Musti ja Mirri -
Farseer kirjoitti:

Mielipiteitä että millaisella arvostuksella tätä voisi olla järkevä ostaa? 

Hintalapun pitää olla selvästi alle 3 euroa per osake, jotta saan perusteltua oston itselleni.

Noin neljäsosa nykyhinnasta voisi olla sellainen hyvä työluku.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Musti ja Mirri -

Kylläpä on ylätappiin hinnoiteltu anti. Luokkaa 2-3 kertaa kalliimpi, mitä olisin kuvitellut.

No, nykyiset omistajat ottaa fyrkkansa pois, eihän siinä mitään väärää ole.

 

Kuvittelisin, että tähän osallistuu sellaiset, joille aihepiiri on lähellä sydäntä, eivätkä juurikaan ne, jotka sijoittavat enemmän numeroiden kautta.

 

Näytä koko viesti
Kamux -

Tuli ryhdyttyä autojobbariksi kun kurssi pääsi viimein nelosella alkaviin lukemiin.

Täytyyhän sitä sivutaskussa näinkin voimakasta kasvua tekevä käytetyn tavaran osto- ja myyntiliike olla.

Näytä koko viesti
LeadDesk -

Ylipäätään koko perusviesti "high-volume" toimijoille (en muista sanatarkasti) suunnatusta palvelusta on melko hauska, jos suurin asiakkuus on alle 200k€/vuodessa

 

LeadDeskin asiakaskohderyhmä ei ole suuryritykset vaan pk-yritykset.

Tuote soveltuu suurivolyymiseen toimintaan, millä tarkoitetaan suurta kontaktitiheyttä per pulpetti. Esimerkkinä vaikkapa joku nenäpäiväkeräyksen tyyppinen tapahtuma, jossa ohjelman aikana parille kymmenelle lahjoitusten vastaanottohenkilölle saattaa tulvia 100 puhelua  minuutissa. Ohjelmisto soveltuu tällaiseen nopeaan kontaktointiin loistavasti. Myös ohjelmasta ulos saatava kontaktointiin liittyvä tilastoanalytiikka pitäisi olla hyvin käyttökelpoista ja varsin hyödyllistä sitä käyttävälle yritykselle.

Tulkitsen asian niin, että tämä lienee tehty hyvin tehokkaaksi ja virtaviivaiseksi käyttää (no hassle, no nonsense) ja siksi se sopii tietyntyyppisille pk-toimijoille hyvin.

Morgan Stanley, Apple tai Coca Cola ei siis tällä ohjelmalla tee mitään. VeriSure, Lippupiste, Taksikeskus ja Lähitapiola sen sijaan voivat hyvinkin tehdä.

 

Näytä koko viesti
Nokia -

Itse olen ollut Nokiassa isohkolla siivulla salkusta nyt reilun vuoden. Tähtäin ja katse jossain 5+ vuoden päässä.

Sijoituspäätöksen perusteet lyhyesti olivat:

- Verkkomarkkinan investointisykli on kääntymässä pohjan kolaamisesta kohti syklin nousuvaihetta. Kasvuvaiheen kesto globaalisti yli 5 vuotta

- 5G verkkojen rakentaminen kasvaa globaalisti seuraavat 5-10 vuotta

- Vertikaaliverkkojen/yritysverkkojen rakentaminen kasvaa kaksinumeroisin kasvuprosentein vuosikausia.

- IoT tulee parastaikaa kiihtyvänä ilmiönä ja uusien nopeiden langattomien verkkojen mahdollistamat muut ratkaisut ovat vyörymässä ja mahdollistamassa lisäbisnestä

- Technologies yksikön tuotot ovat varmuudella kasvussa vielä useita vuosia.

 

Nyt reilun vuoden jälkeen en joudu perumaan /jarruttelemaan  yhtäkään noista sijoituspäätöksen pääkohdista. Mielestäni kaikki nuo ovat selvästi tapahtumassa, kaikki nuo ovat selvässä kasvussa lähivuosina ja rakentamassa kumuloituvia tuottoja Nokialle sinne 5+ vuoden päähän. 

Liikkuu kurssikäppyrä minne tahansa, Nokiat pysyvät salkussa vielä vuosikausia. Tai voihan tuo räikeän yliarvostuksenkin puolelle jossain vaiheessa tulevina vuosina lipsahtaa, ja silloin kyllä menee Nokiankin myyntiin, mutta alle 8 euron ei taatusti yksikään Nokian osake karkaa salkusta. Vaikka huomenna saisi 7.5 euroa,  en myy.

Odotetun kehityskulun toteutuessa Nokia voi helposti olla markkina-arvoltaan 3-4 vuoden kuluttua yli 50 miljardin arvoinen yritys.

Näytä koko viesti
Nokia -

Hallitus on aiemmin jo ilmoittanut pyrkivänsä kasvaviin osinkoihin, joten sillä perusteella odotan vähintään 20 sentin osinkoa ensi kesälle.

Näytä koko viesti
Nokia -
NEANDERTHAL kirjoitti:

Miten suhtaudutte Nokiaan vallitsevassa tilanteessa?

Uskotteko että Nokia varoittaisi "amatöörimäisesti" päivää ennen? Onko Nokian varoitushistoriaa tuntevia?

Holdaan vuosi sitten hankkimiani Nokioita todennäköisesti puoli vuosikymmentä.

5G ei jää tulematta, eikä se myöskään sivuuta Nokiaa. Vertikaalimarkkinat kasvaa koko ajan kaksinumeroisin prosentein y to y. Nämä kaksi kun kumuloituu ja kasvaa lähivuosien aikana pikkupurosta Mississipiksi, alkaa arvostustasot olla jo Nokiallakin toivottavasti kunnossa. Sitä odotellessa ei tarvitse kuin nauttia elosta ja vihellellä.

Nokia on tällä vuosituhannella varoittanut keskimäärin pari viikkoa ennen tuloskauden päätöstä. Eli keskimääräisesti varoituksen olisi pitäänyt tulla reilusti joulukuun 2018 puolella.

Poikkeuksellisesti pari kertaa varoitus on tullut myös tuloskauden jälkeen. Toisella kerralla 11 päivää, ja toisella kerralla 10 päivää tuloskauden päättymisen jälkeen.

Nyt eletään jo 17 päivää tuloskauden päättymisestä, joten historiaan peilaten on hyvin epätodennäköistä, että varoitusta enää tulisi. Jos tulee, se olisi ennätys Nokialle varoittamisen myöhäisyyden suhteen. Vaikea on nähdä tilannetta, että K Pullola ei yli 2 viikkoa tuloskauden jälkeenkään vielä näkisi lopputulemaa riittävällä tarkkuudella. Eletään kuitenkin aikaa, jolloin taloushallinto surffaa lähes reaaliajassa rahavirtojen informaatio-aallolla - ja jopa osaa ennustaa niitä luotettavasti useiden viikkojen päähän.  Nokia kun ei ole mikään Ab Hankkija Oy.

Näytä koko viesti
Nordea -

Nokiassa tuulipuvut ovat olleet myyntilaidalla Nordnetin kaupankäyntiartikkelin mukaan, jää nähtäväksi onko oltu taas liian aikaisiin myyntilaidalla

Kaikki on suhteellista.

Jos Nokiassa on odottamassa 5G tuottojen ja vertikaalimarkkinoilta kumuloituvien tuottojen läjääntymistä, lappujen tiputtaminen käsistä nyt on suoraan sanottuna helvetin tyhmää. Tuotot on viisaampien mukaan kiihtyvässä kasvussa seuraavat 4-5 vuotta. Siilasmaa kuvailee vuotta 2019 startiksi ja 2020 eteenpäin lapioidaan hiiliä alati kuumenevan pannuun kaksin käsin.

Jos spekuloi lyhyen aikavälin (viikkojen - kuukausien - yhden vuoden) liikkeillä, irrallaan liiketoiminnan kehittymisen realiteeteista ajan yli, voi laput hyvinkin saada edullisemmin takaisin.

Itse en aio enkä halua antaa verottajalle välitiliä laskemalla ensimmäisiä, 3,82 eurolla ostettuja lappuja markkinalle. Joskus nekin lähtee, mutta toivottavasti vasta 2024 jälkeen, ja hintaan 10-15 euroa/lappu.

 

 

 

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta -

En sano, että olen hajauttanut, vaan sanon, että olen keskittänyt yli 50% sijoitusvarallisuudestani PYN Eliteen. (Toinen puolikas on keskitetty Nokiaan)

Vietnamissa käynnissä oleva markkinatalouden nopea kasvutahti jatkunee helposti seuraavat 10-20 vuotta. Tähän on varsin ymmärrettävistä syistä helppo uskoa.

Vanhan kommunistivaltion riemastuttava kehityskulku kohti täysimittaista markkinataloutta hakee vertaistaan. Valtio vaurastuu, väestö vaurastuu, yrittäminen on huippukannattavaa, markkinat avautuvat muulle maailmalle.

Lähitulevaisuudessa kun Vietnamin status nostetaan Frontier markkinasta Emergencing-markets luokkaan, se nousee tuhansien uusien rahastojen tutkaan ympäri palloa, uudet nälkäiset miljardit virtaavat Vietnamin pörssiin ja nousumarkkina pörssissä on jokseenkin taattu. Tunnen olevani etuoikeutettu, että olen päässyt matkaan hyvissä ajoin mm. ennen tätä luokitus-loikkaa. 

Pitäsi lähteä oikein käymään, rahanihan ovatkin jo siellä. 

Näytä koko viesti
Hajauttaminen, teoriasta käytäntöön -

Oma tavoitteeni on päihittää Helsingin pörssin keskituotto pitkällä aikavälillä  Sanotaan nyt vaikka, että onnistumista mitataan aikaisintaan seuraavan vuosikymmenen puolivälissä. Ei kuukausittain, kvartaaleittain, eikä vuosittain.

Tällä hetkellä välineet ja hajautus on seuraavat:

55% Pyn Elite (Vietnamin markkinalle sijoittava rahasto, johon lähdin mukaan vuoden 2016 notkahduksesta)

45% Nokia. Nämä hankin vuosi sitten kun Nokiaa myytiin alle 4 eurolla. Inderesin analyysi ja ymmärretytävät videot saivat innostumaan aliarvostetusta yrityksestä, jonka markkina on lähdössä vetämään kiihtyvään tahtiin vuosikausiksi 5G:n myötä.

Molemmat sijoitukset hankin ilman ajallista hajautusta, kertarykäisyllä. Vietnam on pullistunut vajaassa 3 vuodessa reilut 30%, Nokia vuodessa lähes samat 30%.

Näillä on tarkoitus myös jatkaa. Mikäli hajauttamalla vielä johonkin kolmanteen kohteeseen voin parantaa seuraavan 5 vuoden tuottoja, otan suurella mielenkiinnolla vinkkejä vastaan.

Luotto näihin kahteen on itselläni niin kova, että ihan heppoisin perustein en niitä muuksi lähde muuttamaan.

Muuta hajautusta ei ole, eikä myöskään käteistä (no, on sitä noin 2% salkun arvosta)  Nokiaa olen ostellut  lisää aina kun olen saanut kasaan 1000 kappaleen ostoerään tarvittavan summan. Yli 5 euroa en kuitenkaan aio maksaa ja seuraava ostos tapahtuneekin Vietnamiin, jos Nokia ei kyykkää.

Tälllä setillä mennään myös läpi mahdollisen karhumarkkinan. Erkaneminen näistä sijoituksista tapahtunee joskus hamassa ja kaukaisessa tulevaisuudessa hitaasti keventämällä, ja vain sillä ehdolla, että tiedossa on tuottavampia kohteita tai nostettavalle rahalle on todellista tarvetta. Oletan, että Nokian 5G-liiketoiminnan kliimaksi ajoittuu jonnekin 5-10 vuoden päähän. joten mikään kiire ei ole. Vietnamin vauhdikas talouskasvu jatkunee myös yli seuraavan vuosikymmenen. 

 

 

 

Näytä koko viesti