Olet täällä

Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 15.2.2021 02.36

Crusader kirjoitti:

Jos on ihan oikeaa rakkautta niin ei siihen mitään avioliittoa tarvitse, se on vähän vanhanaikaista.

Näin juuri, valitettavasti vielä on muutamia lakiteknisiä seikkoja, joiden takia on järkevää/kannattavaa tehdä tällainenkin sopimus joissain tilanteissa. Liittyvät toki enemmän omiin tai lasten kuolintapauksiin, perimiseen, lesken eläkkeeseen ja muuhun joutavaan, jota tosirakkaus ei tietenkään mieti ;)

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 30.1.2021 03.59

Hospitaali kirjoitti:

Ei olisi pahitteeksi lukea Suomen lakia, ...

Luit ja ymmärsit lukemasi?

Auttaa paljon jos perintöjuristilla on aikaa ja kärsivällisyyttä pohtia worst case scenario kera muutaman oluen ;) omalla kohdalla vaatii 3 perfect storm onnettomuutta, jotta tämä oma ja puolisoni omaisuus päätyisi 100%-verot exän puolisolle. Toki siis vaatii sen, että exän kanssa yhteinen lapsi/lapsia.

Vege-skenaariossa hyvä edunvalvontavaltakirja luotetulle henkilölle.

Lasten osalta avio-oikeuden rajaus perintöön, jotteivät tulevat puolisot erotilanteissa hyödy, jos omat lapset hönöilleet naimisiin mennessä. Vähän kuin tekisi avio-ehdon lapsen puolesta sen omaisuuden osalta, jonka lapsi perii.

https://www.minilex.fi/a/aviopuolison-oikeus-puolison-perint%C3%B6%C3%B6n

'Puolison saama perintö kuuluu avio-oikeuden alaiseen omaisuuteen, ellei avioehdossa tai testamentissa ole toisin määrätty'

Yksinkertaista, not. Etenkin alaikäisten ollessa tässä mukana vielä. 

Lapsille myös ns. täysi-ikäistymisen kirje toimitettavaksi on hyvä, koska esim. lapsen edunvalvoja oli eräässä tapauksessa juuri käyttänyt rahat ja oliko 3 vuotta aikaa tms.täysi-ikäistymisestä, kun näitä olisi pitänyt vaatia. En löytänyt juttua keltaisista lehdistöstä nyt.

Long story short. Miettii mitä haluaa ja käyttää muutaman satasen ammattilaisen apuun.

End of spam.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 30.1.2021 12.22

Btw. Sori realismi, tulee ehkä muualtakin, mutta kurkkaa edunvalvontavaltuutus.

Jotenkin kuvittelen, ettet halua mahdollisesti pidempiaikaisessa toimenpiteiden kyvyttömyydessä, josta sitten vielä palautuu, että Veikkauksen voitot ja Aspiresta kotiutetut varat on jätetty tilille makaamaan :-o Ja selviää vielä että myyty laitaan at any price :D

Joku asiaa enemmän osaava voi sitten kertoa voiko talouden ja muista asioista päättämisen eriyttää eri ihmisille.

Ja testamentissa no-brainer asettaa ettei niihin varoihin ole skidien puolisoilla avio-oikeutta. Joitain kuoppia worst case skenaarioihin kuolemisjärjestyksessä esim. onnettomuustilanteissa jää lähes väkisin. Kuten kaiken omaisuuden valuminen exälle tai exän uudelle puolisolle. 

Käytä lakimiestä siis, kun tiedät mitä tahdot. Tulee varmasti sairaalaankin käymään ja saa hyvää sijaistekemistä näiden muiden osastojeppejen keskellä ihmettelyyn :p

 

Näytä koko viesti
Varakassa tienä onneen - 22.1.2021 10.41

KuplaSalkku kirjoitti:

 

Haddock kirjoitti:

...

Taloudessani toiselle aikuiselle maksetaan lainasta. Kohteen muuttuessa yllättäen pankki ois halunnu uusia ehdot :D

Ja silti sitä lainaa halutaan lyhentää niin paljon ku varaa on ku sitä lyhennysvapaata saattaa joskus tarvita jos korot vaikka ... - Älkää kysykö.

 

 

 

Tiedän tunteen wink Saanko udella mikä pankki maksaa?

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000002504604.html

Jaa. Nordea maksoi, enpä tiedä onko tuota nyt seurattu ja ellei ole maksanut niin pitääkö periä jälkikäteen (helppo nakki :p). Pitääkin ottaa tuo case:na seurantaan ja tarvitatessa kiusata kuluttajasuojavirastoa, että tartteeko Pankin tehtyä sopparia noudattaa. Laina tosiaan noin 10v vanha ja marginaali jossain 0.1 tasolla. Muistan nauraneeni ääneen kun kun näin positiivisen tilisiirron korko nimikkeellä kun nuo miinukselle menivät.

Näytä koko viesti
Varakassa tienä onneen - 21.1.2021 08.58

Artsipappa kirjoitti:

 

KuplaSalkku kirjoitti:

Onko asuntolainankilpailutuksessa mitään mieltä jos nykyinen sopimus on ajalta, jolloin miinuskorot vielä vähensivät marginaalia aina nollaan saakka? OP ei näytä maksavan minulle asuntolainasta vaikka 3kk Euribor oli korontarkastuspäivänä enemmän miinuksella kuin marginaalini on.

 

Heh Juu, ei taida olla järkeä. Sulla on halpaa rahaa! 

Taloudessani toiselle aikuiselle maksetaan lainasta. Kohteen muuttuessa yllättäen pankki ois halunnu uusia ehdot :D

Ja silti sitä lainaa halutaan lyhentää niin paljon ku varaa on ku sitä lyhennysvapaata saattaa joskus tarvita jos korot vaikka ... - Älkää kysykö.

 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 11.1.2021 09.05

PP kävi lenkillä ¿ https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000007732838.html

Mut noin kuplasta. Oon itekki melko varma,että johonkin suuntaan rytisee, en vain lainkaan niin varma et just alas. Mun on vaikea hahmottaa miksi rahan painamisesta syntyvä infla tiputtaisi reaalikursseja, eli olisi noin yleisesti syynä shortata.

Toki yksittäisissä tuotteissa voi tapahtua ihan osuviakin arvioita, kuten nyt vaikka Tesla tai Bitcoin, mutta näillekin tuo rahan printtaaminen tuo arvaamatonta kestävyyttä puhaltaa kuplaa suuremmaksi ja suuremmaksi ja jotenkin epäilen että sitä löysää rahaa löytyy vielä useampaan kierrokseen kun jengi haluaa olla mukana tarinassa.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 4.1.2021 12.12

JR kirjoitti:

 

madgecko kirjoitti:

Ok eli tuossa suunnittelee ja koodaa järjestelmän ja se homma saa kiinnostumaan sinällään työstä. Koodatessa tota voi tapahtua, mutta käsittääkseni harvat koodaajat pääsevät enää tuollaiseen flowhun kun on 20 vuotta ollut alalla?

 

Ongelma on luultavasti enemmänkin se, että hyvin harvat koodaajat pääsevät tekemään mitään kovin mielenkiintoista.

Suurin osa maailmassa toteutettavista järjestelmistä on erittäin "tylsiä", ja niissä lopuissakin on yleensä mukana vain yksi tai hyvin vähän ihmisiä jotka pääsevät tekemään jotain mielenkiintoisia päätöksiä, eivätkä vain täyttämään värityskirjaa muiden jäljiltä.

+ Vaikka toisin pitäisi olla, käsityöluonne alalla on vain kasvanut ja entistä enemmän tehdään kertakäyttöpaskaa ja millään tasolla ketään ei kiinnosta nuo pohjat, joita tekemällä tuottavuus moninkertaistuisi.

JR:n kuvaamat hommat ehdottomasti alan parasta antia, kun kohdalle osuvat ja saa perusteltua jollekin miksi tehdään plattaa.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 18 - Petri Roininen - 13.12.2020 12.41

Tää oli bottom 3 Teerenpelejä koskaan. Kuivakkaa naapurin ja oman hännän nostelua lisättynä olille taputuksilla. 

Oikein mitään syvempää ei voi kysyjä kysyä,  eikä vastaaja vastata, eikä kovin rivosti kysyjäkään arvella - koska kaiken maailman positiot hallituksissa.

Katsoin kahdessa osassa nukahdettuani ensi yrityksellä suurin piirtein kohtaan, jossa kertojaääni erottelee eri navien eroja ja sisällyttää palvelutoimintaansa mukaan näistä suurimpaan lukuun, koska ovat kiinteistöalan paikallinen Petrin kiinteistösekatavarakauppa, joka haaveilee muuttuvansa Tokmanniksi.

 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 8.12.2020 04.42

Dunno. Mutta harvalle puolituntemattomalle kokee näin suoraa myötäelon fiilistä. 

Kiitos kun jaat, hyvää sisältöä. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 8.12.2020 04.35

Jansku11111 kirjoitti:

^Olen seurannut PP:n blogeja vuosikausia, joten ei tarvitse olla huolissaan. Jos sinulle on ongelma, että luen mieluummin ajatuksia sijoitusaiheista, niin voit jättää viestini lukematta.

Jos sinulle on ongelma, että sisältö on elämänmakuista, niin voit jättää blogin lukematta.

Näytä koko viesti