Artikkelit

Erikoinen kuukausi päätökseen

Teemu Åkerblom |
Jaa Twiittaa

Viimeaikaisten tapahtumien valossa tuntuu melko tyhjänpäiväiseltä täyttää päivänsä osakkeiden liikkeitä pohtien ja kauppaa käyden. Markkinan heilunta toki tarjoaa mahdollisuuksia, mutta mieluummin treidaisi täysin eri syistä johtuvaa liikettä.

Heikon alun jälkeen homma alkoi taas sujua kuun loppua kohden. Ihan luonnollista, että jokainen päivä markkinalla ei ole varsinaista riemuhuutoa. Huonompi jakso tuppaa käymään mielen päälle, ja henkisestä kuopasta nouseminen on hankalaa.

Olennaista heikompina päivinä on pysyä pois vaikeuksista, eikä lähteä sekoilemaan. Pienemmät positiot ja vähemmän kauppaa jos ei kulje. Muutama hyvä treidi alle, niin homma toimii taas normaaliin tapaan, ja voi keskittyä olennaiseen. Toki kovin normaaleja markkinapäiviä ei viime viikolla nähty.

Reippaammat laskupäivät ovat usein helpompia itselleni kuin nousupäivät. En oikein tiedä miksi, mutta jos osakkeita myydään tyyliin hinnasta viis, on helpompaa pohjaonkia epälikvidejä naurettavan alhaalta kuin ostaa tukevaan nousuun ja istua trendin kyydissä edes iltaan asti.

Laskupäivinä shorttaaminen ei juuri itsellä tunnu toimivan. Jotenkin sitä aina miettii reippaammassa laskuavauksessa, että kyllä ne sieltä taas kohta nousevat. Kukin pelaa tyylillään, mutta käytännössä omat kaupat ovat taas olleet longeja paria shorttia lukuun ottamatta. 

Aiemmasta poiketen viime viikolla tuli tehtyä hieman kauppaa parilla likvidimmälläkin osakkeella sekä indeksi-etf:llä. Reilummassa liikkeessä nämäkin tuntuvat toimivan, vaikka lähtökohtaisesti pysyttelen siinä minkä osaan edes jotenkin.

SBB ja Vestas

Kuvaavaa taasen oman ajatuksen kulun tai sen puutteen osalta, että kuukauden ainoat shortit tuli molemmat tehtyä tukevaan nousuun. Eri tilanne molempien osalta, ainoa yhdistävä tekijä on se, että molemmat bongasin Twitteristä.

Viceroy julkaisi viikko sitten shorttiraportin SBB:n osalta. Huomasin tämän vasta tyyliin 7 % laskun jälkeen, ja oma suositus itselleni oli strong avoid suuntaan kuin suuntaan. Länsinaapurin pörssissä liikkeet tuppaavat olemaan suhteellisen rivoja, joten varovaisuus on paikallaan.

Kauan ei toki mennyt, kun osake oli reilussa nousussa ja kohta huutokaupassa. Hetken katselin tilannetta, ja myin hieman osaketta. Ruotsalaisten osakkeiden osalta tyyliin kaikkea voi myydä lyhyeksi intrana, toisin kuin Helsingissä.

Shorttien osalta ostan yleensä positiot kiinni melkoisen hätäisesti. Positio oli toki pieni, mutta vastaavaa liikettä tuskin saan jatkossa kiinni shorttien osalta.

Tuttua ja turvallista  

Paria shorttia lukuun ottamatta tekeminen noudatti taas samaa normaalia kaavaa. Karvan alle 70 eri osaketta on pyörinyt salkussa helmikuun aikana, enimmäkseen pienemmästä päästä. Isompaan laskuun tuli pienemmistä lapuista treidailtua esimerkiksi LeadDeskillä, Goforella ja Nurmisella.

Nousevat osakkeet tuppaavat usein ottamaan pienen tasorallin, kun isompi näkyvissä oleva läjä tai jäävuori haetaan pois nousun tieltä. Tämä toki vaatii sen, että samalle tasolle tulee hieman reilumpaa ostoa. Keskimäärin hyvin toimiva setup, jota on tullut tehtyä melko paljon.

Kuluneen kuun aikana tätä setupia on tullut tehtyä Incapin ja Mustin osalta. Incapissa oli parikin myyjää, Mustissa vain Ålandsbanken myymässä orastavaan nousuun. Näiden osalta tulee yleensä tehtyä pientä liikettä, mutta mieluummin pienempi varmahko liike kuin riskisempi näkemys isommasta noususta.

[[{"fid":"11140","view_mode":"default","attributes":{"height":"506","width":"1074","class":"media-element file-default"},"fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media"}]]

 

 

Mainos: Coinmotion

Avaa ilmainen tili ja myy ja osta kryptovaluuttoja alhaisilla välityspalkkioilla.

Haastattelut

Karo grillasi Aki Pyysingiä: Satasen seteleitä viidelläkympillä?

Sijoitustieto
20.6.2024
east Lue lisää

Exel jakoi oikein

Aki Pyysing
16.6.2024
east Lue lisää

Autopaikkojen vuokrista

Miika Vuorensola
16.6.2024
east Lue lisää