Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 24.8.2015 09.40

 

Tämä kuva antaa pyöräilystä liian turvallisen vaikutelman, koska autoilu on käytännössä täysin turvallista siellä, missä pyöräily taasen kaikkein yleisintä. Oikea turvallisuuskerroin lienee noin 100. Siis kun autolla tai bussilla työmatkansa taittava vaihtaa pyörään, hänen vakavan onnettomuuden tai kuoleman riskinsä kasvaa noin satakertaiseksi.

Tämä on yksi niistä tiedoista, joita suomalainen media pimittää täysin. Kuva Financial Timesistä.

Suomessa tapahtuu 20 000 vähintään lievään loukkaantumiseen johtavaa pyöräilyonnettomuutta. Näistä noin puolet vaatii lääkärihoitoa. Vakavia loukkaantumisia on noin tuhat ja kuolemia muutamia  kymmeniä. Autossa ei-itsemurhissa kuolee Suomessa vuosittain alle sata. Siis noin viis kertaa se, mitä pyöräilijöitä, vaikka autoilun volyymi on kertamatkoina 70-kertainen ja kilometreissä mitattuna astronomisen paljon isompi.

Tanskassa pyöräilijöille sattuu loukkaantumiseen johtavia onnettomuuksia 17 500 vuosittain. Siellä pyöräilyn kertamäärä on 27-kertainen Suomeen nähtynä. Tanskassa siis pyöräilijöille sattuu huomattavasti paljon vähemmän onnettomuuksia kuin Suomessa, mutta edelleen satakertaisesti verrattuna muihin liikuntamuotohin nähden.

Pyöräilyn ja CO2-päästöjen vähentämiseen tähtäävät suomalaiset ovat yhtä lailla median ja idiotismin harhaanjohtamia. Kuvaavaa on, että kun kuorma-auto ajaa lapsen kuoliaaksi 10 km/h, niin idiootit huutavat alempia nopeusrajoituksia. Tavaamaan kykenevä ymmärtäisi, että jos turvallisuus on argumentti, niin silloin ongelma ei ollut se kuorma-auto vaan se, että se lapsi pyöräili. Eikä se lapsi sitä itse keksinyt, vaan sen vanhemmat. Pyöräily kannattaisi kieltää kaupungeissa. Jo pelkästään maanarvolaskemien perusteella turvallisuudesta edes puhumattakaan.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 24.8.2015 05.48

Yuan on sidottu dollariin, joten dollarin heikkeneminen heikentää yuania muita valuuttoja vastaan. Voipi olla kiinalaiset painamassa vähän taaloja tuleen.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 24.8.2015 05.28

Tältä näyttää pörssiromahdus. Hyppäsin just hyvään aikaan taalasta. Toki tulevasta ei tiedä. Oli jo sormi ostonapilla perjantaina, mutta päätin antaa vähän laskun rauhoittua ensin. Oli hyvä päätös result wise. Esim. Raytheonia olin ostamassa 107:ssä ja nyt 101,24 ja päälle vielä taalan vahvistuminen hurjasti tänään.

 

edit. siis heikkeneminen

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 24.8.2015 11.48

Pyöräily on käytännössä noin sata kertaa niin vaarallista kuin autoilu, mutta pyöräilyä edistetään ja autoilua verotetaan. Ei nämä nyt ihan yksinkertaisen logiikan mukaan mene. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 24.8.2015 11.43

Vahvasti näyttää siltä, että maailman talouskasvu on hidastumassa ja tällä on suuri vaikutus yritysten voittoihin. Osakkeiden arvostustasot ovat korkeat, mutta perustellut kroonisen matalan korkotason ja yritysten globalin aseman takia (=yrityksillä on etulyöntiasema suhteesa valtioihin eli verottajiin ja suhteessa työvoimaan). 

Ilman sisäpiiritietoa tai erinomaista kykyä/tuuri on hankala koskaan tienata paljoa, kun hinnat ovat valmiiksi kovat. Hyvä periaate on ostaa silloin, kun raha on kallista ja hinnat halvat ja myydä, kun hinnat ovat korkeat ja raha halpaa. Tässä tosin voi joutua odottamaan kymmeniä vuosia ostoja ja myyntejä.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 24.8.2015 11.33

Late kirjoitti:

Etkä näe näitä hintoja houkuttelevina? Nordeaa alta kympin, Fortumia 14 pintaan...? Vieläkö uskot, että tästä mentäsiin alas??

*

Ostin itse Nordeaa. Jos kympillä saa, ei tätä ihan oikeasti voi ohittaa :D

 

En osaa sanoa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 24.8.2015 08.14

Myin dollarit. Viikossa euro +3,34 %. Nyt on iso mylläys menossa ja trend is your friend. Muutenkin pistän kaikki ostot jäihin ja katsotaan vaikka tuossa parhaaseen glögiaikaan seuraavan kerran, miten maailma, erityisesti Kiina, lepää. 

Näytä koko viesti
Tuulipuvun kasvava huoli Nordnetin tietoturvan tasosta - 22.8.2015 04.18

Suomessa nettipankeissa on ihan liioitellut turvakäytännöt. Esim. Itävallassa sisään mennään, kuten Nordnetissä, tosin rahansiirrot vaativat kännykkään tulevan koodin, mutta kyllähän sen kännykänkin kivasti pöllii.

Suoraveloituskin onnistuu pelkästään tilinumeron antamalla ilman mitään vahvistuksia. Joskus myöhemmin tulee sitten joku allekirjoitettava lappu postissa, jos tulee.

Nordnet on riittävän turvallinen. Ylipäätään ongelma ei ole järjestelmän päässä, vaan käyttäjän. Itsellä Spybot ja F-secure ja ajan niillä pitkät tarkistukset melkein joka päivä.

Näytä koko viesti
Fortum - 21.8.2015 12.19

Tn Fortumilta mahtiosingot seuraavat pari vuotta. Valtio tarvitsee tuloja ja laskee tahallaan väärin omistamiensa yhtiöiden kuppauksen, mutta näillä mennään.

Näytä koko viesti
Kiinan pörssit paineessa - 21.8.2015 12.18

1990->2010: Hinnat halpenivat, koska tuotanto siirtyi Kiinaan

2010->: Hinnat halpenevat, koska Kiina rakensi niin suureen ylituotannon, että ylikapasiteettia on älyttömästi nyt kun kysyntä on normalisoitunut

=> matala korkotaso jatkuu

Näytä koko viesti