Kryptovaluutat sijoituskohteina

27.8.2020 - 23:01
#47609
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256
pyrzi kirjoitti:

 

Rogue kirjoitti:

 

 

Okei, en tajua tosta mitään. Selvyyden vuoksi: muodostuuko "tuotto" viime kädessä uusien sijoittajien tuomasta rahasta pyramidimeiningillä vai jonkin todellista hyötyä jollekin tuottavan tuotteen/palvelun myymisestä? Onko curve-protokolla jotain millä joku konkreettisesti tekee jotain hyödyllistä?

 

 

Curve-protokollan "tuote"  on likviditeetin tarjoaminen älykkäänsopimuksen kautta markkinoille, josta palkkiot maksetaan ns.korkotuloina ja hallinto tokeneina. Itse likviditeetin tarjoaminen älykkäidensopimusten kautta ei ole mikään uusi juttu, sitä on harrastettu jo jonkin aikaa. Villityksenä nyt on tullut kun lisäksi maksetaan näitä hallinto tokeneja ja niiden arvot on tupannut nousta käsittämättömiin lukuihin, minkä johdosta monet on tehnyt todella hyvää tuottoa, joka herättänyt lisää kiinnostusta ja tuotot nousseet entisestään jnejne. Eli sijoitettu pääoma tuottaa korkotuloja + näitä kyseisen protokollan tokeneja joilla voi äänestää protokollaa koskevissa asioissa, myydä eteenpäin tai jossain tapauksissa laittaa tuottamaan lisää. Täysin turhaa touhua ei siis kaikki projektit ole, vaikka turhia projekteja ja huijauksia on paljon. Normi kaduntallaajalle ei näistä mitään hyötyä kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole. Uusia innovaatioita kuitenkin tulee koko ajan, jotka voivat vuosien saatossa muovautua merkittäviksikin sovelluksiksi osaksi arkipäiväisiä järjestelmiä. Kyseessä tällä hetkellä lähinnä aiheesta kiinnostuneiden sijoittajien villilänsi, missä meno tosiaan aika villiä (monet pitää alle 100% vuosituottoja huonona ja yli 1000% alkaa olemaan kohtalainen). Harva projekteista tuskin on käynnissä enää vuoden tai parin kuluttua ja suurinosa defi-sijoittajista varmaan tietääkin, että meno ei varmasti tule jatkumaan samanlaisena loputtomiin, mutta takovat niin kauan kun rauta on kuumaa. Defi projekteissa tällä hetkellä rahaa kiinni yli 7mrd$.

Kyseessä melko monimutkainen ja tekninen aihe. Ei meinannut itsellekkään alkuun aueta vaikka kryptoja ja lohkoketjuja jo tovin seuraillut, enkä tiedä ymmärränkö täysin vieläkään kun koko ajan muuttuu ja tulee uutta. Ehkä tästä videosta asia hieman aukenee, mikäli aihe kiinnostaa: https://www.youtube.com/watch?v=ClnnLI1SClA&t=333s
Kannattaa kuitenkin varata reippaasti aikaa perehtymiseen ennen kuin hyppää mukaan. 

Kiitos pyrzi, tämä oli valaiseva vastaus ja juuri tätä hain. Vaikka en tuota teknologiapuolta tajuakaan.

30.8.2020 - 16:48
#47925
-4
Liittynyt:
15.10.2018 - 07:37
Viestejä:
Viestejä: 53

Lidlistä saa syyskuun loppuun asti 10% extra cashbackin kortilla.

31.8.2020 - 10:23
#48011
+17
Liittynyt:
15.2.2016 - 13:10
Viestejä:
Viestejä: 21

Hyppäsin itsekkin nyt mukaan testimielessä tämmöiseen viimeisimpään yield farmaukseen. Tämä ehkä myös havainnollistaa tätä kyseistä trendiä, mistä siinä on kyse ja miten toimii. Tietty jokainen farmaus vähän erilainen, mutta ydin idea niissä pitkälti sama. Pientä kokekumsta entuudestaan oli curven farmaus pooleista, jotka ehkä hieman turvallisemmat ja maltillisemmat, mutta nyt ajattelin hypätä suoraan syvään päätyyn sinne missä tuotto ja riski on korkeimmillaan. Kohteeksi otin viime perjantaina alkaneen Sushiswapin, jonka ympärillä tuntui siinä hetkessä olevan eniten hypeä. Eli tässä siis tarjotaan likviditeettiä Uniswapin kautta Compound ja Ethereum vaihtoparille (voi olla myös jokin muu vaihtopari). Likviditeetin tarjoaja saa pienen osan kauppaakäyvien kuluista (itse tässä kokeilussa sain 0,0026%) sekä vastineeksi sijoitetusta pääomasta LP-tokeneja (liquity provider-token). Riippuen missä Uniswapin altaassa on, niin sen altaan LP-tokenit voi Sushiswapissa pistää tuottamaan Sushi-tokeneja. Periaatteessa näillä tokeneilla ei ole mitään arvoa, vaikka niistä tällä hetkellä muutaman dollarin saa jos myy. Eikä niillä ei juurikaan tee mitään, ellei halua osallistua protokollan kehittämiseen tulevaisuudessa ja äänestää sitä koskevissa asioissa. Toisaalta yield farmauksen aloittanut YFI-protokolla lähti 0.00$:sta ja sen tekijäkin Andre Cronje sanoi että sillä ei ole arvoa älkää ostako. Siitä huolimatta yhden YFI-tokenin arvo on tällä hetkellä +30 000$.

Tässä näitä omia tuloksia, jos jotain kiinnostaa.

Sijoitettu pääoma 2 ETH (n.800$)
Sijoituskohde Sushiswap.org - Compound/Ethereum Uniswap V2 pool (APY ~+1700%)
Gas fee yht.  ~40$
Sijoitusaika n.48h (jatkuu)

Tuotot (kuluja ei vähennetty):
Compound - Ethereum altaasta (0,0027% pool share) ~70$ (+8,6%)
Sushi tokeneja 33kpl (arvo tällä hetkellä 3,27€) = ~110$ 
Yht. +180$ (+22,5%/48h)
(Tuottojen lunastukseen ja sushi tokenien myyntiin menisi varmaan yhteensä noin gas fee kuluja 30$.)

Kyllähän tuosta ihan mukavat tuottoprosentit per päivä tulee ja ymmärtää miksi tähänkin 24h sisällä virtasi +400mil$. Isommalla pääomalla saa varmasti ihan mukavaa tiliä tehtyä. Riskitöntä hommaa tämä ei tietysti ole, eikä varmasti pysty tämmöisenä loputtomiin jatkumaan. Isoimpina riskeinä tässä impermanent loss ja smart contract risk. Eli kun protokollaa ei ole vielä auditoitu niin voi rahat hävitä mahdollisten huijareiden matkaan, tai pääoma pienentyä jos COMP - ETH arvot merkittävästi laskee tai nousee suhteessa toisiinsa. Tällä hetkellä Ethereum gas kulut todella korkealla, mikä nostaa farmauksen kuluja, eikä näin ollen välttämättä ihan muutamalla satasella kannata lähteä tähän touhuun mukaan.

1.9.2020 - 20:13
#48181
+57
Liittynyt:
19.3.2018 - 16:37
Viestejä:
Viestejä: 58

Itsellänikin osui tutkaan tuo Sushiswap ja laitoin sunnuntaina ekat "kunnon" farmaukset pystyyn. Muutamaa päivää aiemmin kokeilin taskurahalla YFII:llä farmausta ihan vain uteliaisuuttani, että miten se käytännössä toimii ja siirtoihin paloi ihan mukavasti rahaa.

Molemmat projektit pääsivät tokeneillaan (Sushi & YFII) listautumaan Binanceen samaan aikaan, ja Sushiswapissa on jo aivan käsittämättömät rahat tuvassa farmauksen alkaessa vasta 97h sitten kun viimemeksi tarkistin (lähde: https://sushi.zippo.io/ )

Tässä vielä yksi rakettimaista lentoa havainnollistava twiitti Sushista:

 

Kolmatta kuvaa en kehtaa liittää tähän, mutta vilkaiskaapa tuosta Ethereum transaction fees historiaa kuvaavaa graafia:

https://twitter.com/CryptOrca/status/1300691839981420548/photo/1

Eli ollaan aivan heittämällä ATH:ssa, ja sen on varmasti jokainen huomannut jos Ethereumin verkon kautta joitain siirtoja tässä äskettäin tehnyt. Tämä muun muassa lisäsi huoliani pienestä BTC-positiostani, mutta ratkaisin kyseiset huolet pienentämällä BTC-positiota vielä entisestään.

Koko TVL (=Total Value Locked) DeFi:ssä on tällä hetkellä 9,35B$ (lähde: www.defipulse.com), ja tullaan aivan varmasti menemään yli kympin tällä viikolla. Vielä näyttäisi siis rauta olevan kuumaa ja kuumenevan reilusti lisää, mutta pitänee varmaan hiljalleen alkaa perehtyä esim Binancen DeFi -futuuriin jolla voisi hedgeä hakea hieman ja turvata omia positioita.

Joko Pyrzi on ottanut uusia peltoja farmattavaksi? Itse tutkin äsken Dodoo nimistä projektia, mutta tällä hetkellä vakuuttivat vain hyvät nimet sen takana ja se on yleensä ollut vain huono uutinen itselleni näissä projekteissa..

 

Edit: https://harvest.finance/ alkaisi tuossa 1h45min päästä ja hieman polttelisi, mutta siirtokulujen korkean hinnan vuoksi "kannattaisi" iskeä tyyliin 10k$ tupaan että näkyisi valoa tunnelin päässä. Siirtokulut aivan jäätävät tällä hetkellä

1.9.2020 - 19:44
#48182
+1845
Liittynyt:
14.7.2016 - 14:27
Viestejä:
Viestejä: 1756

Siellä ethereum raketoi. Toki aika tuhnu raketti moniin defi kikkareisiin. Mutta siis onko tämä kaikki eth eduksi? Jos, niin miksi. Btc ei oikeen lähde. 

1.9.2020 - 20:15
#48194
+57
Liittynyt:
19.3.2018 - 16:37
Viestejä:
Viestejä: 58
Artsipappa kirjoitti:

Siellä ethereum raketoi. Toki aika tuhnu raketti moniin defi kikkareisiin. Mutta siis onko tämä kaikki eth eduksi? Jos, niin miksi. Btc ei oikeen lähde. 

 

Tämä kaikki on Ethereumin eduksi sen takia, että siirrot sun muu rullaa Ethereumin verkon päällä. Myös useimmat projektit käyttävät Chainlinkin price feed oraakkeleita, joten se hyötyy myös vahvasti useimpien projektien käyttäessä niitä. Chainlink on projekti johon kannattaa perehtyä, mutta niinhän meillä kaikilla on se oma projekti tai muutama, joihin kannattaisi perehtyä jne. Do your own research niin kuin pojat tuolla huutelee.

1.9.2020 - 20:49
#48200
+25
Liittynyt:
24.11.2014 - 13:42
Viestejä:
Viestejä: 29

Jos aikanaan oli hankalaa ymmärtää lohkoketjuteknologiaa ja sitä kautta Bitcoinin/ Ethereumin olemassaoloa, on varmasti mahdoton ymmärtää tätä jylläävää DeFi-huumaa ja mihin se perustuu. Puhun omasta puolestani. 

1.9.2020 - 21:29
#48208
+17
Liittynyt:
15.2.2016 - 13:10
Viestejä:
Viestejä: 21
Soloque kirjoitti:

 

Joko Pyrzi on ottanut uusia peltoja farmattavaksi? Itse tutkin äsken Dodoo nimistä projektia, mutta tällä hetkellä vakuuttivat vain hyvät nimet sen takana ja se on yleensä ollut vain huono uutinen itselleni näissä projekteissa..

 

Luulin että meno oli villiä viime viikolla, mutta touhu menee hullummaksi joka päivä...
Itsellä ainoat farmit nyt Sushissa ja ycrv:ssä. Mennyt kyllä odotettua paremmin tuo Sushin farmaus, nyt 3-4 päivässä farmi tuottanut noin +100%, pitäisi vaan kohta malttaa tuotot lunastaa ettei jää vain luu käteen jos tullaan rymisten alas. Gas fee:t niin korkeella, että ei omilla jäljellä olevilla pelimerkeillä kannata oikein hypätä uusiin farmeihin mukaan. Ei oikein huvita lähteä myymään muita hyviä crypto positioita sen takia että pääsisi sysäämään varoja näihin epämääräsiin ruokiin ja meemeihin. Jos tulee jotain projekteja missä nään potentiaalia ja hypeä ympärillä, niin ehkä teen degen muuvit ja ostan suoraa pelkkää tokenia, niin ei tarvitse kuluista maksaa itseä kipeäksi ja pääsee riskillä mukaan nousuun. Alkaa mennä tosiaan isojen poikien peliksi pikkuhiljaa toi farmaus kun kulut nousee taivaisiin. Ei enää taida 200$ riitä kuluihin, että pääsee uusiin farmeihin mukaan, kun pelkkä sushin harvesti maksaa 45$ kun vielä sunnuntaina oli 12$. Korkeiden kulujen takia varmasti myös sushin ja muiden vastaavien hinta nousussa kun porukat ei viitsi niitä ottaa pois kulujen takia ja näin ollen myyntipuoli suppeampaa.

Telegrammissa oon tänään bogannut seuraavista jonkun verran keskustelua ja mihin nyt viimeisimpänä ihmiset vaikuttaisi tunkevan rahaa. En oo ite ehtinyt sen tarkemmin projekteihin perehtyä. (enkä tiedä edes viitsinkö)
https://pylon.finance/#/
https://medium.com/@al_92198/pylon-finance-25-or-more-apy-even-in-a-bear-market-33df5214f6e4
https://kimchifinance.firebaseapp.com/
https://yuno.finance/

Mitä nopeasti silmäili niin näyttäisi olevan aika meemi-tokena ja todennäköisyys että joku vetää maton alta, todella suuri. Kertoo ehkä ihmisten vallitsevasta mielentilasta, kun näihin sysäävät rahaa viimeistä päivää. Pylon näistä ehkä jollain tasolla mielenkiintoinen projekti mutta verkkosivujen UI ei kyllä oikein vakuuta, eikä projektista löydy ihan hirveästi tietoa...

1.9.2020 - 21:36
#48210
+17
Liittynyt:
15.2.2016 - 13:10
Viestejä:
Viestejä: 21
prplsqrl kirjoitti:

Jos aikanaan oli hankalaa ymmärtää lohkoketjuteknologiaa ja sitä kautta Bitcoinin/ Ethereumin olemassaoloa, on varmasti mahdoton ymmärtää tätä jylläävää DeFi-huumaa ja mihin se perustuu. Puhun omasta puolestani. 

Joo ei tästä taida ymmärtää yhtään kukaan. Defi markkinat tällä hetkellä täysin irrationaaliset ja itse veikkan että jossain vaiheessa tullaan yhtä lujaa alas kuin ollaan noustu. Rahaa tungetaan joka paikaan erilaisiin meemikolikoihin yms. ja toivotaan että se sylkee ulos enemmän rahaa mitä olet sinne laittanut.

1.9.2020 - 22:10
#48218
+1845
Liittynyt:
14.7.2016 - 14:27
Viestejä:
Viestejä: 1756
pyrzi kirjoitti:

 

prplsqrl kirjoitti:

Jos aikanaan oli hankalaa ymmärtää lohkoketjuteknologiaa ja sitä kautta Bitcoinin/ Ethereumin olemassaoloa, on varmasti mahdoton ymmärtää tätä jylläävää DeFi-huumaa ja mihin se perustuu. Puhun omasta puolestani. 

 

Joo ei tästä taida ymmärtää yhtään kukaan. Defi markkinat tällä hetkellä täysin irrationaaliset ja itse veikkan että jossain vaiheessa tullaan yhtä lujaa alas kuin ollaan noustu. Rahaa tungetaan joka paikaan erilaisiin meemikolikoihin yms. ja toivotaan että se sylkee ulos enemmän rahaa mitä olet sinne laittanut.

Eli perus pyramidihuijaus. Jos ei todellista käyttöä ole niin mitä muuta näillä tekee paitsi koittaa myydä kalliimmalla kun millä osti..

2.9.2020 - 17:19
#48339
+57
Liittynyt:
19.3.2018 - 16:37
Viestejä:
Viestejä: 58
Sijoitustieto kirjoitti:

Coinmotion: Q2 Kvartaaliraportti kryptovaluuttamarkkinan kehityksestä

Tuli huvikseni luettua ensimmäistä kertaa kyseisiä raportteja. Ihan kiva oli vilkuilla läpi, vaikka hieman liian BTC - painotteista sisältöä oli omaan makuun. Muutama havainto:

"According to Malinen’s simulations, having her..laugh

 

DeFi:n TVL oli mainittu heti ekalla sivulla olevan huikeat 2-biljoonaa $. Tämä kuvaa kuinka nopeaa meno on, kun raportin julkaisuhetkellä luku on jo 9.2bilj. $

Vastaava esimerkki oli Ethereumin transaktio-kuluista (TX Fee), joka oli mainittu olevan 0,20$ raportissa kun sitä on kirjoitettu, mutta sekin on jo +8,00$ mikä on aivan jäätävää.

 

Bitcoinista odotin kuulevani enemmän smart contract puolen edistyksestä, kun muutama twiitti osunut äskettäin omiin silmiin että jotain edistystä silläkin kentällä on tapahtunut. 

 

Toivottavasti joku muu vilkaisee ja jakaa ajatuksiansa myös, koska itselläni jäi hieman vaisuksi nyt.

2.9.2020 - 19:22
#48358
+1845
Liittynyt:
14.7.2016 - 14:27
Viestejä:
Viestejä: 1756
Soloque kirjoitti:

 

Sijoitustieto kirjoitti:

Coinmotion: Q2 Kvartaaliraportti kryptovaluuttamarkkinan kehityksestä

 

Tuli huvikseni luettua ensimmäistä kertaa kyseisiä raportteja. Ihan kiva oli vilkuilla läpi, vaikka hieman liian BTC - painotteista sisältöä oli omaan makuun. Muutama havainto:

"According to Malinen’s simulations, having her..laugh

 

DeFi:n TVL oli mainittu heti ekalla sivulla olevan huikeat 2-biljoonaa $. Tämä kuvaa kuinka nopeaa meno on, kun raportin julkaisuhetkellä luku on jo 9.2bilj. $

Vastaava esimerkki oli Ethereumin transaktio-kuluista (TX Fee), joka oli mainittu olevan 0,20$ raportissa kun sitä on kirjoitettu, mutta sekin on jo +8,00$ mikä on aivan jäätävää.

 

Bitcoinista odotin kuulevani enemmän smart contract puolen edistyksestä, kun muutama twiitti osunut äskettäin omiin silmiin että jotain edistystä silläkin kentällä on tapahtunut. 

 

Toivottavasti joku muu vilkaisee ja jakaa ajatuksiansa myös, koska itselläni jäi hieman vaisuksi nyt.

Ei kai sentään biljoonaa. Biljoona on tuhat miljardia. 

2.9.2020 - 20:00
#48367
+17
Liittynyt:
15.2.2016 - 13:10
Viestejä:
Viestejä: 21
Artsipappa kirjoitti:

 

Eli perus pyramidihuijaus. Jos ei todellista käyttöä ole niin mitä muuta näillä tekee paitsi koittaa myydä kalliimmalla kun millä osti..

Osa projekteista kyllä, mutta ei kaikki. Luonnollisesti vetää puoleensa huijauksia kun ihmiset helppon rahan toivossa sijoittavat. Esimerkiksi ainakin tuo mainitsemani yuno.finance taisi nyt paljastua cash grabiksi. 

Oli kyllä itelle liian pitkä luettava kokonaisuudessaan tuo kvartaali raportti. Mutta joo tieto vanhenee tällä hetkellä todella nopeasti, kun mennään sen verran kovaa.
Yearn.financeen tuli muuten nyt Ethereum vaultit, vaikuttaa aika mielenkiintoiselta. Voisin kuvitella että tonne saattaa mennä isojakin määriä Ethereumia ja siten nostaa tulevaisuudessa hintaa.

Koitin myydä Uniswapissa pienen AMPL peliposition, mutta jäi tekemättä kun kulut ois ollu 70$. Good times. Onneksi sain Sushit vielä eilen illasta myytyä vähän edullisemmin. Taitaa farmaus ja DEX-treidaus olla aika monen osalta toistaiseksi ohi, ennen kuin tullaan alas päin noissa gas fee:ssä.

2.9.2020 - 20:43
#48380
+57
Liittynyt:
19.3.2018 - 16:37
Viestejä:
Viestejä: 58

Oho joo menee amiksella nuo luvut aina välillä hieman sekaisin, kun kääntelee suomeksi.. 😁

Vähän polttelisi joitain kolikkoja vain ostaa nyt uniswapista kun pieni dippi, liekö juuri korkeiden tx fees aiheuttama kun kaikilla pelaajilla ei olekaan enää varaa ja intoa sylkeä sitä rahaan aina scammeusta unicorneihin asti.

Itsellä ei riitä enää pinkkaa leikkiä farmaajaa, enkä myöskään muista positioistani halua luopua tämän leikin takia. Pitäisi muutenkin perehtyä verotukseen hieman, kun täytyy näköjään Suomeen muuttaa takaisin ja tarvii hieman käteistä lisää.

2.9.2020 - 21:29
#48393
+115
Liittynyt:
1.7.2014 - 12:24
Viestejä:
Viestejä: 178
Soloque kirjoitti:

"According to Malinen’s simulations, having her..laugh

aah, pääsenpä kantamaan korteni kekoon tähän kryptokeskusteluun: "her" viittaa tuossa lauseessa "Finland":iin. Suomi-neidosta sopii sanoa her :)

6.9.2020 - 16:25
#48764
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Osaako joku sanoa mitä ihmettä tarkoittaa "korkotili" Coinmotionissa? Tällä hetkellä väittävät esim Bitcoinien tallettamisesta korkotililleen maksettavan noin 5,5% vuosikorkoa. Onko tässä joku massiivinen ylimääräinen riski vs se että pitää niitä coineja siellä saman firman normaaliss lompakossa?

10.9.2020 - 14:41
#49374
+45
Liittynyt:
21.2.2018 - 21:51
Viestejä:
Viestejä: 55

Onko muut huomanneet paljon ongelmia rahojen siirrossa palvelunvälittäjien kanssa? Itsellä tuli ongelma krakenin kanssa, kun Danske esti siirrot. Hassua, että samaan aikaan kuulin toisaalta, että esim. S-pankki on estänyt siirtoja. Laitoin kyselyä pankkiin ja 3 päivään ei vielä mitään vastausta, mutta twitterissä Danske erehtyi kertomaan, että "Olemme päättäneet estää maksut Krakenille toistaiseksi asiakkaidenmme turvallisuuden vuoksi.".

Salaliittoteoreetikkona: Näkeekö pankit kryptot niin suurena kilpailijana, että siirrot estetään sen takia? Vai onko jengi mennyt vaan tarpeeksi Niklas Herlin-huijauksiin viime aikoina. Toisaalta en ollut ihan hereillä, kun edellisessä siirrossa rahat jäi jumiin alussa Danskeen ja sain ne puhelinsoitolla menemään maaliin. Nyt sen jälkeen Danske on kokonaan estänyt rahansiirrot ainakin kyseiselle tilille.

Näissä on aina hyvä äänestää jaloillaan, jos eletään kivikaudella.

10.9.2020 - 14:51
#49376
+4572
Liittynyt:
30.6.2014 - 14:42
Viestejä:
Viestejä: 1327

On aivan varmaa, että pankit eivät näe kryptoja uhkaavana kilpailijana.

10.9.2020 - 15:07
#49381
+138
Liittynyt:
10.5.2018 - 14:56
Viestejä:
Viestejä: 152
kravaattikukko kirjoitti:

Onko muut huomanneet paljon ongelmia rahojen siirrossa palvelunvälittäjien kanssa? Itsellä tuli ongelma krakenin kanssa, kun Danske esti siirrot. Hassua, että samaan aikaan kuulin toisaalta, että esim. S-pankki on estänyt siirtoja. Laitoin kyselyä pankkiin ja 3 päivään ei vielä mitään vastausta, mutta twitterissä Danske erehtyi kertomaan, että "Olemme päättäneet estää maksut Krakenille toistaiseksi asiakkaidenmme turvallisuuden vuoksi.".

Bitstampia käyttänyt aina (4 vuotta) eikä ikinä ole ollut OP:n kanssa siirroissa ongelmia.

10.9.2020 - 15:20
#49384
+3448
Liittynyt:
4.3.2016 - 20:21
Viestejä:
Viestejä: 1448

Coinmotionilla on pankkiluvat, niin sitä kautta ainakin pääsee markkinoille ja sieltä itse viimeaikoina hoitanut myynnit ja ostot. Osakkeiden omistajille vielä kulutkin ihan kilpailukykyiset.

10.9.2020 - 15:23
#49385
+45
Liittynyt:
21.2.2018 - 21:51
Viestejä:
Viestejä: 55
Casteliero kirjoitti:

Coinmotionilla on pankkiluvat, niin sitä kautta ainakin pääsee markkinoille ja sieltä itse viimeaikoina hoitanut myynnit ja ostot. Osakkeiden omistajille vielä kulutkin ihan kilpailukykyiset.

Joo, coinmotion toimii kyllä.

10.9.2020 - 18:01
#49397
+810
Liittynyt:
2.11.2018 - 12:56
Viestejä:
Viestejä: 1145
JR kirjoitti:

On aivan varmaa, että pankit eivät näe kryptoja uhkaavana kilpailijana.

Mielenkiintoinen näkemys. Johtuuko se siitä, ettei kryptoilla tulla maksamaan, suuri massa ei tule sijoittamaan niihin eikä niitä tulla käyttämään antolainauksessakaan?

10.9.2020 - 18:13
#49398
+4572
Liittynyt:
30.6.2014 - 14:42
Viestejä:
Viestejä: 1327
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

On aivan varmaa, että pankit eivät näe kryptoja uhkaavana kilpailijana.

 

Mielenkiintoinen näkemys. Johtuuko se siitä, ettei kryptoilla tulla maksamaan, suuri massa ei tule sijoittamaan niihin eikä niitä tulla käyttämään antolainauksessakaan?

En ensinnäkään usko että tultaisiin, mutta jos jotenkin ihmeen kaupalla tultaisiin, niin ei mikään estäisi pankkeja tarjoamasta palveluja niillä. Kryptovaluutat nykyisellään näyttäytyvät pankkisektorille epämääräisenä spekulatiivisena sijoituskohteena, josta on helpointa pysyä kaukana, koska se on pieni asia joka muodostaa kuitenkin merkittäviä KYC/rahanpesuriskejä. Valuutat itsessään eivät siis ole edes pankkien kilpailija.

Jotkin kryptojen päälle rakennetut palvelut yrittävät jossain mielessä kilpailla joillakin pankkisektorin alueilla. Mainittujen ongelmien takia pankkien ei tarvitse välittää niistä, koska ne myös estävät palveluita saavuttamasta laajaa käyttäjäpohjaa. Jos tilanne ongelmien suhteen kehittyisi tarpeeksi, että kryptoraha ei olisi enää myrkkyä perinteisen rahanpesusäädösten alla toimivan järjestelmän näkökulmasta, se voisi ruveta tarjoamaan samoja palveluja, ja todennäköisesti valtaisi hetkessä dominoivan markkinaosuuden niissäkin, koska perinteiset toimijat koettaisiin helppoina ja luotettavina.

10.9.2020 - 18:53
#49403
+138
Liittynyt:
10.5.2018 - 14:56
Viestejä:
Viestejä: 152

Hassua että tuot kryptot ja rahanpesun taas saman keskusteluun. Eiköhän tavallisten pankkien kautta sitä rahaa kuitenkin pestä moninkertainen määrä mitä kryptoilla. 

10.9.2020 - 19:07
#49405
+4572
Liittynyt:
30.6.2014 - 14:42
Viestejä:
Viestejä: 1327
THAIMING kirjoitti:

Hassua että tuot kryptot ja rahanpesun taas saman keskusteluun. Eiköhän tavallisten pankkien kautta sitä rahaa kuitenkin pestä moninkertainen määrä mitä kryptoilla. 

Totta kai, koska kryptot ovat todella pieni ilmiö, ja pankit välttävät niihin koskemista.

Jos rahaliikenne pankkien ja kryptojen välillä olisi kitkatonta, siitä rahaliikenteestä olisi kuitenkin rikollisuuteen tai rahanpesuun liittyvää moninkertaisesti suurempi osuus kuin pankkien nykyisestä rahaliikenteestä, joten miksi ne haluaisivat sitä riesakseen.

10.9.2020 - 20:33
#49413
+1845
Liittynyt:
14.7.2016 - 14:27
Viestejä:
Viestejä: 1756

Nyt kun defi pöhisee ja puhutaan kryptolainaamisesta niin jotenkin tullut ajatus että lainaamisessa se decentralization on todella kaukana vielä. Nythän lainaaminen on aika näennäistä jos mulla pitää olla 150% siitä summasta mitä olen lainaamassa.

Kyllähän joku välikäsi tarvitaan jos haluaa oikeaa lainaa ottaa, ja antaa esim pantin? Koska jos haluan ottaa 10k kulutusluoton auton ostoon kryptomarkkinoilta niin kuka sen mulle antaa vaikka lupasin maksaa isoakin korkoa? Koska voin vaan jättää maksamatta. Kuka sen auton multa pois hakee jos en maksa? Millä valtuuksilla? Ja kuka sitä edes haluaa riesakseen.

Touhu aikamoista larppaamista vielä. Toki sieltä voi voittoa tehdä mutta vielä toistaiseksi siksi että joku maksaa tokenista tulevaisuudessa hiukan enemmän. Ja toki korkoakin saa joistakin, mutta todelliset oikean elämän käyttökohteet on vielä lähes nollissa. Korjatkaa jos olen väärässä. 

10.9.2020 - 22:17
#49438
+810
Liittynyt:
2.11.2018 - 12:56
Viestejä:
Viestejä: 1145

Onko kryptoille jo näköpiirissä sellaista todellisen elämän käyttöä, jossa krypto on ensisijaisesti vaihdon eikä spekuloinnin / sijoittamisen väline?

Jos verrataan kultaan, sillä on spekulointiarvon lisäksi esteettistä arvoa ja käyttöarvoa teollisuudessa. Kryptoilla ei taida olla esteettistä arvoa, vaan miten on todellisen käyttöarvon laita?