Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.9.2021 04.21

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Mee giba muualle froogaa noit frookiksii. Jos ei sun pollas säteile yhtää, nii parempi lyödä lossiks. Bonjaat salee, ku oot stadist.

Näemmä rutosti jengii böndelt, ku tulee nii redisti negaa. Ja papparaiselle pahoittelut! eo. ei taivu turuks.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.9.2021 12.34

Mee giba muualle froogaa noit frookiksii. Jos ei sun pollas säteile yhtää, nii parempi lyödä lossiks. Bonjaat salee, ku oot stadist.

Näytä koko viesti
Afganistan - 1.9.2021 10.37

Voi Turms rakas.

Osaat aina käyttäytyä hetken aikaa ja silloin miinuksesi vähenevät, mutta ratkeat aina tälle pahalle vittuilu haistattelu hourittelu polulle. Pysyisit nyt kaidalla polulla!

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 1.9.2021 10.10

Kun tämä on kuitenkin teoriaan pohjautuvaa mietintää, niin kyllä tuo volatiliteetin minimointi on terminä väärä ja huono (minimointi != pienentää). Jos haluaa minimoida volatiliteetin, niin (teoriassa) kaikki kiinni German Bundseihin tai pidä pankkitalletuksena. Sijoittajan kuuluu maksimoida tuotto-riski-suhde (mean-variance). Tämän jälkeen vähennät/pienennät riskiäsi pienentämällä riskisen salkkusi painoa, ts. liikut CML/CAL:ää pitkin vasemmalle. Jos haluat kantaa enemmän riskiä kun markkina, niin vivutat salkkuasi (esim. nettosijoitusasteesi on 120%), ts. liikut oikealle CML/CAL:ää pitkin. Siitä voi sitten tietenkin keskustella, että onko keskihajonta hyvä mittari riskille vai tulisiko käyttää downside deviationia, max drawdownia, kertymäfunktiota jne.

Optimaalisen salkun rakentaminen tapahtuu juurikin kuvaamallasi tavalla, eli sijoitusten välisiä korrelaatioita (kovariansseja) käyttäen. Hyvä kuitenkin muistaa, että teoreettinen markkinasalkku pitää sisällänsä kaikki mahdolliset sijoituskohteet. Tämä pohjautuu siihen, että salkun (oli se mikä hyvänsä) riski-tuotto-suhdetta pystyy aina parantamaan lisäämällä uuden sijoituskohteen, kunhan korrelaatio ei ole = 1 minkään toisen sijoituskohteen kanssa.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 25.8.2021 01.00

Ymmärrän hyvin, että tuskin olemme samaa sukupolvea, mutta kuten sanoin ”asetat itsesi asiantuntija-asemaan” ja teit sen taas.

Tuossa yllä olevassa vastauksessa kerrot, että olet suorittanut korkeakoulututkinnon, olet toiminut yrittäjänä, 45 vuotta kokemusta sijoittamisesta ja lopuksi opetat jälleen ” Sijoittaminen perustuu pääosin puutteellisiin tietoihin”. En nyt oikein ymmärrä, että yrititkö kertoa miksi sinua voi pitää ”asiantuntijana”? koska sellainen sinä kyllä et valitettavasti ole, vaikka merkkauspullolla osaisitkin taikoja tehdä.

Oli miten oli, jos nyt väännetään rautalangasta tämä ”miksi vedetään herne/itä nenään” niin, tilanne jossa joku kysyy jotain, niin käyt googlettamassa (a.k.a KVG) kysymyksen. Tämän jälkeen postaat googlesta löytämäsi vastauksen, niin että opetat kysymyksen esittäjää, vaikka vastikään itse luit, kuulit tai opit kyseiset faktat. Tämän voi kuka tahansa käydä tarkistamassa. Suurin osa näistä info pläjäyksistä ovat suoria käännöksiä, eivätkä sinun omia mielipiteitä tai kokemuksia. Itsekin olen moneen otteeseen sinua korjannut, kun olet muita opettanut paikkaansa pitämättömillä väitteillä (a.k.a materially false information). Tästä se kenkä puristaa.

Eikä tarvi olla hienovarainen, eikä hioa tyyliä sopuisammaksi. En ole koskaan nähnyt, että täällä olisi tullut kritiikkiä eriävistä mielipiteistä (poikkeuksina Dharma, Covid-ketju ja Trump/Biden-ketju). Jos olet jotain mieltä niin sen kun olet, kunhan ei perustu mihinkään KVG viisasteluun.

Mutta teet niin kun haluat. Ei muuta kun hyvät jatkot Wanha Herra Bingolle.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 24.8.2021 06.56

Nimimerkki Bingo.

Once again Materially false information. TME:n ostaminen ei ole sama asia kun, että ostaa Tencent Holdingsia.

Voisi pikkuhiljaa joku puuttua tähän KVG:hen, joka johtaa jatkuvasti virheellisiin ”vinkkeihin”, vaikka siellä onkin ne kaksi uskollista fania (Gonatsu? ja joku muu) ketkä käy uskollisesti yläpeukuttamassa jokaista viestiä.

Ja Nimimerkki Bingolle vinkki, jos haluat jakaa oman mielipiteesi niin kirjoita, että olen tehnyt näin tai minun mielestäni tai nähdäkseni jne. eikä niin että asetat itsesi asiantuntija-asemaan, niin että opetat muita. Esimerkkejä:

” Lain sisältö muistuttaa eurooppalaista säännöstöä..”(oletko juristi?),

Kassavirran tarkastelu tulee harvoin esiin yrityksistä rapotoitaessa..” (vai syvän kokemuksen omaava analyytikko?),

” Teknisen analyysin merkitykseen varojaan asettelevalle voi vastata siteeraamalla..” (vai kenties CMT?),

” Afghanistan on kehittyvä maa eikä se enää kuulu maailman köyhimpien maiden joukkoon..” (ehkäpä ulkopolitiikan asiantuntija?),

” ..Tätä näkemystä ei ihan kannata jättää huomiotta. Lisäsin TIPS:ejä” (joskus PM)

” Eurooppasijoittaja joutuu näillä näkymin toteamaan, että Suomessa voivat kurssit kyllä nousta.. ”(tarvittaessa myös ekonomisti?)

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.8.2021 03.31

Mun mielest Jens vois mennä Pyysärin piinapenkkiin (nyt kun tuli tuo koulu sekaannuskin korjattua), niin kansa saa mitä kansa vaatii – ei tarvi sitten blogia päivitellä kun tarinat on turistu astetta paremmassa seurassa.

Näytä koko viesti
Mörssin Pörssit - 14.8.2021 07.14

YTD?^^

Näytä koko viesti
Romahtaneet IPOt - 10.8.2021 12.20

Bingo53 kirjoitti:

 

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Nimimerkki Bingo.

4:00 PM ET, eli klo 23.00 suomen aikaa.

 

Tiedotteesta:

Coinbase Global, Inc. (the “Company”) announced today that it will publish its second quarter 2021 shareholder letter, including financial results, on its Investor Relations website at investor.coinbase.com on Tuesday, August 10, 2021 at approximately 1:00 p.m. PT. The Company will hold a question and answer session to discuss its second quarter 2021 financial results at 2:30 p.m. PT that same day.

Coinbase - Coinbase Announces Date of Second Quarter 2021 Financial Results

Nimimerkki Bingo 😞 💨

PT = Pacific Time = West coast = Los Angeles

ET = Eastern Time = East coast = NYC

Joten, kuten jo kerran korjasin niin klo 23.00 

 

Näytä koko viesti
Vuoden Sijoittaja -kilpailu - 8.8.2021 06.10

Jens ei tuu sun haastateltavaks kun sanot et LBS etkä LSE. devil

Näytä koko viesti