27.4.2020 - 20:26

Farseer

+2061
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1608

Tuli tällainen Nordnetilta tällainen viesti:

5.6.2020 alkaen Nordnetin ETF-kuukausisäästöön tulee palvelumaksu.

Nordnet on Suomen ainoa pankki, joka tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin. Yhä useampi asiakas on valinnut ETF-kuukausisäästämisen kustannustehokkaaksi tavaksi hajauttaa ja automatisoida sijoituksensa. Suomalaisia kuukausisäästäjiä on yhteensä jo yli 30 000.

Kattaaksemme kustannuksia ja voidaksemme jatkaa automaattisen kuukausisäästön tarjoamista ETF:iin asiakkaillemme tuomme kuukausisäästösopimukseen 2,5 euron palvelumaksun.

Palvelumaksu koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia riippumatta siitä, montako ETF:ää sopimuksessa on. 2,5 euron palvelumaksulla voi siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää.

Palvelumaksu veloitetaan kuukausittain aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (arviolta joka kuun 7.–9. päivä). Palvelumaksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen.

Voit muokata ETF-kuukausisäästösopimustasi joustavasti, kuten vaihtaa ETF:iä ja säästösummaa, tai keskeyttää sen milloin vain.

Palvelumaksun tuominen mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa pystymme laajentamaan ETF-kuukausisäästön piirissä olevien ETF:ien valikoimaa nykyisiltä ja uusilta liikkeeseenlaskijoilta. Kuukausisäästöön on lähiaikoina tulossa saataville mm. 12 ETF:ää Lyxorilta.

Panostamme jatkossa entistä enemmän ETF:ien valintaan liittyvään tukeen. Olemme esimerkiksi hiljattain uudistaneet ETF-sijoitusideasivun, jolta löydät nyt muun muassa asiakaskuntamme suosituimmat ETF:t teemoittain terveydenhuoltosektorilta, robotiikka-alalta ja vastuullisuuskriteerejä tarkasti seuraavien ETF:ien joukosta. Myös ETF-hakutoimintoa ja yksittäisten ETF:ien instrumenttisivuja kehitetään, jotta löydät jatkossa entistäkin helpommin juuri omaan salkkuusi sopivat ETF:t.

Palvelumaksu koskee ainoastaan ETF-kuukausisäästämistä, ei kuukausisäästämistä sijoitusrahastoihin.

Ystävällisin terveisin
Nordnet

 

Aika kovalta vaikuttava uudistus. Vaikka en itse tällä hetkellä kuukausisijoita ETF-rahastoihin (aiemmin on tullut tehtyä, loppui lähinnä koska superluotolla ostaminen ei onnistunut) niin tämän jälkeen en tee sitä ainakaan Nordnetin kautta.

Kun suurin osa kuukausisijoittajista kuitenkin sijoittaa pienehköjä summia luokkaa 15€-100€ kerrallaan kuukausisäästöön, niin heille tuo kulu on suhteellisesti todella kova. 

 

0
0
27.4.2020 - 20:39

tappio

+605
Liittynyt:
25.5.2019
Viestejä:
339
Farseer kirjoitti:

Kun suurin osa kuukausisijoittajista kuitenkin sijoittaa pienehköjä summia luokkaa 15€-100€ kerrallaan kuukausisäästöön, niin heille tuo kulu on suhteellisesti todella kova. 

 

Lapsille menee kaikille satanen kuussa. Menee tästä eteenpäinkin, mutta ei Nordnetin kautta.

0
0
27.4.2020 - 20:42

markkinakatiska

+18
Liittynyt:
8.3.2018
Viestejä:
18

Tämä on kyllä todella huono läppä. Ensin meuhkataan vuosikaudet näkyvästi kustannustehokkaasta kuukausisäästämisestä niin mediassa kuin omassa markkinoinnissa. Sitten ei muuta kuin kunnon kulut ETF:ille. Saa nähdä vetävätkö takaisin, jos ei, niin saattaa kyllä välittäjä vaihtua aika äkäseen.

0
0
27.4.2020 - 21:04

k70

+245
Liittynyt:
8.2.2020
Viestejä:
154

Piensijoittajalle Nordnet on melko kallis kulujen osalta. Toivottavasti laskevat yleisesti etf osto- ja myyntikuluja, jotka ovat luokkaa 15 euroa per toimeksianto nykyään. Vastaavasti esimerkiksi OP tarjoaa ilmaiset etf:n ostot vuoden loppuun saakka. Myös amerikkalaisten ja pienillä summilla pohjoismaalaisten osakkeiden ostaminen on kallista muihin välittäjiin verrattuna. Saattavat ampua itseään nilkkaan tällä muutoksella, koska ilmainen kuukausisäästäminen on houkutellut asiakkaita.

0
0
27.4.2020 - 21:21

markkinakatiska

+18
Liittynyt:
8.3.2018
Viestejä:
18

Joku voisi sanoa ironiseksi. Martin Paasi 9.4.2020:

https://blogi.nordnet.fi/vaihtamalla-paranee/

"Pörssiromahduksissa on myös tilaisuuksia. Yksi niistä on kalliin ja huonon palveluntarjoajan vaihtaminen halvempaan ja parempaan.

Moni pitkäjänteinen säästäjä on saattanut jäädä loukkuun kalliille palveluntarjoajalle tai kalliiseen sijoitusrahastoon."

0
0
27.4.2020 - 21:21

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

On kyllä melko häikäilemätön muutos Nordnetiltä. Onko tuollainen muutos mahdollista tehdä ilman että tarjoaa ilmaista mahdollisuutta kuukausisäästödiilistä poistumiseen? Koska kuukausisäästösopimuksissa ostoja on markkinoitu ilmaisina on kuukausisäästämiseen lähdetty idealla että säästetään pitkään pieniä summia jolloin se 15 euron myyntikulu per ETF ei sitten vuosien säästämisen päästä kirpaise niin pahasti. Nyt tämä muutos vesittää idean kokonaan ja jos on ehtinyt säästämään vasta vähän aikaa joutuu poistuessaan maksamaan prosentuaalisesti massiivisen kulun. Eli vaihtoehtoina on jatkaa kuukausisäästämistä isoilla kuluilla (jos säästää pieniä summia) tai poistua systeemistä maksamalla massiivinen prosentuaalinen myyntikulu jo ostetuista ETF:stä. 

Eli tällaisenaan muutos näyttää siltä, että piensäästäjä on ansoitettu kuukausisäästödiiliin mainostamalla ilmaisia ostoja ja sitten puun takaa lätkäisty iso kulu josta ei pääse millään keinolla eroon. Jos tämä jää tällaisenaan voimaan niin vaikea nähdä että muutoksen tuotto olisi suurempi kuin aiheutettu mainehaitta. Ehdottomasti pitäisi tarjota systeemistä irti haluaville ilmainen tai ainakin hyvin edullinen tapa poistumiseen. Muutoin tuo vaikuttaa selvältä kuluttajan harhaanjohtamiselta mainonnassa enkä ole yhtään varma ettei rikkoisi jotain asiaan liittyvää pykälääkin. 

0
0
27.4.2020 - 21:28

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Onkohan tässä odotettavissa että "täysin ilmaiseen" superrahastoonkin tulee yhtäkkiä esim. 10% myyntikulu jo omistettuihin rahastoihin?

0
0
27.4.2020 - 21:38

Phipa

+3
Liittynyt:
9.6.2019
Viestejä:
8

Joopa joo. Ittellä menee 150 € kuukaudessa kolmeen ETF-rahastoon, eli kulut nousee nollasta 1,7 %:iin, ei mitään järkeä. Taitaa loppua kuukausi säästö tähän. OP:ssa vuoden loppuun nolla kulut ja ensi vuonna minimi varmaan 1 %, niin kuin ollut tähänkin asti.

0
0
27.4.2020 - 22:02

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Rogue kirjoitti:

Eli tällaisenaan muutos näyttää siltä, että piensäästäjä on ansoitettu kuukausisäästödiiliin mainostamalla ilmaisia ostoja ja sitten puun takaa lätkäisty iso kulu josta ei pääse millään keinolla eroon. Jos tämä jää tällaisenaan voimaan niin vaikea nähdä että muutoksen tuotto olisi suurempi kuin aiheutettu mainehaitta. 

Ei ne piensäästäjät tuo kuin hiekkaa pankin lattialle. Jos joku laittaa vain jotain 15 euroa joka kuukausi säästöön Nordnetin kautta ETF:iin kuten Paasi paasaa, niin eihän siitä tule kuin pankille kuluja. Kyllä Nalle oli oikeassa ja Suvin kannattaa ottaa Nallen opit käyttöön.

 

 

[sarkasmi päättyi]

Vuosi sitten sain vaimon kuukausisäästäjäksi. Nyt se varmasti loppuu(edit: mainitsin palvelumaksun ja vastaus oli heti että loppuu). Vahinko että ehti avata Nordnettiin OST tilin. Tämä ajoitus oli varmaan Nordnetiltä taktinen veto, kun OST tilin lopetus on hinnoiteltu tolkuttoman hintaiseksi.

Ja juuri vuoden vaihteessa sain kaverin sijoittamaan 2 vuotiaalle lapselleen Nordnetin kautta kuukaisisopimuksella ETF:iin. Nyt kaduttaa, että tätä suosittelin. Oikeastaan häpeän.

Aika todella ruma temppu Nordnetilta. Pidempään olen jo miettinyt vaihtamista. Täytyy tässä uskoa Martin Paasia, vaihtamalla paranee.

 

Ps. en ole kuukaisisäätäjä enkä omista ETF:iä. Vituttaa kuitenkin tälläinen sikamaisuus silti. Muiden puolesta. Ja kollektiivisesti.

 

Oikein naurattaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9133198

Martin Paasi:

"Eiköhän meiltä kaikilta löydy 15 euroa kuussa" – Rahastoasiantuntija kannustaa sijoittamaan lapsilisät tai edes osan niistä

Tästä Suvi sitten haluaa ryöstää 2,5 euroa. Sikamaista touhua. Oikein kaikkien vedätysten äiti.

Paasi antaa esimerkin: 15 euron sijoittaminen osakkeisiin kuukaudessa lapsen ensimmäisten 16 ikävuoden ajan tarkoittaisi 67 vuoden jälkeen noin 130 000 euron pottia. Lapsilisän sijoittamisella päästään puolestaan jopa miljoonan omaisuuteen.

Menee Paasin laskelmat sekaisin kun Suvi nappaa jokaisesta 15 eurosta 2,5 euroa. Se on prosenttuaalisesti järkyttävä summa. Ja vielä korkoa korolle tappiota!

0
0
27.4.2020 - 22:10

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256
Tinggeli kirjoitti:

 

Paasi antaa esimerkin: 15 euron sijoittaminen osakkeisiin kuukaudessa lapsen ensimmäisten 16 ikävuoden ajan tarkoittaisi 67 vuoden jälkeen noin 130 000 euron pottia. Lapsilisän sijoittamisella päästään puolestaan jopa miljoonan omaisuuteen.

Menee Paasin laskelmat sekaisin kun Suvi nappaa jokaisesta 15 eurosta 2,5 euroa. Se on prosenttuaalisesti järkyttävä summa. Ja vielä korkoa korolle tappiota!

Se 2,5e/kk palvelumaksu tuli vain ETF-säästämiseen, jossa 50e/kk on minimisäästösumma. Eli siitä Nordnet ottaa siis tästä lähtien 5% plus myydessä 15e/per ETF. Toihan on ihan täyttä ryöstöä ja jos tätä ei hyvitetä kuukausisäästösopimuksiin harhautetuille asiakkaille mitenkään, toivon että asia viedään eteenpäin kuluttajansuojaviranomaisille. 

Ainoa reilu tapa hoitaa tilanne olisi joko perua muutos tai sitten antaa kuukausisäästämällä ETF:nsä ostaneille asiakkaille tilaisuus myydä omistuksensa kuluitta pois. 

0
0
27.4.2020 - 22:21

hauturi

+3088
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2315

Rogue kirjoitti:

ilman että tarjoaa ilmaista mahdollisuutta kuukausisäästödiilistä poistumiseen?

Onko se poistuminen sitten maksullista? Ostetut ETF:t tietysti jää tilille, mutta eihän niitä mikään pakko ole ostaa lisää. Helpoiten kun ei vaan laita tilille rahaa millä ostaa, mutta eiköhän sen "diilinkin" saa sieltä poistettua ihan helposti ja maksutta.

Jos ETF:n oston minimilistahinta on se 9€ (?) ja kuukausisäästössä saa 1-4 ostoa hintaan 2,5€, niin onhan se kuukausisäästö vielä kannattava niille, jotka ETF:iä haluaa Nordnetin kautta ostaa. Se on tietysti selvä, että 15€ kk-summalla ei ole enää mitään järkeä haluta.

Eipä silti, pitää tässä kyllä itsekin ruveta katselemaan vaihtoehtoja, koska pienikuluiset ETF:t ovat itselleni tärkein sijoitusinstrumentti. Onkos muilla (kellä?) kuluttomia kk-säästövaihtoehtoja niille?

0
0
27.4.2020 - 22:36

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256
hauturi kirjoitti:

 

Rogue kirjoitti:

ilman että tarjoaa ilmaista mahdollisuutta kuukausisäästödiilistä poistumiseen?

 

Onko se poistuminen sitten maksullista?

 

15e per ETF. Aika helvetin kallista siis jos oot alottanu säästämisen vähän aikaa sitten ja on vaikka pari sataa sisällä kolmessa eri ETF. Maksat siis poistumisesta 45e eli jos sulla on vaikka 200e säästössä niin suht iso poistumismaksu suhteellisesti. 

Koko kuukausisäästämisen idea piensäästäjälle oli se, että säästää pieniä summia pitkän aikaa, koska myyntikulu on iso ja ostot ilmaisia. Tuo muutos vesitti idean täysin, koska nyt pieniä summia ei voi enää tuon kautta säästää. Lisäksi poistuminen lyhyen säästöajan jälkeen massiivisen kallista (suhteellisesti). 

0
0
27.4.2020 - 23:49

Longrun

+239
Liittynyt:
16.10.2018
Viestejä:
259

Kun nyt ahneeksi heittäytyivät, niin olisivat ottaneet edes siedettävän prosentuaalisen osuuden kk-säästösummasta, eikä samaa kiinteää kulua kaikilta... Hieno homma esim. Kaikille jotka säästävät lapselle ja joilla menee se 90€/kk ETFiin. Näitäkin asiakkaita on oikein kalasteltu aloittamaan lapselle säästäminen. Suoraan sanottuna kaikki Nordnetin lähiajan uudistukset ovat olleet perseestä. 

0
0
28.4.2020 - 07:50

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Apinaaheittävätikka kirjoitti:

Saakos nordnetin etf-salkkuja siirrettyä muualle ja mihin hintaan? Vaikka OP tai Nordea. 

ETF salkku on ihan normaali OST tai AOT salkku missä osakkeetkin ovat. Joten normaalilla tavalla miten AOT tai OST tili siirretään. OST tilin siirto Nordnetista on todella kallis, AOT tilin ei (muistaakseni jopa kuluitta onnistuu).

0
0
28.4.2020 - 08:05

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Rogue kirjoitti:

Se 2,5e/kk palvelumaksu tuli vain ETF-säästämiseen, jossa 50e/kk on minimisäästösumma. Eli siitä Nordnet ottaa siis tästä lähtien 5% plus myydessä 15e/per ETF. Toihan on ihan täyttä ryöstöä...

 

Rogue kirjoitti:

Ainoa reilu tapa hoitaa tilanne olisi joko perua muutos tai sitten antaa kuukausisäästämällä ETF:nsä ostaneille asiakkaille tilaisuus myydä omistuksensa kuluitta pois. 

Jos palvelumaksu halutaan tuoda, se pitää suhteuttaa kk-säästösummaan. Kun on vuosikausia julistettu kulujen merkitystä sijoittajalle ja haukuttu kilpailijoita korkeista kuluista. Eikös rahapodissa ollut useita jaksoja joissa näitä kilpailijoiden korkeita kuluja (ja eritoten piilokuluja) tuotiin esiin, sanottiiin että ihmisiä huijataan ja kilpailijat haukuttiin lyttyyyn. Näitä löytyy myös Nordnetin blogisivuilta. Nyt sitten tehtiin tälläinen muutos jossa jonkun ETF:n TER>1,5% (jos edes tälläistä ETF:ää löytyy) on ihan pieni kulu tämän ryöstökulun rinnalla.

Kaiken tuon Nordnetin vuosia julistaman mantran jälkeen mielestäni niiden osuus voisi olla vuositasolla max. 0,1...0,2% kk-säästösummasta, jos ne haluaa palvelumaksun laittaa. Nyt tuo on ihan törkeän suuri. Jos laitat 50 euroa kuussa, niin kk-kulu on 5% kun samaan aikaan pörssin tuotto keskimäärin on luokkaa 8%. Kumpi voittaa, sijoittaja vai Nordnet enemmän?

0
0
28.4.2020 - 08:14

k70

+245
Liittynyt:
8.2.2020
Viestejä:
154

Olisi reilu ratkaisu laittaa sama 2,5 euron kulu myös kuukausisäästöllä hankittujen etf-rahastojen myymiselle. Muussa tapauksessa en enää suosittele etf-rahastoihin kuukausisäästämistä Nordnetissä kenellekään. Harmittaa kun on tullut suositeltua etf-kuukausisäästöä aiemmin pienillä säästösummilla. 

0
0
28.4.2020 - 08:21

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
hauturi kirjoitti:

Onko se poistuminen sitten maksullista? Ostetut ETF:t tietysti jää tilille, mutta eihän niitä mikään pakko ole ostaa lisää.

Ja jossain vaiheessa Nordnet keksii että tämä(kin) asiakas tuo vain hiekkaa pankin lattialle ja tilin, jossa ei ole tapahtumia, laitetaan palvelumaksu. Näinhän tekivät kaikki liikepankitkin 20 vuotta sitten.

hauturi kirjoitti:

Helpoiten kun ei vaan laita tilille rahaa millä ostaa, mutta eiköhän sen "diilinkin" saa sieltä poistettua ihan helposti ja maksutta.

Saa toki. Kk-säästäsopimus menee katki poistaa kuukaisittaisen toimeksiannon. Sitten pitää löytää uusi toimija jossa jatkaa palvelua.

hauturi kirjoitti:

Jos ETF:n oston minimilistahinta on se 9€ (?) ja kuukausisäästössä saa 1-4 ostoa hintaan 2,5€, niin onhan se kuukausisäästö vielä kannattava niille, jotka ETF:iä haluaa Nordnetin kautta ostaa. Se on tietysti selvä, että 15€ kk-summalla ei ole enää mitään järkeä haluta.

Tässä ei ole kyse ihan samasta, koska sijoitettava summa on eri tasolla. Nordnetin osalta ei ole mitään järkeä ostaa osakkeita 100 eurolla, koska kulut on niin suuret. Useat pitävät rajana 1000 euroa juuri kulujen takia. ETF:ien osalta raja on korkeampi, koska ETF:n toimeksiannon kulu on suurempi.Kk-säästämisessä summat ovat huomattavasti pienemmät kuin nuo edellä mainitut suorien sijoitusten hankinnan kannattavuusrajat. Minimissään siis 50 euroa, mutta varmaan tyypillisesti satasen pari? 2,5 euron kulu on niin suuri, että kk-summan pitäisi olla jotain vähintään 500-600 euroa, ennen kuin kulut olisivat edes jotenkin inhimillisiä.

 

Itseäni tämä ottaa päähän juuri siksi, että olen haksahtanut Nordnet-huijaukseen. Kuunellut mantraa ja suositellut tätä palvelua kavereille ja vaimolle. Ja nyt ryhtyivät ryöstäjiksi. Minuakin on siis kusetettu, vaikka minulla ei ole kk-säästösopimust vaan teen vain suoria sijoituksia. Mutta minulla on nyt tunne että minäkin olen huijanut kavereista ja vaimoa ja sellaista tunnetta en haluaisi.

0
0
28.4.2020 - 08:24

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Longrun kirjoitti:

 Suoraan sanottuna kaikki Nordnetin lähiajan uudistukset ovat olleet perseestä. 

Tästä on niin helppo olla samaa mieltä.

Ja se paska softauudistuskin.. softa joka on otettu vielä todella keskeneräisenä käyttöön. Asiakaskatoa tietää. Mutta ehkä tämä onkin tarkoitus, karkoittaa meidät pien sijoittavjat pois.

0
0
28.4.2020 - 19:24

gonatsu

+248
Liittynyt:
29.6.2014
Viestejä:
113

Miten saan Nordnetistä helposti ulos viime vuotisten osakemyyntien hankintahinnat ja päivämäärät?

Aikaisemmin kun kauppoja oli vähemmän jaksoin laskea ne käsin FiFo-periaatteella, mutta nyt ei jaksaisi enää säätää.

Luulisi että jostakin löytyisi tällainenkin nappi, kerran Suomen verottajalle osataan oikeat luvut automaattisesti ilmoittaa.

0
0
28.4.2020 - 19:38

RedRabbit

+63
Liittynyt:
29.8.2016
Viestejä:
45
gonatsu kirjoitti:

Miten saan Nordnetistä helposti ulos viime vuotisten osakemyyntien hankintahinnat ja päivämäärät?

Päävalikosta "Sivuni" alta "Avaa 9A-raportti 2019" lienee ajaa asian?

0
0
28.4.2020 - 20:23

gonatsu

+248
Liittynyt:
29.6.2014
Viestejä:
113

9A raportissa näkyy vuoden aikana tehdyt kaupat, mutta ei myytyjen osakkeiden "first in first out" hankintahintoja, joita kirjanpitäjäni kaipailee. Olen siis veroresidentti Espanjassa ja täällä pitää ilmoittaa Suomesta saadut pääomatulot. Havaitsin että nämä numerot on verottaja laskenut valmiiksi veroilmoitukseen, joten voin käsin kopioida ne siitä, jos Nordnetissä ei ole sopivaa exceliä tai englanninkielistä raporttia. Ehkä jos paperit skannaa, voisi saada copy-pastettua numerot paikoilleen.

0
0
29.4.2020 - 17:47

luxa

+71
Liittynyt:
4.11.2018
Viestejä:
131

Kyllä tuo etf kk-säästön kiinnostus loppui tähän. Ruveta katsomaan, mitkä oli op maailma indeksin kustannukset, tai jotain muuta vaihtoehtoa.

8.11.2019 tässä ketjussa ihan silmät kirkkaina uskoteltiin, ettei kk maksua tule. Ihan Nordnetin toimesta. Kyllä harmittaa niitten puolesta, jotka ovat lapsilleen tilejä tässä uskossa avanneet ja muita pikku summilla liikkeessä olevia. Nyt sitten voi etf kk säästön pikku summilla unohtaa. 

0
0
29.4.2020 - 18:03

RedRabbit

+63
Liittynyt:
29.8.2016
Viestejä:
45

Jos kk-säästön ostoerä on 500e edestä ETF:iä mutta tilillä on vain 400e, niin silloinhan ostoa ei toteudu ollenkaan vaikka yksittäisen ETF:n hinta olisi esim 100e? Jos näin on, niin tuota maksua saa hiukan kierrettyä laittamalla ostoeräksi vaikkapa 6* kuukaudessa säästettävän summan verran. Näin ostot laukevat vain kerran 6 kuukaudessa, joten 2,5e maksukin laukeaa vain silloin.

Kikkailua silti, en tykkää.

0
0
29.4.2020 - 18:18

hauturi

+3088
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2315
RedRabbit kirjoitti:

Jos kk-säästön ostoerä on 500e edestä ETF:iä mutta tilillä on vain 400e, niin silloinhan ostoa ei toteudu ollenkaan vaikka yksittäisen ETF:n hinta olisi esim 100e? Jos näin on, niin tuota maksua saa hiukan kierrettyä laittamalla ostoeräksi vaikkapa 6* kuukaudessa säästettävän summan verran. Näin ostot laukevat vain kerran 6 kuukaudessa, joten 2,5e maksukin laukeaa vain silloin.

Kyllä se osto toteutuu, vaikka siellä olisi vaan satanen. Sitten jos on alle, ei toteudu.

0
0
29.4.2020 - 18:42

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256
RedRabbit kirjoitti:

Jos kk-säästön ostoerä on 500e edestä ETF:iä mutta tilillä on vain 400e, niin silloinhan ostoa ei toteudu ollenkaan vaikka yksittäisen ETF:n hinta olisi esim 100e? Jos näin on, niin tuota maksua saa hiukan kierrettyä laittamalla ostoeräksi vaikkapa 6* kuukaudessa säästettävän summan verran. Näin ostot laukevat vain kerran 6 kuukaudessa, joten 2,5e maksukin laukeaa vain silloin.

Kikkailua silti, en tykkää.

 

Ei siinä tartte mitään kikkailla. Voit tehdä ostoja kuukausisäästösysteemin puitteissa vaikka vain kerran vuodessa. Poistat vaan sopparin sieltä kokonaan kun et halua ostella. Sitten laitat sen uudestaan voimaan kun haluat ostaa. Ei siinä ole mitään ongelmaa. Sopparin poistamiseen menee sekunteja ja takaisin laittamiseen ehkä minuutti joten ei sinänsä iso vaiva. 

Ongelma on siinä että systeemiä on markkinoitu idealla että voit säästää kuukausittain pieniä summia kohtuullisilla kuluilla. Nyt tämä tehtiin mahdottomaksi ja jo ostetuista pienistä eristä ei pääse eroon ilman että joutuu maksamaan massiivisen 15e per ETF. Eli jos haksahdit aloittamaan kuukausisäästämisen lähiaikoina tai et muuten vaan ole vielä kerennyt säästämään sinne suuria summia joudut väistämättä järjettömien suhteellisten kulujen uhriksi. Joko maksamalla niitä isoja prosentuaalisia kuluja kuukausittain tai sitten kerralla tuon 15e per ETF. 

Mielestäni jokaisen jonka tarkoituksena on ollut harrastaa nimenomaan kuukausisäästämistä pienillä summilla kannattaa nyt laittaa reklamaatio sisään Nordnetin salkun viestisysteemin kautta. Ja vaatia vähintään mahdollisuutta myydä kuukausisäästetyt osuudet kuluitta pois. 

0
0
29.4.2020 - 19:03

Alias

+30
Liittynyt:
9.4.2018
Viestejä:
24
hauturi kirjoitti:

 

RedRabbit kirjoitti:

Jos kk-säästön ostoerä on 500e edestä ETF:iä mutta tilillä on vain 400e, niin silloinhan ostoa ei toteudu ollenkaan vaikka yksittäisen ETF:n hinta olisi esim 100e? Jos näin on, niin tuota maksua saa hiukan kierrettyä laittamalla ostoeräksi vaikkapa 6* kuukaudessa säästettävän summan verran. Näin ostot laukevat vain kerran 6 kuukaudessa, joten 2,5e maksukin laukeaa vain silloin.

 

Kyllä se osto toteutuu, vaikka siellä olisi vaan satanen. Sitten jos on alle, ei toteudu.

Tähän sain aspasta eriävän vastauksen: 

"Esimerkin tilanteessa ETF- kuukausisäästösopimus ei toteudu. Sopimuksen mukaiset merkinnät toteutetaan, jos salkussa on saldoa vähintään asetetun säästösumman verran. Tällöin myöskään palvelumaksua ei veloiteta kun säästösopimus ei toteudu. "

Joka tapauksessa erittäin harmittava uudistus ja ikävintä, että joutuu toimimaan viestinviejänä henkilöille, joille on tätä itse aiemmin suositellut.

0
0
29.4.2020 - 19:06

luxa

+71
Liittynyt:
4.11.2018
Viestejä:
131

Joukko kanne olisi paikallaan. Jos joutuu etf myymään ja vielä tilin sulkee, niin parhaastaan menee tappiolle homma. Tietysti tiliä ei pakko ole sulkea, mutta voi kohta olla Nordnetillä tilanne, että ns "haamutilejä" on liikaa Eikä tämä asia sapettaisi niin paljoa, jos hinnat olisi ollut tiedossa tiliä avattaessa. 

0
0
29.4.2020 - 20:44

hauturi

+3088
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2315
Alias kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

 

RedRabbit kirjoitti:

Jos kk-säästön ostoerä on 500e edestä ETF:iä mutta tilillä on vain 400e, niin silloinhan ostoa ei toteudu ollenkaan vaikka yksittäisen ETF:n hinta olisi esim 100e? Jos näin on, niin tuota maksua saa hiukan kierrettyä laittamalla ostoeräksi vaikkapa 6* kuukaudessa säästettävän summan verran. Näin ostot laukevat vain kerran 6 kuukaudessa, joten 2,5e maksukin laukeaa vain silloin.

 

Kyllä se osto toteutuu, vaikka siellä olisi vaan satanen. Sitten jos on alle, ei toteudu.

 

"Esimerkin tilanteessa ETF- kuukausisäästösopimus ei toteudu. Sopimuksen mukaiset merkinnät toteutetaan, jos salkussa on saldoa vähintään asetetun säästösumman verran. Tällöin myöskään palvelumaksua ei veloiteta kun säästösopimus ei toteudu. "

Joko ovat muuttaneet systeemiä (en usko) tai aspa puhuu vastoin parempaa tietoa. Minulla oli huhtikuun alussa jäänyt tilille muutama kymppi, kun sopparin yhteisumma (neljä eri ETF:ää) oli 1300. Niin sieltä tulla tupsahti kahta halvinta ETF:ää, yksi kappale kumpaakin (normiostos olisi ollut 2kpl kumpaakin kalliimpaa, 6kpl toiseksi halvinta ja 9kpl halvinta)

0
0