Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa

21.5.2015 - 20:40

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Hyvin napsuu kaikkialla. Pääsin tokaa kertaa painelee 200/400 omppua natalien kaa starssilla ja tää potti sai hiukan pulssin nousuun. https://www.weaktight.com/h/555defa4a52511ba4f909d78

Comptel on noussut kunnolla. Viikon sisään saanut muutaman isomman tilauksen ja varmaan tällä artikkelilla oli suurin vaikutus https://www.nordnet.fi/mux/web/analys/experterna/expert/kommentar.html?…, 1,15e->1,38e. Melkein tekis mieli myydä...

Suominen on takas korkeemmalla tasolla kuin sillioin kun myin eli onnistunut 10% treidauspikavoitto. Tarkoittaa myös sitä et pitää seurailla tarkkaan haluaako irtaantua uudestaan..

Pörssi muutenkin nousussa, life is goot.

0
0
22.5.2015 - 23:12

einhe

-3
Liittynyt:
22.5.2015
Viestejä:
3

Pahoittelen pientä oftopiccia mutta kiinostaisi kuulla mitä mieltä oot saucen 4betistä sua vs tossa hanskassa?  

0
0
25.5.2015 - 17:17

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
einhe kirjoitti:

Pahoittelen pientä oftopiccia mutta kiinostaisi kuulla mitä mieltä oot saucen 4betistä sua vs tossa hanskassa?  

Voi kyl toimii näillä stackeilla. Ei hirveesti tee mieli 3betata huonoja nauloja, AAK2ss vie todella nihkeisiin postfloptilanteisiin mut imo sen verran hyvät et pakko painaa ja sit Sauce viel blokkaa naulan niin entistä harvemmin törmää nauloihin. Se voi saada suoraan kipin joltain AKKT tyyliseltä hanskalta ja saa mut tekee todella paljon virhekippejä postflop, esim jotain QQJT 248-boardiin jne. Pääsee myös cbet/foldaamaan parituneisiin jne. En silti välttämättä ite tekis, ei tolla mikään huono fiilis lähtee positiosta maksamaan 3bettii 200bb syvänäkään.

0
0
5.6.2015 - 17:06

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Jännä toi Suominen. Oli mulla myyntilaidassa 1,10e, ei ihan napannu, kun tos viikko sit nousi 1,09e asti. Sen jälkeen ilman virallista uutista tullut alas 0,88e, vähän huolestuttaa et joku tietää paremmin kilpailijoiden tilanteesta. Niistä on vaikee saada tietoa kun esim isoin kilpailija Kimberly-Clark on 40 miljardin pulju ja siitä Suomisen kanssa kilpailevasta osa-alueesta ei juurikaan kerrota erikseen. Pistin pikemmin taalan heikentymisen ja varianssin piikkiin, toki pörssin vastatuulikin vaikuttaa. Aloin eilen tankkaamaan lisää ja tänään kun taala vahvistui jenkkien hyvien työllisyyslukujen takia ja Suomisen hinta 0,88e niin ostin kunnon läjän sisälle.

Panostaja antoi huonon osavuosituloksen mut heti seuraavan päivänä myi Flexim Securityn Abloy Oylle jolloin kurssi nous takas alkuperäiselle tasolle. Huonoa tulosta syytettiin Suomen haastavalla markkinatilanteella mikä ei nyt taida seuraavan viiden vuoden aikana ainakaan helpottua niin pitää funtsia tän osakkeen kanssa. Sinänsä oon varma et Inderes on oikeessa ja saa selkeesti halvemmalla kun osien summa, mut niistä irtautumisessa voi kestää aikansa ja ei oo taetta et niillä rahoilla saadaan tehtyä hyvät tulevat sijoitukset. Uskon ainakin venaavani muutaman viikon Granon ja Multiprintin fuusioon ja mietin sit kunnolla.

Saga Fursissa jännitetään tällä hetkellä käynnissä olevaa huutokauppaa. Jatkanut laskuaan ilman varsinaista syytä ja tuntuu todella halvalta varsinkin kun euro pysynyt heikkona, mut on jo kohtuullinen betsi sisällä ettei viitsi ottaa lisää kun ei ihan 100% tunne osaketta.

 

Niin kauan kun näiden small capien kanssa painii niin tulee kohtaamaan irrationaalista hinnanheittelyä ja siihen pitää vissiin vaan tottua. Siitähän sitä edgeä on mahista saada, niin kauan kun pitää itsensä perillä kaikesta osakkeeseen liittyvästä informaatiosta.

 

0
0
12.6.2015 - 10:39

TEP1S

+93
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
149
Jeans]

Panostaja ... Sinänsä oon varma et Inderes on oikeessa ja saa selkeesti halvemmalla kun osien summa ...

[/quote kirjoitti:

@jeans:

Olethan tajunnut, että osa Inderesin tutkimuksista on firmojen itsensä maksamaa...

https://www.inderes.fi/research-disclaimer

Inderes on tehnyt sopimuksen, jonka osana on tutkimusraporttien laatiminen, seuraavien liikkeeseen laskijoiden kanssa: Aspocomp Oyj, Aspo Oyj, Biotie Therapies Oyj, Capman Oyj, Comptel Oyj, Glaston Oyj, Detection Technology Oyj, Efore Oyj, Elektrobit Oyj, Etteplan Oyj, Innofactor Oyj, Martela Oyj, Nexstim Oyj, Nixu Oyj, Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj, Panostaja Oyj, QPR Software Oyj, Rapala VMC Oyj, Raute Oyj, Restamax Oyj, Revenio Group Oyj, Scanfil Oyj, Siili Solutions Oyj, Solteq Oyj, Soprano Oyj, SRV Oyj, Suominen Oyj, Talenom Oyj, Taaleritehdas Oyj, Tecnotree Oyj, United Bankers Oyj ja Verkkokauppa.com Oyj.

Inderes analysoi ilmaiseksi isoja firmoja, mutta pikkufirmojen tutkimukset on usein tilattu. Tilannehan on ongelmallinen pienten pörssiyhtiöiden osalta: kun osakevaihto on pientä, ei pankkiiriliikkeiden analyytikkojen kannata tutkia firmoja. Inderesin tarjoama maksettu tutkimus voi olla ainoa tapa saada edes jokin näkemys firmasta aikaan. Lukijalle tosin jää vastuu arvioida maksetun analyytikon puolueettomuutta.

Itse en liikaa kiinnitä huomiota tavoitehintoihin tai suosituksiin, mutta sanalliset perusteet ja pääosin myös numeraaliset ennusteet tarjoavat asiallista taustatietoa & näkemystä.

 

0
0
23.6.2015 - 16:33

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
TEP1S kirjoitti:

@jeans:

Olethan tajunnut, että osa Inderesin tutkimuksista on firmojen itsensä maksamaa...

Joo, tuttava infos tästä muutaman ekan kerran jälkeen kun olin jotain Inderesin analyysia lainannut. Tostahan syntyy analyysin tekijälle varmasti pieni bias, vaikka rehellisen arvion yrittäis tehdä niin on todennäköistä ettei ainakaan alakanttiin arvioitu. En siis todellakaan sokeasti luota heidän antamiin tavoitehintoihin, mutta imo ollut monessa osakkeessa hyvää analyysia ja yksityiskohtia joita voi käyttää kun ite yrittää hahmottaa osakkeen arvoa.

 

Pörssi on sit dyykannut kunnolla viime aikoina! Resultswise ottanut hyvän torjuntavoiton indeksiin verrattuna, mut löytyy suurimmaks osaks pienempiä firmoja jotka ei yhtä hyvin korreloi yleisesti pörssin kanssa niin voi olla aika suurestikin tuuria, jos indeksi ois ottanu +10% niin ei ois välttämättä pikkupuljut pysyny perässä.

Panostajaa päätin nyt myydä kun otti vaan joku 4% montut indeksin 10% verrattuna. Näitä epälikvideitä small capejä ei kyl tosiaan kannata hirveesti treidailla. Ei oo juurikaan väliä onko kaupankäyntikulu 0,05% tai 0,15% kun spreadi on yleensä 1-1,5% luokkaa. Tuntuu ettei ainakaan seuraavan viiden vuoden aikana halua liikaa omistaa yhtiöitä joiden liikevaihto on peräisin Suomesta. Uus hallitus näyttää kyl lupaavalta ja jännityksel seuraan mitä saa aikaseks.

Suomista sain hyvin ongittua pohjilta lisää ja näillä hinnoilla on luottoa et valueta löytyy. Saga Furs senkun laskee, ei voi käsittää. Saa nähdä miten seuraava osari tulee vaikuttamaan, jos ei nosta niin pakko tehdä kunnon analyysi ja mahdollisesti liikkuu viel suuremmalla betsillä sisään.

Pakko hehkuttaa vähän pokeripuolta! Kävi alkuvuodesta todella kylmät isoissa peleissä ja nyt on pikkuhiljaa saanu grindattua montun umpeen, luottamus peliinkin noussu ihan eri tasolle.

0
0
24.6.2015 - 01:20

PikkuPro

+5685
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2768
Jeans kirjoitti:

 Saga Furs senkun laskee, ei voi käsittää. Saa nähdä miten seuraava osari tulee vaikuttamaan, jos ei nosta niin pakko tehdä kunnon analyysi ja mahdollisesti liikkuu viel suuremmalla betsillä sisään.

En käsitä miekään (varsinkaan reagointia hyvään kesäkuun huutariin). Tosin ei eka kerta kun en käsitä ja aiemmin tälläiset jossain vaiheessa on yleensä korjannu. Jännä nähdä huominen, jos tulos odotuksien mukainen (= lähinnä maaliskuun huutari-infot TP muodossa eikä ylläreitä suuntaan tai toiseen eli tulos verrattuna 2014 raketoi) ja kurssi nousee reippaasti niin on taas hieman LOL moment. Tuo infohan on vain 3kk vanha.

Meillä niin paljon jo kiinni (siis suhteessa hiluihimme) että vaihtoehdot lähinnä vain hold/sell ja jälkimmäinen ei toki kiinnosta nyt. Onnellisia Te, jotka voitte vielä liikkua toiseenkin suuntaan.

 

0
0
8.7.2015 - 01:59

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

On ollut hiukan ylimääräistä tilin pohjalla polttelemassa ja nyt alkaa olla houkuttelevat hinnat. Päätin tänään ettei Kreikka maailmaa kaada ja painoin huomiseksi puolet betsistä sisälle. Eihän keskuspankit meitä rakkaita osakkeenomistajia pulaan nykyään jätä, eihän?

Valitsemani small capit eivät ole ottaneet lähellekkään yhtä paljon hittiä kuin indeksi, eikä siten ole yhtä houkuttelevia enää. Tai siis pikemminkin toisinpäin, isot yhtiöt ovat alkaneet näyttämään houkuttelevammilta. Koska en ole niihin pahemmin perehtynyt ja koska uskon että mitä suurempiin mennään, sen tarkempi mr. Market on, päätin iskeä hilut 25 suurinta Suomen pörssin osaketta trackaavaan Seligson OMX Helsinki 25 ETFään niin varianssikin vähenee kaupan päälle.

Tänne jonkin aikaa sit kirjoittamassani osakkeessa Khan Resources Inc on ollut mukavasti swingejä. Ensin toimari Jim Doak löydettiin kuolleena hotellihuoneessaan Mongoliassa, jonne hän oli mennyt vaatimaan, että arbitration awardia kunnioitetaan. Vaikken mikään salateoreetikko ja uutisessa luki "Police said there was no indication of foul play." niin ei tapahtuma ainakaan luottamusta lisännyt. Muutama päivä jälkeenpäin Financial Timesilla uutinen "Mongolia seeks to annul $100m Khan Resources claim" ja osake sen kuin sukeltaa. Nyt viimeisimpänä uutisena nabsukainen ja mun ostohinnoilla nousi 30% vihreelle:

By Sangwon Yoon
(Bloomberg) -- Khan Resources Inc. dispute will be “resolved accordingly” because Mongolia respects rule of law and will carry out all its obligations as ordered by intl arbitration court ruling in March, Mongolian Prime Minister Saikhanbileg Chimed says in interview with Bloomberg News in New York.

* “We’re not ignoring, we’re respecting. We will comply.”
* Saikhanbileg says he asked Russian President Vladimir Putin
during a meeting last week in St. Petersburg for the Russian
company to pay its 21% stake in ~$100m award
* NOTE: ARMZ Uranium Holding OAO holds the 21% stake
* Putin promised Saikhanbileg that he will address this issue
with the proper Russian organizations
* Saikhanbileg says hard to predict when full resolution will
happen
* “Having these kinds of arbitration cases doesn’t mean that
Mongolia is treating all investors in this way”
* Khan Resources dispute gave Mongolia chance to improve its
overall business environment

 

Viime aikoina on ollut niin paljon kiireitä etten tarkemmin oo ehtinyt tutustua muutamaan firmaan joihin oisin halunnut, mm. Saga Furs. Yks mielenkiintoinen pulju johon oon tehnyt sopivahkon betsin on SSH Communications Security. Niiden kotisivuilta lainattua:

"SSH Communications Security on markkinajohtaja edistyksellisten tietoturvaratkaisujen kehittämisessä. Yhtiön ratkaisut vastaavat nykypäivän liiketoiminnan tietoturvahaasteisiin ja viranomaisvaatimuksiin.

Yhtiön perustaja Tatu Ylönen kehitti vuonna 1995 Secure Shell –protokollan, joka nopeasti kehittyi merkittäväksi standardiksi turvallisessa tiedonsiirrossa. Nykyisin Secure Shell on yksi mailman laajimmin käytetyistä protokollista. SSH Communications Securityn asiakaskunta kattaa yli 3 000 asiakasta maailmanlaajuisesti.

Kehitämme johtavia tietoturvaratkaisuja auttamaan asiakkaitamme suojautumaan nopeasti leviäviä sekä sisäisiä että ulkoisia tietoturvauhkia vastaan. Alustapohjainen Secure Shell -käyttöönotto- ja hallintaratkaisumme on markkinoiden ainoa, joka kykenee vastaamaan samanaikaisesti modernien organisaatioiden sekä tietoturva- että viranomaisvaatimuksiin ja toiminnan tehokkuuden asettamiin odotuksiin."

Ala ei ainakaan oo pienentymään päin tulevaisuudessa. Tosin toisin kuin esim Suomisella, tän osakkeen hinnan arvoa on paljon vaikeampi arvioida tarkalleen. Nykyisessä hinnassa on sisäänleivottuna jo hyvin kovat odotukset, kasvoihan liikevaihto 100% vuodessa. Ostakaa omalla riskillä! Voin luvata ettei tuu olemaan se vähiten swingaava osake salkussa.

Jos jostain pitää valittaa, vieläkin tallella iso siivu Hornbeck Offshorea ja öljyn hinta sukeltaa.

Salkku tältä vuodelta +14,6%, kun OMXHPI näyttää +2,84% (ei taida sisältää osinkoja), sick run. 

0
0
9.7.2015 - 12:16

Velho

+1424
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
547

SSH on Ylösen ~60% omistama ja myös rahoitettu Ylöselle suunnatuilla hybrideillä. Ylönen on aiemmin suhtautunut pörssiin ja muihin omistajiin lähinnä vihamielisesti. Ilman painavia syitä itse vältän SSH:n kaltaisia yrityksiä. Jos haluaa panostaa tietoturva-alaan, muitakin kohteita on runsaasti.

0
0
9.7.2015 - 14:47

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Velho kirjoitti:

SSH on Ylösen ~60% omistama ja myös rahoitettu Ylöselle suunnatuilla hybrideillä. Ylönen on aiemmin suhtautunut pörssiin ja muihin omistajiin lähinnä vihamielisesti. Ilman painavia syitä itse vältän SSH:n kaltaisia yrityksiä. Jos haluaa panostaa tietoturva-alaan, muitakin kohteita on runsaasti.

Tän oon vaan hyväksynyt koska niin lupaava firma. Keskustelupalstoilla on ihmetelty Ylösen omia myyntejä, joka myös saattanut olla suurin syy kurssin 6e->4e. Ei tietenkään toivottavaa mutta voi toimarilla olla muitakin syitä myydä kun et ois paskaa. Eikö hybridit olleet tarjolla muillekkin kuin Ylöselle?

0
0
9.7.2015 - 16:37

laitteri

+6
Liittynyt:
9.7.2015
Viestejä:
2

Mielenkiintoinen blogi sulla ku on asiaa mm. sijoittamisesta, asumisesta ja noihin liittyvästä verotuksesta. Ilmeisesti täällä puhut pokeristakin niin mulla olis yks kysymys erityisesti nettipokeriin liittyen. Onko nettipokerin taso nykyään niin kovaa ihan mikro tasoista suurempiin tasoihin, että rollia on hankala kasvattaa ns "nollasta" ja löytyykö paisteja enää niinkään jos jaksaa nähä vaivaa pöydän valitsemisessa? Oon vaan lukenut että nettipokeri on kasvanut vuosien saatossa hyvinkin kova tasoiseen luokkaan.

0
0
10.7.2015 - 12:29

Aki Pyysing

+11748
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6559
Jeans kirjoitti:

Keskustelupalstoilla on ihmetelty Ylösen omia myyntejä, joka myös saattanut olla suurin syy kurssin 6e->4e. Ei tietenkään toivottavaa mutta voi toimarilla olla muitakin syitä myydä kun et ois paskaa.

Jos nettovarallisuudestasi on kiinni esim. 95% yhdessä yhtiössä (Ylösestä en tiedä), ja ikää tulee lisää, on ihan järjellistä vähän hallinnoida riskiä oli näkymät mitkä hyvänsä. Jos mie oisin Ylönen, keventelisin nousvaiheessa ja nimen omaan hyvissä näkymissä. Eipä tule sitten ainakaan Sarasvuo-huutoja, kun myy juuri ennen selvitystilaa.

0
0
16.7.2015 - 20:25

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
laitteri kirjoitti:

Mielenkiintoinen blogi sulla ku on asiaa mm. sijoittamisesta, asumisesta ja noihin liittyvästä verotuksesta. Ilmeisesti täällä puhut pokeristakin niin mulla olis yks kysymys erityisesti nettipokeriin liittyen. Onko nettipokerin taso nykyään niin kovaa ihan mikro tasoista suurempiin tasoihin, että rollia on hankala kasvattaa ns "nollasta" ja löytyykö paisteja enää niinkään jos jaksaa nähä vaivaa pöydän valitsemisessa? Oon vaan lukenut että nettipokeri on kasvanut vuosien saatossa hyvinkin kova tasoiseen luokkaan.

Niin paljon kuin pokeria rakastankin niin pakko myöntää, etten enää suosittelisi kenellekkään sen aloittamista täysin nollista. Mahdollisuus takoa miljoonia on käytännössä kadonnut ja päästäkseen johonkin 5000e/kk ansioihin vaatii älyttömän panostuksen. Pelit on selkeesti koventunut vuosi vuodelta enkä näe syytä miksi kurssi ois muuttumassa. Apuohjelmilla päästään kokoajan lähemmäs optimaalisia ratkaisuja ja eiköhän 20v sisään käy kuin shakissa. Onnekseni omassa tapauksessa olin joskus 2011-2012 niin paljon muita edellä, että suhtkoht pienellä panostuksella omaan peliin oon pystynyt vieläkin takomaan hyvin rahaa.

 

Suomiselta huomenna osavuositulos! Se on mulla isoin betsi tällä hetkellä eikä oo ihan noussut sellaisiin hintoihin et oisin lähtenyt keventämään ottaen huomioon viimeaikaisen pörssin nousun. Kävi muuten hyvät, sain just pohjilta iskettyä sisälle Seligsonin etfän joka ottanut nyt 10% nousua viikkoon. Omistamani small capitkin pysynyt yllättävän hyvin indeksin perässä vaikka eivät laskussa tulleet alas lähellekkään yhtä paljoa.

Olin arvioinut kahden aiemman osavuosituloksen perusteella et Suomisen Q1 kasvua tulisi 8,5%+3,5%=12% orgaanista ilman taalan vahvistumista. Jäätiin kuitenkin vaan 7,7% kasvuun kun jätetään 0,8me kertaluonteinen erä johdon palkitsemiseksi ja taalan vahvistuminen pois. 2014 Q2 liikevoitto oli 5,8me joka jäisi tuolla 7,7% kasvulla 6,247me. Q1 taalan vahvistumishyöty oli 17,74% ja luulisi et vähintään saman verran hyödytään Q2 jolloin liikevoitosta tulee 7,33me. Eli jos huomenna liikevoitto jää alle 7,33me ilman kertaluonteisia kuluja pitäisin tulosta pettymyksenä. Sit haluaisin nähdä liikevaihdon kasvamista ilman taalahyötyä. Q1 se tuli lähes kokonaan siitä. Tai siis jos niillä kerran oli 400me->500me liikevaihtotavoite ennen kuin taala lähti vahvistumaan niin kai se tulee sit sen uuden jenkkitehtaan ja muiden investointien kautta. Nyt ne munkittaa puolet tavoitteesta pelkkien valuuttaheilahduksien takia eikä mainitse sitä missään vaan pitää tavoitteen samana. Kai se on hyvä line toimarilta niin voi tulla pelkkiä positiivisia "yllätyksiä".

0
0
16.7.2015 - 21:07

laitteri

+6
Liittynyt:
9.7.2015
Viestejä:
2

Kiitos tiedosta. Harvemmin enää nettipokerista kuuleekaan mitään menestys tarinoita... Onnea itelles peleihin ja toivotaan pörssille ylämäkeä. Blogi seurantaan. :P

0
0
17.7.2015 - 18:54

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Ai että, running good. Suomisen liikevoitto 9,9me! Osarin mukaan 1,3me tuli taalavaikutuksesta, eli 5,8me->8,6me, 48% kasvu wtf. 113me liikevaihdosta bruttokatetta oli 15,8me eli nousi nyt jo ~14% tasolle mikä oli semi bullskenario mun laskuissa, eihän tästä tiedä miten korkeelle toi voi nousta. Voi tietty olla myös yksittäinen ennätysquarteri. Tankkasin just lisää @1,12e, jos ois jaksanut herätä muutamaa tuntia aikasemmin ois saanu halvemmalla. Nyt alkaa olla iso betsi sisällä. Liikevaihto kasvoi rauhallista ~5% ilman taalavaikutusta, mut eiköhän nousu kiihdy kun investoinnit valmistuu ja alkaa potkimaan.

0
0
17.7.2015 - 18:28

bullero

Liittynyt:
11.6.2015
Viestejä:
47

Melkein unohdin kohteliaisuussäännöt niin ajattelin kiittää Suomisen tipsistä, hyvät voitot sieltä napsui, vaikka hyppäsin euron kohdalla ulos. Tuli luettua kaikki sivut tästä ketjusta ja mielenkiintoista settiä. Jatka samaan malliin ja postaile aktiivisemmin, ahkerat kirjoittelijat tällä foorumilla ovat niukka voimavara.

0
0
17.7.2015 - 21:23

Doggy

+3
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
59

Mahdatko tietää mikä oli Hornbeckin tämänpäiväisen dipin takana? En löytänyt syytä, joten kasvatin positiotani :)

0
0
18.7.2015 - 20:32

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Doggy kirjoitti:

Mahdatko tietää mikä oli Hornbeckin tämänpäiväisen dipin takana? En löytänyt syytä, joten kasvatin positiotani :)

En näin pikaseltaan keksinyt. Iranistahan saattaa kohta alkaa virtaamaan lisää öljyä maailmanmarkkinoille kun ollaan pääsemässä sopuun pakotteista. Lisääntynyt tarjonta ei tee gutaa öljyn hinnalle, tosin öljy dyykkas jo joitain päiviä sit ettei kyl taida olla siitä kyse. Viimeks kyse oli kilpailijan huonosta Q-tuloksesta jossa käytiin läpi Mexikonlahden huonontuneita vessel day rateja.

Vahvistunut taala on pitänyt tätä mulla euromääräisesti voitolla mut nyt mentiin ekaa kertaa punaselle :/. Jonkin verran alle EVn ollaan kyl runattu öljyn hinnassa.

0
0
20.7.2015 - 10:43

korppuleipa

+6
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
33
Jeans]

[quote=Doggy kirjoitti:

Mahdatko tietää mikä oli Hornbeckin tämänpäiväisen dipin takana? En löytänyt syytä, joten kasvatin positiotani :)

En näin pikaseltaan keksinyt. Iranistahan saattaa kohta alkaa virtaamaan lisää öljyä maailmanmarkkinoille kun ollaan pääsemässä sopuun pakotteista. Lisääntynyt tarjonta ei tee gutaa öljyn hinnalle, tosin öljy dyykkas jo joitain päiviä sit ettei kyl taida olla siitä kyse. Viimeks kyse oli kilpailijan huonosta Q-tuloksesta jossa käytiin läpi Mexikonlahden huonontuneita vessel day rateja.

Vahvistunut taala on pitänyt tätä mulla euromääräisesti voitolla mut nyt mentiin ekaa kertaa punaselle :/. Jonkin verran alle EVn ollaan kyl runattu öljyn hinnassa.

Itsellä myös HOS positio ja oma kela oli että Iranin mahdollisen diilin vaikutus kurssiin oli liian suuri. Ymmärtääkseni aikasintaan Iranin öljy alkaa virrata maailmalle tammikuussa ja kun puhutaan Iranista, niin väittäisin ettei tämä todellakaan tapahdu 100 % varmuudella.

Itse tankkasin lisää @$18.00 

0
0
20.7.2015 - 15:10

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

2+2 foorumin sijoituspuolella oli vähän uutta HOSista. Ahnuld joka alunperin tän vinkkas:

"HOS is a long term investment. Always knew it results were going to get worse before they got better. Question is how long the downturn lasts. Im looking for investment to pick up in 2017 in offshore drilling so 2016 is my guess for the bottom. Theoretically the market should look past that."

Toinen hyvä postaaja domer2:

"Hornbeck's June investor presentation is basically a dozen+ pages of "you are an idiot if you don't think this company is very cheap." Worth a read. They get into projections for low/medium/high oil scenarios. Company trades at a EV/EBITDA of 4x their low oil scenario, not to mention that we're below liquidation value right now (even if you apply a 40% discount to what they say the ships are worth on the open market).

They should legit be exploring taking themselves private."

 

Kai sitä pitää vaan uskaltaa holdata. Kuten aiemmin kirjotin on joka tapauksessa (painotettu) flippi öljyn hinnan suhteen.

0
0
20.7.2015 - 16:55

Turms

-8
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
669

Pidätkö Comptelia edelleen hinnaltaan houkuttelevana sijoituskohteena?
 

0
0
20.7.2015 - 21:51

Apeezi

+114
Liittynyt:
5.8.2014
Viestejä:
139
Jeans kirjoitti:

2+2 foorumin sijoituspuolella oli vähän uutta HOSista...

En ole tätä aikaisemmin katsonut, mutta scrollasin nopeasti kaksi uusinta sijoittajesitystä (yht. 160 diaa, huh, olennaisia oli max 16?) ja uusimman vuosiraportin luvut. 160 diaan mahtui yksi tai kaksi slidea, joissa oli arvio tulevien vuosien investoinneista. EBITDA:n käyttäminen arvostusmittarina ilman tulevien investointien suuruutta ja D&A koostumusta on parhaimmillaankin hyödytöntä, jopa vaarallistakin. HOS:lla melkein kaikki poistot koostuvat lautoista, joten pitää katsoa vuosiraportista, ettei johto ole arvioinut niiden käyttöikää ja jäännösarvoa ylioptimisesti/-pessimistisesti (25v ja 25% s.65). Liian nopea poistaminen (kirjanpidollinen käyttöikä < todellinen käyttöikä) laskee tulosta etukäteen ja nostaa tulevaisuuden tulosta. Liian hidas poistaminen vastaavasti toisinpäin. 15s kelattua luvut vaikuttavat järkeviltä, mutta, jos miettisin sijoittavani kattoisin kilpailijoiden luvutkin.

Sijoitusteesi on siis, että HOS selviää syklin yli ja hinta palautuu ennemmin tai myöhemmin lähelle lauttojen kirjanpitoarvoa tai johdon arviolle käyvistä arvoista. Ei HOS:n tase huonolta näyttänyt, mutta parempaa saa kuivalta maalta.

0
0
24.7.2015 - 20:26

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Turms kirjoitti:

Pidätkö Comptelia edelleen hinnaltaan houkuttelevana sijoituskohteena?
 

Viime kuukaudet ollu hemmetin kiireinen vaihe elämässä et monia osakevalintoja en oo ehtinyt juurikaan miettimään. Varmaan rauhoittuu tohon kuukauden päästä pelattavaan EPT Barcelonaan, jonka jälkeen tarkotus alkaa taas panostamaan kunnolla. Omistan vielä Comptelit mut tuntui kyl paljon paremmalta diililtä <1,15e. Jonkinverran ne on saanu solmittua uusia soppareita täs välissä, muttei imo niin paljon et se selittäis kurssinnousua. Linkkaan vielä uusiks Inderesin artikkelin koska oon hyvin pitkälti samaa mieltä vaikka tää oli kirjoitettu ennen nousua: https://www.nordnet.fi/mux/web/analys/experterna/expert/kommentar.html?… 

 

Apeezi]

[quote=Jeans kirjoitti:

2+2 foorumin sijoituspuolella oli vähän uutta HOSista...

En ole tätä aikaisemmin katsonut, mutta scrollasin nopeasti kaksi uusinta sijoittajesitystä (yht. 160 diaa, huh, olennaisia oli max 16?) ja uusimman vuosiraportin luvut. 160 diaan mahtui yksi tai kaksi slidea, joissa oli arvio tulevien vuosien investoinneista. EBITDA:n käyttäminen arvostusmittarina ilman tulevien investointien suuruutta ja D&A koostumusta on parhaimmillaankin hyödytöntä, jopa vaarallistakin. HOS:lla melkein kaikki poistot koostuvat lautoista, joten pitää katsoa vuosiraportista, ettei johto ole arvioinut niiden käyttöikää ja jäännösarvoa ylioptimisesti/-pessimistisesti (25v ja 25% s.65). Liian nopea poistaminen (kirjanpidollinen käyttöikä < todellinen käyttöikä) laskee tulosta etukäteen ja nostaa tulevaisuuden tulosta. Liian hidas poistaminen vastaavasti toisinpäin. 15s kelattua luvut vaikuttavat järkeviltä, mutta, jos miettisin sijoittavani kattoisin kilpailijoiden luvutkin.

Sijoitusteesi on siis, että HOS selviää syklin yli ja hinta palautuu ennemmin tai myöhemmin lähelle lauttojen kirjanpitoarvoa tai johdon arviolle käyvistä arvoista. Ei HOS:n tase huonolta näyttänyt, mutta parempaa saa kuivalta maalta.

Oikeessa oot. En oo tutkinut mitään kohteita kuivalta maalta niin en osaa verrata.

Huono runi jatkuu näköjään öljyn hinnan suhteen. Nään kyl monta hieman epätodennäköisempää skenariota jossa se vois lähteä nopeastikin takas nousuun.

 

SSH:lta tuli muuten Q2 joka selkee pettymys, liikevaihto nousi 24% mutta odotukset oli selkeesti korkeemmalla. Kurssireaktio -10% mutta taitaa silti olla about samalla hintatasolla nyt kun silloin kun vinkkasin (ite ostin tosin kalliimmalla). Kauppalehden foorumilta jonkun paikallaolevan muistiinpanot:

 

- Asiakkuuskeskusteluja aiempaa laajemmalla, mm. muutama telecom asiakkuus q2. Tuotteet ei toimialarajattuja, ja tätä ei ole oikeastaan hyödynnetty aiemmin. Oltu rahoitussektorilla tiukasti.

- Avaintenhallinta laajasti asiakkuuskeskustelujen keskiössä ja nosteessa. AWS lisännyt tuotteen kokeilua selvästi. Myös muita tuotteita tulee AWS:ään. Lisenssin osto AWS:ään mahdolliseksi.

- Muutama kaupallinen keskustelu venynyt ja oletettavasti siirtynyt q3:lle. Toimialan kasvussa ollaan hyvin aikaisessa vaiheessa, ei edes oikeastaan vielä nousuvaiheessa saati jyrkän kasvun vaiheessa. Nyt rakennetaan markkinaa ja tietoisuus mm. avaintenhallinnan ongelmista kasvaa kovaa kyytiä.

- SSH:n tuotteiden osalta alkaa näkyä valoa tunnelin päässä. Kokonaisuus tulee keskenään yhteensopivaksi, mutta nyt pääsynhallinta vielä osin hajallaan, vuoden loppuun aikaa laittaa kuntoon yhdeksi kokonaisuudeksi. Antaa mahdollisuuksia jakelukanavamyynnin kasvattamiseen ja automatisoituun palvelubusinekseen. Nyt numeroissa näkyy laaja konsulttikäytön tarve.

- Tuotteiden ideana on, että business flow ei saa häiriytyä SSH:n tuotteista

- Patentteja tarkasteltu paljon. Yhtiöllä näkemys, että patentit on kestää. Kustannukset siedettävät Saksassa puolustaa oikeuksia ja siltä osin tilanne myös arvioitu. Patenttien puolustaminen näkyy opexissa. Tavoite saada patenttien osalta aikaiseksi mahdollisimman pian, jopa tämän vuoden aikana.

- SSH:n tai kilpailijoiden tuotteita tulee jollakin aikavälillä tarvitsemaan kaikki yritykset - tavoite clousata kauppoja H2, luonnollisesti

- turvapuhelin on pitkällä, on jätetty tarjouksia

- tappiosta Koponen oli todennut, että SSH on opinion leader, halutaan pitää asema ja investoidaan nyt siihen, näkyy numeroissa

- uudet arvot: intelligent, open, confident, trusworthy

- uusia patenttifailauksia tehty 6 kpl q2

 

Jään roikkumaan kyytiin ainakin Q3 asti.

0
0
26.7.2015 - 22:30

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

http://www.xn--tervettskeptisyytt-rtbl.net/niin-tietamaton-etta-luulee-…

Olipa mielenkiintoinen artikkeli Dunning-Kruger-efektistä, jonka koin tärkeenä muistutuksena itselleni ja varmasti muillekkin lukijoille. Yks suuri syy menestykseeni pokerissa on varmasti ollut se, että oon aina arvioinut pokeritaitojani hyvin varovaisesti ja suurella todennäköisyydellä alakanttiin. Tästä syystä pelivalintani pysyi hyvin tiukkana alkuvuosina 2007-2010. 2010 loppu- ja 2011 alkupuolella kehitys kiihtyi ja aloin näkemään asioita paljon luovemmin. Uskalsin lähteä kovempiin rinkeihin vaikka on täysin mahdollista, että olisin aiemminkin niissä pärjännyt. On tosin myös mahdollista, että olisi käynyt todella huonosti. Siitä tuleekin mieleen sijoittaminen. On tullut luettua muutama kirja ja touhuttua vuosi osakkeiden parissa, mutta paljonko oikeasti ymmärrän asioista? Kuvittelen biittaavani pörssin, mutta kuinka moni tältä palstalta tai ylipäätänsä omia rahojaan suoriin osakkeisiin sijoittava ei sitä kuvittele? Viiden vuoden päästä lukiessani tän blogin pyörittelen 100% varmasti päätäni siitä kuinka vähän tuolloin ymmärsin. Pakko laittaa pieni lisäys että pysyttelemällä smallcapeissa harjoitan jo sijoitus-pelivalintaa.

Pointtini tällä kirjoituksella on ehkä muistuttaa itseäni olla ottamatta ihan liian isoja riskejä näin varhaisessa vaiheessa sijoitusuraani, koska voi oikeasti käydä köpelösti. 20% salkusta Suomisessa on melko varmasti sellainen. Vaikka kaikki on mennyt hyvin ja olen lähes vakuuttunut, että silloin 0,80e hinnoissa risk/reward skenario oli erittäin suotuisa, niin pörssissä long run on todella pitkä ja nousu voitaisiin selittää helpostikin hyvänä runina. Tosin niin kauan kuin jättää vivun pois ja hajauttaa jonkin verran niin ei ihan liian köpelösti pitäisi voida käydä paistillekkaan.

0
0
28.7.2015 - 05:20

Valpuri

+9
Liittynyt:
25.11.2014
Viestejä:
78

Sorry off topic. Mä oon myös pokerinpelaajana kiinnittänyt huomiota Dunning-Krugeriin, nimittäin pokeripiireissä näkee niin usein voitollisiakin pelaajia, jotka kuitenkin yliarvioi omia kykyjä, ja toisaalta aliarvioi vastustajiansa. Tällä on paljon merkitystä levelöinnin kannalta, ja väitän että erityisesti HU peleissä, mutta myös moniwaynä Dunning-Krugerin kannalta neutraali henkilö kykenee adjustaamaan itsensä selvästi tehokkaammin vihun leveliin ja löytämään paremmin GTO ratkaisuja.

Ja jos koit Dunning-Kruger artikkelin mielenkiintoisena, niin kannattaa tutustua myös MBTI -luokitukseen. Mä väitän, että eri MBTI -luokilla on eri määrä korrelaatiota Dunning-Kruger efektin esiintymiseen. Itse oon oppinut tuon MBTI luokitusjärjestelmän avulla ymmärtämään paljon paremmin, kuinka eri ihmiset hankkivat ja käsittelevät tietoa joka päiväisessä elämässään. Ennen kaikkea omat vahvuudet ja heikkoudet on tullut paremmin tiedostettua, josta on paljon hyötyä.

Tommosen suht nopean nettitestin voi tehdä vaikkapa täällä: http://www.16personalities.com

Nopealla silmäyksellä tuo MBTI luokitus voi vaikuttaa "horoskooppimaiselta", mutta ei kannata erehtyä – teoria perustuu paljolti Carl Jungin persoonallisuusteoriaan. Väitän, että tulokset ovat yllättävän tarkkoja.

 

0
0
28.7.2015 - 09:58

Markus_Bunders

+13
Liittynyt:
22.6.2015
Viestejä:
48

Sijoittamisessa ongelma on se, ettet voi ikinä oikeasti tietää, miten oikeasti runnasit. Pokerissa on sentään melko tarkka EV-tarkistus jälkikäteen mahdollista. Epävarmuudesta seuraa suurempi riski ja tämän tulisi vaikuttaa rationaalisen sijoittajan käyttäytymiseen.

IMO kannattaa lähteä siitä, mitä tavoittelee ja rakentaa strategiansa sen pohjalta. Siis laajemmin varallisuuden suhteen. Jos haluaa nousta seuraavaan varallisuusluokkaan, niin optimi strategia on varmasti eri kuin jos tärkeintä on, ettei putoa alempaan. Jne.

Minulle on tärkeintä jatkuvuus ja nousukulma, mutta tässä järjestyksessä. Elintason putoaminen sattuu aina enemmän kuin sen nosto tuntuu hyvältä. Lisäksi kannattaa muistaa, etät ihminen turtuu eli tarvitsee koko ajan enemmän inputtia saadakseen saman fiiliksen. Henkilökohtainen inflaatio siis.

Yksi ajatus on jakaa varallisuus osiin ja kohdella näitä osia eri strategioiden mukaisesti. Yksi hyvä jako on aikahorisontti. Yhtä osaa sijoitat 20 vuoden tähtäimellä, toista 1 vuoden, jne. Tällä varmistat sen, että vaikka olisit mikrotasolla oikeassa nyt, niin makrotason bad beat voi tuhota sinut, mutta vain siltä osin, jonka olet pistänyt pottiin. Jos se ei ole 100 %, niin pääset ostelemaan halvalla ja aloittamaan uuden nousun hyvistä asemista. Jos makrotason romahdusta ei tule, menetät toki tuotttoja, joita olisit muuten saanut: Vakuuttamisen hinta.

 

 

0
0
28.7.2015 - 12:49

aaboari

-2
Liittynyt:
11.7.2014
Viestejä:
71

En ole köyhä, mutta omaisuuteni on pieni murto-osa tämän yhteisön rikkaimpien vastaavista. Kuten muistelisin Jensin todenneenkin, on hyvä ymmärtää oma onnellinen tilanne, jos ei tarvitse enää palkkatöissä käydä. Siinä asemassa ei mielestäni markkinoiden voittamisen tulisi enää olla kärkiprioriteetti. Itse pyrkisin välttämään liiallisia näkemyksiä, ja yrittäisin tolkuttaa itselleni koko ajan, että markkinoiden ääriliikkeetkin ovat mahdollisia.

Tällaisia on tietenkin helppo huudella, kun ei ole tottunut vielä itse vastaavaan elämäntilanteeseen. Moni voisi todeta itsenikin olevan melko onnellisessa asemassa, kun ei tarvitse varsinaisesti miettiä rahatilannetta jokaista leipäpakettia ostaessa. Silti haluaisin enemmän rahaa, jonka eteen olisin valmis ottamaan riskejä. En kuitenkaan niin peruuttamattomia, mitä Jensin varallisuudella olisi mahdollista ottaa.

Epämääräinen ja sekava postaus, mutta pointti lienee; olkaa onnellisia taloustilanteestanne. Itse en riskeeraisi sitä tarpeettomasti saadakseni esimerkiksi 10 miljoonasta 15.

0
0