Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 4.5.2020 02.26

Samassa junassa :D Ainoa mikä huolettaa, että suurimmat nettomyyjät AVA & ENS, eli naapurimaassa myydään. Thumbs up & lovee. edit: nettimyyjä=>nettomyyjä

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.4.2020 10.28

Aki Pyysing kirjoitti:

https://www.soininvaara.fi/2020/04/27/maanantaimietteita-koronasta/

Ode ei ole vielä ainakaan kokonaan dementoitunut.

On se vähän, uskoo laumasuojaan mahdollisimman pian, ei usko tunnista-jäljitä-eristä kykyihin Suomessa vaikka muualla onnistuu, samassa tekstissä myöntää jo tässä vaiheessa tulleen turhia ruumiita Ruotsissa kun tietoa on tullut lisää, mutta sitä tietoa ei ilmeisesti Oden mielestä voi tulla seuraavina kuukausina lisää niin, että kannattaisi panostus laittaa yhteiskunnan avaamiseen ja jäljittää joka hemmetin jälki joka mahdollista.

Kunnollisia vasta-ainetestien tuloksia odotellessa jatketaan popkornin syömistä ja koetetaan pitää jäätä hatussa ja lyijykynän terät katkottuna.

Näytä koko viesti
Fortum - 1.4.2020 05.49

Aki Pyysing kirjoitti:

Täsmäytyspäivä = T+2 ostopäivästä. Yhtiökokouspäivänä torstaina 23.4. ostetut ovat siis oikeutettuja osinkoon. T+1 = perjantai, T+2 =maanantai. Miksi yhtiöt eivät laita tätä suurelle yleisölle selkokielellä yhtiökokouskutsuun, on mietityttänyt miuta vuosikymmeniä. Mie puhun puolisujuvaa pörssiä, mutta valtaosa kansasta ei.

Olisiko syynä, että nykyinen ilmaisu on teknisesti ottaen täsmällinen, mutta "ostettu 23.4." ei ole. Koska aina silloin tällöin harvoin tapahtuu jotain sählinkiä, ja setlaus ei mene kuin yläjuoksun saarella. Sitten oltaisiin sormi suusaa miettimässä, että mitäs hittoa. 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 26.3.2020 09.58

Rahastaja kirjoitti:

Konsensus näyttäisi kääntyneen positiivisempaan suuntaan tässä viime päivinä.

Järeät tukitoimet ja positiiviset uutiset Italiasta&Kiinasta antaa uskoa tulevaan. Muu maailma tulee perässä, mutta nyt osataan paremmin ennakoida mitä tulee tapahtumaan ja näyttäisi siltä et maailmanloppua ei ehkä tulekaan (tulee toki aikanaan, mutta ei tähän tautiin).

Tämähän ei vaadi seuraavaan romahdukseen kovinkaan isoa taka-pakkia Kiinassa. Tosin seuranta siellä taitaa olla sillä tasolla, että nitkuttelevat aika pitkälle. Saa nähdä miten Kiina, ja myöhemmin länsimaat pystyvät soputumaan pitkittyneen kriisin tilanteeseen. 

Kiinassa kesti n. 2kk että päästiin tähän päivään. Suhteessa Italia on pahemmassa jamassa ja voi hyvin kestää kesäkuun alkuun, kun siellä puretaan rajoituksia.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 02.40

JR kirjoitti:

On ilahduttavaa huomata, että ihmiset joita joku ehkä kuunteleekin vaikuttaa olevan ihan tolkun linjoilla:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006452783.html

(TL;DR: laumaimmuniteettipolku ongelmallinen, taudin pitäisi olla tukahdutettavissa ja rajoituksia purettavissa, kunhan lisätään kapasiteettia löytää tartuntoja)

Tätä on Etelä-Korean mallin mukaisena pakutettu esiin, mutta kuuntelijoita on ollut kovin vähän. Itse uskaltaisin väittää, että raskas testaaminen tulee halvemmaksi, kuin raskaat rajoitteet talouteen ja toimintaan. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 24.3.2020 11.02

PP: Thumbs up. Kevyt seurantanäkemyskin otettu havaintojen pohjalta, tack.

Mitä tähän Covidiin tulee, niin nythän meillä on maailmassa iso kasa koelabroja. Enemmän tiedetään kuukaudessa ja saadaan sitten ehkä maailmanlaajuisesti jotain yhtenäistä linjaa ja ihan oikeaa dataa. Tämä ei toki lohduta, jos omistit raflan, olet konkurssissa ja kiskomassa itseäsi samaan naruun, jonka skippasit -92. Ei ole helppoa tehdä päätöksiä tällä hetkellä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.3.2020 10.42

Petterin edelliseen lisäys. Etelä-Koreassa talttuminen on vaatinut lisäksi raskasta testaamista ja tapausketjujen jäljittämistä. Ja näin tulisi mielestäni toimia myös täällä. Halvemmaksi se tulisi kuin yhteiskunnan pysäyttäminen täysin viikkokausikksi, joka on väistämättä edessä näillä THL:n ja STM: puolivaloilla ajavilla hyppelipoppeleilla, jotka jälkijättöisesti reagoivat dataan joka muillla on ollut käytössä jo viikkoja.

Eipä siinä, nyt odotellaan ja ihmetellään sitä että saadaan kansakunnan shokki laantumaan kun vielä viikko pari kerrotusta tavallista flunssaa vaarattompi tarinasta on siirrytty poikkeustilaan ja vielä keksitty jäävuoriteoria kansaa muka rauhoittamaan (dataa tämän tueksi ei ole). Ihme viestintää :/ 

Toimenpiteet varmaan järkevällä tasolla. Terveydenhuollossa koulutetaan vaativampiin toimenpiteisiin mahdollisimman paljon, mahdollisimman pian. Enemmän ja vähemmän (varusmiehet ) vapaaehtoisten käyttöä valmistellaan tukitoimiin. Hirveästi paljoa enempää siihen mahdollisuuteen, että homma ryöpsähtää käsistä ei voida varautua. - Ja parin viikon päästä saadaan jo tuloksiakin siitä mihin nyt tehdyillä toimilla päästiin, ainakin ensimmäinen viikko on vielä vapaan liikkuvuuden tuloksia ja vasta aprillipäivänä voidaan jotain rehellistä arviota tehdä. Toki jos kapasiteetin loppuminen tapahtuu sitä ennen, on pakko vetää hätäjarrusta mallia Italia, Espanja. 

Odotellaan ja sijoitellaan lisää jos vielä tippuu :p 2/5 on sisällä. Loput vielä on käteisenä. Vaatisi sen -50% tästä hetkestä, että tultaisiin toinen kolmannes alas. Kovaa kyytiä jos näin tapahtuu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 07.22

Petteri. Eihän kukaan ole ehdottanut, että puretaan rajoitukset 13.4. kerralla. Sulla on ollut äärimmäisen hyvä tilannekuva pääosan aikaa, mutta tällä hetkellä olen sitä mieltä, että reagointisi on hieman, sanoisinko liskomaista, tulee selkärangasta. Ei totuutesi kuitenkaan ole se ainoa oikea tie heart

 

Mutta hei asiaan. Eihän tämä tähän lopu, vaan on vasta alkua =) - How low we can go?

Odotettavissa on, että ensi viikkojen aikana tuleee Euroopassa, Jenkeissä ja samalla myös Suomessa ruumiita. Osassa alueita terveydenhuolto ruuhkaantuu pahasti ja tehohoidossa ja ruumishuoneella no muitakin kuin vanhat ja raihnaat. Irtisanomiset ja leikkaukset ovat arkipäivää. Luottamus omaan talouteen, kulutukseen kuolee ja on puhtaasti kassakriisejä. Tulee myös taloudellisia ruumiita, suuriakin, arvelisin että nopeammin kuin tällä hetkellä taaskaan uskomme.

Onko reaktiota näihin pakattu mukaan kursseihin, resetoidaanko ekonomia kokonaan vuosikausiksi? Todennäköisestihän palataan johonkin normaaliin ajan myötä, on vain mahdotonta tietää vielä mitä se uusi normaali aikanaan on. Akuuttivaiheen arvelen kestävän vähintään kuukausia tässä tilanteessa, voi hyvin mennä vuosia ennen globaalin luottamuksen paluuta.

Voiko rahan arvo muuttua tämän myötä pysyvästi? Hajoaako EU heikompien huojuessa tuhkan laskeuduttua?

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.3.2020 07.42

Ovatko unet jääneet vähiin? Sen mahdollisen laumasuojan ehtii hankkia myöhemmin ja on aika tärkeää kaivaa kokemuksia ja tietoa tätä vastaan. Jokainen voitettu viikko on vähemmän ruumiita ja vammaisia.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.3.2020 05.18

Suomi Love. heart

Näytä koko viesti