Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Jeans kirjoitti:

Kai sitä on oikeus huudella loppuelämän kaikesta kun onnistui löytämään Facebookin niin aikaisin ja sai 500 tuhannella dollarilla 10,2% siivun.

En oo ihan 100% varma mitä nyt tarkotat tällä.  Thiel on monessa eri haastattelussa sanonut ettei pitäny FBtä mitenkään uniikkina firmana mut täl kertaa vaa sattu nabsumaan. Jos nyt oikein muistan niin se vissiin yritti saada Zuckerbergin myymään Yahoolle 1B$ offerilla FBn alkuvuosina. Moni muu parikymppinen olis varmaan ottanutkin 250m$ palkkapäivän.
Jeans kirjoitti:

varakkaan henkilön onnistuneilla listaamattomilla sijoituksilla huutelu on vähän sama kuin pokeriturnausrahastusten määrällä lesoaminen

Joo ja suhtautuisin myös hyvin skeptisesti selityksiin että miks just tää tietty sijotus nabsu. Näil selityksil harvoin on mitään perustaa oikeeseen maailmaan sillä usein vaan kuvaillaan jotain asioita tästä kyseisestä firmasta, vaikka monet muut ei menestyneet firmat täyttää tismalleen samat ehdot.  Ja se että sijoittajana keräilee crediittejä onnistumisista on imo kans ihan täysin verrattavissa turnauksiin ja väitöksiin et '' Joo koska oon niin hyvä pelaamaan niin voitin tän 7000 osallistujan turnauksen ''
Jeans kirjoitti:

Tunkemalla rahaa tarpeeksi moneen listaamattomaan niin väkisin joku napsuu, samoin kuin pokeriturnauksissa.

 Oon itekkin vähän miettiny et Early stage VC tai angel investing on turnauspokerin kanssa niin samantyyppinen laji että monesta kovasta turnausjyrästä olis varmaan ihan top notch VCksi sillä samat traitit mitä hyvällä ja menestyneellä turnauspelaajalla pitää olla pätee täysin myös ton tyyppiseen sijoittamiseen.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Omat riidit Thielistä on että aivan varmasti on tutustunut ainakin isoimpiin cryptoihin aika perusteellisestikkin jo kauan ennen tätä tän hetken boomia. Sillä senhän oman firman (Confinity) yksi pointti oli luoda vaihtoehtoinen valuutta normaalin $ sijaan, jonka perusteella voisi olettaa että ukko on tutkinu asiaa hemmetin kauan.

Voidaan tästä tulla johtopäätökseen et ukko jättää kyl aika paljon sanomatta mielipiteistään yleisesti cryptoihin liittyvistä asioista eikä jostain syystä usko niiden toimivuuteen maksuvälineenä jonkun fundamentaalisen ongelman takia mitä ei kuitenkaan viitti paljastaa ettei näyttäis ihan pelleltä.   Meinaan jos se niihin uskois niin ihan takuuvarmasti olis sijottanut niihin jo vuosia sitten.

Jeans kirjoitti:

Jotenkin Thielistä on viime aikoina jäänyt enemmän ja enemmän sellainen kuva, että haluaa väkisin saada huomiota olemalla eri mieltä muiden kanssa kaikesta..

Itellä kyl ihan samat vibat, mut ei oo kyl tän henkilön kohdalla mitenkään uus piirre :D Kuitenkin sen kaikki väitteet on yleensä hyvin perusteltuja, mut varmasti haluaa nimenomaan julkisuutta väitöksillään ja ultimaattisena goalina saada jonkinlainen status ''viisaana ajattelijana''
Kaikesta huolimatta suosittelen kuitenkin lukemaan Thielin kirjan Zero to One. Sillä on ihan järjetön value jokatyyppiselle sijoittajalle ja varsinkin startupeista kiinostuneille.

 

Näytä koko viesti