Olet täällä

Italia - 29.6.2022 10.09

Jmakela kirjoitti:

Italian johdon on helppo jakaa rahaa ja ottaa velkaa kun he tietävät että ei EU tai EKP anna Italian kaatua. Nyt Italia on Kreikan tiellä ja luultavasti lopputulos on sama mutta huomattavasti suurempi kriisi ja taas kerran maksajana ovat muut kuin kriisin aiheuttajat. On myös mahdollista että ei kumpikaan tule apuun ja Italian pankit kaatuu ja koko maa ajautuu sekasortoon mutta se myös löisi alkutahdit EU ja euron tuhoon joten en näe tätä vaihtoehtoa kovin todennäköiseltä.

Muistaakseni Bridgewater jo ennen koronaa näkivät melko todennäköisenä Euron kaatumisen 2-5v sisään ja vast'ikään ne laittoivat 10 miljardin shortin euroopan osakkeille. Kovin vahvana eivät kehitystä näe.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-23/bridgewater-doubles-b...

 

Näytä koko viesti
Mitä raha on? - 28.12.2021 11.09

Itse suosittelen kokeneemmille ja nuoremmille konkareille vanhaa Money Masters - The Rise of the bankers. Hyvä historiakatsaus ja yli kolme tuntia katseltavaa eli ei mikään 5 min youtube läpikäynti.

https://www.youtube.com/watch?v=mDlnM481Gcg&t=3983s&ab_channel=DwayneWalker

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.12.2021 02.09

Jos Soloque mitenkään kiinnostaa avata teknisiä asioita Suomen kielellä, joita olet selvitellyt ja rustailla niistä, niin varmasti mielenkiinnolla tälläkin foorumilla on lukijoita. Noi aspektit monesti olisi hyvä kuulla henkilöiltä, jotka ovat oikeasti olleet tekemisissä ohjelmistopuolella.

Näytä koko viesti
Kiinteä korko - 16.12.2021 04.00

Velho kirjoitti:

 

B4D455 kirjoitti:

Millaisia näkemyksiä jengillä on nyt koron noususta?

..

Vaikuttaa yöuniin ikävästi jos kävisi niin että korot nousee muutaman pinnan samaan aikaan kun osakkeet laskee, eikä se välttämättä ole epätodennäköisin skenaario frown

 

Näkemykseni on, ettei korkoja voida Euroopassa juurikaan nostaa, tai muutama Välimeren valtio menee välittömästi konkurssiin ja rahaliitto hajoaa sen mukana. Tähän skenaarioon en usko, vaan EKP tekee whatever it takes sen estääkseen, eli pitää korot alhaalla. Jos se johtaa pidempiaikaiseen korkeaan (~5%) inflaatioon, niin sehän on itse asiassa paras tapa ratkaista velkakriisi, kun inflaatio syö velat. 

Em. näkemykseen perustuen mulla on vajaa 500k asuntolainaa vaihtuvakorkoisena, marginaali 0,4%. Toisaalta mulla on kyllä varaa maksaa lainasta vaikka 6% korkoa, joten yöuniani en menettäisi siinäkään tilanteessa. Jos oman talouden pelivara olisi pienempi, silloin myös suojaisin riskiä jollain tavalla, eli pidän kyllä toimintatapaasi järkevänä.

Olen mennyt vähän samalla taktiikalla. Jos toi elvytys nyt edes pienenee x aikavälillä, niin epäilen uuden elvytyskriisin iskevän jo lyhyelläkin aikavälillä ennenkuin koronnostoihin päästään.

Toki olisi kiva kuulla asiallisia perusteluja, että miten EKP voisi ylipäätään nostaa korkoja. Hyvä podcasti aiheeseen viitaten on muuten #neuvottelija kanavalla Sami miettisellä, kun vieraana oli ainakin Vihriälä ja joku muu. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 13.12.2021 11.16

Nopealla googlen datalla ei ainakaan kovin tappavalta vaikuta Etelä-Afrikassa tämä omicroni verrattuna kesän deltaan. 1.12.2022 tulleen tuoreen teho-osastojen tilannekuvan mukaan 86% teholle joutuvista on ylipainoisia ja 50% yli 30 BMI omaavia. Olisi jännä nähdä otsikoita, että "lihavuus 50 kertaistaa teholle joutumisen", mutta näitä ei varmaan ollut tulossa ja aihe on jäänyt aikalailla käsittelemättä. Yleensä sivulauseessa se mainitaan, mutta ei sitä ole lähdetty otsikkotasoille viemään, joista ihmiset sen jaksaisi lukea. Tehohoidon raportit tulevat noin kvartaaleittain Kuopion sairaalalta.

https://www.psshp.fi/documents/7796350/7841067/Tehohoidon+tilannekuva+-+Koordinoivan+toimiston+raportti+2021_12_01.pdf/6ad9e2bf-7cb8-4f13-8f44-1e2fe934ffb4

 

Näytä koko viesti
Ray Dalio ja treidaajan kirous - 11.12.2021 10.18

Ray Dalio julkaisi viime vuonna uutta kirjaansa kappale kerrallaan Linkedinissä, jos ei jaksa vaivautua ostamaan ja haluaa sneak peakin sieltä. Taisi olla jopa 9 lukua.

https://www.linkedin.com/pulse/changing-world-order-ray-dalio-1f/

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.11.2021 10.05

Casteliero kirjoitti:

Pankkikin heräili ja ensimmäistä kertaa kyseli selvityspyyntöä kryptojen määrästä ja alkuperästä.

Mikä pankki?

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena - 26.10.2021 02.28

Tässä George Gammonin videossa hyvin kiteytettynä paperi kullan omistaminen versus oikean kullan.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.9.2021 02.19

Willem kirjoitti:

 

RoopeA kirjoitti:

Moi kaikille ja kiitoksia hyvästä ketjusta. Tulee luettua, vaikka suurin osa menee vielä yli ymmärryksen. 
Olen pohtinut siirtäväni pikkuisen varallisuutta kryptoihin. Ideana on hajauttaa ajallisesti ostoja, niin että jokaisen kuukauden tiettynä päivänä teen ostot ja sitten isommista dipeistä voi tankata vähän extraa. 
Onko tässä hajautuksessa mitään järkeä ns kuukausi säästämiseen ? 
Bitcoin 30%
Ethereum 30 %
Aave 20 %
Chainlink 20 %

Sijoitusneuvoja ei kukaan tietenkään voi tarjota ja itse vastaan omista päätöksistäni, mutta jos joku kokenut kettu haluaa kommentoida yleisellä tasolla kk säästämistä kryptoihin, niin kiitoksia. Tilin olen avannut northcryptoon koska vaikuttaa helpolta ja kulut maltillisilta, vai onko tähän saatavilla selvästi edullisempia vaihtoehtoja ?
 

 

Välttämättä BTC:hen ei kannata laittaa ollenkaan, jos haluaa paremmat tuotot ja sijoitushorisontti on 4+ vuotta. Eth ja Link todennäköisesti tulevat kasvamaan merkittävästi tulevina vuosina. 150-200k eth ja 2k link aika realistisia tavoitteita viiden vuoden sisään jos ei mitään Black Swan eventtejä tule. Toki tuolla ajan välillä kannattaa varautua siihen -85% bear markettiin. 

Ehkä olen sen verran arvosijoittaja kryptomaailmassa, että hieman vastuutonta puhua paremmista tuotoista vasta-alkajille, kun BTC arvonnousu (sehän ei siis tuota mitään) on jo aika merkittävä (nyt härkämarkkinassa 345% vuodentakaiseen). On muistettava, että kaikki toteutukset BTC jälkeen on edelleen enemmän tai vähemmän spekulatiivisia.

 

Kuukausittainen säästäminen (ns. dollar cost averaging) on silti erittäin järkevä toimintamalli tässä ympäristössä ja suosin sitä itsekin. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.5.2021 04.39

Casteliero kirjoitti:

 

Indrid Cold kirjoitti:

on myynyt tai on myymässä

Bitcoin falls after Elon Musk suggests Tesla may have dumped holdings (cnbc.com) 

mutta miksi Ethereum on dipannut, myötätunnosta? -13,9% tätä kirjoitettaessa

Ethereum Price | ETH Price Index and Live Chart — CoinDesk 20

 

Kaikki tulee yleensä alas, kun Bitcoin dippaa. Treidaajat treidailee paljon noita muita kryptoja Bitcoinia vastaan, jolloin ne korreloi. Mutta nykyään nuo stablecoinit on tulleet yleiseksi treidauspareiksi myös, niin ei pitäisi enää niin pahasti korreloida.

Mutta punaiselta näyttää lista: https://coinmarketcap.com/

Juuri näin. Pitko oli aika heikolla jo ennen Muskin twiittejä ja sieltä tuli vain tulta alkavaan liekkiin. Nyt yksi 30% lisää pullback ja edellisessä nousumarkkinassa näitä oli muistaakseni 7 kpl, joten historiallisesti tämä on hyvä ostopaikka. 

Bitcoin relative strength index on näihin aikoihin nousumarkkinaa dipannut nyt molemmilla kerroilla ennen isoja nousuja (ks. Planb twiitti)
https://twitter.com/100trillionUSD/status/1393571337399152641 

Näytä koko viesti