21.7.2022 - 18:41

Artsipappa

+2060
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1916
aliisan_avaimet kirjoitti:

Netflix menetti miljoona nettotilaajaa, ja markkina palkitsi tämän 15% nousulla ":D". Aiemmin tänä vuonna parin sadan tuhannen tilaajan pudotus pudotti kurssista muutama kymmenen prosenttia. On se jännä miten ohjeistuksella voi pelata, tämä oli aivan paska tulos, mutta kun ohjeistettiin pahempaa, niin skitsofreeninen ja ritalin-addiktoitunut mr. Market tulkitsi sen suureksi posariksi.

Eikös se ole ihan loogista että nousee, jo odotukset oli vielä karmeammat? 🤔 

EPS ihan siedettävä. P/E ei ole mikään älytön näillä hinnoilla. Jos siis saadaan pidettyä tämä..

0
0
21.7.2022 - 18:49

aliisan_avaimet

+527
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
531

Ei. Kun suunta on alaspäin, mutta kulmakerroin ei olekaan ihan niin paha vielä, sehän tarkoittaa vain että viikon takaisen sijaan olisi pitänyt myydä eilen. Ei että nyt on aika ostaa.

"Juna on myöhässä, saavumme jyrkänteelle noin kolme tuntia aikataulua myöhässä"

"Hyppäänpä kyytiin!"

0
0
27.7.2022 - 22:46

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Powellin ja Valkoisen Talon mielestä USA ei ole taantumassa.

Ei kai siinä muu auta jos tulos ei miellytä kun siirtää maalitolppia.

Sai sellaisen kuvan, että Powellin mielestä ollaan niin ainutlaatuisessa tilanteessa, että vanhat mittarit eivät toimi.

Kuulostaa hiukan maagiselta ajattelulta. Ei siinä, kirjoittakaa Youtuben hakuun Lagarde ja numerology, niin näette sieltäkin jotain hiukan ihmeellistä höpinää.

Kovia vetureita.

 

0
0
28.7.2022 - 09:16

Bingo53

+3016
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2114

Varo ansaan joutumista - Ultimately, this will be a trap.

Polvillaan oleva markkina näyttää kokeneen jonkinlaisen helpotuksen huokauksen FED:n eilisen korkopäätöksen johdosta. Wall Streetin traderit kääntyivät näköjään pyhiensä puoleen, ristivät sormensa ja aloittivat 'Hail Mary'-rallin. 

Osakkeet yrittävät epätoivoista toipumista. Indeksit kääntyivät kaakkoon. Aasia on nousussa, Euroopan oletetaan lähtevän ylös-liikkeeseen.

FED jatkaa määrällistä tiukentamista pienentämällä yhdeksän triljoonan varantoaan taseessaan. Beginning in June, the Fed began allowing some of the proceeds from maturing bonds to roll off. The process is known in markets as “quantitative tightening” and is another mechanism the Fed uses to impact financial conditions.

Morgan Stanleyn Mike Wilson varoittaa sijoittajia menemästä ansaan. Hänen mielestään markkina alkaa yleensä riehua sillä hetkellä, kun se uskoo taantuman merkkien olevan näkyvissä ja FED:n mukamas lopettavan korkotason nostamiset. [But] it’s unlikely there’s going to be much of a gap this time between the end of the Fed hiking campaign and the recession,″ he told CNBC’s “Fast Money” on Wednesday. “Ultimately, this will be a trap.”

Wilsonin mielestä kaikki kasvutekijät ovat edelleen negatiivisia, mutta markkina on siitä huolimatta melko vahva. Hänen ennusteensa S&P500-indeksin tasolle vuoden loppuun mennessä on 3.900 pisteluku eli 19%:n lasku tammikuun indeksihuipusta. Lisäksi hän ennustaa vielä melkoista laskua ennen syksyn nousua:  Wilson is bracing for the S&P to fall below 3,636, the 52-week low hit last month.

Taantuman tullessa Wilson ennustaa indeksin laskevan jopa lukuun 3.000 asti: “It’s really important to frame every investment in terms of ‘What is your upside versus your downside,’” he said. “You’re taking a lot of risk here to achieve whatever is left on the table. And, to me, that’s not investing.”

Taktisena salkun allokaationa tähän tilanteeseen Wilson pitää konservatiivista positiointia oikeana, osakkeet alapainossa: He’s underweight stocks and likes defensive plays including health care, REITs, consumer staples and utilities. He also sees merits of holding extra cash and bonds at the moment.

Linkki CNBC:n kommentointiin: https://www.cnbc.com/2022/07/27/market-jump-after-fed-hike-is-trap-morg…

Sattuman kauppaa, oman salkun painotus on suurin piirtein tuo puolustuspelin ryhmitys. Seniilin seniorin pappapuolustus sopii tähän hetkeen; ei tarvitse tehdä muuta kuin lisäillä, joten seuraillaan.

0
0
6.8.2022 - 11:16

aliisan_avaimet

+527
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
531

Bed, bath & beyondissa alkoi eilen short squeeze. Hetkittäin shorttien määrä ylitti shortattavien osakkeiden määrän, floatista 41.7% shortattuna.

Naked short, eli sellaisten osakkeiden shorttaus joita ei ole olemassa, on kiellettyä, mutta silti sitä aina välillä esiintyy. Aiemmin mm. Gamestopin kanssa. Kuten GME:n tapauksessa, WSB on innosta pinkeänä BBBY:ssä.

Long case on vähän verrattavissa Stokkaan. Kivijalkatavaratalolla menee huonosti, mutta sen omistaman yhtiön arvo ylittää yhtiön oman markkina-arvon. Lindex stokkalla ja Buy Buy Baby BBBY:llä. Yhtiön oma kotitarvikemyynti sakkaa, mutta vauvatuotteita menee. Saneerausta väläytellään jne. Monta suurta shorttaria uskoo tiputukseen, mutta kun rajat tulevat vastaan, tapahtuu kiehtovia asioita.

0
0
21.8.2022 - 19:19

Heikin Ashi

+2496
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
860

Vaihteeksi olisi parahultainen aika ottaa hiukan takapakkia, vihjaa esim. loppuviikon Bullish Percent Indeksi (joka laskee  ostosignaalinen osuuden  sijoittajien jo esihistoriallisina  aikoina  käyttämissä Point & Figure -kuvioissa , jolloin siis tietokoneita ei tunnettu vaan ne korvasi ruutupaperi);  tässä sovellettuna Nasdaq 100 indeksiin.. BP-indeksi putosi perjantaina alle 70 %:n  ensimmäisen kerran kuukauteen. Kolme kertaa aiemmin  tänä vuonna on 70 % leikattu alas, kuten kuva valistaa.

0
0
31.8.2022 - 14:03

Heikin Ashi

+2496
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
860

Milloin yllä mainittu  indekseissä, esim. DAXissa  alkanut laskeva sykli päättyy?

Ajatus olisi sulkea omat DAX-shortit tasolta 12548, johon targetti on tällätty, joka tapauksessa heti kun nuo punaiset breikki-kyntteliköt vaihtuvat valkoisiksi ja kristallipallo kertoo, että  näillä näkymin ensi perjantaina, mutta lasku voi jatkua vielä maanantaihinkin.

0
0
8.9.2022 - 11:00

Bingo53

+3016
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2114

Euroopan keskuspankin odotetaan tänään torstaina ilmoittavan jumbo-luokan koronnostosta eli nyppäävän ohjauskorkoon 75 pisteen lisäyksen - asiasta uutisoi CNBCWith inflation in the euro zone projected to rise to at least 10% in the coming months and the risk of consumer prices rocketing higher, a “jumbo” rate hike of 75 basis points on Thursday is certainly a possibility.

Linkki: https://www.cnbc.com/2022/09/07/european-central-bank-could-unleash-a-j…

Tätä ja aiempia koronnostoja, inflaatiota sekä QT-odotuksia on hyvä heijastaa OMXH25 indeksin kahden vuoden kehitykseen - kuva alla viikkopylväinä.

Samaan aikaan aiemmin kyyhkymäisenä pidetty FED:n kakkonen Lael Bainard on muuttanut kantaansa haukkamaiseen suuntaan ja on korkeamman eli 0,75 prosentin koronnoston kannalla FED:n tulevassa, syyskuun 21. päivän kokouksessa.

Linkki Financial Times: https://www.ft.com/ ja https://www.ft.com/content/91f9c7e6-8557-4280-bc4e-a3f668a54f3b

Samoin näitä kantoja tulisi heijastella S&P500 indeksin tapahtumiin viimeiseltä kahdelta vuodelta - alla SPY viikkopylväinä:

Osakemarkkinat pohjoismaissa ja jenkeissä ovat noudattaneet suurin piirtein samaa rataa kuluneiden kahden vuoden aikana - alla OMXH25 punaisena ja S&P500 (^GSPC) sinipunaisena samassa käyrästössä.

Lähde Yahoo Finance: https://finance.yahoo.com/chart/%5EOMXH25

Markkinoista jenkki-indeksi on kahden vuoden jälkeen plus 19,1% ja suomi-indeksi on plus 6,2% eli jäänyt noin 13% jälkeen. Dataa pitäisi tietenkin verrata osingot sisältäen ja siinä pohjoismaiden korkeampi osinkotaso pienentäisi pohjolan eroa. Valuuttakurssin huomioiminen taas muuttaa tilannetta jenkkien eduksi dollarin vahvistuttua toistakymmentä prosenttia.

Karkeasti käyrä näyttää, että Helsinki otti siipeensä Ukrainan sodan syttymisen helmikuun lopussa rankemmin (punainen kuoppa kohdassa Mars), kun jenkkimarkkina pääpiirteissään seuraa rahapolitiikkaa, inflaatiota ja työllisyyttä. Kulkutauti on jäänyt sivuraiteelle, paitsi Aasiassa.

Syksyn suunta ei ole juuri hahmotettavissa - perinteisesti tästä on lähdetty viimeistään lokakuun alussa kirimään vuodenvaihdetta kohti. Voi olla jäinen mäki edessä ja ote lipsua, kun naapuri ennustelee meille häntien jäätymistä ja oma väki nostelee korkoja.

0
0
13.9.2022 - 16:24

Bingo53

+3016
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2114

Tänään on inflaatiopäivä eli jenkit julkistavat tuoreimman kuluttajahintadatan. Sen perusteella voi arvailla FED:n tahtia ja määrää koronnostoille loppuvuoden ajalle.

Inflaation odotetaan hellittäneen elokuussa ja vähentäneen kuluttajien kustannuspaineita. Vuotuisen kustannusmuutoksen arvellaan laskeneen kahdeksaan prosenttiin edellisen kuun 8,5 %:in arvosta ja kesäkuun yhdeksän prosentin lukemista. Pohjainflaation arvellaan kuitenkin hivenen nousseen eli muuttuneen 6,1 prosenttiin heinäkuun 5,9 prosentin arvosta.

Linkki: https://www.nytimes.com/live/2022/09/13/business/inflation-cpi-report

Ilta näyttää mihin arvot Atlantin toisella puolella ovat todellisuudessa muuttuneet. Futuurit ovat nyt nousussa ennen jenkkipörssin avausta ja dollarin arvo muita valuuttoja vastaan hiukan hiipuu.

Kymppivuotisen valtiolainan arvo on hiukan laskenut markkinalla ennen lukujen julkistamista.

Linkki: https://www.di.se/live/rantan-pa-den-amerikanska-tioaringen-sjunker-nag…

Jenkkipankkien talletusvaranto on vähentynyt voimakkaasti - eli 370 miljardia dollaria - tämän vuoden toisella kvartaalilla. Pandemian aikana ihmiset säästivät voimakkaasi ja nyt purkavat säästöjään, itse asiassa voimakkaimmin sitten toisen maailmansodan.

"Banks in the United States have brought in increasing deposits year after year since World War II, but this might be the year to break the streak. The pandemic was a wake-up call and stimulated the people’s need to save for a rainy day. Bank deposits rose sharply as a result. A forecast of declining bank deposits would have been unimaginable a few months ago."

Linkki: https://internationalfinance.com/bank-deposits-expected-shrink-first/

Inflaation korkeimman arvon arvellaan muuttuneet taustapeilin tapahtumaksi: "Shipping rates, oil, lumber, and a whole host of other commodities prices have fallen substantially in recent months."

Lähde: https://finance.yahoo.com/news/u-inflation-day-201635657.html

EDIT: inflalukuja alla kuvassa - tuore elokuu 8,3% ja pohjainflaatio 6,3%:

Lähde: The New York Times - Breaking News, US News, World News and Videos (nytimes.com)

Ja futuurit heti oitis alas

0
0
23.9.2022 - 23:16

Bingo53

+3016
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2114

Euroopan laaja Stoxx 600 indeksi vaipui tänään karhumarkkinaan päivän päätteeksi.

Indeksi, joka sisältää suuret yhtiöt Euroopan 17 maasta tippui tänään 2,3% prosenttia niin, että indeksi on noin 21 prosenttia alle tammikuun viidennen päivän huippuarvon. Se vie osakkeet karhumarkkinaan - aivan kuten S&P500 indeksi lipesi jo heinäkuussa.

Keskuspankit nostavat korkoja, sijoittajat ovat kääntymässä siihen, ettei taantumaa voi välttää ja samalla kulut nousevat taivaisiin. Ei ihme, että mieliala on pelokas ja liinoja vedetään kiinni

ja VIX-indeksi on taas yli kolmenkymmenen, mutta toisaalta; on sitä pahempaakin nähty.

0
0
29.9.2022 - 18:10

Lauri Tuppi

+62
Liittynyt:
10.10.2019
Viestejä:
52
hode kirjoitti:

Ydinsodan uhkan kohoaminen laskee markkinoita?

Mun veikkaus on, että tämä on nousseiden korkojen aiheuttamaa uudelleenhinnoittelua. Voi siellä toki olla muutakin mukana.

0
0
29.9.2022 - 18:27

Termu

+229
Liittynyt:
27.3.2020
Viestejä:
128

Saksan inflaatio 10,9 odotettiin 10. Viiden jälkeen ohjelmassa haastattelija sanoi Supon johtajalle että Venäjällä ei puhuta enää erikoisoperaatiosta Ukrainassa vaan kansalaissodasta natoa vastaan. Äkkiseltään en tuosta löytänyt netistä isompaa juttua.

Ranskassa energia-alan lakko, ydinvoimatyöntekijät mukana

0
0
30.9.2022 - 12:44

Bingo53

+3016
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2114

Bonanza alkaa, Bond Vigilantes are baaaack!

YARDENI RESEARCH IN FINANCIAL TIMES (September 29, 2022). "The famed bond vigilantes are back. They just stopped by last week to visit with the UK’s new Conservative government headed by prime minister Liz Truss. They showed up unexpectedly and unannounced."

Nämä markkinat omiin käsiinsä ottavat sijoittajat olivat aktiivisia viimeksi 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa. Ovat pysyneet poissa 90-luvun puolivälistä 2020 luvulle asti. Yardenin sanoin: Furthermore, in response to the Great Financial Crisis and then the Great Virus Crisis, central banks  kept the Bond Vigilantes in check with ZIRP, NIRP, and QE.

Selvityksenä: ZIRP is zero-interest-rate policies. NIRP is negative-interest-rate policies, and QE is quantitative easing.

Linkki: https://www.yardeniquicktakes.com/the-bond-vigilantes-theyre-baaaack/

Now people are looking more at the domestic situation and saying, ‘You know what, maybe we need a higher bond yield,’” Yardeni said in an interview. “They’ve saddled up, and they’re riding high. The posse is getting ready. They’re getting the message out.”

Bondisijoittajat alkavat nurista keskuspankkien hidasta korkopolitiikkaa vastaan ja ottaa markkinaa omiin käsiinsä myymällä bondeja ja tällä tavalla nostavat yieldejä kompensoidakseen kasvanutta inflaatio- ja luottoriskiä nopeammin kuin keskuspankki pystyy. Tällöin myös velkarahan korkokulut nousevat voimakkaasti. Bond vigilantes-termi on peräisin velkakirjamarkkinan kyvystä olla vastavoimana hallinnon kyvylle ylikuluttaa tai lainata liian suurissa määrin.

Linkki: https://bondvigilantes.com/blog/2022/09/collateral-calls/

Tämä oli välitön reaktio Liz Trussin toimeenpanemaan äkkikäännökseen. Kriisistä ei ole kyse, bondimarkkina vain näyttää kykynsä näpäyttää poliitikkoja ja pankkiireja hinnoittelemalla riskit uudelleen.

There’s a lot of chatter about the possibility of forex interventions, or the government having to quickly reverse the tax cuts, or for the Bank of England to deliver an emergency inter-meeting rate hike to stem the declines.

It’s hard to rule anything out, but what is happening is simple and not necessarily a crisis. Traders are just re-pricing the risk of investing in Britain.

Tämä oli tuore varoitus siitä, että hallinto voi joutua maksamaan kalliin laskun, jos se yrittää yllättää markkinat liian radikaaleilla taloussuunnitelmilla. Tästä myös Italian uuden johdon on hyvä panna muistiin.

Linkki: https://www.fnlondon.com/articles/bond-vigilantes-british-pound-truss-e…

Jotenka vuoden kolmas vuosineljännes on päättymässä länkkärityylliin korkopaukkeeseen ja vivuttajien raatojen lojuessa pitkin markkinaa.

0
0
3.10.2022 - 16:33

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349

Kevyt short squeeze? Markkinat innoistuivat Ukraina hyökkäyksen menestyksestä?Venäjän joukot lyödään hajalle ja ajetaan sinne mistä tulivatkin 24.2...and then some...mutta onko kyseessä bull-trap koska talousmakro on vain synkentynyt synkkemistään....toisaalta markkinat katsovat n.12-18 kk eteenpäin....go figure eli mene ja tiedä

0
0
12.10.2022 - 13:46

Aki Pyysing

+12417
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6744

Olen pitänyt triggereiden hakemistakin hyvin epäeksaktina tieteenä. Juuri nyt on vaikea keksiä positiivista tulevaa triggeriä. Mutta sitten toisaalta sitten välillä markkina lähtee läpällä nousuun.

0
0
13.10.2022 - 18:58

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349

Aamupäivällä pörde nousi...inflaatiodatan tulo aiheutti nopean laskun ...ja päivän päätteeksi noustiin reippaasti and then some. Inflaatio laukkaa kuumana mutta markkinasta sen on loppujen lopuksi hyvä juttu? :D  FED todennäköisesti kiristää koronnostotahtia ja sen luulisi laskevan markkinoita...mutta ei auta valittaa...vola on treidaajan ystävä.Toivon että vola jatkuu monta vuotta jotta voi hommailla pitkään ja hartaasti.

0
0
19.10.2022 - 14:33

Aki Pyysing

+12417
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6744

Nyt alkaa huolestuttavan moni pohtimaan, oltaisiko pohjan lähellä, vaikka mitään hyvää ei ole varsinaisesti näköpiirissä.Otin silti vähän eilisiä myyntejä takaisin tänään. 

0
0
19.10.2022 - 20:25

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326
Aki Pyysing kirjoitti:

Nyt alkaa huolestuttavan moni pohtimaan, oltaisiko pohjan lähellä, vaikka mitään hyvää ei ole varsinaisesti näköpiirissä.Otin silti vähän eilisiä myyntejä takaisin tänään. 

Vielä ei kannata hötkyillä angel

"Osakemarkkinat ovat edelleen matkalla alaspäin, ja pohja saavutetaan ensi vuoden alkupuoliskolla, uskovat Bank of American kyselyyn vastanneet rahastonhoitajat. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg."

https://www.hs.fi/talous/art-2000009143559.html

 

0
0
19.10.2022 - 22:33

jpkl

+116
Liittynyt:
27.6.2014
Viestejä:
220

Akin viestistä” Nyt alkaa huolestuttavan moni pohtimaan, oltaisiko pohjan lähellä, vaikka mitään hyvää ei ole varsinaisesti näköpiirissä.”

eikös joku viisas ole sanonut että pörssi katsoo +1 vuoden päähän. Ehkäpä viisaat markkinat arvioivat että parin vuoden päästä tilanne on parempi kuin nyt
 

pohjista nyt tiedä kukaan, siihen ei viivoittimella vedetyt viivat historiaan peilaten auta

0
0
25.10.2022 - 09:46

big bad bear

+535
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
292
Artsipappa kirjoitti:

Hatusta kiinni tytöt ja pojat yms.

"Osake­markkinoita voi odottaa vuosikymmenten laskukausi"

https://www.hs.fi/talous/art-2000009154601.html

Hoh hoijaa. Silloin, kun parturikampaajat ja taksikuskit alkavat puhua sinulle esim. kryptoista, on aika myydä. Silloin kun Suomen "talousmediat" alkavat lietsomaan vuosikymmeniä kestävää karhumarkkinaa osakkeissa, on aika ostaa. 

0
0
25.10.2022 - 11:58

Artsipappa

+2060
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1916
big bad bear kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Hatusta kiinni tytöt ja pojat yms.

"Osake­markkinoita voi odottaa vuosikymmenten laskukausi"

https://www.hs.fi/talous/art-2000009154601.html

 

Hoh hoijaa. Silloin, kun parturikampaajat ja taksikuskit alkavat puhua sinulle esim. kryptoista, on aika myydä. Silloin kun Suomen "talousmediat" alkavat lietsomaan vuosikymmeniä kestävää karhumarkkinaa osakkeissa, on aika ostaa. 

Juu, samaa mieltä. En siis pidä tätä mitenkään kovin uskottavana.  

0
0
8.11.2022 - 16:31

Aki Pyysing

+12417
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6744

OMHPI on noussut yli kymmenen pinnaa syyskuun lopun pohjistaan. Talousmedia uutisoi sisukkaasti pörssiromahdusta, vaikka yksittäiset isohkot peruslaput (Cargotec yms.) ovat ottaneet jopa kymmeniä prosentteja ylös. Ilmeisesti kun Nokia ei ole noussut, mikään ei ole talouslehtineekerien perspektiivistä noussut😎.

Incapin nousun myötä äiskän salkku meni tänään all time highin. Poikansa onkin paljon äkkinäisempi sijoittaja. 

0
0
10.11.2022 - 16:05

Bingo53

+3016
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2114

Inflaatio jenkeissä hellitti hieman ja suunta on pitkästä aikaa taittunut laskevaan:

Inflation eased to 7.7% in October, the Labor Department said, as underlying price increases excluding energy and food slowed from a four-decade high.

Linkki WSJ: The Wall Street Journal - Breaking News, Business, Financial & Economic News, World News and Video (wsj.com)

Ja heti indeksien futuurit hyppäsi 2...3%:

Joten voi odotella nousuavausta jenkkipörssien käynnistyessä puolen tunnin sisällä.

0
0
10.11.2022 - 22:33

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

Vuositason inflaation sijasta mielenkiintoisempi on kuukausittainen kehitys. Kun se pidetään tarpeeksi kauan tasaisena, vuositaso putoaa väistämättä. Kesästä jatkuneen tasaisen tai aavistuksen verran laskevan jälkeen tapahtui taas lokakuussa hypähdys, mutta se oli vähemmän kuin odotettu 0.6%, eikä onneksi lähelläkään aikaisempia tähän tilanteeseen johtaneita nousuja. Työttömyyskorvaushakemusten lisääntyminen auttaisi pitämään inflaation kurissa. Jatketaan tilanteen tarkkailua, mutta kohta voisin uskoa inflaation talttumiseen takaisin 2% tasolle jos vain tuo lokakuun hypähdys ei olisi oire mistään.

 

Ja tämä siis koskee vain USA:ta. Muut talousalueet ovat ihan oma juttunsa. Euro-alueen ja Suomen kuukausikehitys on vieläkin surkeata katsottavaa.

0
0