Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 13.9.2020 08.48

Okei, olin jostain syystä kuvitellut sun olevan lähempänä 40v kuin 50v. Eli toki 50v:na 2800 onkin tosi kova tulos. Itsellä (lähempänä 40v) suurin este kehitykselle tuntuu olevan se, että koko ajan tulee pausseja milloin flunssan, milloin takareiden tai pohkeen kiristelyn takia. Jos saisi ehjän 5-6kk alle niin uskoisin 3 tonnia menevän rikki...

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 13.9.2020 04.46

Hait siis ilmeisesti tolla kierrosvauhdilla sellasta 2800m tulosta? Meinaatko ettei esim 3km menis vaikka ilmeisesti juoksentelet valtavia kilsamääriä per kk?

Mulla on ollu nyt korona-aikana kaverin kanssa 3km cooper-haaste johon lähdettiin ajankohtaisesti käytännön nollista juoksun suhteen, vaikka mulla onkin pitkä urheilutausta muista lajeista ja kaveri liikkuu jonkin verran muuten. Kesän alussa meni noin 1kk kevyen lenkittelyn jälkeen 2600m, mutta samalla tajusi että tohon 400m lisää vaatii jo vähän venymistä eikä ehkä tule ihan parissa kuukaudessa. Ideana oli alunperin ottaa se varsinainen haastejuoksu elokuun puolessa välissä, mutta se kaatui kun elokuu meni pitkälti erinäisissä flunssissa. Heinäkuun lopulla kuitenkin 2600m tuloksen vaatimaa tahtia pystyi jo ilman sydänkohtauksen partaalle ajautumista painamaan hieman pidemmänkin matkan, joten arvioin että siinä vaiheessa 2800m olisi varmaan ollut aika lähellä maksimia. 3km vielä kuitenkin ulottumattomissa.

Oon kuullut myös joltain maratoneja juoksevilta harrastelijoilta, että cooper-tulos saattaa huidella siinä 2600-2800m paikkeilla. Jotenkin olisin kuvitellut isompaa korrelaatiota cooperin ja 42km juoksemiseen kykenemisen välillä. Itsellä ei olisi nykyraihnaisuudella mitään jakoa pysyä kasassa 42km matkaa, mutta silti ilmeisesti cooperissa olisi saumat ihan ookoo tulokseen suht lyhyelläkin treenillä. Kai nuo pidemmät matkat ja cooper ovat sitten vielä kauempana toisistaan lajeina kuin mitä aiemmin kuvittelin. Vai käsitinkö raporttisi jotenkin väärin ja oikeasti painelet kevyesti päälle 3km hyvissä olosuhteissa?

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 7.9.2020 10.51

Jeans kirjoitti:

 

Jos kokeneella rutinoituneella pussiin keräilijällä kestää 10min jonkun tilauksen kasaamisessa, niin normiasiakkaalta menisi varmasti vähintään 20min. Siihen matkat päälle niin säästyy yli puoli tuntia, joka voi jo itsessään olla asiakkaalle sen 10e lisäkulun arvoinen. Kun kuitenkin ottaa kaikki yllä mainitsemani säästöt myös huomioon, ruokakauppa voi myydä tuotteitaan halvemmalla netissä kuin livenä (ainakin ennen kotiinkuljetusmaksua, mahdollisesti myös sen jälkeen kun prosessi tehostetaan tarpeeksi isossa skaalassa). Uskon myös hyvin sen, että alkuvaiheessa tämä on tappiollista toimintaa, kunnes saadaan tarpeeksi skaalattua ja tehostettua prosessia.

 

Noissa kuljetuksissa on suvereenisti isoin value lapsiperheille. Meillä esim. tyypilliseen kaupassakäyntiin menee kokonaisuutena 1,5-2h kun pitää ostaa levoton määrä tavaraa kerralla ja lapsi vaatii saada "ajaa" helvetin kömpelöllä autokärryllä koko monsterimarketin läpi. Siinä ei paljon 10e lisä 200e laskussa paina kun välttyy tolta parin tunnin säädöltä. Bonuksena kun valitsee rauhassa himassa ostokset netissä, tulee unohduksia vähemmän ja toisaalta ehkä myös turhia ostoksia. Joskus otetaan nouto jos sen saa sopivasti esim paluumatkalle duunista. Maksaa 5e. Kätevä systeemi sekin. 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 6.9.2020 04.25

Osaako joku sanoa mitä ihmettä tarkoittaa "korkotili" Coinmotionissa? Tällä hetkellä väittävät esim Bitcoinien tallettamisesta korkotililleen maksettavan noin 5,5% vuosikorkoa. Onko tässä joku massiivinen ylimääräinen riski vs se että pitää niitä coineja siellä saman firman normaaliss lompakossa?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.8.2020 11.01

pyrzi kirjoitti:

 

Rogue kirjoitti:

 

 

Okei, en tajua tosta mitään. Selvyyden vuoksi: muodostuuko "tuotto" viime kädessä uusien sijoittajien tuomasta rahasta pyramidimeiningillä vai jonkin todellista hyötyä jollekin tuottavan tuotteen/palvelun myymisestä? Onko curve-protokolla jotain millä joku konkreettisesti tekee jotain hyödyllistä?

 

 

Curve-protokollan "tuote"  on likviditeetin tarjoaminen älykkäänsopimuksen kautta markkinoille, josta palkkiot maksetaan ns.korkotuloina ja hallinto tokeneina. Itse likviditeetin tarjoaminen älykkäidensopimusten kautta ei ole mikään uusi juttu, sitä on harrastettu jo jonkin aikaa. Villityksenä nyt on tullut kun lisäksi maksetaan näitä hallinto tokeneja ja niiden arvot on tupannut nousta käsittämättömiin lukuihin, minkä johdosta monet on tehnyt todella hyvää tuottoa, joka herättänyt lisää kiinnostusta ja tuotot nousseet entisestään jnejne. Eli sijoitettu pääoma tuottaa korkotuloja + näitä kyseisen protokollan tokeneja joilla voi äänestää protokollaa koskevissa asioissa, myydä eteenpäin tai jossain tapauksissa laittaa tuottamaan lisää. Täysin turhaa touhua ei siis kaikki projektit ole, vaikka turhia projekteja ja huijauksia on paljon. Normi kaduntallaajalle ei näistä mitään hyötyä kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole. Uusia innovaatioita kuitenkin tulee koko ajan, jotka voivat vuosien saatossa muovautua merkittäviksikin sovelluksiksi osaksi arkipäiväisiä järjestelmiä. Kyseessä tällä hetkellä lähinnä aiheesta kiinnostuneiden sijoittajien villilänsi, missä meno tosiaan aika villiä (monet pitää alle 100% vuosituottoja huonona ja yli 1000% alkaa olemaan kohtalainen). Harva projekteista tuskin on käynnissä enää vuoden tai parin kuluttua ja suurinosa defi-sijoittajista varmaan tietääkin, että meno ei varmasti tule jatkumaan samanlaisena loputtomiin, mutta takovat niin kauan kun rauta on kuumaa. Defi projekteissa tällä hetkellä rahaa kiinni yli 7mrd$.

Kyseessä melko monimutkainen ja tekninen aihe. Ei meinannut itsellekkään alkuun aueta vaikka kryptoja ja lohkoketjuja jo tovin seuraillut, enkä tiedä ymmärränkö täysin vieläkään kun koko ajan muuttuu ja tulee uutta. Ehkä tästä videosta asia hieman aukenee, mikäli aihe kiinnostaa: https://www.youtube.com/watch?v=ClnnLI1SClA&t=333s
Kannattaa kuitenkin varata reippaasti aikaa perehtymiseen ennen kuin hyppää mukaan. 

Kiitos pyrzi, tämä oli valaiseva vastaus ja juuri tätä hain. Vaikka en tuota teknologiapuolta tajuakaan.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 27.8.2020 12.47

itse peesailen intuitiolla että "tuskin huonommin menee kuin arpomalla" enkä laita isompia paukkuja yhteen heppaan, joten ei ihmeempiä paineita täältä päin. Peesailun ongelmana on, että kun pelaa aika pienillä panoksilla niin liikkeissä mukana pysyminen käy turhan kalliiksi. Tästä syystä jäin esim pikkupron aspire, netent, ja cibus -kelkoista pois, kun niitä ei saanut mistään järkevillä kuluilla. Pikkasen harmittaa jälkeen päin. 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 27.8.2020 11.46

Toki peesaillessakin valitaan peesailtavat ja ne yksittäiset osakkeet, mutta siinä puhutaan kuitenkin hieman erityyppisestä ajankäytön ja vaivannäön tasosta kuin siinä, että otat haltuun yritysten tilinpäätösten luennan ynnä muun mitä vaaditaan yritysten arvottamiseen. Mun pointti oli nimenomaan se, että olen tulkinnut Akia siten että pitää "kenelle tahansa järkevälle" taloudellisesti kannattavana opiskella tätä yritysten arvottamista siinä määrin, että poimimisella alkaa saamaan edgeä esim indeksisijoittamiseen ja ilmeisesti myös peesailuun verrattuna. Tämä logiikka ei ole auennut.

Ton sun jälkimmäisen pointin allekirjoitan, mutta tuon tyyppinen erilaisten elämänriskien hallintaan perustuva poimiminen ei edellytä suurempaa vaivannäköä eikä mielestäni ole se, miksi Aki on yrityksiin perehtymiseen ja poimintaan yllyttänyt. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.8.2020 11.18

TheSouthSeaCompany kirjoitti:

 

Rogue kirjoitti:

Eli tuo 90% vuosituottoko perustuu siis hedgefundin tuotosta saatavaan siivuun? Mitä tarkoittaa markkinaneutraali hedgefund tässä tapauksessa ja mihin se sijoittaa?

 

90% on siis tämänhetkinen tuotto kyseiseen "rahastoon" sijoittaville ja syy sen nopeaan kasvuun. Markkinaneutraali tarkoittaa että vault ei osta ja pidä (tai shorttaa) mitään instrumenttia, vaan sijoittaa vain dollareita (stablecoineja). Tuottojen pääasiallinen alkuperä on Curve-protokolla.

Okei, en tajua tosta mitään. Selvyyden vuoksi: muodostuuko "tuotto" viime kädessä uusien sijoittajien tuomasta rahasta pyramidimeiningillä vai jonkin todellista hyötyä jollekin tuottavan tuotteen/palvelun myymisestä? Onko curve-protokolla jotain millä joku konkreettisesti tekee jotain hyödyllistä?

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 27.8.2020 11.07

Musta Akin perustelut ei oo kyllä lähteny ollenkaan tosta kulmasta, että harrastakaa poimintaa koska se on niin kivaa. Toki itse sanonut saavansa siitä kicksejä, mutta perustelut on lähteny markkinoiden tehottomuudesta ja poiminnan taloudellisesta kannattavuudesta "yhtään osaavalle". Uskon että useimmat gamblaamisesta tykkäävät ymmärtävät harrastaa poimintaa ilman suurempaa kannustamistakin. 

Harrastan itsekin satunnaisesti poimintaa ihan kicksien takia ilman mitään yhtiöihin perehtymistä.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 26.8.2020 01.10

Tää JR:n suht passiivinen peesailustrategia on sama, mitä itse olen päätynyt pitämään jollain triviaalihkolla tavalla järkevänä jos ei halua pysytellä indeksisijoittajana. Mulle ei oo ikinä auennut Akin näkemys, jonka mukaan about kenen tahansa logiikan alkeiskurssilta selvinneen kannattaisi perehtyä yhtiöihin ja harrastaa itsenäistä osakepoimintaa. Jos Aki & co on käyttäneet vuosikymmeniä aiheen opiskeluun ja jakaa tiedot toimeksiannoistaan täällä ilmaiseksi (eivätkä omilla ostoillaan juuri heiluta markkinahintoja), miksi ihmeessä kuvittelisin että saisin kohtuullisella vaivannäöllä mitään edgeä suhteessa Akin & co peesailuun? Luultavasti useimmille vaikea saada edgeä edes indeksiin, joten varmaan vielä vaikeampaa saada edgeä alan ammattilaiseen joka väittää biittaavansa indeksin. 

Ehkä kuulun siihen porukkaan joiden Akinkaan mielestä ei kannata osakepoimintaa harrastaa, koska en sen kannattavuutta ymmärrä smiley

Näytä koko viesti