Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 809

Tässä ketjussa voi kysellä mieltä askarruttavia seikkoja Nordnetin osakevälitykseen ja muihin palveluihin liittyen.

Vastaamassa Sijoitustiedon yhteisö, ylläpitotiimi sekä Nordnetin tukihenkilöitä.

 

-
Mainos: Osinkokevät tarjoaa treidaajille pelipaikkoja / Nordnet Markets
-

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 809

Johannes Ankelo 22.3.2018: Turboilla vipua osarikauteen

"Yksittäiset osavuosikatsaukset eivät juuri mullista Warren Buffettin maailmaa mutta treidaajalle ne ovat antoisia apajia. Nykymaailman lyhytjänteisyys kohdistaa yrityksille painetta tehdä vakuuttavaa jälkeä kvartaali kvartaalin jälkeen, odotukset pettävä osari voi lähettää osakkeen monen prosentin pudotukseen. Ylireagoinnit tarjoavat toki tarkkaan harkittuja ostopaikkoja Buffettin ikuisuussalkkuun, mutta erityisesti herkullisia tilaisuuksia treidaajan hektiseen päiväkauppaan."

Nordnet yhteistyökirjoitus - Kaupallinen yhteistyö

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 809

Johannes Ankelo 7.5.2018: Tyyntä myrskyn edellä? Vipua dippiin!

”Itku pitkästä ilosta” -sanonta pätee myös osakemarkkinoilla. Nousukausia on järjestelmällisesti seurannut romahdus, kuten vuoden 1987 musta maanantai, teknokuplan puhkeaminen ja viimeisimpänä finanssikriisi. Viimeisen kymmenen vuoden aikana osakkeet ovat nousseet tasaisesti muutamalla pienemmällä dipillä höystettynä, jotka ovat tarjonneet pitkäaikaissijoittajille (jälkikäteen analysoituna) ostopaikkoja.

Nordnet yhteistyökirjoitus - Kaupallinen yhteistyö

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2909

Nordnetin toimitusjohtaja Peter Dahlgren sai kenkää ja kultaisen kädenpuristuksen:

Tässä malliesimerkki, miten tämä asia corporate jargonilla kerrotaan.

"During his time as CEO, Peter has initiated this change work with high intensity, and built the foundation for the world's best customer experience in savings and investments. Peter and I agree that the company is now entering a different phase with new challenges, says Hans Larsson, chairman of Nordnet."

" I would like to thank Peter for his efforts at Nordnet, especially for the way he has initiated the major change work in order to create the digital bank of the future. I wish him good luck with future challenges, concludes Hans Larsson."

Peter palkattiin SEB:istä reilu vuosi sitten. Mahtaakohan joku uskoa, että tämä oli suunniteltu steppi?

Nordnetin tulos on ollut laskussa tänä vuonna verrattuna edelliseen. H1 61 miljoonaa SEK ei sinänsä näin isolle talolle ole paljon. Tämä muuten voi olla asiakkaalle huono asia -> saattaa olla hintapaineita ylöspäin. Tosin välitysbisneksen kireä tilanne ei paljon korotuksia salline. Aina olisi leppoisampaa, jos palveluntarjoaja tekisi reipasta voittoa. Ainakin mie olen osuuteni välityspalkkioista tehnytcool.

 

Käyttäjän Warren Fyffet kuva
Liittynyt: 16.2.2018, 10:04
Viestejä: 50

Nordnetin kaupat väheni 5% vuoden takaisesta. Suomessa pudotusta oli Elokuussa 21%. Taisi olla vuosi sitten voimassa tuo 0,99€ kauppa alle 200€ kaupoilla. Nyt alkaa olla siitä vertailumateriaali käytössä. 20% lisää kauppaa olkookin euron laaki on minusta aika paljon.

Itse treidasin muistaakseni itselleni tuon korkeaimman palkkioluokan kolmeksi kuukaudeksi 51 kaupalla eli NN sai minulta 50€. Nyt elokuussa en läytänyt mitään kannattavaa tekemistä NN:stä ja palkkiot 0€. Muut välittäjät saivat pikkuveivaukseni rahat.

Shrevilleä seuraamalla näyttää, että Ruotsalaiset siellä käy kauppaa, muut maat on hiljaisempaa. Mitä lienee Nordnet saa noista Månad spar.

Käyttäjän Nordnet Suomi kuva
Liittynyt: 3.10.2018, 16:45
Viestejä: 5

Etsintäkuulutus! Haetaan treidaajaa tai aktiivisesti kauppaa käyvää henkilöä. Haluamme tuottaa entistä parempaa sisältöä aktiivisesti markkinoita seuraaville asiakkaillemme ja etsimme henkilöitä, jotka pystyvät kirjoittamaan omasta kaupankäynnistään, taltioimaan videomateriaalia omista treideistä tai osallistumaan tapahtumiimme puhujina/haastateltavina/panelisteina. Ota rohkeasti yhteyttä Nordnet Suomen Facebook/Twitter kanavien kautta, jos joku näistä kiinnostaa sinua. Osallistuville maksetaan sisällöntuotannosta.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 809

Johannes Ankelo 18.10.2018: Voittoa osareita treidaamalla

"Osavuosikatsaukset, eli osarit, ovat treidaajien erityisesti odottamia hetkiä sijoituskalenterissa. Osareihin liittyvät odotukset, uutiset, tulokset ja ohjaukset voivat vaikuttaa merkittävästi yhtiön osakkeen hintaan lyhyellä aikavälillä. Tietty yhtiö voi tuottaa voittoa, mutta jos vuosineljänneksen tulos jää analyytikoiden ja sijoittajien odottamista tulosarvioista, voi osakkeen hinta pudota merkittävästi voitollisesta tuloksesta huolimatta. Tämä johtuu osakkeen hintaan jo ennen osaria kertyneistä odotuksista ja niiden alittamisesta. Odotukset ylittävistä tai alittavista osareista johtuvista hintaheilahduksista treidaajat tekevät leipänsä. Osakkeen hinta voi myös selkeästi ylireagoida julkaistuun osariin ja kokenut treidaaja pystyy käyttämään markkinan epätasapainon hyväkseen."

Nordnet yhteistyökirjoitus - Kaupallinen yhteistyö

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 809

Johannes Ankelo: Osakepossalle vakuutus laskevia hintoja vastaan

"Suojaaminen koetaan pääasiassa yhtiöiden ja rahastojen keinoiksi suojautua markkinariskejä vastaan, mutta se on oivallinen työkalu myös tavallisen sijoittajan arsenaalissa. Siinä missä UPM-Kymmene suojaa johdannaisilla valuuttakurssiriskejään, voi Sami Sijoittaja suojata osakepositionsa esimerkiksi markkinalaskun tai osavuosikatsausten ajaksi. Vaikkei tavallinen sijoittaja koskaan tekisi johdannaiskauppaa suojaamistarkoituksessa, on joka tapauksessa hyödyllistä tietää mitä suojaamisella tarkoitetaan ja miten se toteutetaan, sillä se on arkipäiväistä toimintaa sijoitusmarkkinoilla. Esimerkiksi Helsingin pörssissä nähtiin viime viikkoina kymmenen laskupäivää putkeen, kristallipallon omannut sijoittaja olisi suojaamisella voinut merkittävästi pienentää riskiään."

Nordnet yhteistyökirjoitus - Kaupallinen yhteistyö

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2909

Negatiiviset korot ovat täällä tänään.

"Viime vuosina pankit ovat negatiivisen viitekorkoympäristön vuoksi joutuneet maksamaan asiakkaidensa talletuksista negatiivista korkoa. Nordnet on tähän asti maksanut korkokustannuksen asiakkaidensa puolesta, mutta koska negatiivinen korkoympäristö näyttää edelleen jatkuvan, olemme päättäneet, että 1.2.2019 alkaen Nordnet ei enää jatkossa maksa yritysasiakkaidensa talletuksista aiheutuvaa korkokustannusta."

"Nordnet alkaa periä yritysasiakkailtaan 1.2.2019 alkaen korkoa talletuksista ja tilisaldosta, joiden määrä ylittää 100 000 EUR. Jos tilin saldo ylittää 100 000 EUR, korko peritään koko saldolta. Korko on valuuttatilikohtainen ja koskee EUR-tilien lisäksi DKK- ja SEK-valuuttatilejä, joiden saldo euroiksi muutettuna vastaa 100 000 euroa. Nordnetin perimä korko on EUR-tileille 0,40 %, SEK-tileille 0,65 % ja DKK-tileille 0,65 %."

Pitää muistaa olla tarkkana rajalla, ja siirrellä rahaa pankkiin ja takaisin ensi vuonna entistä ahkerammin.

Tämä on mielestäni muuten ihan ok liikku. Maksetaan siitä mitä käytetään ja pidetään muuten hinnat kilpailukykyisinä.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 809

”Näin ennustin joulukuun pohjan” – uusi videosarja starttasi

"Viime syksynä Nordnetin sijoitusasiantuntija Jukka Lepikkö näytti #treidaushaasteessa, kuinka hän tuplasi lyhyen aikavälin kaupankäyntiin tarkoitetun salkkunsa vain kolmessa päivässä. Traders’ Club -videosarjassa hän kertoo, kuinka sinäkin voit hyödyntää markkinaliikkeitä lyhyemmällä tai pidemmällä aikavälillä hyödyntäen teknistä analyysiä, sijoittajasentimenttiä, makroindikaattoreita sekä muita aktiivisen sijoittajan työkaluja."

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 809

Johannes Ankelo 24.4.2019: Osaritreidaaminen jenkkiosakkeilla

"On huomattavaa, että osaritreidaamisessa odotusten merkitys on korkea. Osakkeen hinnan pomppaamiseksi ei riitä että tulos paranee; jos tulos paranee odotuksia vähemmän, voi osakkeen hinta lähteä voimakkaaseenkin laskuun. Otetaan esimerkki Facebookin osakkeesta. Heinäkuussa 2018 Facebookin osari petti odotukset, vaikka tulos aiempaan verrattuna parani. Toteutunut liikevaihto oli 13,23 miljardia $ odotetun 13,36 miljardin $ sijaan. Aktiivisia käyttäjiä odotettiin olevan 1,49 miljardia, mutta toteutunut käyttäjämäärä olikin “vain” 1,47 miljardia. Osake lähti välittömästi 25 % laskuun."

YouTube
Katso menneet #Teerenpelit -jaksot ja tilaa Sijoitustiedon YouTube -kanava!
Katso