Olet täällä

Inflaatio - 5.5.2021 07.07

Supply shock nimenomaan johtaa korkeampaan hintatasoon -> inflaatio :D. Mitä tulee löysään rahapolitiikkaan, niin sehän vaikuttaa kysyntä puolelle (demand). Eli kun kysyntään tuli sokki niin sitä paikataan löysemmällä rahapolitiikialla. Se mikä on relevanttia on että onko korkea inflaatio väliaikaista - koska kaikki haluavat ostaa samoja tuotteita samaan aikaan ja monella on syystä tai toisesta ongelmia tarjonnassa/tuotannossa - vai onko se jatkuvaa - ts. kysyntä jatkuu vahvana (palkat nousee, kulutetaan enemmän, tarjonta puolelle ei tule lisäystä jne.)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.5.2021 09.32

Onko kenelläkään näkemystä NEOsta? Kiinalainen crypto, jota (ainakin Kiinassa) pidetään vaihtoehtona Etheriumille. Luulisi, että siellä saattaisi olla mahdollisesti aika paljon ostopainetta, jos NEOn suosio lähtisi nousemaan Kiinassa.

https://technode.com/2021/03/25/ethereum-alternative-neo-launches-new-ve...

Disclaimer: Olen seurannut ketjua puoliaktiivisesti, niin pahoittelut jos joku on juuri puhunut tästä aiheesta tai esittänyt vastikään samanlaisen kysymyksen.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 24.4.2021 02.30

Alla olevasta linkistä Tinge-linge-ling näet että miten se testi tehtiin, ettei tarvi hesarin infon varassa olla.

https://www.youtube.com/watch?v=ovc2axLmzIw

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 22.4.2021 05.06

Mielenkiintoinen teksti!

Kun luin pohdintojasi tulevaisuudesta tuli tämä lainaus mieleen, 

Donald Rumsfeld:

"Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns—the ones we don't know we don't know. And if one looks throughout the history of our country and other free countries, it is the latter category that tends to be the difficult ones"

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 19.4.2021 04.02

Vaikka olit aluksi vahvasti liikuntaa vastaan ja kaikki liikuntaan liittyvä oli vaan paskaa, niin ulkopuolelle ainakin näyttää että yleinen fiiliksesi on nyt parempi kun olet liikkunut hieman enemmän. Ainakin postauksesi ovat paljon positiivisempia. Keep up the good work! 💪

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.4.2021 02.13

Trolli kirjoitti:

Ihan aluksi: Jokainen sivistynyt henkilö tai reservin upseeri ymmärtää, ettei pokeri ole ukapeli x)

Periaatteessa kaikki tulot pitäisi olla verotettavia tuloja (ja tappiot vähennyskelposia). Jos verotus menee liian monimutkaiseksi ja saavutettava hyöty on pieni tai jopa negatiivinen, niin sellaiset tulot voidaan jättää verottamatta. Pokeri on nollasummapeliä, jossa rahat jakautuvat vain uudelleen pelaajien kesken (vähennettynä palveluntarjoajan osuudella), joten voittoja verottamalla ei olisi fiskaalisia vaikutuksia. Saavutettaisiinko verottamisella jotain hyötyä? ETA:n ulkopuoliset voitot ovat muuten tälläkin hetkellä verotettavaa tuloa.

 

Eiköhän kyse ole enemmän oikeudenmukaisuudesta (joka on osa optimaalista verojärjestelmää). Jos joku varastaa pasteijan kaupasta onko se kansantalouden kannalta järkevää lähettää poliisipartio sinne selvittelemään asiaa? Aika naiivi lähestymistapa, eikö?

Mun mielestä pokeri ei ole uhkapeliä, jos sitä harjoittaa ammattilainen. Ja määrittelisin ammattilaisen esim. em. tavalla, eli että sillä pystyy elättämään itsensä. Suurin osa on hupipelaajia ja sit on ”wannabe” ammattilaisia. En näe mitään etua, että heitä lähdettäisiin verottamaan, koska heillä se on enemmän uhkapeliä. Jos taas etsit tarkoituksella paisteja, kaloja jne., koska tiedät että pitkässä juoksussa se on kannattavaa ja uhraat tähän suurimman osan ajastasi, on se eri asia.

Mitä tulee noihin verotuksen nyansseihin, niin se ei tietenkään ole selkeätä, että pitäisikö raja olla 100k, 150k vai 200k; mikä olisi sopiva maksimaalinen tappiovähennys; mitä vähennyksiä saisi tehdä; miten verottamisesta ei tehdä liian monimutkaista jne.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 15.4.2021 04.47

Hienoa että mörssäri on vielä linjoilla! Luulin jo että olit menny boikkicheeky

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.4.2021 12.34

Mitä mieltä oot, että pitäisikö nettipokeriakin (ja muitakin uhkapelejä) verottaa? Esimerkiksi, niin että yli 150 k nettovoittoa (tai vastaava summa), niin siitä yli menevät nettovoitot olisivat verotettavaa tuloa.

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi - 9.4.2021 11.12

Nimimerkki Bingo. Sektorirotaatio tarkoittaa sitä (tässä asiayhteydessä), että arvo yliperformoi kasvua. Se ei poissulje sitä, ettei molemmat voisivat tuottaa positiivista tuottoa. Jos haluat analysoida tuota rotaatiota, tulee sinun katsoa relatiivista käyrää (Arvo/Kasvu), eikä absoluuttisia.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.4.2021 12.30

Ota Battle Beast soittolistalle, sillä saa muutaman lisäkilometrin.

Näytä koko viesti