Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Kaupataan kiinteistöä X hintaan y, jossa vsv vaikutus on a ostajalle jonka tuottovaade i eroaa 1 %-yksikön siitä mitä myyjän X antaisi myöden. Jos vsv vaikutus hypoteettisesti hintaan X olisi 3 % ja vero poistetaan, niin myyjä voi nostaa hintaa 1 %-yksikön verran ja siltikin myyjän yield vaatimus täyttyisi. Sinun näkemyksen mukaan tällä ei ole vaikutusta, koska verohaitta "konkretisoituu" vain ostaja osapuolelle. Tietenkin valtio häviää paperilla vasemmiston näkemyksen mukaisesti, mutta toisaalta laskelmassa ei huomioida toteutuneen transaktion vaikutusta.

Tietenkin valtio ei poistanut vsv kokonaisuudessaan vaan alensi sitä, jolloin voi debatoida valtion tienaavan enemmän transaktioiden kasvaessa, verrattuna siihen mitä ne olisi olleet, jos vsv ei olisi alennettu. Tätä on tietenkin aukottamasti vaikea osoittaa ja määritellä mikä sen reaalinen vaikutus on.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Konservatiivi kirjoitti:

Rasmussen reportin mukaan 47% amerikkalaisista uskoo , että demokraatit syyllistyivät vaalipetokseen: 

https://twitter.com/Rasmussen_Poll/status/1334515412499902464?s=20https:...

 

Eli jos x % suomalaisista uskoo perussuomalaisten olevan rasisteja, niin tämä pitää paikkaansa? 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Itselleni tuli viime viikolla sähköposti, mikä nimen perusteella olisi lähettänyt meidän TJ. Viestissä luki kutakuinkin seuraavaa:

Hei (minun etunimi)! 

Oletko tällä hetkellä vapaana?

Kiitos. 

Lähetetty iPadistani 

 

Sähköposti oli kuitenkin jotain ihan muuta kuin meidän TJ. Olisi mielenkiintoista tietää mitä tuolla sähköpostilla on yritetty urkkia tai mikä on ollut end goal. 

Näytä koko viesti
Lehto Group -

https://www.hs.fi/talous/art-2000006269101.html

"Kalasatamaan nousevan talon piti tuoda kohtuuhintaisia asuntoja kanta­kaupunkiin – Nyt rakennus­yhtiö Lehto purki kaikki asiakkaiden varaukset"

"Kesäkuussa Lehto tiedotti, että asuntojen varausaste nousi yli 90 prosenttiin yhdessä vuorokaudessa."

Melko mielenkiintoinen tapaus, jos asunnoista 90 % on varattuna, mutta perutaan kaupat jotta voidaan tehdä (odotusarvoisesti) huonompi katteisempi kauppa sijoittajan kanssa. 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Jotkut ovat erimieltä Teslan softasta. Artikkeli tosin vuoden takaa. 

https://www.marketwatch.com/story/7-big-worries-that-could-hammer-teslas-stock-price-2018-02-07

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Nykyinen taksilainsäädäntö ja maataloustuet on molemmat mielettömän erikoisia asioita, kun ne saavat paatuneimmankin markkinatalouden kannattajan väittämään ihan höpöjä. Varsikin taksimatkailussa pidän mielenkiintoisena etten ole juurikaan ikinä törmännyt niihin ongelmiin mitä kovimpaan ääneen huutavat "vastustajat" tekevät. Heikiltä erittäin hyviä pointteja. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Osaako joku valaista minkä vuoksi Teslan osake nousi Muskin ilmoituksesta hakea $2B edestä rahoitusta osakeannilla? 

 

https://seekingalpha.com/news/3457920-tesla-plus-5-percent-filing-raise-2b

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
eke kirjoitti:

Olisiko PS siis parempi puolue jos olisi tehnyt samanlaisen vaalivideon kun kaikki muutkin puolueet, sössötystä joka ei kiinnosta ketään.

Alkaahan se kansan pinna kiristyä kun maahanmuuton kustannuksiin voidaan laittaa 3,2 miljardia vuodessa, mutta 200-300 milj. lisäraha vanhustenhoitoon on liian kallista. Arvovalinta jossa useimmat puolueet ovat arvonsa osoittaneet.

Menee imo samaan valehtelu/populismi kategoriaan vasemmiston videoiden kanssa. Tosin samanlaista sössötystä tämäkin video oli. Vähän enemmän käytetty rahaa ja sillä saatiin hienosti näkyvyyttä videolle että puolueelle. Surullisinta tässä on että persuistakin löytyy niitä, jotka pitää videota vaihtoehtoisena totuutena. 

Näytä koko viesti
Citycon -

Voisiko liittyä tuohon alhaisen keskihinnan ylläpitämiseen? Niin naurettavalta kuin se kuulostaakin, niin oma mutu on että keskihinta pysyy paremmin "kurissa" kun osakkeen hinta on korkeampi? Mene ja tiedä sitten mikä tässä on oikea syy

Näytä koko viesti
Huuhaa-Mulder -

Wow...

Näytä koko viesti