Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 10.11.2020 12.51

juha88 kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

...

 

Mulla on aika varma muistikuva että Betfairin vedot voittaa vaikka Biden kuolisi nyt. Ne on äänestystuloksesta, Biden-Harris tiketti on se mitä on äänestetty, vaikka sitten virkaan astuisi lopulta varapresidentti.

 

Betfairin säännöt: "This market will be settled according to the candidate that has the most projected Electoral College votes won at the 2020 presidential election. If any candidate withdraws for any reason, including death, all bets on the market will stand and be settled as per the defined rules."

Eikös nuo projected Electoral College votes mene Harrisille, jos Biden kuolee? 

Eiks "projected electoral college votes" tarkoita jossain vaiheessa ennustettuja valitsijamiesääniä? Eli oleellista on se, mistä ja milloin tämä ennustus tsekataan. Tuosta Betfairin ehdosta tämä ei suoraan selviä. Esim CNN on jo ennustuksensa antanut ja jos se ratkaisisi vedon, olisi Biden voittaja vaikka kuolisi ennen virallista pressaksi julistamista. Jos Biden taas kuolisi jo ennen ennustuksen "tsekkaushetkeä", en osaa sanoa miten tämä vaikuttaisi. 

 

Eli kuten JR jo kerkesi edellä toteamaan, mullekin epäselvää mitä nuo "projected votes" ovat ja milloin ratkeavat. 

Tämän epäselvyyden takia itsekin hieman varmistelin ja laitoin Kamalalle pienen vedon @ 470. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 9.11.2020 11.36

Okei, hyvä tietää. Aika harhaanjohtavasti se systeemi sitten näyttää tyrkyttävän profitin kotiuttamista. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 9.11.2020 11.14

Artsipappa kirjoitti:

 

Ekspo kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

 

Rogue kirjoitti:

Herättääks toi tän hetkinen Biden 1.06 Betfairilla mitään mietteitä? Tai "popular vote winner" 1.02?

 

No samaa kun mm jääkiksessä kun Kanada johti kolmannessa erässä Suomea 4-0 ja oli prematch iso favo JA Veikkaus antoi silti yhä kanadan voitolle livessä 1,05 jotta tuularit sai painaa Suomea. Jengi ei halua lyödä betsejä, jossa voittaa muutaman prossan / aina on suhteessa enemmän niitä, jotka haluaa koittaa pikkusummalla isoa kalaa (koska kyllähän se Suomi JOSKUS vetää 5 maalia kolmanteen erään....tosin äärimmäisen harvoin). Sit on kans niitä, jotka haluaa seiffata isoa betsiä tai tarvii rahat nyt eikä haluu riskiä, että voitonmaksu venyy.

Et tos on kaikenlaista kuten et Biden kuolee koronaan/johonkin ennen kuin tulee valituksi tms. Mut ylikertoimia toki, allin vaan.

Kevensin lisää Cityconia, nyt 7,69e.

 

Eikö tässä ole kuitenkin ole se fundamentaalinen ero, että veikkauksen kannattaa antaa se etu Kanadalle koska betit valuu pääosin Suomella? Jos taas Biden nyt 99,9% niin kuka hyötyy tarjoamalla 1,06? En ole perehtynyt Betfairin cash out toimintoon tai muita keinoja joilla saa rahat tilille asap niin en ota kantaa näiden vaikutusta kertoimen "vääristymään".

 

Betfair exchangessa et saa siis koko summaa itsellesi vaikka Cash outtaat. Se tasaa kaikki mahdolliset vedot samaan, summaan tekemällä automaattisia vetoja tarjolla olevista kertoimista. Saat siis maksimissaan vain omat panokset takaisin. Mahdollisia voittoja pitää odottaa vedon ratleamiseen saakka. 

Ei kai toi voi pitää paikkaansa. Kyllä Betfair mulle ainakin näyttää tarjoavan voittojen cashouttia. En ole kokeillut painaa sitä nappia, mutta en ymmärrä miten se voisi tarkoittaa oman panoksen palauttamista kun tarjoaa cashouttina tiettyä "profit" summaa, joka on selvästi panostani suurempi. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 9.11.2020 04.41

Kuolemariskin yms saa kait pois lyömällä demareita voittajaks. Sille saa 1.05. Pitää miettiå viittiikö ottaa tosta monen viikon stressiä pienen voiton takia.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 9.11.2020 03.52

Herättääks toi tän hetkinen Biden 1.06 Betfairilla mitään mietteitä? Tai "popular vote winner" 1.02?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 9.11.2020 01.19

WD40 kirjoitti:

Lay Trump näyttää kertoimeksi 16. Mitä se käytännössä tarkoittaa, jos tuohon lyö esim. 100€ ja Biden valitaan?

100 euron "lyöminen" tuohon tarkoittaa, että tarjoat vastapuolelle Trump-vetoa kertoimella 16, jolla voittaa 100 e. Ts vastapuoli laittaa vajaa 7e likoon, jonka saat itsellesi mikäli Biden voittaa. Mikäli Trump voittaa menetät 100 euroa. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 19.10.2020 09.39

Okei, täytyy tutustua ainakin pohjallisskeneen. 

Onkohan muuten olemassa jotain absoluuttisesti terveellisintä juoksualustaa vai riippuuko siitä, mikä paikka itsellä on alttein hajoamaan? Mulla esim asfaltti tuntuu aika kivalta juosta, mutta ilmeisesti on rankka just polville. Polvivaivoista taas en itse ole juuri kärsinyt. Toisaalta joskus Thaimaassa tuli juostua paljon rantahiekassa ja se on ainoa alusta mistä olen polviin jotain ongelmia saanut. Eli tosi pehmeä voi ilmeisesti olla pahempi kuin kova joissain tapauksissa. 

Tyypillisesti juoksen metsässä kulkevilla kovahkoilla hiekkateillä. En tiedä ovatko hyviä alustoja, mutta ainakin se hiekka liikkuu sen verran jalkojen alla ettei vie eteenpäin samalla tavalla kuin asfaltti puhumattakaan kumisesta juoksuradasta.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.10.2020 01.37

Kun tota juoksua ilmeisesti aika paljon harrastelet niin siihen liittyvä kysymys:

Minkä verran on kokemusta erinäisistä rasitusvammoista tai vastaavista? Itsellä nyt yrityksenä parantaa cooper-tulosta, mutta projektia hidastaa merkittävästi se, että jatkuvasti tulee jotain kremppaa. Esim. intervalleja vetäessä nyt jo 2 kertaa muutaman kuukaden sisään kipeytynyt pohje (eri pohkeet) todella pahasti silleen, että epäilen sieltä katkenneen joitain lihassäikeitä (Hesarin juoksuartikkelin mukaan kuulosti katkenneilta jänteiltä tää fiilis mikä on). Nää on mulle ihan uusi vammatyyppi, jollaista ei ole muissa lajeissa kohdalle osunut (ei edes fudiksessa jota pelaillut melkein 40v ja jossa aika paljon juoksennellaan). Vaatinut noin 2-3 viikon huilin että pystynyt taas juoksemaan. 

Toki tässä päälle 40v iässä kaikenlaista tulee helpommin. Mut onko hajua että onks nää pohjevammat tyyliin standardeja juoksemista aloitellessa ja onko ongelmaa ennaltaehkäistävissä jotenkin?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 12.10.2020 03.09

Yks anekdootti lisää:

Mulla oli peruskoulun päättötodistuksessa matikka ja fysiikka 10 ilman mitään vaivannäköä. Jatkoin lukiossa samaan malliin (ei läksyjä, tunnit hölisin kaverin kanssa Championship Managerin viimeisimmistä käänteistä) ja tuloksena oli pääosin jotain 5-7 välin arvosanoja, paitsi todennäköisyyslaskennasta muistaakseni sillä "intuitiolla" otettu 9. Sitten yliopistolla matikan pitkän sivuaineen (laajuudeltaan vähän pienempi kuin lukion pitkä matikka, mut vaikeempi).kursseista lähinnä nelosia ja vitosia kohtuullisella vaivannäöllä, eli täysiä tai lähes täysiä pisteitä. 

Epäilen olevani suht hyvä matikassa, mut en sillä tasolla että todistelisin jotain teoreemia aksioomista lähtien päässäni. Väitän kuitenkin että suurin osa jengistä jotka sanoo saavansa lukion pitkästä matikasta kymppejä "tekemättä mitään" puhuu shaissea, koska jos ei oo "tehny mitään" ei edes tiedä mitä tehtävissä kysytään. Pitkä matikka muuttuu sen verran vaativammaks vs yläaste, että tietyt asiat on pakko opetella ja painaa mieleen eikä ratkasut aina oo johdettavissa suoraan tehtävänannossa näkyvillä olevista palasista. Pois lukien just se todennäköisyyslaskenta (ja pari muuta osa-aluetta), jossa ratkasut yleensä on lukiotasolla johdettavissa niistä tehtävänannon palikoista ilman pohjatietoja. 

Eli esim läksyjä tekemättä ja kokeisiin lukematta voi toki näppärillä aivoilla pärjätä jos on kuunnellut tunnilla tai kuuntelematta voi pärjätä jos on käyny ne aihepiirit itekseen läpi. Mut vaikea uskoa että kovin moni hallitsis intuitiivisesti sinejä, cosineja tai vaikka integrointia tietämättä mistä siinä on kyse. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.9.2020 09.01

Pollster kirjoitti:

 

(Sivuhuomio: Oman pienen lisämausteen vaaleihin tuo korkeimman oikeuden tuomarin valinta juuri ennen vaaleja. Asia, joka jos olisi jätetty tulevan presidentin päätettäväksi, olisi potentiaalisesti aktivoinut demokraattiäänestäjät vaaliuurnille. 

Eikö toisaalta samalla logiikalla Trumpin olisi kannattanut viivyttää tuomarin valinta vaalien jälkeiselle ajalle, pakottaakseen vastahakoisen osan republikaaneista tukemaan itseään? En tosin tiedä oliko hänellä mahdollisuuksia sitä viivyttää. 

Onko sulla joku syy olettaa, että ennen vaaleja tapahtunut tuomarin valinta passivoi demareita enemmän kuin republikaaneja? 

Näytä koko viesti