3
forum
|

Sijoitustieto

+1794
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1210

KESKUSTELUFOORUMIN SÄÄNNÖT JA KÄYTTÖEHDOT

"Trollaaminen eli kirjoittaminen ensisijaisesti ärsyttämistarkoituksessa on Sijoitustiedossa keskimääräistä keskustelupalstaa enemmän kiellettyä."

Sijoitustieto.fi -verkkopalvelussa julkaistavaa tietoa ei tule ottaa kehotuksena ostaa tai myydä tiettyjä arvopapereita, sijoitustuotteita, tai -palveluja.

Keskustelu ja blogit

- Jokainen keskustelija vastaa omien viestiensä sisällöstä, joiden on oltava Suomen lain ja hyvien tapojen mukaista
- Sijoitustieto.fi ei vastaa keskusteluissa esitetyistä mielipiteistä tai sijoitusideoista, eikä viesteihin linkitetyistä kolmansien osapuolien sisällöistä. 
- Ei sijoitusneuvontaa, lue MAR
- Sijoitussuositusten antaminen on kiellettyä

- Keskusteluketju on avattava sille alueelle, mihin se aiheensa puolesta kuuluu
- Kun avaat uutta ketjua, tarkista onko samasta aiheesta jo olemassa keskustelua. Käytä foorumin hakutoimintoa.
- Loukkaavat, rasistiset tai sävyltään asiattomat viestit editoidaan tai poistetaan. Vaikka on eri mieltä asiasta, niin oman näkökannan/kriitikin voi esittää fiksusti ja rakentavasti. Fiksusti muotoiltu kritiikki/sarkasmi kahden kokeneemman sijoittajan tai käyttäjän välillä on tottakai sallittua, mutta aloitteleville sijoittajalle tai käyttäjälle kuittailu ei ole sivuston hengen mukaista. Keskustelua ohjataan asialliseen suuntaan ja kaikenlainen trollaaminen on ehdottomasti kiellettyä
- Viestit, joiden sisältö on liian turha, sekava, off-topic, pelkkiä hymiöitä tai pelkkiä isoja kirjaimia, poistetaan Käyttäjätunnukset, jotka tuottavat ainoastaan tällaisia viestejä poistetaan ennen varoitusta
- Edelliseen kuuluu myös "komppaan" tai "+1" -tyyliset viestit, jos näitä käytetään
- Liian pitkiä tai kerrostuneita lainauksia (quote) on vältettävä
- Tahallinen oman/kumppanin ketjun jatkuva nostaminen turhanpäivisillä viesteillä on kielletty
- Trollaaminen ja toisten käyttäjien turha/jatkuva provosointi on kielletty

Mainostaminen Sijoitustiedossa

- Ilman ylläpidon lupaa tapahtuva kaupallinen mainostaminen foorumilla ja sivustolla on kielletty
- Oman tai jonkun toisen osapuolen sivuston mainitseminen kaupallisessa tarkoituksessa on kielletty
- Kiellettyä on siis esimerkiksi: viittaukset ulkopuolisiin bonuksiin, kampanjoihin tai tarjouksiin tai kumppanuusmarkkinointiin liittyviä referointikoodeja sisältävät linkit
- Edellä olevat ehdot koskevat myös viittauksia tai linkkejä joiden markkinointitarkoitusta on yritetty verhoilla tai peittää
- Allekirjoitukseen sallitaan ainoastaan linkit omalle kotisivulle tai blogiin ja taloudellisen hyödyn tavoittelu myös näillä on kielletty.
- Avatar-kuvaketta ei saa käyttää markkinointitarkoituksiin

Sääntörikkomukset

- Vähäpätöisistä ja tahattomista rikkomuksista seuraa yleensä vain viestin/ketjun muokkaaminen, siirto tai poisto.
- Toistuvista rikkeistä tai selvästi tahallisesta sääntöjen rikkomisesta annetaan rangaistus
- Jos rangaistuksen saanut käyttäjä syyllistyy uudelleen rikkomuksiin, voidaan käyttäjätunnus ja/tai IP-osoiteelle antaa porttikielto tietyksi ajanjaksoksi tai pysyvästi, ylläpidon harkinnan mukaan. Määräaikainen porttikielto on tyypillisesti jotain 2vko ja 2kk väliltä
- Pahimmista rikkomuksista voi seurata suora porttikielto ilman varoitusta
- Tietoja voidaan myös luovuttaa poliisille tarvittaessa
- Uusille ja vähän viestihistoriaa omaaville tunnuksille sovelletaan vakiintuneita ja asiallisesti keskustelevia käyttäjiä helpommin tunnuksen poistoa, mikäli sääntörikkeitä havaitaan

Kenenkään ei ole syytä ottaa henkilökohtaisesti viestin poistoa tai varoitusta. Keskustelualue pyritään pitämään mahdollisimman siistinä ja tasokkaana - joku linja on vedettävä ja pyrimme pitämään keskustelun erittäin ystävällisenä ja laadukkaana.

Kaikilta foorumeilta löytyy ihmisiä, jotka pyrkivät trollaamaan, sekoittamaan tahallaan keskustealuetta tai purkavat vain muuten vaan pahaa oloaan. Tämän vuoksi myös vilpittömästi kirjoitetut viestit voivat ajoittain joutua poiston kohteeksi ja väärä ihminen saada varoituksen. Pyydämme siis anteeksi väärinkäsityksistä jo etukäteen.

Moderaattorit pyrkivät parhaansa mukaan olemaan reiluja ja tasapuolisia. Siitä huolimatta heille tapahtuu varmasti mokia niin kuin kaikille ihmisille. Moderaattoreille voi lähettää palautetta osoitteeseen yllapito (at) sijoitustieto.fi

Ystävällisin terveisin,

Sijoitustiedon ylläpito ja foorumin moderaattorit

 
Sijoitustiedon pisteytyssysteemi (päivitetty 9.11.2020)

- Sijoitustiedon käyttäjät joiden pistesaldo ylittää +10p voivat ala- tai yläpeukuttaa muiden käyttäjien viestejä
- Moderaattorit voivat asettaa ketjuihin pistevaateita lukemiseen / kirjoittamiseen 
- Omaan blogiin voi pyytää rajoituksia lähettämällä sähköpostia yllapito(at)sijoitustieto.fi
- Nykyisellään harmaalla tähdellä merkityt ketjut vaativat (sekä kirjoittamiseen että lukemiseen) kirjautumisen lisäksi väh. -100p saldon ja vastaavasti sinisellä tähdellä merkityt +100p saldon
- Pistesaldoihin on lisätty värikorotuksia seuraavin rajoin, -100p, +100p, +500p.

Sijoitustiedon tiimi toivoo, että yläpeukutuksia käytetään pääasiassa hyvin perusteltujen ja asiallisten viestien kannustamiseen, ja että alapeutuksia ei käytettäisi pelkästään vastakkaista mielipidettä edustaviin viesteihin mikäli viesti on asiallinen ja perusteltu.

Tiedostamme, että lopulta käyttäjät kuitenkin peukuttavat viestejä omista lähtökohdistaan ja kuten haluavat, emmekä puutu peukutuksiin ellei niitä tehdä selkeästi manipulointitarkoituksissa. Mikäli havaitsemme että joku käy peukuttamassa sarjoittain toisen käyttäjän viestejä ylös tai alas, bännäämme ko. käyttäjätunnuksen. Manipulointitarkoituksessa annettuja peukutuksia katsotaan herkemmin kriittisesti mikäli käyttäjätunnuksella ei ole juurikaan asiallisia viestejä.
 

0
0
4.4.2016 - 14:54 #7986

Aki Pyysing

+11657
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6524

Muistututukseksi ja täsmennykseksi:

Sijoitustieto noudattaa tiukkaa moderointipolitiikkaa, koska sijoitusaiheisetkin keskustelut menevät helposti riitelyksi keskustelun sijaan.

Henkilökohtaiset hyökkäykset toisia kirjoittajia kohtaan ovat edelleen kiellettyjä. Eri mieltä saa tietysti olla.

Esimerkki: Ostin Nokiaa. Tähän ei vastata näin: ”Kuka idiootti ostaa Nokiaa?”.  Vaan näin: ”Minä shorttaisin Nokiaa, koska…”

Trollaaminen eli kirjoittaminen ensisijaisesti ärsyttämistarkoituksessa on Sijoitustiedossa keskimääräistä keskustelupalstaa enemmän kiellettyä.

Omassa sijoitusblogissa voi pyytää ketä tahansa henkilöä olemaan kommentoimatta blogiin mitään. Oma blogi on oma blogi. Tätä pyyntöä on noudatettava.

Toistaiseksi olemme joutuneet sulkemaan vain yhden käyttäjän tilin henkilökohtaisista hyökkäyksistä johtuen, joten keskustelu on toistaiseksi sujunut yllättävän mallikkaasti.

Mahdolliset bännit laitetaan ja moderointipolitiikkaa voi kommentoida tässä ketjussa. Tilien sulkemisia emme julkaise, koska trolleille emme halua antaa yhtään lisää näkyvyyttä.

0
0
22.7.2020 - 20:14 #44517

idkf

+50
Liittynyt:
8.4.2019
Viestejä:
41

Vielä tuosta "kysyjälle vahingolliseksi koettu viesti". Eli ketjusta hävisi käsittääkseni kolme viestiä.

1. Viesti joltain käyttäjältä X kehoitti pitämään sijoitukset tällä hetkellä käteisenä, eli toisin sanoen yrittämään markkinoiden ajoittamista. Tämän nyt voidaan kyllä perustellusti katsoa vahingolliseksi, kun puhutaan kuitenkin aloittavan sijoittajan kysymyksestä.

Tämä 1. viesti tosiaan poistettiin ylläpidon toimesta. Moderaattorin mielipiteen lisäksi viestillä oli 0 yläpeukkua ja 7 alapeukkua. -yp

2. Viesti oli oma vastaukseni tuohon viestiin 1. jossa kehoitin ostamaan jotain heti joka tapauksessa käyttäjän X ajoittamis ohjeen sijasta. Tällöin tulee seurattua markkinoita ja saa motivaatiota sijoitusaiheisten asioiden opiskeluun.

3. Viesti oli taas käyttäjältä X jossa hän kehui olevansa tällä hetkellä 100% käteisenä mutta silti seuraavansa markkinoita.

Eli tuon viestien vaihdon nyt voi perustellusti katsoa olevan turhaa ketjun aloittajan kannalta, mutta se sisältää kuitenkin osittain vaarallisille vesille menevää logiikkaa. Tarkoitukseni ei ole olla hankala, eikä tuossa nyt mielestäni mitään suurta vääryyttä tapahtunut.

- Moderaattorilla oli oma mielipiteensä kuinka aloittavan sijoittajan tulee toimia mikä lienee hyväksyttävää. Tuon mielipiteen voi varmasti kommenttina ketjuun laittaa. Sen sijaan se, että lähdetään poistamaan "huonoja" neuvoja lienee jo mahdollisesti arvelluttavaa(vaikkakin tässä tapauksessa luultavasti ollaan yhtä mieltä, että ajoittaminen on huono neuvo).

- Tässä tapauksessa väitettiin ketjusta poistetun yhden viestin, vaikka viestejä hävisi taatusti ainakin kolme. On luonnollista, että jatkuvasti viestejä poistellessa ja ketjuja siivotessa on hankala edes muistaa mitä viestejä on poistanut, mutta fakta on, että ketjusta hävisi enemmän kuin yksi viesti.

On mahdollista, että viesteissä olleet lainaukset johtivat siihen, että alkuperäisen viestin poistuttua kaikki siihen liittyvät lainaukset hävisivät, mukaanlukien oma mielestäni asiallinen ja perusteltu vastaus(joka siis oli ajoittamisneuvoa vastaan). Eli käytännössä moderointi poisti ensimmäisen viestin, jolloin lähti myös 2 muuta sitä lainannutta.

Tässä on varmasti käynyt, että ko. (2. ja 3.) viestit ovat olleet vastauksia ykkösviestiin ilman että ykkösviesti on ollut niissä lainattuna, ja tässä on vahingossa poistunut tämän vuoksi myös nämä (foorumisofta poistaa automaattisesti myös vastaukset poistettuun viestiin). Eli tässä on kiistatta käynyt moka ylläpidon toimesta. Ja kuten aiemmassa viestissä totesit sivistyneiden foorumien toimivan viestejä muokkaamalla, on jatkossa varmasti parempi preferoida tätä toimintatapaa myös tästä syystä. Pahoittelut vielä, että sinun viestisi on ketjusta poistettu. -yp

0
0