HKICITYBOY
Viimeisimmät viestit
Sijoitustiedon käyttäjätapahtuma 25.10.2024: Hesulin Tuskaretki
1.10.2024 - 20:07
Yksi risapöksyinen sijoittajanörtti luultavasti tulossa paikalle.
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
21.8.2024 - 18:01
Nyt kun Spot-ETF:t ovat ETH ja BTC osalta hyväksytty ja rahaakin virrannut näihin jo jonkin aikaa sisään; mikä voisi olla seuraava katalyytti isommalle kurssinousulle näiden kryptojen osalta? Olisiko se jenkki- ja eurokorkojen lasku? Tekno-osakkeetkin ovat jo aika korkeissa hinnoissa suhteessa tuloksentekoon...
Farseerin sijoitusblogi
13.6.2024 - 21:27
Millaiset tavoitteet sulla on sijoittamisen suhteen seuraavan 10 vuoden tähtäimellä?
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
5.4.2024 - 20:19
Sampo wrote:
Olen vähän miettinyt oman ETH-position vaihtamista BTC:hen. Seuraavista syistä:
- - BTC:n sääntelyllinen asema on selkeä, ETF-kaupankäynti käynnissä USA:ssa ja kiinnostus ollut jo näin käynnistymisvaiheessa valtavaa, vaikka kaupankäyntikanavista ymmärtääkseni merkittävä osa vielä kiinni, compliance-selvitykset käynnissä ym. Uskon kysynnän pysyvän hyvällä tasolla.
- - Kryptouutisissa on näkynyt kommentteja siihen suuntaan, että instituutioiden kryptokiinnostus kohdistuisi valtaosin BTC:hen. Toki tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, jos ETH:n status selkiytyy.
- - ETH:n osalta kaikki skeneä seuraavat ovat varautuneet siihen, että toukokuussa ei ETF-lupia heru SEC:ltä, mutta uskon sen mahdollisen kielteisen päätökset latistavan tunnelmaa ja aiheuttavan myyntipainetta. Lisäksi SEC:n mahdollinen kampanja ETH:n arvopaperistatuksesta varmasti aiheuttaisi altcoin-sektorissa alavirettä.
- En missään tapauksessa pidä näitä asioita kuoliniskuna ETH:lle yhtään pidemmällä aikavälillä, mutta kun katson 1-1,5 vuotta eteenpäin, niin BTC:n omistaminen ei tunnu huonolta idealta.
Oletteko muut miettineet vastaavaa tai kuinka näette ETH:n omistamisen vs. BTC tällä noin 1-1,5 vuoden aikavälillä?
Noin lyhyellä aikavälillä uskon Bitcoinin ja Ethereumin hinnankehityksen korrelaation olevan hyvin vahvaa. En siksi murehtisi, vaikka jonkun verran tuottoeroja tuleekin. Jos Bitcoinin hinta karkaa, nousee ETH luultavasti perässä.
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili)
13.3.2024 - 12:56
Aki Pyysing wrote:
"Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu" -Tapani Tölli
”Everybody beats the index, until they don’t.”
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
13.1.2024 - 16:27
Artsipappa wrote:
Kävi niin kuin tuolla jossain aikaisemmin veikkailin, eli jos odotus on kuuhun, niin toteuma jotain aivan muuta. Niin se on mennyt monet kerrat ennenkin. Kysyntää selkeästi vähemmän kun moni tuntui olettavan. Jos elää kryptokuplassa niin voi luulla että kyllähän tätä mahdollisuutta massatkin odottaa. Noh, selkeästi ei odottanut. Noh, ehkä se siitä ajan kanssa.
Tässä tehdään nyt änkyrä toteamus parin päivän kurssikehityksen perusteella. Tottakai sijoittajat kotiuttavat nyt lyhyen tähtäimen treidausvoittojaan, jotka tän uutisen kurssihinnoitteluun perustuvat. Siksi kurssit laskevat. Onhan tässä silti aivan valtava pontentiaali Bitcoinin pitkän aikavälin kurssinousulle. Iso porukka rapakon takana jäämässä eläkkeelle ja siellä on rahastoarmeijat myymässä kryptoa salonkikelpoisessa muodossa. Boomereilla on isot säästöt ja varmasti bumtsibum-yrityksiäkin kiinnostaa. Ei pidä aliarvioida ihmisten halua rikastua ja spekuloida. Kyllähän sitä lototaankin.
Myöhäisheränneen sijoittajan tie kohti 100ke
9.11.2023 - 13:30
Tilanteessasi on hyvä sauma rakentaa sivubisneksiä ja omaa liiketoimintaa.
Miten ostaa bondeja?
9.9.2023 - 23:02
Bond ETF:t lienevät kustannustehokkain vaihtoehto.
Passiivisen indeksirahaston valinta?
31.8.2023 - 18:00
1UP wrote:
Ei tarvitse olla välttämättä Suomi, mutta lähinnä se peruskysymys, pitäisikö niistä ETF:tä jotka on nousseet vuoden aikana hyvin, myydä siivu ja sijoittaa oman salkun niihin ETF:iin, jotka ei ole nousseet hyvin vuoden aikana? Aika usein kuulee sanottavan, että matalakuluisten ETF:ien pitäisi vaan antaa olla koskematta, mutta jotenkin tuntuisi fiksulta ottaa talteen se raha joka noususta on tullut ja sijoittaa edelleen sellaisiin ETF:iin, joissa nousu tod.näk. tulee myöhemmin.
Teoriassa osakemarkkina on suurimman osan ajasta oikein hinnoiteltu. Se on yksi indeksisijoittamisen teeseistä ja sen takia tuskin saat parempaa tuottoa, vaikka veivaisit salkkua eri markkinaindekseillä. Sen sijaan kuluja ja veroja kertyy. Vaikka eri markkinaindeksit ovat arvostettu eri tasoilla, tuotto-odotuksen eroja on vaikea arvioida, koska kallis voi kallistua ja halpa halventua.
Käytännössä salkun tasapainotus ja sijoitusten uudelleenallokointi voi olla ihan järkevää. Koronan jälkeinen jättimäinen elvytysaika oli hyvä esimerkki markkinoiden erikoistilanteesta. Hajautusta ja tasapainotusta eri markkinoille ei kuitenkaan kannata tehdä liioitellusti, sillä se ei vähennä salkun systemaattista riskiä eikä juurikaan nosta tuottoa. Jos S&P500-yhtiöiden arvostustasot laskevat, vaikuttaa se pohjoismaidenkin markkinoihin hyvin suurella varmuudella. Kurssit voivat tulla täälläkin alas oli OMXH25 edullisesti arvostettu tai ei.
Olen saanut tästä itsekin oppia, kun olen sijoittanut arvo-yhtiöihin keskittyviin indeksirahastoihin. Isossa markkinarytinässä nekin ovat tulleet samalla tavalla alas kuin muukin markkina. Myös Kiinaan Large Cap-indeksiin olen sijoittanut indeksin ollessa hyvin edullisella tasolla arvostuskertoimien valossa, mutta parin vuoden holdauksen jälkeen olen entistä syvemmässä montussa.
Todellista hajautusta salkkuun saat allokoimalla sijoituksia eri omaisuusluokkiin kuten korkoihin, kiinteistöihin tai kultaan. Pitkät korot alkavat olla jo mielenkiintoinen vaihtoehto; niihinkin voi sijoittaa ETF:ien kautta. Mitä osakemarkkina-alueisiin tulee, pohdi missä on parhaimmat edellytykset kasvavalle ja kestävälle liiketoiminnalle.
Kryptovaluutat sijoituskohteina
10.8.2023 - 16:42
Bitcoinin arvon potentiaalista on spekuloitu paljon. Onko Ethereumille arvioitu vastaavasti bull run skenaariossa potentiaalista arvoa dollareissa vuoteen 2030 mennessä?