KPY -
Piiparinen kirjoitti:

 

Jäky678 kirjoitti:

Kuten Aki vastailikin, Nordnettiin helposti onnistuu. Mandantum Traderissa ei listaamattomien säilytys onnistu.

Mikäli olet Nordnetin Private Bankingin tai Active Traderin  piirissä, on siellä noiden KPY:n osuuksien säilytys edullisinta (ei 2,5e/osakelaji kulua), jos taas et ole ja omistat/uskot että tulet omistamaan muitakin listaamattomia, on säilytys edullisempaa muissa pankeissa, kuten esim Danskella.

 

Nordnetin osalta lisäisin, että Suomen osakesäästäjien jäsenillä listaamattomien säilytys on ilmainen eli n. 35€ jäsenmaksulla saa ainakin toistaiseksi vastinetta. 

Jees. Jos tämä listautuu tämän vuoden kuluessa, niin ei noita 2.5 eurosia kovin montaa ehdi menemään 🙂

Näytä koko viesti
KPY -

Isoisän kuolinpesästä tulossa 200kpl KPY:n osuuksia mulle. Ne ovat olleet isoisällä OP:n arvo-osuustilillä säilytyksessä.

Itselläni on arvo-osuustilit: Mandatum Trader (Saxo Bank) sekä Nordnetissä. Lisäksi on normaali pankkitili Danske Bankissa.

Kysymys kuuluu: Pystyykö toi Mandatum tai Nordnet ottamaan vastaan ja käsittelemään noi listaamattomat KPY osuudet vai miten mun kannattais toimia näiden kanssa? Ei ole itsellä kokemusta listaamattomien säilytyksestä aiemmin.

OP on siis antanut kuolinpesän asianhoitajalle ohjeeksi toimittaa heille arvo-osuustilin numeron, johon noi siirretään mulle.

Kiitti vastauksesta!

Näytä koko viesti
ETF suosituksia -

Jassoo...

Selailin Mandatum Traderin puolella hauilla; sieltä löytyy esim (valuutta ja kohde-etuus vaihtelee, mutta muuten saman tyyppisiä kuin esim. tuo superiso RWM jenkeissä):

1. tuo mainitsemasi Xtrackers S&P 500 2x Inverse Daily Swap UCITS ETF (suomenkielisellä avaintietoesitteellä)

2. Xtrackers S&P 500 2x Inverse Daily Swap UCITS ETF (suomenkielisellä avaintietoesitteellä)

3. XACT BEAR ja XACT BEAR2 (Mandatum Traderin puolella eng-avaintietoesitteellä, mutta Nordnetin puolella nämä ovat saatavissa swe-avaintietoesitteellä, minkä pitäisi Suomeen riittää? Tosin näköjään päästää kaupankäyntiruutuun myös Mandatum Traderin puolella, vaikka siellä on tosiaan ladattavissa vain eng-avaintietoesite...)

4. Lyxor Euro Stoxx 50 (-2x) Daily Inverse UCITS ETF (suomenkielisellä avaintietoesitteellä)

5. Lyxor S&P 500 (-2x) Inverse UCITS ETF (suomenkielisellä avaintietoesitteellä)

Noissa kaikissa on aika hyvät päivävaihdot (saa vaikka 6-numeroisen position päivässä kasaan) ja spreadit aika pienet. Todellinen TER ei käy ilmi niin hyvin kuin vaikkapa tuosta MWR:n avaintietoesitteestä, mutta asettunee 0.5-0.6% hallinointipalkkiolla sinne prosentin pintaan todellisuudessa. Lisäksi sitten vielä valuutanvaihtokulut, koska osa noista on USD ja osa SEK. Osa on EUR, eli niissä ei sitten niitä tietenkään tule. Mulla on tosin Mandatum Traderin puolella kaikki valuuttatilit auki.

Mandatum Traderin puolella ei löydy minkään kielistä avaintietoesitettä mistään jenkki-ETF:istä, ja ilmoittaa, että "et pääse käymään kauppaa yksityisasiakkaana, koska avaintietoesitettä ei ole saatavilla". Eli noihin ei pääse käsiksi. Mutta ainakin kaikkiin noihin, joissa on suomenkielinen avaintietoesite pitäisi päästä käsiksi, eikös vain? Ja nyt näyttäisi siltä, että päästää käymään kauppaa myös noihin, joista Mandatum Traderin palvelussa on eng-avaintietoesite (esim. XACT BEAR ja XACT BEAR2).

Ajattelin kyllä seuraavasta laskumarkkinasta yrittää ottaa jotain irti, enkä vain seistä cashin päällä. Tässä on nyt sijoituskokemusta jo parikymmentä vuotta takana ja Inverse ETF:t (jos vipu luokkaa miinus 1-2) nyt ovat riskiprofiililtaan matalia verrattuna vaikkapa "viputuotteisiin" (minifutuurit, sertifikaatit, unlimited turbot), koska ETF:issä ei ole knock-out mahdollisuutta. Eli sopivat bear-markkinan keskipitkään (esim. kuukausien) longaamiseen (ajatuksena mulla, että seuraava oikea laskumarkkina tulee kestämään sitten kyllä kuukausia kun se joskus tulee).

Näytä koko viesti
ETF suosituksia -

Morjens,

Valmistautuessa henkisesti laskumarkkinaan (jossain vaiheessa), aloin katselemaan sopivia inverse ETF:iä (1x) laskumarkkinaan. Inverse ETF (1x vipu) sopisi omaan sijoittaja- ja riskiprofiiliin paremmin kuin esim. johdannaistuotteet (minifutuurit tms.)

Kysymyksiä:

1. Onko nyt niin, että vaikka löydän Nordnetistä jenkki-ETF:t tickeri-haulla (kokeilin esimerkkinä edellä kuvattuun tilanteeseen sopivaa RWM) ja vaikka niissä on tuo "Osta"-nappi aktiivisena kun laittaa ostoruutuun vaikkapa kpl-määrä 1 osuus, niin kauppaa ei voi käydä jenkki-ETF:illä (eli tulee joku virheilmoitus jos painaisin tuosta OSTA-napista)?

2. Jos vastaus ekaan on, että EI VOI käydä kauppaa, niin mitkä olisi vastaavia A) likvidejä B) noin 1x vivun omaavia B) matalapalkkioisia C) mielellään EUR-valuutassa noteerattuja inverse ETF:iä (eli tyypiltään saman tyylisiä kuin tuo RWM)? Sinänsä (käänteisesti) seurattava kohde-etuus voi olla sitten aika vapaa (DAX tai OMXS tms.) Samoin jos jenkki-ETF:iin ei pääse, niin mielellään saisi olla sitten sellainen Inverse ETF, joka on tarjolla myös Mandatum Trader -alustalla, koska siellä käyn osakekauppaa nyt, eli en haluaisi vaihtaa Nordnettiin rahoja, jos joudutaan menemään jollain euro-tuotteella. Mandatum Traderin puolellahan ei valikoima ole 1:1 Nordnetin kanssa.

Kiitoksia vinkeistä, täältä saa varmaan parempia vastauksia kuin googlesta ;)

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus -

Onko kenelläkään kertynyt lisää kokemuksia asiasta viimeisen kahden vuoden aikana?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Jeans kirjoitti:
asikainl kirjoitti:

Moro,

Olen matkustellut tuollapäin Espanjaa noin 20 vuoden ajan ja mun mielestä noi sesongit on aika päin honkia tässä listassa. Eli kesä ei ole missään nimessä siellä sesonkia, vaan parasta hintaa saa, kun Pohjois-Euroopassa on syksy/kevät. Eli tää yllä oleva vaikuttaa melko oudolta lueteltuine aikoineen. Siis High Season on about 15.9-30.11 ja keväällä taas 15.2-30.4 välillä - etenkin pääsiäinen on megakallista aikaa keväällä.

Myös omat hintaseurannat airbnb-hinnoista tukee omaa mielikuvaa kalleimmista ajoista.

Miksi tässäkin sesonki on sitten kesäkuu-syyskuu, jolloin vuokrataan eri hinnoilla? http://kesakatu.es/property/costa-mar-bali/

Moro,

En tiedä, mutta olin Fugessa tai sen lähellä vuoden 2017 aikana koko marraskuun alusta loppuun ja lisäksi pistokeikan joulukuussa. Kovimmat pyynnit / huonoin saatavuuus oli nimenomaan syyskuun puoliväli-marraskuun puoliväli, sitten marraskuun puolivälissä paikka taas hiljeni täysin, eli tilaa oli ja luksuskämppää sai halvalla joulukuussa vuokrattua edullisesti.

Vuonna 2016 olin tuolla kevään ja taas maalis-huhtikuu pyydettiin kovinta hintaa kaikkialla ja turisteja eniten. Ja ekan kerran oon ollu tuolla seudulla siis vuonna 1997 tms. ja aika pirun monta kertaa sen jälkeen.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Jeans kirjoitti:

Sesonki 18.6.-17.9.  13 viikkoa, 1000e/viikko, 100% käyttöaste = 13000e

17.9-29.10  6 viikkoa, 700e/viikko, 70% käyttöaste = 2940e

29.10.-25.3.  21 viikkoa, 350e/viikko, 70% käyttöaste = 5145e

25.3.-18.6. 12 viikkoa, 450e/viikko, 70% käyttöaste = 3780e

Moro,

Olen matkustellut tuollapäin Espanjaa noin 20 vuoden ajan hyvin tiheästi ja mun mielestä noi sesongit on aika päin honkia tässä listassa. Eli kesä ei ole missään nimessä siellä sesonkia, vaan parasta hintaa saa, kun Pohjois-Euroopassa on syksy/kevät. Eli tää yllä oleva vaikuttaa melko oudolta lueteltuine aikoineen. Siis High Season on about 15.9-30.11 ja keväällä taas 15.2-30.4 välillä - etenkin pääsiäinen on megakallista aikaa keväällä. Fugessahan brittituristit ovat valtavassa ylipainossa. Eli kun Brittein saarilla on ikävää säätä, niin kysyntä tuolla on kovimmillaan. Rikkaat saksalaiset ja ranskalaiset liikemiehet viihtyvät sitten Marbellan seudulla. Fugen seudulla on brittejä + pohjoismaalaisia.

Myös omat hintaseurannat airbnb-hinnoista tukee omaa mielikuvaa kalleimmista ajoista.

Näytä koko viesti
Betsson -

Joo, portfolioraportin mukaan tullut maksu. Ei vaan näy tapahtumaraporteissa.

Näytä koko viesti
Betsson -

Noi "redemption shares" lähti viime yönä salkusta automaattisesti hintaan 0.00SEK, mutta mitään maksua / Betssonin osakkeita ei tullut tilalle?

Näytä koko viesti
Betsson -

Betssonilta tulossa vissiin splitti ja sen seurauksena salkkuun tullut erikoislappusia (4,75 SEK/kpl arvoltaan - sama määrä mitä oli osakeomistuksen määrä). Muuntuvat ilmeisesti automaattisesti osakkeiksi ja mitään ei tarvitse tehdä itse? Onko aikataulusta tietoa - kiinnostaa, koska olis tarkoitus luopua tuosta koko Betsson-positiosta lähiaikoina. Danke schön.

Näytä koko viesti