Passiivisen indeksirahaston valinta? -

Ei täällä varmaan ketään voi sulle suoraan kertoa mitä kannattaa tehdä. Sijottamisessaha on se hienoa ettei kukaan voi varmaksi tietää miten kurssien tulee käymään =) Tai jos joku kertoo "varman" kohteen tai mikä tulee nousemaan/laskemaan niin todennäkösesti se kaveri tietää vähiten.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Vähän tätä pelkäsi kun Q2 raporttia ei näkynyt. Paljon täälläkin puhuttiin että ei voida arvioida tekemistä lyhyellä aikavälillä. Noh nyt voi rapiat 1.5v se sitten kesti.

Ikävä kyllä nyt ei ollut nuorisolla sitä pitkäjänteisyyttä, paniikki varmaan iskenyt päälle kun turskaa tulee kokoajan. Vähän sen siitä kans huomasi kun kohteet vaihteli tiuhaan.

Vähän turhan nopee ja ruma tää nyt oli kokonaosuudessaan. Tsemppiä kaikille osallistujille.

Näytä koko viesti
Foorumille rekisteröityminen jatkossa -

Hei,

Hieman outoa että muutaman kaverin takia koko sivuston kasvu tulee kärsimään. Uskon että uusia käyttäjiä on tämän takia jatkossa vaikeampi saada sivuille keskustelemaan.

Harva jaksaa mitään CV:tä lähettää, päästääkseen kommentoimaan keskusteluun.

Uusia käyttäjiä tänne tarvitaan jokatapauksessa lisää. Moderaattoreiden määrä voisi huomattavasti lisätä? Täältä löytyy kumminkin aktiivisia pidemmänlinjan kirjoittajia aika paljon.

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
Mies1234 kirjoitti:

Venäjän vientitulot olivat ennätyksellisen suuret – Ekonomisti: ”Sota ei lopu siihen, että Venäjältä loppuisi raha”

"Pakotteista huolimatta Venäjän vientitulot nousivat ennätyssuuriksi vuonna 2022. Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitoksen vanhempi ekonomisti Heli Simola kertoo Venäjän viennin olleen yli 600 miljardia dollaria vuonna, jona se aloitti hyökkäyssodan. Edellisvuonna se oli 550 miljardia dollaria."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/94be1171-d870-43e8-80e6-bdd4d333f473

 

Hienosti poimittu!

Samaan tyyliin samasta artikkellista poimittua:

"

Pakotteet vaikuttavat vasta nyt

Öljyn vientirajoitusten odotetaan sattuvan Venäjän vientiin tänä vuonna. Myös maan omissa budjettisuunnitelmissa arvioidaan öljy- ja kaasutulojen supistuvan noin 20 prosenttia.

Jo keväällä 2022 Venäjälle asetettiin pakotteita ja esimerkiksi teknologiatuotteiden myyntiä Venäjälle rajoitettiin. Simola kuitenkin muistuttaa, että nämä pakotteet olivat hyvin tarkkaan kohdennettuja.

– Olisi hyvä muistaa, että näiden pakotteiden ensisijaisena tavoitteena ei ole ollut saada aikaan bruttokansantuotteen pudotusta tai taloustilanteen heikkenemistä.

Pakotteilla on pyritty vaikuttamaan Venäjän sotateollisuuden tuotantoon ja sotatoimien rahoittamiseen. Rahoitusta koskevat pakotteet ovat estäneet Venäjää saamasta ulkomaista rahoitusta näihin toimiin.

"

"

Simolan mukaan tämänkaltaista talouspolitiikkaa ei voida jatkaa loputtomiin. Venäjän BKT:n odotetaan supistuvan vuonna 2023 toiset kaksi prosenttia. Ulkomaisia investoijia tuskin tulee Venäjälle suurissa määrin. Rahaa voidaan toki kerätä kiristämällä yritysten verotusta ja viime kädessä voidaan turvautua keskuspankkirahoitukseen, jolloin keskuspankki painaa lisää rahaa.

– Tämä ei tule ilmaiseksi, mutta tässä vaiheessa Venäjällä ei siitä välitetä vaan keskitytään tähän hetkeen, Simola toteaa.

"

Näytä koko viesti
Tamtron Group -

Tämä jää kyllä merkkaamatta. Yritys on hädin tuskin tehnyt mitään tulosta, paitsi vuonna 2021 ja nyt tietenkin heti listaudutaan:

https://www.finder.fi/Teollisuusvaaka/Tamtron+Oy/Tampere/yhteystiedot/1…

Annista saatavien rahojen avulla on tavoitteena saavuttaa 96 miljoonan liikevaihto vuoteen 2027 mennessä. Kuulostaa aika paljon startup yrityksen "jääkiekkomaila" ennusteelta, näyttöjä ei juurikaan ole mutta nyt tietenkin, kun rahoitus saadaan niin homma räjähtää kasvuun.

Lisäksi listautumisesta saaduista varoista käytetään ihan kiitettävästi velkojen maksuun. Esitteestä poimittua:

" Yllä mainittujen osakas- ja muiden lainojen takaisinmaksuun on tarkoitus
käyttää Listautumisannissa saatavia varoja enintään noin 5,3 miljoonaa euroa."

Lisäksi maksellaan norjalaiselle tytäryhtiölle velkoja.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -

En ole kuullut että "jauholla" viitattaisiin suoraan kokaiiniin. Toisaalta "katujauho" on tunnettu termi, jolla viitataan moneenkin kadulta saatavaan huonompi laatuiseen aineeseen.

Näytä koko viesti
Witted Megacorp -

Witted Megacorp aloittaa listautumisen:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/witted-megacorp-aloittaa-listautumis…

"Merkintäaika alkaa 2. toukokuuta ja päättyy viimeistään 13. toukokuuta. Anti voidaan keskeyttää aikaisintaan 6. toukokuuta. Kaupankäynnin yhtiön osakkeella odotetaan alkavan Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla 20. toukokuuta.

Yleisöannissa ja instituutioannissa merkintähinta on 5,58 euroa osakkeelta, henkilöstöannissa 10 prosenttia alhaisempi"

Sijoittajille on myös avattu erikseen sivut joista löytyy paljon lisätietoa:

https://sijoittajat.witted.com/

Aloitan juuri itse näitä lukemaan mutta erittäin todennäköisesti tulen tähän osallistumaan.

 

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj -

Välillä ihmetyttää millä perusteella ja taustatutkimuksella nämä ankkurisijoittajat paiskaavat rahojaan tällaisiin sijoituksiin.

Kaikin puolin aika selvä case. Firma saanut lottovoiton korona maskien kanssa ja nyt on epätoivoinen yritys ottaa se viimeinen rahastus ennen kuin maskimyynti loppuu ja liiketoiminta hiipuu.

Tai ehkä joku oikeasti uskoo, että tämä kaulassa killuva kapistus valloittaa vielä maailman.

Todennäköisesti tämäkin anti saadaan ihme kyllä täyteen merkittyä ja voidaan tulkita, että löysää sijoitus rahaa on vielä paljon liikkeellä.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -

Näin juuri. Sitten reagoidaan kun asiakkaat ja sidosryhmät alkaa painamaan päälle. Nyt sitten myös Valio aloittaa välittömästi alasajon Venäjällä:

https://www.valio.fi/yritys/media/uutiset/valio-luopuu-liiketoiminnasta…

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -

Fazer ja Olvi käänsivät nopeasti kelkkansa, nyt myös Paulig:

https://www.pauliggroup.com/fi/uutishuone/paulig-vetaytyy-venajalta

Näytä koko viesti