Olet täällä

Artikkelit

Vuosi polkaistu käyntiin

Markkina on tarjonnut runsaasti vauhtia ja viihdyttäviä tilanteita heti vuoden alkuun. Liikettä on riittänyt molempiin suuntiin, ja luonnollisesti suurempi liike tarjoaa parempia mahdollisuuksia kaupantekoon kuin tylsän tasainen markkina.

Vuoden ensimmäiset päivät olivat hieman tylsiä, ja rehellisesti tarkasteltuna allekirjoittanut oli ehkä vuoden ensimmäisen viikon edelleen hieman lomafiiliksellä liikenteessä. Viime viikot ovat kyllä tarjonneet paljon hyviä paikkoja, ja markkina on ollut treidaamisen kannalta aivan mahtava.

Puhtaasti treidaamisen kannalta tammikuu on ollut selvästi aiempia kuukausia parempi niin prosessin kuin tuloksen kannalta. Tällä kokemuksella, tai siis kokemuksen puutteella, tuskin kannattaa silti kovinkaan paljon vielä innostua. Jokainen päivä tarjoaa mahdollisuuden kehittyä, tai vaihtoehtoisesti voi palata taas lähtöruutuun.

Kävin hieman alkuvuoden kauppoja läpi, ja tammikuussa salkussa on pyörinyt noin 60 eri osaketta. Toki useammalla osakkeella on tehty vain muutama kauppa, mutta ehkä myös tämä antaa kuvan siitä, että markkina on kyllä tarjonnut mahdollisuuksia.

Paljon positiivista

Positiivista alkuvuonna on ollut erityisesti se, että tekeminen on ollut tasaista, ja mieli on pysynyt rauhallisena markkinan liikkeistä huolimatta. Tai ehkä nimenomaan liikkeiden ansiosta. Toki viime aikoina on tullut ihmeteltyä normaalia enemmän markkinoiden ja futuurien liikkeitä myös iltaisin.

Muutamia tammikuun treidejä kävin jo läpi blogissa. Incap on ollut erittäin hyvä osake treidimielessä, ja samaten tyyliin Remedy ja eQ ovat toimineet hyvin. Nokian, Kamuxin ja QT:n posareilla tuli tehtyä jotain tuottoa, vaikka kahdessa jälkimmäisessä aivan liian hidas olinkin.  

Muutaman treidin suhteen positiokoko on ollut selvästi aiempaa suurempi, ja nimenomaan vain silloin, kun kyseessä on ollut huomattavasti tavallista herkullisempi tilanne. Aiemmin näitäkin tuli tehtyä hieman varoen, nykyään tunnistaa jo osan hyvistä keisseistä aiempaa paremmin.

Kun tilanne on tavallista parempi ja positio normaalia suurempi, palkitsee tämä toki tuloksellisesti normaalia enemmän. Kun on tottunut normaalisti tekemään suhteellisen pientä, ovat nämä toki myös hyviä harjoituksia sen suhteen, että ei hätäile tai innostu liikoja normaalia isomman lastin kanssa.

Paljon kehitettävää

Lähestulkoon kaikki heikommat suoritukset on taas omaan tyyliin uskollisena tehty hieman enemmän vaihtavilla osakkeilla. Cargotec/Konecranes haaran Cargotec-shorttia tuli suljettua näppärästi muutaman prosentin päivänsisäiseen laskuun, ja sitten perään tietysti longia sisään. Parin prosentin lisälaskun jälkeen ei juuri tullut taputeltua itseään olalle, ja ei muuta kuin tappioita kotiin.

Isompia työtapaturmia olen vältellyt tehokkaasti marraskuun alun jälkeen. Lähinnä vain toki siksi, että mihinkään tyyliin Incapia enemmän vaihtavaan en juuri ole koskenut. Pitihän se sitten toki viime perjantaina käydä taas sovittelemassa kurahousuja jalkaan Wärtsilän reilumman laskun jälkeen.

Hopeareunus lienee kuitenkin siinä, että taas muistaa aiempaa paremmin keskittyä vahvuuksiin ja vältellä tuttuja karikoita.

Sijoitukset

Parin tutumman sijoituskeissin rinnalle olen ottanut ”pitkään” salkkuun hieman kasvuosakkeita kyytiin. Kasvuosakkeita on painettu laitaan melko iloisesti, ja nykyään jo naapurikin tietää, että sektorirotaatio kasvuosakkeista arvoon on vuoden teema.

Hyvin mahdollista, että olen tämänkin suhteen väärässä tai vähintäänkin ajoissa. Silti päällimmäinen fiilis on se, että kun sektorirotaatio on kaikille täysin selvää, ei lopputulos ole välttämättä se mitä kaikki odottivat.  

 

Avaa ilmainen tili ja myy ja osta kryptovaluuttoja alhaisilla välityspalkkioilla.
Liity Sijoitustiedon jäseneksi