Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 8.12.2022 08.53

Okei, kuulostaa epämääräiseltä. Näin nettiaikana tuntuis vähän vaikeelta määritellä kovin selkeesti mikä on "suomalaisille mainostamista". Koska näiden blokkien pitäis astua voimaan? Ilmeisesti nyt etukäteen vois talletella normaaleilla metodeilla minne huvittaa ja sitten jatkaa pelaamista hamaan tulevaisuuteen ilman ongelmia kotiutusten suhteen.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 8.12.2022 08.36

Miten tuo maksublokkiasia nyt onkaan menossa ja millä aikataululla? Kotiutuksia ei ilmeisesti blokata mistään, mutta blokataanko talletukset kategorisesti kaikilta ulkomaisilta saiteilta? Ilmeisesti blokkien kiertäminen ei myöskään ole laitonta?

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.12.2022 03.51

JR:

"Siis mua pöyristytti se, että oon varma että toi systeemi on täysin puolueellinen ja todennäköisesti hyvin syrjivä. Näytät jotenkin sen lipuntarkastajan näkökulmasta "kunnon kansalaiselta", joten sua kohdellaan näin. Oon aika varma, että tilanne ois muuttunu jos ois tehty susta esim sopivan nuori, puettu jotenkin enemmän pummiks/hipiks, tai vaihdettu ihonväriä."

Tollanen tarkastajan fiiliksiin perustuva systeemi on varmasti "syrjivä" johonkin suuntaan mutta vaikee sanoa mihin. Yleensä lähtisin betsailemaan tälläsiä hlön omasta edusta liikkeelle lähtien, jolloin vaaka ei kyllä kallistuis siihen suuntaan, että eniten hakeuduttais konfliktiin hankaliksi oletettujen asiakkaiden kanssa (jollaisiin kuvittelen että viittasit). Noi konfliktithan on kuitenkin ihan uutismediastakin tuttuja mitä tarkastajien ja hankalampien asiakkaiden välille syntyy. Itse kuvittelisin että joku keski-ikäinen tarkastajarouva pitäisi tarkastustilastonsa kunnossa mieluummin helpon kuin vaikean kautta. 

Mutta selvyyttä tähän emme saa ilman empiriaa.

Näytä koko viesti
Sähköpotkulaudat - 16.5.2022 09.43

Mietin että tossa E-wheelsissä esim on latauspiuhan reikä hyvin lähellä maantasoa ja se tulppa vähän väliä aukeaa itsekseen eikä varmaan muutenkaan kovin vedenpitävä. Voikohan se olla niin vedenkestävä että jos latausreikä auki ja uppoaa lammikoon niin ei ongelmia? Kai se on mahdollista. Pikkusateesta nyt tuskin on suurempaa haittaa melkein millekään laudalle.

Näytä koko viesti
Sähköpotkulaudat - 16.5.2022 09.03

Mä otin viime keväänä ton E-wheelsin e2s v2 pro 2021. Eli vuoden vanhempi malli siitä mitä OP oli pohtinut yhtenä vaihtoehtona. Sitä ennen ajelin vuoden verran Xiaomin perusmallin pro versiolla, eli juuri tuolla mikä lähtee Verkkokaupasta noin 500 eurolla. Molemmista laudoista ihan hyvät kokemukset. Nykyisessä E-wheelsin laudassa vähän enemmän tehoa ja täyskumirenkaat, jolloin ei tarvitse pelätä kumin puhkeamista. Kovin nopeaa ja leppoisaa hommaahan sisäkumien vaihtaminen noihin ei käsittääkseni ole. Tässä mielessä olen tyytyväinen siihen että tuli valittua täyskumit. Toisaalta pitää todeta, että eron kyllä huomaa kyydin tasaisuudessa ja miellyttävyydessä. Eli jos ei koe kumien vaihtamisesta aiheutuvaa säätämistä ongelmana, kannattaa ottaa ilmarenkaat. 

Range molemmissa on käytännössä noin 25km. E-wheelsissä kai isompi akku, mutta koska tehoja vähän enemmän niin efektiivinen range about sama kuin Xiaomissa. Huomioitakoon, että se E-wheelsejä kauppaava nettikauppa myy monista malleista vaihtoehtoisia versioita, joista toisessa max nopeus on rajoitettu lain sallimaan 25km/h ja toisessa max nopeus voi olla esim 30km/h tai 40km/h ja sairaimmissa malleissa jopa 65km/h. Itsehän toki ajelen vain laillisilla, mutta kaverin lautaa joskus yksityisalueella testailleena voin todeta että se pieni buusti 25-->30km/h on aika kiva jos paljon ajaa. Hyödyllinen monessa mielessä. Sen sijaan en oikein näe mitä hyötyä olisi esim 40km/h+ vauhdeista, kun alkaa mennä tosi vaaralliseksi eikä ihmisten ilmoilla sellaisia vauhteja kauaa ajele ilman sakkoja.

Huoltovapaita menopelejä nuo eivät kyllä ole vaikka ihan ookoo tekoa. Xiaomi lähti huoltoon Verkkokaupan kautta kun ohjaustanko alkoi heilumaan miten sattuu. Huolto oli pätevä ja saivat kunnolla korjattua. E-wheels kävi huollossa jarrun ja parin muun ongelman takia ja tuli huollosta takaisin huonommassa jamassa kuin sinne viedessä (kävi siis muualla kuin Verkkokaupan huollossa). Huoltopaikkoja tuntuu olevan potkulaudoille käsittämättömän heikosti tarjolla. Ehkä niitä edelleen omistetaan yksityisesti melko vähän ja siksi huoltoa ei ole tarjolla muutoin kuin firmoille? Tässä mielessä Verkkokauppa on hyvä paikka laudan ostamiselle mikäli sieltä löytää mieleisen. Siellä takuuhuolto toimii erinomaisesti ja takuuajan jälkeenkin huolto onnistunee heidän kauttaan mikäli lauta on sieltä ostettu. Jos yhtään enempää tulee ajeltua, en oikein näe että ilman huoltoa selviäisi yhtä tai max kahta kautta pidempään. Toki jos on itse kätevä käsistään ja on aikaa säätämiseen, ongelma ei ole niin suuri.

Jos joku tietää hyviä lautojen huoltopaikkoja stadissa, otan mielelläni suosituksia vastaan. 

Sadekeli ja sähköpotkulaudat ei kyllä toimi kovin hyvin yhteen. Monilla laudoilla ei ohjeiden mukaan saisi ajaa ollenkaan sateella. Esim Xiaomi ei ollut virallisesti kai edes oikein kunnolla roiskeen kestävä. Nykyinen E-wheels on, mutta ei silläkään kovin terveellistä ole sateella painella ja tuskin isoihin lammikoihin uppoamista kovin hyvin kestää.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 31.12.2021 09.13

Kiitti Aki vastauksesta, pari toimeksiantoa laitettu tulille. Eipä noita sen ihmeemmin jaksa lähteä selvittelemään muutaman satasen takia. Veikkaan kyllä ettei niitä kyseessä olevia  tilitapahtumia lasketa myynneiksi...

Ja tuottoisaa tulevaa vuotta :) 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 30.12.2021 11.32

Tonnilla saa myydä osakkeita verottomasti vuodessa. Lasketaanko tähän sellaisia automaattisia "teknisiä myyntejä", joita salkussa tapahtuu automaattisesti esim. firman vaihtaessa nimeä ja ehkä jotain uusia järjestelyjä tehdessä? Eli mulla esim parin kiinalaisen firman kohdalla käynyt niin, että salkussa näkyy "myynti X osaketta" firman vanhalla nimellä ja heti perässä samalla summalla osto firman uudella nimellä. 

Eli jos salkussa näkyy tuollainen automaattinen myynti ja takaisinosto, jossa liikuteltu edestakaisin esim 1000e arvosta osakkeita, niin menetänkö mahdollisuuteni verottomiin myynteihin tämän vuoden osalta?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.3.2021 03.09

Niin kai se on evolutiivisesti aika selkeetä että nuorilla jannuilla on riskinotossa ollu historiassa aika hyvä eevee, koska lisääntymismahdollisuudet on ollu niin polarisoituneet. Eli huipulla saatoit saada satoja jälkeläisiä, pohjalla et yhtään. Naisilla ihan eri peli. 

Tälläkin hetkellä melkeen 40% äijistä jää esim Suomessa lapsettomiks eli jonkinlainen riskinotto monille tässä mielessä kannattaa, jos ei oo jaettu kauheen hyviä kortteja pohjille. Toki kauheen moni nyt ei varsinaisesti tällasia kelaile riskejä suunnitellessaan :) 

Perinteisesti on varmaan ajateltu et evolutiivisesti on ihan sama mitä vanhukset tekee, mut asiaa monimutkaistaa se että nykyään ne pystyy panostamaan lapsenlapsiin aika hyvin. Eli enää ei oo ihan sama ja periaatteessahan vanhus vois riskiä ottamalla nostaa lapsenlapsensa esim. pari pykälää massihierarkiassa ylöspäin. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 3.2.2021 09.39

Vuorensolan tekstistä sai paikoitellen hieman ristiriitaisen kuvan tontin vaikutuksesta.

Esim.

"Sen sijaan kun asuntoa myy kuluttaja tai kokematon välittäjä, ei omaa tonttia osata hinnoitella oikein. Käytännössä siis vuokratonttiset asunnot maksavat lähes saman kuin omatonttiset.

"Vuokratontin etuna taas on edullisempi hankintahinta koska tontista ei tarvitse maksaa mitään"

 

Eli yhdessä kohtaa väitetään että vuokratonttisia myytäisiin "käytännössä" samoilla hinnoilla kuin omatonttisia, jolloin tietty kannattaisi aina ostaa omatonttinen. Seuraavassa kohtaa taas vuokratontin eduksi mainitaan edullisempi hankintahinta.

Oma kokemus on että oma tontti näkyy myyntihinnoissa selvästi, mutta ei realisoidu niihin ihan kokonaan. Tämän vuoksi valintaa tehdessä yksi merkittävä huomioitava tekijä on aika. Jos uskoo pitävänsä asuntoa vain vähän aikaa, tonttia tuskin kannattaa esim uudiskohteessa lunastaa, koska tontin hintaa ei todennäköisesti saa myydessä kokonaan takaisin ja lisäksi joutuu maksamaan varainsiirtoveron. Jos taas aikoo asua itse asunnossa pitkään, tontin lunastaminen alkaa näyttää houkuttelevammalta. 

Mut olis kiinnostavaa saada jotain oikeaa dataa siitä, missä määrin oma tontti realisoituu markkinahintoihin. En tiedä onko tästä tutkimusta. 

Näytä koko viesti
Degiro - 31.1.2021 11.39

Pörssimörssäri kirjoitti:

^ Juuri nain. Itella on Degiro kakkos-brokerina eika ole mitaan pahaa sanottavaa. Euronextin kaupat maksaa 2 EUR, pohjoismaiset 4EUR, jenkit alk 50c maarasta riippuen. Suomalaisena pitaa muistaa etta suomalaisia osakkeita  ei saa Degiron kautta omistaa.

 

 

Oliks toi varmasti siis niin että nimenomaan suomalaisia ei saa olla tota kautta, mutta kaikkia muita pohjoismaalaisia ja eurooppalaisia saa?

Näytä koko viesti