myöhemmin.  

0
0
5.3.2019 - 00:03

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

Roskapostien laatu on noussut paljon. Mutta ei ihan kaikkien. Ja google-kääntäjä on parantanut, mutta suomi on vielä ainakin hetken haastava.

"Täältä Metallimies voitti tauollaan yli 8111 euroa 

Hupeniko säästösi joululahjoihin? Niin hupenki Jouninkin mutta nyt menee taas hyvin!  

Suomen syksy on tänäkin vuonna ollut erityisen pimeä ja masentava ja vaatinut veronsa. Jounin kohdalla syksy vaati veronsa taloudellisella puolella. Masentava pimeys innosti Jounin ravaamaan kalliissa ravintoloissa ja laittamaan kodin uuteen uskoon pimeitä syysiltoja varten. Joululahjoihinkin paloi rahaa roppakaupalla ja säästötili alkoi olemaan tyhjillään.  

Suureksi onnekseen Jouni löysi Atlanti c kasino,ln. Hän lunasti itselleen tervetuliaispaketin joka sisälsi verovapaat voitot pankkitilille alle 5 minuutissa alkupanostuksella voittanut itselleen ja perheelleen jo yli 8000€ eikä stressi enää miestä paina. Talvikin  saa luvan jatkua kun koko perheelle on varattu kahden viikon matka Thaimaan lämpöön helmikuulle."

Spämmifiltteri päästää näitä miulle aika harvoin läpi, koska sähköpostiosoitteeni on vanha ja käytetty monilla pelitileillä, joista firmasta kenkää saanut osasto on lähtenyt asiakasdata mukanaan. Eli niitä tulee niin paljon, että spämmifiltteri tunnistaa tosi hyvin. Välillä tarvitsee peliyhtiöissä työskentelevien maileja hakea roskapostista. Tämä nyt kuitenkin tänään luikerteli läpi.

Millähän prosentilla tällaisen viestin tosissaan ostavista on a.) rahaa tilillä b) kykyä tehdä depo nettikasinolle?

0
0
6.3.2019 - 16:53

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

En kertonut Sebastian Backmanille, että puhun melkein sujuvaa ruotsia. Olen mm. antanut Ruotsin televisioon tunnin haastiksen ruotsiksi. Tämä oli niin tärkeä asia, että ei voinut jäädä sönköttämään kameran edessä kielellä jota osaa vain melko hyvin.

Otsikon käännän :"Täysin älyvapaa ehdotus, joka pohjautuu vain ahneuteen". Loput pitää hoitaa pakkoruotsilla. Tosin miuta seuranneille ei mitään uutta.

Huomatkaa kuvani paita, jossa maailman kaksi tähtinähtävyyttä, vaikkei pakkoruotsi olisi päähän jäänytkään

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/03/06/proffsspelare-rustar-for-krig…

0
0
7.3.2019 - 13:02

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

Miulla menee nykyisin lähes koko päivä nettipokerisota kolmoseen.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/miksi-internetin-blokkaaminen-olis…

Tuota väsäsin kuusi tuntia Pariisissa, jossa olen pitkästä aikaa käymässä kolmen päivän ajan. Mitä sitä täällä muutakaan. Pohdiskelin, että ei tässä mitään järkeä ole, mutta soat loppuu sotimalla. Tosin pohdiskelen myös, miten selviän siitä, kun Antti Rinteen hallitus nuijii kieltolain läpi. Viinalla kaiketi.

Henkisen ja fyysien terveyteni kannalta olis parempi lähteä kirjakasan kanssa Havaijille ilman internettiä viideksi vuodeksi, ja palata sitten katselemaan mitä raunioita Rinne on Suomeen vielä pystyyn jättänyt. Jatkuvana uutsivirtana tapahtumien seuraaminen saa lähinnä pohtimaan, missä on lähin kirkkaan viinan huoltopiste.

Tästä on kyse: Tiesin systeemin läpimädäksi jo 90-luvulta asti. Taloudellisia intressejä miulla ei oikeastaan edes ole, kun en juuri nettiä pelaa ja peliyhtiötkin on myyty. Mutta toisaalta tiedän itseni ihan kykeneväksi soturiksi ja se olisi niin väärin, jos peliongelmaisten piikkiin konjakin juojat veisivät tämän läpihuutojuttuna läpi.

0
0
7.3.2019 - 14:49

Casteliero

+5533
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1990

Tuo blokkihanan aukaisu on todella tärkeä pointti. Jos tästä saadaan aikaiseksi tehtyä ennakkotapaus blokkauksille, niin jatkossa kaikki muukin blokkailu helpottuu huomattavasti. Luulisi ainakin vihreiden ja vasemmiston puoleltakin nuorista löytyvän ääntä tuon vastustamiseen, paitsi jos he eivät osaa katsoa sitä ison kuvan kannalta, vaan pelkästään yksittäisenä tapauksena.

0
0
9.3.2019 - 04:24

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

 

Kuinkahan kauan Veikkaus saa vetää metodilla, jossa monopoliasemassa tehdään hönöjä bisnespäätöksiä ja henkilökuntaa kohdellaan huonommin kuin karjaa?

0
0
10.3.2019 - 20:12

Sijoitustieto

+1881
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1232

Aki Pyysing 10.3.2019: Ahneella on paskainen loppu – joskus

"Miulle olisi ollut aivan oikein, jos olisin mennyt poikki 90-luvun alussa. Ahneuksissani olin ottanut 80-luvulla niin isot sijoituslainat, että tappioista selviäminen palkkatuloilla ei ollut realistista. Oikeus ei voittanut, ja selvisin lamasta ilman lainojen irtisanomista.

Ahdinkoni ei muuten ollut lainat myöntäneen Hessun pankin syytä. Ihan itse marssin pankkiin lainoja hakemaan, kukaan ei pakottanut. Varsin moni vastaavaan tilanteeseen päätynyt kollega syytti ulosottomiesten yhteydenotoista pankkeja, hallitusta ja huonoa onneaan.

Lähes kaikissa tapauksissa oikea syyllinen oli ahneus. ”Helppoja” voittoja lähdettiin hakemaan kestämättömillä riskeillä. Monet kanittivat omat ja lastensa kämpät ja ottivat sijoituslainaa niin paljon kuin saivat. He olivat ahnehtimassa ekstrarahaa riskinä, ei pelkästään henkilökohtainen, vaan myös läheisten hyvinvointi."

0
0
14.3.2019 - 08:29

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

Olen perverssisä rytmissä. Menen nukkumaan 23.30 ja herään ennen seitsemää. Tämä johtuu suurelta osin blokkisodasta. Oen saanut vähän unihäiriöitä, ja unihäiriöisen on syytä nukkua aina kun uni tulee. Edellisen kerran elin tällaista elämää, kun Lappeenrannan Kauppatorilla piti aloittaa työt 08.00. Kun pankissa piti olla 09.15, menin yleensä nukkumaan tyyliin yhdeltä ja heräsin 08.30, eli sekin oli aika lähellä. Palkkatyöt lopetin reilut 27 vuotta sitten.

Sotaan liittyi paljon hyviä sotureita:

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/blokkien-pelko-saa-urheiluvedonlyo…

Toivon tämän alentavan miut sodassa kenraalista rivimieheksi. Tai korkeintaan luutnantiksi, mikä olisi reservin oikea sotilasarvoni. Joka tapauksessa pokerinpelaajia on melko paljon, mutta urheiluvedonlyöjiä on miljoona, joka on enemmän. Voi olla, että aivan kaikki eivät välitä tuon taivaallista ehdokkaansa blokkikannoista. Mutta moni voi vaihtaa ehdokasta puolueen sisällä, jotkut jopa puoluetta. Kaikkein reippaimmat saattavat pystyä vaikuttamaan jopa tulevien kansanedustajien näkemyksiin. Lisäksi sellaisia nuoria, jotka eivät olleet aikeissa äänestää, saattaa vaivautua uurnille. Pienetkin äänisiirtymät vaalijärjestelmässämme ratkaisevat edustajia ja jopa paikkajakoa. Blokkien vastustajilla on äänissä lähinnä voitettavaa, koska mikä muu kuin Veikkauksen hunajapurkilla suoraan oleva ryhmä oikeasti verisesti kannattaa netin blokkaamista? Tosin Veikkauksen edunsaajat ovat poliittisen eliitin keskuudessa hyvin vaikutusvaltaisia. Mutta poliitikot pelkäävät neljän vuoden välein enemmän äänestäjiä kuin vanhojen palkkioviroissa olevien kavereidensa mutkutusta.

   

0
0
14.3.2019 - 13:02

npo

+14
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
22

Kiitos, säästit sähköpostin vaivan. Kaakonkulman heppa vaaleihin on valittu.

Onkohan muuten mietitty miten rahanpesun selvittelykeskus suhtautuu Veikkauksen tunnistamattomuuteen? Mitenköhän Veikkaus varmistaa ettei asiakas ole EU:n tai krp:n pakotelistoilla maksaessaan voittoja käteisenä...

0
0
17.3.2019 - 00:46

schwimmwagen

+5
Liittynyt:
21.3.2018
Viestejä:
14

Oliko Lut -vieraillulla hyvä pöhinä? Itseltä jäi väliin valitettavasti, mielellään olisin paikalle tullu (täällä tainut joskus tulla jopa toivottua vierailua).

0
0
18.3.2019 - 13:49

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673
schwimmwagen kirjoitti:

Oliko Lut -vieraillulla hyvä pöhinä?

Joo, sali oli täynnä, ja naurahtelivatkin välillä. Kun ei ollut kameroita tallentamassa, otin vähän tavallista rennomman otteen. Pääsee puhumaan kavereista kaikenlaisia hauskoja juttuja vuosikymmenten varrelta, mutta ne eivät pysty vahvistamaan sitä nauhoituksesta.

Mie annoin samalla reissulla PossuViestiin haastiksen.

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/1d033765-1b9b-41b2-a490-af4a94080a4a

Äiskä ei tykännyt paperilehden otsikosta "Rahamies Lauritsalasta". Mie taas ajattelin, että on hyvä näyttää, mitä ne böönat menettivät, jotka antoivat 80-luvulla Willimiehen diskossa kättä naamaandevil.

Jos jutun haluaa lukea, netti-Etelä-Saimaan saa kahdeksi viikoksi ilmaiseksi. Tosin miuta pitkään seuranneille ei mitään uutta, ellei "perustamaani Sijoitustaito-sivustoa" ja paria muuta pikkuvirhettä sellaiseksi lasketa. Kyllä miulla esimerkiksi oli ihan merkittäviä sijoituksia jo ennen pokeriuraa. Pokerilla olen lähinnä rahoittanut elämiseni ja sijoituksilla sitten neppaillut varallisuutta lisää. Ja avioeroilla sitten pitänyt huolta, ettei sitä kerry yhdelle liikaa.

0
0
19.3.2019 - 10:30

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673
HKICITYBOY kirjoitti:

Heippa Aki!

Oletko ajatellut joskus kirjoittaa oman kirjasi osakesijoittamisesta?

Oon mie joskus ajatellut, mutta projekti tuntuisi aika työläältä. Lisäksi ei ihmiset enää juuri lue kirjoja. 

0
0
19.3.2019 - 10:46

myyntimies

+50
Liittynyt:
10.11.2016
Viestejä:
42

Akin kirja saa täältä äänen! Ostaisin ehdottomasti. Aki tykkää muutenkin kirjoitella ja tarinoida :) (ainakin tämä on olettamukseni)
Lupaan tulla uudestaan tarjoamaan Casinolla juomat jos tähän projektiin joskus lähdet.
 

0
0
19.3.2019 - 19:10

HKICITYBOY

+17
Liittynyt:
16.3.2019
Viestejä:
33
Aki Pyysing kirjoitti:
HKICITYBOY kirjoitti:

Heippa Aki!

Oletko ajatellut joskus kirjoittaa oman kirjasi osakesijoittamisesta?

Oon mie joskus ajatellut, mutta projekti tuntuisi aika työläältä. Lisäksi ei ihmiset enää juuri lue kirjoja. 

Ulkoistat Erolalle ja Oksaharjulle tuskaisimmat osuudet laugh Hyvä siitä tulee! esim. E-kirjana julkaisu on vissiin aika vaivatonta ja kustannustehokasta.

0
0
19.3.2019 - 22:57

Farseer

+2061
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1608

Ei siitä tarvitse mitään Elina Lepomäen Vapauden Voitto-tyyppistä tiiliskiveä tehdä. Parempi jättää tilaa runsaille jatko-osille, jos tuntuu että materiaalia jää runsaasti ylitse.

0
0
21.3.2019 - 09:17

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

Kansalaisaloite pelikoneiden poistamiseksi kaupoista julkaistiin nimipäiväni kunniaksi, eli eilen.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/patrik-antonius-poker-challengessa…

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3933

Veikkaus vaikeni, koska edes Nummikosken on paha jyrätä peliongelmaisia julkisesti. Hoitaa sen sitten Myllypuron baareissa. Mutta jotain piti kuitenkin tehdä: Julkaistiin statsit, joiden mukaan peliongelma Suomessa on helpottanut.

https://www.veikkaus.fi/fi/yritys#!/article/tiedotteet/vastuullisuus/20…

Tästä voikin nyt sitten päätellä, että mitään nettiblokkejahan ei tarvita. Kun selittää yhdelle porukalle yhtä, ja toiselle toista, on riskinä, että jonain päivänä nämä ryhmät tapaavat.

Mie huomautan vielä kerran, että pelaajille olisi hyvin käynyt, että ei tehdä mitään. Enkä ymmärrä, miten voi samaan aikaan ajaa nettiblokkeja https://www.pokeritieto.com/kolumnit/veikkauksen-sare-ja-nummikoski-kaa…, lopettaa kannattavan bisneksen ja irtisanoa 400 työntekijää https://www.pokeritieto.com/kolumnit/veikkauksen-johto-pesee-kasiaan-ty… ja olla  neliraajajarrutuksessa peliautomaattien pakollista tunnistautumista vastaan ja laittaa päänsä tyynyyn hyvillä mielin.

Tässä ei ole mitään järkeä, koska blokeista ei tulisi edes juuri mitään rahaa. Jos ulkomaille pelataan 300 miljoonaa, blokeilla tästä konvertoituu korkeintaan kymmeniä miljoonia ja sekin vain hetkeksi. Jos blokit tulevat, sen jälkeen poliisihallitus, peliongelmaväki ja mie ajamme kaikkia mahdollisia rajoituksia Veikkauksen toiminnalle, jossa menee se pienikin hyöty ja paljon enemmän.

Mie en ymmärrä, mitä ihmettä Sare- ja Nummikoski miettivät. Mutta se ei ainakaan ole miten rajoitetaan ongelmapelaamista tai jätetään peliammattilaisille mahdollisuus harjoittaa ammattiaan Suomessa. 

0
0
25.3.2019 - 11:55

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673

Aamunsa voi avata huonomminkin, kuin ostamalla Nordeaa takaisin halvemmalla kuin mitä edellisellä viikolla on myynyt. Tosin voisin tästä liikusta jääneet rahat maksaa moninkertaisena, jos pääsisin eroon ikävän sitkeästä flunssastani. Olen kroonisesti pahantuulinen, ja olen jakanut tunnetta lähinnä twitterissä Veikkaukselle edunsajineen yleensä ja Veli-Pekka Nummikoskelle erikseen. Nämä tosin ovat ansainneet kaiken aktiivisuuteni.

Tämä on itsestäänselvä seuraus korvamerkityn rahan vaikutuksista. Toiminnan sijasta keskitytään hakemusten täyttämiseen. Kimmo Suomelle ehdotan Valkoisen Ruusun suurristiä Suomi-konepistooleineen. Helppohan miun on taloudellisesti riippumattomana huudella, mutta Suomi otti kantaa työpaikkansa kustannuksella.

Ja käykääpäs allekirjoittamassa kansalaisaloite Rahapeliautomaatit pois kaupoista. Olematta edunsaaja, tätä on objektiivisesti vaikea vastustaa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3933

Tässä olennaista olisi se, että tällä kertaa kansanedustajat joutuisivat kuuntelemaan muitakin kuin Velipekkaa joka pystyy taikomaan veden viiniksi, juottamaan sen kuuntelijalle ja ajamaan itse Skodalla kotiin. Numpilla ei ole mitään moraalisia ongelmia väittää ulkomaisia pörssiyhtiöitä laittomiksi, jos arvelee sen bonuksiaan edistävän.

0
0
25.3.2019 - 12:35

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Kuvittelen että sua tai suurinta osaa meistä ammatti- ja/tai hupipelaajista ei henkilökohtaisesti valtavasti liikuta onko kiskoilla tai kaupoissa automaatteja. Eli kansalaisaloitteen allekirjoittamisen pointti olis lähinnä työnnellä ohdakkeita Veikkauksen hanuriin. 

Onks tossa kansalaisaloitteessa meidän pelaajien näkökulmasta kuitenkin sellainen ongelma, että läpi mennessään se ikään kuin legitimoisi Veikkauksen asemaa vs nykytilanne? Jos automaatit kärrättäisiin kiskoilta Feel Vegaseihin niin hämmingin aluksi Veikkaukselle tuoman negatiivisen huomion hälvennyttyä Veikkaus voisikin paistatella julkisuudessa entistä "vastuullisempana" toimijana ja perustella monopoliasemaansa ja nettiblokkeja entistä vankemmalta pohjalta. 

Oliks sulla jokin erityinen syy uskoa päinvastaista, eli että tuon aloitteen läpimeno jotenkin parantaisi pelaajien tilannetta vai lähinnä tuo ohdakkeidentyöntelymotiivi? Vai ehkä jopa vilpittömästi eläköityneen ongelmapelaajamummon asialla tässä? cheeky

0
0
25.3.2019 - 13:32

Aki Pyysing

OP
+12167
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6673
Rogue kirjoitti:

Oliks sulla jokin erityinen syy uskoa päinvastaista, eli että tuon aloitteen läpimeno jotenkin parantaisi pelaajien tilannetta vai lähinnä tuo ohdakkeidentyöntelymotiivi? Vai ehkä jopa vilpittömästi eläköityneen ongelmapelaajamummon asialla tässä? cheeky

Hävetäkseni täytyy myöntää, että ensisijaisesti olen peliongelmaisten asialla. On melko selvää, että jos automaattien pelaaminen koetaan normaaliksi kaupassakäymistapahtumaksi, se saa helpommin ajautumaan ongelmapelaajaksi.

Mutta aktiivisuuttani on lisänyt toki kummasti, että olemme ottamassa pataan nettiblokkisodassa. RKP + osa Kokoomuksesta + osa Persuista ei vain riitä. 

Nämä käsitellään molemmat seuraavassa eduskunnassa, jos käsitellään. Kansalaisaloite luultavasti nopeammin, ei tarvitse perustaa työryhmiä yms. Nummikoskella on 18K kuukausipalkallaan hyvin aikaa ja motivaatiota käydä selittämässä uusillekin kansanedustajille miten ulkomaisilla saiteilla pestään rahaa ja harjoitetaan ihmiskauppaa. Olennaista on, että kansanedustajat joutuisivat kuuntelemaan ensin muitakin tahoja kuin pelkkiä asianosaisia. Tämän jälkeen Veikkausen uskottavuus olisi sillä tasolla mille kuuluu, eli Sergei Lavrov.

Näin voisimme ehkä sitten saada vakuutettua uudelle arpajaislakityöryhmälle, että ulkomaille pelaamisen rajoittaminen on housuihin kusemista, joka lämmittää hetken, mutta sitten on entistä kylmempi. Mikseivät Sare- ja Nummikoski tätä itse tajua, beats me. Ainoa peruste jonka olen keksinyt on, että vedetään bonukset kotiin vuosi kerrallaan.

Tässä on olemassa realistinen vaihtoehto, että pelikoneet lähtevät kaupoista ja blokit tulevat. Oletan osan pelureista silloin syyttävän miuta tapahtumasta. Mutta jos kansalaisaloite ei edes täyty, blokit ovat tulossa joka tapauksessa. 

Ja jos käy niin, että blokit tulevat, saan kyllä henkilökohtaista iloa, että olen ainakin ollut yrittämässä työnnellä ohdakkeita edunsaajien petivaatteisiin.

Jos mie saisin päättää, Veikkaus jäisi olemaan ainakin toistaiseksi ihan valtiolle rahankeräämistarkoituksessa, automaatit kuitenkin työnnettäisiin pelisaleihin, Veikkauksen rahat menisivät valtion budjettiin ja pelaaminen säilyisi vapaana.

0
0
25.3.2019 - 13:50

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Okei, eli jos oikein ymmärsin niin uskot että tuo aloite kiinnittäisi poliitikkojen huomiota Veikkauksen tekopyhyyteen siinä määrin, että tämä ylimääräinen huomio painaisi vaakakupissa enemmän kuin se että lopulta Veikkaus voisi esiintyä vastuullisempana. Tokihan esim. seuraavaa eduskuntaa seuraava eduskunta joutuu sitten taas ottamaan asiaan mahdollisesti uudestaan kantaa tilanteessa jossa Veikkauksella ei ole enää kioskiautomaatteja syntilistallaan, mikäli aloite menee läpi. Ja tällöin Veikalla parempi neuvotteluasema. Mutta politiikka varnaan on sen verran jähmeää että jos jotain paskaa päätöstä pystyy viivyttämään niin se usein kannattaa. Sitähän ei sitten koskaan tiedä mitä joku vuosikymmenen päässä siintävä eduskunta meinaa. 

Tuntuu jotenkin ihan sairaalta että yksittäinen EU-maa voisi blokata saitteja joilla on EU-lisenssi. Jos sellaisenaan menis läpi niin tarkottais pitkälti oman vedonlyöntiharrastuksen loppumista. Mullahan se perustuu paljolti niihin kickseihin mitä saan eri saittien kilpailuttamisesta. Vaikea myöskään uskoa että mahdollisuus lyödä Betfairille Veikan sijaan olisi kovinkaan monen peliongelman takana...

0
0