Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 5.5.2020 10.47

Pieni varoituksen sana. "Mennyt heittämällä läpi" ei ole sama asia kuin verottaja olisi hyväksynyt vähennykset. En tiedä, mutta uskoisin että koneellisesti nuo pääasissa käsitellään. Poikkeukset ja otannat käsitellään sitten virkailijjan silmin ja aivoin.

 

Tarkoitus ei ollut sanoa, että älkää hakeko vähennyksiä vaan käyttäkää maalaisjärkeä vähennysten kanssa.

 

nimimerkillä:sijoitusuran alkutaipaleella lähinnä holdaajana ei mennyt verotuksenoikaisuyritys ihan toivomallani tavalla

 

*typo korjattu

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.4.2020 08.56

Komppaan hauturia. Sharevillestä bongasin, että joku piti tilillä säännönmukaisesti 27e, jotta sai ostettua yhden IS3N. (voi kiertää  ETF kuukausisäästöohjelman 50e/kk minimin)

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 11.4.2020 10.21

Sorry. My bad. Luin kyssärin huonosti.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 9.4.2020 06.58

Suomessa verotus jakautuu ansiopuoleen ja pääoma puoleen. Luovutusvoitot ja osingot ovat pääomatuloa ja menevät samasta poolista. Osingoista kyllä otetaan ennakonpidätys, mutta se ei ole lopullinen maksettava vero.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 29.1.2020 08.13

Arvaukseni on että välittäjä ja alisäilyttäjä vaikuttavat menettelyyn, eli siltä suunnalta lähtisin asiaa tiedustelemaan.

Sivulistaus ei vaikuta  verotukseen,vaan  se mihin maahan yritys on rekisteröitynyt.

Näytä koko viesti
Metso Outotec - 26.1.2020 01.53

Vastaan itselleni

 

Vain kokonaisilla osakkeilla on oikeus uusiin Metso-Outotec osakkeisiin. Mahdolliset jako-osat myydään automaattisesti markkinoilla ja tuloutetaan osakeomistusten suhteessa.

Näytä koko viesti
Metso Outotec - 25.1.2020 09.52

Kysymys kuuluisi ehkä aloittelijoiden osioon mutta tulkoon tänne.

Metso ja Outotec yhdistyvät tämän vuoden aikana. Yhdellä Metson osakkeella saa Neles + 4,3 Metso-Outotec osaketta. Mitä tapahtuu, mikäli Metson osakkeita on sellainen määrä, että yhdistyvän yhtiön osakemääräksi ei tule kokonaislukua?

Näytä koko viesti
Kamux - 10.11.2019 08.21

Toimiala vaikuttanee asiaan.  Autokaupan ympärillä on helppo mutuilla omien ajatusharhojen mukaan. Paljon on varmasti myös niitä, joita harmittaa että eivät uskaltaneet astua junaan. Itseä ainakin ottaa päähän.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 31.8.2019 08.32

Itselläni oli sama ongelma s-pankin nostojen kanssa, eli eivät toteutuneet. Ongelma koski muistaakseni lähi-tapiolalta siirrettyjä tilejä. Nordnet korjasi bugin ja en ole nyt useaan kuukauteen tehnyt nostoja s-pankin tilille. Voi olla että ongelma on palannut.

Nostoissa taisi olla joku minimisumma, että meni läpi. Olisiko ollut yksi euro. 

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 17.5.2019 01.29

Omaa mutuilua. Koivu ja mänty ovat valopuita ja pioneerilajeja. Kuusi pärjää puolivarjossa ja on sukkession kliimaksilajeja. Esim. pyökki ja sitkankuusi pärjäisivät varjossa, mutta näitä ei Suomessa tavata luontaisesti.

Jatkuvassa kasvatuksessa on mielestäni liikaa epävarmuustekijöitä, jotta asiasta jaksaisin innostua. Esim. Uudistumisen onnistuminen (maaperän happamoituminen ja kunttaantuminen, taimien määrä ja niiden tilajärjestys), kantohinnat (juurikääpä, korjuukelpoisuus, puuston laatu)

Metsänomistajan tavoitteet määrittävät lopulta,  mikä hänen kohdallaan on järkevää.

Näytä koko viesti