Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 27.3.2020 09.35

Cuomolta erittäin hyvä katsaus New Yorkin tilanteesta, joka on ja tulee olemaan Yhdysvaltojen Italia. En sinänsä ihmettele, jos Cuomosta vielä joku päivä presidentti tulee tuolla esiintymisellä ja johtajuudella. Vaatii tiukasti liittovaltiota mukaan, koska aikaa on arviolta 2 viikkoa ennenkuin tilanne räjähtää. Hassua miten Korona tulee jenkkeihin, kun he ovat housut nilkoissa koko casen suhteen. 

https://www.youtube.com/watch?v=mYgzaHe24UQ&feature=youtu.be 

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet - 19.3.2020 03.36

Tästä kurssirakettia: Faron Pharmaceuticals Oy

22.2.2020 Turun sanomat  https://www.ts.fi/uutiset/talous/4869169/Turkulaisen+Faronin+kehitysputkessa+oleva+tehohoitolaake+Traumakine+voisi+auttaa+koronaviruspotilaita

Tänään arvopaperi ja kauppalehti

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/koronalaaketta-kehittavassa-faronissa-on-ainekset-kurssiraketiksi-listautui-helsingin-porssin-kasvumarkkinalle-joulukuussa/7373181e-9f7c-42e0-a33f-08c208d528c1

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaisyhtion-laakkeella-voi-olla-ratkaiseva-merkitys-koronaepidemian-hoidossa-laajat-varastot-jo-valmiina-vain-myyntilupa-puuttuu/ca4d39f3-a1fc-46ad-b28c-1169482335ce

LSX World Congress 2019 Presentations

https://www.youtube.com/watch?v=rIB9kCbIzts

Näkisin, että FDA ottaa varmasti tämän nopeasti testiin, koska Jenkeissä on nyt nopemmalla luvituksella menossa Koronaan liittyvät lääkkeet. Käytännössä kilpailijaa ei ole ja lääke pääsee nopeasti kovaan mankeliin, kun tutkimusaineistoa tulee ovista ja ikkunoista.

edit. näköjään oli jo päässyt FDA trialiin http://otp.investis.com/clients/uk/faron/rns/regulatory-story.aspx?newsid=1377393&cid=2223

"– Tieto on täällä. Ei meillä ole suoranaisia kilpailijoita, Jalkanen sanoo.

Vakaviin keuhkovaurioihin ei ole tällä hetkellä farmakologista hoitoa ja tehohoidossakin kuolleisuus on 35–45 prosenttia. Britanniassa tehdyissä Faronin faasi II -tutkimuksissa Traumakine alensi kuolleisuutta yli 80 prosenttia.

Parhaillaan riehuvan koronaviruksen ohella vakavia keuhkovaurioita aiheuttavat muun muassa influenssat, Sars, Mers, sikainfluenssa, keuhkokuume ja erilaiset onnettomuudet."

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.2.2020 02.18

Fooler kirjoitti:

Kiitti mielenkiintoisesta blogista!

Jos sallit, niin olisi pokeriaiheinen kysymys. Kaikki ketkä profileeraavat itsensä pokeriammattilaisiksi tai puoliammattilaisiksi ovat aina vain voittaneet. Esimerkiksi Sijoitustiedossa kaikki ketkä ovat pelanneet pokeria ovat voitolla, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Myös jos katsoo paljonko parhaimmat pelaajat ovat tehneet voittoa, ovat summat melko suuria. Lisäksi enemmän tai vähemmän kaikki ovat aloittaneet 0:asta (ainakin näin väittävät). Ymmärtääkseni pokeri on kuitenkin zero-sum game, toisin sanoen joku voi voittaa vaan, jos joku toinen häviää? Kysymys on siis, että ketkä ovat niitä häviäjiä. Onko tosiaan niin, että on niin paljon varakkaita liikemiehiä ketkä vain jatkavat pelaamista, vaikka häviäisivät miljoonia ja näin ollen mahdollistavat kaikkien muiden voitot?

Eiköhän suurin osa pelaajista ole tavallisia pokerin tavallisia harrastajia, josta raha peleihin tulee. Suurin osa varmaan pelaa tappiollista, osa +-0 ja tietty osa voitollista. Mitä ylemmäs mennään pelin koossa, niin taitotaso kasvaa nopeasti ja toki siellä saattaa heikkomman taitotason omaavia varakkaampia pelaajia on aika ajoin mukana. Näitä tyypillisesti jo puoliammattilaisetkin saalistaa, jos semmoinen eksyy peleille, mutta ei niitäkään ihan puussa kasva. 

Omassa tuttavapiirissä ammattimaisesti pelanneista ehkä yksi harjaa vieläkin, mutta hänellä myös muuta bisnestä pokerin puolella. Muuten ovat ajautuneet omiin ammatteihinsa eri syistä: intohimo uutta juttua kohtaan, pelit heikentyneet/kadonneet tietyiltä saiteilta (telesinassa) tai vaan hakeutuneet oikeisiin töihin opintojen loppuessa ja normaalien elämänrytmien kaipuu. Itse lähinnä harjasin pokerista ryyppyrahat opiskeluvuosien alussa, kunnes eräänä kesänä ryypättiin koko pokeri rolli.

Kiitos Jens tästä sijoitustiedon blogista. Aiemmin tuli paljon luettua pokeritiedon blogia.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.12.2019 10.56

Tämä oli kyllä eeppinen stoori. Pitikö Starssi seuraavana vuonna samassa paikassa turnauksen ja hotellin vai katkaisiko yhteistyön? Teittekö lokaalille poliisille mitään ilmoitusta jälkeenpäin?

Kavereita tekee automaatiohommia Kiinassa Suomen pörssiyhtiö tason firmoille ja sanovat,että siellä jos jättää läppärin lounaalla työpisteelle,niin joku on jo kopioimassa sitä konetta sillä välin. Kaikki pitää olla kryptattuna. Suosittelen tavan kansalaisille myös vähän paneutumaan salauksiin.

Näytä koko viesti
Vuokralla omaksi asuntosijoitus - 29.11.2019 06.03

Olisiko vaan helpompaa pyytää vanhempia ottamaan laina ja sitten junailla heidän kanssaan.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 13.8.2019 04.11

12 kokousta vuodesssa, 1000€ kokous. Tuskin herättänee kiinnostusta sidosryhmissä.

Näytä koko viesti
Ponsse - 13.8.2019 10.40

Ponssesta tykätään jutella kauhean vähän. Johtuuko savolaisuudesta?

Joka tapauksessa elokuun alun dippi alle 27€ laittoi itsellä ostohousut jalkaan. Overall arvostan firmaa kyllä erittäin paljon yrityskulttuurista ja johtamisesta lähtien. Ei nämä positiiviset osaritkaan yhtään haittaa.
"

PONSSEN TILAUSKANTA KASVOI RÄJÄHDYSMÄISESTI

09:18 Ponssen liikevoitto ji huhti-keskuussa hieman odotuksista. Ponssen liikevoitto oli huhti-keskuussa 17,5 miljoonaa eruoa. Tietokanta Factsetin kermn kolmen analyytikon konsensuksen mukaan liikevoiton arvioitiin nousseen 12,4 miljoonasta eurosta 18,9 miljoonaan euroon. Tilauskanta oli merkittvsti vahvemmassa kunnossa kuin vertailukaudella. Ponssen tilauskanta oli puolivuotiskaudella 361,1 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten yhtin tilauskannan arvo oli 187 miljoonaa euroa. Uusia tilauksista saatiin ensimmisen vuosipuoliskon aikana 391,6 miljoonan euron edest, kun vertailukaudella tilauksia saatiin 355,7 miljoonan euron edest. Ponssen liikevaihto ji hieman ennusteista. Ponssen liikevaihto oli huhti-keskuussa 172,7 miljoonaa euroa. Liikevaihdon arvioitiin kasvaneen 149 miljoonasta eurosta 185,5 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos oli puolivuotiskaudella 0,83 euroa, kun vertailukaudella se oli 0,68 euroa. Yhti pit nkymt ennallaan. Ponsse arvioi, ett konsernin euromrisen liikevoiton odotetaan olevan vuonna 2019 hieman suurempi kuin 2018. Toimitusjohtaja Juho Nummelan mukaan tulos oli vallitsevassa maailmantalouden tilanteessa hyv. Maailman talouden epvarmuuksista huolimatta Ponsse-metskoneiden kysynt jatkui kuluneella neljnneksell hyvll tasolla ja yhtin tilausvirta oli erittin hyv. Euromrinen tilauskantamme oli katsauskauden lopussa erittin vahva 361,1 miljoonaa euroa. Valmistusmrt ovat olleet Vieremn tehtaallamme jatkuvassa kasvussa komponenttisaatavuuden parantuessa. Ensimmisen neljnneksen haasteet uusien tuotteiden sarjavalmistuksen aloituksessa on saatu ratkaistua nopeasti, Nummela toteaa. Euroopan laajat kaarnakuoriaistuhot vaikuttavat puumarkkinoihin. Euroopan metstuhojen estmiseen ja torjuntaan liittyvt hakkuut nostavat yhtin mukaan hetkellisesti korjatun puun mr Euroopassa, mik vaikuttaa vliaikaisesti mys kansainvlisiin puuvirtoihin. Vieremn tehdas ja Ponssea ympriv valmistusverkosto toimivat yhtin mukaan hyvin. Komponenttisaatavuuteen liittyy edelleen riskej, mutta tilanne helpottuu. Tehtaan kesnaikaiset huollot onnistuivat yhtin mukaan hyvin ja tehtaan toiminta on alkanut normaalisti elokuun alussa. "

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 7.8.2019 10.21

Kyllä Nordean joustoluotto ainakin tipahti tilille nopeasti ilman kyselyjä pari vuotta sitten: Säännöllinen palkkatyö (tulot 35-40k€/v), luottokortti taisi olla samaan aikaan tapissa 3k ja 10k€ laina tuli alle vuorokaudessa (saattoi tulla jopa nopeammin) ilman mitään lisäkyselyjä. Asuntolainaa ei tuolloin ollut. Hakuprosessi oli varsin nopea nettipankissa ja korko luottokorttitasoinen 8%+12kk euribor, jos en väärin muista.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 6.8.2019 10.32

Tänään käväsi ihan ostohinnoissa 1,86 kun jengi dumppasi aamulla. Nyt pientä vilinää.

Näytä koko viesti
PHP Holding - 21.2.2018 11.10

Kuuntelin Akin Nordnetin haastattelun pari päivää sitten sekä muistaakseni lukasin Kuopion puhelimesta kertovan blogin. Tänään porukoilla sattumalta huomasin, että oli tarjottu kirjeellä fyrkkaa PHP:n osakkeista. Aloin vähän tutkimaan asiaa ja toi PHP Holdingin sekä Findan toiminta on ollut mielenkiintoista. DNA tekee vielä keväällä 1,1€/osake varojenjaon ja PHP:n tapauksessa se tekee 37,5 miljoonaa fyffendaalia keväällä. Ainakin Aurejärvi vallannut sijaa molemmista PHP:sta ja Findasta nätisti. Oliko tämä huono vai hyvä juttu, niin varmaan riippuu keneltä kysyy?

Ainiin...OTC tarjosi kirjeessä 3500€ kahdesta PHP holdingin osakkeesta. Jotenkin mutuarvio, että mummelit saattavat kaivaa näitä aika hätäseen pöytälaatikoista, että saavat pikavipit maksettua. 

Taustaa PHP puljailuista .

https://www.uusilahti.fi/jutut/kannanottoja_ja_kolumneja/lukijalta/art23...

https://www.textise.net/showText.aspx?strURL=https%253A//www.ess.fi/uuti...

https://www.ess.fi/uutiset/talous/art2381182

Meklarin analyysiä listaamattomista 2.2.2018

http://meklarinkertomaa.blogspot.fi/

PHP infot 

https://php.fi/omistajille/

 

Näytä koko viesti