JR:n allokaatioblogi -

Oliks tän saagan juuret muuten alunperin jossain 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun casino-ympyröissä silleen, että ootte olleet siellä naamatuttuja ja ehkä jopa jonkinlaisissa puheväleissä keskenänne? Mulla alkaa hämärtyä muistikuvat edesmenneen foorumin ajoilta.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Voi olla joo etten pysy kartalla kaikista nimimerkeistäsi ja siksi aliarvioin aktiivisuutesi. Mut kai nyt siinä osun kuitenkin oikeaan, että näitä hooceen intensiteetin jaksoja tulee sillain harvakseltaan? Näitä jotka saa jengin hermostumaan ja sulle bannit taas vähäks aikaa. 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Musta tää on ihan eeppistä nettifoorumikulttuuria, että sama "foorumihullu" tekee vuosikymmenien ajan satunnaisia mutta intensiivisiä comebackeja näihin pitkälti muutaman vakiotyypin pitämiin blogeihin. En ehkä näin sivustaseuraajana osaa eläytyä siihen, miksi Dharmasta hiillytään niin voimakkaasti. Toivottavasti jengi jaksaa painaa ja vielä esim 2060-luvullakin on olemassa joku Akin ylläpitämä "tieto"-päätteinen foorumi, jossa JR ja PikkuPro kirjoittavat eläkeläisblogejaan jostain palmunlehvien alta ja Dharma trollaa kiikkustuolista näppäimistö sauhuten (tai suoraan jonkun neuralinkin välityksellä).

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

Ok, luin joskus aikoinaan jenkeissä suositun Okcupidin pyörittäjien julkaisemia statseja oman saittinsa meiningistä. Siellä sukupuolijakauma tuskin oli noin kärjistynyt, mutta huomion kertymisen polarisaatio Tinderin tavoin aivan eri luokkaa miehillä ja naisilla. Eli naiset saivat miehiin verrattuna tasaisemmin likejä/mätsejä tai mitä siellä olivatkaan ja miesten osalta top10-15% vei leijonanosan huomiosta. Julkaisivat myös etnisyyden perusteella jaoteltuja statseja, joista ilmeni aika merkittävääkin "syrjintää". Lisäksi sieltä taisi nousta esille, että kaikenikäiset miehet pommittavat hullun lailla 20-24v naisten segmenttiä pääosin erittäin heikoin tuloksin. Ei kauheen hedelmällinen kokonaisuus enemmistön käyttäjistä kannalta.

Olis muuten mielenkiintosta nähdä kokeilu, jossa joku alunperin monogaminen suht tyypillinen heteropari avaisi suhteensa ja ryhtyisi aktiivisesti säätämään ympäriinsä. Vielä sellasella mausteella, että naisosapuolella olisi poikkeuksellisen suuret menohalut. Veikkaan että tällasessa casessa aika monella miehellä lopulta ongelmaksi muodostuisi se, että käytännössä se avoin suhde näyttäisi siltä, että oma nainen käy jatkuvasti panemassa milloin ketäkin ja itse toimisi lähinnä sivustaseuraajana :) Kuitenkin  "keskimääräinen mies" on juuri se hieman ylipainoinen kaveri, joka tinder-profiilissaan esiintyy kalansaaliinsa kanssa bisse-tölkki kädessään ja swaippailee pari päivää saadakseen yhden mätsin. Siinä ei välttis avoimen suhteen edut realisoidu kauheen vahvoina, vs mitä ne realisoituu keskimääräisellä naisella joka sattuu pitämään irtosuhteista ja säätämisestä.

Mainitaan vielä disclaimerina, että onhan naisillakin tietty tossa omat hankaluutensa, vaikka estoja ei oliskaan. Eli esim. se että miehissä on läjäpäin hulluja, väkivaltatyyppejä yms joita sitten joutuu väistelemään.

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -
PikkuPro kirjoitti:

1) statsien mukaan Tinderissä olis kymmenen kertaa enemmän miehiä kuin naisia. Miehet Tinderin mukaan tykkää 10% ilmoista, naiset 0,7%. Tämä tarkoittaa, että naiset saavat keskimäärin 150 kertaa likejä miehiin verrattuna. Naiset, joiden kanssa oon asiasta jutellut Suomessa, järjestelmällisesti kykenevät ottamaan sitä tulvaa vastaan muutaman päivän max kun on niin overwhelmed. Tasokkaat naisilmot saavat Helsingissä tuhansia likejä päivässä, alussa. Sellanen matikka laugh.

Mistä oot saanu noi statsit? Kiinnostaa, koska jo ennen Tinderin tuloa aikoinaan pohdiskelin että mikäli tuollainen appsi tulisi niin meininki varmaan olisi suunnilleen kuvatun kaltaista. 

Yleisenä kommenttina blogiin:

Eiks toi monoilu vs muut suhdemuodot ja niiden "sopivuus" ole myös aika tilannesidonnaisia? Eli kun (kärjistettynä) sanot että olet nyt ymmärtänyt monoilun olevan perseestä ja sopivan itsellesi huonosti, niin eikö se kuitenkin tuntunut sopivan vähemmän huonosti pikkulapsiperhevaiheessa, jolloin ilmeisesti myös itse olit perinteisessä suhteessa? Itse en esim. ole oikeastaan koskaan kokenut monogamiaa kiinnostavaksi/järkeväksi, mutta silti pienen lapsen faijana monoilu rassaa paljon vähemmän kuin muulloin. Ei vaan ole aikaa jaksamista kummempaan säätämiseen eikä myöskään intoa riskinottamiseen minkään ylimääräisen ihmissuhdedraaman muodossa. Lapsettomana seurustellessa taas tuntuu puhtaalle hukkaanheitolle jättää eteensattuvia kiinnostavia petijumppasaumoja väliin vain siksi, että on jonkun kanssa suhteessa. 

En varsinaisesti tarkoita, etteikö perhevaiheessakin vois joskus sivusuhteet maistua. Siihen pahimpaan ruuhka-aikaan ei vaan koe menettävänsä niin hirveesti monogamiassa kuin mitä siinä lapsettomana menettää.

En myöskään usko (aidosti sisimmältään) monogamisten miesten olemassaoloon. Uskon miesten monogamian seuraavan puhtaasti rationaalisesta joskin ehkä tiedostamattomasti tapahtuvasta kalkyylista, jonka lopputuloksena järjestely todetaan paremmaksi kuin tarjolla olevat vaihtoehdot. Mutta jos miehelle olisi ilman kummempia kustannuksia/riskejä omalle suhteelle mahdollista pyörittää useampaa hoitoa samaan aikaan, tuskin kovin moni pistäisi hanttiin. Toki sama pätee myös osaan naisista, mutta naisten kohdalla uskon olevan enemmän sellaisia yksilöitä, jotka oikeasti eivät halua useita seksikumppaneita, vaikka sellaisia voisi ilman sosiaalista stigmaa ottaa. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -

Okei, kuulostaa epämääräiseltä. Näin nettiaikana tuntuis vähän vaikeelta määritellä kovin selkeesti mikä on "suomalaisille mainostamista". Koska näiden blokkien pitäis astua voimaan? Ilmeisesti nyt etukäteen vois talletella normaaleilla metodeilla minne huvittaa ja sitten jatkaa pelaamista hamaan tulevaisuuteen ilman ongelmia kotiutusten suhteen.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -

Miten tuo maksublokkiasia nyt onkaan menossa ja millä aikataululla? Kotiutuksia ei ilmeisesti blokata mistään, mutta blokataanko talletukset kategorisesti kaikilta ulkomaisilta saiteilta? Ilmeisesti blokkien kiertäminen ei myöskään ole laitonta?

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

JR:

"Siis mua pöyristytti se, että oon varma että toi systeemi on täysin puolueellinen ja todennäköisesti hyvin syrjivä. Näytät jotenkin sen lipuntarkastajan näkökulmasta "kunnon kansalaiselta", joten sua kohdellaan näin. Oon aika varma, että tilanne ois muuttunu jos ois tehty susta esim sopivan nuori, puettu jotenkin enemmän pummiks/hipiks, tai vaihdettu ihonväriä."

Tollanen tarkastajan fiiliksiin perustuva systeemi on varmasti "syrjivä" johonkin suuntaan mutta vaikee sanoa mihin. Yleensä lähtisin betsailemaan tälläsiä hlön omasta edusta liikkeelle lähtien, jolloin vaaka ei kyllä kallistuis siihen suuntaan, että eniten hakeuduttais konfliktiin hankaliksi oletettujen asiakkaiden kanssa (jollaisiin kuvittelen että viittasit). Noi konfliktithan on kuitenkin ihan uutismediastakin tuttuja mitä tarkastajien ja hankalampien asiakkaiden välille syntyy. Itse kuvittelisin että joku keski-ikäinen tarkastajarouva pitäisi tarkastustilastonsa kunnossa mieluummin helpon kuin vaikean kautta. 

Mutta selvyyttä tähän emme saa ilman empiriaa.

Näytä koko viesti
Sähköpotkulaudat -

Mietin että tossa E-wheelsissä esim on latauspiuhan reikä hyvin lähellä maantasoa ja se tulppa vähän väliä aukeaa itsekseen eikä varmaan muutenkaan kovin vedenpitävä. Voikohan se olla niin vedenkestävä että jos latausreikä auki ja uppoaa lammikoon niin ei ongelmia? Kai se on mahdollista. Pikkusateesta nyt tuskin on suurempaa haittaa melkein millekään laudalle.

Näytä koko viesti
Sähköpotkulaudat -

Mä otin viime keväänä ton E-wheelsin e2s v2 pro 2021. Eli vuoden vanhempi malli siitä mitä OP oli pohtinut yhtenä vaihtoehtona. Sitä ennen ajelin vuoden verran Xiaomin perusmallin pro versiolla, eli juuri tuolla mikä lähtee Verkkokaupasta noin 500 eurolla. Molemmista laudoista ihan hyvät kokemukset. Nykyisessä E-wheelsin laudassa vähän enemmän tehoa ja täyskumirenkaat, jolloin ei tarvitse pelätä kumin puhkeamista. Kovin nopeaa ja leppoisaa hommaahan sisäkumien vaihtaminen noihin ei käsittääkseni ole. Tässä mielessä olen tyytyväinen siihen että tuli valittua täyskumit. Toisaalta pitää todeta, että eron kyllä huomaa kyydin tasaisuudessa ja miellyttävyydessä. Eli jos ei koe kumien vaihtamisesta aiheutuvaa säätämistä ongelmana, kannattaa ottaa ilmarenkaat. 

Range molemmissa on käytännössä noin 25km. E-wheelsissä kai isompi akku, mutta koska tehoja vähän enemmän niin efektiivinen range about sama kuin Xiaomissa. Huomioitakoon, että se E-wheelsejä kauppaava nettikauppa myy monista malleista vaihtoehtoisia versioita, joista toisessa max nopeus on rajoitettu lain sallimaan 25km/h ja toisessa max nopeus voi olla esim 30km/h tai 40km/h ja sairaimmissa malleissa jopa 65km/h. Itsehän toki ajelen vain laillisilla, mutta kaverin lautaa joskus yksityisalueella testailleena voin todeta että se pieni buusti 25-->30km/h on aika kiva jos paljon ajaa. Hyödyllinen monessa mielessä. Sen sijaan en oikein näe mitä hyötyä olisi esim 40km/h+ vauhdeista, kun alkaa mennä tosi vaaralliseksi eikä ihmisten ilmoilla sellaisia vauhteja kauaa ajele ilman sakkoja.

Huoltovapaita menopelejä nuo eivät kyllä ole vaikka ihan ookoo tekoa. Xiaomi lähti huoltoon Verkkokaupan kautta kun ohjaustanko alkoi heilumaan miten sattuu. Huolto oli pätevä ja saivat kunnolla korjattua. E-wheels kävi huollossa jarrun ja parin muun ongelman takia ja tuli huollosta takaisin huonommassa jamassa kuin sinne viedessä (kävi siis muualla kuin Verkkokaupan huollossa). Huoltopaikkoja tuntuu olevan potkulaudoille käsittämättömän heikosti tarjolla. Ehkä niitä edelleen omistetaan yksityisesti melko vähän ja siksi huoltoa ei ole tarjolla muutoin kuin firmoille? Tässä mielessä Verkkokauppa on hyvä paikka laudan ostamiselle mikäli sieltä löytää mieleisen. Siellä takuuhuolto toimii erinomaisesti ja takuuajan jälkeenkin huolto onnistunee heidän kauttaan mikäli lauta on sieltä ostettu. Jos yhtään enempää tulee ajeltua, en oikein näe että ilman huoltoa selviäisi yhtä tai max kahta kautta pidempään. Toki jos on itse kätevä käsistään ja on aikaa säätämiseen, ongelma ei ole niin suuri.

Jos joku tietää hyviä lautojen huoltopaikkoja stadissa, otan mielelläni suosituksia vastaan. 

Sadekeli ja sähköpotkulaudat ei kyllä toimi kovin hyvin yhteen. Monilla laudoilla ei ohjeiden mukaan saisi ajaa ollenkaan sateella. Esim Xiaomi ei ollut virallisesti kai edes oikein kunnolla roiskeen kestävä. Nykyinen E-wheels on, mutta ei silläkään kovin terveellistä ole sateella painella ja tuskin isoihin lammikoihin uppoamista kovin hyvin kestää.

Näytä koko viesti