Veikkaus, rahapelimonopoli -

Hieman herätti hämmennystä tämä mainos sijoitustiedon bannerissa. Kaikkea sitä.

Näytä koko viesti
Aallon Group -

Oma taipaleeni pörssilistatun Aallon Groupin omistajana kesti vajaat 10 minuuttia. Yli kahdeksalla eurolla ei kiinnostanut kasvattaa positiota, joten myin kaikki 8,80.

Näytä koko viesti
Aallon Group -
K.A. kirjoitti:

Edelleen toistan näkemykseni, että merkkasit 100 osaketta tai 200.000 osaketta, niin saat suunnilleen saman osakemäärän

jaossa, isommalla merkinnällä tietysti vähän enemmän, mutta et mitään 10% merkintämäärästäsi.

Eiköhän instikka-annista saa kuitenkin yleisöantia enemmän.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Hyppäsin pitkään harkittuani Ovaron kyytiin, osittain Sijoitustiedonkeskustelun innoittamana.

Näytä koko viesti
LEI-tunnus -

Mitä LEI Blombergilla maksaa?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Jmakela kirjoitti:
Farseer kirjoitti:
Jmakela kirjoitti:

Jos kukaan ei "muista" tai halua puhua tuosta Solitra-kaupasta niin siitä voi jo jotain päätellä. Kyllä Sipiläkin varmasti haluaisi korjata väitteet vääriksi jos tuota järjestelyä ei ole tapahtunut mutta kyllä ainakin omaan silmään vaikuttaa siltä että tuossa kirjassa on kerrotaan totuus. No tuskin tuosta mitään isoa kohua tulee koska on tapahtunut niin kauan aikaa sitten.

 

Monet poliitikot eivät lähde korjailemaan tai kommentoimaan virheellisiä väitteitä, koska huhut saavat lisää julkisuutta, tarinat jäävät elämään ja kuin väittely lopulta faktoilla voitetaan niin korjaukset julkaistaan pieninä sivuviitteinä "oikaisuina" myöhemmin. Ja vaikka hommassa ei olisi mitään hämärää ja laitonta niin rikastuminen nyt ei vain tuulipukujen mieleen ole soveliasta kuin lottoamalla.

Tästä casesta en tiedä, mutta en lähde tuollaista roskajournalismia rahoittamaan kirjaa ostamalla. Toimittajan teoshistoria mielestäni kuvaa aatteellisuutta ja noista Tuhansien aatteiden maan olen ostanut ja jäi yhden luvun jälkeen kesken. https://fi.wikipedia.org/wiki/Jyri_H%C3%A4nninen_(toimittaja) Puoluekirjaa ei välttämättä ole, mutta arvopohja ei kirjoissa jää varjoon. 

Tuossa aiemmin Aki kertoi kuinka hän hoiti asiansa toisen toimittajan kanssa, suostui haastatteluun ja se homma jäi sitten siihen kun faktat tulivat ilmi ja juttu oli vesiperä. Jos on kommentoimatta asiaa niin tulos on se mitä nyt tapahtui, toimittaja kertoo kuinka kaikki ovat hiljaa ja kukaan ei halua puhua asiasta. Jos Sipilä olisi kertonut että järjestely tehtiin syystä X ja selittänyt kuvion(olettaen että se kestää päivänvaloa) niin toimittaja ei olisi saanut tehtyä mitään juttua. Toki voi myös ottaa sen linjan että on hiljaa vaikka asiat olisi kunnossa mutta silloin mitä todennäköisemmin aina tullaan nostamaan selvittämättömät jutun pinnalla aina välillä ja sama toimittaja saa taas kerran lisää näkyvyyttä ja klikkejä.

Eikös tuossa Akin casessa juttu tehty vaikka Aki todisti sen vesiperäksi?

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa -

Tästä on kyllä ihan omakohtaista kokemusta. Toki tähän ovat voineet vaikuttaa muutkin asiakkuuteen ja kauppaan liittyvät seikat eikä tämä varmasti ole standarti vakuusarvo.

Mitä hakkuukypsyyden vaikutukseen vakuusarvoon tulee, voin taata ettei sillä ole vaikutusta. Eikä pankki myöskään korvamerkkaa puunkantotuloja lainan maksuun. Pankkien maalaiskonttoreissa kyllä tiedostetaan tämä epäkohta, mutta siihen ei ainakaan vielä ole puututtu.

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa -

Kokemukseni lainamarginaaleista ovat saman suuntaisia kanssasi. Omien metsälainojen marginaalit ovat luokkaa 1,25%.

Oman kokemukseni mukaan metsäsijoittaminen on ainoa sijoittamisen muoto johon pystyy rakentamaan yli 100% velkavivun ilman, että pankki puuttuu asiaan mitenkään. Ostat metsätilan, jossa paljon päätehakkuukypsää metsää. Saat siihen 100% lainan paikallispankista. Hakkaat päätehakkuukypsät leimikot. Hyödynnät metsävähennyksen ja sijoitat saadut puukauppatulot. Lisäksi valtio antaa sinulle ilmaista lainaa viideksi vuodeksi 15% vuotuisen menovarauksen muodossa. Voisi kuvitella, että metsäsijoitusten vakuusarviointiin tulisi jollain aikavälillä muutos. Maalaispankeissa tiedostetaan tilanne, että usein ison metsälainan vakuutena on hakkuuaukko tai ainakin paljon vakuusarviota alhaisemman arvon metsä kuin ostettaessa, mutta ainakaan vielä ei minun tietääkseni tähän epäkohtaan ei ole puututtu.

 

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa -

Olisi ollut mielenkiintoista kuulla millaista velkavipua metsäsijoittamisessa käytät?

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa -

Tervetuloa! Blogi menee seurantaan. Olen itsekin metsäsijoittaja ja työskennellyt metsäalalla parikymmentä vuotta. Mukava kuulla näkemyksiä metsäsijoittamisesta ja päästä vaihtamaan ajatuksia aiheesta. 

Näytä koko viesti