Olet täällä

Auton omistaminen vs yksityisleasing - 3.11.2019 07.11
Peltinen kirjoitti:
J. C. kirjoitti:

Perustan kommenttini siihen, että keskimäärin vakuutusyhtiö laskee pelimerkkinsä oikein ja tekee asiakkuudellasi voittoa.

Tosin täysillä bonuksilla hintakin on kohtuullinen.

 

 

Tosin tuossakin vähän maksaa turhasta kun sitten joskus jotain sattuu niin tulee halvemmaksi maksaa silläkin kertaa vahinko omasta pussista koska bonuksien tippuminen nostaa vakuutusmaksuja euromääräisesti enemmän kuin itse vahinko on. Itsellä juuri 1400e vahinko olisi nostanut vakuutuksen hintaa 1900e. No sain maksimibonukset lopulta säilymään kun vaihdoin vakuutusyhtiötä toisesta syystä ja maksoin lopulta vain omavastuun. 

Vaikka odotusarvollisesti vakuutuksissa ei järkeä juuri olekaan (poislukien nyt vaikka joku tuulilasivakuutus 150e omavastuulla jos uusi lasi maksaa yli tonnin) niin varkauden uhriksi joutuminen on kuitenkin sen verran henkilökohtainen loukkaus että jos siinä joutuu vielä itse maksumieheksi kun Latviasta ammattilaiset käyvät hakemassa auton tai jonkun muun arvokkaamman tuotteen niin ihan oman vitutuksen rajaamiseksi jonkunlainen vakuutus varkauksien varalle voi olla ihan järkevää. Itsellä lähti ammattirikollisten matkaan vähän arvokkaampi laite ja vakuutusyhtiön kanssa tuli tuosta väännettyä yli puoli vuotta mikä laitteen oikea arvo on. Nytkin varkaus aiheutti yllättävän paljon henkistä pahaa oloa ja jos vakuutusta ei olisi ollut niin uskoisin että vitutus olisi ollut aivan eri sfääreissä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.3.2019 10.34

Itse tilaan myös ensimmäisestä painoksesta 50 kappaletta ennakkoon yes

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 13.12.2017 01.01

Et nyt tunnu ymmärtävän ollenkaan että kertoimet vastaavat lähes aina "oikeaa" todennäköisyyttä (miinus talon etu joka tekee nämä pelit lähes mahdottomiksi biitata) joten on aivan samantekevää onko kerroin 1.7, 2.5 tai vaikka 40. Jotta pystyisit pelaamaan voitollisesti pitkässä juoksussa 1.7 kertoimia on todennäköisyyden oltava yli 58.82% ja vastaavasti yli 2.5 kertoimia pelaamalla todennäköisyyden oltava yli 40%.

Se miksi B365 ei näitä tarjoa on vaikea sanoa. Syy nyt ainakaan ei ole se etteivätkö osaisi näitä laskea. Luultavasti näihin ei tule riittävästi peliä että näitä jaksaisi tarjota tai silloin kun tulee niin se on talon kannalta aina tappiollista. Tappiollisuus ei johdu siitä että näissä olisi systemaattista virhettä että silmät kiinni pelaamalla voittaisi vaan B365 niinkuin käytännössä jokainen buukkeri luottaa ulkopuoliseen score dataan. Tennisottelun tuomarin tabletista menee tieto suoraan eteenpäin koska piste alkaa ja kumpi sen voittaa. Jos tuomari ei muista painaa pistettä alkaneeksi niin kohde on auki ja joku paikanpäällä oleva katsoja voi tuosta ilmaiset kahvirahat ottaa. Myös toisen pelaajan äkillistä loukkaantumista pystyisi noissa hyödyntämään kun isosta osasta otteluista ei ole edes tv-kuvaa. Buukkereiden ei ole myöskään mielekästä maksaa niin monelle työntekijälle että jokaista tarjottavaa ottelua seuraisi joku.

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 13.12.2017 12.16

Alikertoimia pelaamalla ei yksinkertaisesti pysty jäämään voitolle. Limitit live-tennikseen kuka voittaa seuraavan pisteen on varsin pienet. Kaiken lisäksi nuo kuka voittaa seuraavan pisteen kertoimet johdetaan suoraan match oddseista. Palautus näissä tietysti on reilusti alle sadan koska näitä tarjotaan vain viihdepelaajille. Käytännössä kaikki iso raha liikkuu tenniksessä kuka voittaa ottelun. Eli erittäin suurella todennäköisyydellä jos seuraavan pisteen voittaja kohteita pystyisi pelaamaan voitollisesti pystyisi biittaamaan myös valtavan isonkin markkinan paljon paremmalla palautuksella.  

Se missä tässä mennään metsään vaikka näyttääkin että pisteet jakautuvat suht tasan syöttäjien kesken on se että molemmat voittavat suuren osan pisteistä OMASSA syötössään. Miehissä syöttäjä voittaa keskimäärin 64% pisteistä omassa syötössään ja naisissa 56%. Jos voittaa keskimäärin 64% pisteistä omassa syötössään niin syöttövuoron alussa todennäköisyys pitää oma syöttö on 81% ja naisissa tuolla 56%:lla saadaan todennäköisyydeksi pitää oma syöttö 65%. Näissä on tietysti valtavia eroja pelaajista ja alustoista riippuen. Mutta toki jos on hyvä syöttäjä nopealla alustalla on tämä huomioitu täysin kertoimissa.

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 12.12.2017 02.42

Ymmärrät varmaan että normaali täysi-ikäinen aikuinen saa "riittävän" alkupääoman hyvin nopeasti kasaan? Se on aivan sama onko se alkupääoma 200 euroa vai 1000 euroa koska tuotto on tarinasi mukaan vain niin hurjaa että pääoma moninkertaistuu hyvinkin lyhyessä ajassa? Kuulisin myös mielelläni miten tuottoprosentti vain kasvaa panosten kasvaessa ja miten tähän menestyksekkääseen strategiaan ei tule mitään takapakkeja jos 20 euron sijasta aletaankin lyömään 20 000 betsejä.

Se että joku systemaattinen virhe olisi joka perustuisi vain vedonvälittäjien virheellisiin kertoimien asetteluun ja jota jostain todella ihmeellisestä syystä onnistuisit aina vain hyödyntämään johtaisi lopulta todennäköisesti siihen että tilisi lyötäisiin kiinni ja firma vaatisi omansa takaisin.

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 12.12.2017 02.22

Mitään kuvaamaasi systemaattista bugia ei vuonna 2017 löydy vedonvälittäjien sivuilta jonka sattuisi löytämään erittäin välttävästi vedonlyönti ja todennäköisyysteorioita ymmärtävä henkilö. Voisin vielä juuri ymmärtää että ammattivedonlyöjä löytää markkinoilta jonkun systemaattisen virheen tyyliin jostain tietystä pienestä liigasta sokeasti vierasjoukkuetta pelaamalla jollain tietyllä kerroinvälillä (vaikka sitten 3.6 - 3.7) saavuttaisi juuri ja juuri voitollisen tuloksen. Tässäkin varianssi olisi isoa ja ajankäytöllisesti tuskin olisi ammattivedonlyöjällekään erityisen kannattavaa pienten limititen takia. Saati sitten että tuollainen systemaattinen virhe löytyisi ja jos löytyisi edellisiltä kausilta, olisiko se enää voimassa.

Se että tuollainen bugi olisi ja että sillä pystyisi rahaakin vielä tekemään ovat kaksi aivan eri asiaa. Jollain 5e panoksilla pystyisit hetken lentämään buukkerien tutkan alla mutta hyvin nopeasti sieltäkin tulisi limitit. 99% firmoista et saa isompaa panosta sisään jos edes epäilevät että saattaisit pelata voitollisesti. Betfairille, ehkä Mathcbookille ja muutamille aasialaisfirmoille saisi enemmänkin sisään mutta niihinkin vain suosituimpiin vaihtoehtoihin. Jalkapallossa tyyliin ottelun voittaja, Asian Handicapit ja totalit. Jos joku systemaattinen virhe olisi sekin kohdistuisi johonkin hyvin pienivaihtoiseen kohteeseen tyyliin rajaheittojen määrään ja sekin systemaattinen virhe poistuisi hyvin nopeasti kun joku alkaisi niihin panostamaan.  

Jos tuotto on niin uskomatonta kun kerrot niin omaisuutesihan räjähtää heti käsiin niin mihin tarvitset rahoittajaa? Siihen nähden tuntuu erikoiselta että 31-vuotias ei saa kasaan edes vaikka sitä 500 euroa. Se että tuottoprosentti vain kasvaa kun panokset nousevat on täyttä paskapuhetta. 

 

Dharma-tutkakaan ei oikein nyt värähdä vaikka ajoittuukin hyvin samalle ajanjaksolle kun Suuri Messias poistui taas keskuudestamme. Todennäköisesti joku joka suuntaan veloissa oleva parikymppinen monialayrittäjä jonka tavoitteena on saada se tonni höynäytettyä joltain hyväuskoiselta kun systeemi yllättäen ei toiminutkaan.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.6.2017 09.34
Jeans kirjoitti:

Tarkoitus on päivittää blogiinkin vähän kuvamatskua näiden mun normi wall of text:ien lisäks.

 

 

Miten koiran kuljetus Jenkkeihin meni ja tarviko koiran olla karanteenissa kohdemaassa niinkuin joissain maissa on pakollista? Finskiltä kanssa joskus kyselin kun oli talvikämpän hankinta ajankohtaista että onko mahdollista saada yli 8kg koira matkustamoon jos ottaa bisneksestä vaikka pari penkkiriviä koneen edestä. Jonkun verran kävivät neuvonpitoa ja sanoivat että on mahdollista kunhan saadaan varaus tehtyä vain hyvissä ajoin että allergikotkin osaavavat varautua tai tulevat toisella lennolla. Varsin pieni pieni pinnasihan ne on että koiralle ruumassa jotain sattuu mutta kuitenkin ovat rakkaita perheenjäseniä niin ei viitsi turhia riskejä ottaa :)

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.2.2017 12.41

Itsekin odottelin jo vuoden 2015 lopulta innolla uutta leasingautojen verokohtelua joka piti astua voimaan jo vuoden 2016 alussa mutta jostain syystä siirtyi 2017 alkuun. Autoveroa maksetaan siis vain siltä ajalta kun leasingauto on Suomessa ja hintojen piti tulla keskieuroopan tasolle  "luksus- ja superautoissa".  Auto-Outlet tuota näyttävästi ensin mainostikin uutisena iltapäivälehdissä (http://www.iltalehti.fi/autot/201611100123945_au.shtml) ja muutamissa lehdissäkin viime aikoina noita mainoksia on näkynyt.

 

Kyselin hintoja missä hinnoissa Huracan ja Bentayga liikkuvat ja vastaus oli kyllä suuri pettymys. Jos en ihan väärin niitä auki laskenut niin nykyiset autoveron raiskaamatkin hinnat tulisi odotusarvollisesti halvemmaksi per vuosi jos ostaisi auton omiin nimiin vaikka laskisi arvonalenemisen yläkanttiinkin vaikka 35% per vuosi. Tietysti plussana leasing-sopparissa on se että ei tarvitse murehtia autosta eroon hankkiutumista kun Suomessa kuitenkin myyntiajat uutena >300K maksaneissa autoissa on välillä melko pitkiäkin ja arvo alenee kuitenkin koko ajan. Autoliikkeen kate on kuitenkin niin järjetön tuossa että pitää odottaa kilpailun kiristymistä tai kysellä tarjouksia ulkomailta. 

 

Maserati Levanten hinnoittelu oli jo melko koominen (hinnat on nyt saatu nettiinkin http://www.luxurycollection.fi/wp-content/uploads/lc_leasing_esite_a5_we...). Maksuerät yhteensä 68K ja huoltoleasing 1160e/kk 36kk sopimuksella. Yhteensä 109760e ja uuden vastaavan hinta taisi olla 114K. Uskoisin että autosta saa hivenen enemmän 3 vuoden jälkeen kun tuo erotuksen summa.  

 

Autoverosta luopumisesta ollaan puhuttu vuosia ellei vuosikymmeniä ja aina jotenkin tuntuu että muutos on muutaman vuoden päässä. Tällä hetkellä varmasti taas lähempänä kuin koskaan mutta eiköhän siihenkin vuosia mene ja kun ei tiedä tuodaanko veronalenema porrastetusti vai miten. Ite oon järkeillyt (tai perustellut itselle uusien autojen ostot..) niin että jos autovero sattuisi poistumaan kahden vuoden päästä uuden ostosta niin ainakin saa ne tulevat autot sitten puolet halvemmalla eli positiivinen biitti jopa kyseessä.

Näytä koko viesti
Arvokas harrastus arvosijoittamisesta - 12.4.2016 06.32
Jeans kirjoitti:

 

Apeezi wrote:

 

Siten, omien pennokaisten sijoittelu on epäsymmetrinen betsi markkinoiden epätehokkuudelle: jos markkinat ovat tehokkaat häviän ajankäyttöni, jonka vaihtoehtoiskustannus on pieni, mutta mikäli markkinat eivät ole tehokkaat voin voittaa/hävitä rahallista ja emotionaalista pääomaa.

 

 

 

Markkinoiden tehokkuudesta: Eikö muuten samalla logiikalla esimerkiksi urheiluvedonlyöntimarkkinoiden ei myöskään kuuluisi olla biitattavissa?

 

 

 

Kaikki markkinat tietysti ovat biitattavissa, mutta vaikka Suomessa vedonlyöntimarkkinan niin biittaavia että vuodessa tulisi 150K+ viivan alle on varmasti alle 5 kpl. Sitten yli 500K vuodessa tekeviä 1-2 kpl. Yli 100% palautuksella vetäviä järkevällä otannalla on Suomessa varmaankin vajaa sata, mutta sitten kun pitäisi alkaa euroja lapioimaan vähän enemmän tulee panoskatot ym eteen.    

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 23.3.2016 09.08

Hyvää tykitystä täälä!

Miten isosti noi CL:t on biitattu pidemmällä aikavälillä? Mietin vaan että tipsien vetäjiä taitaa olla kymmeniä ja käsitykseni mukaan kaikki pommittaa vetojaan sisään suht earlyna. Väkisinkin toi vääristää tilannetta huomattavasti verrattuna että vertailisi omien pöytälaatikkovetojen hyvyyttä CL:iin. Jos ero on tyyliin tipsatun 1.952 ja CL:n välillä 1.9 luokkaa niin en välttämättä tuulettelisi vielä hirveästi.

 

 

Näytä koko viesti