Olet täällä

Rogue

Rogue

  • Liittynyt 9.10.2015
  • 90 viestiä
  • 8 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Mixed Martial Predictor - 16.2.2019 0.38

Ensimmäiset ennustukset

Tänä viikonloppuna on pari Bellator-tapahtumaa ja yksi UFC. Aloitetaan UFC:n puolelta josta nostan esille pääottelun, jossa Cain Velasquez tekee paluun melkein 3 vuoden tauon jälkeen ranskankamerunilaista Francis Ngannouta vastaan.

UFC: Cain Velasquez vs. Francis Ngannou yesyes

Cain Velasquez on legendaarinen raskaansarjan jyrä, joka on tunnettu painoluokkaansa nähden käsittämättömästä kunnosta ja volyymista. Cain laittaa pressurea täydet viisi erää eikä omaa merkittäviä teknisiä tai strategisia heikkouksia. Ilmeinen ongelma ovat lukuisat loukkaantumiset, joiden takia on ollut poissa muutaman vuoden. 36 vuoden iässä paluun tekeminen pitkän loukkaantumisen jälkeen on jotain aivan muuta kuin 25v tai edes 30v jannulla. Cainin ajankohtainen kunto onkin koko ottelun suurin epävarmuustekijä. Prime-kunnossaan uskoisin Cainin vievän viime otteluissa nähtyä Ngannouta suhteellisen vaivattomasti, pakottaen tämän omaan valtakuntaansa clinchiin tai mattoon. Mutta on vaikea uskoa että Cain olisi entisensä, vaikka esim. hänen ystävänsä ja treenikaverinsa, ihailemani Daniel Cormier muuta väittäisikin. 

Ngannoussa ei ole valtavasti analysoitavaa. Kyseessä on valtava sarjakuvamaisen atleettinen jättiläinen, jonka lyönnit ovat kuin Thorin vasarasta. Teknisesti ei täydellinen, mutta ei myöskään mitenkään onneton. Pystyssä sarjan pahimpia mahdollisia uhkia. 

Ottelun kulku

Cain pyrkii clinchiin, clinchin kautta maihin, antaa alussa Ngannoun työskennellä itsensä valtavasti energiaa kuluttaen ylös ja sitten sama operaatio uudestaan. Sitten kun Ngannou on riittävän finaalissa eikä enää vakava uhka pystyssä, viedään maihin ja haetaan sieltä lopetus ground & poundilla tai kuristamalla väsynyt iso mies. 

Ngannou yrittää pysyä etäällä ja osua kovaa kun Cain pyrkii lähelle. 

Valintani tässä ottelussa: Ngannou KO & TKO kertoimella 2,5

Perustelut First things first, Ngannou ei ole voittamassa tätä pisteillä. Jos syvälle mennään, sinne mennään Cainin tukahduttavassa kyydissä. Siksi otan mieluummin tuon KO & TKO @ 2,5 kuin voiton any means @ 2,2, vaikka ero kertoimessa on vain pari kymmenystä. Vaikka pidän Cainia lievänä suosikkina, uskon Ngannoun suhteellisen tasaväkisiin mahdollisuuksiin. Tämä johtuu siitä mitä näin Stipe vs. Ngannou -ottelussa. Stipe on hyvin saman tyylinen ottelija kuin Cain. Kaikki osa-alueet kunnossa (paitsi potkut), hyvä paini & clinch, teknisesti ehkä hieman Cainia parempi lyömään. Cainin kunto ja volyymi parhaimmillaan tosin omaa luokkaansa. Mutta anyway. Stipeä vastaan Ngannoulla oli omat saumansa ja Ngannou kesti kyydissä täydet viisi erää, vaikka selvästi oli painiosastolla melkoisen pihalla. Mikä tärkeintä, huomattava osa ottelusta käytiin kuitenkin pystyssä, mikä tarjosi Ngannoulle mukavat voitonmahdollisuudet.

Huomioitavaa on, että Stipeä vastaan Ngannou oli selvä ENNAKKOSUOSIKKI kaikilla välittäjillä, vaikka kokemusta lyhyellä uralla oli vuoden vähemmän kuin nyt. Ngannoun aktiivinen harjoittelutaival on niin lyhyt että vuodessa pitäisi mennä kunnon harppauksin eteenpäin niillä resursseilla mitä miehellä nyt on käytettävissään. Cainin päinvastoin pitäisi kaiken järjen mukaan olla heikompi kuin mitä oli ennen taukoa. Tästä päättelen, ettei ole merkittäviä syitä olettaa nykyisen Cainin olevan parempi kuin vuoden takainen Stipe ja jos vuoden takainen Ngannou oli Stipeä vastaan selkeä ennakkosuosikki, en keksi perusteita antaa nykyiselle Ngannoulle 2,5 kerrointa hajonneista palasista rekonstruoitua kehäruosteen kuorruttamaa Cainia vastaan. Jos Ngannou on oppinut neutraloimaan clinchin &alasviennit siedettävällä tasolla, on hänellä erittäin hyvät saumat voittoon. 

Päättelyni kusee lähinnä siinä tapauksessa, että Cain onkin selvinnyt vammoistaan erinomaisesti ja osoittautuu entisensä veroiseksi tai jopa paremmaksi taantumisen sijaan. 

Bellator: Mirko Cro Cop vs. Roy Nelson yesyes

Cro cop on legenda. Hänet muistetaan urotöistään erityisesti K-1 GP:n ja Priden ajoilta, UFC:ssä meni heikommin. Nyt - 44-vuotiaana - mies näyttää siirtyneen Japaniin RIZIN-organisaation leipiin. Cro cop oli parhaimmillaan tarkka, älykäs ottelija jonka vasen jalka teki selvää jälkeä vastustajasta toisensa perään. 

Roy Nelson on jonkinlainen genettinen friikki. Huippu-urheilija, jolla näyttää olevan valtava kaljamaha. Kuitenkin sen kaljamahan kanssa pärjätään valtavan kokoisia he-man -ukkoja vastaan. Royn kovimmat aseet ovat nopea ja poskettoman kova "snagariheijari" sekä alan paksuin pää. 

Cro cop on selvä ennakkosuosikki. Miehet kohtasivat edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten, jolloin Nelson vei voiton kolmannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Oletan että Cro copin suosikkiasema perustuu kertoimenlaskijoiden papereissa eroihin miesten viime aikaisissa tuloksissa. Cro cop on 9 ottelun voittoputkessa (huikea voittoputki vapaaotteluympyröissä noin face valueltaan) Nelsonin listan näyttäessä pääosin punaista.

Ottelun kulku

Otellaan pystyssä ja katsotaan kumpi osuu paremmin. Tahti tulee olemaan verkkainen ja jos ensimmäisessä erässä ei tapahdu ihmeitä, voi mennä väsymyksen takia jopa pisteille. 

Valintani 

Nelson kertoimella 2,6

Perustelut

Tässä tapauksessa tulosten tuijottaminen johtaa harhaan. Cro copin voittoputki on tehty japanissa judokoita (mm. 2x sama judoka), greco-roman painijoita ja nimettömiä vastaan (muutamalla ei ole edes omaa wikipedia-sivua cheeky). Sen sijaan Nelson on otellut säännöllisesti alan lähes terävintä kärkeä vastaan tehden otteluista usein tiukkoja. Nelsonin listan perusteella hän on hankala vastus vielä aivan kenelle tahansa. On hyvin todennäköistä että kovapäinen Nelson ei kaadu mihinkään iskuihin mitä 44v Cro copilla tänä päivänä on tarjottavanaan. Jos Nelson keskeyttää, kyse tulee olemaan tankin tyhjentymisestä. Mutta mikä vetoni kannalta tärkeintä, uskon Nelsonin saavan monta tilaisuutta sen kuuluisan snagariheijarinsa ajoittamiseen. Osuessaan siihen kaatunee edelleen lähes kuka tahansa kuolevainen. Näillä spekseillä 2,6 kerroin näyttää ihan mehukkaalta.

Bellator: Michael Page vs. Paul Daley yes

Äärimmäisen kiinnostava matsi.

Michael Page on egoa pursuava showmies, joka rakastaa temppuilua ja vastustajien nöyryyttämistä. Äärimmäisen taitava pystyottelija, jolla on tausta pisteottelupuolella. Nopea, ulottuva, akrobaattinen. Puhdas lista jossa valtaosa tyrmäysvoittoja ja luonnollisesti lähtee ennakkosuosikkina otteluun. Oletettavasti selvä heikkous painiosastolla, mutta sitä ei todennäköisesti tässä ottelussa tulla mittaamaan.

Paul Daley on jonkinlainen vapaaottelun "paha poika", joka aikanaan bännättiin UFC:stä muistaakseni siksi, että meni lyömään vastustajaa vielä ottelun loputtua. Kuitenkin erittäin taitava, kokenut ja kova lyömään. Otellut mm. täyden ajan Tyron Woodleytä vastaan, mikä on äärimmäisen kova meriitti. 

Ottelun kulku

Pystyssä otellaan, Page pyrkii käyttämään ulottuvuuttaan ja temppuilemaan Daleyn pyrkiessä lähemmäs tekemään ottelusta ruman.

Valintani &perustelut

Daley KO & TKO kertoimella 4. Pidän houkuttelevana, koska Page on käytännössä otellut lähinnä nimettömiä vastaan jolloin komea lista on osin silmänlumetta. Daley on kuumissa liemissä keitetty veteraani, jolla on kokemusta aivan alan terävimmästä kärjestä. Tyrmäysvoimaa pitäisi riittää, joten näen yllätysmahdollisuuden Pagen joutuessa ehkä ensi kertaa todelliseen testiin. Tämä kuitenkin vain "yhden peukun" kohde, koska en tunne kumpaakaan ottelijaa erityisen hyvin. Vainuni perustuu lähinnä herrojen listoihin ja käsitykseeni siitä, että Daley on selvästi kovin Pagen toistaiseksi kohtaamista vastuksista. 

Kuten huomataan, en tällä kerralla löytänyt yhtäkään 3 peukun kohdetta. Toivottavasti niitäkin välillä löytyisi, koska tarkoituksenani olisi saada jokaisesta kategoriasta riittävä otos sen arvioimiseen, olenko osannut edes laittaa oikeat ottelut oikeisiin kategorioihin. Ts. jos teen paremman tuloksen 1 peukun kohteissa kuin 3 peukun kohteissa, voi sanoa että olen suht kujalla. 

 

 

Mixed Martial Predictor - 15.2.2019 23.08

En ole missään mielessä "pro" vedonlyöjä enkä pyri esittämään mitään tarkempia prosentteja mitä annan tietyn ottelijan voitolle. Toisaalta en kuitenkaan halua yksinkertaisesti vain ennustaa voittajia ja häviäjiä valitsemiini kohteisiin spesifioimatta millään tavalla luottamustani kunkin kohteen osalta. Tästä syystä ajattelin jakaa valitsemani kohteet kolmeen tasoon:

yes

Kohteet, joita lyön huvin/jännityksen vuoksi. En näissäkään yritä tahallani hävitä, mutta en myöskään oleta että olisi edgeä.

yesyes

Nämä ovat kohteita, joissa mulla on joku teoria siitä, miksi vetoni on kannattava. Tiedostan kuitenkin samalla että kohteeseen liittyy merkittävä määrä epävarmuustekijöitä, jotka saattavat keikauttaa vaa´an väärään suuntaan. Kahden tähden kohteissa "löisin vetoa" että mulla on edge, mutta en ole lainkaan vakuuttunut siitä. 

yesyesyes

Tämä on sitten se kiinnostavin kategoria. Ne kohteet, joissa mulla on joku selkeä idea syistä, joiden takia kertoimet on väärin asetettu ja pyrin hyödyntämään virhettä vedossani. Usko edgeen on vahva. 

 

Ehkä selkein ongelmani on, että mulla turhan huonosti aikaa otteluiden katsomiseen. Ehdin yleensä katsoa viikoittain lähinnä UFC:n/Bellatorin Main Cardit tai välillä vain toisen niistä. Tästä syystä löydän 3 peukun kohteita suhteellisen harvoin. Ehkä jopa niin harvoin, että vuoden ajalta ei saa edes kunnollista otosta kasaan tässä kategoriassa. Mutta katsotaan miltä näyttää.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 2.12.2018 21.24

Kiinnostavaa. En oo tutustunu kyseisen testin verbaaliseen osioon, mutta jos samanlainen kuin yleensä vastaavissa testeissä niin kuvittelisin että natiiveilla on massiivinen edge siinä. Jos tehtävät siis tyyliin "mikä seuraavista vaihtoehtoista vastaa merkitykseltään sanaa "kuulas"?

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.11.2018 11.27

Jeans kirjoitti:

Kirjoitin tänne joskus Making a Murderer -sarjasta, ja Netflixiin on nyt tullut toinen kausi, jossa tarina jatkuu. Pakko olla koukuttavin sarja, jonka oon koskaan nähny. Vaikka oon reissussa niin jouduin tsiigaamaan koko kauden läpi kahden päivän aikana. Ei vaan voi uskoa, että nää on tositapahtumia. Iso suositus.

Mulla ton tyyppisten dokkarien kattomisessa on just se ongelma, että en pysty antamaan esitetyille tapahtumille erityisen suurta totuudellista odotusarvoa enkä siks fiilistasolla eläytymään tapahtumiin. Musta kiinnostava dokkariformaatti olis sellanen, missä esim. tollasen skandaalin osapuolet tekis vaikka vuorotellen jakson jossa tois esille omaa perspektiiviään ja samalla reagois vastapuolen edellisessä jaksossa esittämiin väitteisiin/evidenssiin. Käytännössä tietty hankalaa saada tällasta aikaseks. 

Korkosijoittaminen - 2.11.2018 22.13

Rahamiäs kirjoitti:
Rogue kirjoitti:

Taidat olla nyt Rahamiäs ensimmäinen joka väittää ettei voi saada 3% dollarituottoa. 

En luullut että voi saada riskittömästi tuon 3% euroissa. Ihmettelin vain sitä että miksi suojaaminen olisi niin kallista. 

Aika moni tässä ketjussa on jo kertonut, ettei dollaripohjaisia korkotuottoja voi saada samansuuruisina euroissa. Suomalainen sijoittaja voi saada 3% tuoton vaikka mistä, mutta siihen liittyy jokin riski.

Ja mä en edelleenkään luullut että voi saada samansuuruisena.

Korkosijoittaminen - 2.11.2018 22.11

Daytrader kirjoitti:

Ihan sama uskooko korkopariteettiin tai tehokkaisiin markkinoihin. Riittää, että muut uskovat sen verran, ettet pysty(ainakaan tällä hetkellä) hedgaamaan valuuttariskiä pienemmällä kululla kuin mitä saat korkoa. Jos löydät tavan, suosittelen jakamaan sen rahaa vastaan myös Varmalle ja Ilmariselle, niin saadaan satoja miljoonia lisätuottoa Suomen eläkejärjestelmään. 

Olisko tästä apua?:

https://www.investopedia.com/articles/forex/020414/money-market-hedge-how-it-works.asp

En epäile ettetkö olis oleellisesti oikeessa tossa. Mut ton Varma+Ilmarinen kommentin voisit heittää yhtä järkevän kuuloisesti myös siihen, jos väittäisin että mulla on tapa ottaa euroissa lainaa 0,5% korolla ja lainata sitä ilman riskiä eteenpäin 1,75% eurokorolla. Tollanen tapa kuitenkin de facto oli olemassa kunnes Norwegian laski koron --> 0,75%. Siitä tosin oli iloa vain niille joita kiinnosti alle 200Ke summat, eli ehkä ei Varmalle ja Ilmariselle. En väittänyt enkä väitä tietäväni että saman pystyy tekemään tässä jenkkicasessa, mut en myöskään suoraan osta sitä että tosta teoreettisesta säännöstä vois suoraan päätellä ettei vastaavaa 100% varmasti ole tehtävissä pikkusummilla. Uskon mieluummin ihan sun kokemukseen perustuvaa sanaa koska ilmeisesti oot sijoitusjuttuja puuhaillu jonkin verran.

Korkosijoittaminen - 2.11.2018 20.59

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Tassa lisalukemista aiheesta, jos maistuu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Interest_rate_parity

-- the interest rate parity condition implies that the expected return on domestic assets will equal the exchange rate-adjusted expected return on foreign currency assets. Investors then cannot earn arbitrage profits by borrowing in a country with a lower interest rate, exchanging for foreign currency, and investing in a foreign country with a higher interest rate, due to gains or losses from exchanging back to their domestic currency at maturity.

Leikkasit ehkä snadisti cherrypickaus-hengessä pois tosta semirelevantin kohdan :D

"The fact that this condition does not always hold allows for potential opportunities to earn riskless profits from covered interest arbitrage"

Toi sääntö on vähän tollanen tehokkaiden markkinoiden tyylinen hypoteesi joka tuskin pätee "aina" tai etenkään kun on kyse markkinan kannalta merkityksettömistä summista. Tollasta korkoarbitraasiahan oon nytkin tehny koko ajan Pohjoismaiden sisällä ottamalla pankista asuntolainaa 0,5% korolla ja laittanu samalla rahaa Banknorwegianiin 1,75% korolla. Sama peruslogiikka kuin mikä on ton interest rate parityn takana pitäis periaatteessa päteä myös valuutta-alueen sisällä. Eli jos jostain saa rahaa pienellä korolla ja joku maksaa samasta rahasta isompaa korkoa niin rahan pitäis teoriassa liikkua niin kauan että sitä korkoeroa ei ole. Mut kun sitten on niitä "muuttujia" jotka kuitenkin mahdollistaa sen että Banknorwegian maksaa isompaa varmaa korkoa kuin markkinakorko. Olisin yllättyny jos pienillä summilla vastaavaa arbitraasia ei jotenkin sais myös valuuttarajojen yli. 
 

Korkosijoittaminen - 2.11.2018 20.42

Taidat olla nyt Rahamiäs ensimmäinen joka väittää ettei voi saada 3% dollarituottoa. 

En luullut että voi saada riskittömästi tuon 3% euroissa. Ihmettelin vain sitä että miksi suojaaminen olisi niin kallista. 

Korkosijoittaminen - 2.11.2018 12.34

Okei, outoa. Kun nykyään on noita pienten kulujen välittäjiä niin en oikeen hahmota mikä estää niitä tarjoomasta tuotetta, jossa lyöt vivutettuna vetoa dollaria vastaan. Tai että miksi tuollaisessa tuotteessa kulut olis sen isommat ku muissakaan tuotteissa. 

Mut siitä huolimatta oon edelleen kiinnostunut jos joku tietää sen tuotteen millä saa 3% dollarituoton.

Korkosijoittaminen - 2.11.2018 12.01

Joo ymmärrän valuuttariskin, mutta varma 3% odotusarvo kiinnostaa silti aika paljon jos sellainen on helposti saatavissa. Eli jos joku tietää jonkun korkotuotteen esim. Nordnetin tai Degiron kautta josta saa tuon varman dollarimääräisen 3% tuoton niin vinkatkaa tänne kiitos.

Eiks tollasen korkosijoituksen pysty myös suht halvalla seiffaamaan silleen että käytännössä voit varmistaa itelles tyyliin 2,75% eurotuoton jos jostain löydät tollasen 3% dollarituotteen?