Olet täällä

ETF suosituksia

Käyttäjän KepilläJäätä kuva
Liittynyt: 11.1.2015, 11:40
Viestejä: 268

Palstalta varmaan löytyy osaavia ETF -nikkareita.

Kiinnostusta löytyisi sijoittaa kehittyville markkinoilla ja salkussa onkin hieman Isharesin Emergin marketsia. Itselläni on siis Nordnet käytössä arvopaperien säilytyspaikkana.

Nordnetin kuukausisäästöohjelmasta näyttäisi löytyvän myös mm. Vietnamia, Indonesiaa, Intiaa ym. Näissä hallinnointikulut ovat jonkin matkaa korkeammat kuin tuo Isharesin EM -indeksirahasto. Onko joku sijoittanut johonkin näiden yksittäisten maiden osakeindekseihin? Mitkä seikat puoltavat vrt. esim. tuo Isharesin laajempi EM -indeksi?

Löytyykö jostain paikasta muuten fiksusti eri markkinoiden pe -lukuja tai analyysejä yksittäisistä kehittyvistä maista & niiden osakemarkkinoista?

Käyttäjän KepilläJäätä kuva
Liittynyt: 11.1.2015, 11:40
Viestejä: 268

Eivät taida ETF:t isommin herättää tunteita vastausten lukumäärän perusteella.  Kryptovaluuttakysymyksiin saattaisi saada vastauksia runsaammin:D

Ellei kehittyville markkinoille löydy vinkkejä. Niin jos joku nyt tällä foorumilla sattuu passiiivista indeksisijoittamista harrastamaan, niin mitkä ovat sijoituskohteet ja millä perusteilla? Sijoitatteko esim. megatrendeihin (healthcare, robotiikka tms.)? Mitä ETF -instrumenttia käytätte? Ja minkälaiset kulut ja onko kasvuosuusrahastona?

Käyttäjän Jmakela kuva
Liittynyt: 9.11.2017, 17:46
Viestejä: 172

Ei ole itselläni mitään ETF suosituksia mutta jos haluaa sijoittaa kehittyviin markkinoihin niin kannattaa ehkä katsoa PYN Elite rahasto. Rahasto sijoittaa VIetnamiin ja on hyvä recordi Aasian markkinoista mutta tosin on hyvä pitkäaikainen sijoitus ja kulut aika kovat jos ei pidä osuutta kauaa.

Käyttäjän Kapteeni Ilmiselva kuva
Liittynyt: 15.4.2017, 13:51
Viestejä: 121

Pohjois-Amerikka, Eurooppa, Developed Aasia, Japani ja EM 20% osuudella kutakin. Kuukausisaastolla naihin. Lisaksi ostin vuosi sitten isommat potit samoilta maantieteellisilta alueilta small cap -ETF:ia. Omassa salkussa taitaa olla iSharesin (BlackRock), Vanguardin, SPDR:n (State Street) ja UBS:n rahastoja.

Kulut taitavat olla jotain 0,08%-0,50% rahastosta riippuen. Itsellani on brittilainen ISA, josta ei makseta veroja. Taman takia en ole juuri valittanyt, maksaako osingot ulos vai ei. Suomessa varmaankin ostaisin tunnollisesti kasvuosuuksia.

Itse valitsin vain halvimmat vaihtoehdot haluamilleni markkinoille. Sen verran katsoin, ettei ole synteettinen ETF ja etta PM on jokin isommista tarjoajista. Jalkimmainen kriteeri aika usein kylla korreloi halpuuden kanssa vahvasti, kun PM pystyy hajauttamaan hallintokulut isommalle volyymille. Pienemmilla taloilla on jatkuva pudotuspeli menossa.

Käyttäjän Daytrader kuva
Liittynyt: 12.1.2016, 14:44
Viestejä: 399

Viimeisen vuoden aikan EM-markkinalla on ollut iso large cap ralli. Pienemmät yhtiöt eivät ole samassa määrin nousseet ainakaan seuraamillani markkinoilla. Arvostuksen erot ovat monin paikoin suuruusluokkaa P/E 12, P/B 1,5 pienissä vst P/E 18 ja P/B 2,5 suurissa. Tämä johtuu juuri ETF:stä ja muista indeksirahastoista. Tämä tekee mielestäni sijoittamisesta kehittyville markkinoilla hankalaa. Mutta toisaalta kehittyvien markkinoiden value ja small cap lokerot ovat about ainoat paikat nykymarkkinassa, missä on mitään toivoa saada yli 10% reaalinen tuotto seuraavalle 10 vuodelle. Luovuin viime viikolla Vietnamin indeksirahastoista, ja sijoitan ne rahat PYN Eliteen edelleen, koska Vietnamissa arvostuserot ovat kasvaneet hyvin suuriksi. Samasta syystä sijoitan Indonesian pienyhtiöihin JOM Komodon kautta, enkä Indonesian ETF:n. Totta kai kulut ovat tärkeitä, mutta maksan mielelläni prosentin siitä, että saan 3-4% parempaa odotettua tuottoa.

Tämmönen löytyy Saksastakin:

WisdomTree Emerging Markets SmallCap Dividend UCITS ETF

https://www.wisdomtree.eu/etfs/small-cap-dividend/wisdomtree-emerging-ma...

Itse luovuin tuosta kunnon rallissa viime vuonna, liian aikasin toki. Lähinnä ärsyttää suuri Kiina-paino, kun 42% on Kiina&Taiwan akselia, ja oma kuva Kiinan tulevasta kasvusta on aika pessimistinen. Mutta sanoisin silti, että tuo rahasto tulee pärjäämään hyvin.

Käyttäjän Kapteeni Ilmiselva kuva
Liittynyt: 15.4.2017, 13:51
Viestejä: 121

Tuohon WisdomTreen ETF:aan oma verrokkini salkussani on tama:

https://uk.spdrs.com/en/professional/etf/SPDR-MSCI-Emerging-Markets-Small-Cap-UCITS-ETF-SPYX-GY

Kulut aikalailla samat, ja vaikka indeksi on periaatteessa eri, ei pikaisella Bloomberg-kappyran tuijottamisella tuotoissa ole juuri eroa.

Mainos: Aurejärvi Varainhoito
Yksilöllistä ja luotettavaa täyden valtakirjan varainhoitoa
Tutustu