Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.3.2022 04.57

Oi voi palstan viksuin ja loogisin kaveri...

JR kirjoitti:

Tilanteet voi muuttua. Jos pitäisi sivusta arvailla, niin voisin esim veikata, että joitakin vuosia sitten Aki sai noin 100% tai isommankin sijoitusasteen aikaan pahemmin limittejä käyttämättäkin, koska hänellähän on esim asuntolainoja ilman asuntoja. Täältäkin näkee, että Akin viimevuodet on menny sijoituksissa tosi hyvin, ja rahaa on tullu paljon esim Relaxin exitistä. Eli vapaa sijoitettava raha on lisääntynyt, ja esim jotkut asuntolainat tuskin on enää merkittävän kokosia kokonaisomaisuuteen.

Jos artikkelit yrittäis hukuttaa kaikkiin tämmösiin rautalangastavääntöihin, niin sinne ei mitään punaista lankaa jäis ollenkaan. Kuitenkin suurin osa lukijoista lukee varmaan artikkeleita ajatuksella "tilanne on suunnilleen kuten tässä esitetään", sen sijaan että yrittäisivät ymmärtää kaiken mahdollisimman huonosti, tai jopa väärin, ja sitten vängätä löytämistään "ristiriidoista".

Niin siis kuka tuo kaikkea epäolennaista tähän keskusteluun (kts. yllä oleva)? Mutta selvennän, niin sinäkin pysyt raiteilla. Tärkeä osa em. strategiaa on se, että se vaatii huomattavan summan käteistä. Jos sinulla on 100K sijoitussalkku em. strategia ei ole sovellettava. Aluksi tästä ei oltu samaa mieltä, mutta nyt ollaan (ja jos joku ei ole niin näen mielelläni argumentin vastaan), eikä tätä nostettu esiin, vaikka se on enemmän kun relevanttia.

JR kirjoitti:

Sellainen treidaaminen, joka olisi "opetettavissa" lukijoille yhdessä kolumnissa, olisi mahdotonta. Ei ne markkinat niin epätehokkaat sentään ole. Tosin idea, että artikkeli ois pyrkiny siihen, on puhtaasti sun päässäsi. Pyrittiin perustelemaan, että treidaaminen voitollisesti on mahdollista. Ja se on mahdollista varmasti monelle Akin lukijallekin, mutta itselleen toimivien keinojen etsimiseen voi joutua tekemään enemmän työtä, kuin lukea ohjeet jostain kolumnista.

Artikkelissa ei käyty läpi, että näin minä treidaan ja olen voitollinen. Siinä sanottiin, että olen treidannut voitollisesti (todiste osto- ja myyntitoimeksiannot) -> osakkeilla voi treidata voitollisestikin. Minä taas kerroin miten artikkelissa mainittu strategia käytännössä toimii. Tämä taas oli mielestäsi epäolennaista, vaikka et itse tiennyt miten strategia toimii käytännöntasolla. Kun olin kertonut miten strategia käytännössä toimii, kerroin miksei se toimi yleisellä tasolla ts. se ei todista, että osakkeilla voi treidata voitollisestikin, vaan se todistaa, että Aki on treidannut Cityconia voitollisesti viimevuonna. Luulisi, että tuommoiselle älykölle kausaliteetti aka syy–seuraussuhde olisi tuttu käsite. JR on suomalainen ja JR on älykkö -> kaikki suomalaiset ovat älykköjä, hmm...

JR kirjoitti:

Jos Aki on koittanut sanoa, että treidausta voi harrastaa voitollisesti, niin on melkoista maalitolppien siirtelyä sulta, että vaadit osoittamaan "mikä tahansa osake on hyvä treidauskohde. Ei pitäis olla mikään suuri mysteeri, että treidailuun parhaita on kioskit jotka on tarpeeks isoja ollakseen likvidejä, mutta ei ehkä niin isoja, että koko maailma analysoi niitä silmä kovana. Epälikvideihin nyrkkipajoihin, joista Ovaro on jo aika ääriesimerkki, on syytä soveltaa vähän eri strategioita.

Kausaliteetti! Aki on treidaillut Cityconia voitollisesti ->(sinun mukaan) treidaaminen voitollisesti on mahdollista, niin silloinhan sen pitäisi toimia muuhunkin kun viime vuonna Cityconiin? Eikö? Itse sanoin, että sen tulisi olla voitollista kaikkiin markkina suuntiin ja siellä sattui olemaan kolme osaketta, mitkä ovat sattumoisin menneet näihin kolmeen suuntaan. Lisäksi olisi sama treidaaja kyseessä. Eikö tämä vahvistaisi artikkelissa esitettyä argumenttia?

Jos taas sanot, että treidaaminen osakkeella millä on ominaisuudet 1,2,3.. on voitollista, niin eikö tämä olisi enemmän, kun tärkeätä mainita esim. artikkelissa? nythän ainoa ”todiste” voitolliseen treidaukseen oli Citycon ostoja ja myyntejä viimevuodelta. Jos luet mitä olen kirjoittanut, etkä vain vänkää vänkäämisen ilosta näet (ja jopa opit jotain), että olen maininnut monta relevanttia asiaa mitkä tulisi huomioida. Sun mielestä kuitenkin täysin irrelevanttia maalitolppien siirtelyä, kunhan hutkii menemään, niin kyllä siitä hyvä tulee. Aika epäloogista ajatuksenjuoksua noinkin loogiselta tyypiltä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.3.2022 03.43

Aki Pyysing kirjoitti:

Enkö mie ite sanonut ja muutkin arvailleet, että Nordnetin limiitillä enimmäkseen liikun? Tämä on konsistentti myös aiemmin mainostamani "Neuvottelen lisää limiittejä heti kun vakuudet antaa myöten" -sanoman kanssa. Yksittäiset ostot voivat tosiaan olla pienehköjä suhteessa koko position suhteen.

Olet kyllä jossakin vanhassa artikkelissa tai postissa sanonut, että sinun tapa laskea osakepaino ei ole verrattavissa normijamppaan ja että hyvin, hyvin, hyvin harvoin käytät limiittiä, että korona oli moneen vuoteen ensimmäinen kerta, kun oli limiitti käytössä (parafraasi). Tämä olisi kyllä erittäin ristiriidassa siihen, että olet 100% all-in koko ajan ja treidailet limiitillä. Ja en puhu nyt tästä hetkestä, tiedämme että "Rahaa tehdään siten että ostetaan silloin kun veri virtaa kaduilla." kuvastaa ajatteluasi ja olen tästä samaa mieltä.

”Yksittäiset ostot voivat tosiaan olla pienehköjä suhteessa koko position suhteen.”

Näin sanoit artikkelissakin muistaakseni.

Nyt ei kuitenkaan ole kyse sitä, että oletko (sinä Aki) onnistunut tredailemaan Cityconia viimeisen vuodenaikana voitollisesti, vaan kyse on siitä, että voiko lukijasi ottaa käyttöön strategiasi ja hyödyntää sitä voitollisesti ja siitä että pitääkö tämä ” Tarkoitukseni oli siis esittää, että osakkeilla voi treidata voitollisestikin.” paikkansa. Minun mielestäni tämä ei todista, että osakkeilla voi treidata voitollisesti, vaan se todistaa, että Aki on treidannut viime vuonna Cityconia voitollisesti. Kuten (minun tulkintani mukaan) toteatkin tuossa kahdessa viimeisessä kappaleessa. En myöskään usko, että lukijasi pystyisi ottamaan tätä käyttöön.

Sinulla on ymmärtääkseni ainakin vastaavan suuruiset positiot Ovarossa, Cityconissa ja Aspiressa. Josta kärjistetysti Ovaro on periaatteessa vain laskenut, Citycon mennyt sivuttain ja Aspire vain noussut. Jos olet onnistunut treidailemaan voitollisesti kaikkia kolmea lappua, niin ostan paremmin argumentin ”..osakkeilla voi treidata voitollisestikin.” paikkansapitävyyden.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.3.2022 01.02

Sanoin alkuun, että ” fair play Pyysärille” ja lainaus "I beat the market" ei ollut sinulta vaan, viittaa kaikkeen jengiin (99%, mm. pois lukien MM), ketkä treidaamalla voittaa markkinan.

Aki Pyysing kirjoitti:

En edes yritä sellaista, haen absoluuttisia tuottoja enkä indeksin biittaamista.

Tiedän tämän hyvin ja jos minulla olisi vaikka 100M (keksitty summa) ja ainoastaan omat rahat kyseessä, niin 100% varmasti hakisin absoluuttista tuottoa ja bondeja olisi paljon salkussa – 2M (2%) riittäisi hyvin. Tämä selittääkin hyvin sen, että miksi joku vaikka ostaa bondeja eikä ole all-in osakkeissa, vaikka osakkeet aina nousee.

Aki Pyysing kirjoitti:

Sanoisin, että graafia ei ollut manipuloitu, vaan se on juuri sellainen kuin Nordnetistä tulee, kun painaa Osto/myynti -ruutua. Tämä on sikäli ikävästi sanottu, että osa lukijoista muistaa graafin manipuloiduksi. Erityisesti ne, joille tässä olisi ehkä ollut jotain rahanarvoista sanomaa. Tarkoitukseni oli siis esittää, että osakkeilla voi treidata voitollisestikin.

Nyt päästään itse pointtiin. Tässä esitettiin tuottoisa treidistrategia ja minä en allekirjoita sen tuottoisuutta enkä sen käytettävyyttä. Se näyttää paremmalta graafissa, kun miten se oikeasti toimii tai miten sovellettava se on jollekin joka operoi pienemmällä salkulla (ts. 99% lukijoistasi). Näin ollen, kun graafi ei anna oikeanlaista kuvaa em. se antaa vääränlasien kuvan -> sanavalinta manipuloitu.

Selitin edellisessä viestissä miten se käytännössä toimii tätä kukaan ei korjannut, joten oletan että se suurin piirtein toimii edellä kuvaamallani tavalla. Ts. tässä yksi tärkeimmistä asioista on ”Käteisen suuruus on absoluuttisesti suuri ja se on todella suuri suhteessa yksittäiseen ostoon (siniseen palluraan)” et lainannut tätä kohtaa.

Toinen tärkeä asia on se osake millä treidaat. Tämä toimii ainoastaan osakkeella mikä liikkuu sivuttain, ts. osake liikkuu rangessa, ts. osake liikkuu jonkun tietyn vaihteluvälin välissä. Esim. Sanotaan, että treidailisit SPACia osake syöksyy päivä päivältä ja sinä vain ostaisit - ei toimisi. Jos taas sanotaan, että treidailisit kurssirakettia. Osake nousee päivä päivältä, niin et koskaan pääsisi ostamaan, koska ostat vain laskeviin – ei toimii tämäkään.

Lisäksi on vielä monta pientä yksityiskohtaa mitä pitää ottaa huomioon, jotta tämä edes teoriassa voisi olla tuottoisaa. Strategia tekee siis monta olettamaa mitä et ole maininnut ja näin ollen se ei ole mielestäni sovellettavissa, ainakaan ilman että ymmärtää sen logiikkaa tarkemmin.

Aki Pyysing kirjoitti:

Tämä on sikäli ikävästi sanottu, että osa lukijoista muistaa graafin manipuloiduksi. Erityisesti ne, joille tässä olisi ehkä ollut jotain rahanarvoista sanomaa.

Mielestäni ei ole ollenkaan ikävästi sanottu, päinvastoin. Jos strategian logiikkaa (vahvuudet - heikkoudet) käydään läpi yksityiskohtaisemmin, niin sehän tekee tästä sanomasta paremman.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.3.2022 12.17

Ei muuta kun fair play Pyysärille. Sanoisin kuitenkin, että manipuloitu graafi. Antakaas kun setä selventää. Käteisen suuruus on absoluuttisesti suuri ja se on todella suuri suhteessa yksittäiseen ostoon (siniseen palluraan). Strategia on siis ala ostamaan, kun kurssi kyykkää (varmaan voi lisätä jotain faktoreita esim. ulkkarit myy tms. jotta osumistarkkuus paranee) ja myy kun kurssi nousee takaisin ensimmäisen oston kohdalle (tai voit myydä kahdessa erässä tms.). Pomminvarma treidausstrategia, kunhan osake pitkässä juoksussa palautuu (ts. valitse tietyn tyyppinen osake millä treidaat). Sama juttu, kun vääntää rulettiaa ja lyö yhtä väriä ja tuplaa aina edellisen panoksen, ellei voita. Molemmat toimii, kunhan ammukset ei lopu. Painotan kuitenkin (kuten aikaisemminkin olen tehnyt), että ennen kun rummuttaa rintaa ja sanoo, että ”I beat the market”, pitää huomioida se että suuria summia makuutetaan tilillä tässä strategiassa. Näin ollen pitäisi verrata tätä treidailua pitkässä juoksussa passiiviseen osakeomistamiseen.                

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 11.3.2022 09.08

Tinggeli kirjoitti:

Itsekin olen tavallaan rintamakarkuri, kun minulle haettiin viranomaisen toimesta vapautus palveluksesta melkein heti intin jälkeen ja siirrettiin pois PV:n resursseista toisiin kotirintamaan liittyviin tehtäviin. Sodanaikainen sijoitukseni on Helsingin kaupungin yhden viraston alaisuuteen (en työskente kaupungille). Tehtävään, jota oikeastaan teen jo nyt harrastuksen kautta Helsingissä kyseisen viraston alaisuudessa ja koordinoimana. Minut testataan joka vuosi (kuntotestit + täydellinen terveystarkastus) ja kelpoisuudelle on asetettu lakisääteiset vaatimukset tehdä tätä harrastusta.

Eihän kyse ole siitä, että kaikkien pitäisi juoksennella ase kädessä metsässä sotimassa. On muitakin elintärkeitä tehtäviä, kuten mainitsit tai esim. kaikki se mitä lotat teki WW2 aikana jne. Pointti on kuitenkin se, että kaikki ketkä ovat lain puitteissa velvollisia auttamaan, heidän tulee auttaa, oli se tehtävä mikä hyvänsä.

Ironisinta tässä on mielestäni se, että ne ketkä on ensimmäisenä täältä lähdössä ovat juurikin sitä poppoota kellä ei ole ammattia, ei osaa puhua mitään muuta kieltä kun suomea jne. Ts. unelma pakolainen. Tämmöiset vellihousut pitäisi nimenomaan valjastaa tykinruoaksi.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 10.3.2022 11.33

Rintamakarkuri, voit KVG kun et kuitenkaan snaijaa et mitä se meinaa. Sunlaiset pitäsi laittaa tykinruoaks.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 7.3.2022 12.49

On myös mahdollista, että Putinilla on henkilökohtaisia terveyshuolia (voi olla että joku on maininnut). Tämä selittäisi turvonneet kasvot, jo vuosia jatkuneen rykimisen ja jopa tämän hyökkäyksen. Jos asia olisi näin, niin silloinhan hänellä ei olisi mitään hävittävää ja kompromissi sodan lopettamiseksi olisi lähes mahdoton saavuttaa, ellei hyväksyttäisi Venäjän vaatimuksia.

Vinkkinä vielä tietyille herroille kenellä tuntuu sukat pyörivän aika vinhaa vauhtia jalassa ja kenellä mielipide muuttuu nopeammin kun pörssikurssit, niin se, että Putin on yhtäkkiä menettänyt kaiken järkensä ja alkaa kohta summittaisesti torpedoimaan joka maailmankolkkaa, ei pidä paikkansa. Em. tapa ajatella on typerä sekä jopa lapsellinen ja aiheuttaa ainoastaan turhaan lisähysteriaa.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 22.2.2022 06.25

Varmaankin riippuu, että mistä se uhka omaa hanuria kohden tulee. Lännessä pidetään Putinia Venäjän suvereenina hallitsijana, ehkä se ei ole niin mustavalkoista. Entä jos siellä jotkut ”sotahullut” kenraalit on pidettävä tyytyväisenä, tai siellä joudutaan sekoittamaan pakkaa, niin ettei kukaan saa liikaa valtaa ja voi syrjäyttää Putinia. Esim. Putin syyttää jotain hallituksen jäsentä tai johtajaa siitä, että Ukrainan tilanne hoidettiin huonosti ja tämä johtaja syrjäytetään virastaan. Kuulostaa kaukaa haetulta, mutta sanonpahan vaan, että ei ole Medvedev enää pääministeri.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 21.2.2022 09.29

JR kirjoitti:

 

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Hankit koiranpennun ja päätät jättää sen heitteille – ”no kun väsytti niin pakko nuggua 10h”. Saattaa tulla yllätyksenä, mutta se pentu ei itse osaa mennä ruokakauppaan ostamaan ruokaa tai veskiin tekemään tarpeitansa. Oot kyl vitun pelle, sietäisit hävetä!

 

Mikä siinä on, että ihmisiltä katoaa kaikki suhteellisuudentaju, kun puhutaan eläimistä? Heitteillejättö voi vittu :D

Hienoa, että heti täällä tukemassa kaiffariasi. Vaikka pidätkin itseäsi kaikkia muita älykkäämpänä, niin koirista saatikka sitten pennuista sinulla nyt ei ole mitään ymmärrystä tai kokemusta, että ei muuta kun voi vittu vaan.

 

Jos se koira olikin nyt sit vain kylässä, niin ei voinut isäntä miettiä etukäteen, että miten toimia.. Ei tietenkään, kun aina omaperse on se tärkein.. Eikä kyse ole nyt mistään PETA hommasta, vaan ihan maalaisjärjestä.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 21.2.2022 01.53

Hankit koiranpennun ja päätät jättää sen heitteille – ”no kun väsytti niin pakko nuggua 10h”. Saattaa tulla yllätyksenä, mutta se pentu ei itse osaa mennä ruokakauppaan ostamaan ruokaa tai veskiin tekemään tarpeitansa. Oot kyl vitun pelle, sietäisit hävetä!

Näytä koko viesti