31.1.2022 - 13:36 #80766

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Tammikuu takana ja vuosi saatu liikkeelle. Hyvä kuukausi, fokus on pysynyt olennaisessa ja homma skulannut hienosti. Paljon on pyörinyt eri lappuja salkussa, euromääräisesti ja kappalemääräisesti eniten kauppaa Incapilla. Erikoisia tilanteita kyllä ollut kun Avanzan kautta on myyty ensin laidat paskaksi ja sitten perään kamat laidasta takaisin. Ja sitä rataa. Noh, harvoin näitä näkee niin pääasia että saa jotain tuottoa näistäkin irti. Alla vielä esimerkki yhdeltä päivältä välittäjägraafin ja kurssigraafin muodossa. 

0
0
10.2.2022 - 12:43 #81324

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Helmikuun alkuun sitten hieman tahmeampaa menoa. Toki ihan kiva, ettei voittojen sijaan saa aikaiseksi edes mitään kuraa. Ankeaa, ideatonta hinkkaamista pyöreästi nollatuloksella. Investorin spreadi näyttää tikkaavan taas ath-lukemia, ei kyllä positiota tässä toistaiseksi. Harvialla pieni treidi tänään aamun dippiin, kuinkas muutenkaan. Pienellä tilillä ulos, näyttää nyt sellaiselta junnaamiselta ettei tarvitse ainakaan tänään tuohon enää koskea. 

Sinänsä mielenkiintoinen nähdä miten Harvian kurssi jatkossa rullaa. Jos katsoo vuoden chartia, aikamoinen täyttämättä jäänyt gäppi löytyy. Samaten mielenkiintoista nähdä huomenna mihin tavoitehinnat nyt asettuvat. 

0
0
28.2.2022 - 19:13 #82384

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Helmikuu taputeltu, heikon alun jälkeen homma taas rullannut tavalliseen tapaan. Tuntuu kyllä aivan helvetin tyhjänpäiväiseltä touhulta täyttää päivät pörssikaupalla tässä tilanteessa. Liikettä toki on, mutta Twitter-feediä selatessa iskee taas karu todellisuus naamalle. 

0
0
2.3.2022 - 21:44 #82517

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Hyvä päivä, kuitenkin vähän hätäistä hermoilua monen lapun kanssa. Ehkä isoimpana oppituntina jälleen se, että kannattaa istua ideoiden kanssa pidempään jos liike on oikeaan suuntaan. Rehellisesti sanottuna tuli hieman "luovutettua" parin jutun kanssa, kun päivä näytti jo hyvältä. Neste oli aamulla mielessä, mutta unohtui sitten Renkaiden kanssa säätäessä. Eli myöhemmin shorttia nousuun, pieni positio ja pienellä voitolla kiinni. Incapissa ja Mustissa jäävuoresta hakua, samaa Rovion kanssa mutta tästä ei juuri mitään jäänyt käteen. Päälle pientä säätöä Siili, Next Games, Sitowise ja Glaston kanssa. Pallurat oikein päin kaikissa kaupoissa, tämä toki hyvä. Tästä huolimatta vähän vajaata tekemistä, mutta kukapa näistä tietää. 

0
0
7.3.2022 - 23:13 #83023

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Tänään malttoi muutaman lapun kanssa istua kyydissä paljon keskimääräistä pidempään, kun näyttivät nousevan aamun jälkeen mukavasti. Hyvä huomata, että ilmeisesti joskus osaa itsekin malttaa. Pienempää liikettä muutaman muun lapun kanssa, parikymmentä eri lappua pyöri tänään salkussa. Hieno päivä siinäkin mielessä, että vain yksi treidi joka vituttaa edelleen. 

Fortumia, Renkaita ja Sampoa oli jo entuudestaan, ja edelleen salkussa. Sampo taitaa olla karvan plussalla, Venäjä-riskin laput korkeintaan flättinä kun on muutaman treidin tehnyt näillä. Dax-futuuri tosin näyttää nyt siltä, että huomenna ei nautiskella nousuprosenteista. Nyt on ollut paljon todella hyviä treidipäiviä, mutta fiilis on silti kuin Titanicin kansituoleja järjestelisi. (Liian) iso osakepaino (liian) pitkään, suurin omistus Avidly ytd melkein -30%, eli pian lienee eri lappu kärjessä jos sama vauhti jatkuu. 

Osakepaino vs öbaut pelkkää päiväkauppaa on vähän kaksipiippuinen miekka. Jos yön yli olisi käteisessä, välttäisi toki isommat laskut ja voisi keskittyä paremmin tekemään kauppaa. Yleensä rumat prosentit taulussa lähinnä ahdistavat, ja intrana tekeminen jää hieman ohueksi. Onneksi nyt erityisesti viime päivänä tähän on saanut positiivista muutosta. Kääntöpuoli, kun on tyyliin maailman huonoin treidaamaan nousuun, niin nousupäivät missaisi tyylikkäästi. 

0
0
23.3.2022 - 12:05 #84119

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Hienosti rullannut maaliskuussa hommat, toki liikettäkin ollut sen verran reippaasti, että paikkoja kyllä löytyy. Shorttaamista treenannut, ja enemmän pyrkinyt tekemään isompia lappuja. Pienempien osalta markkina melkoisen kuiva, ja aiempaa hankalampaa tehdä näillä kovin paljoa mitään. Pitää sopeutua ja tehdä muita juttuja, kyllä niitä joka päivä löytyy kuitenkin. Keskimääräistä enemmän tehnyt myös Ruotsissa kauppaa, mutta pääpaino edelleen Suomessa. Eilen tuli Beowulfilla tehtyä hieman kauppaa, eka (erittäin pieni) shortti ennen halttia ja sitten sen jälkeiseen piikkiin möin lisää. Laskuun myin lisää ja ihan ok operaatio tuosta tuli. Hivenen nopeemmalla käy kauppa länsinaapurin puolella, varsinkin näissä keisseissä. Suomessa kun harvoin on kiire (pl. tiedotteisiin ostot) niin tuossa kyllä suomalaisen basistin kädet puutuu. 

0
0
24.3.2022 - 09:40 #84178

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207
Shake11 kirjoitti:

Mikäs keskiarvo tuo violetti käppyrä on?

VWAP eli volume-weighted average price. Ei oo mitenkään aktiivisessa käytössä itsellä mutta hieman yrittänyt opetella ja katsoa miten sitä voisi ehkä käyttää. 

0
0
31.3.2022 - 18:17 #84612

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Hieman alkanut tutkailemaan, josko vähän puuhaisi pienempien lappujen parissa Ruotsin pörssissä. Otin ensi hätään Aktietorgetilta muutaman kymmentä eniten vaihtavaa osaketta seurantalistalle, katsellaan tuonnempana saako näillä muuta aikaan kuin verovähennyksiä. Mielenkiintoista hommaa kyllä, monessa osakkeessa aika vauhdikasta kaupankäyntiä ja liikettä löytyy. 

Nyt TPS-HIFK pyörimään ja illemmalla veroilmoituksen vääntöön cool. Saa hieman shortteja selvitellä käsipelillä, olisihan se varmasti kamalan vaativaa jos nämä raportoitaisiin suoraan verottajalle.

0
0
13.4.2022 - 21:30 #85119

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Aikamoinen Marimekko-päivä. Osinko irti ja split, tähän sitten NRD kautta jäätävää ostoa, kuinkas muutenkaan. 

Myin osaketta lyhyeksi heti aamusta, ja ylöshän se lähti. Vähän kun sai myytyä niin eipä myyty enää, "missing loan availability". Neljän osakkeen myyntiordereita sai kuitenkin sisään vaikka kuinka, hieman erikoista. Sain sitten hieman osaketta lainaan ja myin lisää, vaikka huiput toki oli missattu. Nojoo, kuitenkin pieni tili jäi tuostakin mutta oli taasen erikoishommaa. Jotenkin sitä kuvitteli koko ajan, että kohta joku myy ja isosti. No, eipä juuri myynyt. Hienosti kyllä naulattu myynnillä öbaut aamun pohjat. 

 

0
0
18.4.2022 - 17:16 #85216

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207
Teemu Åkerblom kirjoitti:

Hieman alkanut tutkailemaan, josko vähän puuhaisi pienempien lappujen parissa Ruotsin pörssissä. Otin ensi hätään Aktietorgetilta muutaman kymmentä eniten vaihtavaa osaketta seurantalistalle, katsellaan tuonnempana saako näillä muuta aikaan kuin verovähennyksiä. Mielenkiintoista hommaa kyllä, monessa osakkeessa aika vauhdikasta kaupankäyntiä ja liikettä löytyy. 

Kolmen viikon verran nyt touhunnut länsinaapurin markkinalla aktiivisemmin. Ruotsista pyörii kauppanauhassa nyt Aktietorget, First North ja Small cap. Tanskasta taisin ottaa samaten jotain kioskeja listalle, mutta kaupan kauppaa ei ole näillä tullut tehtyä. Joku tyyliin 50 eri ruotsalaista lappua pyörinyt salkussa viime viikkojen aikana, vähän tutustunut osakkeisiin ja markkinaan ylipäänsä. Perusvääntöä lähinnä kaikki kaupat, tiedotteita tai muita ei ole juuri tullut tehtyä poislukien yksi shortti kun nopeimman piikin jälkeen alkoi isoin ostopaine vähän hiipua. 

On kyllä täysin eri peli kuin mihin Suomessa tottunut. Jos tulee näitä yksittäisiä -15% tms kippauksia, niin Avanza on hakenut kamat moneen kertaan kun vielä oma sormi hivelee ostonappia. Suomessa aika usein vastaavat keissit ehtii tehdä. Samaten Helsingin osalta Nordnettinä on hyvä olla, kun isoin osa kaupasta on NON sisäistä. Ruotsissa taas AVA vie ja NON vikisee.

Viime torstain Polygiene-operaatio oli taasen hyvä opetus siitä, että jos Infrontissa ei näy mitään uutista/juttua niin kannattanee vilkaista hieman muualtakin tai sitten kiltisti tilata vähän lisää uutispalveluita. Meni täysin ohi nuo aamun jutut, ja aloin ostaa ihan minierissä kun AVA tuuttasi kamaa ulos "ilman syytä". Ja kohta aika moni muukin taho oli myymässä. Väkivaltaliikkeeseen lisää kamaa kyytiin ja hyvällä tilillä kamat ulos. 

Yleensä tuollaiset täysin överin tuntuiset kurssireaktiot ovat toki ihan hyviä paikkoja, mutta kyllä tuossakin matkan varrella oli jo pari lusikallista housuissa. Just tää, että millä positiokoolla sisään, milloin ja mistä lisäät vai oletko lisäämättä. Helppoahan se on jälkikäteen taas todeta että olisi pohjalla pitänyt olla mailaa ostaa lisää tai sitten luovuttaa ajoissa, mutta vitustako näistä tietää. Ehkä tuossakin pelastus oli se että ekat ostot olivat todellakin pieniä. Usein kannattaisi odottaa kunnon väkivaltaliikettä, mutta jotenkin joku  -30% tuntuu jo usein siltä että jokohan riittää. Ja toki kun (jos) osake alkaa taas nousta edes vähän, löytyy myyjiäkin kyllä ihan riittävästi. Ruotsissa tuntuu dippiostajia riittävän, ja näitä vastaavia keissejä on kyllä Twitteristä nähnyt useampia. Ehkä tästäkin tarttui jotain viisautta edes position skaalaamisen osalta. 

 

0
0
23.4.2022 - 18:19 #85426

Astrix

+107
Liittynyt:
25.7.2018
Viestejä:
90

”Oli pelikenttä sitten jazzklubi tai pörssi, nuotteja pitää osata lukea.”

Tuossa voi olla vinha perä. Sanoihan Seppo Saariokin pörssiraamatussaan, että hän voi oman elämänkokemuksen perusteella vahvistaa taitavimmilla sijoittajilla olevan kyvyn kuunnella markkinoiden musiikkia. :-) Pörssin sykkeen aistiminen lienee hänen mukaansa menestyneimpien sijoittajien tärkein ominaisuus.

0
0
24.4.2022 - 19:46 #85440

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207
Astrix kirjoitti:

”Oli pelikenttä sitten jazzklubi tai pörssi, nuotteja pitää osata lukea.”

Tuossa voi olla vinha perä. Sanoihan Seppo Saariokin pörssiraamatussaan, että hän voi oman elämänkokemuksen perusteella vahvistaa taitavimmilla sijoittajilla olevan kyvyn kuunnella markkinoiden musiikkia. :-) Pörssin sykkeen aistiminen lienee hänen mukaansa menestyneimpien sijoittajien tärkein ominaisuus.

Nimenomaan näin. Sijoittaja tai treidaaja niin markkinoiden musiikkia pitää osata kuunnella ja samalla kunnioittaa sitä. Erittäin ohuesti aihetta sivuten, markkinan kuuntelu ja riskienhallinta. Mielenkiintoinen Rogue Traderin haastattelu osui juuri silmiin, leffan katsoinkin joskus mutta haastatteluja en ole aiemmin katsonut. 

0
0
24.4.2022 - 21:07 #85443

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207
Teemu Åkerblom kirjoitti:

Tekstiä taasen ulkona.

"Pienempien kioskien osalta olen ottanut talteen tarjouskirjoja, mikäli ruudulle ilmestyy huomattavasti tavallisesta suurempaa ostoa tai myyntiä. Tyyliin joku vilauttaa suhteellisen rivon kokoista ostoa, ja saatuaan osan sisään poistaa loppuosan orderista. Kohde ja välittäjä tarkempaan seurantaan, isommat ostajat harvemmin ovat kurssikehityksen esteenä."

EAB herättänyt mielenkiintoa isomman oston vilauttelun osalta ja samalla seurannut paljonko tavaraa kerätään. Keskimäärin kaupankäynti on SSWMn ja Lagon läpsyttelyä keskenään, mutta muutakin kauppaa vaihteeksi näkynyt nyt kuukauden sisään. Hyvä se on päissään vähän spekuloida mihin tavara päätyy, vaikka mitään kovin monimutkaisia teorioita tuskin kannattaa viritellä. 

Ostojen osalta metsään mentiin, mutta perstuntuma siitä että jotain ehkä tapahtuu oli oikea. Perjantaina tiedotettiin, että Evli ja EAB selvittävät yhdistymistä. Seurantaerään jäi oma positio (vajaa 5K osaketta), mutta pientä kivaa anyway. MSE oli muuten tyyliin ainoa isompi myyjä tämän kuun aikana, eli siellä taputellaan itseään selkään varmasti melko railakkaasti. Mallikkaasti kyllä möin itsekin parin vko sisään alempaa ostettuja ennen tiedotetta, mutta näitähän sattuu paremmissakin piireissä. 

0
0
2.5.2022 - 12:08 #85677

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Uutta tekstiä ulkona, huhtikuuta hieman käyty läpi. Kuukausi plussalla, mutta ei ole oikein riittävän hyvin kulkenut tästä huolimatta. Aikamoinen flash crash tänään Helsingissä ja Tukholmassa. Kohta nokka kohti Turkua ja keikalle. 

0
0
4.5.2022 - 22:21 #85747

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

"Hieman yksinkertaistaen, ostaminen on toiminut hyvin, myynnit taas eivät. Useammalla lapulla aamun pohjat on poimittu hyvin, ja istuttu tyytyväisenä nousuun. Kun pitäisi myydä, on jääty iloisena limuttelemaan vielä muutamaa tikkiä ylös." 

Iloinen poikkeus tähän tänään, myynnit ok kohdalleen ja ulos. Ehkä isoin pointti (taas) oli se, että kone kiinni päivällä ja salille. Pientä räpläystä päälle iltapäivällä. 

Incap aamun pohjia hakiessa, NON myi suht reippaasti, eli tästä kyytiin ja ulos. SBB dipin syytä en tiedä, melko varovasti vähän kamaa sisään. Nojoo anyway, ehkä olennaista se, että osasi myydä suht ok ja sitten päivällä muihin hommiin. 

0
0
31.5.2022 - 14:17 #86766

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Uutta tekstiä ulkona, hieman pohdintaa miten somea voi käyttää järkevästi apuna sijoittamisessa ja tiedon etsimisessä. Twitter melko ilmiselvä, Linkedin toimii kyllä hyvin firman "pöhinän" seurantaan jos työntekijät aktiivisia. Nimeltä mainitsematon salkkuyhtiö onkin kunnostautunut siinä, että firman omilta tileiltä ei juuri mitään saada julkaistua, mutta työntekijät ovat aktiivisia. Sama kai se on mistä se tieto tulee, kunhan ihan periaatteesta vituttaa. 

Melko mitäänsanomaton kuukausi takana, salkut kyllä plussalla kuun ajalta mutta eipä juuri voi itseään kehua. Swedish Matchin ostotarjous toki lämmittää mieltä. Vielä saa jännittää meneekö Eab/Evli-kuvio maaliin vai löytyykö kaapeista jotain rivoja jääkarhuja, jotka sössivät diilin. Melko ärhäkkä flunssa vielä päällä niin jotenkin raskasta tehdä mitään. Lienee kaverin polttareiden jälkitautia... Melko intensiivinen viikonloppu studiossa tuskin auttoi paranemista, mutta ainakin on levy tuloillaan. Flunssasta ehtii toipua myöhemminkin ja ehkä taas vähän urheilla kunhan happi kulkee. 

edit: Lähinnä tää hieman mietityttää, kun CAR on alkanut nyt toukokuussa myymään. Heti käy mielessä, että tietääkö joku jotain.

"Osapuolten tavoitteena on allekirjoittaa Sulautumista koskeva Sulautumissuunnitelma, Yhdistymissopimus ja muut transaktiosopimukset toukokuun 2022 aikana". 

0
0
6.6.2022 - 20:21 #86928

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Ruotsin pörssi tänään kiinni, aivan vitun tylsä päivä. Jotain pientä kauppaa tyyliin Componenta, Inderes, Loud, Mekko,Musti, Tem, Tyres. Vkl yli olleet Teslat ulos ja pieni osa takaisin. Yhtiön suhteen tunneside nolla, muutama kauppa on tullut nyt viimeiseen kuukauteen tälläkin tehtyä. 

Mutta, kuuntelin päivällä useamman Teerenpelit-jakson, osa näistä toki tsekattu läpi monesti. Oli nasta kyllä tsekkaa perus Matikaiset, Mäkiset ja Oksaharjut uudestaan. Monessakin Teerenpelissä toki hyvää kamaa, nää mitä itse kuunnellut aikoinaan enemmän toki lähempänä sydäntä. 

0
0
30.6.2022 - 13:28 #88059

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Suht nopeasti kulunut vuosi vapaana taiteilijana, eli pörssiä ja bassoa vuorotellen pelaillen. Aiemmista teksteistä ja blogista saanee jotain kuvaa, millaista on lähteä melko pystymetsästä vääntämään. Paljon on kantapään kautta oppinut, ja paljon on vielä opittavaa. Ehkä nyt vuoden jälkeen on jo jotenkin sellainen fiilis, että homma on suht hyvässä balanssissa pörssin ja muun elämän kanssa. Kummasti antaa energiaa kun käy päivällä vaikka pelaamassa padelia hetken, eikä istu koko päivää sisällä ruudun edessä. 

0
0
30.6.2022 - 15:46 #88063

Lokki

+134
Liittynyt:
1.7.2014
Viestejä:
207

Kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista.

Voisitko avata vähän ajatuksiasi siitä, millaista tulotasoa aloit hakemaan kun jäit pois palkkatöistä? Summa ei niinkään kiinnosta, vaan se miten laskit tavoiteansiosi tehdessäsi päätöksen. Yritätkö tienata saman kuin palkkatöissä, sen verran että kulut peittyy, selvästi enemmän (jotta jää jotain varastoonkin) tms? Vai oliko motivaationa nimenomaan vapaampi elämä vaikka sitten pienemmillä ansioilla?

Olen itse koittanut jo vuosia tätä miettiä, mutta en ole vastausta löytänyt. Periaatteessa olisi mahdollista yhdistellä monta tulovirtaa ja saada lähes samat ansiot kuin töistäkin, mutta toisaalta nyt on palkkatulot JA muutama noista sivuvirroista jo olemassa (toki sivuvirtoja voisi vahvistaa jos olisi aikaa niihin enemmän perehtyä).

0
0
1.7.2022 - 20:09 #88092

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207
Lokki kirjoitti:

Kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista.

Voisitko avata vähän ajatuksiasi siitä, millaista tulotasoa aloit hakemaan kun jäit pois palkkatöistä? Summa ei niinkään kiinnosta, vaan se miten laskit tavoiteansiosi tehdessäsi päätöksen. Yritätkö tienata saman kuin palkkatöissä, sen verran että kulut peittyy, selvästi enemmän (jotta jää jotain varastoonkin) tms? Vai oliko motivaationa nimenomaan vapaampi elämä vaikka sitten pienemmillä ansioilla?

Olen itse koittanut jo vuosia tätä miettiä, mutta en ole vastausta löytänyt. Periaatteessa olisi mahdollista yhdistellä monta tulovirtaa ja saada lähes samat ansiot kuin töistäkin, mutta toisaalta nyt on palkkatulot JA muutama noista sivuvirroista jo olemassa (toki sivuvirtoja voisi vahvistaa jos olisi aikaa niihin enemmän perehtyä).

Kiitos palautteesta! Hyvä kysymys kyllä, ja "oikeaa" vastausta tuskin on, riippuu niin paljon omasta elämäntilanteesta sun muusta. Kuten sinunkin tilanteessa tuosta, että on mahis yhdistellä useampaa tulovirtaa. 

Mulla on nyt ollut (ja on toistaiseksi) se lähtökohta, että tavoite on se öbaut sama tulotaso kun palkkatöissä. Toki omalla kohdalla kokonaisuuteen vaikuttaa se, miten paljon vaikka on soittohommia. Vaikka kahden vuoden päähän jos katsoo ja on samoissa hommissa, pitäisi jo olla sen verran osaamista että tulotason pitäisi olla huomattavasti korkeampi. Tai sitten keksii jotain muuta. Melko yksilöllistä treidaamisen osalta sekin miten näitä miettii. Tämä siis puhtaasti oma mielipide. Itselleni on helpompaa tehdä tietyn kokoista kauppaa ja olla tietty entiseen palkkaan suhteutettu päivittäinen "tavoite" mielessä. Kun pysyy tässä, ei ala kädet hikoamaan ja välttyy ahdistukselta. 

Vapaampi elämä tietysti motivoi, mutta tätä enemmän ajatus siitä, että on vapauden ohella itse vastuussa siitä miten homma toimii. Ehkä myös jotenkin luuli "oikeisiin töihin" mennessään, että asiat toimivat täydellisesti, kaikki tapahtuu kuin elokuvissa ja ongelmat on heti ratkaistu. Eli pääsisi eroon siitä säätämisestä, että keikkapäivän aamuna ihmetellään "missä, mitä ja mihin aikaan kenen kanssa?". Sitten vähän fiilis lässähti, ei ollut motivaatiota kehittyä missään kun tähän ei ollut tarvetta, eli oli aika siirtyä eteenpäin. Luonteeltaan kun on hieman on/off-tyylinen niin pitää oikeasti digata siitä mitä tekee, muuten on hankalaa nousta uuteen päivään. 

Täysin henkilökohtaista toki tuokin kenen kannattaa lähteä päivätöistä, tai onko se edes mahdollista. Itse asun yksin ja on pieni asuntolaina eikä muita "velvollisuuksia", tilannehan on täysin eri vaikka perheelliselle. Ja samaten nuo mahdolliset eri tulovirrat ja niiden yhdistely vaikuttaa tietysti asiaan. Vähän tajunnanvirtaa tämäkin vastaus, mutta ehkä kävi ilmi ajatukset edes jollain tasolla. 

0
0
4.7.2022 - 14:18 #88167

Astrix

+107
Liittynyt:
25.7.2018
Viestejä:
90

Hienoa että vapaan taiteilijan urasi on lähtenyt hyvin lentoon! Mielenkiintoisia ja maanläheisiä tekstejä tuotat, lueskelen niitä toisinaan vaikken itse treidailekaan. Ja viimeisimpään artikkeliisi liittyen; kirjoittaminen todellakin kannattaa! On lisäksi toden totta yllättävän haastavaa kirjoittaa asioita kaikille ymmärrettävään muotoon mahdollisimman tiiviisti, varsinkin hieman monimutkaisempia asioita, vieläpä niin että se punainen lanka säilyy tekstissä sisältäen sointuvan alun, keskikohdan ja lopetuksen. Itsekin olen pitänyt reilu puoli vuotta blogia ja muutenkin foorumeille kirjoitellut, ja olen tehnyt myös havainnon että kirjoittelu virkistää mieltä kyllä ja on kaikinpuolin kehittävää touhua.

0
0
12.7.2022 - 20:23 #88420

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207
Astrix kirjoitti:

Hienoa että vapaan taiteilijan urasi on lähtenyt hyvin lentoon! Mielenkiintoisia ja maanläheisiä tekstejä tuotat, lueskelen niitä toisinaan vaikken itse treidailekaan. Ja viimeisimpään artikkeliisi liittyen; kirjoittaminen todellakin kannattaa! On lisäksi toden totta yllättävän haastavaa kirjoittaa asioita kaikille ymmärrettävään muotoon mahdollisimman tiiviisti, varsinkin hieman monimutkaisempia asioita, vieläpä niin että se punainen lanka säilyy tekstissä sisältäen sointuvan alun, keskikohdan ja lopetuksen. Itsekin olen pitänyt reilu puoli vuotta blogia ja muutenkin foorumeille kirjoitellut, ja olen tehnyt myös havainnon että kirjoittelu virkistää mieltä kyllä ja on kaikinpuolin kehittävää touhua.

Kiitos palautteesta, mukava että tekstit maistuu! Viikon loma alla ja tänään paluu arkeen, ollut virkistävä olla pois koneelta vaikka puhelimella tulikin jotain kauppaa väännettyä. Nyt voikin sitten jatkaa "lomailua" loppuviikosta studiossa uutta levyä tehden.

Omien sepustusten mielenkiintoisuuteen en ota kantaa, mutta alusta asti ollut tarkoitus pitää homma maanläheisenä. Ja yrittää jotenkin saada ilmi omat ajatukset, fiilikset, virheet ja onnistumiset. Ehkä parhaimmillaan joku aloitteleva treidaaja tai siitä kiinnostunut voi saada itselleen olennaisia ajatuksia tekstien kautta. Tai sitten ei, aina voi kuitenkin toivoa. Samaten pyrkinyt siihen, että välttäisi esittämästä mitään (omasta mielestään) kovin vahvoja varmoja mielipiteitä. En tiedä mihin markkina menee huomenna tai ensi viikolla. 

Ja kyllä, kirjoittaminen kannattaa. Yllättävän haastavaa paikoitellen kyllä sekin homma, mutta helpottuu pikkuhiljaa. Helposti ainakin itse sortuu tarinoimaan ummet ja lammet ilman mitään järkeä. Blogiin tuleekin sitten kirjoiteltua hieman kevyemmin ja kirjoitukset usein lievästi tajunnanvirtaa. Tosin ihan mihinkään Yömyöhä-tasolle en vielä ole päässyt. 

 

0
0
30.8.2022 - 12:57 #90128

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

Takaisin kirjoitushommiin kesäkauden jäljiltä. Avidly-saaga saatu päätökseen ja voi vähän pohtia miten meni noin niinku omasta mielestä. Ihan kaikkea ei kyllä kehtaa laadukkaaseen koko perheen julkaisuun kirjoittaa, vaikka ehkä mieli tekisikin. No joo, uutta ideaa tiskiin ja elämässä eteenpäin. 

0
0
31.8.2022 - 11:33 #90144

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Jos kirjoitukseen jotain vinkkiä, niin itseäni häiritsee semmoinen kun luokitellaan virheeksi joku myynti kun hinta olisi vielä noussut. Tai päinvastoin osto liian kalliilla. Kai noissa treideissäkin on joku pelikirja jonka mukaan niitä arvotaan. Ei kai silloin ole virhe jos on noudatettu pelikirjaa vaikka turskaa olisi tullutkin?

Ja jos haluaa saada lukijat oikein kuumiksi, niin kerrotaan vähän niistä pelikirjan spekseistä. Siitä myytiinkö tai ostettiinko jotain liian aikaiseen tai myöhään ja tuliko turskaa vai voittoa tuskin monikaan lämpenee.

0
0
31.8.2022 - 13:44 #90150

Aki Pyysing

+11678
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Kilppari kirjoitti:

Jos kirjoitukseen jotain vinkkiä, niin itseäni häiritsee semmoinen kun luokitellaan virheeksi joku myynti kun hinta olisi vielä noussut. Tai päinvastoin osto liian kalliilla. Kai noissa treideissäkin on joku pelikirja jonka mukaan niitä arvotaan. Ei kai silloin ole virhe jos on noudatettu pelikirjaa vaikka turskaa olisi tullutkin?

Pelikirja on useimmilla varsin sumuinen. Toisin kuin pokerissa, osakekaupassa ei ole showdownia, joissa selviää tekikö virheen vai ei. Tämänkin takia onnen osuus arvopaperikaupassa on suurempi kuin pokerissa. Et voi sijoitusmarkkinoilla olla koskaan varma, mikä osuus menestyksestäsi on oikeaa osaamista ja mikä tsägää.

Joten on terve tarkastelutapa arvella tehneensä arvopaperikaupassa virheen, jos heti oston jälkeen lappu laskee tai vice versa. Pokerissa tunnen muuten paljon pelaajia, jotka jälkikäteen omasta mielestään tekivät aina kaikki oikein, vaikka kaik män. Tämä taas ei ole voittavaan pokeriin johtava lähestymistapa. 

0
0
31.8.2022 - 22:45 #90167

Tince111

+92
Liittynyt:
27.6.2014
Viestejä:
42
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Jos kirjoitukseen jotain vinkkiä, niin itseäni häiritsee semmoinen kun luokitellaan virheeksi joku myynti kun hinta olisi vielä noussut. Tai päinvastoin osto liian kalliilla. Kai noissa treideissäkin on joku pelikirja jonka mukaan niitä arvotaan. Ei kai silloin ole virhe jos on noudatettu pelikirjaa vaikka turskaa olisi tullutkin?

 

Pelikirja on useimmilla varsin sumuinen. Toisin kuin pokerissa, osakekaupassa ei ole showdownia, joissa selviää tekikö virheen vai ei. Tämänkin takia onnen osuus arvopaperikaupassa on suurempi kuin pokerissa. Et voi sijoitusmarkkinoilla olla koskaan varma, mikä osuus menestyksestäsi on oikeaa osaamista ja mikä tsägää.

Joten on terve tarkastelutapa arvella tehneensä arvopaperikaupassa virheen, jos heti oston jälkeen lappu laskee tai vice versa. Pokerissa tunnen muuten paljon pelaajia, jotka jälkikäteen omasta mielestään tekivät aina kaikki oikein, vaikka kaik män. Tämä taas ei ole voittavaan pokeriin johtava lähestymistapa. 

Eikös kasvava sattuman osuus tarkoita ennemmin sitä, että lopputuloksesta voi huonommin päätellä oston "hyvyyden"? Tämä ei tähän blogiin liity, mutta on muuten mielenkiintoinen teema, joten jatketaan vähän: Itse kuulun siihen koulukuntaan, jota hieman häiritsee, kun yksittäisestä lopputuloksesta tehdään kovin vahvoja johtopäätöksiä esimerkiksi ostoksen järkevyydestä. Lopputulos on kuitenkin ~aina jonkinlainen todennäköisyysjakauma hyviä ja huonoja skenaarioita. Helvetin hyväkin ostos voi päätyä tuloksellisesti huonoksi, mutta ei se sitä tarkoita, että alkuperäinen ostos olisi ollut odotusarvoltaan huono, jolloin sitä ei ehkä pitäisi kutsua virheeksi. Vähän sama asia on vedonlyönnissä, yksittäisen vedon lopputuloksesta ei juuri koskaan voi päätellä, oliko veto itsessään lyöntihetkellä hyvä. Ja sama toistuu kyllä showdownista huolimatta pokerissakin, kun useimmiten pelataan kuitenkin jonkinlaista rangea vastaan. Kaikkia näitä toki yhdistää se, että otoksen kasvaessa riittäväksi, voi tällaisia johtopäätöksiä tehdä kokonaisuutena.  

0
0
31.8.2022 - 23:10 #90168

Teemu Åkerblom

OP
+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207
Kilppari kirjoitti:

Jos kirjoitukseen jotain vinkkiä, niin itseäni häiritsee semmoinen kun luokitellaan virheeksi joku myynti kun hinta olisi vielä noussut. Tai päinvastoin osto liian kalliilla. Kai noissa treideissäkin on joku pelikirja jonka mukaan niitä arvotaan. Ei kai silloin ole virhe jos on noudatettu pelikirjaa vaikka turskaa olisi tullutkin?

Ja jos haluaa saada lukijat oikein kuumiksi, niin kerrotaan vähän niistä pelikirjan spekseistä. Siitä myytiinkö tai ostettiinko jotain liian aikaiseen tai myöhään ja tuliko turskaa vai voittoa tuskin monikaan lämpenee.

Kiitos palautteesta! Joo treideissä toki asia erikseen miten tai mitä arvotaan ja ei ole välttämättä aina virhe jos tulee turskaa. Jos tää siis viittas millään tavalla tohon Avidly-tekstiin niin siis siinä kyllä meni moni asia pieleen itellä. Siis toi lock up-asia erityisesti. En nyt muista ulkoota määriä mutta oliko jotain ensimmäiset 100k tuutattu ulos niin siinäkään kohtaa ei vielä kellot soinu ylä- eikä alapäässä. Ja lapun treidaamisella viittasin siihen että pyörittäisi edes osaa aktiivisemmin. 

Suhtaudun useimmiten vähän skeptisesti siihen että kerrotaan pilkuntarkasti mitä tehdään, milloin ja miksi. Ja samaten kun joku kertoo kovin varmana mitä tehdä ja milloin niin en oikein lämpene. Useamman pitkään ammatikseen treidanneen kanssa kun puhuu asioista niin sieltä ei lähtökohtaisesti kuule "tää menee näin"-osaston faktaa. Varmaan meni kyllä sun pointin ohi mutta tuli vaan mieleen. Toki monella treidauskursseja tms myyvällä on valmiit setupit joka asiaan, ja näähän toimii tietysti aina. 

0
0
1.9.2022 - 12:55 #90186

Aki Pyysing

+11678
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Tince111 kirjoitti:

Eikös kasvava sattuman osuus tarkoita ennemmin sitä, että lopputuloksesta voi huonommin päätellä oston "hyvyyden"? 

Totta kai. Pääasiallinen viestini yritti olla, että virheitten etsiminen on se parempi lähestymistapa kuin omien tekemistensä aina onnistumisina näkeminen.

0
0