Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Juha wrote:

Mikko Mäkinen wrote:

Itse en alkudippiin myynyt, kun ajattelin, että siihen myyvät ne treiderit, jotka saivat paljon odotettua enemmän merkkareita. 

Näyttääkö sulla muuten Nordnetin salkkugraafit oikeen Finskin jäljiltä? Musta tuntuu että omaan tuli joku kummallinen korjaus jälkeenpäin.

Kaikilla on monttu graafissa (ja tuottoluvuissa). Toivottavasti korjaavat. Varsinkin henkilökohtaisilla tileillä tuo on kuitenkin ainoa helppo tapa pysyä kärryillä, missä jonkin ajan tuotto menee. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Jos katsoo Finnairia ennen antia ja annin jälkeen, niin annin jälkeen Finnair on hyvin paljon houkuttelvampi sijoitus. Annilla kerättiin rahaa 500 meur+, kun taas kolmella sentillä markkina-arvo on vähän yli 600 meur. Toki aiemmille omistajille annin aikainen kurssilasku oli varmasti hyvin epämieluisa. Tuo antaa vähän selkänojaa olla jopa longina osakkeessa. 

Eli osake on jo lyöty rankasti muutenkin annin takia, ja heiluu tässä isossa paineessa 0,033-0,034. Tiedossa on, että luultavasti toissijaisilla merkinnöillä saa hyvin osakkeita, kun Suomi Inc ja moni instikka ei syystä tai toisesta toissijaisia merkitse. Jos siis osaketta saa yli 10% alennuksella jo todella mukiloituun osakkeeseen, siinä on riittävästi turvamarginaalia. Ei mikään varma nakki, mutta riittävän hyvä turvamarginaali, jotta treidi on esim 80-90% todennäköisyydellä tuottoisa. Kuinka usein tuollaisia todennäköisyyksiä saa? Eipä kovin usein. Itse en alkudippiin myynyt, kun ajattelin, että siihen myyvät ne treiderit, jotka saivat paljon odotettua enemmän merkkareita. Mutta nyt jo suurin osa myyty, kun on palattu 0,034+ tasoille. 

Usein merkintäoikeuksissa hyvä päivä ostaa toiseksi viimeisen päivän loppupuolella. Kevyissä tai varmempien yhtiöiden anneissa usein jo paljon aiemminkin. Kukaan tuskin haluaa jättää viimeiselle päivälle mitään älytöntä määrää myytävää. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

bluehorseshoe wrote:

Siistiä että jaksat päivitellä ja avata salkunkäänteitä.

Muistelen että aikaisemmin olit longina PYNin Vietnamin rahastossa ja jenkkikannabiksessa. Oletkohan näissä tehnyt isompia liikkeitä viime aikojen heikkouteen?

PYN pakittanut viime aikoina, vaikka tulosnäkymät Vietnamissa vaikuttavat varsin valoisilta ja arvostukset houkuttelevia?

Kannabiksessa sentimentti aika pohjilla ja edellisvuosien hype haihtunut epätoivoon vaikka USA:n terveysviranomaisten suhtautuminen muuttunut ja näin ollen kannabiksen laillistaminen / yhtioiden listaaminen NYSE:een vaikuttaisi astetta todennäkoisemmältä?

 

Pyn on pitkän aikavälin sijoitus. Itse en ole ollut jenkkikannabiksessa mukana, mutta Nomadilla sitä on ollut. En kannabiksesta osaa sanoa oikein muuta, kuin että tuote on mielenkiintoinen. 

Vietnam vaikuttaa kiinnostavalta. Samat teesit siinä yhä voimassa. Hyvät demografiat, hyvä koulutus ja ahkera kansa.  Uskoisin, että olen omistaja siihen asti, että osakkeet vaikuttavat täyteen hinnoitelluilta. Vietnamissa se vaatisi ehkä semmoista P/E 15+, niin keventäisin reilummin (toki siinä pitäisi miettiä verovaikutuksetkin ja mikä osuus salkusta silloin on PYN:ssä)

Marraskuu wrote:

Vähän samoilla ajatuksilla on tullut tuota naapurin puolta vilkuiltua. Itse olen Essityä ja Betssonia lisäillyt salkkuun, kun kruunukin painunut alas. Lisäksi Elos Medtechiä olen napsinut takaisin vähän kerrassaan, kun kurssi on painunut ja pidän yrityksen näkymiä kuitenkin pitkässä juoksussa hyvänä.

Essityä oli harkinnassa tuossa hieman aiemmin, mutta kurssi karkasi turhan nopeasti toivetasoilta. Betssonia oli alkunousun, mutta siinä Turkki-altistus pelottaa. Tekevät hyvin suuren osan tuloksestaan siellä ja siitä voi jossain vaiheessa tulla ongelma. Elos on ihan vieras.

Astrix wrote:

Moro! Katselin huvikseni kolmen vuoden takaista Teerenpeliä, jossa mainitsit sipaisseesi Berkshireä ja muutenkin osoitit kiinnostusta siihen. BRK:han on ollut koronapohjista aika messevä sijoitus tähän asti kun kurssikin on yli tuplaantunut. Kyselisinkin että onko BRK:ta vielä salkussa vai onko exit tullut tehtyä jo, ja mitä mieltä olet muutenkin yhtiöstä ja sen arvostuksesta tällä hetkellä? Onhan kyseessä aika ikoninen holdingyhtiö jolla saa hyvin hajautetun ja vähäriskisen näkemyksen Amerikan markkinoihin ilman, että tarvitsee SP500:n koskea. Nähdäkseni BRK:n arvostuskuva on vain tällä hetkellä vähän siinä ja tässä ja sekään ei paljon lohduta, jos SP tekee jonkin tasokorjauksen arvostuksissa. Yhtiöllä tosin menee aika vahvasti tällä hetkellä. Kaikin puolin en tiedä onko tuotto-odotus mikään kovin juhlallinen tällä hetkellä Berkshiressä, muutenkin korot taas olemassa ja edullisia osakkeita vähän siellä täällä, mutta pitkään salkkuun istuu varmasti ihan hyvin.

Myin Berkshiret liian aikaisin. Hyvät tuotot tuli, mutta taisi jäädä yli puolet rahoista pöydälle. Tällä hetkellä en koe arvostusta samassa määrin houkuttelevana, mutta ihan ok indeksinkorvikehan tuo on. Että aika samoilla linjoilla sun kanssa.

Parin viikon Espanian lomat on lusittu. Lähinnä vain Finnairin merkkareita tuli lomilta ostettua. Olisi pitänyt ostaa enemmänkin, kun näköjään toissijaisilla sai todella hyvät tuotot ja niitä oli jaossa kutakuinkin niin paljon kun kehtasi pyytää. Ihme kyllä, että niitä merkittiin niin vähän. Vaikkei toi nyt ihan ilmasta rahaa ollut, mutta aika lähellä. 

Näytä koko viesti
Ambea -

Näillä fundeilla on tapana myydä omistukset pois. Tämä venähti, mutta ilmeisesti nyt alkoi takaraja tulla vastaan. Mä toivoin, että osakkeille olis löytynyt yksittäinen ostaja ilman diskonttoakin. Mutta toisaalta nyt voi päästä tankkaan takas niitä kevennyksiä, mitä hyvään tulokseen teki.

Jos osake nousee, niin ihan mahdollista, että lisäerä tulee myyntiin. Jos laskee, niin sit pienemmällä todennäköisyydellä. Eihän tämä firman arvoa muuta, mutta kyllähän siihen jää jonkinmoinen overhang. 

Näytä koko viesti
Ambea -

Viimeset kolme osaria menneet heittämällä yli ennusteista. Ja tämän vuoden piti olla inflaation takia se ongelmavuosi. Hyvää tekemistä. Kassavirtakin parani oleellisesti, koten seuraavan osarin kanssa buyback-ilmoituksen todennäköisyys nousi. Kurssinousun myötä P/E ensi vuoden ennusteilla on noussut 7,5:n. Antasin aika ison todennäköisyyden, että toimari napsii taas pieniä eriä tänään tai huomenna osakketta.

Näytä koko viesti
Remedy Entertainment -

Juha wrote:

Osari: https://mb.cision.com/Main/18862/3865844/2395470.pdf


Olisikohan 10-15h Alan Wakea takana. Mielipiteitä jakava ja ehkä lopulta aika pienelle kohderyhmälle suunnattu. Onhan tämä laadukas tekele kiistatta, mutta vaatii vahvan kiinnostumisen tarinasta ja kärsivällisyyden tutkailla yksityiskohtia tarjotakseen parastaan. Uudelle Remedypelaajalle voi myös olla hieman kankea lähtö, sillä ainakin pleikalla sai käyttää jonkin verran aikaa opetellakseen pelin tavan "luoda maailmaa" josta en henk. koht hirveästi pitänyt. 

Sama tuli vähän itsellä mieleen. Tykkäsin pelistä, mutta jos kuljeskelut ja puzzlet olisivat lyhyempiä, niin peliä jäisi 10h. Toki tossa pelottaa ajoittain, niin kuljeskelut ei ihan turhia ole. Mutta aika paljon katsoin Googlesta, miten päästä eteenpäin ja miten avata kassakaappi, kun ei vaan jaksa laittaa tuntia ihmettelyyn.  Toisaalta sitten pelissä oli jotain juttuja, mitä ei oikein ikinä ole nähnyt tai kokenut, niin itselle toimii. Mutta varsinkin pleikkarin puolella ehkä se räiskintäjengi on suurin ostajakunta. Ja sinne on nyt parempaa tarjontaa samaan aikaan. Mä luulen, että päästään kyllä ajan kanssa 4-5 miljoonaan, mutta osake lähti jostain alle 21 eurosta kun tuli ylistävät preview:t, niin jotenkin ajattelisi että pitäis päästäkin sinne 4 miljoonaan kappaleeseen. Toki olisi hienoa, että myisi 10 miljoonaa kappaletta, mutta mikään ei oikein vielä viittaa jättipottiin.  

Näytä koko viesti
Afry -

Mulle noi näyttää ihan normiostoilta. Toimarikin haki 7,2k. Yleensä,  jos on jotain kannustinohjelmaa, niin ne on samaan hintaan, ja tiedotteet tulee keskitetysti.

Suurin syy tän päivän nousulle on, että osake on niin pirun alhaalla. Vähän samaa efektiä ollut esim Reveniossa ja QT:ssa esim. Aletaan ostaa heikkoonkin tulokseen, koska kaikki pelkäsi heikkoa tulosta.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Vertailin tuossa vähän aikaa sitten suomalaisten yhtiöiden arvostuksia suhteessa historialliseen. Ruotsista on tarttunut samassa hengessä pari osaketta salkkuun. Afry isommalla painolla ja Bravida pienemmällä. 

Afry on konsultointi, suunnittelu ja insinööritoimisto. Suomalaisille sen tuttu osa on Pöyry, josta nimen loppuosa. Nyt osake on ollut melkoisessa laskukurimuksessa, koska talous heikkenee. Etenkin kiinteistö, ja metsäteollisuusbisnes(Pöyryn tukijalka) heikkenevät. Arvostus on luokkaa P/E 10 (mä uskon että seuraavan 12kk tulos on 10% analyytikkojen ennustetta heikompi). Kun ei ole isoja tehtaita ja koneita investoitavana, niin kassavirtaprofiili on aika hyvä. Pöyryn ostosta on edelleen velkaa, 2,5 net debt/ebitda vuoden lopussa. 

Arvostus on alhaalla. Kun tulos ja osake lähtee nousemaan, niin joku voi keksiä, että Afry hyötyy energimurroksen investoinneista, mistä voisi seurata, että tämähän pitäisi hinnoitella P/E 16+.  3 vuodessa tuloskasvun kanssa tuplaus ihan mahdollinen. Toki pitäisi saada katteet kuntoon. 

 

Myös Bravidan arvostus on historiansa alhaisin. Bravida on jossain määrin Ruotsin Caverion, mutta perinteisesti tuloskunto paljon parempi ja firmaa pidetty laadukkaana. Eli kiinteistöissä asennuksia ja ylläpitoa. Myös Coor Ruotsista houkuttaisi, mutta Bravida tuntuu varmemmalta vähäisen velan ansiosta.  

 

Molemmissa tausta-ajatuksena myös, että SEK on taas aika pohjilla, ja haluaisi omistaa kruunuomaisuutta. Kun ostaa näitä osakkeita, joiden osake muistuttaa vesiputousta, on usein 0,5-1v edessä tulospettymyksiä. Mutta yleensä kurssi pohjaa ennen kuin liiketoiminnan momentum kääntyy niin selvästi, että sen voi osavuosikatsauksista lukea.  

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Otin tänään indeksisuojat kiinni. Olen niitä raahannut enemmän tai vähemmän mukanani tammikuun loppupuolelta asti.

3/4 vuotta niitä jännitellyt ja lopulta tuloksena 1,3% hyöty salkuille. Jälkiviisasteluna tuotto/aivovaurio ei kummonen.

Turhauttavinta on ollut, kun suojat ovat omxs30, Eurostoxx50 ja S&P500, ja salkku taas sillisalaatti, niin aika heikosti suojasi lopulta.

Edelleen uskon, että joko korot tai talous satuttaa, mutta sitähän varten on ruutia kuivana. Ja mistäs sitä ikinä varmaksi tietää. Osakepaino noussut siis 40%:sta lähemmäksi 60%, mutta mieli voi vielä toki muuttua. Ajattelin ensi vuonna vähän rauhallisemmin hoitaa salkkuja, niin mielelläni nostan osakepaino kevättä kohti.

Arvostuksissa(ja tuloksissa) on monin paikoin vielä varaa tulla alas, mutta jos valitsee itse järkeviä osakkeita, niin luulisi, että lopulta käy ihan hyvin.Treidaus ei ole kovin kummoisesti sujunut. Kun käsi ei ole erityisen kuuma, niin varovaisuus ei täysin väärin, mutta tunnun vievän varovaisuuden aivan liian pitkälle. Kuitenkin treidailuilla pitää vuosituotot siellä 10%+, vaikka salkussa moni lappu happamoituu.

Sentimentti etenkin Suomessa on jo vahvasti pessimismin puolella. Kaikki hubris on takana päin. Seuraavan vuoden tuloskehitys on luultavasti pettymys, mutta jos on valmis katsomaan vähän pidemmälle, niin suurin osa suomalaisosakkeista näyttää jo järkeviltä sijoituksilta. 
 

Näytä koko viesti
Remedy Entertainment -

Menee mullakin testiin heti Spidermanin ohi. Kovat arviot pelistä tuli, mutta niin pitää tullakin, jos 4 miljoonaa kappaletta pitäisi myydä. Loputkin Remedyt mennee myyntiin, jos vielä rallaillaan lisää. Kuitenkin ilman fyysisiä kopioita ja ilman steamia toi 4-5 miljoonaa olisi todella kova myynti, ja se tuntuu olevan jo monella analyytikolla ennusteissa. Toki jo se, että peli on ilmiselvän laadukas, pitää Remedyn ostokohde-kartalla, joten vaikea uskoa isoon rojahdukseen vaikka myynti jäisi ennusteista.

Näytä koko viesti