Olet täällä

Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 6.6.2022 01.58

Artsipappa kirjoitti:

 

Juu! Siinä oli kovaa dataa keskustelufoorumilla esitetty. Instasijoitus jos Heksa fundin avaa! Oma "kova data" oli väite 8 figs salkun tekemisestä 10 vuodessa. Tosin ei kerrottu mistä lähdettiin liikkeelle? kenties 9 figs perinnöstä? Jens on tahkonnut 8 figs salkun, voi olla jopa lähellä 9 figs ilman töitä! Siinä on kovaa dataa kerrakseen.

 

Paljonko muuten perustajat ovat sijoittaneet tähän rahastoon? Muistelen että koko rahaston koko oli hetki sitten 18m.

Näytä koko viesti
Pitkän aikavälin maariski – perimmäisten kysymysten äärellä - 30.3.2022 04.17

Ei Venäjä varmaan haaveilekaan tällä hetkellä Suomen valloittamisesta vaan kohdistamalla sen verran voimaa että Suomea ei vallitsevan tilanteen takia Natoon hyväksytä. Yleinen keskustelun linja tuntuu olevan että jotain pieniä toimenpiteitä on luvassa kuten kyberhyökkäyksiä ja uhkailuita, mutta kun nämä tuskin riittävät Nato-jäsenyyden estämiseksi niin miksi Venäjä ei kohdistaisi voimaa pommittamalla kaupunkeja tai vaikka myrkyttämällä juomavettä? Mitään moraalia kun toiminnassa ei enää ole ja ainoastaan lopputulos ratkaisee. Tietysti varmaan ihan hyvä että mediassa ei maalailla ihan täyttä kuvaa. Voi tietysti myös olla että Suomen Nato-jäsenyys ei Venäjää lopulta niin paljon haittaakaan. 

Venäjän kannalta tosin saattaisi olla pienempi paha päästää Suomi Natoon ilman uusia sotilastukikohtia kuin katsoa hyökkäämällä kuinka vahva liittolaissopimus USAn kanssa onkaan jonka seurauksena Suomeen saadaan USAn sotilastukikohtia.

Markkina ei tunnu hinnoittelevan kovin suurta riskiä Suomen kohdalle ja ainakin itse katselen mielelläni kesän loppuun asti tilanteen kehittymistä ilman Suomi osakkeita.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 22.3.2022 03.22

Teknokraatti kirjoitti:

Ajattelin itsekin aiemmin, että vain suurvalta-armeijat tekevät hyökkäämisen mahdottomaksi, kaikki muut pyrkivät tekemään siitä kannattamattoman kallista. Nyt kun naamio on pudotettu ja kansallissosialismin kasvot on paljastettu, en enää luota mahdollisen hyökkääjän hyödyntämän informaation laatuun ja rationaaliseen päätöksentekokykyyn. Riittävän huonosti informoitu Führer näköjään hyökkää silloinkin kun se on kannattamattoman kallista. 

 

Mielestäni myös minun aiemmin allekirjoittamani kannattamattoman hyökkäyksen doktriini meni rikki viimeistään Ukrainassa. Kannattamattoman hyökkäyksen teoria ei toimi, jos sodan voittaja määrää sotakorvaukset hyökkäyksen kohteeksi joutuneen maksettavaksi.

Minkäänlaiseen Suomen miehittämiseen Venäjällä ei riitä tällä hetkellä tai lähivuosina miehet eikä taito. Tätä tuskin edes kovin vakavasti harkitaan. Toinen asia sitten on mihin toimiin ryhdytään kun tiedetään että Suomi hakee Natoon 90% todennäköisyydellä lähikuukausina ja kaalipäät tätä tuskin ihan sivusta aikovat seurata.

Millään kyberiskuilla, sähköverkon lamaannuttamisella tai muilla hybridivaikuttamisen keinoilla ei enää mitään käytännön vaikutusta ole, melkein vain osoittaa entisestään ratkaisun oikeaksi. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää joku parin tuhannen venäläisen teurastuttaminen Ahvenanmaalla tai kaupunkien massiivinen pommitus jotta saataisiin Nato hakemus vuosiksi jäihin. Tähän hyvin todennäköisesti ollaan Natossa varauduttu ja hakemus menee entistäkin nopeammin läpi. Muutenhan sadalla ohjuksella Venäjä voisi joka kerta estää jokaisen uuden jäsenhakemuksen ja saattaa puolustusliiton naurunalaiseksi. Pienoinen riski tässä kyllä on että tulevat tätä kuitenkin kokeilemaan kun pakotteet on jo nyt ruuvattu sen verran tiukoille että kokevat että saavat samaan rahaan porsastella enemmänkin.

Aika maltillisia ollaan myös toistaiseksi oltu rajan takana lausunnoissa ja ydinaseuhkailua ei olla vielä nähty. Kovin montaa kertaa kun ei voi jäädä bluffista kiinni.

Näytä koko viesti
Citycon - 7.3.2022 04.19

Cityconin vakuutusehdot eivät taida kattaa sotaa jos kiinteistöjen arvot pahimmassa tapauksessa lähenevät nollaa? Näen tässä turhan paljon riskiä valitettavasti että naapuri vain katsoisi sivusta muutamilla hybridioperaatioilla Natoon lähenemistä. Poliittista riskiä tässä ainakin riittää lähivuodet vaikka kaikki kiinteistöt ei Suomessa sijaitsekaan.

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 31.3.2021 12.05

RaimoRaitis kirjoitti:

Jahas, 5kk väännön jälkeen pääsin samaan mielialaa nostattavaan lopputulokseen kuin JR.

Tämä on ollut hieno ja kasvattava kokemus.

 

Laittoiko Betfair Sportsbookin tilin kiinni vai Exchangen tilin vai molemmat? Aika hurjaa kyllä jos pörssinkin puolen laittavat kiinni eivätkä anna mitään järjellisiä perusteluita.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 8.6.2020 10.40

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Tosi mielenkiintoinen löytö, kiitos tästä! Rahasto on avattu viime torstaina ja se hankki parissa päivässä 108k osaketta pienemmän päivävaihdon narikasta. Eiköhän tästä löytynyt merkittävä ajuri perjantain kurssinousulle. Rahaston AUM näytti olevan vain 1,5 M$, joten luulisi tuossa olevan kasvunvaraakin.

Oikeassa olet! Tuli itse katsottua väärin kun oli amerikkalainen päiväys 6/4/20 ETF:n launchissa. 13.4% nousua Aspire tänään ja muutama muukin ETF:ään kuuluva pienempi yritys yli 10% nousussa tänään.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 7.6.2020 07.16

 

 

 

Tuskin oli perjantaiseen nousuun vaikutusta, mutta ei varmasti tälläisen pienemmän nakkikioskin kohdalla huono asia ole että uusi kiinnostusta herättänyt ETF omistaa tätäkin.

 

Näytä koko viesti
Pokeriammattilaisten verotuksesta uusi ohje - 28.4.2020 05.24

Mielenkiintoinen muutos, tosin ei yllättävä. Voi olla että verottajaakin alkoi kaivelemaan eräiden ammattilaisten somessa esittelemät isot voitot. 

Sovelletaanko 3 vuoden sääntöä verovelvollisuuden siirtymisessä? Ei pelkästään riitä muutto ulkomaille. Tietysti voi vetää riskillä, mutta törkeän veropetoksen rajat paukkuvat melko pienilläkin summilla. 

Näkeekö Aki ongelmia pelien siirtämisessä osakeyhtiön sisään jolloin välttyisi ansiotuloveroa pienemmiltä raipaniskuilta?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2020 06.41

stone kirjoitti:

 Teille, jotka ette ymmärrä testosteronin merkitystä miehelle, niin sanon, että se on kaikki kaikessa. -50% leikkaus tasoihin tekee nuorestakin miehessä hetkessä kyvyttömän ja käytännössä 100v tasolla olevan vanhuksen nuoressa ruumiissa. Se tuhoaa teidän terveyden ja elämänhalun  aikaa myöden 100%:sti.

 

Nyt täytyy antaa rauhassa ajan kulua ja tutkia näitä terveysvaikutuksia hyvin huolellisesti. Mieluummin niin kuin siten, että tartutetaan ensin tauti globaalisti kaikkiin ihmisiin ja sitten sen jälkeen tutkimuksissa todetaan, että tämä tauti teki meistä kaikista lisääntymiskyvyttömiä impotentteja.  Ei kovin fiksua, eihän.   Ottakaa selvää ja puhukaa vasta sitten.

Samaa mieltä tästä. Jos joku oli huolissaan tulevan konkurssiaallon tuomista itsemurhaluvuista niin tässä on kyllä potentiaalia yhteiskunnallisesti valtavasti isompiin ongelmiin ja itsemurhalukuihin. Yleisessä tiedossa hyvin on mitä ongelmia testosteronin puute miehillä aiheuttaa. Siinä voi monella lähtö tulla oman käden kautta kun hormonituotannon romahdus on aiheuttanut syvän masennuksen ja tyttöystäväkin lopulta pitkän mietinnän jälkeen haluaa lapsia ja päättää lähteä lisääntymiskykyisemmän miehen matkaan. 

Lähikuukausina varmasti saadaan lisätietoa tähänkin asiaan niin ei välttämättä ole tosiaan järkevintä nyt sairastuttaa mahdollisimman montaa yksilöä. 

Jos alustavat tutkimukset pitävät edes vähän paikkaansa, niin mitkäköhän lääkeyritykset olisivat ensimmäisiä hyötyjiä?

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 8.4.2020 03.10

Mä voin ottaa vedon kiinni. Ehtona tietysti että saan pääanalyytikolta pari kertaa viikossa päivityksen sähköpostiin mitä ostoja tai myyntejä on tehty. Itse siinä sivussa saatan jotain peesaillakin. wink Itse vetonahan tuo on äärimmäisen huono omalta kannalta. 

Näytä koko viesti