Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 14.9.2021 04.36

Avuoerojen absoluuttinen määrä hyvin stabiili 13-14 000/vuosi.

Uusien aviolittojen määrä -30% viimeiseen 10v. 

Seuraava kymmenet vuodet näyttävät seuraako erojen määrässä laskua avioliittojen vähenemisen seurauksena. Niin psljon eri tekijöitä, ettei tuolla datalla paljon seurannaisviivoja vedellä.

Kuriositeettina, nettomuutos avioliittojen määrässä solmimisen/eroamisen seurauksena 8-9000. Kait se jossain vaiheessa puree erojenkin määräään :D

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 12.12

Dharma kirjoitti:

Eipä täällä kommentoijat lue edes minun omia viestejäni, joten turha uhritua, kun en (saman tien), lue linkkien takaisia artikkeleita.

Luin tekstisi.

En uhriudu.

Älä sinäkään, tuollainen epävarmuus omien tekstien lukemattomuudesta ei sovi itsevarmoille alphoille. 

Lukemattomuutesi ei kuitenkaan -  yllättäen kenet? - estänyt kirjoittamasta väheksyvää kaiken kattavaa dissausta mm. ko. linkkiin liittyen. 

D: "Väheksymättä yksityiskohtia totean, että delta on UK:ssa näyttänyt, että mikään ei auta."

Jännä, tosi jännä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 11.38

Ja kas kummaa. Eräs palstalle palannut jätti lukematta ymmärtämättä mitä esitettiin.

Tai sitten kirjoitusnopeutensa lisäksi sisäistää 2 A-nelkkua monialaisen puolitieteellisen tekstin sisäistäen minuutissa..

Deltalla on korkeampi tarttuvuus, mutta se ei poista muita tosiasioita asian ympäriltä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 11.15

Faktat tuskin häiritsevät vedonlyöntiä ;)

Alla koottuna faktoja mm. tarttumistiestä ja syistä miksi Suomessa on tarttuvuus lähtökohtaisesti loivempaa kuin monessa verrokissa, mm. Lontoo. 

Suomessa

Vähemmän puhetta ja laulua.

Enemmän etäisyyksiä.

Julkisissa rakennuksissa hyvä ilmanvaihto, jossa ilmaa ei kierrätetä.

Joku parempi lobbari saattaisi esimerkiksi citikanin puolesta haluta käydä Kiurulle & comp. kertomassa, miksi ja miten kohtuuhintaisilla ratkaisuilla voitaisiin pitää kauppakeskukset ja monet muut tilat auki ilman täyttä sulkua :p

https://www.duodecimlehti.fi/duo16328?fbclid=IwAR38pXXcQjLWzpXA7VidK5fCz...

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.6.2021 10.31

koira kirjoitti:

 

Haddock kirjoitti:

Tulee mieleen erään pankin paperiset lista, joissa tunnusluvuissa oli tarkkuutta yltäkyllin, mutta itse tunnus oli 5 vai 6 numeroa, joten randomi-tilille pääsi läpi vaihtamalla brute forcena tunnuslukua.

Mut joo, paperiin ei tartu sellainen virus joka tulee hölmöstä klikkauksesta, kun posti on tuomassa Nigerialaisen kuninkaan tyttären perintöennakkoa.

 

Menee ymmärtääkseni lukkoon kolmen tms väärän jälkeen eli brute force ei toimi

Kyllä, samalla tunnuksella. Trikki olikin, että tunnusnumerolle etsittiin sopivaa tunnusta, joka sitten vaihtui. Tarina on tietoturvakoulutuksesta sen jälkeen kun muutos oli tehty.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.6.2021 10.23

B4D455 kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

 

Paperinen on aina turvallisempi. Sitä ei hakkeroida. Mutta marginaalisia riskejä nuo nykyään joka tapauksessa.

 

 

Ei ole tarkoitus ilkkua mutta tämä on väite johon törmään töiden puolesta usein ja joka melkoisen kaukana totuudesta.. Paperinen voi olla helpompi ja tutumpi käyttää mutta turvallisempi se ei ole millään muotoa laugh 

Tulee mieleen erään pankin paperiset lista, joissa tunnusluvuissa oli tarkkuutta yltäkyllin, mutta itse tunnus oli 5 vai 6 numeroa, joten randomi-tilille pääsi läpi vaihtamalla brute forcena tunnuslukua.

Mut joo, paperiin ei tartu sellainen virus joka tulee hölmöstä klikkauksesta, kun posti on tuomassa Nigerialaisen kuninkaan tyttären perintöennakkoa.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 8.6.2021 09.35

ttr kirjoitti:

Ehkä joku voisi hieman avata tällaiselle kubiikkeli-insinöörille, että mikä Petteri Järvisen twiitistä teki niin "väärän" (olettaen, että hävitty 300 000 € on itse tienattua)? Tietysti jos toi 300 000 € on pelkkiä pikavippejä, niin siinä tapauksessa ei varmastikaan ole ollut hyvä-osainen.

Ja vaikka olisi ollut itsetienattua, perittyä, tms. niin tarkoittiasi että ko. henkilö olisi entinen hyväosainen ja uusi ei niin hyväosainen. - Ja yhä edelleen peliongelmainen.

Järvisellä on usein hyvää asiaa kun on niihin perehtynyt, mutta hutien määrä ja laatu kasvaa sellaiseksi, ettei ihan hirveää rispektiä enää 90-luvun ansioilla ansaitse.

Näytä koko viesti
Netum - 28.5.2021 01.32

Vajaa 200te per pää. Konsulttibisneksessä kohtuullisesti hinnoiteltua, pitänee siis osallistua.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.4.2021 12.41

Sen ajan mitä liikkumisene käyttää voittaa (tosin viiveellä, joka ihmismielelle hankala)  takaisin nopeampana nukahtamisena, parempana unena ja vielä myöhemmin lyhempänä unen tarpeena ja virkeämpinä aamuina. Entä jos sulla olisi tulevaisuudessa 50h sijaan käytettävissä 55h omaa hyvää aikaa viikossa?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.3.2021 02.20

hauturi kirjoitti:

Pankki voi tietysti ottaa kannan, että riittää, että pakkotilanteessa he ovat etusijalla. Useimmat pankit uskoakseni ottavat kannan, että pakkotilanteeseen ei haluta. Silloin katsotaan sekä todellista maksukykyä (mikä on todelliset lainanhoitokulut suhteessa pakollisten menojen jälkeen jääviin tuloihin) että tehdään ns. stressitesti, jossa lasketaan laskennalliset lainanhoitokulut 6% korolla ja 25v maksuajalla. Kummassakin tapauksessa maksukyvyn pitäisi olla riittävä.

Niin. Mun pointti oli noilla kolmella esimerkillä kertoa, että heteronormatiiviseksi miesoletetuksi luokiteltava on saanut lainoja aika heikolla hapella vastaavissa tapauksissa ja perusteet yksityiseen lainaan olleet pankin kannalta aivan samat kuin PP/KH casessa, elleivät huonommat.

Pankki voi, ja saa, ottaa minkä kannan tahansa. Kunhan se ei perustuisi siihen, että hakija ei ole syntynyt täällä ja näyttää erilaiselta. Sitä kutsutaan rakenteelliseksi syrjinnäksi, suomeksi rasismiksi. Ja siitä tossa oli kyse.

Ennen vanhaan tällainen ratkaistiin henkilökohtaisella takauksella, joka on ok kun tietää mitä on tekemässä.

 

Näytä koko viesti