Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.9.2020 12.33

Meuro kirjoitti:

"Headquartered in Cheyenne, Wyoming, Kraken Financial is the first digital asset company in U.S. history to receive a bank charter recognized under federal and state law, and will be the first regulated, U.S. bank to provide comprehensive deposit-taking, custody and fiduciary services for digital assets."

https://blog.kraken.com/post/6241/kraken-wyoming-first-digital-asset-bank/

Tämä oli mielenkiintoinen uutinen. Samassa Danskelta tuli viesti, että minkä takia en saanut siirrettyä tilisiirrolla Krakeniin: "Pankki on saanut tiedon, että ko. yritys on vastaanottanut epäilyttäviä maksuja ja asiakkaan varojen mahdollinen väärinkäyttö halutaan näin estää pankin toimesta. Tässä vaiheessa emme voi sallia maksuja kyseisellä toimijalle."

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.9.2020 03.23

Casteliero kirjoitti:

Coinmotionilla on pankkiluvat, niin sitä kautta ainakin pääsee markkinoille ja sieltä itse viimeaikoina hoitanut myynnit ja ostot. Osakkeiden omistajille vielä kulutkin ihan kilpailukykyiset.

Joo, coinmotion toimii kyllä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.9.2020 02.41

Onko muut huomanneet paljon ongelmia rahojen siirrossa palvelunvälittäjien kanssa? Itsellä tuli ongelma krakenin kanssa, kun Danske esti siirrot. Hassua, että samaan aikaan kuulin toisaalta, että esim. S-pankki on estänyt siirtoja. Laitoin kyselyä pankkiin ja 3 päivään ei vielä mitään vastausta, mutta twitterissä Danske erehtyi kertomaan, että "Olemme päättäneet estää maksut Krakenille toistaiseksi asiakkaidenmme turvallisuuden vuoksi.".

Salaliittoteoreetikkona: Näkeekö pankit kryptot niin suurena kilpailijana, että siirrot estetään sen takia? Vai onko jengi mennyt vaan tarpeeksi Niklas Herlin-huijauksiin viime aikoina. Toisaalta en ollut ihan hereillä, kun edellisessä siirrossa rahat jäi jumiin alussa Danskeen ja sain ne puhelinsoitolla menemään maaliin. Nyt sen jälkeen Danske on kokonaan estänyt rahansiirrot ainakin kyseiselle tilille.

Näissä on aina hyvä äänestää jaloillaan, jos eletään kivikaudella.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.8.2020 06.46

Onko tietolaiset tutkineet Polkadotia? Ethereumin Co-founder Gavin Wood taustalla ja teknologia vaikuttaa nopealla silmäyksellä mielenkiintoiselta.

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena - 7.8.2020 09.19

Kiitos vielä Heikin Ashi MTA ja rojalti tipseistä. Tankkkasin kanssa MTA:ta tuolloin ja nousu ollut vähintäänkin kiitettävää. Hopea bullin kyydissä ollut kanssa toooodella kiitettävää ratsastaa aallolla. Kulta oli jo aiemmin longi sijoituksena itsellä ja se siellä pidettäköön. Seuraavaksi odottelemaan ensi syksyn/talven Bitcoin bullin starttia kunhan tästä ensin selvitty.

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena - 29.7.2020 10.10

Seeking Alphassa hyvää katsausta pienempiin rojaltifirmoihin: https://seekingalpha.com/article/4357780-small-cap-royalty-streaming-companies-and-historical-performance-2020-edition?mod=mw_quote_news

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 29.7.2020 09.13

Toi Sarasvuon jakso lähtee sivuraiteille. Kannattaa katsoa mielummin Puheenaihe tai Sami Miettisen Neuvottelija podcastit. Sinänsä niissä käydään hyvin läpi keskuspankkien ja euron toimintaa, joissa ainakin allekirjoittaneelle  paljon uutta asiaa.

Näytä koko viesti
Sotkamo Silver - 27.7.2020 10.30

Sattuipa vastaan Kevin O'Learyn mietteet kaivososakkeista :) https://youtu.be/aZ0T6RwJYPc?t=321

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena - 27.7.2020 01.05

Kiitos Heikin Ashi hyvistä rojaltifirma tipseistä. Pieni hopea bullin sisässä ja katsellaan tuota ylämäkeä nyt jonkin aikaa cool

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 14.7.2020 04.04

Tinggeli kirjoitti:

 

kravaattikukko kirjoitti:

Jatkossa sähkömarkkinoille tulee operaattoreita, joilla on ns. virtuaalivoimaloita, jotka koostuvat laajalla alueella olevista kulutuslähteistä ja mm. akuista.

 

Suomessahan on jo hyvin paljon sähköntuottajia. Jos ei oteta huomioon entisiä kunnallisia sähkölaitoksia, niin moni yritys (esim. UPM ja Stora Enso sellun keiton sivutuottena) ja moni yksityinen (aurinkopanelitm tuulivoimalat yms) tuottaa jo sähköä verkkoon. Esim. Fortum ostaa kaiken ylimääräisen uusiutuvilla tuotetun sähkön.

https://www.fortum.fi/kotiasiakkaille/aurinkopaneelit/oman-tuotannon-myy...

Eli kyllä Tesla voi olla yksi tuottaja muiden joukossa. Eri asia on sitten mihin hintaa sähkö-tukkuri ostaa Teslan sähkön ja mihin hintaan se myy sähkönsä Teslan varastoon. Millaisen katteen Musk välistä saa. Teslahan ei tuossa mallissa tuota sähköä vaan ainoastaan varastoi, ainkaan alkuvaiheessa? Eikö Solarcity lähes kaatunut jo?

Tesla ei suoranaisesti olisi sähköntuottaja, kuten Fortum tai Helen vaan uskoisin, että kannattavin liiketoimintamalli esim. Pohjoismaissa olisi kantaverkkoyhtiöiden reservituotteissa  https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/reservit-ja-saatosahko/taajuusohjattu-kaytto--ja-hairioreservi/ 
Käytännössä esim. kaikki latauksessa olevat autot muodostavat akkuvaraston ja ne on myyty häiriöreservimarkkinapaikalle. Jos sähköverkossa tulee ongelma, niin ne osallistuvat esim. verkon taajuuden säätöön häiriötilanteessa. Kyseessä ei siis ole tilanne, jossa koko ajan myydään isoa määrää sähköä verkkoon tai ostetaan, vaan ollaan ns. varalla erikoistilanteita varten, josta saa esim. vuosittaiset korvaukset varalla olosta sekä sitten erikoistilanteissa oman korvauksen. Aimmin ko. toiminta on ollut mahdollista vain isoille UPM, Stora ym. yhtiöille, mutta jatkossa pienemmän toimijat ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan ja regulaatiota sekä toimintaympäristöä on jo muokattu mahdollistamaan tämä.

 

Jos Tesla pystyy toimittamaan akustoja suoraan verkkoyhtiöille hyvin skaalautuvalla mallilla, niin tässä on isoa kysyntää tulevina vuosina. Käytännössä voidaan ihan kaupunki tasolla vähentää sähkökatkoja sekä parantaa sähkön laatua loppuasiakkaille melkoisesti, kuten Australiassa on nähty. Kokoluokka oli vain todella iso siellä. 

Näytä koko viesti