Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.6.2021 10.31

koira kirjoitti:

 

Haddock kirjoitti:

Tulee mieleen erään pankin paperiset lista, joissa tunnusluvuissa oli tarkkuutta yltäkyllin, mutta itse tunnus oli 5 vai 6 numeroa, joten randomi-tilille pääsi läpi vaihtamalla brute forcena tunnuslukua.

Mut joo, paperiin ei tartu sellainen virus joka tulee hölmöstä klikkauksesta, kun posti on tuomassa Nigerialaisen kuninkaan tyttären perintöennakkoa.

 

Menee ymmärtääkseni lukkoon kolmen tms väärän jälkeen eli brute force ei toimi

Kyllä, samalla tunnuksella. Trikki olikin, että tunnusnumerolle etsittiin sopivaa tunnusta, joka sitten vaihtui. Tarina on tietoturvakoulutuksesta sen jälkeen kun muutos oli tehty.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.6.2021 10.23

B4D455 kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

 

Paperinen on aina turvallisempi. Sitä ei hakkeroida. Mutta marginaalisia riskejä nuo nykyään joka tapauksessa.

 

 

Ei ole tarkoitus ilkkua mutta tämä on väite johon törmään töiden puolesta usein ja joka melkoisen kaukana totuudesta.. Paperinen voi olla helpompi ja tutumpi käyttää mutta turvallisempi se ei ole millään muotoa laugh 

Tulee mieleen erään pankin paperiset lista, joissa tunnusluvuissa oli tarkkuutta yltäkyllin, mutta itse tunnus oli 5 vai 6 numeroa, joten randomi-tilille pääsi läpi vaihtamalla brute forcena tunnuslukua.

Mut joo, paperiin ei tartu sellainen virus joka tulee hölmöstä klikkauksesta, kun posti on tuomassa Nigerialaisen kuninkaan tyttären perintöennakkoa.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 8.6.2021 09.35

ttr kirjoitti:

Ehkä joku voisi hieman avata tällaiselle kubiikkeli-insinöörille, että mikä Petteri Järvisen twiitistä teki niin "väärän" (olettaen, että hävitty 300 000 € on itse tienattua)? Tietysti jos toi 300 000 € on pelkkiä pikavippejä, niin siinä tapauksessa ei varmastikaan ole ollut hyvä-osainen.

Ja vaikka olisi ollut itsetienattua, perittyä, tms. niin tarkoittiasi että ko. henkilö olisi entinen hyväosainen ja uusi ei niin hyväosainen. - Ja yhä edelleen peliongelmainen.

Järvisellä on usein hyvää asiaa kun on niihin perehtynyt, mutta hutien määrä ja laatu kasvaa sellaiseksi, ettei ihan hirveää rispektiä enää 90-luvun ansioilla ansaitse.

Näytä koko viesti
Netum - 28.5.2021 01.32

Vajaa 200te per pää. Konsulttibisneksessä kohtuullisesti hinnoiteltua, pitänee siis osallistua.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.4.2021 12.41

Sen ajan mitä liikkumisene käyttää voittaa (tosin viiveellä, joka ihmismielelle hankala)  takaisin nopeampana nukahtamisena, parempana unena ja vielä myöhemmin lyhempänä unen tarpeena ja virkeämpinä aamuina. Entä jos sulla olisi tulevaisuudessa 50h sijaan käytettävissä 55h omaa hyvää aikaa viikossa?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.3.2021 02.20

hauturi kirjoitti:

Pankki voi tietysti ottaa kannan, että riittää, että pakkotilanteessa he ovat etusijalla. Useimmat pankit uskoakseni ottavat kannan, että pakkotilanteeseen ei haluta. Silloin katsotaan sekä todellista maksukykyä (mikä on todelliset lainanhoitokulut suhteessa pakollisten menojen jälkeen jääviin tuloihin) että tehdään ns. stressitesti, jossa lasketaan laskennalliset lainanhoitokulut 6% korolla ja 25v maksuajalla. Kummassakin tapauksessa maksukyvyn pitäisi olla riittävä.

Niin. Mun pointti oli noilla kolmella esimerkillä kertoa, että heteronormatiiviseksi miesoletetuksi luokiteltava on saanut lainoja aika heikolla hapella vastaavissa tapauksissa ja perusteet yksityiseen lainaan olleet pankin kannalta aivan samat kuin PP/KH casessa, elleivät huonommat.

Pankki voi, ja saa, ottaa minkä kannan tahansa. Kunhan se ei perustuisi siihen, että hakija ei ole syntynyt täällä ja näyttää erilaiselta. Sitä kutsutaan rakenteelliseksi syrjinnäksi, suomeksi rasismiksi. Ja siitä tossa oli kyse.

Ennen vanhaan tällainen ratkaistiin henkilökohtaisella takauksella, joka on ok kun tietää mitä on tekemässä.

 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.3.2021 12.15

hauturi kirjoitti:
Velho kirjoitti:

Sen verran tuosta KH:n casesta vielä, kun sanoit että 40% asunnosta on maksettu, niin osa tästä kuitenkin tällä yksityisellä vakuudettomalla velalla eikö niin? Eli siis opoa selvästi vähemmän kuin 40% kuitenkin. Toki pankin riskin kannalta ei pitäisi olla vaikutusta, kun he saisivat vakuuden, mutta varmaan pankin kaavamaisessa laskurissa vaikuttaa, koska asunnon kokonaisluototusaste on suurempi ja laskevat että sitä toista lainaa pitäisi myös lyhentää.

 

Tuntematta yksityiskohtia tämä voi hyvinkin olla se perimmäinen syy. Pankin näkökulmasta velka on velkaa, riippumatta sen luonteesta, ja oma raha taas on omaa rahaa.

Kannattaa myös muistaa, että pankki ei halua asiakkaita, joilla joudutaan realisoimaan vakuuksia. Vakuuksien riittävyys on tavallaan se välttämätön ehto (toki siitäkin jossain tapauksissa joustetaan), mutta maksukyky ja siihen liittyvät riskit on se oleellisin juttu.

 

Erään N alkuisen pankin kanssa asioinnista.

Case 1: 2 asunnon loukku, siltarahoitus 25% asunnon hinnasta yksityistä lainaa. 'Ei kiinnosta pankkia, koska mahdollisesti lainoja pakkomaksellessa, pankin laina maksetaan ensin'. 

Case 2 : Opoa itsellä 5%, loput 20% hinnasta yksityisenä, puolisolta. Sama vastaus. Avopuolisoille katsoivat lainat erikseen.

Ei siis oikeasti ole perustelu pankin puolelta kuin teoreettisessa mielessä.

Case 3, yritys 6kk vanha, opo 0%. Lainaa 103% hinnasta, koska palkkaakin oli jo maksettu ainakin 3kk (2009) ja yrityksellä 6kk sopimusta jäljellä :D

 

Näytä koko viesti
Pankista saa rahaa – ellei ole yritys tai maahanmuuttaja - 16.3.2021 08.06

Hyvin menee eri tavoin muutaman vuoden väleinkin. Ei ole kauaa, kun kiinteistöä vasten pankissa totesivat, ettei mitään väliä marginaaliin/vakuusarvoon onko oma vai yrityksen laina.

Meni yritykselle, josta kiitos muistutuksesta, kiinteistö tykkää olla vakuutena. Tuntuu höpsöltä just nyt ettei oo kattellu aikaisemmin, mutta pitää tuolta muutama kymppi puuhailla markkinoiden myllykiveä pyörittämään. - Paitsi jos marginaalit repeilevät riskiasiakkaalla :D

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 15.2.2021 02.36

Crusader kirjoitti:

Jos on ihan oikeaa rakkautta niin ei siihen mitään avioliittoa tarvitse, se on vähän vanhanaikaista.

Näin juuri, valitettavasti vielä on muutamia lakiteknisiä seikkoja, joiden takia on järkevää/kannattavaa tehdä tällainenkin sopimus joissain tilanteissa. Liittyvät toki enemmän omiin tai lasten kuolintapauksiin, perimiseen, lesken eläkkeeseen ja muuhun joutavaan, jota tosirakkaus ei tietenkään mieti ;)

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 30.1.2021 03.59

Hospitaali kirjoitti:

Ei olisi pahitteeksi lukea Suomen lakia, ...

Luit ja ymmärsit lukemasi?

Auttaa paljon jos perintöjuristilla on aikaa ja kärsivällisyyttä pohtia worst case scenario kera muutaman oluen ;) omalla kohdalla vaatii 3 perfect storm onnettomuutta, jotta tämä oma ja puolisoni omaisuus päätyisi 100%-verot exän puolisolle. Toki siis vaatii sen, että exän kanssa yhteinen lapsi/lapsia.

Vege-skenaariossa hyvä edunvalvontavaltakirja luotetulle henkilölle.

Lasten osalta avio-oikeuden rajaus perintöön, jotteivät tulevat puolisot erotilanteissa hyödy, jos omat lapset hönöilleet naimisiin mennessä. Vähän kuin tekisi avio-ehdon lapsen puolesta sen omaisuuden osalta, jonka lapsi perii.

https://www.minilex.fi/a/aviopuolison-oikeus-puolison-perint%C3%B6%C3%B6n

'Puolison saama perintö kuuluu avio-oikeuden alaiseen omaisuuteen, ellei avioehdossa tai testamentissa ole toisin määrätty'

Yksinkertaista, not. Etenkin alaikäisten ollessa tässä mukana vielä. 

Lapsille myös ns. täysi-ikäistymisen kirje toimitettavaksi on hyvä, koska esim. lapsen edunvalvoja oli eräässä tapauksessa juuri käyttänyt rahat ja oliko 3 vuotta aikaa tms.täysi-ikäistymisestä, kun näitä olisi pitänyt vaatia. En löytänyt juttua keltaisista lehdistöstä nyt.

Long story short. Miettii mitä haluaa ja käyttää muutaman satasen ammattilaisen apuun.

End of spam.

Näytä koko viesti