Olet täällä

schwimmwagen

schwimmwagen

  • Liittynyt 21.3.2018
  • 10 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.4.2019 20.08

MOT:ssa näyttäs olevan juttua Elcoteqin konkurssista. Oliko Akilla kokemuksia keissistä?

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.3.2019 0.46

Oliko Lut -vieraillulla hyvä pöhinä? Itseltä jäi väliin valitettavasti, mielellään olisin paikalle tullu (täällä tainut joskus tulla jopa toivottua vierailua).

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 26.9.2018 19.43

Pyysingin mielipiteet Fellow Financen listautumisesta? Kuitenkin toistaiseksi ollut kannattavaa kasvua.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 26.9.2018 19.40

Mitäs mielipiteitä Daytraderilla Fellow Financen listautumisesta. Kannattavaa kasvua on ollut toistaiseksi ja hyvällä kulmakertoimella, meinaatko lähteä mukaan? Itse ainakin pitänyt kyseisestä palvelusta ja nään jonkinmoista kilpailuedun poikasta platformin ja luottoluokitusten suhteen.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 20.9.2018 23.23

Samaa mieltä eli ehdottomasti kirjaa tulemaan. Täältä toinen ennakkotilaus. Muutenkin tuntuu, että suomalaiset sijoituskirjat ovat hyvin pintapuolisia, niin olisi kiva saada sellainen käytäntöäkin avaava kirja, missä juurikin henkilökohtaisia keissejä avattaisiin.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 24.7.2018 17.50

Daytraderin näkemyksiä FAANG ja Nokia näin kvartaalijulkkari aikaan? Arvostukset, tulevaisuuden näkymät ja top3 mielestäsi parhaimman upsiden omaavat? Amazonilla huima P/E vaikkei se nyt yksistään mitään kerro, vauhti on firmalla kova. Netflix taas vähän kyykännyt.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.7.2018 16.31

Miten tälläisen tavis/harrastelijasijoittajan, muutaman vuoden kokemuksella, kannattaisi toimia tilanteissa, joissa omasta mielestään selkeästi näkee "väärinhinnoittelua", mutta sitten ei mieli anna myöden joko laittaa rahaa peliin tai vaihtoehtoisesti jos on ottanut position, niin jänistää siitä esim liian aikaisin pois. Nyt mainitsemasi tesla esimerkkinä, tuli otettua pieni siivu bearia pikku vivulla tuossa kesäkuun alkupuolella>teslan kurssi nousi> myin pois nollatuloksella, kun vähän palautu>jos olisin pitänyt, olisi tuottoa nyt jokseenkin mukavasti. Sehän on selvä, että harrastelijalla nämä "väärinhinnoittelujen näkemiset" perustuu monesti mututuntumaan, mutta miten kannattaisi vastaavissa tilanteissa alkaa toimimaan?

Mielipide muutenkin viputuotteista tms jossa juoksevia kuluja jne, onko piensijoittajan kannattavaa kovin pitkään holdailla vai parempi myydä nopsaan pois jos tuntuu että homma ei etene suuntaan tai toiseen?

Ja sellasta vielä et noi satunnaiset päivitykset eri keisseistä jne on mukavaa luettavaa.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 7.6.2018 17.29

Saisko Daytraderin näkökulmaa sellasiin firmoihin kuin Daimler tai VW ja muutenkin näkemystä autovalmistajista? P/e:t taitaa huidella alle kympissä vielä molemmilla DAI ja VW mutta sykli alkaa lähestyä luultavasti niidenkin osalta huippuaan. Kuinka itse toimisit tässä markkinatilanteessa kyseisten firmojen suhteen? Tesla tietenkin sitten ihan oma casensa siihen päälle, mietteitä siitä?

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.4.2018 3.37

Moro,

oisko mitään mahdollisuutta nähdä Akia/sijoitustietoa LUT:n sijoitusklubin tms. tilaisuudessa LUT:n kampuksella esim ensi syksynä? Kovasti ainakin itse toivoisin jonkinlaista tilaisuutta keskustella ihan kasvotusten ja kuulla muutenkin mielipiteitä jne. Tuntuu, että yrittämisestä jne muusta bisneksestä on ihan kohtuullisesti pöhinää yliopistoissa ympäri Suomen, mitä kavereilta olen kuullut. Mutta samalla se sijoittamisen (oli sitten isommassa tai pienemmässä mittakaavassa) perusajatus tuntuu vähän olevan hukassa. Väittäisin, että monet opiskelijat tarvitsisivat esimerkkejä ja tarinoita kaltaisiltasi henkilöitä. Itseäni ainakin eniten piensijoittamiseen tutustumisessa on inspiroinut erilaiset ihmistarinat. Tottakai netin palstoilta ja tubesta löytyy nykyään vaikka mitä, mutta kun YLIOPISTON sijoitusklubin tilaisuudessa löytyy erään strukturoituja ylihintaisia sijoitustuotteita myyvän firman esittelijöitä niin koen, että teikäläisen kaltaisille esiintyjille/vieraille olisi tarvetta. Ihan jo yleissivistysmielessä.

Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 21.3.2018 22.50

Itselläni ei ole muita kokemuksia kuin VW osingot vuodelta 2017. Välittäjä otti ennakkopidätyksen ja Saksan solidaarisuus osuuden (mitättömän pieni), mutta miten asia nyt menee Saksan puolelta? Meneekö sinnekkin päin vielä täysi vero nykyään, eli tuleeko ns. tuplaverotus? Jostain muistan lukeneeni, että 5v aikaa hakea sikäläiseltä verottajalta palautuksia. Onkohan asia vielä näin?