Artikkelit

Lähellä muttei sinne päinkään

Teemu Åkerblom |
Jaa Twiittaa

Otsikon perusteella voinee jo arvata miten viimeiset pari viikkoa ovat markkinalla sujuneet. Koska kyseessä on kuitenkin laadukas koko perheen julkaisu, säästelen vivahteikkaan monipuolisen kirosanastoni muihin yhteyksiin.

Ideat ovat olleet vähissä, vaikka markkina tarjoileekin syöttöjä suoraan lapaan harva se päivä. Ehkä alitajunnassa painavat myös ne tammikuun muutamat hieman liian ilmiselvät treidit. Nyt kun pitäisi oikeasti tehdä duunia, ei ajatus oikein kulje toivotulla tavalla.

Pikkukioskeilla on tullut touhuttua normaaliin tapaan, mutta mitään varsinaista kerrottavaa näistä ei ole jäänyt käteen. Investorin osakesarjojen välistä spreadia on tullut tehtyä parina päivänä, kun ero leveni kaikkien aikojen huippuun. Kuten otsikkokin jo kertoo, lähellä muttei kuitenkaan.

Muutamaan tiedotteeseen (Bittium, Qpr, Biohit) on tullut tehtyä kauppaa. Idea ok, toteutus ei niinkään. Edes marginaalisesti voitollisista kaupoista tuskin kannattaa iltaan asti murjottaa, mutta senttiä lussuttamalla säästi taas kymmeniä veroissa.

Tuloskausi kummimmillaan

Tuloksia ei juurikaan ole tullut tehtyä pois lukien pari pientä treidiä tyyliin OmaSP ja Digia. Pitihän se toki olla pysäyttämässä Koneen laskua tulokseen, mutta entisestä oppineena erittäin pienellä positiolla, ja yllättävää kyllä, kurahousut jäivät narikkaan. Kone-treidi menee valitettavasti kylläkin kategoriaan ”yritetään nyt edes jotain”.

Ennen oli kaikki paremmin, miehet rautaa ja Infrontissa PLX:n feedi, josta näki kätevästi ainakin jonkinlaisen konsensuksen vs. toteutunut tulos melko lailla kaikille yhtään isommille Pohjoismaisille osakkeille. Eipä näy enää, eli vähemmän kauppaa jatkossa. Voi toki olla, että lompakko kiittää. Kunhan ihan periaatteesta mököttelen.

Liikettä on kyllä tulospäivinä riittänyt, varsinkin Jenkeissä. Omat jenkkikaupat viimeiseen puoleen vuoteen voi laskea kätevästi yksikätisen sormilla, joten tämän huvin olen jättänyt tyytyväisenä ahkerammille spekulanteille.

Vielä on salkkuyhtiöiden tulosjulkistuksia tuloillaan, eli jännittäviä lienevät lähiviikotkin. Ihmeempiä liikkeitä tuskin näiden osalta teen, ellei mitään maata mullistavia raportteja nähdä. Lähinnä raportit näyttävät sen, eteneekö juna Turkuun asti ajallaan vai onko syytä hypätä pois jo Karjaalla.  

Kynä pois kädestä kun ei kulje

Isompia mokia ei ole osunut kohdalle, eivätkä edes keskikokoiset turskat ole hyppineet syliin. Lähinnä tekeminen on vain ollut liian ponnetonta ja ylipäänsä heikkoa. Kiekko ei löydä uuniin ei sitten millään, ja kahden metrin syötöt menevät kolme metriä ohi.

Itselleni epätyypilliseen tapaan koitan löytää tästäkin tarpomisesta edes jotain positiivista. Vastaava tilanne viime syksynä, niin kauppamäärä olisi ollut moninkertainen, ja tappioihin voinut lisätä nollan perään. Nykyään osaa jo toimia hieman fiksummin, mikäli homma ei tunnu oikein kulkevan toivotulla tavalla.

Jos runosuoni ei pulppua, kannattanee laskea kynä hetkeksi kädestä ja tehdä jotain muuta. Mitään kovin dramaattista tuskin tapahtuu, vaikka ruudulla ei istuisikaan aamusta iltaan. Jos ei muuta, niin ainakin henkisesti on helpompaa katsella aurinkoista talvimaisemaa jonkin epälikvidin kioskin laitojen sijaan.

Sinänsä kuitenkin tekee hyvää, että hienosti sujuneen tammikuun jälkeen heti perään osuu pari hieman tahmeampaa viikkoa. Jos elo markkinalla tuntuu hetkenkin liian helpolta ja mukavalta, kannattaa paluu arkeen tehdä mieluiten mahdollisimman nopeasti.

Mainos: Coinmotion

Avaa ilmainen tili ja myy ja osta kryptovaluuttoja alhaisilla välityspalkkioilla.

Kolumnit

Nurminen Logistics vuotaa

Aki Pyysing
14.7.2024
east Lue lisää
Kaupallinen yhteistyö

Microsoft panostaa voimakkaasti tekoälyyn

Johannes Ankelo
10.7.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Admicom Q2/24 Seurantalista: Pelättyä parempi heikossa markkinassa

Almanakka
10.7.2024
east Lue lisää