Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.11.2019 12.23

Jätät Jens noista sun sukupuolieropohdinnoista pois olennaisimman tekijän, mikä samalla sekä selittää sukupuolieroja että aiheuttaa niitä: lapset. 

Koska lisääntymiseen liittyvät sukupuolierot vaikuttavat niin merkittävästi miesten ja naisten insentiiveihin, on vaikea sanoa missä määrin erot aggressiossa tai riskinotossa (työmarkkinoilla) tai kiinnostuksenkohteissa ovat jotenkin "sisäsyntyisiä" ja missä määrin seurausta rationaalisista valinnoista insentiivit annettuna. Ts. voi olla, että jos tutkittaisiin ainoastaan minimaalisen marginaalista joukkoa naisia, jotka tietävät 100% varmasti jo 15-vuotiaina etteivät koskaan tule hankkimaan lapsia, ehkä erot erinäisten muuttujien suhteen olisivat pienempiä tämän joukon ja miesten välillä. Tähän viittaisi esim. se, että lesbot menestyvät heteronaisia paremmin työmarkkinoilla. Kuten myös se, että miesten ja naisten tulotasot lähtevät tutkimusten mukaan eriytymään vasta lisääntymisiässä 30v jälkeen.

En väitä etteikö miehissä ja naisissa olisi sisäsyntyisiä eroja. Mutta osa eroista toimii naisten eduksi työmarkkinoilla eikä musta ole erityisen selvää, että lisääntymisen vaikutus kontrolloituna miehillä olis kovin suurta edgeä useimmilla aloilla.

Mistään mitä sanoin ei toki seuraa tukea kiintiöille, koska todellisuudessa lisääntymistä ei ole "kontrolloitu" ja se vaikuttaa naisten potentiaaliseen työpanokseen negatiivisemmin kuin miesten. 

Näytä koko viesti
Mixed Martial Predictor - 5.9.2019 10.51

UFC 242 Abu Dhabi

Nyt olis kerrankin sirkus sellasilla leveyspiireillä, että matseja vois katsella livenä ihan prime timeen. Pääotteluna kutkuttava Khabib vs Poirier. Jälleen kerran päästään ihmettelemään pysyiskö joku pystyssä dagestanilaista gangsteria vastaan vai nähdäänkö taas 5 erää alistusta. Tähän en ihmeempiä vetoja kuitenkaan keksinyt, todennäköistä on että suuri osa ottelusta istuskellaan Poirierin koivet dagestanilaisessa puristuksessa. Kertoimet näyttävät ookoilta.

Azaitar vs Packalen

Suomen Teemu Packalen pääsee pitkästä aikaa esittelemään osaamistaan. Teemu on BJJ-mies joka on toivottavasti viime aikoina keskittynyt painin ja pystyotteun kehittämiseen. En oikeastaan tunne Teemun skill settiä erityisen hyvin, joten betsini perustuu tällä kertaa Suomen johtavan vapaaottelu koutsin ja podcast-persoona Jaakko Dahlbackan vihjeeseen. Jaakko nimittäin totesi podcastissa Azaitarin surkeaksi ottelijaksi. Teemulle tarjotaan voitosta kolmosta, joten miksipä sitä ei ottaisi kiinni "surkeaa ottelijaa" vastaan. Noh, kotikehä miehellä ja "surkeus" on aina suhteellista. Jaakkoon kuitenkin luotetaan.

Packalen @ 3.00 (Stars)

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 23.8.2019 12.47
null kirjoitti:

Just eilen juhlissa keskustelin vaimoni kanssa:

"Tiedän, ettet koskaan jätä minua."

"Mistä sinä sen tiedät?"

"Urasi on kiinni siitä, että perheemme pysyy yhdessä."

"Entäs sitten, kun lapset ovat aikuisia? Sitten en enää tarvitse sinua."

"Sitten olet vanha ja kiitollinen minusta."

 

Lapset on hyvä ja tehokas liima pitämään rationaaliset puolisot yhdessä, mutta erehdyt pahasti jos kuvittelet että toi "vanha ja kiitollinen" argumentti kallistais oddseja sun eduks. Naisilla on yllättävän matala kynnys erota turhaks kokemistaan äijistä eikä se kynnyksen korkeus älyttömästi näyttäis riippuvan omasta markkina-arvosta. Jos se ei oo susta taloudellisesti/sosiaalisesti riippuvainen etkä tarjoo tunnetasolla riittävästi niin tuut löytämään ittes äkkiä poikamiesluolasta. 

Mullekin tuli jossain vaiheessa yllätyksenä se että naisten eroomishalukkuuteen ei näytä juuri vaikuttavan ikä ja markkina-arvon lasku. Ei siis kantapään kautta vaan tästä on jotain ihan dataa olemassa. 

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 23.8.2019 12.21
null kirjoitti:

 

Kuitenkin omasta näkökulmastani tuntuu, että monet ottavat kauhean vakavasti asioita, jotka eivät ole niin vakavia. Siis antavat tunteilleen vallan. Kyllähän tunteet ovat todellisia, mutta niiden perusteella toimiminen on aina valinta. 

 

Joo mun näkökulmasta tuntuu ihan samalta, mut pointti onkin et useimmat naiset ottaa asioita vakavasti, antaa tunteilleen enemmän tai vähemmän valtaa ja toimii enemmn tai vähemmän niiden perusteella. Inhorealismi ei yleensä ole se mitä haluavat äijältään kuulla. 

 

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 23.8.2019 11.56

Täytyy sanoo et sulla on tosiaan jossain määrin poikkeuksellinen nainen jos on perillä tän+sun aikasempien blogien (tietyistä) sisällöistä eikä valita aiheesta mitään laugh

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.8.2019 09.04

Ike Kanerva ainakin on lähiaikoina puolustanut Veikkauksen nykymeininkiä esim. twitterissä. Yllättäen istuu Kokoomuksen "urheilumiehenä" Veikan hallituksessa nostamassa 2 kiloa kuussa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/287188-tapaus-veikkaus-neljalle-poliitikolle-turha-etuoikeus-arvo-yli-2000eukk

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.8.2019 03.35
Jeans kirjoitti:
Rogue kirjoitti:

Eli näin karkeesti katottuna tosi pieni tai olematon Hitas-alennus. Toki sitten yksityiskohdat kuten asuntojen laatu, sijainti yms. voi muuttaa arvioita reilustikin. 

Hyvä analyysi ja samaan lopputulokseen mäkin oon tullut. Tässä pitää vielä muistaa, että kun ostat hitas-kämpän niin luovut kunnon arvonnousun upsidemahdollisuudesta, ellet tiedä varmuudella, että tulet pitämään asunnon 30v (ja senkin jälkeen, että yhtikokouksessa äänestys hintarajoituksen luopumisesta menee läpi), joten ihan jo sen takia hitas-asunnon kuuluu mennä pienellä alennuksella

Sillä tarkennuksella, että tota upsidea saa käsittääkseni indeksin mukaisesti mutta ei sen enempää. Eli byrokraateilla on joku indeksi jota seuraten Hitas-asuntojen myyntihinnat määritetään myyntihetkellä. Voi siis tehdä voittoa suhteessa ostohintaan mikäli markkina noussut, mutta markkinahinnalla ei pääse myymään. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.8.2019 10.19
Jeans kirjoitti:

Perjantaina lähti hitas-arvonta käyntiin jätkäsaaressa sijaitsevista hitas-asunnoista. Ne ovat jotenkuten verrattavissa Hartelan markkina-hintaisiin Jätkäsaaressa sijaitseviin asuntoihin. Mitä sanoo Sijoitustiedon asuntosijoittajagurut, kannattaako laittaa arpaa sisään? Hartelan asunnoissa on aika sneakysti lisätty disclaimeri "Erillinen tontinvuokravastike on 5,29 euroa/m2/kk, joka ei sisälly hoita- eikä rahoitusvastikkeeseen."

Uusissa hitaksissa pitää siis odottaa 30 vuotta ennen kuin vapautuu hitas-hintarajoituksesta, joten käytännöss ostetaan sijoitusasuntoa, joka tulee olemaan vuokralla seuraavat 30v. Tän takia se on imo saatava selvästi (20%+) alle markkina-hinnan, jotta siitä sais tarpeeksi hyvää vuokratuottoa että olisi sijoituksena järkevä, koska en näe Jätkäsaaren markkina-hintaisia asuntoja erityisen hyvinä sijoituskohteina tällä hetkellä (johtuen siis Helsingin kiinteistömarkkinasta yleisesti eikä Jätkäsaaresta). Tietty eri asia jos etsii itselleen omaa asuntoa, jolloin pienempikin alennus varmasti kannattaa hyväksyä. Asuntojen tonttivuokran erojen vertailussa ei tee isoa virhettä jos konvertoi sen 4% diskonttokorolla asuinneliöhintoihin. 1e/m2/kk tonttivuokra eli 12e/m2 vuodessa on 12/0,04=300 euroa per neliö hintaeroa. Mun mielestä ei nää hitas-hinnat näytä erityisen houkuttelevilta.

Nopeesti vilkaistuna: esim. ton Hitas-kohteen about "huonoin" kämppä, 64,5m2 kaksio ekasta kerroksesta on velattomalta hinnaltaan 333 900e. Siihen päälle jos huomioi vaikka sillä 4% korolla vuokratontin, niin omatontillisena ton hinta olis noin 434 000e. 

Vastaavasti ens vuonna valmistuvasta vapaarahoitteisesta uudiskohteesta Bahamankadulta saa 67m2 kolmion tokasta kerroksesta omalla tontilla hintaan 445 900 €.

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/helsinki/14639155

Eli näin karkeesti katottuna tosi pieni tai olematon Hitas-alennus. Toki sitten yksityiskohdat kuten asuntojen laatu, sijainti yms. voi muuttaa arvioita reilustikin. 

Mun mielestä kilpailu/kuluttajansuojaviranomaisten pitäis puuttua kämppien hintamarkkinointiin. Noita vuokratonttien kustannuksia esim. piilotellaan luovilla tavoilla ja peruspulliaiselle on tuskasta hommaa tehdä vertailua kun ilmoitellaan miten sattuu. Usein vuokratontin asuntokohtaista kustannusta ei oo mainittu ollenkaan vaan mainitaan koko yhtiön tontin vuosivuokra, josta ostajaehdokkaan pitäisi sitten jotenkin osata jyvittää se vuokra katsomalleen asunnolle. Mikä on usein käytännössä mahdotonta, koska ei edes tiedä, jyvitetäänkö tonttivuokra osakkeiden vai neliöiden perusteella saati että mitkä osakkeet asunnolle kuuluvat tai mikä on yhtiön asuntojen kokonaisneliömäärä. 

Pitäis määrätä asuntoilmoituksiin pakolliseks velaton omatontillinen hinta arvioituna jollain sovitulla korkotasolla. 

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 17.8.2019 11.04
hauturi kirjoitti:
Rogue kirjoitti:

Mikäköhän noiden spämmiattackien bisnesmalli on? Siis noiden joita nyt pukkaa etusivulle kovaan tahtiin. 

En tiedä juuri noista, mutta yksi malli on houkutella klikkaamaan linkkiä, josta tarttuu sitten kiva haitake, jolla voi vakoilla pankkitunnuksia, salasanoja jne.

Ihmettelin noita just siks kun ei edes ollut linkkiä.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 17.8.2019 08.50

Mikäköhän noiden spämmiattackien bisnesmalli on? Siis noiden joita nyt pukkaa etusivulle kovaan tahtiin. 

Näytä koko viesti