10.3.2018 - 10:27

JTK

+13
Liittynyt:
15.8.2016
Viestejä:
14
Jeans kirjoitti:

..on pitkään yrittänyt saada riidiä Trumpista. Sen verran suuria juttuja saavuttanut kiinteistöbisneksessä ja onnistui pienellä tiimillä ja budjetilla tulemaan valituksi USAn presidentiksi, ettei hän voi olla niin tyhmä miltä välillä vaikuttaa. Aika pitkään epäilin, että hän vetää roolia. Jos on tarpeeksi pokkaa ja rakkautta isänmaata kohtaan (että on valmis esittämään täyttä idioottia koko maailmalle) niin just tollanen arvaamattomuus ja mukamas ymmärtämättömyys on helvetin arvokasta tällaisissa peliteoreettisissa tilanteissa, kuten tullien asettamisessa. Tilanne on jotakuinkin peliteoriasta tutun game of chickenin tyylinen. Kauppasota on hemmetin negatiivinen asia molemmille osapuolille, mutta jos toinen ei uskalla pistää vastaan niin toinen osapuoli voittaa (voittamalla meinaan esim tällaisia Kiinan ylimääräisiä sääntöjä, joista hyötyvät). Tässä on suurta hyötyä siitä, jos tietää vastapuolen olevan looginen ajattelija, joka on liian varovainen (kuten Obama joidenkin mielestä oli). Kun osapuoli kerran jänistää eikä laita vastaan, on helppo ajatella, että miksi se ei tekisi niin uudelleen seuraavallakin kerralla. Siitä oon ehdottomasti Akin kanssa samaa mieltä, että kauppasodat (ja sodat) on välillä vaan pakko sotia just tämän takia.

Ikävä kyllä Trumppi on jatkuvasti antanut liian paljon syitä uskoa, ettei kyse ole roolista, vaan että hän vaan on joissain asioissa melko yksinkertainen. Vaikka vaikuttaa siltä, ettei Trumppi ymmärrä kansainvälisesta taloudesta juuri mitään...

Samaa miettinyt itse, tuli oikeastaan mieleen ensimmaisen kerran jo jonkun mainitsemassa ilmastonmuutos-keississa, eli Trumpin mielipiteethan parantavat/paransivat huomattavasti Jenkkien neuvotteluasemaa — sama tietysti myös Pohjois-Korean kanssa.

En voi vaittaa etta olisin mitaan hyvaa riidia muuten sanut Trumpiin tai keksinyt selityksia kommenteille (esim. cringeworthy lapat twitterissa), mutta taman artikkelin videoita katsoessa ei ole vaikea uskoa, jos ikakin alkaa jo painaa. Toisaalta, tama artikkeli tukisi  vahan sita, etta jollain tasolla Trump on aina ollut vahan simppeli tyyppi.

Tassa on myos hyva pitaa mielessa, etta tarinat Trumpin bluffeista konkurssin partaalla ja suuret riskit asuntosijoitusten kanssa sopivat myos hyvin yhteen sen kanssa, miten esiintyy julkisesti presidenttina. Pirun vaikea tapaus ymmartaa.

0
0
10.3.2018 - 15:21

Casteliero

+6164
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2114
Jeans kirjoitti:

Caveman8 kirjoitti:
Tuntuu, että Castelierolta löytyy aina joku freesi pointti, joka ei ollut vielä tiedossa. Kiitos siis laadukkaista teksteistä aiheeseen liittyen.

Samaa mieltä ja näitä lukiessa tulee aina fiilis sijoittaa Ethereumiin. Arvostus on vaan niin pirun vaikeasti arvioitavissa. Periaatteessa arvonsäilyttäjä-argumenttia, jota käytin Bitcoin-keississä voi ihan hyvin soveltaa Ethereumiinkin. Hauska lukea näitä keskusteluja 10v päästä kun tiedetään miten kävi.

Kiitos kuuluu myös teille ja muille jotka jaksaa näistä asioista keskustella asiallisesti. Ne avaa myös itselle usein uusia kulmia, mitä ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi ja muutenkin on tietty hyvä kuulla ajatuksia koko spektriltä, eikä pelkästään oman mielisten kuplasta.

Jeans kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
Tuohon ekaan dokumenttiin muistaakseni kirjottelin jo silloin aiemmin, että minun arvioit tuosta velocitystä on ihan eri luokkaa.

Mikä sun arvio olisi? Ongelma on, että vaikka se olisi huomattavasti pienempi kuin arvioitu 7, sanotaan vaikka 1, niin computational costit per vuosi lohkoketjun ylläpitämiseen olisivat silti yhtä suuret, kuin koko Ethereumin markkina arvo. Tästä syystä mun mielestä on väärin mainostaa Ether-tokeneita bensana Ethereum-verkolle. Toki näin on, mutta se on niin pieni osa nykyistä valuaatiota. Vähän kun mainostais jotain kalliita design-kalusteita sillä, että nää on helvetin hienoja ja kaiken lisäks näistä saa polttopuita talveksi, eli näillä on aina käyttötarkoitus ja siten pohja arvolle. Joo tiedän, huono analogia. Tää bensaa Ethereum-lohkoketjulle on varmasti tosi hyvä myyntikikka jengille, jotka ei oo käyny tän tyylisiä laskuja läpi.

Mutta joo, velocity voi tietenkin muuttua joksikin ihan muuksi, jos jengi alkaa käyttää Ether-tokeneita arvonsäilytykseen jne. Nää laskut on vaan relevantteja, olettaen, että Ether-tokeneita käytettäis ainoastaan lohkoketjun computational costien maksamiseen.

Jotta Ethereum siis nykyvaluaatiolla voisi mitenkään olla järkevä sijoitus, Ether-tokeneilla on pakko olla muita käyttötarkoituksia, kuten onkin, esim. ICOt ja toimivuus arvonsäilyttäjänä. Kun mietit näitä syitä kryptoketjussa, mainitsit joskus yhdeksi, että isot pelurit, vai oisitko sanonut valtiot, haluaa todennäköisesti tulevaisuudessa Ether-tokeneita, jos Ethereumista tulee internet 2.0, sillä tokeneilla saa päätösvaltaa siihen, miihin suuntaan Ethereumia kehitetään. Yks ongelma tän kanssa, joka mulla tulee mieleen on, että haluaako jengi käyttää sellaista nettiä, josta Kiina omistaa 30% ja jenkit 30% ja päättää asiat. Varsinkin kryptovaluuttamaailmassa, jossa ei luottamus valtioita kohtaan oo hirveen iso. Tämä saattaisi johtaa siihen, että jengi siirtyis käyttämään uutta alustakryptoa, mutta mikä estää valtioita taas ostamaan niistä kontrollin?

Minä lasken tuon kulutukseen tarvittavan Ethereiden määrän suunnilleen niin, että kun nykyinen siirto maksaa n. 0.001eth, niin skaalautuvuuden ongelmien ratkaisujen jälkeen myös siirtojen hinta putoaa. Eli jos se olisi vaikka esim. 0.00001eth. Kun skaalautuvuus ongelmat on ratkaistu ja palvelut alkaa kehittymään, niin itse nään että siirtoja voi olla miljoonia sekunnissa ketjussa. Sanotaan vaikka tässä esimerkkinä se miljoona sekunnissa. Tällöin tarvitaan 10eth siirtoihin joka sekuntti ja 864 000 eth päivässä. Eli sen tarvitsisi joka päivä vapailta markkinoilta, tai tietysti palveluiden omista Ether-säästöistä.

Sen jälkeen aletaan vähentämään muissa tarkoituksissa, joko lukittuja Ethereitä tai muuten vaan niitä, jotka ovat pois yleisestä kierrosta. Ensimmäisenä tietysti holdaajat ja sijoitukset. Jossain vaiheessa ne ETF:tkin tulee. Noista tulee jo hyvä prosenttiosuus. Sen jälkeen Proof-of-Staken vaatimat steikatut kolikot, jotka on siihen lukittu. ICO:ihin lukitut kolikot. ENS-domaineihin lukitut kolikot, jotka tulee mahdollisesti tulevaisuudessa lisääntymään jos teknologia otetaan käyttöön. Ja mitä nyt vielä tulevaisuudessa palveluita tuleekaan, joissa Ethereitä lukitaan tai ne muuten vähenee markkinoilta.

Tuo on myös mielenkiintoista nähdä miten PoS muuttaa kiertoon tulevien Ethereiden määrää. PoW mallissa mainareilla on melkein pakko laittaa kolikot markkinoille, että saa mainauksesta aiheutuneet sähkökulut maksettua, kun taas PoS mallissa sähkönkulutus ei poikkea normaalista ja pakkomyyntiä kulujen kattamiseen ei ole, niin moni varmaan näkee steikkauksen korkoa korolle tyylisenä sijoituksena ja säästää palkkioina saadut Etherit.

Toinen iso asia mistä on ollut viime aikoina paljon puhetta, on Ether tokeneiden käytöstä eri palveluissa utility-tokeneina. Nykyäänhän kaikki ICO:t käytännössä tekee oman tokenin, joka toimii joko utility, ownership tai governance tokenina, tai kaikkina noista. Nyt on herännyt reilusti keskustelua, että miksi Ether ei voisi hoitaa tuon utilityn palveluissa ja projektin oma tokeni olisi pelkästään ownership & governance tokeni. Aiemmin sillä on ilmeisesti pääasiassa yritetty välttää noiden olemisen securityjä SEC:n silmissä, mutta viimeaikaiset SEC:n ilmoitukset mm. että _kaikki_ ICO:t on securityjä ja niiden tarkemmat linjaukset voi helposti johtaa siihen trendiin, että jatkossa tehdään suoraan security tokeneita, jotka on nimenomaan ownership & governance tokeneita ja Ether hoitaa utility puolen. Tämä yhtenäistäminen helpottaisi tietysti kaikkien käyttöä ja toisi Etherille yhden todella ison käyttötarkoituksen lisää.

Tuon bensana olon ja store of valuen lisäksi muita käyttötarkoituksiakin siis on ja tulee lisää. Esim. just nuo ICO:t, steikkaus, ENS-domainit, Swarm tulee käyttämään Ethereitä esimerkiksi palveluista ja toivottavasti moni muukin. Ja varmasti käyttötarkoitukset tulee vielä lisääntymään tulevaisuudessa, toivottavasti.

Jeans kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
Esim. JP Morganin Quorum on käytännössä Ethereum klooni, mutta suljettuun ympäristöön.

Hetkinen, millä tavalla tämä on siis hyvä asia Ethereumin kannalta?

Tuo on älyttömän iso positiivinen asia. Suljetut ja avoimet ketjuthan ei käytännössä kilpaile keskenään, ainakaan vielä. Suljetuilla ketjuilla tulee aina olemaan käyttötarkoituksensa vaikka avoimet ketjut menestyisikin. Esim. Visa tai MasterCard varmaan haluaa pitää niiden omat settlement systeemit suljetussa ketjussa muiden ulottumattomissa tai pankit niiden omat backend järjestelmät, sekä pankkien väliset rahansiirto-ketjut. Suljetut ketjut tarjoaa tällä hetkellä myös etuja mitä avoimet ketjut ei vielä tarjoa, eli esim. yksityisyyttä, mikä on iso kynnys monelle kaupalliselle toimijalle. Kun avoimet ketjut saa yksityisyyden, sekä skaalautuvuuden hoidettua, niin todennäköisesti voidaan alkaa odottaa siirtymää suljettujen ketjujen palveluista avoimiin ketjuihin.

Se, että Ethereum teknologia dominoisi avointa ja suljettua ketjua, tekisi siitä lohkoketju alustojen industry standardin. Se, että samaa teknologiapohjaa käytetään avoimissa ja suljetuissa ketjuissa helpottaa esim. kehittäjien ja koodareiden siirtymistä alalla projekteista toisiin ja avoimista suljettuihin projekteihin, kun ei tarvitse opetella uutta vaan voi hyödyntää vanhaa osaamista. Tämä kasvattaa kehittäjäpohjaa. Samoin palveluita on mahdollista siirtää avoimista suljettuihin ja päin vastoin, sekä jos tulee jotain uutta teknologista kehitystä itse ketjuun ja protokollaan, niin uudistukset saa siirrettyä suoraan myös toiseen. Samaa teknologiaa käyttävät ketjut myös juttelee keskenään helpommin. Ja tämä on käytännössä mitä Enterprise Ethereum Alliance ajaa juuri, eli toimii linkkinä avoimen ja suljettujen ketjujen välissä, sekä edistää molempien teknologista kehitystä.

0
0
10.3.2018 - 18:47

Casteliero

+6164
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2114
Jeans kirjoitti:

Yks ongelma tän kanssa, joka mulla tulee mieleen on, että haluaako jengi käyttää sellaista nettiä, josta Kiina omistaa 30% ja jenkit 30% ja päättää asiat. Varsinkin kryptovaluuttamaailmassa, jossa ei luottamus valtioita kohtaan oo hirveen iso. Tämä saattaisi johtaa siihen, että jengi siirtyis käyttämään uutta alustakryptoa, mutta mikä estää valtioita taas ostamaan niistä kontrollin?

Tuohon unohdin vastata. Eli jos meinaa ostaa noin isoja prosentteja, niin se hinta tulee nousemaan nopeasti todella isoihin summiin per kolikko. Esim. nyt viimeisin hintapudotus Bitcoinissa (ja kaikissa kryptoissa) johtui siitä, kun mt.coxin jäljelle jääneitä omistuksia hallinnoiva taho päätti myydä vapailla markkinoilla yli 160 000 Bitcoinia parin päivän aikana. Hinta tippui n. $11 600 -> $8500. Omasta mielestä markkinat piti noihin määriin nähden todella hyvin pintansa, mutta silti puhuttiin vain 1% kaikista kierrossa olevista Bitcoineista. Eli summat heilahtaa todella radikaalisti jos joku taho meinaa isoja prosenttiosuuksia haalia.

Muutenkin tällä hetkellä isoin yksittäinen tili omistaa "vain" reilun 1.5% kaikista Ethereistä ja jos tuolla alkaa merkittäviä muutoksia tulemaan ja omistuksia keräytymään muutamille tileille, niin alkaa kyllä hälytyskellot soimaan yhteisössä. Ja jos yksittäiset tahot saa liikaa valtaa, niin suurimmalle herää varmaan halu forkata tai perustaa uusi ketju, eli sen jälkeen tämän yksittäisen kerääjän työ ja rahat on mennyt hukkaan.

 

EDIT: Mt.Cox summat oli väärin. Eli möivät vähän päälle 35 000 kpl Bitcoineja ja yhteensä hallussa olevien Bitcoinien määrä on tuo 160 000BTC

0
0
11.3.2018 - 04:57

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Miten muuten kryptoissa toimii tuo OTC eli Over The Counter-kauppa?
Eli suuria ostoja ja myyntejä tehdään pörssien ulkopuolella?

Minkälainen vaikutus sillä on kursseihin?

0
0
12.3.2018 - 22:56

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Sain jotain laskelmia Fuengirolan kämpistä:

Kaksion osto: 170ke + 10% ostokulut 17ke + remppakulut 23,5ke + kalustus 7,5ke = 218ke

Sesonki 18.6.-17.9.  13 viikkoa, 1000e/viikko, 100% käyttöaste = 13000e

17.9-29.10  6 viikkoa, 700e/viikko, 70% käyttöaste = 2940e

29.10.-25.3.  21 viikkoa, 350e/viikko, 70% käyttöaste = 5145e

25.3.-18.6. 12 viikkoa, 450e/viikko, 70% käyttöaste = 3780e

Vuokra ennen kuluja yhteensä 24865e

Kulut (yhtiövastike, sähkö, vesi, kiinteistövero) -2400e

Vuokra 24865e-2400e=22465e

Vuokratuotto 22465e/218000e=0,103=10,3%

Ja nää kuulemma konservatiivisia. cheeky Tonni viikossa kuulostaa kyl silti aika helvetin kovalta mutta kun kuumotin niin sanoi, että 200e/yö kesällä rannassa on ihan normaali vuokra. Jos nyt tsiigaa booking.comista niin siel on 51e/yö hinta tähän aikaan vuodesta, eli 357e/viikko ja taitaa jopa olla niistä yksiöitä mitä ei otettu kun lukee 39 m2, en tosin oo varma. Sit remppa ja paremmat kalusteet niin pitäisi vähän lisää irrota. En ite osaa sanoa miten realistisia nää vuokrat on, ehkä esim WD40 voi kertoa oman mielipiteensä ja muutenkin millaista vuokratuottoa on itse saanut vähän kauempaa rannasta.

Tietty hyvä muistaa, että nää on bruttovuokria jos sais omilla kontakteilla vuokrattua kämpän täysin. Nää booking.comit ja airbnbt taitaa vetää tyyliin parikytä pinnaa välistä ja varmasti aluksi niitä joutuu käyttämään paljon ennen kuin jengi oppii tuntemaan mestan ja alkaa löytyä vakkareita.

Vaikea sanoa omaa mielipidettä näistä laskuista kun en juurikaan tunne vuokratasoa. Tonni viikossa kuulostaa kyllä korkealta, enkä kyllä olisi valmis itse menemään takuuseen näistä. Myönnettäköön, että oli virhe lähteä uhoamaan 10% tuotoista jonkun toisen puheiden perusteella, kun on tapana ettei halua lupailla liikoja. Kapteeni en meinannut etteikö täällä voisi asiasta puhua, vaan tarkotin etten osaa itse vastata niihin kysymyksiin ja siksi sähköposti on parempi, jotta voin ohjata jollekkin, joka osaa.

Vähän noloa mutta viimeisenä ajattelin, että pakko nyt mainita löytyneen yks helvetin mielenkiintoinen lomakämppäkohde itselleni Malagasta ja arvon tässä sen takia mitä teen Fuengirolakämpän suhteen. Kävi jo mielessä, että kai se nyt pitää ostaa kun täällä niin sanoin, mutta eihän tässä kukaan vielä blogin kautta oo tehnyt kauppoja ja sen verran isoista rahoista kuitenkin kyse, että mainitsen nyt, etten osaa vielä sanoa oonko nyt kuitenkaan ostamassa. Joo tiedän, ensi kerralla sitten vähän vähemmän kiireellä mainostusviestiä.

 

Kiitti kommenteista, vastailen vähän myöhemmin!

0
0
13.3.2018 - 00:22

Matteus

+114
Liittynyt:
24.8.2015
Viestejä:
81

Tuosta laskelmasta puuttuu yksi iso kuluerä eli siivous. Joka kerta kun majoittuja vaihtuu, on siellä käytävä paikanpäällä. Luultavasti tuohon hintaan kuuluu myös petivaatteet jne jotka pitää pestä. Paikallinen yrittäjä varmaan veloittaisi 25€/h käynnistä ja varmasti tunti riittää per lähtevä porukka. Mites avainten luovutus? Siitäkin syntyy kuluerä jos ja kun sen ulkoistaa. Booking-comin provisio on todellakin 20% joka on tosi suolainen mut sieltä sitä kauppaa syntyy mutta: Mites kun varaukset ei mene sit ma-su akselilla vaan esim airbnb:n kautta joku ottaa ke-ma ja toinen siihen sit pe-su niin tulee heti aukko jonka myydyksi saaminen on todella hankalaa? Arvio 100% käyttöasteesta on mun mielestä tuulesta temmattu ja täysin utopistinen mut voihan se olla ettei kohdetta myydä kuin ma-su diilillä ja kysyntä on todella runsasta. Forenom muuten kävi aikanaan kokeilemassa bisnestä tuolla suunnalla. Ei päättynyt ilmeisesti kovin hyvin. T: Ex-Forkkalainen

 

EDIT: Ja jos asuntoa pitää kahdessa kanavassa niin on aina tuplabuukkauksen mahdollisuus joka taas vaatii aktiivista seuraamista ettei sitä tapahdu. Ei ihan yksinkertainen sijoituskohde mutta mikäli itse majoittuisi esimerkiksi 8 viikkoa vuodesta tuolla niin ymmärrän että oman huoneiston hankkiminen houkuttaa.

0
0
13.3.2018 - 01:04

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Kuulemma Airbnbssä tuollapäin lähes aina pienemmissä kämpissä määritelty, että vuokraaja maksaa siivouksen niin siksi ei oo laskuissa. Käyttöasteet ovat arvioita, ei se tietenkään ole myöskään oletus, että 17.9 ja 18.9 välillä käyttöaste tippuu suoraan 100%->70%. Vaikka tasan 100% käyttöasteseen obv on käytännön mahdoton päästä, niin pointti ymmärtäkseni on, että sesonkiaikaan talon nykyinen huoneistohotelli ja muutenkin ranta on ollut ihan tukossa. Toki tossa jotain upsideakin jos saa yli 70% käyttöasteen muullekkin kuin sesonkiajalle, remppaa ja kalustaa halvemmalla tai jos noi hinnat olisi oikeasti konservatiiviset. Näihin osasin vastata mutta noin muuten ei oo tarkoitus lähteä sen kummemmin puolustamaan kun en oikeesti tiedä. Jos aikoo ulkoistaa vuokrauksen niin sit käteen jäävä vuokra tippuu.

0
0
13.3.2018 - 13:32

WD40

+27
Liittynyt:
15.2.2015
Viestejä:
49
Jeans kirjoitti:

Sain jotain laskelmia Fuengirolan kämpistä:

Vuokratuotto 22465e/218000e=0,103=10,3%

Aika kovilta tuntuu. Ennen oman ostamista vanhemmilla oli muutaman vuoden tämmösiä:

http://kesakatu.es/property/costa-mar-bali/

Eli rantakadun varrelta rempattuja kaksioita. Viimeks tais olla peseta -patsaalta eli aivan ytimestä 800€/kk ja vappuun asti olivat.

Nyt on oma, huippukuntonen kaksio 400m sun kämpistä aseman vieres ja ne meinaa pyytää siitä sesonkina luokkaa 1000€/kk.

Mun käsitykseen sun hintojen pitäs olla kk, eikä vk, niin ne olis realistisia. Tosin voin olla täysin väärässäkin ja meidän pitää ite vaan nelinkertaistaa hinnat :D

Jeans kirjoitti:

Kävi jo mielessä, että kai se nyt pitää ostaa kun täällä niin sanoin

Paskaako se kenellekään kuuluu, otat sieltä mistä parhaaksi näet.

0
0
13.3.2018 - 13:45

Casteliero

+6164
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2114
WD40 kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

Sain jotain laskelmia Fuengirolan kämpistä:

Vuokratuotto 22465e/218000e=0,103=10,3%

Aika kovilta tuntuu. Ennen oman ostamista vanhemmilla oli muutaman vuoden tämmösiä:

http://kesakatu.es/property/costa-mar-bali/

Eli rantakadun varrelta rempattuja kaksioita. Viimeks tais olla peseta -patsaalta eli aivan ytimestä 800€/kk ja vappuun asti olivat.

Nyt on oma, huippukuntonen kaksio 400m sun kämpistä aseman vieres ja ne meinaa pyytää siitä sesonkina luokkaa 1000€/kk.

Mun käsitykseen sun hintojen pitäs olla kk, eikä vk, niin ne olis realistisia. Tosin voin olla täysin väärässäkin ja meidän pitää ite vaan nelinkertaistaa hinnat :D

Jeans kirjoitti:

Kävi jo mielessä, että kai se nyt pitää ostaa kun täällä niin sanoin

Paskaako se kenellekään kuuluu, otat sieltä mistä parhaaksi näet.

Minä olen käynyt golflomailemassa tuolla aurinkorannikon alueella useina vuosina nyt ja noihin lyhytaikaisiin vuokrauksiin tuo 1000€/vko ei ole kovin epärealistinen kesällä. Mitä äsken katselin noita ilmoituksia Facebookista (esim. https://www.facebook.com/costasolrent.fi/) niin kyllä ne alkaen 600€ on talvikausille vähänkään asuttavat kaksiot ja kolmiot. Tietysti jos kuukausiksi vuokraa kerralla, niin hinta tippuu reilusti, mutta ei tule tyhjiä viikkojakaan.

0
0
13.3.2018 - 14:18

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Mä en ole itse ihan tuolla rantakadulla asunut, mutta vanhemmilleni olen sieltä hakenut vuokrakämppää ja itse ollut yhteensä 4kk laajemmin tuolla alueella.

Mun mielestä nuo Jenssin tuotot ovat ihan mahdollisia, muttei oletusarvoja. Jos katsoo Homeaway tms palvelua, niin 100 eur/yö kaksiosta on ihan normaalia. Modernisti laitettu kämppä, joka majoittaa tarvittaessa 4, voi olla vähän kalliimpikin. Mutta se on haastavaa saada homma pyörimään noilla tuotoilla ja käyttöasteilla, muttei mahdotonta. Paljon toki riippuu noista siivous/avaimet/järkkäys kuluista. Valtaosa kämpistä on kalustettu aivan järkyttävästi, joten jo jollain Ikea kalusteilla saa hyvin lisähintaa. Ja ihmiset on valmiita maksamaan siitä, että vuokranantaja on tuttu tai edes suomalainen (jopa pohjoismaalaisuus on plussaa).

Itse en maksaisi ihan noin paljoa vuokraa, mutten ole WD:n hinta-arviotakaan vastaavaa laadukasta kämppää onnistunut vanhemmilleni löytämään(lähellekään). Viikkohinnat eroavat aika paljon kuukausihinnoista. Eikä eri sesonkien hintoja voi verrata. Ja kaikki ihmiset eivät jaksa käydä hirveää määrää kämppiä läpi.

"Brändäämisellä" ja vuokrauskanavien miettimisellä saa merkittävää lisäarvoa, jos on valmis näkemään aluksi vähän vaivaa. Mulla on bias, koska katselin 2012 vakavasti sijoituskämpän ostoa Espanjasta, niin nyt nämä hinnat eivät tunnu enää mulle sopivilta. No samaan on hyvä sanoa, että 99% maailman asseteista(esim Suomen kämpät) ei kiinnosta mua muutenkaan, joten se ei tarkoita etteikö nämä voisi olla hyviä sijoituksia.

BTW. Muutenkin kuuntelemisen arvoinen podcast, mutta tähän keskusteluun liittyy erityisesti alun Barcelona Airbnb case. http://investorfieldguide.com/savneet/

0
0
13.3.2018 - 16:27

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
WD40 kirjoitti:

Aika kovilta tuntuu. Ennen oman ostamista vanhemmilla oli muutaman vuoden tämmösiä:

http://kesakatu.es/property/costa-mar-bali/

Eli rantakadun varrelta rempattuja kaksioita. Viimeks tais olla peseta -patsaalta eli aivan ytimestä 800€/kk ja vappuun asti olivat.

Vaikka en tosiaan tunne paikallista hintatasoa niin muutama huomio:

- Toi näyttää olevan aika pitkälle täyteen bookattu, joten onkohan hinta ihan optimoitu.

- En tiiä paljonko vesi ja sähkö tarkalleen on mutta sanotaan vaikka, että vuokra on yhteensä tossa 900e/kk. Näissä laskuissa 350e/viikko * 70% käyttöaste olisi 1050e/kk. Jos vaatii pitkäaikaisvuokrausta niin pakkohan sitä on pyytää pienempää vuokraa. Säästyy tosin paljolta vaivaltakin. Tsekkasin nopeesti Airbnbstä niin ei tällä hetkellä rannalta löydy juurikaan alle 60e/yö kohteita ja iso osa melko pahan näköisiä, ja kuten mainitsin aiemmin niin talon nykyisessä huoneistohotellissa pienemmät huoneet ilman remppaa ja vanhoilla kalusteilla on 51e/yö booking.comissa.

WD40 kirjoitti:

Nyt on oma, huippukuntonen kaksio 400m sun kämpistä aseman vieres ja ne meinaa pyytää siitä sesonkina luokkaa 1000€/kk.

Kun puhut kuukausivuokrista oletan, että tämä on pitkäaikaisvuokrausta. Luulisi, että varsinkin sesonkiaikaan kannattaisi vuokrata maksimissaan viikko kerrallaan. Mainitset, että "ne meinaa pyytää" niin onko tämä joku vuokrapalvelufirma, vai sun vanhemmat? Oli kumpi vaan näistä niin näen molemmissa tapauksissa, ettei välttämättä haeta ihan maksimeita. Ja sit tietty voisi kuvitella, että kun kämppää vuokraa lomatarkoitukseen, niin ranta on hyvin iso plussa.

0
0
13.3.2018 - 16:20

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Jos pitäisi oma veikkaus tehdä, niin Daytraderin kanssa varmaan aika samoilla linjoilla. Tiedän yhden tyypin, joka asuu pari kuukautta vuodesta Espanjankämpässään ja jolla ei oo mitään ongelmia saada 100% käyttöasteelle täyteen lopun aikaa lyhyillä vuokrauksilla omien kontaktien kautta, ilman että juurikaan tarvii mainostaa esim airbnb tms sivustojen kautta. Riippuu hyvin paljon omasta kontaktiverkosta ja mitä kauemmin kämppää vuokraa, sitä enemmän se kasvaa, kun siellä käyneet suosittelevat ystävilleen jne. Tää koko keskustelu lähti vähän väärille raiteille kun löin niin kovat luvut tiskiin heti lähtöön hirveästi asiaa miettimättä, mikä oli virhe ja siltä osin Kapteeni Ilmiselvän kritiikki oli perusteltua.

Mä uskon, että erityisesti sopivalla kontaktiverkostolla yksittäisen lomakämpän ostaminen Espanjasta voi tällä hetkellä olla tosi hyvä sijoitus hupikäytön lisäksi kun erinäisten vaihtoehtoisten sijoitusten valuaatiot alkaa olla niin kovat ja tämä on syy miksi itekin oon päättänyt hankkia sellaisen. Uskon, että lähivuosina arvonnousun odotusarvo on selvästi inflaatiota korkeampi. Tää ei kuitenkaan voi ihan lyhytaikainen sijoitus olla, sillä 9-10% kaupankäyntikulut ovat niin kovat verrattuna esim. Suomen kahteen prosenttiin.

0
0
13.3.2018 - 16:51

asikainl

+69
Liittynyt:
1.7.2014
Viestejä:
101
Jeans kirjoitti:

Sesonki 18.6.-17.9.  13 viikkoa, 1000e/viikko, 100% käyttöaste = 13000e

17.9-29.10  6 viikkoa, 700e/viikko, 70% käyttöaste = 2940e

29.10.-25.3.  21 viikkoa, 350e/viikko, 70% käyttöaste = 5145e

25.3.-18.6. 12 viikkoa, 450e/viikko, 70% käyttöaste = 3780e

Moro,

Olen matkustellut tuollapäin Espanjaa noin 20 vuoden ajan hyvin tiheästi ja mun mielestä noi sesongit on aika päin honkia tässä listassa. Eli kesä ei ole missään nimessä siellä sesonkia, vaan parasta hintaa saa, kun Pohjois-Euroopassa on syksy/kevät. Eli tää yllä oleva vaikuttaa melko oudolta lueteltuine aikoineen. Siis High Season on about 15.9-30.11 ja keväällä taas 15.2-30.4 välillä - etenkin pääsiäinen on megakallista aikaa keväällä. Fugessahan brittituristit ovat valtavassa ylipainossa. Eli kun Brittein saarilla on ikävää säätä, niin kysyntä tuolla on kovimmillaan. Rikkaat saksalaiset ja ranskalaiset liikemiehet viihtyvät sitten Marbellan seudulla. Fugen seudulla on brittejä + pohjoismaalaisia.

Myös omat hintaseurannat airbnb-hinnoista tukee omaa mielikuvaa kalleimmista ajoista.

0
0
13.3.2018 - 16:46

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
asikainl kirjoitti:

Moro,

Olen matkustellut tuollapäin Espanjaa noin 20 vuoden ajan ja mun mielestä noi sesongit on aika päin honkia tässä listassa. Eli kesä ei ole missään nimessä siellä sesonkia, vaan parasta hintaa saa, kun Pohjois-Euroopassa on syksy/kevät. Eli tää yllä oleva vaikuttaa melko oudolta lueteltuine aikoineen. Siis High Season on about 15.9-30.11 ja keväällä taas 15.2-30.4 välillä - etenkin pääsiäinen on megakallista aikaa keväällä.

Myös omat hintaseurannat airbnb-hinnoista tukee omaa mielikuvaa kalleimmista ajoista.

Miksi tässäkin sesonki on sitten kesäkuu-syyskuu, jolloin vuokrataan eri hinnoilla? http://kesakatu.es/property/costa-mar-bali/

0
0
13.3.2018 - 16:57

asikainl

+69
Liittynyt:
1.7.2014
Viestejä:
101
Jeans kirjoitti:
asikainl kirjoitti:

Moro,

Olen matkustellut tuollapäin Espanjaa noin 20 vuoden ajan ja mun mielestä noi sesongit on aika päin honkia tässä listassa. Eli kesä ei ole missään nimessä siellä sesonkia, vaan parasta hintaa saa, kun Pohjois-Euroopassa on syksy/kevät. Eli tää yllä oleva vaikuttaa melko oudolta lueteltuine aikoineen. Siis High Season on about 15.9-30.11 ja keväällä taas 15.2-30.4 välillä - etenkin pääsiäinen on megakallista aikaa keväällä.

Myös omat hintaseurannat airbnb-hinnoista tukee omaa mielikuvaa kalleimmista ajoista.

Miksi tässäkin sesonki on sitten kesäkuu-syyskuu, jolloin vuokrataan eri hinnoilla? http://kesakatu.es/property/costa-mar-bali/

Moro,

En tiedä, mutta olin Fugessa tai sen lähellä vuoden 2017 aikana koko marraskuun alusta loppuun ja lisäksi pistokeikan joulukuussa. Kovimmat pyynnit / huonoin saatavuuus oli nimenomaan syyskuun puoliväli-marraskuun puoliväli, sitten marraskuun puolivälissä paikka taas hiljeni täysin, eli tilaa oli ja luksuskämppää sai halvalla joulukuussa vuokrattua edullisesti.

Vuonna 2016 olin tuolla kevään ja taas maalis-huhtikuu pyydettiin kovinta hintaa kaikkialla ja turisteja eniten. Ja ekan kerran oon ollu tuolla seudulla siis vuonna 1997 tms. ja aika pirun monta kertaa sen jälkeen.

0
0
13.3.2018 - 17:48

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Lisäisin vielä, että Espanjassa pysyvästi asuvat ja kiinteistöbisneksen ja vuokrauksen parissa puuhailevat on säätänyt nää laskelmat kasaan, eli vaikka ite en näistä osaa sanoa, niin olisin yllättynyt jos ne olisi mokannut sesonkiaikojen kanssa. Tietty tossa vuokralaskelmassa ei oo niin tarkasti viilattu pilkkua, että esim. olisi erikseen säädetty pyhävuokria. Tää on myös syy miksi sanoin, että ohjaan mielummin kiinnostuneet juttelemaan osaavamman kanssa asiasta niin sais varmasti heti vastaukset. Mutta en viitsi niitä sen enempää häiritä ja enköhän nyt oo antanut kaiken mitä mulla on annettavaa tähän vuokratuotto-keskusteluun, muut saa toki jatkaa keskustelua.

edit: mutta samoilla linjoilla asikainl, että mäkin oisin alun perin luullut, että kuumimmat kesäkuukaudet ei ois suosituimpaa sesonkiaikaa. Voisi olla vaan, että jengillä on suurimmaksi osaksi silloin lomaa, että ainoa vaihtoehto monelle.

0
0
13.3.2018 - 18:08

Casteliero

+6164
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2114

Välimeren maissa on kyllä kesäkuukaudet isointa lomasesonkia. Silloin lähes kaikkialla on ainakin britti-turistit liikkeellä ja pohjoismaistakin moni on alkanut lomailemaan alkukesästä enemmän siellä päin. tosin pohjoismaalaisille tuo pääsesonki on varmaan edelleen pääsiäisestä toukokuun loppuun ja syyskuusta marraskuun loppuun.

Itse olen myös katsellut asuntoa tuolta Aurinkorannikolta päin, osittain omaan käyttöön ja mahdollisesti pienimuotoiseen vuokraukseen. Itse tein jaon karkeasti neljään kohderyhmään: Nuoret bilettäjät, eläkeläiset, golfarit ja lapsiperheet. 

Rondassa olen joskus 10 vuotta sitten myös itse ollut muutaman yön ja se spottina varmasti kiinnostaa ainakin noita nuoria bilettäjiä ja eläkeläisiä. Jos eläkeläisistä saa kopin, niin ei ole mitään hätää, mutta nuoret bilettäjät tuo helposti mukanaan ongelmia ja kuluja. Isoimpana tietysti joku suihkuun sammuminen, mutta myös tahrat huonekaluissa tai niiden liian nopea kuluminen, astioiden, kodinkoneiden tai huonekalujen hajoaminen. Eläkeläisten kohdalla ajattelin myös niin, että vähän rauhallisemmat alueet kuten Torrequebrada tai Benalmadena voisi houkutella niitä enemmän, kuin tuo Fugen ranta.

Omissa suunnitelmissa kuitenkin tärkeimmiksi kohderyhmiksi nousi nuo golfarit ja lapsiperheet. Tosin oma kiinnostus asumiseen siellä liittyi tähän myös. Eli nämä ryhmät käytännössä kaikki ottaa vuokra-autot kun he tulevat alueelle lomalle ja haluavat mielummin enemmän tilaa ja rauhaa, kuin rantaa ja tapahtumaa. Eli he todennäköisesti katsoo vähän kauempaa samalla rahalla isompaa ja parempaa. Samalla rahalla saa myös kauempaa ostettua vähän isompaa ja parempaa. Hyviä seutuja esim. Torreblanca, Mijas Costa, Calahonda tai Marbellan seudulla Puerto Banuksen länsi ja pohjois puoli.

Eläkeläisistä, golfareista ja lapsiperheistä on myös helpoin saada kanta-asiakkaita, jotka joka vuosi vuokraa samoihin aikoihin sen viikon tai kaksi, varsinkin golfareista. Ja markkinointi esim. golfareille on helppoa, hyviä aurinkorannikon suomalaisia vuokrakohteita ei liikaa ole suoraan golfareille tarjolla.

Tuollaisilla ajatuksilla olen itse asiaa lähtenyt purkamaan, mutta itsellä myös vaikuttaa tietysti se, että olisi tarkoitus itse olla siellä muutama kuukausi vuodessa ja harrastan itse golfia, niin teen joka tapauksessa päätökset sen mukaan.

0
0
13.3.2018 - 18:17

EkeKeke

+74
Liittynyt:
23.2.2015
Viestejä:
119

Olisko niin  kesakatu.es markkinoi ainoastaan suomalaisille kesä-elokuuta high seasonina? Kuitenkin keski- ja etelä eurooppalaiset yleensä alkavat lomailemaan vasta elokuussa

Harmi kyllä kun ei ollut 2010 varaa ostaa kämppää. Aika paljon oli myynnissä asuntoja ja naurettavan halvalla.

Uskon kyllä Costa del solin asuntojen arvon nousevan entisestään ellei nyt jotain megalamaa tule parin vuoden sisään. Tödennäköisesti kuitenkin parempi tuotto kuin Suomen markkinoilla tällä hetkellä.

Eikös toi Ronda ole vielä sopivasti tuossa Suomalaisten suosimalla alueella josta voi kenties saada lisäarvoa Suomalaisille vuokrattaessa 

0
0
14.3.2018 - 18:10

jpkl

+118
Liittynyt:
27.6.2014
Viestejä:
222

Olen asunut monta vuotta yhtäjaksoisesti Fuengirola - Malaga akselilla, tästä tosin on jo aikaa.. mutta silloin ainakin (ja olen 99,9% varma) kiihkein sesonki costa del solilla on ELOkuu.

Muutenkin komppaan noita Jeansin luettelemia ajanjaksoja. heinäkuun puolivälistä lokakuun puoleen väliin porukkaa Costalla ylivoimaisesti eniten, painottuen elokuuhun. Liittyy siihen, että ainakin etelä-europpalaisilla on joku ihmeen keskitetty lomakuukausi ja kaikki italialaiset ja espanjalaiset etc pakkaavat rannikoille (eikä siellä sisämaassa voisi ollakaan, kun on niin kuuma).

Nuo vuokrahinnat tuntuvat perhanan kovilta, mutta A) omista vuokranmaksuista on vuosia aikaa ja B) meillä oli aina pitkäaikainen vuokraus, eli en sitten tiedä ovatko noin kovia yleensä. Tuo alue on kyllä suht tuttu.

0
0
15.3.2018 - 13:20

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Vasta nyt Espanjan kuvion kautta oon ekaa kertaa alkanut kelailemaan noita hotels.com ja booking.com -sivustoja ja tavallaan minkälaista jatkuvaa sotaa ne käy hotellien kanssa. Hotellien on käytännössä pakko olla siellä kun niin iso massa löytää ne sitä kautta, kuten esim. itekin tsekkaan aina uudessa mestassa hotels.comin kautta hotellivaihtoehdot. Koska nää sivustot vetää sen lähes 20% komission välistä niin se olisi hotellille todella iso voitto, jos asiakas mielummin varaa huoneen hotellin omien sivujen kautta. Siks hotellien omille varaussivustoille on alkanut ilmestymään "Found a lower rate? We'll match it and give you 10% off"-tyylisiä viestejä ja näyttää siltä, että melkein aina omilla sivuilla on tämän takia tyyliin jonkun yhden prosentin halvemmat hinnat kuin hotels.comilla.

Lähes varmasti hotels.comin -tyyliset sivustot eivät saa splitata komissiotaan asiakkaan kanssa esim. tarjoamalla 10% halvempaa hotelliyön hintaa ja pitämällä 10% komissiosta itsellään, jolloin ne sais pöllittyä lähes kaikki normiasiakkaat, koska tämä johtaisi vaan hintasotaan. Hotels.com kiertää tätä aika törkeesti antamalla joka kymmenennen sitä kautta ostetun yön ilmaiseksi. Oon varaamassa kesäksi Losi+Vegas reissua ja ihan selvästi kannattaa nussia hotellia perseeseen ja saada oma osuus hotels.comin komissiosta tällä tavalla, eikä hotellit voi tällä hetkellä tehdä asialle mitään. Jos ovat tajunneet asian niin kuvittelisi niiden yrittävän saada hotels.comia poistamaan tän joka kymmenes yö ilmainen -kampanjan, joka tavallaan on vaan sääntöjen kiertämistä.

Vähän samanlainen keissi tulee mieleen kun Neteller joskus aikoinaan alkoi tarjoamaan asiakkaille jokaisesta siirrosta cashbackia. Netellerin asiakkaille rahansiirrot pokerisivuille olivat ilmaisia mutta ne laskutti vissiin pokerisivustoilta joku 3%(+?) jokaisesta rahansiirrosta. Tästä ne alkoi sitten tarjoamaan asiakkaalle jonkun osuuden, oisko ollu vaikka prosentin, joka johti siihen, että asiakkaat, alkoivat kierrättämään turhan paljon rahaa edestakas pokerisivustoille. Pokerisivustot kärsi, mutta Neteller ja asiakas voitti. Jossain vaiheessa iso osa pokerisivustoista alkoivat sitten laskuttamaan suoraan asiakkaita Neteller-siirroista.

Toinen hauska keissi joskus varmaan 2010 ja sitä edeltäviin aikoihin oli kun monet pokerisivustot päivittivät Cashierin valuuttakurssit tyyliin kerran viikossa. Pelaajilla oli mahdollista olla sekä dollari- ja eurotili sivustolla ja vaihtaa valuuttaa näiden välillä ilman kuluja. Pelit oli dollareissa ja sit vaihdettiin euroiksi kun haluttiin kotiuttaa rahaa tilille. Veikkaan, että aika moni päätti kotiuttaa euroja vasta sellaisella viikolla, kun euro oli vahvistunut huomattavasti suhteessa dollariin, mutta sivuston valuuttakurssi ei ollut vielä päivittynyt.

Hullua on, että nää molemmat pokerikeissit jatkuivat vielä monta vuotta. Siitä tajuaa miten kova buumi oli ja miten helppoa rahaa sivustot tekivät, kun kesti niin pitkään puuttua tällaisiin juttuihin.

Mutta kuitenkin siis hyödyllinen vinkki:

Varaa hotellisi hotels.comin kautta niin saat käytännön 10% alennuksen, kun joka kymmenes yö on ilmainen! Saa jakaa tänne jos löytyy muitakin samantyylisiä vinkkejä, joissa voi käyttää järjestelmää hyväkseen. smiley

0
0
15.3.2018 - 13:47

EkeKeke

+74
Liittynyt:
23.2.2015
Viestejä:
119

Joo toi Netellerin cashback on aika kova etenkin vedonlyöntiarbeissa kun rahaa liikutteli paljon. Harmi vaan, että melkein kaikki bookkerit laittavat todella nopeasti limiitit vedoille.

Sitten kannattaa hyödyntää noi erilaiset cashback sivustot tavaroiden ostoissa.

Etenkin jos harrastaa Ebay dropshippingia tai vastaavaa kaupankäyntiä. Cashback luottokortti, cashback sivusto ja affiliate tai activity bonarit niin pääsee helposti jo 20-30 % katteille vaikka normaalisti tuotteen myynnistä saisi vaikka 5-10 %

0
0
15.3.2018 - 13:57

El_Tiempo

+8
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
34
Jeans kirjoitti:

Varaa hotellisi hotels.comin kautta niin saat käytännön 10% alennuksen, kun joka kymmenes yö on ilmainen! Saa jakaa tänne jos löytyy muitakin samantyylisiä vinkkejä, joissa voi käyttää järjestelmää hyväkseen. smiley

Hotels.comiin kun klikkaa vielä Bonuswayn kautta niin saa 3% bonusta, jonka voi tilittää omalle pankkitilille. Tuolla myös paljon muita varaussivuja ja kauppoja ja bonukset taitaa liikkua siinä 3-6% hujakoilla.

0
0
15.3.2018 - 14:18

hauturi

+3207
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2371

Toki kannattaa ensin katsoa esim. Trivagon kautta löytyykö sama hotelli (10% tai enemmän) halvemmalla muualta. Lisäksi ainakin Booking.comilla on (jotkut ehdot täyttäville) kanta-asiakkaille "Genius"-alennukset, jotka voivat olla selvästi hotels.com:in hintoja halvemmat. Ainakin ennen hotels.com:in kautta ei koskaan saanut halpoja hintoja kuin heti maksettavina ilman peruutusmahdollisuutta, kun taas esim. Booking.comilla sai monesti saman hinnan peruutusoikeudella - tämä ero on tosin tasoittunut. Mutta, vertailu kannattaa, eikä ekaan halvalta näyttävään tarjoukseen välttämättä kannata tarttua. Usein Hotels.com on kyllä ihan hyvä vaihtoehto, muttei suinkaan aina.

e: pakkaa toki sekoittavat vielä hotelliketjujen bonusohjelmat, tiettyjen erikoishotellisaittien (kuten slh, ghotw, lhw) kanta-asiakasohjelmat jne.

0
0
15.3.2018 - 14:34

hauturi

+3207
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2371

Itsellä ei ole mitään kokemusta Espanjan loma-asuntovuokrausbusineksestä, ja muustakin vain lyhyt kokemus vuokranantajana (vuokralaisena kyllä pidempikin). Sen pohjalta pari huomiota:

- Voi olla että käyttöasteet ovat tuollaisia, mutta ko. markkinaa  tuntemattomalle kuulostaa kovalta.

- Vaikka vuokralainen siivoaakin (tai sanoo siivoavansa), niin kyllä siellä melkeen jonkun pitää käydä katsomassa että kaikki on ok.

- Noilla käyttöasteilla (ja pienemmilläkin), siellä saa olla koko ajan fiksaamassa jotain pientä, ja välillä vähän isompaakin. Tai sitten kämpät on hetken päästä sen näköisiä, ettei sinne kukaan halua.

- Joskus sattuu sitten jotain isompaa, ja kämppä on rempan ajan pois markkinoilta.

- Riippuen mitä vuokraan sisältyy, sinne pitää mahdollisesti roudata vessapaperia ja muuta vastaavaa aina silloin tällöin.

Vuokralaiset elelee aina paljon huolettomammin kuin omistaja, ja kun jotain sattuu, eivät takuulla kerro siitä (olivat syyllisiä tai eivät), ja jos ovat itse aiheuttaneet esim. hajoamisen, koittavat piilotella jälkiä mahdollisimman tehokkaasti.

0
0
15.3.2018 - 23:02

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
El_Tiempo kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

Varaa hotellisi hotels.comin kautta niin saat käytännön 10% alennuksen, kun joka kymmenes yö on ilmainen! Saa jakaa tänne jos löytyy muitakin samantyylisiä vinkkejä, joissa voi käyttää järjestelmää hyväkseen. smiley

Hotels.comiin kun klikkaa vielä Bonuswayn kautta niin saa 3% bonusta, jonka voi tilittää omalle pankkitilille. Tuolla myös paljon muita varaussivuja ja kauppoja ja bonukset taitaa liikkua siinä 3-6% hujakoilla.

Täähän on huikee, säästää multa salee yli 500e vuodessa muutamalla klikillä.

0
0
16.3.2018 - 12:28

NelliK

+2
Liittynyt:
25.4.2016
Viestejä:
11
Jeans kirjoitti:
El_Tiempo kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

Varaa hotellisi hotels.comin kautta niin saat käytännön 10% alennuksen, kun joka kymmenes yö on ilmainen! Saa jakaa tänne jos löytyy muitakin samantyylisiä vinkkejä, joissa voi käyttää järjestelmää hyväkseen. smiley

Hotels.comiin kun klikkaa vielä Bonuswayn kautta niin saa 3% bonusta, jonka voi tilittää omalle pankkitilille. Tuolla myös paljon muita varaussivuja ja kauppoja ja bonukset taitaa liikkua siinä 3-6% hujakoilla.

Täähän on huikee, säästää multa salee yli 500e vuodessa muutamalla klikillä.

Tuohon kun lisäät vielä esimerkiksi Amexin tai Dinersin maksutavaksi, joissa myös cashback/pisteitä, alkaa paletti olla kunnossa. 

0
0
16.3.2018 - 12:37

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Tuli vahvistus sille, kun spekuloitiin onko Thiel vielä näillä hinnoilla bullina Bitcoiniiin, kyllä on. Tosin ei kerro mitään uutta siihen liittyvää vaan toistaa vaan vertauksen kultaan. Zerohedge: Thiel: Bullish on Bitcoin, Trump, & Musk; Bearish On AI, EU & Political Correctness

"The technology that people like to talk about is the blockchain technology, and I'm somewhat skeptical about how that translates into good investments, but the one use-case of cryptocurrency as a store of value may actually have quite a bit of a ways to go. I would be long bitcoin and neutral to skeptical of just about everything else at this point, with a few possible exceptions.

"The question with something like bitcoin is whether it can become a store of value. And the thing it would replace is something like gold. The analogy is it's like bars of gold in a vault that never move and you get it and it's a hedge of sorts against the whole world falling apart."

"The objections that people have to bitcoin are also objections to gold. It's this weird currency that's not backed by any government. Same thing is true of gold. It's not clear what the intrinsic value of bitcoin is. Same thing is true of gold.

"I would be long bitcoin and neutral to ceptical of just about everything else" joten ei erityisesti diggaa altcoineista eikä todennäköisesti Ethereumista. Tosin ei voi tietää onko se edes jaksanut perehtyä mihinkään muuhun.

Jotenkin Thielistä on viime aikoina jäänyt enemmän ja enemmän sellainen kuva, että haluaa väkisin saada huomiota olemalla eri mieltä muiden kanssa kaikesta..

0
0
16.3.2018 - 20:08

dtsb

Liittynyt:
16.3.2018
Viestejä:
2

Omat riidit Thielistä on että aivan varmasti on tutustunut ainakin isoimpiin cryptoihin aika perusteellisestikkin jo kauan ennen tätä tän hetken boomia. Sillä senhän oman firman (Confinity) yksi pointti oli luoda vaihtoehtoinen valuutta normaalin $ sijaan, jonka perusteella voisi olettaa että ukko on tutkinu asiaa hemmetin kauan.

Voidaan tästä tulla johtopäätökseen et ukko jättää kyl aika paljon sanomatta mielipiteistään yleisesti cryptoihin liittyvistä asioista eikä jostain syystä usko niiden toimivuuteen maksuvälineenä jonkun fundamentaalisen ongelman takia mitä ei kuitenkaan viitti paljastaa ettei näyttäis ihan pelleltä.   Meinaan jos se niihin uskois niin ihan takuuvarmasti olis sijottanut niihin jo vuosia sitten.

Jeans kirjoitti:

Jotenkin Thielistä on viime aikoina jäänyt enemmän ja enemmän sellainen kuva, että haluaa väkisin saada huomiota olemalla eri mieltä muiden kanssa kaikesta..

Itellä kyl ihan samat vibat, mut ei oo kyl tän henkilön kohdalla mitenkään uus piirre :D Kuitenkin sen kaikki väitteet on yleensä hyvin perusteltuja, mut varmasti haluaa nimenomaan julkisuutta väitöksillään ja ultimaattisena goalina saada jonkinlainen status ''viisaana ajattelijana''
Kaikesta huolimatta suosittelen kuitenkin lukemaan Thielin kirjan Zero to One. Sillä on ihan järjetön value jokatyyppiselle sijoittajalle ja varsinkin startupeista kiinostuneille.

 

0
0
16.3.2018 - 21:13

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
dtsb kirjoitti:

mut varmasti haluaa nimenomaan julkisuutta väitöksillään ja ultimaattisena goalina saada jonkinlainen status ''viisaana ajattelijana''

Hah joo just näin. Kai sitä on oikeus huudella loppuelämän kaikesta kun onnistui löytämään Facebookin niin aikaisin ja sai 500 tuhannella dollarilla 10,2% siivun.

Ei nyt välttämättä Thieliin päde mutta yks kela mikä mulla on ollut on, että toi varakkaan henkilön onnistuneilla listaamattomilla sijoituksilla huutelu on vähän sama kuin pokeriturnausrahastusten määrällä lesoaminen. Mahdotonta tietää miten hyvä joku on kun ei pidetä kirjaa tappioista. Tunkemalla rahaa tarpeeksi moneen listaamattomaan niin väkisin joku napsuu, samoin kuin pokeriturnauksissa. Siks mun mielestä esim. Hendon Mob Database pokeriturnausmenestys databasessa ei oo mitään järkeä. Ei-pokeri mediassa tietämättömät toimittajat esittelevät pelaajien "tienestejä" tän databasen avulla, vaikka siinä ei oteta lainkaan sisäänostoja yhtään huomioon. Vähän sama kun puhuisi yrityksen tilikauden voitosta ja käyttäisi liikevaihto-lukua. Mulla oli muistaakseni yhtenä parhaimmista vuosista about 200 miljoonan dollarin liikevaihto, eli voitetut potit, netin käteispeleistä. Ongelma vaan oli, että hävittyjä potteja oli myös 198 miljoonan edestä ja voittoa jäi pari megaa käteen.

0
0
17.3.2018 - 15:46

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Casteliero kirjoitti:

Kiitos kuuluu myös teille ja muille jotka jaksaa näistä asioista keskustella asiallisesti. Ne avaa myös itselle usein uusia kulmia, mitä ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi ja muutenkin on tietty hyvä kuulla ajatuksia koko spektriltä, eikä pelkästään oman mielisten kuplasta.

................

Oli ollut tarkoituksena vastata tähän viestiin mutta tajusin, ettei mulla ole siihen juurikaan lisättävää mun tiedoilla. Kiitti Castelierolle jälleen hyvistä vastauksista.

Doug Polkilta muuten tullut uusi viihdyttävä Bitconnect Gang - Where Are They Now?, jossa Crypto Nickin, Trevon Jamesin ja kumppaneiden roastaaminen jatkuu.

0
0