29.9.2022 - 16:06 #91379

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349
JR kirjoitti:

Tää kuulostaa hirveen raa'alta, mutta on mun mielestä validi pointti keskusteluun - uskokaa ettei tavoite oo kiusata ketään.

Kun viimeviikolla sekä Anssi että joku toinen (sori en muista edes missä ketjussa) paino kaikki evot selvästi tappiolla laitaan osakkeen ollessa siihenastisella paikallisella pohjalla, niin ajattelin, että jotkut markkinapohjat oli tässä.

Markkinan lisää laskeminen edellyttää aina sitä, että löytyy uusia myyjiä jotka "panikoi", uskoo että vielä mennään.

Ja siinä vaiheessa kun aivan fiksut sijoitustietolaiset liittyy joukkoon, jonkinmoisen laskun JATKEEKSI eikä niinkään jotain käännettä alas haistellen, niin raavitaan jo ihan pohjia. Mistä sen jälkeen löytyy enää panikoijia?

Älä unohda shorttaajia...he usein saavat aikaan sen että muut panikoi...sitä he toivovat että saavat ostaa halvemalla osakkeet takaisin...

0
0
29.9.2022 - 17:06 #91383

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Kiitos kaikille jo tähän asti. Musta on arvokasta, että tulee fiiliksiä ainakin itselle fiksuilta kuulostavilta nickeiltä. Se itelle melkein tärkeämpää kuin "perusteltu näkemys" koska lukuja ja faktoja osaa melkein jokainen markkinoita seuraava pyörittää melkein mihin asentoon tahansa lauseissa.

Ite uskon, että tämä lasku jatkuu vielä. Voin olla oikeassa tai väärässä ja näkemykselläni voi olla jotain arvoa tai sitten ihan flippi ja 0EV. Se nyt kuitenkin näkemykseni on ja ihan vahvastikin. Se ei ole paniikkinäkemys nyt, voi olla väärä mutta ei paniikissa muodostunut. Perustuu siihen pikemminkin, että vaikka jotkut hypeosakkeet ovat tulleet alas isosti niin karhumarkkinaksi tämä on vielä aika lievä ja olosuhteet markkinalla varsin rajut kun 0-korkoihin adjustoituneesta maailmasta poistutaan. No, en kuormita toistamalla mitä aiemmin jo sanoin.

JR:lle ehkä se tarkennus, että EVO-myyntini saattoivat olla joo paniikkimyynti mutta resultwise en usko, että paniikki kohdistui suoraan markkinoihin/EVOn vaan omaan taloudelliseen liikkumatilaani. Mun elämäntapani on mulle Todella tärkeää, se myös mahdollistaa sen, että on annettavaa henkisesti lapsille, naisille, ystäville, vieraillekin. Hyvinvoiva ihminen on kivempi ympäristölleen jos ei ole totaalinen kusipää.

Mulla on plan A, B, C ja varmaan D:kin elämässä. Aika vika on se, että "if all else fails" ja jos vaikka jotenkin evättäisiin lasten näkeminen (näkisin epätodennäköisenä mutta maailma kertoo, että nää ei ole koskaan 0 pinnaisia) ja moni muukin asia menisi ketuilleen, niin olisi rahaa senkin jälkeen sen verran, että voisin siirtyä polkujuoksemaan Esim. Aasiaan. Liikkumatila on mulle todella tärkeää henkisesti, että ei joudu selkä seinää vasten sillä siinä olen jo elämässäni aiemmmin ollut (avioliitossa with children) ja oli aika vähän annettavaa ympärilleen silloin. Joo ehkä panikoin, mutta en usko että markkinaan vaan siihen, että mun A, B...jne planit sulaa silmissä ja päädyn pakkorakotilanteeseen. Oli siinä sitten vielä sellaisiakin, että sai veroja alas ja plan oli koko ajan pysyä markkinalla eli EVO -> Citycon mikä onkin tapahtunut. Toki tää meni resultwise about yhtä hyvin kuin Akin Nordea -> Citycon aiemmin.

EDIT: OT, Nordnet-lainahakemus etenee. Ei ollu lähetellä palkkakuitteja mut yllättäen reagoivat ite ja soittivat perään. Lets see mut kuulosti ihan positiiviselta. Tykkäisin kyllä nyt saada ammukset varastoon, odotan joo pörssien laskevan mutta toisaalta jos nään Cityconia ilman uusia infoja jossain 4,xxe niin sylettää kattella vieressä eli mielenrauha-lainalupaus haussa.

0
0
29.9.2022 - 16:44 #91384

Termu

+214
Liittynyt:
27.3.2020
Viestejä:
116

Itse pähkäilin Evon 800 myynnin markkinan perusteella että vielä tullaan alas ja evo sen mukana. Koko vuoden oon pitänyt evoa firman takia ja treidannut turhan pienillä osilla omistuksista. Perjantaina otin ekaa kertaa Evon kanssa näkemystä markkinassa, en firmasta. Näkemys saattoi olla oikea, toimari iso osto puski osakkeen nousuun. Kukaan ei tiedä olisiko noussut ilman sitä, minkä verran vai pysynyt samoissa / laskenut markkinan mukana. Toki evo ei liiku päivätasolla kovinkaan indeksien mukaan. Olin ajatellut jo kesällä että syksyyn haluan nostaa evo-omistusta juuri yhtiön takia niin ei tuossa myynnissä ollut hirveästi järkeä. Käsittääkseni PP veti samoilla ajatuksilla myynnin. Kun on pitkään odottanut yhtiökohtaisia uutisia jotka vetää kurssin vaikka väkisin nousuun niin sylettihän se lukea toimarin ostoista noiden kevennysten jälkeen. Todennäköisesti ostelen noita myytyjä kalliimmalla takaisin, jos ei tipu tuonne uudestaan. Sen verran tykkään keissistä.

0
0
29.9.2022 - 17:38 #91386

TL

+1092
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
849
JR kirjoitti:

Mistä sen jälkeen löytyy enää panikoijia?

Ihmisistä joiden asuntolainan korkokulut ja talven lähestyessä sähkölämmitteisen talon sähkölaskut nousevat niin, että käteen alkaa oikeasti jäämään paljon aiempaa vähemmän? Nyt näiden vaikutus kuitenkin lienee keskimäärin vielä melko pieni.

(Rapakon takaisista) instituutioista, jotka pelästyvät, kun tilanne itärintamalla tavalla tai toisella taas kiristyy?

Tiedä sitten onko näitä tarpeeksi heiluttamaan kursseja....

0
0
29.9.2022 - 18:46 #91389

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

No olen varmaan sitten ainoa joka ei ymmärrä sitä, että että jos näkemyksesi on äärimmäisen pessimistinen tulevaisuus pörssin myötä, niin miksi kaikki irtoava on painettu osakkeisiin eli citiconiin? 

0
0
29.9.2022 - 19:35 #91390

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326
Kilppari kirjoitti:

No olen varmaan sitten ainoa joka ei ymmärrä sitä, että että jos näkemyksesi on äärimmäisen pessimistinen tulevaisuus pörssin myötä, niin miksi kaikki irtoava on painettu osakkeisiin eli citiconiin? 

Varsinkin kun ollaan selvästi jännän äärellä Eu:ssa, niin ei taida olla myöskään ylöspäin raketoinnin riskiä.

0
0
29.9.2022 - 20:23 #91391

JR

+5056
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485
Kilppari kirjoitti:

No olen varmaan sitten ainoa joka ei ymmärrä sitä, että että jos näkemyksesi on äärimmäisen pessimistinen tulevaisuus pörssin myötä, niin miksi kaikki irtoava on painettu osakkeisiin eli citiconiin? 

Rahan pitää olla jossain.

Käteisen rahan odotusarvo on hyvin negatiivinen, tätä tuskin tarvitsee perustella 10% inflalla.

Pessimistinen arvio taloudesta tarkoittaa, että ei sijoiteta firmoihin joiden hinnasta iso osa perustuu johonkin aineettomaan - oletuksiin kasvusta yms.

Sitten raha pitää painaa johonkin kiinteään omaisuuteen turvaan. Jonkun metsän ostaminen itselle on tosi työlästä. Kohtuullisesti hinnoiteltu kiinteistöfirma on aika helppo ja likvidi tapa sijoittaa seiniin, seiniä luultavasti jollain tasolla tarvitaan tulevaisuudessakin, vaikka talous voisikin huonosti.

0
0
29.9.2022 - 21:45 #91396

Turmiolan Tommi

+1532
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599
JR kirjoitti:

Rahan pitää olla jossain.

Toki näin, mutta jos näkemys on vahvasta laskumarkkinasta, se jossain ei ole longina osakkeisiin. Siinä ottaa inflaation päälle vielä mojovan kurssilaskun. Citycon on varmasti turvallisimmasta päästä sijoituksia, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä sekin tulisi alas, mikäli indeksit kyykkäisivät vielä esim 30%. 

Mikäli on riittävä luotto karhujen invaasioon, tuotto tehdään indeksishortilla. Max vivutus päälle, jos vakaumus on tarpeeksi luja.

 

0
0
29.9.2022 - 23:11 #91401

Indrid Cold

+455
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
619

Cityconin läppähinnat ovat vielä kaukana, käykää tutkimassa esim. Olav Thonin arvostusta. Firma on ollut maltíllinen osingonjaon suhteen vaikka varaa olisi ollut ja firma on muutenkin paremmassa hapessa kuin Citycon lukujen ja portfolion perusteella. Cityconin kauppakeskuksissa Norjassa näkyy ilmaantuvan vapaita tiloja aiempaa enemmän. Tuo lista on vain otanta, siinä ei ole kaikkia vapaita tiloja

Ledige lokaler i Oslo-området, Norge | Citycon

vapaat tilat tarkoittavat että vuokralaisista joudutaan kilpailemaan ja se tuo painetta vuokriin. Vuokran pudottaminen on kai parempi vaihtoehto kuin tyhjä tila. 

 

0
0
30.9.2022 - 11:46 #91417

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Dreams coming true?

Koen olevani hyvin onnekas, kun tässä vaiheessa elämää vielä on unelmia ja saa kulkeakin niitä kohti. Monen kiven vierintä on jo pysähtynyt ja sammalta pukkaa.

(kivi, got it? laugh).

Meen kohta kattoo vuokra-asuntoa. On aikas passeli paperilla eli location location location ihan täydellinen ja sit paperilla isosti valoa joka mulle tärkeää. Aika uus ja kiva partsi etelään. Sauna tosin puuttuu mut niitä on sit mökillä ja viereisessä 24/7h kuntokeskuksessa. - kun ei ole koko aikaa saatavilla niin nauttii isommin sit kun on. Oman laitan vuokralle KAI (wink) eli siitä jää sit välirahaakin. Jännästi, kun korot nousee, niin veroteknisesti entistä toimivampi kuvio korkojen noustua kun korot voi vähentää verotuksessa eli tuskin verojen ja yhtiövastikkeiden jälkeen jää juurikaan maksettavaa. Tuotto tulee sit joskus kun ajat selkenevät. Tuottoa kinda sekin, että ei läpällä maksele 2% reikkiä eli varainsiirtoveroa.

Jengi vihaa muuttoja mut mä kyl en. Saa liikkua, kehoa uusiin asentoihin. Saa käydä kaapit läpi ja heittää vähistäkin osan pois. Minimalisti tykkää.

Lisäksi mulla on 1,5kk aikaa muuttaa kai eli ei kyllä mee stressin puolelle. Maksaa päällekkäisyys toki mut fiilisvalueista tykkään maksaa ja oon aika tarkka millaiseen kämppään muutan. Vuokrakämppiä ei varsinaisesti saa pitää on hold eli snap kun nabsuu kiinnostava.

Kämppiä menee ja tulee mut varsinainen unelma on tutustua/kokeilla elämäntapaa, jossa (Main)nainen asuu iskuetäisyydellä mutta ei samassa. Itse koen tällä elämänkokemuksella, että yhdessä asuminen kuluttaa kipinää, on mulle stressaava tapa asua kun on niinku rakenteellisesti "no way back". Lisäksi oon introvertti joka tarvii yksinoloa tai ei oo mitään kivaa annettavaa. Lähellä asuminen mahdollistaa mutta ei velvoita ja voi/daan virtailla fiilsipohjalta. On treffejäkin halpompi järkkää kun toinen ei nysvää vieressä laugh.

Toinen unelma on sit noi talven reissut. Aivan jäätävä kolmen reissun paketti rakentunut. Unelmasta toiseen - luulis jotenkin kosahtavan, ei näin hyvin voi reissuja runata.

Hommeloinneissa nyt ei mitään, ootellaan Nordnetin päätöstä. Ja Puten harhoja.

0
0
30.9.2022 - 13:26 #91426

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349
PikkuPro kirjoitti:

Dreams coming true?

Koen olevani hyvin onnekas, kun tässä vaiheessa elämää vielä on unelmia ja saa kulkeakin niitä kohti. Monen kiven vierintä on jo pysähtynyt ja sammalta pukkaa.

(kivi, got it? laugh).

Meen kohta kattoo vuokra-asuntoa. On aikas passeli paperilla eli location location location ihan täydellinen ja sit paperilla isosti valoa joka mulle tärkeää. Aika uus ja kiva partsi etelään. Sauna tosin puuttuu mut niitä on sit mökillä ja viereisessä 24/7h kuntokeskuksessa. - kun ei ole koko aikaa saatavilla niin nauttii isommin sit kun on. Oman laitan vuokralle KAI (wink) eli siitä jää sit välirahaakin. Jännästi, kun korot nousee, niin veroteknisesti entistä toimivampi kuvio korkojen noustua kun korot voi vähentää verotuksessa eli tuskin verojen ja yhtiövastikkeiden jälkeen jää juurikaan maksettavaa. Tuotto tulee sit joskus kun ajat selkenevät. Tuottoa kinda sekin, että ei läpällä maksele 2% reikkiä eli varainsiirtoveroa.

Jengi vihaa muuttoja mut mä kyl en. Saa liikkua, kehoa uusiin asentoihin. Saa käydä kaapit läpi ja heittää vähistäkin osan pois. Minimalisti tykkää.

Lisäksi mulla on 1,5kk aikaa muuttaa kai eli ei kyllä mee stressin puolelle. Maksaa päällekkäisyys toki mut fiilisvalueista tykkään maksaa ja oon aika tarkka millaiseen kämppään muutan. Vuokrakämppiä ei varsinaisesti saa pitää on hold eli snap kun nabsuu kiinnostava.

Kämppiä menee ja tulee mut varsinainen unelma on tutustua/kokeilla elämäntapaa, jossa (Main)nainen asuu iskuetäisyydellä mutta ei samassa. Itse koen tällä elämänkokemuksella, että yhdessä asuminen kuluttaa kipinää, on mulle stressaava tapa asua kun on niinku rakenteellisesti "no way back". Lisäksi oon introvertti joka tarvii yksinoloa tai ei oo mitään kivaa annettavaa. Lähellä asuminen mahdollistaa mutta ei velvoita ja voi/daan virtailla fiilsipohjalta. On treffejäkin halpompi järkkää kun toinen ei nysvää vieressä laugh.

Toinen unelma on sit noi talven reissut. Aivan jäätävä kolmen reissun paketti rakentunut. Unelmasta toiseen - luulis jotenkin kosahtavan, ei näin hyvin voi reissuja runata.

Hommeloinneissa nyt ei mitään, ootellaan Nordnetin päätöstä. Ja Puten harhoja.

PP sä elät elämää jota minä tavoittelen eläväni jonain päivänä en niin kaukaisessa tulevaisuudessa. Komppaa että paras keino tappaa kaikki kipinä suhteestä on muutta saman katon alle ehkä toimii alussa mutta pitkällä juoksullä ei ole optimaalinen line.Puhun kanssa kokemuksesta. Asiasta kukkaruukkuun sä pystyt asumaaan missä päin maailmaa tahansa, pördehommeloinnit onnistuu jos on internet yhteys. Ja miks omistaa lehmä kun maitoa saa kioskilta? ;) jne..sun elämänasenne ja line jolla vedät on mielestäni optimaalinen ....myös minulle. :) Keep on rocking!! Ja onnittelut...kani suuntaa  koilliseen.

I hope your dreams do come true.

0
0
30.9.2022 - 14:08 #91429

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
PikkuPro kirjoitti:

Kämppiä menee ja tulee mut varsinainen unelma on tutustua/kokeilla elämäntapaa, jossa (Main)nainen asuu iskuetäisyydellä mutta ei samassa. Itse koen tällä elämänkokemuksella, että yhdessä asuminen kuluttaa kipinää, on mulle stressaava tapa asua kun on niinku rakenteellisesti "no way back". Lisäksi oon introvertti joka tarvii yksinoloa tai ei oo mitään kivaa annettavaa. Lähellä asuminen mahdollistaa mutta ei velvoita ja voi/daan virtailla fiilsipohjalta. On treffejäkin halpompi järkkää kun toinen ei nysvää vieressä laugh.

Hah! "(Main)nainen", lol.

Tossa on pointti, en kiistä. Muutan itsekin kohta lähemmäksi naista, mutta eri osoitteissa silti. Pystyn samaistumaan, tosin itse en tykkää muuttamisesta sinänsä.

0
0
30.9.2022 - 16:36 #91431

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Kevennetty Cityconia 6,345e.

Tämä lähinnä likvidimyynti kun meni pohjaonginta niin hapoille pari päivää sitten. 4% myin eli saa kyllä nousta. Vuosi nyt +15,5%.

0
0
1.10.2022 - 05:29 #91451

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Meni ennen kongia vielä toinenkin erä kania, tämä 6,395e.

Aika halvalla menee mutta en ole tosiaan kauhean innokas vielä pörssistä. Silleen ainakin kivaa, että eka kerta kun en ole ensimmäisten joukossa käännettä ennakoimassa. Musta tää sota on vaan ihan serious homma, toki alkaa tulla ne rajat vastaan, että "katastrofiin ei kannata taloudellisesti varautua" mutta on tässä eskaloitumismahiksia vielä ennenkin. Jotain kostoiskuja Kiovan keskustaan esim. jos ja kun "törkeästi" uskaltavat hyökätä "Venäjälle" eli Lyman:iin next. Putin nyt ei voi enää helpolla perääntyä...ja armeija kumminkin niin tekee eli jännän äärelle mennään.

0
0
1.10.2022 - 08:57 #91452

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506

Todennäköisyys, että Putin putoaa ikkunasta, kasvaa koko ajan. Ja sillä hetkellä pörssikurssit ampaisevat vastakkaiseen suuntaan.

0
0
1.10.2022 - 14:10 #91460

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368
PikkuPro kirjoitti:

Meni ennen kongia vielä toinenkin erä kania, tämä 6,395e.

Aika halvalla menee mutta en ole tosiaan kauhean innokas vielä pörssistä. Silleen ainakin kivaa, että eka kerta kun en ole ensimmäisten joukossa käännettä ennakoimassa. 

Hmm. Minä myös luovuin alkuviikosta 6,07:stä ostetusta citykonnalaumasta eilen 6,34:ään ja 6,4:ään. Simon property grouppia ostin jenkkialesta tilalle enkä vipua halunnut enempää, joten jotain piti myydä. 

Yhä Citykonnaa on toki salkussani, saman verran kuin ennen ostoja ja pikkuveiviä, mutta nyt Euroopan umpikarmeat talousnäkymät huolestuttavat. REIT-markkinassa on myös menossa jenkeissä pahin kurssilasku vuoden 2007-2009 finanssikriisin jälkeen, jos lyhytaikainen koronakuoppa jätetään pois laskuista. Globaali REITtien kurssikuoppa taas laittaa nyt aika paljon painetta myös citykonnan kurssille, se mikä oli 5 kk sitten suhteellisesti verrokkeihin verrattuna halpaa ei välttämättä ole niin halpaa enää tänään.

0
0
1.10.2022 - 18:03 #91465

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
petteri kirjoitti:

 

REIT-markkinassa on myös menossa jenkeissä pahin kurssilasku vuoden 2007-2009 finanssikriisin jälkeen, jos lyhytaikainen koronakuoppa jätetään pois laskuista. Globaali REITtien kurssikuoppa taas laittaa nyt aika paljon painetta myös citykonnan kurssille, se mikä oli 5 kk sitten suhteellisesti verrokkeihin verrattuna halpaa ei välttämättä ole niin halpaa enää tänään.

Jep. En tosiaan tiedä (läppä) tredingrangeani Cityconissa vielä mutta alempana varmasti on kuin pari kuukautta sitten olisi ollut. On paljon negaa nyt, REIT joo ja sitten vaikka se, että Oikeasti sodassa kierrokset kovenee. Lähinnä siis se, että parin kuukauden aikana Putin on sementoinut itsensä nurkkaan liikekannallepanolla ja alueiden liittämisellä. Tuosta ei voi enää peruuttaa helposti ilman, että Venäjältä menee kasvot. Pari kuukautta sitten oli vielä enempi mahdollista, että kulisseissa vaikka USA:lle vihjaistaan, että voitaisiin neuvotella ja vaikka pakittaa 2014 linjalle tms. Tai että Venäjä saisi sotimalla Doneskinkin ja sitten ilmoittaisi, et tää riittää meille. Nyt ei enää oikein voi perääntyä: kun tuhansia liikekannallepanon ukkoja kaatuu lähikuukausina, niin täytyy olla joku selitys sille, "miksi?". Mitä uhreilla saatiin. Ja vaikea sitä selitystä nyt keksiä millä Putin itsensä ja Venäjän tuolta nurkasta räjäyttää ulos. Ei ainakaan pelkästään kaasuputkella.

Nasse closasi tyyliin 2,4% alle Helsngin closauksen pe et saattaa olla maanantaina täälläkin taas liukumäkikelit.

0
0
3.10.2022 - 00:48 #91493

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Ihan suoraan toisen juttuja huutelen. On yleensä ihan skarppi ja sano, et Euroopan closen jälkeen "Deutsche Bank:n ja Credit Suissen CDS-sopimukset lyöneet uudet ennätykset. Toki samalla Italian CDS myös jo lähes koronahuipuissa.". Jenkithän closas pe sen n. 2,4% alle mitä oli kun Eurooppa closasi.

Sanotaanko näin, et ihan hyvä fiilis siitä, et pe meni se 6,395e erä kania myös.

Mielenkiintoisia aikoja eletään, välttämättä huominen ei tue yhden päivän otoksella Velhon pankkisektori-kelaa. (en siis ota sinällään kantaa kelan pätevyyteen, toinen erittäin skarppi kaveri Velho).

0
0
3.10.2022 - 08:59 #91495

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506
PikkuPro kirjoitti:

 

petteri kirjoitti:

 

REIT-markkinassa on myös menossa jenkeissä pahin kurssilasku vuoden 2007-2009 finanssikriisin jälkeen, jos lyhytaikainen koronakuoppa jätetään pois laskuista. Globaali REITtien kurssikuoppa taas laittaa nyt aika paljon painetta myös citykonnan kurssille, se mikä oli 5 kk sitten suhteellisesti verrokkeihin verrattuna halpaa ei välttämättä ole niin halpaa enää tänään.

 

Jep. En tosiaan tiedä (läppä) tredingrangeani Cityconissa vielä mutta alempana varmasti on kuin pari kuukautta sitten olisi ollut. On paljon negaa nyt, REIT joo ja sitten vaikka se, että Oikeasti sodassa kierrokset kovenee. Lähinnä siis se, että parin kuukauden aikana Putin on sementoinut itsensä nurkkaan liikekannallepanolla ja alueiden liittämisellä. Tuosta ei voi enää peruuttaa helposti ilman, että Venäjältä menee kasvot. Pari kuukautta sitten oli vielä enempi mahdollista, että kulisseissa vaikka USA:lle vihjaistaan, että voitaisiin neuvotella ja vaikka pakittaa 2014 linjalle tms. Tai että Venäjä saisi sotimalla Doneskinkin ja sitten ilmoittaisi, et tää riittää meille. Nyt ei enää oikein voi perääntyä: kun tuhansia liikekannallepanon ukkoja kaatuu lähikuukausina, niin täytyy olla joku selitys sille, "miksi?". Mitä uhreilla saatiin. Ja vaikea sitä selitystä nyt keksiä millä Putin itsensä ja Venäjän tuolta nurkasta räjäyttää ulos. Ei ainakaan pelkästään kaasuputkella.

Nasse closasi tyyliin 2,4% alle Helsngin closauksen pe et saattaa olla maanantaina täälläkin taas liukumäkikelit.

Käytännössä nyt lyödään vetoa siitä, ryhtyykö Venäjä todellakin totaalisen alivoimaisena sotaan koko länttä vastaan, vai syrjäytetäänkö Putin. Minä lyön sijoituksillani vetoa syrjäyttämisen puolesta. Ydinaseen käyttö olisi käytännössä sodanjulistus koko lännelle, ja oikeastaan ainoa kortti joka Putinilla on enää pelattavissaan, koska Ukrainan vastahyökkäys etenee niin hyvin. Minä uskon, että jos Putin yrittää nukekorttinsa pelata, häneltä viedään Kremlissä ensin pelikortti, ja sitten henki. Putin on sitonut koko henkilökohtaisen tulevaisuutensa sotamenestykseen, ja se tulee hänelle kostautumaan.

Venäjän pääministeri ja Moskovan pormestari eivät ole ottaneet sotaan mitään kantaa, he ovat valmiina astumaan esiin "uuden Venäjän" edustajina.

0
0
3.10.2022 - 10:21 #91501

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
GHearst kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

 

petteri kirjoitti:

 

REIT-markkinassa on myös menossa jenkeissä pahin kurssilasku vuoden 2007-2009 finanssikriisin jälkeen, jos lyhytaikainen koronakuoppa jätetään pois laskuista. Globaali REITtien kurssikuoppa taas laittaa nyt aika paljon painetta myös citykonnan kurssille, se mikä oli 5 kk sitten suhteellisesti verrokkeihin verrattuna halpaa ei välttämättä ole niin halpaa enää tänään.

 

Jep. En tosiaan tiedä (läppä) tredingrangeani Cityconissa vielä mutta alempana varmasti on kuin pari kuukautta sitten olisi ollut. On paljon negaa nyt, REIT joo ja sitten vaikka se, että Oikeasti sodassa kierrokset kovenee. Lähinnä siis se, että parin kuukauden aikana Putin on sementoinut itsensä nurkkaan liikekannallepanolla ja alueiden liittämisellä. Tuosta ei voi enää peruuttaa helposti ilman, että Venäjältä menee kasvot. Pari kuukautta sitten oli vielä enempi mahdollista, että kulisseissa vaikka USA:lle vihjaistaan, että voitaisiin neuvotella ja vaikka pakittaa 2014 linjalle tms. Tai että Venäjä saisi sotimalla Doneskinkin ja sitten ilmoittaisi, et tää riittää meille. Nyt ei enää oikein voi perääntyä: kun tuhansia liikekannallepanon ukkoja kaatuu lähikuukausina, niin täytyy olla joku selitys sille, "miksi?". Mitä uhreilla saatiin. Ja vaikea sitä selitystä nyt keksiä millä Putin itsensä ja Venäjän tuolta nurkasta räjäyttää ulos. Ei ainakaan pelkästään kaasuputkella.

Nasse closasi tyyliin 2,4% alle Helsngin closauksen pe et saattaa olla maanantaina täälläkin taas liukumäkikelit.

 

Käytännössä nyt lyödään vetoa siitä, ryhtyykö Venäjä todellakin totaalisen alivoimaisena sotaan koko länttä vastaan, vai syrjäytetäänkö Putin. Minä lyön sijoituksillani vetoa syrjäyttämisen puolesta. Ydinaseen käyttö olisi käytännössä sodanjulistus koko lännelle, ja oikeastaan ainoa kortti joka Putinilla on enää pelattavissaan, koska Ukrainan vastahyökkäys etenee niin hyvin. Minä uskon, että jos Putin yrittää nukekorttinsa pelata, häneltä viedään Kremlissä ensin pelikortti, ja sitten henki. Putin on sitonut koko henkilökohtaisen tulevaisuutensa sotamenestykseen, ja se tulee hänelle kostautumaan.

Venäjän pääministeri ja Moskovan pormestari eivät ole ottaneet sotaan mitään kantaa, he ovat valmiina astumaan esiin "uuden Venäjän" edustajina.

Ai joo, Venäjällä on näköjään pääministerikin! laugh. Täytyi googlata. Hirveesti ei oo ukosta kyl kuulunu mun korviin.

Toivon, et oot aika oikeassa. Siitä ainakin samaa mieltä, että nyt Putin on locannut itsensä tykinpiippuun eli sotamenestykseen. Ei liikekannallepanosta voi helpolla peruuttaa kun Ukraina ei kyllä alueluovutuksiin tässä tilanteessa suostu varmaan edes kulissien takana. Liikaa on Venäläinen ilkeillyt siviileille ja liian heikko on armeijansa just nyt taistelukentällä.

0
0
3.10.2022 - 15:13 #91513

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349

Pääministeri on Mihail Misustin....verohallinosta noussut byrokraatti. Putinin syrjäyttällä tulisi olla FSB ja kansanlliskaartin tai armeijan tuki. Kansanlliskaartin eli Putinin Praetoria-kaartin (tai SS-Leibstandarde Vladimir Putin) johtaja on Putlerin uskollisin judokaveri.Ei todennäköistä että kansalliskaarti tekee e tu Brutus-selkäänpuukotuksen.Sen sijaan FSB ja/tai armeija voisi puukottaa Putleria selkään.Kysymysmerkki on mitä kansalliskaarti tekisi siinä tilanteessa.Armeija on heikentynyt huomattavasti.Tulee väkisinkin mieleen kolmannen valtakunnan kuolinkorinat a la huhti/toukokuu 1945 sillä erotuksella ettei kukaan valtavasti oletan että länsivallat marssisivat moskovaan.Putinin valta alkaa horjua mutta tällä kertaa vallanvaihdon täytyy olla sisäsyntyistä.Se on varmaa että vain totaalinen nöyryytys Ukrainassa saattaa sytyttää kipinän joka johtaa ruutitynnyrin räjähdykseen.

0
0
3.10.2022 - 15:22 #91514

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506

Slaavit, vähemmistökansallisuuksista puhumattakaan, on pamputettu ja peloteltu sen verran nöyriksi, että kynnys kansannousulle on todella korkea. Eliitin sisällä jotakin tapahtuu, jos tapahtuu.

0
0
5.10.2022 - 14:44 #91601

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Sain Nordnetista positiivisen lainapäätöksen. Tämä on erittäin, erittäin hyvä asia, koska olen varsin heikoilla likvideissä. Siis nyt todella näin, korona(bubbles)party is officially over ja vaikka se meni hyvin niin tötöilin sitten pokerissa kerran tiistaina 12/2020 varsin huolella menemään tuottoja.

Taistelen nyt siitä, että saan PH vuokralle koska mitä jutellut, niin hinnat asuntomarkkinoilla ovat jo oikeasti laskeneet reaalisesti huolella. Tilastoissahan ne näkyy vasta sitten, kun myyjät antautuvat laskemaan pyyntejä koska ennen ei yksinkertaisesti tule closeja. Mun ajatus on, että:

1) asunnot laskevat 2022 reaalisesti PK noin 15% eli maito on pitkälti jo maassa. En haluaisi tehdä tähän(kin!!) paniikkimyyntiä

2. PK seutu on Suomen ja ja maailman mittapuulla voittajaseutu jos joku. Varsinkin kun mennään NATOon. Eli koitan kestää tän välikuopan joka on iso ja muodostuu suurelta osin reaalisten hintojen laskusta 2022-2023. Eli inflaatiovaikutus. Laitan vuokralle ja koitan pärjäillä ja myyn (ehkä) kun parempi aika. Tuossa pelissä on tosiaan aikas iso reikki, ei kannata paniikissa ehkä hötkyillä.

 

0
0
5.10.2022 - 17:35 #91606

Merta

+300
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
214

Tätä on kyllä mielenkiintoista seurata, että miten käy tuon PH vuokraamisen kanssa. Nimittäin se mitä media puhuu on yleensä myöhässä ja todellisuus on jotain muuta. 

0
0
5.10.2022 - 19:46 #91614

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Merta kirjoitti:

Tätä on kyllä mielenkiintoista seurata, että miten käy tuon PH vuokraamisen kanssa. Nimittäin se mitä media puhuu on yleensä myöhässä ja todellisuus on jotain muuta. 

Niin siis mitä puhunut kiinteistönvälittäjien ja myyjien kanssa, niin ostalaita on pehmeä ja hiljainen ja tilastot tulevat myöhemmin tukemaan tätä. Koska jos ostolaita painuu alaspäin ja osin katoaa mutta myyntilaita aluksi niinkään ei, niin aluksi kaupat vähentyy ja hinnat ei niin kovin laske. Mutta lopulta todellisuus ja tarpeet käy overwhelming ja myyntilaita taipuu. Käytännössä siis eilenkin yksi välittäjä sanoi, että "oikeasti hinnat on tippunut 10-15% huipuista, kauppoja ei vain synny niin ei näy kunnolla vielä tilastoissa".

En kyllä yhtään ihmettelisi 10-15% laskua kesästä, sen verran shokkia on tullut sähkön, inflan ja korkojen muodossa. Businesspuoli karkaa nopsaan kun tulot ei biittaa kuluja, korot nousee sekä hinnat laskee. Businesspuoli on kasvanut kovin isoksi 0-korkojen aikana, oli lupa painaa rahaa elvytyksissä kiinteistösijoittelu. Nyt sit on laskun maksun aika imo edessä.

Otoksella 1 itekin, kun hain vuokralle niin tulottomana sain heittämällä eli "ostolaita" heikko sielläkin. Ja siis niin, että vakuutusfirma on ottanut jo pois listoilta mutta mä en ole laittanut vielä penniäkään rahaa kiinni! Sanoivat, että muuttopäivä joustava mun tarpeiden mukaan eli ovat valmiita ottamaan tyhjääkin aikaa kunhan saavat jonkun jolla luottotiedot ok. Vakuutusyhtiön virkailija aloitti vastausmeilinsä vahvistusmeiliini otsikolla: "Loistavaa!". Eli_ihan pikkasen_ kaikesta paistaa vuokraajan markkina. Ai niin, kysyin koska eka korotus niin sanoi et 3/2024 eli saan 16kk korottamatonta aikaa tässä inflassa. Ja se kämppä on siis priima. Jos vuokramarkkina on nyt tällänen niin ei voi olla helppoa myyjilläkään. En lähe "maito on jo maassa, oikeesti" markkinaan myymään vaan yritän sinnitellä syklin yli koska jossain vaiheessa tää kuoppa imo kurotaan PK prime kiinni.

------

Mulla on laajemminkin näkemys, että unreal party 2009-2021 on nyt ohi ja varaudun siihen. Ihan fighting change pärjäillä mut fight täytyy kyllä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen taloudessa ja kyllä pokerimarkkinakin tiukentuu. No, oli pitkät bileet.

0
0
6.10.2022 - 10:21 #91623

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Mitä ostolaitojen pehmeys vaikuttaa sinun tilanteessa jos kerta menee heittämällä hitasmaksimilla?

Eikö silloin myynti ole kaikkein järkevintä, kun joudut myymään vähiten alle oikean hinnan?

Ja toinen kommentti, että jos käytät asuntosijoituksissa reaalihintaa, niin käytä sitä sitten myös muissa sijoituksissa, ihan samoin se inflaatio on syönyt niitäkin citikaneja arvonlaskun lisäksi.

0
0
6.10.2022 - 10:37 #91624

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Kilppari kirjoitti:

Mitä ostolaitojen pehmeys vaikuttaa sinun tilanteessa jos kerta menee heittämällä hitasmaksimilla?

Eikö silloin myynti ole kaikkein järkevintä, kun joudut myymään vähiten alle oikean hinnan?

Ja toinen kommentti, että jos käytät asuntosijoituksissa reaalihintaa, niin käytä sitä sitten myös muissa sijoituksissa, ihan samoin se inflaatio on syönyt niitäkin citikaneja arvonlaskun lisäksi.

Puhuin yleisellä tasolla siinä kohtaa kun puhuin "ostolaitojen pehmeydestä". Yhdestä näkökulmasta on noin kuin toi sun toinen kappale kertoilee. Asiaa voi tosiaan miettiä hyvin monella tavalla. Toinen tapa on sitten se, että ensi vuonna vapautuu HITASsta ja sen jälkeen ei tarvi myydä yhtään alle markkinahintojen. Viimeiseen lauseeseesi se, että kirjoitan just niinkuin haluan. Se on vähän niinkuin maksuttoman blogin pointti. Enkä ala jatkossakaan stressaamaan siitä, että joka asiaan pitää Kilpparille mainita erikseen reaalihinnat. Joskus mainitsen kun tuntuu oleelliselta ja useammin asuntojen yhteydessä koska asuntomarkkina on rakenteellisesti "vähemmän ammattimainen". Kaikki asuvat jossain eivätkä tosiaankaan kaikki hahmota miten paljon asunnot nyt laskevat. Reaalisesti. Pörssimarkkinalla on suhteessa isompi osa rahasta sellaista, joka nimellisen ja reaalisen eron hahmottaa.

Kovat ajat tulevat kyllä tännekin Sijoitustietoonkin. Olen nähnyt näitä aaltoja vuosikymmeniä ja kun omat rahat palavat, niin on tarvetta purkaa sitä painetta pään sisältä. 2008 ja 2009 vuoden alussa oli aikas kovaa kyytiä Kauppalehden kaskustelupalstalla.

0
0
6.10.2022 - 11:21 #91625

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
PikkuPro kirjoitti:

Kaikki asuvat jossain eivätkä tosiaankaan kaikki hahmota miten paljon asunnot nyt laskevat. Reaalisesti. Pörssimarkkinalla on suhteessa isompi osa rahasta sellaista, joka nimellisen ja reaalisen eron hahmottaa.

Olipa kipakkaa tekstiä. Puutun vain tuohon.

Itse en taas muista nähneeni kenenkään koskaan tutkailleen jotain pörssilappua tyyliin: Nousi tänä vuonna 2% mutta reaalisesti tulos -8%.

0
0
6.10.2022 - 11:30 #91627

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
PikkuPro kirjoitti:
Merta kirjoitti:

Tätä on kyllä mielenkiintoista seurata, että miten käy tuon PH vuokraamisen kanssa. Nimittäin se mitä media puhuu on yleensä myöhässä ja todellisuus on jotain muuta. 

Niin siis mitä puhunut kiinteistönvälittäjien ja myyjien kanssa, niin ostalaita on pehmeä ja hiljainen ja tilastot tulevat myöhemmin tukemaan tätä. Koska jos ostolaita painuu alaspäin ja osin katoaa mutta myyntilaita aluksi niinkään ei, niin aluksi kaupat vähentyy ja hinnat ei niin kovin laske. Mutta lopulta todellisuus ja tarpeet käy overwhelming ja myyntilaita taipuu. Käytännössä siis eilenkin yksi välittäjä sanoi, että "oikeasti hinnat on tippunut 10-15% huipuista, kauppoja ei vain synny niin ei näy kunnolla vielä tilastoissa".

En kyllä yhtään ihmettelisi 10-15% laskua kesästä, sen verran shokkia on tullut sähkön, inflan ja korkojen muodossa. Businesspuoli karkaa nopsaan kun tulot ei biittaa kuluja, korot nousee sekä hinnat laskee. Businesspuoli on kasvanut kovin isoksi 0-korkojen aikana, oli lupa painaa rahaa elvytyksissä kiinteistösijoittelu. Nyt sit on laskun maksun aika imo edessä.

Komppaan. Olen aktiivisesti seuraillut asuntomarkkinoita Tampereen seudulla ja tuolta se näyttää täälläkin. Tein yhden kaupankin, mutta pääasiassa pyyntihinnat on epärealistisia ja kauppa käy varsin nihkeästi sen takia. 

 

0
0
6.10.2022 - 11:31 #91628

Artsipappa

+2035
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Tässä kauppalehden uutinen 4.10. otsikolla: "Lakipiste asuntomarkkinoilla on nyt nähty, suunta on alaspäin – Osa joutuu harkitsemaan sijoitusasunnon myymistä"

Täytyy sanoa että skidisti kylmäsi toi Turun lukema, itsellä kun siellä joitakin. Tosin nykyhintoihin verrattuna ostettu halvalla. Ja excel-herkistelyjen mukaan pakkomyyntiin ei tarvitse lähteä hetkeen ellei korot todella ammu ylös. Ja en toki myy jos ei jostain syystä ole pakko. Mutta koroista edelleen sitä mieltä että kaikki sijoittajat ja omistusasuat ei ymmärrä miten isosta koronnoususta on kyse. Jos marginaali omistusasunnossa se 0,6% ja nyt tulee koron tarkistus, niin korko nousee 0.6% -> ~3,0% (2,4 euribor + marginaali). Korkomenot siis 5x. Siitä voi ynnäillä paljonko pätkähtää lisää maksettavaa. Kaiken muun päälle se on kova nousu. 

 

0
0