Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.9.2021 02.19

Willem kirjoitti:

 

RoopeA kirjoitti:

Moi kaikille ja kiitoksia hyvästä ketjusta. Tulee luettua, vaikka suurin osa menee vielä yli ymmärryksen. 
Olen pohtinut siirtäväni pikkuisen varallisuutta kryptoihin. Ideana on hajauttaa ajallisesti ostoja, niin että jokaisen kuukauden tiettynä päivänä teen ostot ja sitten isommista dipeistä voi tankata vähän extraa. 
Onko tässä hajautuksessa mitään järkeä ns kuukausi säästämiseen ? 
Bitcoin 30%
Ethereum 30 %
Aave 20 %
Chainlink 20 %

Sijoitusneuvoja ei kukaan tietenkään voi tarjota ja itse vastaan omista päätöksistäni, mutta jos joku kokenut kettu haluaa kommentoida yleisellä tasolla kk säästämistä kryptoihin, niin kiitoksia. Tilin olen avannut northcryptoon koska vaikuttaa helpolta ja kulut maltillisilta, vai onko tähän saatavilla selvästi edullisempia vaihtoehtoja ?
 

 

Välttämättä BTC:hen ei kannata laittaa ollenkaan, jos haluaa paremmat tuotot ja sijoitushorisontti on 4+ vuotta. Eth ja Link todennäköisesti tulevat kasvamaan merkittävästi tulevina vuosina. 150-200k eth ja 2k link aika realistisia tavoitteita viiden vuoden sisään jos ei mitään Black Swan eventtejä tule. Toki tuolla ajan välillä kannattaa varautua siihen -85% bear markettiin. 

Ehkä olen sen verran arvosijoittaja kryptomaailmassa, että hieman vastuutonta puhua paremmista tuotoista vasta-alkajille, kun BTC arvonnousu (sehän ei siis tuota mitään) on jo aika merkittävä (nyt härkämarkkinassa 345% vuodentakaiseen). On muistettava, että kaikki toteutukset BTC jälkeen on edelleen enemmän tai vähemmän spekulatiivisia.

 

Kuukausittainen säästäminen (ns. dollar cost averaging) on silti erittäin järkevä toimintamalli tässä ympäristössä ja suosin sitä itsekin. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.5.2021 04.39

Casteliero kirjoitti:

 

Indrid Cold kirjoitti:

on myynyt tai on myymässä

Bitcoin falls after Elon Musk suggests Tesla may have dumped holdings (cnbc.com) 

mutta miksi Ethereum on dipannut, myötätunnosta? -13,9% tätä kirjoitettaessa

Ethereum Price | ETH Price Index and Live Chart — CoinDesk 20

 

Kaikki tulee yleensä alas, kun Bitcoin dippaa. Treidaajat treidailee paljon noita muita kryptoja Bitcoinia vastaan, jolloin ne korreloi. Mutta nykyään nuo stablecoinit on tulleet yleiseksi treidauspareiksi myös, niin ei pitäisi enää niin pahasti korreloida.

Mutta punaiselta näyttää lista: https://coinmarketcap.com/

Juuri näin. Pitko oli aika heikolla jo ennen Muskin twiittejä ja sieltä tuli vain tulta alkavaan liekkiin. Nyt yksi 30% lisää pullback ja edellisessä nousumarkkinassa näitä oli muistaakseni 7 kpl, joten historiallisesti tämä on hyvä ostopaikka. 

Bitcoin relative strength index on näihin aikoihin nousumarkkinaa dipannut nyt molemmilla kerroilla ennen isoja nousuja (ks. Planb twiitti)
https://twitter.com/100trillionUSD/status/1393571337399152641 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.5.2021 11.18

Tinggeli kirjoitti:

 

 

A kirjoitti:

Tämä pitää osittain paikkansa, mutta ei täysin. Bitcoineja louhitaan käsitykseni mukaan hyvin paljon muutoin hukkaan menevällä sähköntuotantokapasiteetilla, pääasiassa vesivoimalla. Sähköä ei tällöin siirretä verkon kautta, tai mikäli siirretään, niin louhinta toimii säätökuormana.

 

Vesivoima toimii hyvin säätövimana. Periaatteellisella tasolla: patoluukuilla säädetään veden virtausta => sähköntuoton teho säätyy helposti ja joustavasti. Eli ei vesivoiman tuotannossa ole hukkatehoa vaan se on hyvää säätövoimaa. Siksi mm. Vuotoksen tekoallas haluttiin rakentaa Suomeen. Vuotosta olisi tarvittu tuulienergian rinnalle säätövoimaksi, mutta ei kelvannut vihreille. Niinpä käytetään kivihiiltä ja öljyä.

 

Vesivoiman tuotannossa on hukkatehoa varsin usein varsinkin Suomessa, jos on kosteaa aikaa. Toisin kuin Norjassa ja Ruotsissa, niin Suomen padot ovat onnettomia ja joudutaan juoksuttamaan vettä, jos on tullut pidempään jo enemmän. Sähköä ei voi verkkoonkaan syöttää miten sattuu, koska siellä on alkanut yleistymään 0 hinnat tai negatiiviset hinnat (sähkön kuluttajalle maksetaan) johtuen liiallisesta tuulivoiman lisäämisestä. Tätä on vielä tuettu valtoiden tahoilta pohjoismaissa ja se on aiheuttanut markkinavääristymää sähkön hintaan. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2021 11.03

Johannes Ankelo kirjoitti:

Michael Saylor Bitcoinin energian kulutuksesta

This is what happens when you act smarter than you are in a space full of the smartest people in the room Maher @billmaher

pic.twitter.com/IjBCRTT0x4

— Indiana Hodl (@IndianaHodl) May 9, 2021

Jos ei foorumilaiset tienneet, niin Michael Saylor on siis MIT:n tuplamaisteri (aeronautics ja astronautics), niin pääsee näissä fysiikka ja energia-asioissa aina selkeästi omalle turvalliselle maaperälle. 

Syvempi haastattelu Investor podcast networkillä, jonka keskiviikon kryptojaksoa suosittelen kyllä erittäin paljon foorumilaisille. Todella laadukas ohjelma ja kovia haastateltavia. Myös muut ohjelmat sijoittamiseen erittäin timanttisia https://www.youtube.com/watch?v=jwgOVPJ2FnU&t=429s&ab_channel=TheInvesto...

Myös nykyisen ja uuden SEC:n pääjohtajan Gary Genslerin MIT Blockchain ja bitcoin kurssi erittäin suositeltava, jos haluaa aiheeseen tutustua.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUl4u3cNGP63UUkfL0onkxF6MYgVa04Fn 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.5.2021 04.26

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

Miten liikepankit voivat luoda rahaa? 

 

Pois tarkoittaa sitä, että nykyjärjestelmässä rahaa syntyy, kun (liike)pankki lainaa asiakkaalleen tilirahaa. Se raha tulee tilille "tyhjästä". Ei keskuspankista, toiselta asiakkaalta tms.

Metallirahakannassa rahamäärä todella oli jossain määrin fiksattu niin kuin Tinggeli hyvin kirjoittaa. Ei kuitenkaan täysin. Rahaa tuli lisää kaivoksista. Erityisen paljon sitä tuli sen jälkeen, kun Amerikka löydettiin ja sieltä jalometallia, jolloin seurasi inflaatio. Tämä ei ollut ainoa tapa lisätä rahan määrää. Jo muinaisessa Roomassa osattiin heikentää hopearahojen pitoisuutta. Muuallakin on tehty samaa.

Jos bitcoin on tarkoitettu ratkaisuksi inflaatioon, ainakaan toistaiseksi se ei ole siihen auttanut. Bitcoinit eivät ole korvanneet muuta rahaa vaan tulleet siihen lisäksi, ja rahan määrä on kasvanut. Normaalisti rahan liikkeellelasku on ollut valtion / keskuspankin yksinoikeus, mutta tämä on muuttunut. Nykyään kuka tahansa voi perustaa oman valuuttansa. Jos Rooman keisari huijasi laittamalla hopean sekaan epäjaloa metallia, nykyään kansalaiset voivat tehdä rajattoman määrän omia rahoja ilman raaka-aineita pelkästä sähköstä ja matematiikasta. Ihmiset rikastuvat sitä enemmän, mitä enemmän uutta rahaa painetaan...

 

Rahan ja keskuspankkien historiaan on äärimmäisen hyvä dokumentti Moneymasters - The Rise of Bankers jossa käyty tosiaan Rooman ajoilta asti nykypäivään keskuspankkien toimintaa ja fractional bankin systeemiä läpi. Yli 3h pätkä, mutta pitäisi olla kauppiksen peruskurssina https://youtu.be/T2i6uftJhB8 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.4.2021 07.52

randominternetkäyttäjä kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Mitäs mieltä on Taleb:

 

https://www.tivi.fi/uutiset/onko-bitcoin-pyramidihuijaus-nyt-puhuu-pande...

 

Pitikö tuossa olla jotain sisältöäkin vai?

Näillä analyysien antajilla on tyypillisesti aina samat argumentit, joilla pääsee otsikoihin. Näitä otsikoita tulee jatkuvasti nousumarkkinassa ja hinnan nousun myötä kiihtyy otsikointi.

- Bitcoin on liian volatiili, joten se menettää arvonsa eikä sovi sijoitustuotteeksi tai valuutaksi

- Sähkönkulutus

- Huumeiden myyjät pesevät rahaa

- Bitcoin louhitaan hiilivoimalla eikä ole kestävää

- Ponzi huijaus

 

Omat väliennustukset:

- Piakkoin lähdetään kovaan nousuun (joka voi tuntua hurjalta ennen syksyn rallia) ja kesäkuun loppuun mennessä hinta on 100 000$. Perustuu historiadataan, jossa sama kuoppa/konsolointi on ollut nyt kolme kertaa peräkkäin (4 vuoden sykleissä) ja ensimmäisen ETF:n läpäisee SEC:n hyväksynnän, josta tulee päätös viimeistään 17.6 jenkeissä.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.2.2021 09.32

Kryptonovi kirjoitti:

 

Bulvaani kirjoitti:

Mitkäs alustat on herran vuonna 2021 meille Härmäläisille saatavilla / edullisimpia kryptovaluuttoihin sijoittamista varten? Nordnet ei ainakaan tarjoa mahdollisuutta suoraan hankkia kryptoja - sertifikaatteja ainoastaan valikoimassa.

 

Itse olen vielä tuore tapaus kryptosijoittamisessa, takana on kuukauden harjoittelujakso, joten kovin syvällä rintaäänellä en osaa neuvoa. Pörssejä/alustoja on tosiaan useita ja käytännöt on kohtuullisen kirjavia. Mä raakkasin heti pois ne, joiden maksut hoidetaan luottokortilla, paypalilla tms ja ensin pitää ostaa markkinahintaan bitcoineja tms, jotta voi ostaa kryptoja. Noista himmeleistä tulee potentiaalisesti ihan hirveä kirjanpitohärdelli ja verohelvetti, jos kauppaa meinaa vähänkään enempää tehdä.

Mä kävin tarkemmin läpi seuraavat... Coinmotion, Coinbase, Kraken ja eToro. Coinmotionissa on hyvää kotimaisuus ja se, että se on fivan hyväksymä ja valvoma toimija. Hinnat on tosin kohtuullisen suolaiset. Ja näppituntuma on, että preemiot ei myöskään ole ihan halvimmasta päästä. Homma sinällään toimii, mutta koska varsinaiset kaupat tehdään ”oikeissa” pörsseissä, on seuranta vähän kökköä. Jos meinaa ostaa erän perus kryptoja ja jättää säilöön, niin varmaan ihan ok. Jos jotain eksoottisempaa haluaa salkkuun, niin minimisijoitus on 10k ja palkkio kova. eTorossa joku tökki jo alkumeterillä, joten heivasin sen pienen ihmettelyn jälkeen. Kraken vaikutti selkeältä ja sinne avasin tilin. Lähetin sinne koemielessä pienen summan, mutta sainkin pankista soiton, että ei onnistu. Krakenissa ei sinällään kuulemma ollut mitään vikaa, mutta rahansiirroissa oli kuulemma ollut ”hankaluuksia”.  No sitten oli vuorossa Coinbase ja siitä Pro versio. Siellä homma on toiminut mutkattomasti ja myös pankki on ollut tyytyväinen. Coinbasen eurotoimisto on Irlannissa ja pankki Virossa. Rahansiirrot menee SEPA siirtoina nopeasti ja ilman kuluja. Valikoimista löytyy pitkä lista kryptoja, joilla kauppaa voi käydä euroilla. Helppoa kuin heinän teko. Välityspalkkio on ainakin Coinmotioniin verrattuna kohtuullinen ja tippuu merkittävästi, jos kauppaa tekee isommalla volyymillä. Alun harjoittelun jälkeen mulla on nyt koko positio Coinbase Pro:ssa ja homma toimii.

Danskella tuli mulla ongelmia Krakenille SEPA siirroissa. Aiemmin toimi ok. 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 27.1.2021 01.15

Indrid Cold kirjoitti:

ihan tyhjän päällä näkyy kurssi roikkuvan

GME: GameStop Corp - Stock Price, Quote and News - CNBC

kun menee alle 200 taalan niin kyyti on kylmää alaspäin

GME Open Interest, Volume and Max Pain (maximum-pain.com)

 

Blackrock myy varmasti kaikki osakkeet näillä hinnoilla, veikkaan että osake menee reilusti alle 100 taalan huomenna

Eikai siinä sitten muuta kun painaa shorttia sisään? :)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.1.2021 11.51

Kryptonovi kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Ethereum on nyt uusilla alueilla, kun ATH meni äsken rikki. Helmikuu voi olla mielenkiintoinen.

 

Ethereum on kieltämättä mielenkiintoisessa vaiheessa. Instituutiot ovat kasvattamassa positioita. Oma ETH setti on rakennettu pitkällä holdilla. Vähän olisi kuitenkin mahdollista vielä lisätä omistusta kuun vaihteessa. Yksi asia joka hieman askarruttaa on, että ETH:sta en ole löytänyt samanlaista teknistä analyysiä kuin BTC:sta, jossa analysoitaisiin mahdollisuuksia takapakkiin ja rajoja missä kohtaa kannattaa olla taas ostohousut jalassa. BTC:sta löytyy enemmän analyysiä siitä miten hinta kehittyy lähiaikoina...ell jos 32-33k raja ei pidä voidaan pudota reilusti alle 30k, ennen kuin härkä pääsee taas irti.

Kannattaa seurata youtubessa Jordan Lindsey:tä Conquer trading & markets. Käy läpi joka päivä myös altcoinit, forexit, metallit yli 20v teknisen analyysin kokemuksella. Vahva suositus. Itsellä kanssa positiota ethereumissa ja polkadot:ssa, noista platformeista, vaikka ne onkin vielä spekulatiivisia kuten kaikki paitsi bitcoin nähdäkseni. 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.1.2021 11.35

jarree kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

En muista mistä uutisesta tuon määrän sain, mutta tuossa on uutista aiheesta: https://www.coindesk.com/bitfinex-says-its-nearly-done-turning-over-documents-to-nyag

Ja tietty tuo tutkinta koskee pääasiassa sitä 850miljoonan bitfinex lainaa, ei niinkään tuota backed by dollar asiaa, mut eiköhän sekin selviä samalla, jos siellä jotain on.

 

En ymmärrä mikä voi olla syy järjestämättä tuota dollarivarantojen auditointia, jos asiat on kunnossa. Ei siihen mitään tutkintaa pitäisi vaatia, mikä vaan big4 talo asialle ja homma on ulos kuukaudessa.

Ihan niinkuin Wirecardin kohdalla :)

Näytä koko viesti