Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 30.8.2019 09.54

Jotkut ovat erimieltä Teslan softasta. Artikkeli tosin vuoden takaa. 

https://www.marketwatch.com/story/7-big-worries-that-could-hammer-teslas-stock-price-2018-02-07

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 13.5.2019 11.22

Nykyinen taksilainsäädäntö ja maataloustuet on molemmat mielettömän erikoisia asioita, kun ne saavat paatuneimmankin markkinatalouden kannattajan väittämään ihan höpöjä. Varsikin taksimatkailussa pidän mielenkiintoisena etten ole juurikaan ikinä törmännyt niihin ongelmiin mitä kovimpaan ääneen huutavat "vastustajat" tekevät. Heikiltä erittäin hyviä pointteja. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.5.2019 10.14

Osaako joku valaista minkä vuoksi Teslan osake nousi Muskin ilmoituksesta hakea $2B edestä rahoitusta osakeannilla? 

 

https://seekingalpha.com/news/3457920-tesla-plus-5-percent-filing-raise-2b

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 26.3.2019 10.27
eke kirjoitti:

Olisiko PS siis parempi puolue jos olisi tehnyt samanlaisen vaalivideon kun kaikki muutkin puolueet, sössötystä joka ei kiinnosta ketään.

Alkaahan se kansan pinna kiristyä kun maahanmuuton kustannuksiin voidaan laittaa 3,2 miljardia vuodessa, mutta 200-300 milj. lisäraha vanhustenhoitoon on liian kallista. Arvovalinta jossa useimmat puolueet ovat arvonsa osoittaneet.

Menee imo samaan valehtelu/populismi kategoriaan vasemmiston videoiden kanssa. Tosin samanlaista sössötystä tämäkin video oli. Vähän enemmän käytetty rahaa ja sillä saatiin hienosti näkyvyyttä videolle että puolueelle. Surullisinta tässä on että persuistakin löytyy niitä, jotka pitää videota vaihtoehtoisena totuutena. 

Näytä koko viesti
Citycon - 19.2.2019 01.20

Voisiko liittyä tuohon alhaisen keskihinnan ylläpitämiseen? Niin naurettavalta kuin se kuulostaakin, niin oma mutu on että keskihinta pysyy paremmin "kurissa" kun osakkeen hinta on korkeampi? Mene ja tiedä sitten mikä tässä on oikea syy

Näytä koko viesti
Huuhaa-Mulder - 14.1.2019 10.29

Wow...

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 14.8.2018 03.55

Oon yrittänyt tässä töiden lomassa vähän opiskella eri shortti-tuotteita, mutta en ole saanut kunnon näkemystä mitä tulisi missäkin tilanteessa käyttää. Ja tietenkin mitä kannattaa huomioida missäkin instrumentissä. Jos tästä on jo selkeämpi ketju olemassa, niin mielelläni otan linkin vastaan.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 7.8.2018 01.06

On muuten mielenterveydellisesti huomattavasti parempi vaihtoehto sulkea selain, kuin lähteä keskustelemaan osapuolen (tai puolien) joiden mielipiteet ovat jo naulattu tiettyyn kantaan. Varmaan tämän tiesitkin, mutta kunhan latelen itsestäänselvyyksiä. 

Näytä koko viesti
Finnair - 6.8.2018 10.48

Eli yrität sanoa että Lapin matkailu kuolee ilman subventointia vai alueiden joille ei muutenkaan kohdistu matkailua, kuolevat ilman subventointia? 

Ensimmäiseen kohtaan liittyen en tiennytkään Lapin sesonkimatkailun olevan jollain tapaa henkihievereissä. Ei taida olla maailmalla mitenkään uusi asia, että turismimatkailu kohdistuu sesonkeihin (vrt. välimeren lomakohteet). 

Jos en paremmin tietäisi niin tämä subventointi mutuilu vaikuttaa hyvin keskustalaiselta politiikalta eli pidetään väkisin hengissä asioita, jotka eivät markkinataloudellisesti ole kannattavia ns. kantamalla vettä kaivoon.  

Näytä koko viesti
Finnair - 5.8.2018 06.04
Farseer kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Listattuja valtionyhtiöitä saa usein varsin edullisesti - syystä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ministeri-lintila-kritisoi-finnairia-...

 

Ihan hyvä että ministeri herättelee firmaa, joka on tuntunut unohtavan kokonaan kotimaan lennot. Finnairikin hyötyy tästä pitkällä tähtäimellä, kun kotimaisen matkailun ei anneta kuolla kasvukipuihin ja huonoon saavutettavuuteen. Lisäksi valtio usein subventoi noita lentoja jos ne muuten tuottavat (väliaikaisesti) lentoyhtiölle tappiota, mutta valtio saa kuitenkin omansa takaisin moninkertaisesti lisääntyneiden verotulojen kautta.

Mielelläni kuulisin perustelut miten kannattamattoman lentoliikenteen subventointi pitkällä tähtäimellä hyödyttää valtiota. 

Näytä koko viesti