Olet täällä

Degiro - 1.7.2020 09.47

Aika humoristista settiä. Onko siis minkä tahansa muun maaalaisten osakkeiden omistaminen Degirossa täysin ookoo paitsi suomalaisten? Eli esim ookoo omistaa ruotsalaisia siellä?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.6.2020 11.46

 

Nyt "superrahastoilla" saa halutessaan globaalin hajautuksen. Tämän jälkeen entistä vaikeampi nähdä passiivisella piensijoittajalla mitään syytä ryhtyä maksulliseksi muuttuneeseen ETF-kuukausisäästämiseen. Kuukausisäästämisessä menee se 2,5e per osto plus 15e per myynti hallintopalkkioiden lisäksi. Eli piensijoittajalle iso kulu. Eikä ajoitukseen mahdollisuutta. Superrahastoissa maksetaan pelkästään tuo pieni tyyliin 0,25% "rahaston "juokseva kulu" ja ostot voi tehdä milloin huvittaa.

Tämä että saa globaalin hajautuksen minimaalisilla kuluilla on Nordnetilta periaatteessa erittäin hyvää palvelua piensijoittajia ajatellen. Harmittaa vain että ehti tulla vedätetyksi tuohon kuukausisäästämiseen ja jo säästetyistä ETF:stä menee massiiviset kulut myydessä. Lisäksi ongelmana se, että tuon kuukausisäästämisfarssin jälkeen ei ole kovin suurta luottoa siihen, etteikö Nordnet saattaisi laittaa näihin superrahastoihinkin jälkeen päin esim. ison myyntikulun, joka koskee myös jo ostettuja osuuksia.

https://blogi.nordnet.fi/nordnetilta-nelja-uutta-odotettua-indeksirahastoa/

 

Näytä koko viesti
Matkalla lipulle - 4.6.2020 12.43

Arto kirjoitti:

Verojen suhde BKT:hen tulee Suomessa kasvamaan ja samalla julkinen velka. Kun edellä mainitut reaaliteetit aiemmasta julkisen sektorin tilan kehittymisestä eivät ole minnekään kadonneet, arvioini julkisen sektorin ja sen tarjoamien palveluiden näivettymisestä aikaistuu.

Tällaiset mietteet ovat olennaisia itselleni lasteni takia, joille toki haluan vähintään saman keskiluokkaisen elämän tason, mikä itselläni on. Koulutuksen ja oman alan työllisyyden ja ostovoiman suhteen tähän liittyy mielestäni merkittäviä riskejä.

Koska järjestelmää ei voi muuttaa, siihen kannattaa sopeutua. Nyt kannattaa ottaa mitä irti lähtee, kun kakkua kerran syödään. Jatkossa on enemmän omillaan. Summat ovat ikävä kyllä valtavia, mitä tarvitaan. 

 

Mikä on susta optimaalinen tapa ottaa tästi irti se mitä lähtee ja sopeutua?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.5.2020 10.53

Naturessa juttu aiheesta viime vuodelta. Ilmeisesti tuloksia on saatu molempiin suuntiin (on racial bias tai ei ole). Asian tutkiminen on hankalaa koska data on epätäydellistä ja lisäksi on epäselvää minkälaisella metodologialla aidon biaksen saisi datasta ulos.

Näillä tiedoilla tuntuu aika paksulta että tietyt suomalaisetkin asiasta mitään tietämättömät journalistit tai some-torvet huutavat rasismia yksittäisten tapausten perusteella ja tuntuvat oikeuttavan mieletöntä mellakointia. 

https://www.nature.com/articles/d41586-019-02601-9

 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 30.5.2020 07.15

Onkohan jossain statseja siitä kuin paljon mustia kuolee suhteellisesti saman tyyppisissä pidätystilanteissa vs muun värisiä? Ilman tota tietoa on oikeestaan mahdotonta sanoa mitään siitä missä määrin kyseessä rakenteellinen ja hiljaa hyväksytty rotusikailu. Mustien rikostilastot on ymmärtääkseni aika rumia jenkeissä, joten noita pidätystilanteita varmaan riittää vuoden sisään aika runsaasti. Mikä toki myös sitten varmasti ruokkii poliisin asenteita.Mut joo, olis kiinnostavaa tietää et onks noissa tilastojen valossa kyse yksittäisistä "pahoista kytistä" vai näyttäiskö olevan selkeesti poliisin tapakulttuurista kyse. 

Vaikka toi tän tapauksen poliisi epäilemättä oli kusipää, niin vaikea kuvitella että olis tarkottanu tappaa siinä lukuisten todistajien edessä. Suomessa menis varmaan ihan pahimmillaan kuolemantuottamuksena. Saa nähdä mitä jenkeissä tulee. Tosin siellähän varmaan tuottamuksestakin istuis tyyliin Suomen elinkautisen. 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.5.2020 09.11

hauturi kirjoitti:

 

Arto kirjoitti:

Tämä onnistui, koska hoidimme heitä. Koko aleneva sukupuu pyöritti rulettia, jossa kukin vuorollaan oli hoitovastuussa. Lisäksi mukana oli kunnallinen kotihoito.

 

Tämä on hienoa ja arvostettavaa. Tosin epäilen, että joukossa ei ollut sellaisia, jotka olivat esim. viimeiset 5-10 vuotta elämästään täysin liikunta- ja kommunikointikyvyttömiä (kuten äitini ja anoppini, joita kumpaakaan emme hoitaneet kotona)

En ole nähnyt tuollaista läheltä mutta ajatuksena tuntuu todella surulliselta. Itselläni myös hoitotahto jonka pitäisi ehkäistä vastaava kohtalo mikäli laki sen ehkäisemisen ajankohtaisesti  mahdollistaa.

Jäikö millainen fiilis tuon tyyppisen laitoselämän mielekkyydestä? Ymmärrän jos ei nappaa avata enempää. 

 

Näytä koko viesti
Konkurssiin menneen firman osakkeen myynti - 19.5.2020 09.48

Jännä että tohon ei oo mitään yksinkertasta automaattista mekanismia. Meneehän noita firmoja jatkuvasti konkurssiin jossain päin maailmaa ja monilla sitten salkussa tämä sama tilanne. Et vois olla jotenkin vaikka silleen että voi nappia painamalla mitätöidä lapun ja niellä tappiot. Tai että ne lähes arvottomat osakkeet vois siirtää parilla clickillä sen firmaan haltuun. Tms...

Nyt toi vaiva kuulostaa liian isolta jotta jaksaisin pienen verohyödyn takia hoitaa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 19.5.2020 11.11

Oon kelannu samaa ja ja (tosi)piensijoittaja voi tehdä tosta tavallaan free rollin seuraavalla "kikalla":

Nyt kun sulla on jo myyntivoittoja sisällä tältä vuodelta, loppuvuoden kaupankäynnin nettotappiot realisoituu vain 70% verotuksen takia kuten totesit. Toisaalta voitot pystyt ottamaan 100% 1000 euron myyntisummaan asti jos myyt ensi vuonna max 1000 eurolla osakkeita. Eli hyvin pienillä summilla sijoittavan kannattaa ilman muuta ottaa vaikka jonkinlainen coinflippi loppuvuonna, jos on myyntivoittoja sisällä ja pitkäjänteinen sijoitussuunnitelma, johon sopii hyvin se, että joinain vuosina myy max 1000 eurolla osakkeita verovapaasti. 

Tää nyt vain kuriositeettina, tietty sulla ja useimmilla muillakaan toi 1000e verovapaa myynti ei kovin kiinnostava. Itse oon nyt joinain vuosina tehny niin, että pidän myynnit alle 1000e ja myyn prosentuaalisesti eniten voitolla olevia pois, jolloin saan hieman pienennettyä myynteihin kohdistuvaa kokonaisverorasitustani. 

Mutta yleisesti just noin se menee, eli jos myyntivoittoja on kuluvalta vuodelta sisällä, sijoittamisen riski on normaalia pienempi koska loppuvuoden ajan tappiot ei realisoidu 100%.

Tietty tappiot säilyy sen 5 vuotta eli puhtaalta pöydältä sijoittaessakaan tappiot ei realisoidu ihan 100%, jos olettaa kohtalaisen odotusarvon et saat 5v sisällä voittoja. Mut tän voi ajatella myös niin, että jos voittoja on jo sisällä, niin joudut maksamaan niistä täyden veron mikäli et saa tappioita aikaseks saman vuoden aikana. Sitä maksettua veroa et saa enää takasin vaikka seuraavina vuosina tuliskin takkiin.  Eli periaatteessa kannattaa yrittää hankkia tappioita sijottamalla vaikka pariin riskiseen ja myydä sitten punaselle menneet ja säästää vihreet. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.5.2020 12.45

stone kirjoitti:

 

Rogue kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

 

tappio kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Mikäli taloudellisilla perusteilla luovumme näin suuressa mittakaavassa terveyden ja hengen suojaamisesta, niin miksi emme sitten tekisi niin muidenkin sairauksien kohdalla? Voisimme aivan samalla tavoin säästää suuria summia rajoittamalla ihmisille tarjottavia sairaanhoitopalveluja kaikkien muidenkin tautien osalla.

 

Niinhän toki tehdäänkin, ihan normaalioloissakin ja ihan koko ajan. Tavallisesti ihmisten ei vain tarvitse tällaisia asioita miettiä.

Uusi hoitomuoto normioloissa otetaan Suomessa käyttöön jos sen hinta jää alle 50 tuhannen euron per siitä saatava lisävuosi. Koronan vastaisessa taistelussa ollaan nyt valmiita maksamaan jo miljoona.

 

 

Ilmeisesti voimakkaat näkemyserot estävät ymmärtämästä toisen katsantokannan viestiä

Elämän ja terveyden suojaaminen loukkaantumisen, sairastumisen tai kuoleman välttämiseksi on jonkin verran eri asia kuin jo sairastuneen tai loukkaantuneen sairaanhoitokustannukset.

Elämää suojellaan yhteiskunnassa ensisijaisesti siten, että pyrimme estämään onnettomuuksien ja sairastumisen mahdollisuuksia. 

Koska tämä korona on oikeasti varsin vaarallinen ja myös todetusti tappaa ihmisiä, niin meillä on velvollisuus olla levittämättä tätä tautia muihin.

HIVinkin levittäminen on rikos ja siitä on ihmisiä tuomittukin, mikäli tietoisesti on altistettu muita vaaraan.

 

 

 

En väitä että rajoitukset ovat olleet (välttämättä) väärin, totean vain että toimet ovat olleet aivan omaa luokkaansa mihinkään muuhun tautiin verrattuna.

 

 

 

 

Näin on.  Oletko montakin tämän mittaluokan pandemiaa nähnyt euroopassa? -Itse en ole yhtäkään vastaavaa koskaan aiemmin.
Ja jos toimien voimakkuus on ihmetyttänyt teikäläistä, niin se varmaan liittyy siihen, että kauheasti tiedä mitään viruksesta.  Oletko koskaan ajatellut, että jotkut toiset saattaisivat tietää jotain enemmän?

Et ilmeisesti hahmottanut vastauksen kontekstia. En esittänyt minkäänlaista asiantuntemusta tämän tai muiden virusten suhteen. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.5.2020 10.43

Marraskuu kirjoitti:

 

tappio kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Mikäli taloudellisilla perusteilla luovumme näin suuressa mittakaavassa terveyden ja hengen suojaamisesta, niin miksi emme sitten tekisi niin muidenkin sairauksien kohdalla? Voisimme aivan samalla tavoin säästää suuria summia rajoittamalla ihmisille tarjottavia sairaanhoitopalveluja kaikkien muidenkin tautien osalla.

 

Niinhän toki tehdäänkin, ihan normaalioloissakin ja ihan koko ajan. Tavallisesti ihmisten ei vain tarvitse tällaisia asioita miettiä.

Uusi hoitomuoto normioloissa otetaan Suomessa käyttöön jos sen hinta jää alle 50 tuhannen euron per siitä saatava lisävuosi. Koronan vastaisessa taistelussa ollaan nyt valmiita maksamaan jo miljoona.

 

 

Ilmeisesti voimakkaat näkemyserot estävät ymmärtämästä toisen katsantokannan viestiä

Elämän ja terveyden suojaaminen loukkaantumisen, sairastumisen tai kuoleman välttämiseksi on jonkin verran eri asia kuin jo sairastuneen tai loukkaantuneen sairaanhoitokustannukset.

Elämää suojellaan yhteiskunnassa ensisijaisesti siten, että pyrimme estämään onnettomuuksien ja sairastumisen mahdollisuuksia. 

Koska tämä korona on oikeasti varsin vaarallinen ja myös todetusti tappaa ihmisiä, niin meillä on velvollisuus olla levittämättä tätä tautia muihin.

HIVinkin levittäminen on rikos ja siitä on ihmisiä tuomittukin, mikäli tietoisesti on altistettu muita vaaraan.

 

 

Silti HIV:n kantajat on aina saaneet liikkua vapaasti ja halutessaan tartuttaa eteenpäin. Sitten jos todetaan että on tartutettu tahallaan, pieni rangaistus jälkeen päin. 

Räikeä kontrasti koronaan jossa siksi että alle 2% ihmisistä on suht vaaraton virus, jokaisen terveenkin perusoikeuksia rajoitetaan voimakkaasti. 

En väitä että rajoitukset ovat olleet (välttämättä) väärin, totean vain että toimet ovat olleet aivan omaa luokkaansa mihinkään muuhun tautiin verrattuna.

 

 

 

Näytä koko viesti