Olet täällä

Mixed Martial Predictor - 5.9.2019 10.51

UFC 242 Abu Dhabi

Nyt olis kerrankin sirkus sellasilla leveyspiireillä, että matseja vois katsella livenä ihan prime timeen. Pääotteluna kutkuttava Khabib vs Poirier. Jälleen kerran päästään ihmettelemään pysyiskö joku pystyssä dagestanilaista gangsteria vastaan vai nähdäänkö taas 5 erää alistusta. Tähän en ihmeempiä vetoja kuitenkaan keksinyt, todennäköistä on että suuri osa ottelusta istuskellaan Poirierin koivet dagestanilaisessa puristuksessa. Kertoimet näyttävät ookoilta.

Azaitar vs Packalen

Suomen Teemu Packalen pääsee pitkästä aikaa esittelemään osaamistaan. Teemu on BJJ-mies joka on toivottavasti viime aikoina keskittynyt painin ja pystyotteun kehittämiseen. En oikeastaan tunne Teemun skill settiä erityisen hyvin, joten betsini perustuu tällä kertaa Suomen johtavan vapaaottelu koutsin ja podcast-persoona Jaakko Dahlbackan vihjeeseen. Jaakko nimittäin totesi podcastissa Azaitarin surkeaksi ottelijaksi. Teemulle tarjotaan voitosta kolmosta, joten miksipä sitä ei ottaisi kiinni "surkeaa ottelijaa" vastaan. Noh, kotikehä miehellä ja "surkeus" on aina suhteellista. Jaakkoon kuitenkin luotetaan.

Packalen @ 3.00 (Stars)

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 23.8.2019 12.47
null kirjoitti:

Just eilen juhlissa keskustelin vaimoni kanssa:

"Tiedän, ettet koskaan jätä minua."

"Mistä sinä sen tiedät?"

"Urasi on kiinni siitä, että perheemme pysyy yhdessä."

"Entäs sitten, kun lapset ovat aikuisia? Sitten en enää tarvitse sinua."

"Sitten olet vanha ja kiitollinen minusta."

 

Lapset on hyvä ja tehokas liima pitämään rationaaliset puolisot yhdessä, mutta erehdyt pahasti jos kuvittelet että toi "vanha ja kiitollinen" argumentti kallistais oddseja sun eduks. Naisilla on yllättävän matala kynnys erota turhaks kokemistaan äijistä eikä se kynnyksen korkeus älyttömästi näyttäis riippuvan omasta markkina-arvosta. Jos se ei oo susta taloudellisesti/sosiaalisesti riippuvainen etkä tarjoo tunnetasolla riittävästi niin tuut löytämään ittes äkkiä poikamiesluolasta. 

Mullekin tuli jossain vaiheessa yllätyksenä se että naisten eroomishalukkuuteen ei näytä juuri vaikuttavan ikä ja markkina-arvon lasku. Ei siis kantapään kautta vaan tästä on jotain ihan dataa olemassa. 

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 23.8.2019 12.21
null kirjoitti:

 

Kuitenkin omasta näkökulmastani tuntuu, että monet ottavat kauhean vakavasti asioita, jotka eivät ole niin vakavia. Siis antavat tunteilleen vallan. Kyllähän tunteet ovat todellisia, mutta niiden perusteella toimiminen on aina valinta. 

 

Joo mun näkökulmasta tuntuu ihan samalta, mut pointti onkin et useimmat naiset ottaa asioita vakavasti, antaa tunteilleen enemmän tai vähemmän valtaa ja toimii enemmn tai vähemmän niiden perusteella. Inhorealismi ei yleensä ole se mitä haluavat äijältään kuulla. 

 

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 23.8.2019 11.56

Täytyy sanoo et sulla on tosiaan jossain määrin poikkeuksellinen nainen jos on perillä tän+sun aikasempien blogien (tietyistä) sisällöistä eikä valita aiheesta mitään laugh

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.8.2019 09.04

Ike Kanerva ainakin on lähiaikoina puolustanut Veikkauksen nykymeininkiä esim. twitterissä. Yllättäen istuu Kokoomuksen "urheilumiehenä" Veikan hallituksessa nostamassa 2 kiloa kuussa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/287188-tapaus-veikkaus-neljalle-poliitikolle-turha-etuoikeus-arvo-yli-2000eukk

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.8.2019 03.35
Jeans kirjoitti:
Rogue kirjoitti:

Eli näin karkeesti katottuna tosi pieni tai olematon Hitas-alennus. Toki sitten yksityiskohdat kuten asuntojen laatu, sijainti yms. voi muuttaa arvioita reilustikin. 

Hyvä analyysi ja samaan lopputulokseen mäkin oon tullut. Tässä pitää vielä muistaa, että kun ostat hitas-kämpän niin luovut kunnon arvonnousun upsidemahdollisuudesta, ellet tiedä varmuudella, että tulet pitämään asunnon 30v (ja senkin jälkeen, että yhtikokouksessa äänestys hintarajoituksen luopumisesta menee läpi), joten ihan jo sen takia hitas-asunnon kuuluu mennä pienellä alennuksella

Sillä tarkennuksella, että tota upsidea saa käsittääkseni indeksin mukaisesti mutta ei sen enempää. Eli byrokraateilla on joku indeksi jota seuraten Hitas-asuntojen myyntihinnat määritetään myyntihetkellä. Voi siis tehdä voittoa suhteessa ostohintaan mikäli markkina noussut, mutta markkinahinnalla ei pääse myymään. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.8.2019 10.19
Jeans kirjoitti:

Perjantaina lähti hitas-arvonta käyntiin jätkäsaaressa sijaitsevista hitas-asunnoista. Ne ovat jotenkuten verrattavissa Hartelan markkina-hintaisiin Jätkäsaaressa sijaitseviin asuntoihin. Mitä sanoo Sijoitustiedon asuntosijoittajagurut, kannattaako laittaa arpaa sisään? Hartelan asunnoissa on aika sneakysti lisätty disclaimeri "Erillinen tontinvuokravastike on 5,29 euroa/m2/kk, joka ei sisälly hoita- eikä rahoitusvastikkeeseen."

Uusissa hitaksissa pitää siis odottaa 30 vuotta ennen kuin vapautuu hitas-hintarajoituksesta, joten käytännöss ostetaan sijoitusasuntoa, joka tulee olemaan vuokralla seuraavat 30v. Tän takia se on imo saatava selvästi (20%+) alle markkina-hinnan, jotta siitä sais tarpeeksi hyvää vuokratuottoa että olisi sijoituksena järkevä, koska en näe Jätkäsaaren markkina-hintaisia asuntoja erityisen hyvinä sijoituskohteina tällä hetkellä (johtuen siis Helsingin kiinteistömarkkinasta yleisesti eikä Jätkäsaaresta). Tietty eri asia jos etsii itselleen omaa asuntoa, jolloin pienempikin alennus varmasti kannattaa hyväksyä. Asuntojen tonttivuokran erojen vertailussa ei tee isoa virhettä jos konvertoi sen 4% diskonttokorolla asuinneliöhintoihin. 1e/m2/kk tonttivuokra eli 12e/m2 vuodessa on 12/0,04=300 euroa per neliö hintaeroa. Mun mielestä ei nää hitas-hinnat näytä erityisen houkuttelevilta.

Nopeesti vilkaistuna: esim. ton Hitas-kohteen about "huonoin" kämppä, 64,5m2 kaksio ekasta kerroksesta on velattomalta hinnaltaan 333 900e. Siihen päälle jos huomioi vaikka sillä 4% korolla vuokratontin, niin omatontillisena ton hinta olis noin 434 000e. 

Vastaavasti ens vuonna valmistuvasta vapaarahoitteisesta uudiskohteesta Bahamankadulta saa 67m2 kolmion tokasta kerroksesta omalla tontilla hintaan 445 900 €.

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/helsinki/14639155

Eli näin karkeesti katottuna tosi pieni tai olematon Hitas-alennus. Toki sitten yksityiskohdat kuten asuntojen laatu, sijainti yms. voi muuttaa arvioita reilustikin. 

Mun mielestä kilpailu/kuluttajansuojaviranomaisten pitäis puuttua kämppien hintamarkkinointiin. Noita vuokratonttien kustannuksia esim. piilotellaan luovilla tavoilla ja peruspulliaiselle on tuskasta hommaa tehdä vertailua kun ilmoitellaan miten sattuu. Usein vuokratontin asuntokohtaista kustannusta ei oo mainittu ollenkaan vaan mainitaan koko yhtiön tontin vuosivuokra, josta ostajaehdokkaan pitäisi sitten jotenkin osata jyvittää se vuokra katsomalleen asunnolle. Mikä on usein käytännössä mahdotonta, koska ei edes tiedä, jyvitetäänkö tonttivuokra osakkeiden vai neliöiden perusteella saati että mitkä osakkeet asunnolle kuuluvat tai mikä on yhtiön asuntojen kokonaisneliömäärä. 

Pitäis määrätä asuntoilmoituksiin pakolliseks velaton omatontillinen hinta arvioituna jollain sovitulla korkotasolla. 

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 17.8.2019 11.04
hauturi kirjoitti:
Rogue kirjoitti:

Mikäköhän noiden spämmiattackien bisnesmalli on? Siis noiden joita nyt pukkaa etusivulle kovaan tahtiin. 

En tiedä juuri noista, mutta yksi malli on houkutella klikkaamaan linkkiä, josta tarttuu sitten kiva haitake, jolla voi vakoilla pankkitunnuksia, salasanoja jne.

Ihmettelin noita just siks kun ei edes ollut linkkiä.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 17.8.2019 08.50

Mikäköhän noiden spämmiattackien bisnesmalli on? Siis noiden joita nyt pukkaa etusivulle kovaan tahtiin. 

Näytä koko viesti
Mixed Martial Predictor - 16.8.2019 07.53

Tuollaista olisi luvassa la-su yönä. Daniel Cormier on yksi suurista suosikeistani koko rosterissa, kaikki painoluokat mukaan lukien. Mahtava urheilija, kivikova luonne, pätevä kommentaattori ja hauska läpänheittäjä. Virallisella listalla p4p ykkösenä ja omalla listallanikin aivan kärjen tuntumassa ainakin jos annetaan vähän heavy weight -tasoitusta. Cormierin "tragedia" on toistaiseksi Jonesille kakkoseksi jääminen, mutta en usko tämän pidemmän päälle kauheasti kaivelevan. Legendoja tehdään tuollaisissa draamoissa enkä usko että DC:n legacy olisi ainakaan hohdokkaampi ilman Jones-otteluita. 

DC vs Miocic yesyes

Olen 100% DC:n bandwagonissa, mutta hänelle tarjotut 1.7-1.8 kertoimet eivät juuri houkuttele. Ensimmäisessä kohtaamisessa löin DC:tä kun kerroin oli kolmen pinnassa ja sain ihan mukavat palautukset. Stipe oli silloin aiheellisesti ennakkosuosikki selvästi isompana miehen joka oli lähiaikoina voittanut käytännössä kaikki kovimmat raskassarjalaiset. Nyt tilanne on mutkikkaampi. DC tyrmäsi Stipen edellisessä matsissa, mutta toisaalta siihen asti mentiin pitkälti Stipen määräämässä tahdissa. Ymmärrän tavallaan että jos tyrmää vastustajan, defaultti olisi, että on seuraavassa kohtaamisessa ennakkosuosikki. Mutta. Jos miettii mitä on tapahtunut edellisen kohtaamisen jälkeen, niin DC on kyllä ottanut sen jälkeen yhden helpon voiton ja Stipe reilaillut sivussa. Toisaalta DC:llä on ollut loukkaantumisia kun Stipe taas rauhassa ja ilmeisesti terveenä treenaillut tähtäin koko ajan uusintaottelussa. DC:n motivaatiokin on hieman kyseenalainen, koska ei olisi halunnut edes otella Stipeä vastaan. Ei ole juuri voitettavaa. Stipellä taas olisi paljonkin voitettavaa revanssissa ja p4p-kuninkaan kukistamisessa. Fyysiset ja tekniset statsit ovat "teoreettisesti" edelleen Stipen puolella vähintään samassa määrin kuin ensimmäisess kohtaamisessa. Mies on isompi, ulottuvampi ja pystyy lyömään ja potkimaan etäämmältä. Koko/voima -edun pitäisi pystyä periaatteessa neutraloimaan DC:n tekninen etu painissa. Cormierin sauma näyttäisi olevan yksittäisissä kovissa osumissa ensimmäisen matsin tapaan. Näillä spekseillä saamani 2.30 Stipelle on houkutteleva, koska pidän miestä lievänä suosikkina tai korkeintaan 50-50.

Pelasin suoran voiton lisäksi hieman Stipe by decision, koska DC on niin kova ja sinnikäs että vaikea nähdä taipuvan ennen täyttä aikaa. Vähän ristiriitaiset fiilikset kun sydän täysin DC:n puolella laugh

Stipe @ 2.30 (Stars) + Stipe by decision @ 7.00 (Stars)

 

Anthony Pettis vs Nate Diaz yes

Tää on hauska matsi. Diaz otti 3 vuotta huilia McNuggetsin jälkeen ja nyt takaisin tositoimiin. Mahdoton sanoa missä hapessa Nate on mutta ainahan se jaksaa painaa. On ulottuvampi kuin Pettis ja huitoo järjettömällä volyymilla. Jotenkin kuitenkin epäilyttää että voi olla vähän ruosteinen. Lisäksi Natella on heikkoutena alapotkut, joita Pettis osaa tarvittaessa ilkeällä tavalla viljellä. Pettisin viime aikainen formi yhdistettynä tuohon alapotkuedgeen saa mut kallistumaan miehen kannalle. Tässä matsissa voi tapahtua melkein mitä vaan, mutta en usko kummankaan kellistyvän ennen täyttä aikaa. 

Pettis by Decision @ 2.75 (Stars)

 

Paulo Costa vs Joel Romero yes

Kahden UFC:n kovimman lihasjyrän kohtaaminen. Kumpaakin epäilty jatkuvasti roinaamisesta ja Joel ehti kerran kärähtääkin. Kävi kuitenkin niin, että joku lisäravinne oli ilmeisesti todistettavasti ollut tainted ja Joel sai laitettua kärynsä tämän piikkiin. Kaiken huippuna kyseistä roinajauhoa myynyt firma on ilmeisesti oikeusteitse velvoitettu korvaamaan Joelille vähän vajaa 30 megaa "aiheutuneista tulonmenetyksistä ja mainehaitasta".

https://www.bloodyelbow.com/2019/5/29/18643705/yoel-romero-awarded-27-45-million-after-winning-tainted-supplement-lawsuit

Hulluja noi jenkit surprise Mitäköhän Suomessa olis saanu? Oikeudenkäyntikulut ja kilsakorvaukset? Toi on yks syy miks kallistun tässä Borrachinhan (Costa) suuntaan. Jos Joel on oikeasti saamassa noi massit niin mikä on motivaatio treenata ja tapella häkissä 40v ukolla? Nähtäväksi jää. Tässä on nyt kaks ihan karmeeta ruhjojaa - joskin vähän eri tyylisiä - vastakkain ja anything can happen. Jotenkin Joelin ikä ja potentiaalinen motivaation puute taivuttelee mut kuitenkin nuoremman leijonan leiriin. Joelilla on tapana hyytyä muutamaan otteeseen matsin aikana ja sitten pudottaa vastustaja kanveesiin yllättävällä räjähdyksenomaisella spurtilla kun on hetken kerännyt voimia. Luotan nyt siihen että tankki täyttyy entistä hitaammin ja Borrachinha ruhjoo voiton väkisin ennemmin tai myöhemmin.

Costa @ 2.30 (Stars) + Costa KO&TKO @ 3.25

 

 

Näytä koko viesti