Olet täällä

Päivän politiikka - 23.6.2022 07.56

Tinggeli kirjoitti:

 

segesege kirjoitti:

Nykypäivän yleisen soveliaisuuskäsityksen mukaan Sauli Niinistökin on borderline ällöttävä groomaaja.

 

Ja Paavo Lipponen myös. Ja monet yritysjohtajat. Ja Macronin vaimo on kaikkien puumien puuma.

 

 

Saati jos juku ministeri lähes nelikymppisenä löytäisi köyhemmästä maasta hieman yli täysi-ikäisen puolisokseen. Ai kauheeta.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 13.6.2022 12.54

Leikkaukseen vain.

Toinen silmä operoitiin nm 20v sitten. Jännitykseen sai lääkkeet.

Toinen jätettiin vanhenemiseen, sen verran vähän siinä häiriötä. Puolisen vuotta kesti hämmennystä, kun itsellä vahvempi/heikompi silmä vaihtuivat toisinpäin.

Tippoja käytin vähemmän kuin piilareiden kanssa. Nyt alkaa huomaamaan pientä heikkenemistä, mutta edelleen näkee paremmin kuin aikanaan. Ainoa missä heittää enemmän on erilaiset korkean kontrastin valomainokset yms. 

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 4.6.2022 12.06

Uskonnon vastainen järkiperusteltu mielipide. Instaban.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 13.5.2022 11.04

Mahdollisesti olen tumpelo ja en vain osaa, mutta. 

Eka :

Miten Nordnetistä saa kauppatapahtumat arvostettuna euroina (saldo-/positioraportin päävaluuttana), kun käytössä on valuuttatilejä ja vaihdan valuutat aikanaan, jos vaihdan. Tarttis kirjanpitoon ja olisi kovin kätevää, kun saisi suoraan jollain raportilla suoraan.

Ja toki voin käyttää aina ko. päivän keskikurssia yms. arvostukseen ja leikkiä Excelillä hetken, mutta miksi joudun tämän tekemään.

Toinen : 

Onko kukaan onnistuneesti käyttänyt tuota Nordnetin valuuttavaihtojen "Vaihda kaikki" toiminnallisuutta? Koodattu päin seinää, ja en tiedä kuka 3kk konversiokoulutettu sitä on ollut painelemassa kasaan, mutta käsittääkseni omat onnistumiset tähän mennessä on 1/10 tms. Nyt on erilaisia pikkueriä plussaa ja miinusta aina vierasvaluuttojen kanssa touhutessa. Taitaisi olla kohta rangaistuksen omainen ,75% ihan kohtuullinen vaihtokulu automaattiselle per tapahtuma käsittelylle. 

Näytä koko viesti
Witted Megacorp - 6.5.2022 09.49

Joo, tää 'aloitteleva koodari' oli sit päätynyt yhteen Tamperelaiseen konsulttiyhtiöön sen 3kk ja IT asiantuntijaksi väylän jälkeen. Sitten tää Tamperelainen yhtiö myy tuon alanvaihtajan per.. tunteja kolminumeroisella summalla per tunti, ehkä vähän alle ja saa n. 50-70% voittoa joka tunnista. Loppuasiakas saa käsiinsä aloittelevan harjoittelijan.

Osasta näistä alanvaihtajista tullut omaa innostuneisuuttaan ja fiksuuttaan hyviä, mutta edustavat itselle alan sairauden tuottamaa kuonaa noin isossa kuvassa.

Wittedille onnea matkaan. En osallistunut monestakin syystä, ei haittaa vaikka kasvaisi isommaksi kuin Intian IT-talot. 

Suomessa uskon (toivon) läpinäkyvän laskutus*X0%=palkka johtavan siihen, että yhä useampi tekee friikkuna suoraan hommia mietittyään pari vuotta miksi maksaa pakko-TEL:t (20%) ja vielä 25% palkanantajalle 'Riskin kantamisesta'. Lopusta maksimiverot palkan ollessa 70-90ke/vuosi. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 5.5.2022 06.56

Totta. Lisäargh 

Sijoitukset vain ETA-alueella, en ole testannut onko Nordnetillä automaattisesti estoa.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/15/lapsen-nimiin-ei-voi-ostaa-mita...

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 5.5.2022 01.36

Lapselle saa tilin ja omat tunnukset Nordnettiin.

Lisäksi oikat omien tunnusten alle, niin voi säätää tarvittaessa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.4.2022 08.54

Tuo lievät oireet 1kk jälkeen iso vitsi.

Lähipiirissä, ja vähän laajemminkin, vaikuttaisi tartunnan jälkeen olleen 1-3kk keuhkot ikään kuin 'vajaalla' ja yleiskunto heikompi.

Tuosta ei vielä kansallista kriisiä saa, vaikka näin olisi puolella väestöstä.

Tasan tarkkaan Kiuru ei tarkoittanut tällaista puheissaan, eikä moni muukaan, vaikka jälkikäteen muuta väittäisi. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.4.2022 07.10

https://www.julkari.fi/handle/10024/144330

'Kenen vastuulla, ei ainakaan meidän'

Raporttia siitä mikä meni 2020 pieleen alkaa pukkaamaan. Ikävämpien skenaarioiden esittäjiltä tukittiin suut ja faktoilta ummistettiin silmät.

Go nahkatakkinen tyttö, go.

Näytä koko viesti
Witted Megacorp - 12.4.2022 09.16

Koko IT-alahan on akuutisti sairas, hyvin monella tasolla. Suurin tekijä on työvoimapula, erityisesti aidosti osaavan ja aikaansaavan työvoiman pula. Tämän takia koko ala elää ja hengittää konsultteja, ja erilaisia konsulttien / tekijöiden välittämistä puuhaavia tahoja. Pahimmillaan tainnut yksi taho myydä toisen yrityksen konsultin (koodaajan), joka on ollut vielä parin laskutusketjun päässä oleva yksinyrittäjä. Tervettä, not.

Samaan aikaan ohjelmistojen tarve kasvaa eksponentiaalisesti, niin vaikeahan tuo tilanne on tuosta kutistuakaan. Palveluita tarvitaan siis väkisin, sitä onko Witted menestysresepti, on paha mennä tuon perusteella arvioimaan. Iso ehkä.

Näytä koko viesti