Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 13.4.2022 11.34

Nordnet on toimittanut esitäytettyyn veroilmoitukseeni huomattavan vääriä lukuja. Arvopapereiden luovutusvoitot eivät ole yli 125k, vaan 37k. Osinkoja sinne on kirjattu kolme riviä, olisi kymmenisen, ja niistä yksi ei luvuiltaan mätchää mihinkää mitä Nordnetistä näen. Vähän sellainen "you had one job, Nordnet" fiilis tässä. Omapa on harmini, tämä nyt vaan muille Nordnetin asiakkaille tiedoksi, että kannattaa tarkistaa mitä numeroita on lähetelty eteenpäin, ainakin itselläni nämä ovat päin ns. helvettiä.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 28.2.2022 06.05

Samat lukemat, bunkkerivaari tekee ihan mitä tahansa runnoakseen projektinsa jotenkin maaliin. Uskoisin että ydinaseet ovat silti keinovalikoiman ulkopuolella, mutta muilta osin peli on just niin likaista kuin vain voi olla.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 28.2.2022 05.46

Tässä olisi tällainen kansalaisaddressi, missä kannatetaan NATOon liittymistä, ilman mitään kansanäänestyksiä. Allekirjoitin, allekirjoita sinäkin.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9997

Normaalioloissa tykkään esim. Sveitsin kantonien tiuhoista kansanäänestyksistä. Turvallisuuspolitiikan osalta itselleni kuitenkin kelpaa edustuksellinen demokratia, erityisesti tällaisessa kysymyksessä, kun on aivan selvä että vaikuttamisyrityksiä ja erittäin kovaa painetta Suomea kohtaan tulisi.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 28.2.2022 05.27

Suomen kansa on tullut järkiinsä. https://yle.fi/uutiset/3-12336530

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 2.2.2022 11.27

Korjatkaa nyt jos olen väärässä, mutta eikös rahasto tarjoa tehokkaan "korkoa korolle" kuoren, jos se ylipäätään tekee voitollista kauppaa (tai nettoaa osinkoja) ja uudelleensijoittaa tuotot? Tämä siis siksi, että rahasto ei maksa sijoitustensa voitosta veroa. Tähän pääsee OST:llä, siihen 50k rajaan asti, mutta ei esim. sijoitusyhtiöllä, jolta kyllä kuorii verokarhu ensin verot päältä. Tässä olisi siis yksi mahdollinen peruste ostaa rahastoa, vaikka omistaisi suoraan ihan samoja osakkeita.

Sijoitin tähän itse, ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä miten homma lähtee käyntiin. smiley

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 2.2.2022 11.20

Piti vilkaista mediakorttia, kun siitä mainittiin. Rekisteröityneistä käyttäjistä 20% naisia on isompi prosentti kuin odotin, se on myös selvästi isompi prosentti kuin esim. tietotekniikkaa opiskelemassa joskus vuonna kypärä. Tätä demografiaa vasten ei automaattisesti voi olettaa keskustelukumppanin sukupuolta.

Inklusiivisessa kielenkäytössä on tiettyyn pisteeseen asti pointtinsa. Lienee selvää että ihan kaikki naiseksi identifioituvat henkilöt eivät maksimisti samaistu ilmaisuihin näppäristä pojista, rahamiehistä, jne... Toki jos foorumista tykkää, voinee itse kukin filtteröidä nämä ja keskittyä asiaan. Tämä nyt kuitenkin yhtenä näkökulmana niille, jotka laajempaa demografista appealia kaipailevat.

Itseäni ei henk.koht. haittaa ajoittaiset alatyyliset maininnat huumoridetaljina, tai muukaan pahkasikailu. Eihän näissä kolumneissa lyödä koskaan ketään alaspäin, ja kolumnisti vaikuttaa suhtautuvan itseensäkin aimoannoksella ironiaa. Kaikelle ja kaikille pitää voida saada nauraa. Muuten menee aika kuivaksi elämä ja nettikirjoittelu. Lisäksi mikäs nyt olisi inklusiivisempaa kuin kakkoseen painaminen? laugh

Näytä koko viesti
Fiksu kuntopyörä kotiin - 28.1.2022 11.27

@Teknokraatti: mitään ei ole vielä kokeiltu, mutta googletettu sitäkin ankarammin.

Sufferfest (Wahoo Systm tms joka ilmeisesti nykyisin sisältää sen) sanoo itse, että integraatio onnistuu. TrainerRoad sanoo että pitäisi onnistua, ja foorumiviesteistä päätellen joillakin ehkä onnistunutkin, toisilla ei. Zwiftiä en tsekannut, koska kokeilen nämä muut mieluummin ensin. Käsisäädöllä tarkoitan juurikin sitä, että harjoitusohjelma ei pysty muokkaamaan pyörän säätöjä suoraan. Harjoitusohjelma pyytää tehoja (ja jotkut tiettyä sykealuetta) ja sitten pyöräilijä tuottaa ne haluamallaan tavalla. Rasitushan ei ole pelkästään kiinni vastuksesta vaan myös vauhdista. Erona normaaliin polkupyörään on, että vastusta säädetään käsin siitä ilmapyörän päältä. Luulisin että tavallinen vaihteenvaihto on kätevämpää. Näin ainakin asian ymmärsin.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 28.1.2022 11.26

Kirjoitin näille sähköpostia (fundadmin miukumauku gritfundservices.fi), ja paluupostissa sain hyvin samannäköisen lomakkeen, mutta sähköisesti täytettävän ja asiat vähän eri järjestyksessä. Varminta ehkä käyttää tätä lomaketta, mutta toisaalta merkintä saattaa onnistua tuolla Aliaksen postaamallakin. Vähän hämärää kun on useita versioita käytännössä samasta paperista. surprise

Cut-off päivä on tänään, joten 23:59 mennessä pitäisi toimittaa merkintälomake ja kopio maksutositteesta Grit Fund Serviceen, jos haluaa ehtiä tämän kuun vaihteeseen.

Sanoisin että rahaston säännöt ovat nuo mitä esitteessä mainitaan. Tuo 100k:lla B-osuuksiin kiinni oli käsittääkseni rajattu prelaunch-tarjous rajatulle osallistujajoukolle.

Näytä koko viesti
Fiksu kuntopyörä kotiin - 27.1.2022 09.12

Tosiaan, valinta saattaa kallistua kuntopyörään, eikä pelkästään kotirauhan vuoksi. Olen aika paska nikkaroimaan yhtään mitään, ja jo kasetinvaihtovideota katsellessa alkoi kylmä hiki helmeilemään otsalla. laugh

Hankinta on myös päätöksenteon kannalta suoraviivaisempaa, kun liikkuvia osia on vähemmän.

Bikeergin saa näköjän integroitua ainakin Zwiftiin ja Sufferfestiin, luultavasti myös Trainerroadiin. Pääsisin ainakin kokeilemaan näitä juuri minulle sovitettuja treenejä. Siihen saa myös vaihdettua haluamansa polkimet, satulan, jne,

Tunnistan omalta kannaltani seuraavat puutteet: vastusta säädetään käsin, kiihdytys ei vastaa polkupyörää, suhisee enemmän kuin jotkut muut ratkaisut (esim. Wahoo Kickr mainostaa olevansa käytännössä äänetön).

Jos lykra alkaa tosissaan kiinnostaa, niin sitten jotakin edistyneempää.

Otan vinkit kengistä, pöksyistä, jne vakavaan harkintaan. Sanomista tullee, mutta tulkoon. Kunto tulee ylpeyttä ennen, muutenkin kuin sanakirjassa.

Kiitos kommenteista, ketjua luodessa en osannut kuvitella miten monella tavalla sisäpyöräilyä voikaan toteuttaa!

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 27.1.2022 08.49

Esitteet on julkaistu:

https://gritfundservices.fi/coeus

Haluaisin tehdä merkinnän, mutta en löydä mainittua merkintälomaketta. Onnistuisikohan joku muu paremmin (ja vinkkaisi minuakin)? blush

Näytä koko viesti