Olet täällä

Rogue

Rogue

  • Liittynyt 9.10.2015
  • 147 viestiä
  • 9 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Mixed Martial Predictor - 8.6.2019 21.59

Lyhyesti ensi yöstä:

Henry Cejudo vs Marlon Moraes yes

Kaksi kivikovaa urheilijaa vastakkain. Cejudo painin olympiavoittajana ja UFC:n hallitsevana kahden painoluokan mestarina on as tough as they get. Toisaalta Moraes on viimeisimpien otteluiden perusteella alkanut mun papereissa hätyyttelemään p4p listan kärkeä, joskaan nimeä ja meriittejä ei vielä ole sinne riittävästi. Moraes on supervahva, nopea eikä selkeitä heikkouksia tuntuisi olevan millään MMA:n osa-alueella. 

Puntit ovat lähtökohtaisesti melko tasan eikä ennustaminen taaskaan ole helppoa. Jotenkin Moraes on kuitenkin niin well-rounded että hitusn kallistuisin miehen suuntaan. Kun otteluviikolla alkoi vielä liikkumaan huhua Cejudon mahdollisesta loukkaantumisesta, päädyin laittamaan lanttini Moraesille.

Moraes inside distance @ 2.60 (Stars)

Jotain muutakin tulin lyöneeksi, mutta siinä määrin fiilispohjalta ettei viitsi edes laittaa kirjanpitoon.

 

Mixed Martial Predictor - 4.6.2019 22.51

Olen ollut havaitsevinani että kertoimilla on ollut taipumusta "järkevöityä" ottelun lähestyessä. On nyt useamman kerran käynyt niin, että olen esim. kuukauden ennen ottelua kiinnittänyt huomiota johonkin mehukkaan oloiseen kertoimeen ja sitten se on vajonnut otteluviikkoon mennessä alaspäin siinä määrin ettei enää ole houkutellut. Tää voi olla ihan puhdasta sattumaakin, mutta testaan nyt huvikseen parilla matsilla kun on sopivia kohteita tiedossa kesäkuun lopussa. Eli lyön vedot nyt ajoissa ja katson miten kertoimet kehittyvät kuun aikana. 

Brian Ortega vs Zabit Magomedsharipov yesyes

Zabit on nuori, tekninen ja luova afrotukka jostain Dagestanin perukoilta. Pitkä, laiha ja kiero kaveri joka tekee pystyssä kaikkea siistiä ninjasettiä ja matossakin arsenaalissa on hämmentäviä sambomuuveja. Todella flashy ottelija jolla lupaava tulevaisuus.

Ortegalla on kuitenkin paljon kovempi lista ja ainoa häviö Max Hollowaylle. Zabitin ainoa A-listan vastustaja on ollut Jeremy Stephens kun Ortegalta löytyy Hollowayn lisäksi Edgar, Moicano ja Swanson. Ortega on koko UFC:n parhaita BJJ-miehiä ja pystyssä lyönyt esim. Edgarin pihalle ja kesti Hollowayn kyydissä 4 erää. Matto menee selkeästi Ortegalle. Pystyssä Zabit on teknisempi ja ovelampi, mutta en usko että Ortega jää erityisen pahasti alakynteen ja vähintään hänellä on kohtalainen sauma osua kerran kunnolla (kuten osui Maxiakin todella hyvin) ja lyödä Zabit jopa ulos. Vaikka lähtisi siitä, että Zabitilla on etu pystyssä, en ymmärrä miten mies voi olla niin selkeä suosikki lähes voittamatonta Ortegaa vastaan jolla huomattava mattoetu. 

Sellanen disclaimeri että tää ei kai ole vielä vahvistettu matsi. En löytänyt UFC:n sivuilta. Nordicbet ja Stars kuitenkin molemmat tarjoavat jo kertoimia tähän joten lienee tapahtumassa. Starsilla muuten Ortegalle vain 2.10 tällä hetkellä joten voisin hyvin kuvitella että tuo Ortegan 2.45 todella on ylikerroin. 

Ortega @ 2.45 (Nordicbet)

 

Junior dos Santos vs Francis Ngannou yesyes

Ngannou on hirvittävä iskijä, mutta kokematon eikä vieläkään selvää että olisi edistynyt painiosastolla. Dos Santos on näyttänyt erittäin hyvävireiseltä parissa viime matsissa ja tasokkaana ja kovalyöntisenä nyrkkeilijänä voi hyvinkin lyödä hieman avoimen Ngannoun ulos. Lisäksi Dos Santosilla saattaa olla eväät viedä Ngannou maihin ja ottaa siellä mehut pois. Näillä spekseillä 2.60 on aika jees.

Dos Santos @ 2.60 (Nordicbet)

Kumpikin matsi otellaan näillä näkymin kuun lopussa. Mulla on vahva hunchi että Ortegan ja Dos Santosin kertoimet tulevat jonkin verran alaspäin, mutta let´s see...

Mixed Martial Predictor - 2.6.2019 15.51

"Saumat lopetukseen käytännössä vain pystyssä" wink

Jeps. Vaikeita nää on ennustaa. Nätisti otti Maku anacondan. Haki sitä jo ensimmäisen erän lopussa mutta silloin kello pelasti Fishgoldin. 

Täysin vastoin odotuksia että ennakkoon selvästi taitavampi mattopeluri taputtelee helpohkon näköisesti anacondaan ilman että olis edes ollut mitenkään gassed out. Etenkin kun puheidensa mukaan Maku on panostanut lähinnä nyrkkeilyyn koko vuoden. Mutta hyvä näin. Nyt kun Maku on UFC:ssä 5-1 ja pari lopetustakin, en oikein näe miksi ei seuraavaksi ansaitsisi jo rankattua vastustajaa. Toivon mukaan sellainen on luvassa seuraavaksi. Nyt Makun pitäisi vain pysyä aktiivisena ja seuraavaksi häkkiin mielellään ennen joulua ja siitä sitten vähintään kaksi matsia vuodessa tahdilla eteenpäin, jotta ura kestää ne yhden kaksi vääjäämätöntä tappiotakin ennen piikkaamista jossain kohtaa ladderia.

Se jäi hieman vaivaamaan, ettei Makun pystypanostus varsinaisesti päässyt esille tässä ottelussa. Liikkumisessa ja reagoimisessa Fishgoldin iskuihin olin näkevinäni että työskentely on herkempää silmä pelaa aiempaa paremmin. Toisaalta tuli ehkä myös esille vähän se, että vaparin pystypeli vaatii melko harmonisen kokonaisuuden. Potkut puuttuivat edelleen täysin (yhtä kasseille sutaisua lukuunottamatta) ja vastustajan alapotkuilta ei oikein osattu puolustautua. Omalle lyöntirangelle oli vaikeuksia päästä Fishgoldin roiskiessa hieman holtittomia mutta yllättävän teräviä alapotkuja. Mitäköhän sitten jos niitä potkuja olisi roiskimassa joku oikea alapotkija jujutsumiehen sijaan?

 

Mixed Martial Predictor - 31.5.2019 22.11

kabu kirjoitti:

Ylellä oli tänään lyhyt pätkä Makusta. https://yle.fi/urheilu/3-10809515

Kehuskeli pätkän lopussa, että tankki ei tyhjene nykyisellä kunnolla. Toivotaan niin. smiley

 

Jep, noiden puheiden perusteella asenne ja treeniohjelma olis myllätty täysin ja tikissä pitäis olla. Jos näin niin saumat on hyvät. Jännä vaan että soppari UFC:hen ei ilmeisesti miestä saanut vielä motivoitua treenaamaan tosissaan vaan herätys tuli vasta muutaman vuoden päästä sopparin allekirjoittamisesta. Noh, vielä ei ole myöhäistä...

Laitoin vielä pienen lisävedon Maku by decision hilatakseni kerrointa vähän ylöspäin. Ei lopetuskaan mahdoton ole, mutta tässä matsissa Makulla on saumat siihen käytännössä vain pystyssä, joten aika slight chance.

Luulis muuten ettei Tsämppärin finaalin kanssa olis kauheen fiksua järkätä samaan aikaan korkeen profiilin UFC-iltamaa Euroopassa. Onkohan joku syy miks UFC-matseja ei koskaan voida otella perjantaisin? Ehkä jenkit ei hahmota soccerin vetovoimaa Eurostoliitossa tai jotain?

 

Mixed Martial Predictor - 30.5.2019 22.35

UFC Fight Night 153

Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold yes

Nyt on Makulla paljon pelissä. UFC:ssä tietty harvemmin kellään on erityisen vähän pelissä, mutta kun tahti on yksi matsi vuoteen, pitäisi kohtalaisen reippaasti evolvoitunut versio itsestään pystyä kehään tuomaan joka kerta.  Jos on jo ravintoketjun huipulla ja pelikirja kasassa, voi ehkä stallailla vuoden ja kasvattaa hypeä. Rankkaamattomana nousua tekevänä ottelijana pitää joko pysyä aktiivisena tai sitten osoittaa aina selvää kehitystä - tai pitää lista puhtaana. Muuten on sopimus nopeasti katkolla.

Makun UFC-listassa on yksi tahra, split decision tappio Arnold Allenille. Käytännössä siis lievin mahdollinen tapa tahriintua. Lista on "melkein" puhdas. Toisaalta vielä ei olla nähty UFC-esiintymisissä selkeitä edistysaskeleita niillä sektoreilla, jotka alusta lähtien ovat olleet Makun heikkouksia. Heikkouksina voidaan pitää:

1. Pystyottelu. Ei merkittävää tyrmäysuhkaa saati uhkaa siitä, että Maku outboxaisi vastustajaansa kolme erää. Nyrkkeilyssä ollut isoja puutteita ja potkupeli puuttuu lähes täysin. 

2. Vahvasta painipohjasta huolimatta ground & pound ei ole ollut tehokasta eikä BJJ-peliä oikeastaan ole ollut. Maku ei ole tähän mennessä kyennyt positiodominoinnin lisäksi saamaan matossa vahinkoa aikaan tai luomaan todellista lopetuksen uhkaa kovia vastustajia vastaan.

3. Kestävyys. Ensimmäinen erä on yleensä ollut Makun paras. Hiipuu loppua kohden. Tähän ei ole varaa etenkään jos peli ei perustu nopeisiin tyrmäyksiin/submissioneihin.

Vähintään yksi näistä heikkouksista pitäisi nyt olla selätetty, jotta tulevaisuus UFC:ssa näyttäisi lupaavalta. Makun keskityttyä paljolti nyrkkeilyyn viime aikoina, on melko epätodennäköistä että isoja harppauksia nähtäisiin mattopelin puolella. Maku on ilmeisesti ottanut tähän päivään mennessä 6 amatööriottelua nyrkkeilyssä (ymmärtääkseni kaikki viimeisen vuoden sisään) ja tämän kokemuksen hedelmistä toivottavasti päästään nauttimaan lauantaina. Lisäksi kaasutankin olisi hyvä riittää täydet kolme erää, koska pidän hyvin todennäköisenä että ottelussa mennään pisteille. 

Maku on nyt 30v eli primetimea jäljellä ehkä max 5 vuotta. Tästä lähtökohdasta ei välttämättä älyttömästi kannatakaan enää panostaa mattopelin salojen hieromiseen. Maku on BJJ:ssä sen verran reippaasti huippua jäljessä, että eväitä lukkospesialistiksi tuskin on enää millään treenimäärillä. Sen sijaan painipohja on siinä määrin vahva, että laittamalla kaikki paukut paini/GnP +nyrkkeily höystettynä strategisesti järkeväksi hiotulla säästeliäällä potkupelillä, eväitä voisi hyvässä lykyssä olla sinne top 15 saakka. Vapaaottelu on siitä raaka peli nykyaikana, että jos tulet tosissaan mukaan yhtään myöhemmällä iällä muun lajin pohjalta, on lähes mahdotonta tulla enää huipuksi kaikilla osa-alueilla. Hyökkäävä BJJ-game on se mikä mun näkemyksen mukaan Makun on käytännössä pakko unohtaa.

Fishgold on mattospesialisti, vähän aikaa sitten sai BJJ mustan vyön. Hyvät alasviennit ja paljon voittoja kuristuksilla ja lukoilla. Pystyssä ei mitenkään onneton, mutta ei erityisen päteväkään. Makun vastustajista ainakin Knight ollut kovempi pystytekijä. 

Onkin hieman hankala sanoa etukäteen mikä tulee olemaan ottelun kulku. Uskoisin että Fishgold veisi ottelun mielellään mattoon. Toisaalta Makun paini on niin vahvaa, että Maku sattaa pystyä päättämään missä ottelu käydään. Ainakin aluksi. Jos Maku hyytyy, tilanne voi olla toinen. Makun osalta kaikki riippuu siitä kuinka kova luottamus hänellä tällä hetkellä on uusiutuneeseen nyrkkeilyynsä. Jos kova, niin Makulle paras strategia voi olla pitää matsi pystyssä niin kauan kuin mahdollista. Jos GnP on edelleen tehotonta, ei ole järkeä mennä "lievästi dominoimaan" Fishgoldia mattoon. Fishgoldilla kuitenkin on koko ajan legitiimi submission-uhka matossa ja jos Makun dominointi ei ole suvereenia, ei mattoon menemisessä ole pointtia.

Jännä nähdä miten menee. Vedonlyonnillisesti kiinnostavaa on, että Maku avasi ennakkosuosikkina about 1.70 kertoimella. Sitten osat vaihtuivat ja Fishgold muuttui suosikiksi 1.70 vs 2.15. Nyt tilanne on hieman tasoittunut ja Fishgold on enää minimaalinen suosikki @ 1.83. Makulle saa 1.98 ja sillä lyön mielelläni miehen puolesta ihan kannatuksen vuoksi. Pirun vaikea kyllä ennustaa mitä tossa tulee tapahtumaan.

Ainakaan Liverpoolilaisella Fishgoldilla ei pitäisi olla sitä rasittavaa britti-ladeista koostuvaa huutokuoroa mukana, koska samana iltana Liverpool taistelee Champions Leaguen mestaruudesta cheeky

Amikhani @ 1.98 (Nordicbet)

Mixed Martial Predictor - 28.5.2019 11.28

kabu kirjoitti:

Löit siis koko kisojen ajan Leijonia vastaan katsomatta yhtäkään heidän peliä? Voisi kuvitella, että tuossa tilanteessa olisi aika hankala saada +EV. cool

No en mä oikeestaan usko mahdollisuuksiini saada lätkässä eevee plussaa pelejä katsomalla, kun en ole ollenkaan sivistynyt kyseisen lajin suhteen. Kai ne kertoimenlaskijatkin niitä pelejä kattelee? 

Jos mulla mitään edgeä lätkävedoissa on (luultavasti ei ole), niin se tulee maksimissaan bookereiden kilpailuttamisesta ja siitä että suomalaiset tykkää Veikalla lyödä Suomen puolesta. Tällä "strategialla" oon muutamissa kisoissa menestynyt ihan hyvin. Tällä kertaa tosiaan napsu finaalissa kivasti eikä sillä ollu mitään tekemistä +eeveen kanssa.

Mixed Martial Predictor - 27.5.2019 18.09

Lätkävedot meni oikeestaan täysin perseelleen, mutta jäin silti snadisti voitolle. Löin käytännössä koko kisojen ajan Suomea vastaan joten otin pataan kerta toisensa jälkeen. Sitten finaalissa Suomen vähintään kahden maalin voitolle sai noin 5,5 kertoimen mikä näiden esitysten jälkeen näytti hyvältä. Lisäksi arvoin myös muutaman tulosvedon ja niiden joukossa sattui olemaan 3-1 Suomelle @ 24. Ihan mukavat nouset siis finaalista ja kuittasi kaikki tappiot ja vähän jäi päälle. Hyvät kisat kaikin puolin (vaikka en katsonutkaan kuin finaalin), kiitti Mörölle ja kumppaneille! 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.5.2019 21.33

Jack Torrance kirjoitti:

Miten XRP:n hinta on niin alhaalla jos tekniikka ja firma on todella niin mullistavaa, kuin mitä väittävät sen olevan...

 XRP:n market cappi on 16 miljardia. Minkä tyyppisellä analyysilla olet päätynyt johtopäätökseen, jonka mukaan hinta on "alhaalla"?

Taloyhtiölaina vs vuokratontti - 17.5.2019 13.08

kabu kirjoitti:

Voiko asiaan vaikuttaa se jos vuokrasopimus on summaltaan kiinteä ja vuokra-aika on pitkä? Joskushan näissä taitaa olla jopa 50v sopimuksia kiinteällä summalla.

50v sopimus on kyseessä mutta tontinvuokravastikkeisiin tulee vuosittain indeksikorotus. Lisäksi oletan että tontin lunastushinta nousee joidenkin kriteerien mukaisesti jotka ovat minulle hieman epäselvät. 

Taloyhtiölaina vs vuokratontti - 17.5.2019 12.46

Kiinteistöverosta en ole varma, mutta se ei pahimmillaankaan voi näytellä merkittävää roolia tässä yhtälössä. 

Sen sijaan varainsiirtovero näyttelee jonkinlaista roolia, koska sen joutuu tontista maksamaan lunastaessa ja muistaakseni oli vielä järjettömät 4% normaalin 2% sijaan jota osakeasunnoista maksetaan. 

Käytännössä sen varainsiirtoveronkin kuitenkin säästää jo vuodessa takaisin säästetyissä tontinvuokravastikkeissa. 

Ymmärrän tontin lunastamatta jättämisen jossain määrin siinä tapauksessa että aikoo asua asunnossa vain joitain vuosia, mikä toki joillain voi olla tilanne. Mutta yhtiössämme on pääasiassa perheitä, joissa alle kouluikäisiä lapsia, joten kuvittelisin useimmilla suunnitelmana olevan pidemmän tähtäimen asuminen.