Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.3.2022 09.37

Casteliero kirjoitti:

Tuo on vaan niin älytön yhtälö, että uusien Ethereiden määrä pienenee merkittävästi, burnaus tapahtuu käytön mukaan ja steikkauspalkkiot nousee n. 3x. Ja Etherit vähenee pörsseistä. Ja voi olettaa, että siinä vaiheessa kun tuo merge tapahtuu, ja se toimii, niin helvetin moni toimija haluaa tuollaista 12-15% vuosittaista tuottoa Ethereinä. Minä ainakin pusken 30-50 Etheriä steikkaukseen heti kun selviää, että tuo homma toimii. Ja varmasti todella moni muukin.

 

Mikä on mielestäsi kustannustehokkain ja järkevin tapa steikkaukselle (pois lukien full validatorina toimiminen)? 

Ledgerin kautta steikkauspalvelua tarjoaa Lido, mutta silloin ETH:t konvertoituvat stETH tokeneiksi mikä käsittääkseni aktivoi verotuksen ja tekee tästä näin ollen hieman vähemmän houkuttelevaa. Jonkinlainen arvo pitää laskea myös mahdollisuudelle käyttää korkeampaa hankintameno-olettamaa, joka tulee mahdolliseksi 10 vuoden holdauksen jälkeen. 

Onko siis yleensäkään steikkaus mahdollista ilman verotuksen aktivoitumista steikkaukseen laitettavien ETH:den osalta, kun puhutaan alle 32 ETH ratkaisuista?

 

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 28.1.2022 02.11

JR kirjoitti:

Edit: Ei ole kokonaan sähköistä merkintää, koska papereiden allekirjoittaminen vaatii printtauksen ja skannauksen. Mutta pääsee ainakin kaiken muun tiedon naputtelemaan koneella.

Tähän muuten eriävä tieto. Lomakkeet voidaan allekirjoittaa sähköisesti GRITin aspan avustuksella.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 28.1.2022 12.14

Kiitos kommenteistanne JR ja Aki! En minäkään luule, että Jens haluaisi ketään johtaa harhaan, mutta tuo asia oli vaan hyvä varmistaa kun minulla kaikki rahastoon liittyvä muu informaatio on tähän asti ollut vaan oman googlaamisen varassa.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 28.1.2022 11.49

Hyvä tietää että tuo kokonaan sähköinen merkintäkin löytyy.

Olisin aikeissa siirtää Eurooppaan sijoittavan indeksiallokaationi tähän rahastoon, mutta minua kiinnostaisi edelleen tuo, että miten salkunhoito on siis todellisuudessa järjestetty ja kuka vastaa osakevalinnoista? Tuo sanamuoto, että rahaston salkunhoito on ulkoistettu Estlander & Partners Oy:lle ja Coeus Invest Oy vastaa rahaston markkinoinnista ja jakelusta on hieman erikoinen, ellei sitten Coeuksen kaverit ole myös Estlanderin palkkalistoilla. Jos tähän tulisi jotain selvyyttä voisi merkinnässä jo tänään edetä. Jos Jens ei itse ehdi linjoille, osaisiko esimerkiksi Aki vahvistaa tähän mitään?

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 27.1.2022 10.08

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Mitä tulee merkitsemiseen, niin ne ohjeet on selkeästi merkitty samaan kohtaan mihin ne merkitään jokaisen sijoitusrahaston kohdalla.

Tuskin kenelläkään nuo ohjeet ovat olleet hukassa. Vaan tuo merkintälomake puuttuu dokumentaatiosta kyseisen rahaston alta.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 27.1.2022 09.47

Hienoa! Voisiko merkinnän tehdä yleisellä Gritin merkintälomakkeella, joka löytyi muiden heidän hallinnoimien rahastojen alta:

https://media.voog.com/0000/0044/6490/files/Merkint%C3%A4lomake%20EP%20funds%2027FEB2019%20yks%20hklo.pdf

(En ota mitään vastuuta lomakkeen oikeellisuudesta).

 

Nyt saatan kysyä tyhmänkin kysymyksen, mutta miten Estlander & Partners Oy liittyy siis rahastonhoitoon? Oletin siis että salkunhoidosta vastaisi tämä Alhankon ja Kyllösen yhtiö Coeus Invest Oy, mutta Gonatsun linkkaamalla sivustolla asia esitetään seuraavasti:

"Rahaston salkunhoito on ulkoistettu Estlander & Partners Oy:lle. Coeus Invest Oy vastaa rahaston markkinoinnista ja jakelusta. "

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 23.9.2021 03.48

Esityshän oli ammattipelaajan kannalta jopa lievästi positiivinen, peliongelmaisen kannalta ei niinkään. Yksi asia jäi itselleni hieman avoimeksi.

Jos peliyhtiö joutuu maksuliikenne-estojen kohteeksi, niin onko pelaaminen tälle sivustolle pelaajan kannalta kriminalisoitua eli lainvastaista? Eli onko täysin laillista jatkaa pelaamista kyseisen yhtiön sivustolla käyttäen esimerkiksi nettilompakkoa?

Tai kääntäen toisinpäin, saako maksuliikenne-esto listalle joutunut yritys palvella suomalaisia asiakkaitaan normaaliin tapaan mikäli asiakas käyttää rahansiirroissaan esimerkiksi nettilompakkoa?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.2.2021 03.21

Oliko aikeissasi kirjoittaa vielä yhteenvetoa Biden-betsistä: analyysia onnistumisesta, vaaliyön fiiliksistä, treideistä jne. Vai onko tämä jo mennyttä elämää?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2021 12.06

Casteliero kirjoitti:

Aiemmin jo sanoin, että minun sijoitushorisontti näihin on tällä hetkellä 2 vuotta, mutta en siinä vaiheessa odota teknologian lyövän läpi.

Ethereum 2.0 valmiiseen versioon menee vielä 2-4 vuotta. Ja teknologian läpi lyömiseen vähintään 5 vuotta, mutta 2030 voisi olla ihan hyvä tavoite.

Ensiksi kiitos perusteellisista kirjoituksistasi palstalle. Etenkin teknologiasta on tullut kirjoituksiesi avulla opittua erittäin paljon jo pidemmän aikaa.

Kysyisin mihin kahden vuoden sijoitushorisonttisi pohjautuu? Onko kyseessä jonkinlaiset Ethereumin fundamentaaliset syyt vai ainoastaan henkilökohtaiset? Pahoittelut jos olet avannut asiaa jo aiemmin.

Onko sinulla tälle "bull-syklille" (tai omalle kahden vuoden sijoitushorisontillesi) jokin tietty price target Ethereumille vai muuttuuko tavoitteet sen mukaan miten kuumiksi koet koko kryptomarkkinat?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.11.2020 02.46

Artsipappa kirjoitti:
...

 

Minäkin kävin myös juttelemassa samasta asiasta aspan kanssa eilen ja luettiin ihan yhdessä tännekin linkattuja lievää tulkinnanvaraa jättäviä Exchange-kohteen sääntöjä läpi eri näkökulmista. Minun asiakaspalvelijani tuli tulokseen, että vaikka Biden kuolisi huomenna niin betsi settlataan silti Bidenille (jos siis nykyinen vaalitulos jää voimaan), eikä Harris voisi tätä mitenkään voittaa tällaisessa tilanteessa. Tarkoittanee siis sitä, että nämä molemmat lienevät yhden asiakaspalvelijan näkemys asiaan eikä firman virallinen kanta.

Näytä koko viesti