28.4.2021 - 08:35 #69408

Warre-Karhu

+27
Liittynyt:
18.2.2016
Viestejä:
23

Tuo on varmasti syy toimimattomuuteen. Olen näköjään tankannut n. 20€ kerran ja tämä oli ottanut 70€ varauksen. Tämä sama tapahtuu siis myös esim ABC:n autopesussa, jossa kerran ihmettelin 70€ maksua, joka kuitenkin korjaantui muutamassa tunnissa oikeaksi. Itsellä kortti jokapäiväisessä käytössä niin ei ole sattunut tilannetta, jossa kortin saldo olisi ollut alle 70€.

Hyvä kuitenkin että asiaan tuli selvyys

0
0
28.4.2021 - 10:18 #69416

big bad bear

+501
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
274

Meuro kirjoitti:

Ei varmaan mitään ihmeempää....jatkakaa...

"European Investment Bank is issuing 2 year digital bonds on Ethereum through Goldman, Santander, and Societe."

https://twitter.com/MichaelTant3/status/1387066097715789830

Nämä ovat niitä viimeisiä silauksia sille, ettei kryptoja enää voida kieltää. Jos lohkoketjuja käyttävät merkittävät (semi-poliittiset) tahot kuten EIB, niille ei voida aiheuttaa epävakautta millään kieltosäännöillä. Viimeistään nyt on nollaan menemisen todennäköisyys poistettu ETH:lta ja BTC:lta, mikä tarkoittaa korkeampia hintoja. Harmittavasti ei ole mitään likvidiä käsillä - muuten ottaisin ETH laidasta koko rahalla.

0
0
28.4.2021 - 10:41 #69421

Soloque

+72
Liittynyt:
19.3.2018
Viestejä:
66
kekkiville kirjoitti:

https://crypto.blogi.net/blog/1/cryptocom-visa-kortti/

tässä vähän omia kokemuksia crypto.comin omasta maksukortista. suosittelen jos cryptovaluuttaan sijoittaminen kiinnostaa :)

Tästä kortista tuntuu olevan jonkin verran kiinnostuneita, etenkin mitä vaikkapa Facebookin kryptovaluutat ryhmässä välillä näkyy kun harvakseltaan siellä pyörähdän katsomassa mistä porukka puhuu. Voisinkin toki avata omat kokemukset tähän ihan rehellisesti.

Kyseistä projektia on tullut seurattua vuodesta 2017 enemmin tai vähemmin. Mitä tuona aikana olen oppinut on se, että suunnitelmat ja aikataulut todellakin elävät ja muuttuvat usein hieman lennosta. Tämä luo itselleni mielikuvan siitä, ettei osata suunnitella tarkemmin asioita etukäteen tai sitten vain yksinkertaisesti puhutaan liikaa. Esimerkkinä korttien julkaisut kun ensimmäiset MCO tokenia ostaneet joutuivat hieman odottelemaan korttia, kun sen piti tulla joskus aikoja sitten jo. Niin, ja eihän tuota MCO tokeniakaan enään ole, vaan se vaihtui tuohon uuteen CRO tokeniin. 

Itse tilasin Jade Green kortin kesällä 2020, eli käytännössä lukitsin siihen vaaditun summan CRO tokeneita heidän alustaan 6kk ajaksi, joka taisi olla 10,000 CRO tokenia siihen aikaan ja rahassa mitattuna olin maksanut niistä 1600$.

Miksi tilasin kortin? Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ihan vain kirjaimellisesti kännissä ja läpällä, sekä puhtaasta uteliaisuudesta nähdäkseni että miten se toimii. Uskalsin myös toivoa, että tuon 6kk pantin vapautumisen jälkeen markkinat vielä vetää ja saan omani takaisin kun tulen kuitenkin vapauttamaan tuon pantin ja myymään sen heti jos vaan voitolla pystyy.

Kortin tilauksesta itse kortin saamiseen ei mennytkään kuin vaatimattomat 3,5kk! Eli ennen kuin painetaan täyttä häkää kaikki muut maksulliset kortit pois käytöstä uuden metallisen läpsyttimen sijasta, kannattaa ihan nöyrästi odotella vielä hetki sen kortin saapumista. Huvittavaa sinänsä, että yli puolet meni tuosta pakollisesta 6kk panttauksesta ennen kuin olin edes nähnyt kyseistä korttia.

Sitten siihen tärkeimpään, eli varsinaiseen käyttökokemukseen. Kortin kanssahan ollaan naimisissa tuon Crypto.com puhelinsovelluksen kanssa, sillä sieltä sinä ylläpidät sitä korttia. Voit siis tallettaa rahaa kortille tuon sovelluksen kautta, ja käyttää kaikkia muita Crypto.comin palveluita mitä heillä nyt ikinä onkaan. Itse aplikaatio on mielestäni ihan jees. Designiin on panostettu ja suuremmin osin se toimii varsin mainiosti. Yksi iso miinus omalla kohdallani oli se, että kortin tunnuslukua ei voi vaihtaa sovelluksesta vaan pitäisi mennä johonkin toimipisteeseen jota ei ainekaan täällä päin maailmaa ole ollut kuukausiin auki koronan takia. Sitten kun jos menet tarkistamaan sovelluksesta sen tunnusluvun vaikkapa kassalla unohdettuasi sen, löytyy se todella monen painalluksen jälkeen kortin tiedoista joka on varmaankin kyseisen sovelluksen lagisin ominaisuus herättäen mielikuvia että tältäkö se tuntuisi saada jokin 10v vanha Motorolla yhdistettyä tämän päivän internettiin.

Okei oikeasti kaikille tärkein ominaisuus lienee se suuresti mainostettu cashback, ja erilaiset perkit liittyen korttisi tasoon. Itselläni oli esimerkiksi "ilmainen" Netflix, Spotify ja airport lounge. Itse en esimerkiksi Netflixiä käytä, mutta kun tarkistin niin siinäkin on toki jokin raja minkälaisen tilauksen saat. Katsoin vielä tarkemmin että minkälaisen tilauksen Netflixistä sillä saisin, ja kaikista halvinhan se luonnollisesti oli eikä edes Full HD. Tässä kohtiin meinasin jo hymyillä ääneen, ja mietin että ehkä se 10v vanha Motorolla olisi sittenkin ihan hyvä, kun ei sekään tue Full HD kuvaa. Ja toki sinun pitää ensin itse maksaa oikealla rahalla se Netflix, jonka jälkeen saat vastineeksi sillä hetkellä saman arvosta noita CRO tokeneita. Noiden tokenien hintahan heittelee rajusti joten voi olla että otat takkiin nopeasti mutta ei hätää, sillä sovellus muistuttaa kyllä panttaamaan nekin! Airport loungea en luonnollisesti ole päässyt kokeilemaan, kun taitavat lounget olla kiinni mitä tässä nyt pari kertaa lennellyt koronan aikana. Toki eihän tuollakaan kaikkiin loungeihin pääse, mutta varmaan niihin halvimpiin pääsee jotain menestyjää larppaamaan.

Cashbackkia sillä kortilla sai joo sen 3% kaikesta CRO tokeneina takaisin heti ostosten jälkeen automaattisesti, se toimi kuten luvattiin. Sovelluksesta pystyi myös kätevästi ostamaan kryptoja, mutta hinnat olivat sattumoisin aina hieman kalliimpia kuin muissa pörsseissä. Suosituimmat kryptot ovat siis saatavilla tuon sovelluksen kautta ja itsekin kokeilin vähän sieltä ostella vaikka hinnat olikin hieman henkistä pahoinvointia aiheuttavia. Kaupat kuitenkin sujui näppärästi, ja sovellus taas muistutti kuinka nämäkin voi pantata heidän järjestelmään ja tienata korkoa! Uskalsin sitten ajatella hieman laatikon ulkopuolelta ja kokeilla laittaa Bancoriin nuo kolikot tuottamaan korkoa. Harmikseni huomasin, että crypto.com perii yllättävän korkeita kuluja kun nostat sinun crypto.com lompakosta kryptoja ulos muihin osoitteisiin, vaikkapa omien avainten alle. Yllättävää. Bancor myös tarjosi imparement loss suojan depositeille, jota crypto.com ei tarjoa. Eli jos jotain kauheata tapahtuu vaikkapa hakkeroinnin merkeissä ja varasi katoavat, et tule saamaan mitään takaisin kun olet sen hyväksynyt jo käyttöehdoissa.

Kaiken kaikkiaan kortilla saa siis joitain pieniä summia takaisin kuten mainostettu, mutta kun otetaan huomioon se kaiken maailman räpeltäminen ja siihen menevät työtunnit puhumattakaan verotuksesta joka tulee myös viemään paljon aikaa koska pitäähän tuosta kaikesta lystistä verot maksaa etenkin kun sinun KYC tiedot ovat sisällä ja kaikesta jää jälki. 

Eli jos otetaan huomioon käytetty aika tuohon räpeltämiseen suhteessa rahalliseen säästöön, ei se ainekaan omalla kohdalla ole kannattavaa missään nimessä. Samaisesta syystä päädyin myös myymään koko 10,000 CRO tokenin panttauksen vapautumisen jälkeen, kun huomasin kurssin olevan 2x mitä siitä itse maksoin. Lopulta pääsin siis kokeilemaan korttia ja pääsin siitä onneksi eroon 1600$ voitolla. Toki kortti vielä toimii jos sitä haluaa käyttää, mutta cashback ja muut edut eivät enään ole voimassa. Poikkeuksena toki airport lounge joka jää edelleen voimaan vaikkei panttia ole sisällä. Tähänkin on mahdollista odottaa muutosta kyseisen yhtiön tuntien. Tällä hetkellähän tuo Jade Green kortti vaatii 4,000$ edestä panttausta, ja vielä pari viikkoa sitten se oli 3,500$. Tilanteet tosiaankin elävät crypto.com:in kassan mukaan.

Jos jotain positiivista pitäisi keksiä, niin onhan tuo kortti sinänsä kai ihan esteettinen ja voi toimia hyvänä keskustelun avaajana vaikkapa jossain terassilla väritetyn metallisen kortin taittaessa kauniisti valoa. Siinä samalla voi hehkuttaa kuinka on juuri ostanut olutta kryptoilla, vaikkei näin teknisesti kuitenkaan asia todellakaan ole mutta ainekin voit sanoa että sain cashbackkia x%, kunhan vielä muistan myöhemmin verottajalle ilmoittaa asiasta.

Vaikka tykkään kryptoista, lohkoketjuista ja teknologiasta sekä innovaatioista yleisesti ottaen kovinkin paljon, niin tällä hetkellä käytän elämiseen ihan mielelläni perinteistä pankkikorttia ja maksan ostokseni säännöllisillä fiat -tuloillani ilman sen suurempia erillisiä siirtelyjä crypto.com sovelluksella. Minullakin olisi tuo reference linkki jakaa jolla saataisiin molemmat joku pieni summa rahaa kun panttaa CRO tokeneita ja tilaa kortin, mutta en kyllä ole sitä kenellekään jakamassa koska en itse voi tätä kenelläkään rehellisesti suositella. Mikäli tuo terassi-skenaario jotain kiinnostaa niin siinä se voi olla ihan hyvä varmaan, mutta itse mielummin piilottelen moista korttia kun esittelisin.

Oli ilmeisesti vähän tylsää kun tästä päädyin kirjoittelemaan, mutta näin tarpeelliseksi kun toistaiseksi olen törmännyt vain yltiöpositiiviseen hehkutukseen kyseisestä kortista. Itse tosiaankin päätin kokeilla vain kännissä ja läpällä kuten mainitsinkin vaikka oli jo hieman shady olo tuosta lafkasta, mutta pääsin onnellisesti ulos 2x voitolla.

0
0
28.4.2021 - 10:48 #69422

Indrid Cold

+457
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
620

jatkakaa vaan, anonyymin "paljastuksia"

"The European Union’s investment arm hired Goldman Sachs Group Inc., Banco Santander SA and Societe Generale AG to explore a so-called digital bond in euros, which would be registered and settled using blockchain, according to information from a person familiar with the matter, who asked not to be identified because they’re not authorized to speak about it."

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-13/eu-s-investment-bank…

0
0
28.4.2021 - 12:31 #69429

kekkiville

-1
Liittynyt:
27.4.2021
Viestejä:
3

Kiitos tuosta näkökulmasta oli mielenkiintoista lukea vastauksesi kyseiseen aiheeseen, mutta omasta näkökulmasta asia ei ole ihan noin negatiivinen aloitetaan ensimmäiseksi loungesta loungekey.com näet kaikki lounget mihin voit mennä etusivulla lukee näin: Crypto.com Visa Card users can enjoy unlimited complimentary access to more than 1,000 premium lounges in over 400 airports worldwide

 

Kortin tilaamisesta olen lukenut että on kestänyt useamman kuukauden, mutta tilasin kaverini kanssa samaan aikaan kortit ja toimitusaika oli noin kolme viikkoa. 

 

Spotify ja Netflix cashbackkia pidän itse pelkkänä sijoituksena koska sijoitan muutenkin kryptovaluuttaan joten mieluummin otan palveluista jota muutenkin käytän hyödyn cashbackina kuin se että tilaan spotifyn ja netflixin ilman että saan mitään ylimääräistä tilauksesta. Ja kuten varmaan kaikilla sijoittajilla on ajatuksena että jossain kohtaa sijoituksen arvo nousee niin saa tehtyä voittoa. Itselläni on ainakin asiasta tällainen näkemys.

 

Itse en ole korttia ladannut kryptovaluutalla vaan normaalilla pankkisiirrolla joten siinä ei ole verottajan kanssa mitään ongelmia. Tuo on ihan totta että jos kryptoja lataa kortille pitäisi siitä ilmoittaa. Mutta jos siirtää esimerkiksi cashbackit kortille ei tietääkseni siitä tarvitse mitään erikseen ilmoittaa koska ovat bonuksia niin kuin esimerkiksi s-etukortin kertyneillä bonuksilla ei kukaan niitäkään verottajalle ilmoittaa erikseen. Teksti verohallinnon sivulta:

Luonnollisen henkilön verotuksessa ostohyvityksenä, etuseteleinä, bonuksena tai jonkun muun suorituksen nimisenä saatu asiakashyvitys on lähtökohtaisesti henkilön verovapaata tuloa.

 

Jos siirtää muita kuin cashbackkina saatuja cryptoja on helpompi siirtää esim kerran kuussa isompi määrä niin työmäärä on huomattavasti pienempi verottajalle ilmoittaessa. Itse aion jos jossain kohtaa kryptoja kortille siirrän tehdä siirron kerran kuukaudessa ja ilmoittaa niistä sitten verottajalle. Aika yksinkertaista se kuitenkin on merkkaamalla siirrot esimerkiksi exceliin.

 

Tuo tokenin steikkaus on ollut ennen aikamoista vaihtelua valuutan arvon heittelyn vuoksi, mutta nykyinen systeemi on paljon parempi joka nosti myös CROn arvon koska enää ei ole perusteena määrä vaan kiinteä summa millä saat sen hetkisen CROn arvon mukaisesti valuuttaa.

 

Näen asian niin että myös sinun oma sijoituksesi oli kannattava 2xvoitolla ulos mutta se mitä tulevaisuudessa mahdollisesti voi vielä tapahtua jää sinulta näkemättä. ehkä hyvä ehkä huono asia :D

 

 

0
0
28.4.2021 - 19:52 #69453

kravaattikukko

+46
Liittynyt:
21.2.2018
Viestejä:
56
randominternetkäyttäjä kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Mitäs mieltä on Taleb:

 

https://www.tivi.fi/uutiset/onko-bitcoin-pyramidihuijaus-nyt-puhuu-pande...

 

Pitikö tuossa olla jotain sisältöäkin vai?

Näillä analyysien antajilla on tyypillisesti aina samat argumentit, joilla pääsee otsikoihin. Näitä otsikoita tulee jatkuvasti nousumarkkinassa ja hinnan nousun myötä kiihtyy otsikointi.

- Bitcoin on liian volatiili, joten se menettää arvonsa eikä sovi sijoitustuotteeksi tai valuutaksi

- Sähkönkulutus

- Huumeiden myyjät pesevät rahaa

- Bitcoin louhitaan hiilivoimalla eikä ole kestävää

- Ponzi huijaus

 

Omat väliennustukset:

- Piakkoin lähdetään kovaan nousuun (joka voi tuntua hurjalta ennen syksyn rallia) ja kesäkuun loppuun mennessä hinta on 100 000$. Perustuu historiadataan, jossa sama kuoppa/konsolointi on ollut nyt kolme kertaa peräkkäin (4 vuoden sykleissä) ja ensimmäisen ETF:n läpäisee SEC:n hyväksynnän, josta tulee päätös viimeistään 17.6 jenkeissä.

 

0
0
28.4.2021 - 20:14 #69455

Soloque

+72
Liittynyt:
19.3.2018
Viestejä:
66
Indrid Cold kirjoitti:

tässä sitten vastaavasti kryptohuumoria kukkeimmillaan, ja lampaat huutaa hurraata

Solar + Battery + Bitcoin Mining. How Bitcoin mining could yield more… | by Brett Winton | Apr, 2021 | Medium

 

Mäkin luin jotain tuohon liittyvää tänään. Ilmeisesti Teslalla on tulossa jokin omavarainen latauspiste saataville koteihin (?) joka hyödyntää aurinkopaneeleita? Tämä sitten tuottaisi niin tehokkaasti sähköä, että sillä voisi mainata Bitcoineja?

Ja ilmeisesti noita tulisi myös julkisesti saataville, ja tarjottaisiin myös muillekin sähköautoille kuin Teslalle, Teslan oman kännykkäsovelluksen kautta?

Tietysti pelkkiä huhuja ja kysymysmerkkejä siksi, koska en tiedä tuosta mitään mutta kuulosti vain mielenkiintoiselle ja ei nyt varmaan täysin mahdottomallekaan.

Kuvioon liittyisi siis Tesla, Square (maksujärjestelmä) ja se ARK invest.

https://www.ledgerinsights.com/ark-invest-square-bitcoin-renewable-ener…

Törmäsin aiheeseen tämän videon kautta, kannattaa katsella varauksella:

https://youtu.be/c6_0ssTfyL0

Eikös se tähän asti ole mennyt vähän niin, että aluksi Elonille nauretaan ja sitten vähän myöhemmin ollaan hiljaa? Tästähän Elon ei kai ole itse mitään sanonut, mutta onhan niitä Bitcoineja otettu haltuun ja myytykkin vähäsen jo.

Musk on sen verran absoluuttisen hullu mies hyvällä tavalla, etten yllättyisi jos jotain tällaista tapahtuisi vielä. Ei siinä, hienoahan se olisi mielestäni jos tuon saisi toimimaan kannattavasti noin, mutta en kyllä ymmärrä energiantuotannosta juurikaan. Eikö tuo olisi kuitenkin sitä #vihreätäsiirymistä?

0
0
29.4.2021 - 11:55 #69484

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

"When Wall Street banks start covering alt coins like $ETH, you know we are going to be in alt season soon."
https://twitter.com/eug_ng/status/1387380221364490241?s=21

Miksi ETH voi olla jopa $150k parin vuoden päästä:
https://drive.google.com/file/d/1Z1cc7ZnVC_qk8X_veELrsiftOVXcN06P/view

 

Origin Trail WEF:n tapahtumassa
https://twitter.com/wef/status/1387632741244493826?s=21

0
0
29.4.2021 - 23:33 #69518

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Voi tulla aika vauhdikas loppukesä/syksy. 

Saksassa aukeaa instikoille markkinat heinäkuun ensimmäinen: 

https://decrypt.co/69323/damn-huge-germany-opens-up-to-institutional-cr…

https://www.coindesk.com/proposed-legislation-in-germany-could-allow-42…

 

Ethereum physically backed ETP tulee Saksan ja Sveitsin markkinoille. Bitcoinin vastaava tuli jo:

https://www.coindesk.com/bitcoin-etf-hopeful-wisdomtree-lists-ethereum-…

 

Alkaa olla sitä painetta jenkeilläkin tuoda niitä ETF:iä ulos pikkuhiljaa. Ja tuohon kun sopivasti saa vielä Ethereumin London päivityksen heinäkuulle, ja $3000 jos/kun ylitetään tässä parin viikon sisään, niin elokuussa $5000 ylitys ei yllättäisi yhtään.

0
0
29.4.2021 - 23:38 #69519

Soloque

+72
Liittynyt:
19.3.2018
Viestejä:
66

Bullish signaaleja vaan satelee. Itse uskon toistaiseksi ETH 10000$ ja BTC 100k$ paukkuvan loppukesästä.

Ja perus disclaimer tähän, tiedätte kyllä.

0
0
30.4.2021 - 10:44 #69527

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Markkinaraadissa oli puhetta kryptoista ja yllättäen taas kaikki kryptot niputettiin, ja puhuttiin vaan Bitcoinin ominaisuuksista. Samaa vanhaa "ei ole valuutta, ei ole mitään taustalla" -jargonia. Jos kerta menee julkiseen keskusteluun kertomaan mielipiteitä kryptoista yleensä, niin luulisi ottavan selvää vaikka siitä toisiksi suurimmastakin kryptosta. Mutta Bitcoin on yksinkertainen ymmärtää ja se on helppo perustella turhaksi, niin mennään sillä ja puhutaan kaikista kryptoista. Tuossa vielä linkki: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suurin-ymparistohaitta-mita-on-2000-luvulla-keksitty-kryptovaluuttojen-sahkosyoppoys-hairitsee-sijoittaja-karo-hamalaista/880393fa-f2c7-49a2-94a5-f49c18c00613

Toivottavasti on ok linkkailla "kilpailijan" sivuille.

0
0
30.4.2021 - 11:09 #69529

Moniosaaja

-16
Liittynyt:
23.11.2020
Viestejä:
20
kravaattikukko kirjoitti:

 

randominternetkäyttäjä kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Mitäs mieltä on Taleb:

 

https://www.tivi.fi/uutiset/onko-bitcoin-pyramidihuijaus-nyt-puhuu-pande...

 

Pitikö tuossa olla jotain sisältöäkin vai?

 

Näillä analyysien antajilla on tyypillisesti aina samat argumentit, joilla pääsee otsikoihin. Näitä otsikoita tulee jatkuvasti nousumarkkinassa ja hinnan nousun myötä kiihtyy otsikointi.

- Bitcoin on liian volatiili, joten se menettää arvonsa eikä sovi sijoitustuotteeksi tai valuutaksi

- Sähkönkulutus

- Huumeiden myyjät pesevät rahaa

- Bitcoin louhitaan hiilivoimalla eikä ole kestävää

- Ponzi huijaus

 

Omat väliennustukset:

- Piakkoin lähdetään kovaan nousuun (joka voi tuntua hurjalta ennen syksyn rallia) ja kesäkuun loppuun mennessä hinta on 100 000$. Perustuu historiadataan, jossa sama kuoppa/konsolointi on ollut nyt kolme kertaa peräkkäin (4 vuoden sykleissä) ja ensimmäisen ETF:n läpäisee SEC:n hyväksynnän, josta tulee päätös viimeistään 17.6 jenkeissä.

 

Eikös Dogecoin ole järkevämpi pelikolikko monella eri mittarilla?

Bitcoin käyttää tällä hetkellä enemmän sähköä kuin Norja.  Kuinka paljon hinta voi edes käytännössä nousta ennen kuin energiantuotanto tulee vastaan?

 

https://www.visualcapitalist.com/visualizing-the-power-consumption-of-b…

 

0
0
30.4.2021 - 11:48 #69530

Indrid Cold

+457
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
620

Tanskan First North listalta löytyy Wave goodbye to transaction fees forever with the SPENN banking app

perustuu lohkoketjuteknologiaan eli tässä on esimerkki mitä olen hakenut sovelluksista joissa raha eli tuotto tulee reaalimaailmasta eikä uusien sijoittajien lompakosta. 

Kryptosijoittajienkin pitäisi katsoa tuohon suuntaan eikä odottaa esim krypto-eft:ien tuloa,voi käydä aika pitkäksi, Usassa tuskin tulee lupia kovin helpolla, SECillä on rima aika korkealla hyväksyä anonymiteettiä finanssitransaktioissa

https://www.wired.com/story/bitcoin-fog-dark-web-cryptocurrency-arrest/

tuo keissi on luultavasti vain jäävuoren huippu ja uusia paljastunee lähitulevaisuudessa

Norjassa DNB-pankki kieltäytyi hyväksymästä kryptovoittoja asuntolainan käsirahaksi, Henkilöllä oli kauppoja 3500 ja verot maksettu  ja noin 1 milj. kruunua voittoa verojen jälkeen. Pankki perusteli päätöstä rahanpesulainsäädännöllä koska kauppojen vastapuoli  oli tuntematon. Teoriassa kyseessä olisi voinut olla vaikka huumerahojen pesu jollakin epälikvidillä coinilla vaikka sellaista epäilyä ei olekkaan.

0
0
30.4.2021 - 17:28 #69537

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914
Indrid Cold kirjoitti:

Tanskan First North listalta löytyy Wave goodbye to transaction fees forever with the SPENN banking app

perustuu lohkoketjuteknologiaan eli tässä on esimerkki mitä olen hakenut sovelluksista joissa raha eli tuotto tulee reaalimaailmasta eikä uusien sijoittajien lompakosta. 

Kryptosijoittajienkin pitäisi katsoa tuohon suuntaan eikä odottaa esim krypto-eft:ien tuloa,voi käydä aika pitkäksi, Usassa tuskin tulee lupia kovin helpolla, SECillä on rima aika korkealla hyväksyä anonymiteettiä finanssitransaktioissa

Koko lohkoketjualustahan perustuu siihen, että käytöstä maksetaan ja sieltä se tuotto, sekä kurssinousu tulee. Se tulee reaalimaailmasta. Siihenhän tässä on viimeiset 5-6 vuotta sijoitettu. Ei tuo mitenkään uusi ja erikoinen tapaus ole.

Ja mitä tulee tuohon anonymiteettiin, niin lohkoketjuthan on pseudonymejä, eli siellä kyllä siirrot ovat kaikkien nähtävillä, mutta siirtäjiä ei tunneta, ennen kuin ne menee esim pörsseihin, joissa on KYC/AML lait voimassa. Ja katsoin tänään Willem Middlekoopin haastattelua keskuspankkien kryptoista (CBDC), joita he kehittelevät ja siellä se isoin ongelma nimenomaan on se, että siirrot ei ole anonyymejä. Eli viralliset tahot haluaa oikeasti anonyymien siirtojen mahdollisuuden.

Indrid Cold kirjoitti:

https://www.wired.com/story/bitcoin-fog-dark-web-cryptocurrency-arrest/

tuo keissi on luultavasti vain jäävuoren huippu ja uusia paljastunee lähitulevaisuudessa

Noita miksereitä on ja tulee varmasti myös jatkossakin olemaan. Ei mikään keino pysty poistamaan mistään järjestelmä täysin rikollisuutta. Se voidaan tehdä vain vaikeammaksi. Sama se on fiat-järjestelmässäkin. Sen takia on olemassa KYC/AML. Ja samat keinot on käytössä kryptopuolella jokaisessa länsimaisessa pörssissä. Ja koska nuo siirrot ovat nimenomaan kaikkien nähtävissä, niin tiettyjä osoitteita voi flägätä ja niiden siirtoja seurata. Sitten kun nämä kolikot menee pörssiin, joissa on nuo KYC/AML käytössä, niin silloin siellä on tieto kenellä ne kolikot silloin on.

Ja sen takia noita miksereitä on tehty, että voitaisiin katkaista tuo seuranta ja saataisiin käytännössä puhtaita kolikoita. Mutta viranomaiset sitten jahtaavat näitä miksereiden ylläpitäjiä perinteisin tutkinnallisin keinoin. 

Indrid Cold kirjoitti:

Norjassa DNB-pankki kieltäytyi hyväksymästä kryptovoittoja asuntolainan käsirahaksi, Henkilöllä oli kauppoja 3500 ja verot maksettu  ja noin 1 milj. kruunua voittoa verojen jälkeen. Pankki perusteli päätöstä rahanpesulainsäädännöllä koska kauppojen vastapuoli  oli tuntematon. Teoriassa kyseessä olisi voinut olla vaikka huumerahojen pesu jollakin epälikvidillä coinilla vaikka sellaista epäilyä ei olekkaan.

Aina löytyy pankkeja joille raha kelpaa. Eikä tuossa pitäisi olla mitään ongelmaa, jos pystyt perustelemaan mistä ne kryptot on alunperin tulleet. Tuohon tapaukseen varmasti liittyy paljon asioita, joita ei ole tuotu uutisessa esiin eri syistä johtuen.

0
0
1.5.2021 - 16:58 #69554

Credit_Default

+82
Liittynyt:
10.4.2020
Viestejä:
60
Casteliero kirjoitti:

Koko lohkoketjualustahan perustuu siihen, että käytöstä maksetaan ja sieltä se tuotto, sekä kurssinousu tulee. Se tulee reaalimaailmasta. Siihenhän tässä on viimeiset 5-6 vuotta sijoitettu. Ei tuo mitenkään uusi ja erikoinen tapaus ole.

Ja mitä tulee tuohon anonymiteettiin, niin lohkoketjuthan on pseudonymejä, eli siellä kyllä siirrot ovat kaikkien nähtävillä, mutta siirtäjiä ei tunneta, ennen kuin ne menee esim pörsseihin, joissa on KYC/AML lait voimassa. Ja katsoin tänään Willem Middlekoopin haastattelua keskuspankkien kryptoista (CBDC), joita he kehittelevät ja siellä se isoin ongelma nimenomaan on se, että siirrot ei ole anonyymejä. Eli viralliset tahot haluaa oikeasti anonyymien siirtojen mahdollisuuden.

Voitko selventää tätä hieman? Muistaakseni kysyin sinulta tätä asiaa muutamia viikkoja sitte, ja silloin sanoit ettei toistaiseksi näin ole.

Kysyn siis uudestaan:

Jos esimerkiksi ETH lohkoketjua käytetään jonkin yrityksen taholta, joutuuko yritys maksamaan ETH:n omistajille jonkinlaista palvelu/käyttömaksua?

0
0
1.5.2021 - 18:37 #69555

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914
Credit_Default kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Koko lohkoketjualustahan perustuu siihen, että käytöstä maksetaan ja sieltä se tuotto, sekä kurssinousu tulee. Se tulee reaalimaailmasta. Siihenhän tässä on viimeiset 5-6 vuotta sijoitettu. Ei tuo mitenkään uusi ja erikoinen tapaus ole.

Ja mitä tulee tuohon anonymiteettiin, niin lohkoketjuthan on pseudonymejä, eli siellä kyllä siirrot ovat kaikkien nähtävillä, mutta siirtäjiä ei tunneta, ennen kuin ne menee esim pörsseihin, joissa on KYC/AML lait voimassa. Ja katsoin tänään Willem Middlekoopin haastattelua keskuspankkien kryptoista (CBDC), joita he kehittelevät ja siellä se isoin ongelma nimenomaan on se, että siirrot ei ole anonyymejä. Eli viralliset tahot haluaa oikeasti anonyymien siirtojen mahdollisuuden.

 

Voitko selventää tätä hieman? Muistaakseni kysyin sinulta tätä asiaa muutamia viikkoja sitte, ja silloin sanoit ettei toistaiseksi näin ole.

Kysyn siis uudestaan:

Jos esimerkiksi ETH lohkoketjua käytetään jonkin yrityksen taholta, joutuuko yritys maksamaan ETH:n omistajille jonkinlaista palvelu/käyttömaksua?

Jos yritys rakentaa palvelun, joka käyttää Ethereum lohkoketjua, niin joka kerta kun palvelu käyttää Ethereum-ketjua, joutuvat he maksamaan siitä pienen käyttömaksun ETH-kryptoilla.

Nyt kun on vielä käytössä Proof-of-Work konensusprotokolla, jossa mainarit suorittavat siirrot, niin tämä käyttömaksu menee mainareille, eli ei käytännössä Ethereiden omistajille. Mutta tämä yritys joutuu ostamaan nuo Etherit markkinoilta, joilla he tuon käytön kustantavat.

Kun siirrytään Proof-of-Stake konsensusprotokollaan, niin silloin jokainen Ethereiden omistaja voi pantata omat Etherit, ja saa silloin sen mukaan tuottoa Ethereinä. Proof-of-Stake poistaa mainarit ylläpitäjän roolista ja nämä panttaajat ylläpitävät ketjua ja suorittavat siirtoja. Eli silloin se yritys käytännössä maksaa Ethereiden omistajille käyttömaksuina.

Tuo Proof-of-Stake ketju on jo olemassa ja sinne voi lukita tällä hetkellä Ethereitä, mutta yleisessä käytössä se ei vielä ole, vaan kehityksen alla. Tällä hetkellä se taisi tuottaa n. 7-8% vuosituottoa Ethereinä. Ja se tuotto riippuu siitä, miten paljon Ethereitä on ylipäätään lukittu steikkaukseen, eli pantattu.

 

Eli esimerkiksi, kun Visa nyt rakentaa palvelua, jossa he hyväksyvät USDC stable coinit ja niiden siirto tapahtuu Ethereum-ketjussa, niin jos päivässä tulee 100 000 maksutapahtumaa ja yhden siirron maksu on vaikka 1€, niin Visa joutuu ostamaan markkinoilta 100 000€ edestä Ethereitä päivittäin kattaakseen nuo siirrot. Ne siirtopalkkiot menee mainareille, jotka saa siirroista palkkioina Ethereitä, jotka he joko laittaa markkinoille tai pitää itsellään. 

0
0
1.5.2021 - 19:11 #69557

JePi

+71
Liittynyt:
15.12.2020
Viestejä:
45
Moniosaaja kirjoitti:

Bitcoin käyttää tällä hetkellä enemmän sähköä kuin Norja.  Kuinka paljon hinta voi edes käytännössä nousta ennen kuin energiantuotanto tulee vastaan?

Yritetäänpä tuoda vähän uutta näkökulmaa tähän energiakeskusteluun. Tätä sähkönkulutus argumenttia esim. Karo Hämäläinen viljeli tuossa Castelieron linkkaamassa markkinaraadissa sanomalla, että "Bitcoin on suurin ympäristöhaitta, mitä 2000 luvulla on keksitty". Tämä on monen Bitcoiniin perehtymättömän lempi argumentti koska riittää, että on lukenut Iltasanomista uutisen missä kerrotaan, että Bitcoin kuluttaa yhtä paljon sähköä kuin pieni valtio. Mitään muuta perehtymistä aiheeseen ei vaadita koska jo tuo fakta kuulostaa niin pahalta, että Bitcoin kannattaa vain tuomita suoralta kädeltä. Itsellänikin on ympäristöarvot lähellä sydäntä josta osoituksena muun muassa se, että aikoinaan Nesteen osakkeetkin meni myyntiin koska en halunnut olla osallisena sademetsien kaatamisessa. Samaa ongelmaa mulla ei kuitenkaan ole Bitcoinin kanssa muutamasta syystä.

- Absoluuttinen sähkönkulutus argumentti on täysin turha. Sen sijaan pitäisi keskustella siitä, kuinka suuri osuus kulutetusta sähköstä ei ole uusiutuvaa. Tutkimustulokset tästä asiasta vaihtelevat, mutta pessimististenkin arvioiden mukaan noin 40% Bitcoineista on louhittu uusiutuvilla,  lähinnä vesivoimalla. Tässä on hyvä muistaa, että Bitcoin on vasta reilu 10vuotta vanha keksintö. Louhinta on nuori liiketoiminta-alue ja ensimmäisenä mukana on luonnollisesti helppoheikkejä, jotka saavat joltain korruptoituneelta paikallishallinnolta halpaa kivihiili-sähköä. Kun markkina kypsyy niin uusiutuvien osuuden pitäisi nousta todella nopeasti jo pelkästään siitä syystä että se on paljon edullisempaa. Uskon siis, että markkinoiden näkymätön käsi ohjaa ainakin markkinaehtoiset louhijat käyttämään jo lähitulevaisuudessa  pelkästään uusiutuvaa tai hukka energiaa.

- Uusiutuvasta energiasta halpaa tekee se, että sitä syntyy usein liikaa. Sähköä ei voi varastoida mihinkään jolloin esim. Bitcoin louhinta siperialaisella vesivoimalla ei ole pois ihmiskunnalta tai luonnolta. Toinen esimerkki on maakaasun liekityksen valjastaminen louhinnan energianlähteeksi. Tietenkin nämä projektit ovat vielä puuhastelua, mutta kuvaavat sitä miten markkinat pyrkivät jatkuvasti löytämään halvimpia energialähteitä.

- Louhinta on oleellisin osa Bitcoin lohkoketjun turvallisuutta. Siihen käytetty energia ja resurssit eivät mene hukkaan koska juuri ne pitävät lohkoketjun vapaana väärinkäytöksiltä ja turvaavat lohkoketjun toiminnan. Toinen vaihtoehto toki on Proof of stake ja ihmisillä on ihan perusteltuja näkemyksiä siitä kumpi tapa on parempi. Toisessa turvallisuuden kustantaa louhijat ja toisessä käyttäjät korkeampien palkkioiden muodossa. Mainittakoon, että jossain kohtaa myös Bitcoin alkaa siirtyä nykytietämyksen perusteella entistä enemmän palkkiopohjaiseen malliin.

Toki voi aina sanoa, että kaikki resurssit mitä louhimiseen käytetään on tuhlausta koska Bitcoinilla ei ole mitään reaalimaailman arvoa. Tällöin unohdetaan, että Bitcoin on ensimmäinen teknologia jonka avulla voi siirtää internetin välityksellä arvoa.  Tätä kannattaa miettiä ihan ajatuksen kanssa. Vaikka nykyiset nettipankit ovat näennäisesti internetissä, niin todellisuudessa varsinaiset transaktiot pyörivät jossain keskuspankkien RTGS -järjestelmissä, niiden päällä on aivan järjettömän suuri ja monimutkainen infra. Luulisi, että tällaisella teknologialla olisi reaalimaailman arvoa.

Lopetetaan viesti siihen, miten hienosti Norjalainen Aker kuvaa perustamansa Seetee yhtiön alle rakentuvaa Bitcoin louhintaliiketoimintaa. Tämä myös haastaa aikaisemmin kirjoittamaani lausetta, että hukkasähköä ei voi varastoida mihinkään.  " Seetee will establish mining operations that transfer stranded or intermittent electricity without stable demand locally—wind, solar, hydro power— to economic assets that can be used anywhere. Bitcoin is, in our eyes, a load-balancing economic battery, "

 

0
0
1.5.2021 - 19:11 #69558

Indrid Cold

+457
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
620

"Ja katsoin tänään Willem Middlekoopin haastattelua keskuspankkien kryptoista (CBDC), joita he kehittelevät ja siellä se isoin ongelma nimenomaan on se, että siirrot ei ole anonyymejä. Eli viralliset tahot haluaa oikeasti anonyymien siirtojen mahdollisuuden."

alkaa muistuttaa Kulta-Hannun höpinöitä

tässä norjalainen joka ei saanut pankista asuntolainaa koska käsiraha olisi ollut kryptovoittoja, omalla nimellään ja kasvoillaan tuli esiin niin tuskin on "jotain muuta taustalla"

DNB nekter Mathias (29) å bruke kryptogevinst til boligkjøp – E24

 

 

0
0
1.5.2021 - 20:06 #69560

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914
Indrid Cold kirjoitti:

"Ja katsoin tänään Willem Middlekoopin haastattelua keskuspankkien kryptoista (CBDC), joita he kehittelevät ja siellä se isoin ongelma nimenomaan on se, että siirrot ei ole anonyymejä. Eli viralliset tahot haluaa oikeasti anonyymien siirtojen mahdollisuuden."

alkaa muistuttaa Kulta-Hannun höpinöitä

tässä norjalainen joka ei saanut pankista asuntolainaa koska käsiraha olisi ollut kryptovoittoja, omalla nimellään ja kasvoillaan tuli esiin niin tuskin on "jotain muuta taustalla"

DNB nekter Mathias (29) å bruke kryptogevinst til boligkjøp – E24

Tottakai siirtojen pitää olla anonyymejä. Ei pankit halua, että heidän pankkien väliset siirrot näkyvät kaikille kansalle tai pysty katselemaan miten paljon heidän tileillään on rahaa. Tai jos maksat vaikka luottokortilla kaupan kassalla, niin ei sen kassatädin (tai sedän) ole tarkoitus pystyä katsomaan mistä tililtä maksu tuli ja paljonko siellä on tilillä rahaa. Tällä hetkellä kaikki siirrot ja tilit on kaikkien nähtävissä, jos vaan tietää mitä tiliä etsii. Esim kryptopörssien tilit ovat julkisesti tiedossa ja jokainen voi käydä katsomassa paljonko niillä on eri kryptoja tileillä. Että kyllä ne viralliset tahot tarvitsevat ne anonymiteetit siirtoihin ja sen vuoksi CBDC-kolikotkin ylläpidetään varmasti omissa ketjuissa, joista ne voidaan yhdistää julkisiin ketjuihin. 

Ja en lue Norjaa, niin en tiedä mitä tuossa sanotaan. Mutta esim itse kysyin pankista lainaa sijoitusasuntoon, josta olisin maksanut 30% itse ja loput lainalla, tilillä oli enemmän käteistä kun asunnon myyntihinta ja takuita löytyy merkittävästi yli asunnon myyntihinnan, mutta silti tarjottiin todella surkeaa lainatarjousta, koska minulla ei ole säännöllisiä ansiotuloja. Eli jokin tuollainen seikka voi myös vaikuttaa tuon Norjan-pojankin asiassa. 

0
0
1.5.2021 - 21:32 #69562

Makaroonilaatikko

+14
Liittynyt:
19.11.2020
Viestejä:
142

Onko kenelläkään näkemystä NEOsta? Kiinalainen crypto, jota (ainakin Kiinassa) pidetään vaihtoehtona Etheriumille. Luulisi, että siellä saattaisi olla mahdollisesti aika paljon ostopainetta, jos NEOn suosio lähtisi nousemaan Kiinassa.

https://technode.com/2021/03/25/ethereum-alternative-neo-launches-new-v…

Disclaimer: Olen seurannut ketjua puoliaktiivisesti, niin pahoittelut jos joku on juuri puhunut tästä aiheesta tai esittänyt vastikään samanlaisen kysymyksen.

0
0
2.5.2021 - 16:45 #69570

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914
Makaroonilaatikko kirjoitti:

Onko kenelläkään näkemystä NEOsta? Kiinalainen crypto, jota (ainakin Kiinassa) pidetään vaihtoehtona Etheriumille. Luulisi, että siellä saattaisi olla mahdollisesti aika paljon ostopainetta, jos NEOn suosio lähtisi nousemaan Kiinassa.

https://technode.com/2021/03/25/ethereum-alternative-neo-launches-new-ve...

Disclaimer: Olen seurannut ketjua puoliaktiivisesti, niin pahoittelut jos joku on juuri puhunut tästä aiheesta tai esittänyt vastikään samanlaisen kysymyksen.

Oli tuosta varmaan 2017 puhuttu täällä. Silloin oli samat myyntipuheet, miten NEO:sta tulee Kiinan Ethereum, koska paikalliset tukee omiaan. Mutta ei se sillon ainakaan lähtenyt liikkeelle ja monella jäi raskaat kassit täyteen NEO:a. Voihan se olla, että nyt on toisin, mutta vähän epäilen.

0
0
3.5.2021 - 09:23 #69578

THAIMING

+139
Liittynyt:
10.5.2018
Viestejä:
151
Casteliero kirjoitti:

Kerroin eilen kaverille ajatuksia Ethereumin hinnoista ja ajattelin, että voin laittaa ne tännekin, niin nähdään kuin pihalla sitä onkaan hinnoista.

Ja nämä ei ole sitten mitään sijoitusneuvoja, täysin omasta fiiliksestä vedettyjä hintoja, eikä välttämättä edes seuraa mitään viivoja tai teknistä analyysiä.

Mutta ennen juhannusta on käyty yli 3000 dollarin hinnoissa, mahdollisesti jo tässä kuussa. Vuoden loppuun mennessä on käyty yli 5000 dollarissa, enkä pitäisi 10000 dollarin ylitystäkään ihmeenä.

Eli aika optimistisella näkemyksellä mennään ja kevennellään pitkin ylämäkeä.

3000$ tuli helposti. Meneeköhän todella vuoden loppuun asti 5000$. :)

Jatketaan holdailua. Matka on vielä alussa! yes

0
0
3.5.2021 - 09:59 #69581

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914
THAIMING kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Kerroin eilen kaverille ajatuksia Ethereumin hinnoista ja ajattelin, että voin laittaa ne tännekin, niin nähdään kuin pihalla sitä onkaan hinnoista.

Ja nämä ei ole sitten mitään sijoitusneuvoja, täysin omasta fiiliksestä vedettyjä hintoja, eikä välttämättä edes seuraa mitään viivoja tai teknistä analyysiä.

Mutta ennen juhannusta on käyty yli 3000 dollarin hinnoissa, mahdollisesti jo tässä kuussa. Vuoden loppuun mennessä on käyty yli 5000 dollarissa, enkä pitäisi 10000 dollarin ylitystäkään ihmeenä.

Eli aika optimistisella näkemyksellä mennään ja kevennellään pitkin ylämäkeä.

 

3000$ tuli helposti. Meneeköhän todella vuoden loppuun asti 5000$. :)

Jatketaan holdailua. Matka on vielä alussa! yes

Joo parilla päivällä ylittyi tuo "mahdollisesti jo tässä kuussa". Se kyllä muuttaa omia odotuksia kurssinousuista. $5000 on nyt omissa ajatuksissa asetettu heinä-elokuun vaihteeseen mennessä ylitetyksi ja tuo $10k on ihan realistinen, jos syksyllä saadaan hyvät retail-hulinat vielä aikaiseksi. 

Ja tietty disclaimerina, että nämä ei ole mitenkään valideja sijoitusvinkkejä, joita kannattaisi omissa päätöksissä ottaa sen kummemmin huomioon. Sokeana apinana vaan heittelen tikkaa, ja vaikka pari kertaa onkin osuttu keskustan lähituntumaan, niin seuraava heitto voi helposti mennä ohi koko taulusta.

0
0
3.5.2021 - 16:05 #69603

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914
mitenvoi kirjoitti:

Mielestäni tästä aiheesta kaivataan enemmänkin objektiivisia ja asiallisia kannanottoja ilman turhaa vastakkainasettelua tai provosoimista.   

Just näin. Hyvä vastine oli.

0
0