Olet täällä

Valuuttakurssien vero-optimointi - 22.11.2021 08.26

Koska tietäjiä ei ole ilmaantunut niin laitanpa omat mutuilut. Vero-optimointia pystyy harrastamaan vuositasolla, mutta se vaatii laskemista ja saavutettu hyöty jäänee pieneksi työmäärään verrattuna. Samaa tapaa pitää siis käyttää systemaattisesti kaikkiin vuoden aikana tapahtuviin vieraan valuutan transaktioihin (kaupat, osingot) . Vaihtoehtoja on ainakin:

vuoden keskikurssi (Suomen pankin sivuilta)

kuukauden keskikurssi (Suomen pankin sivuilta)

kaupantekopäivän keskikurssi (Suomen pankin sivuilta)

muu selvitys:

kaupantekopäivän keskikurssi (välittäjän käyttämä)

todellinen fifo pohjainen valuuttakurssi (valuutanvaihtokuluja ei voi sisällyttää ellei valuuttakurssivoitto ole >500 €/vuosi)

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 17.10.2021 06.36

Kiitos vastauksesta. Activity statement myös itselläni kyseessä. Laitoin vuoden kaikki osinkotapahtumat samaan raporttiin. Edellisen kerran laitoin nivaskan menemään postin kautta ja saattoi olla että laitoin jokaisen (ei ollut montaa) osinkotapahtuman omana raporttinaan. Pitääpä jatkaa vääntämistä.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 16.10.2021 07.01

Ruotsin verottajan kanssa kirjeshakki menossa. Eivät kelpuuttaneet osinkoraportteja, joissa näkyy maksetut ennakonpidätykset. "Please note that the certificates must be issued by your bank and that your name is stated on the certificates."

Välittäjänä Lynx/IB ja henkilötili. Onko ehdotuksia?

Näytä koko viesti
Kolumni: Sell in May and Go Away - 12.10.2021 10.14

Aika pysäyttävä sarja. Osinkokorjattuna toki hieman pienempi.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.5.2021 05.47

Varoitus. Ei liity sijoittamiseen.

Luen säännöllisesti blogiasi. Joku aika sitten mainitsit lukeneesi kirjan Tykit, taudit ja teräs. Tartuin täkyyn. Kiitos nostosta!

Näytä koko viesti
Vaihtoehtoja Nordnetille - 11.2.2021 06.26

Mikäli muistan oikein niin IB:n ennakonpidätys on Ruotsin lapuilla 30 % eli tarkoittaa takaisin perintää Ruotsista tai osinkojen kovempaa veroa (30 % Ruotsi ja 12,5 % Suomi)

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 29.1.2021 11.23

Iso kiitos blogista! Toivottavasti se saa jatkoa ainakin jossakin muodossa. Akuuteista ja kuumista tilanteista voi kirjoittaa myöhemminkin, etenkin jos niiden välttäminen ylläpitää laadukkaampia kommentteja.

Näytä koko viesti
Etätyö ja tulonhankkimismenot - 6.1.2021 07.32

mutuilen, että käytön suhteessa voinee vähentää ansio- ja pääomapuolella. Netin käyttö jakaantunee ansiotulo, pääomatulo ja omaan käyttöön (ansiotulossa voi olla vaikeampi hyödyntää 750 e omavastuun takia. Pääomatuloista voinee vähentää ainakin osan, kun perustelee tarpeen)

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 6.1.2021 05.16

Curvesta ei mitään tietoa. Haluaisinkin kuulla lisää. Mulla menee kombolla Komplett/Norwegian + mobify + s-mafiabonukset

Näytä koko viesti
Etätyö ja tulonhankkimismenot - 6.1.2021 11.22

Jos etätöiden teko edellyttää nettiä niin sitten voinee ainakin osan laittaa. 100 % tuskin menee läpi.

Näytä koko viesti