Artikkelit

Vuosi vapaana taiteilijana

Teemu Åkerblom |
Jaa Twiittaa

Reilu vuosi sitten päätin jättää tutut ja turvalliset päivätyöt, ja hypätä osittain hieman tuntemattomammille vesille. Tosin kun on lähes koko aikuisiän viettänyt basson kanssa ympäriinsä touhuten, ei ”oikeissa töissä” varsinaisesti mitään tuttua ollut.

Isoja elämänmuutoksia on harvoin kovin helppoa tehdä. Varsinkaan jos ei ihan täysin ole varma siitä, miten asiat jatkossa kulkevat. Tosin jos kokee suuren valaistumisen ja löytää syvimmän kutsumuksensa, voi askel hyvinkin olla keskimääräistä kevyempi.

Treidaaminen

Treidaamiseen liittyen olen käynyt läpi omia fiiliksiä useammassa kolumnissa, ja blogista löytyy samaten asiaa tähän liittyen. Paljon on säädetty ja sohlattu, mutta onneksi jotain järkeäkin on tarttunut päähän. Vuoden kun on aktiivisemmin markkinalla toiminut, niin kunnioitus pidemmän aikaa ammatikseen treidanneita kohtaan on noussut entisestään.

Vuosi on lyhyt aika markkinalla, mutta paljon ehtii siinäkin ajassa nähdä ja tehdä. Kehittyminen on vaatinut paljon toistoja, sekä omien kauppojen läpikäyntiä. Onneksi myös kokeneemmilta kavereilta on saanut apua ja tukea.

Olen melko vakaumuksellisesti istunut ruudulla aamusta iltaan, vaikka välillä tämä onkin ollut täysin turhaa. Tosin ruutuaikaa on mahdotonta korvata millään, vaikka aina ei voikaan olla se tapahtumarikkain päivä markkinalla.

Viime aikoina olen taas pyrkinyt siihen, että aamulla muutama tunti koneella, sitten kone kiinni ja äijä ulos. Jenkkiavauksen voi sitten katsoa taas ruudulta, ellei parempaa tekemistä ole. Toimii muuten kesällä erityisen hyvin, kun lähtee ulos nauttimaan auringosta vaikka padelin tai golfin parissa.

Musiikki maistuu tauon jälkeen 

2018 oli viimeinen vuosi, jolloin en tehnyt soittamisen lisäksi muita töitä. Musiikki ei enää oikein innostanut, ja lipuminen pimeälle puolelle päivätöihin 2019 tuntui piristävältä muutokselta.

Törkeää tuuria, että osuin päivätöihin juuri ”oikeaan” aikaan, eli hieman ennen kuin korona vei työt kulttuurialalta. Ei tuntunut kovin hyvältä painaa itse ylitöitä kuukaudesta toiseen, kun samalla kavereilta vietiin kaikki työt.

Kunnioitus alaa kohtaan on toki edelleen osastoa ”joku hippi sitä kitaraa soittaa ensi vuonnakin”. Nyt kuitenkin pitkästä aikaa soittaminen taas maistuu, ja keikoille on kiva mennä. Musiikki motivoi, ja antaa enemmän kuin ottaa.

Kirjoittaminen kannattaa aina

Merkittävin uusi, ja samalla mielenkiintoinen asia kuluneen vuoden aikana on ollut Sijoitustietoon kirjoittaminen. Kouluaikojen jälkeen ei ole tullut kirjoitettua juuri mitään, ja silloinkin fokus taisi olla sisällön sijaan pisteiden troolaamisessa.

Jos miettii taitoja, joiden oppimisesta hyötyy taatusti, lienee kirjoittaminen varmasti yksi näistä. Ajatuksien kasaaminen, ja niiden tiivistäminen luettavaan muotoon ei olekaan aivan niin helppoa kuin ensisilmäyksellä ajattelisi.

En kirjoita romanttisia runoja pöytälaatikkoon, ja esikoisromaaniakaan tuskin on lähiaikoina tulossa. Silti kirjoittaminen on antanut paljon. Aina ei toki ole helppoa tarttua kynään, mutta ehkä tämäkin helpottuu toistojen kautta.

Mitä jatkossa?

Olen kyllä miettinyt, vietänkö loppuelämäni vain pörssin ja musiikin parissa? Rehellisesti sanottuna, ei mitään aavistusta. Ainakin toistaiseksi jatkan nykyiseen malliin.

Sopivan sekalainen sekoitus musiikkihommia, pörssiä sekä kirjoittamista on melko toimiva yhdistelmä. Kun käyttää aikaa eri asioiden parissa, on jo ihan perus arkikin astetta sisältörikkaampaa. Samaten ei ajaudu tilanteeseen, jossa koko elämä pyörii vain yhden ja saman asian ympärillä.

Mainos:

Jarkko Aho & Nina Nordlund: Taloudellinen vapaus osakkeilla -valmennus

Kolumnit

Kaikki väki nukkuu

Aki Pyysing
26.5.2024
east Lue lisää

Käytännön vinkkejä sijoitusasunnon ostamiseen

Miika Vuorensola
26.5.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Joko asuntojen hintojen pohjat on nähty?

Juha Europaeus
24.5.2024
east Lue lisää