Nvidia - Tekoälylaskennan maailmanlaajuinen johtaja

6
forum
|

Juha

+1263
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1426

Nvidia näyttää lunastavan mennyttä kurssinousuaan, mutta sen kiinniotto onkin haastavampi tehtävä. Itse en ymmärrä miksi tämä on niin ylivoimainen AI-peli kun se on, mutta ehkä keskustelu auttaa sen keksimään.

Nvidian tulos: https://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-announces-financial-results-for-second-quarter-fiscal-2024

Ja pari kommenttia äksästä:

Premarketissa nyt +6,5%
 

1
0
24.8.2023 - 09:41

mskomu

+1316
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
661

Ei tätä shortatakaan uskalla, mutta ainakin itseäni hirvittää, että minkä verran kysyntä on sitä, että Kiina tilaa kamaa, kun sitä vielä saavat ja että time-to-market -taistoa käyvät tekkifirmat ostavat rautaa etupainotteisesti. Huikea firma eikä mulla siitä puolesta ole negatiivista sanottavaa, mutta arvostuskertoimet tuntuu vaan ihan järjettömiltä.

1
0
24.8.2023 - 11:19

Marras

+133
Liittynyt:
27.3.2021
Viestejä:
87

mskomu wrote:

Ei tätä shortatakaan uskalla, mutta ainakin itseäni hirvittää, että minkä verran kysyntä on sitä, että Kiina tilaa kamaa, kun sitä vielä saavat ja että time-to-market -taistoa käyvät tekkifirmat ostavat rautaa etupainotteisesti. Huikea firma eikä mulla siitä puolesta ole negatiivista sanottavaa, mutta arvostuskertoimet tuntuu vaan ihan järjettömiltä.

Eikö tästä kasvaneesta tuottopuolesta ja sen seuraamasta arvostuksesta ole nyt iso osa nimenomaan tuota Data Center puolen tuoton nousua? Eli pilvipalveluita tarjoavat, ja ymmärtääkseni käyttävät siis omia piirejä omien data centereiden ylläpitämiseen eli piirien kysyntä tulee omasta talosta. Toki tarjoavat hardwarea kaikille alan toimijoille esim Amazon AWS, Microsoft Azure, Oracle Cloud ym. ja varmasti seassa kiinalaisia vastaavia, mutta en jaksa uskoa että Kiinan komponenttihamstraus olisi nyt kovin isosti tämän nousun taustalla.

Esim Nvidialla tuo oman DGX cloudin käyttöhinnat ovat alkaen $37000/kk, ja jokainen joka haluaa tehdä raskaampaa laskentatyötä käyttää jotain pilvilaskentapalvelua.

0
0
24.8.2023 - 13:34

aliisan_avaimet

+511
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
523

Kiinan vaikutus on minusta suuri, vasta uutisoitiin että yksi kiinalainen toimija tilasi 5 mrd dollarilla niitä kiina-heikennettyjä malleja. Siihen muut kiinalaiset päälle. Olen samaa mieltä että tämä nykyinen kysyntätaso ei ole kestävä, mutta huippua on paha veikata. En kyllä mitenkään uskaltaisi shortata.

0
0
24.8.2023 - 16:20

mskomu

+1316
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
661

Ei kai sillä ole väliä, että ostaako joku rautaa data centereitä varten, vai vuokraako tuo sama taho sitä Nvidialta, joka "ostaa" rautaa. Samasta lähteestä kysyntä tulee ja uskon, että tässä on taas vähän sellaista ilmiötä, että kaikki eivät tule olemaan voittajia niin, että kaikki eivät tarvitse samalla tavalla aina vain lisää kapasiteettia tulevaisuudessa.

 Nythän kysyntä ei selitä Nvidian hintaa, vaan kysynnän pitäisi jatkaa nousuaan kovaa ja kauan. Ja sillä vasta lunastettaisiin nykyinen hinta. Pitäisi kasvaa vielä kovempaa ja vielä kauemmin, että olisi upsidea. Siis jos fundaa mietitään. Trendiratsastus on sitten ihan oma hommansa ja syy siihen, miksen tätä shorttaa.

0
0
7.9.2023 - 11:06

kravaattikukko

+46
Liittynyt:
21.2.2018
Viestejä:
56

Erittäin mielenkiintoinen yhteenveto NVidian tuloksesta ja taustalla häärivästä CoreWeave yhtiöstä. Artikkelissa käyty läpi mm. sitä kuinka CoreWeave olisi ostanut NVidian siruja 2,3 jaardin lainalla, jonka on rahoittanut BlackRock. Sama BlackRock, joka omistaa NVidiaa. Taustayhtiön toiminta vaikuttaa erikoiselta.

https://themadking.com/article/nvidia-the-red-flags/ 

1
0
26.1.2024 - 20:41

Bingo53

+2809
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2027

Teknon kultakuume on kuulemma vasta edessä!

Fortunen mukaan tekno-osakeita seuraavat analyytikot arvelevat niiden parhaimman nousun olevan vasta edessä ja alkaneelle vuodelle odotetaan 25% nousevaa hyökyaaltoa.

Fortune - maksumuuri: https://fortune.com/2024/01/02/2024-year-of-ai-tech-stocks-25-percent-wedbush-dan-ives-outlook/

Viime vuoden lopussa teknopainotteinen Nasdaq Composite oli toipunut edellisvuoden eli 2022 matalasuhdanneodotusten ajamista myyntipaineista, nousevista inflaatio- ja korko-odotuksista sekä öljyn nousevasta hinnasta ja noussut 43% vuoden aikana. Tämä peittosi reippaasti DJI-indeksin 13% nousun ja S&P500 indeksin 24% nousun samalla ajanjaksolla.

Tekno-osakkeiden paino on yli puolet Nasdaq Compositen osakepainotuksesta. Indeksin merkittävin osa eli Technology Select Sector SPDR tuotti viime vuonna 54%.

Ennuste maailmanlaajuisesta IT-alan kulutuksesta antaa kylläkin melko valoisan näkymän teknoalan osakkeille lähitulevaisuudessa. Ennuste on, että IT-alan kulutus kasvaa 8%, mikä merkitsisi 5,1 biljoonan dollarin volyymiä tänä vuonna 2024.

Kuva poistettu.

Linkki Gartner: https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2023-10-18-gartner-forecasts-worldwide-it-spending-to-grow-8-percent-in-2024

Korkonäkymän pohjana on kolme 25 korkopisteen koronlaskua tänä vuonna maaliskuusta alkaen. Samaan aikaan teknoyhtiöt ovat keskittyneet kulujen karsimiseen parantaakseen tuloksenteon kykyään ja pysyäkseen maksukykyisinä.

Tähän näkymään nähden Nasdaqin Zacksille Vasundhara Sawalka on poiminut neljä tekno-osaketta, joiden hän arvioi vahvistavan sijoittajan valikoimaa vuoden 2024 aikana:

"Against this backdrop, investment in momentum tech stocks like Splunk SPLK, CrowdStrike CRWD, Workday WDAY and Alphabet GOOGL is expected to strengthen one’s portfolio in 2024."

Kuva poistettu.

Linkki Nasdaq: https://www.nasdaq.com/articles/4-momentum-technology-stocks-that-promise-gains-in-2024

Linkin sivulla on tarkemmat perustelut kirjoittajan valinnoille vapaasti luettavissa sille, joka haluaa ongenkoukkuun yksittäisiä osakkeita.

Osakepoimijan vihaamaa indeksointifasistia voi mietityttää nykymeno, kun se niin kovasti muistuttaa vuosisadan vaihteen aikaa, jolloin tekno nousi kesästä 1998 vuosisadan vaihteen huippuihin ja laski millenium-bileiden jälkeen taas vanhoille tasoilleen.

Tämän näen oman salkun rahasto-osuudessa katsoessani globaalia BGF World Technology A2 rahaston arvon kehitystä vuodesta 1995 alkaen.

Kuva poistettu.

Vertailukäyränä tässä on S&P500 indeksi (keltainen viiva), josta tekno irtosi omille luvuilleen koronan aikoihin. Sama kehitys on ollut Fidelityn globaalin teknorahaston kohdalla. Vanha kaksoishuippu näkyy vielä terävämpänä ja jyrkempänä jenkkiteknoon keskittyneessä JPM US Technology A rahaston kehityksessä vastaavana aikana alla.

Kuva poistettu.

Voi olla, että IT-alalla on valoisat näkymät pitkällekin eteenpäin ja alan yrityksillä on momenttia vääntää ja puristaa tulosta maksavista asiakkaista mitä merkillisimmillä vempeleillä ja sitovilla sopimuksilla, mutta indeksointifasisti vääntelee jo vitsakimppuaan ja on alkanut irrottaa siitä kirvestä. Liikaa maksaminen on syntistä menoa.

Kun rahasto-osuuden hinta alkaa lähentyä edellistä ylittävää huippua, napakka huitaisu kirveellä ja huipunleikkaus teknorahastomäärästä rahamarkkinarahastoksi voi olla piinaviikkoja odottelevalle fasistille sopivaa sielunhoitoa.

Naapurin kätyreiden yllyttämän väen heittäytyessä ensi viikolla joutilaiksi, ajan voi käyttää vaikkapa kiinteistöosakkeiden pilkkimiseen ja pohjaongintaan niin kauan kuin skandisähkö kulkee ja paikallinen teknonetti vielä toimii.

3
0