Olet täällä

Sampo - 30.7.2020 03.13

Myös mukana Sampon markkina-arvoa tukemassa. Nalle-kerhossa oltiin toki jo aiemminkin.

Näytä koko viesti
Mistä lähteä liikkeelle kun ei tajua - 22.7.2020 09.48

Pörssijumalan ehdotus on ihan suositeltava. Indeksiin/rahastoon säästämisen etuna ovat pienet kulut - kunhan valitsee pienikuluisen rahaston, eli sen Nordean rahaston ostaminen kannattaa lopettaa ja myydä omistukset. Toinen etu on sisäänrakennettu hajautus (riippuen toki rahastosta) ja kolmas että säännöllisen rahastosäästäjän ei erikseen tarvitse seurata markkinaa - ellei halua - ja pääsee joka tapauksessa nauttimaan osakemarkkinoiden keskimääräisen tuoton pitkällä aikavälillä.

Tässä ketjussa ei ehkä vielä mainittu osakesäästötiliä, joten jos OP haluaa tehdä suoria osakeostoja niin niitä varten kannattaa ehdottomasti perustaa oma osakesäästötili. Sellaisen voi perustaa myös Nordnetiin, ja varmasti muiltakin Suomessa toimivilta välittäjiltä löytyy tarjoomaa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 22.7.2020 09.38

PikkuPro, milloinkohan olet päivittänyt selainta viimeksi? Jos klikkaat sellaista A-kirjaimen sisältävää sinistä ikonia alapalkista niin pääset AppStoreen. Ainakin itselläni näkyy sellainen. AppStore pitäisi löytyä myös Applications-valikosta. Katso AppStoren kohdasta updates millaisia päivityksiä ehdotellaan. Sitten klikkaat niitä.

Kokemukseni mukaan Safaria (MacBook oletusselain) ei tueta yhtä laajasti kuin Chrome tai Firefox. Jos surffaat Safarilla, niin voit kokeilla asentaa jonkun muun selaimen. Erilaiset sivustot saattavat toimia paremmin. Oma suosikkini on Firefox, ja kirjoittaisin esim. googleen "install firefox" ja klikkailisin siitä sitten eteenpäin.

Jos ainoat havaitut ongelmat on se, että Nordnet ja Airbnb toimivat vain osittain, ei ole perustetta uskoa että itse laitteessa olisi mitään vikaa. Toki jos ostat uuden, niin samalla myös softat ovat tuoreemmat.

Olisikohan tästä apua?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.6.2020 11.15

Financial Times julkaisi tuoretta tutkimustietoa koronaviruksen leviämisestä eri käytännön olosuhteissa.

Näiden juttujen jakaminen ilmaiseksi on merkittävä Public Service teko FT:ltä.

https://www.ft.com/content/2418ff87-1d41-41b5-b638-38f5164a2e94

Chart showing the risk of spreading Covid-19 is much higher where there is close and repeated personal contact than where contact is fleeting or more distant

Chart showing that people are much less likely to spread Covid-19 in outdoor settings than indoors. In one study, indoor contacts accounted for just 20% of contacts but 60% of infections.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 4.6.2020 11.18

Financial Timesin puolella myös mutuillaan (kaikki paitsi Morgan Stanleyn kaveri) karhumaista menoa

^ free read!

Itse nostaisin mielelläni osakepainoa, mutta en ole keksinyt mitä haluaisin juuri tällä viikolla lisätä. Sen sijaan on ollut höyläyspaikkoja (Nordea, Net Ent), joita on hyödynnetty. Nähdäkseni korona ei ole kadonnut yhtään mihinkään, ja kokonaisvaikutukset eivät vielä selvillä.

Odotan jonkinlaista aallokkoa, voi hyvin tulla vielä tämän syklin huippu loppuvuodesta, tai sitten ei. Sitä ennen fiilispohjalta tuntuu mahdolliselta jonkinlainen notkelma, ellei sitten kunnon epätoivon alho. Keskuspankit ovat kovasti vauhdissa tänä vuonna, ja kristallipalloa ei ole täälläkään. Aika varovaisesti mennään.

Näytä koko viesti
NET ENT - 3.6.2020 12.45

Kurkistelin onko Net Entiltä uutisia, kun kurssi sen verran vireästi nousee.

Anaalit asialla. Vapaa suomennos ja alkuperäinen alla.

--

Kova kasvu Yhdysvalloissa ja kustannussäästöt puhuvat sen puolesta, että Net Entin pörssikurssi voisi palata aiemmille arvostustasoilleen, kertoo SEB Equities tiistaisessa analyysissään.

"Vaikka pörssikurssi onkin noussut 50% vuodessa, on se vielä kaukana aiemmista huipuista, ja arvostustaso on vaatimaton, erityisesti jos katsotaan vuoden 2021-2022 ennusteita", kirjoittaa SEB. Red Tigerin hankinta on parantanut Net Entin kasvuennusteita, mutta SEBin mukaan ovat näkymät myös ydinliiketoiminnan orgaanisen kasvun osalta nousseet, erityisesti seurauksena yrityksen kasvusta Yhdysvalloissa.

... SEB nosti aiemmin keskiviikkona (tänään) ohjauskurssin 56:een kruunuun (41:sta), ja säilytti ostosuosituksensa.

---

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hög tillväxt i USA och kostnadsbesparingar talar för att Net Ents aktiekurs kan återvända till historiska nivåer, menar SEB Equities i en analys daterad på tisdagen.

"Även om aktiekursen är upp omkring 50 procent i år så är den långt under tidigare topp, och värderingsmultiplarna är modesta, i synnerhet baserat på estimaten för 2021-2022", skriver SEB i analysen.

Förvärvet av Red Tiger förbättrade Net Ents tillväxtprognoser, men enligt SEB har även utsikterna för att kärnverksamheten ska komma tillbaka till organisk tillväxt ökat, framförallt som en konsekvens av bolagets tillväxt i USA.

"Med bevis för en vändning under 2020, tror vi att värderingen kan fortsätta och återvända till historiska nivåer och att aktiekursen kan återhämta sig", skriver SEB, och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på onsdagen höjer banken riktkursen till 56 kronor (41) med bibehållen köprekommendation.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 7.5.2020 05.38

Ekaa kertaa tulee redemption sharet vastaan. surprise

Mikä mahtaa nyt olla paras tapa toimia näiden kanssa? Myydä ennen 25.5. vai odottaa lunastusta? Haluaako joku oikeasti ostaa näitä ennen lunastusta?

Itselläni sekä "Myy" että "Osta" napit ovat epäaktiivisia

Nordnetissä, mahtavatko aktivoitua vielä?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 28.4.2020 08.23

9A raportissa näkyy vuoden aikana tehdyt kaupat, mutta ei myytyjen osakkeiden "first in first out" hankintahintoja, joita kirjanpitäjäni kaipailee. Olen siis veroresidentti Espanjassa ja täällä pitää ilmoittaa Suomesta saadut pääomatulot. Havaitsin että nämä numerot on verottaja laskenut valmiiksi veroilmoitukseen, joten voin käsin kopioida ne siitä, jos Nordnetissä ei ole sopivaa exceliä tai englanninkielistä raporttia. Ehkä jos paperit skannaa, voisi saada copy-pastettua numerot paikoilleen.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 28.4.2020 07.24

Miten saan Nordnetistä helposti ulos viime vuotisten osakemyyntien hankintahinnat ja päivämäärät?

Aikaisemmin kun kauppoja oli vähemmän jaksoin laskea ne käsin FiFo-periaatteella, mutta nyt ei jaksaisi enää säätää.

Luulisi että jostakin löytyisi tällainenkin nappi, kerran Suomen verottajalle osataan oikeat luvut automaattisesti ilmoittaa.

Näytä koko viesti
Indeksirahastot - Muutama aloittelevan kysymys - 27.4.2020 06.46

JOM Rahastoyhtiön kaksi rahastoa ja niiden tulokset on kuvattu heidän sivustoillaan.

Tiedän yhtiössä toimivia henkilöitä "tutun tuttu" tasolla ja uskon että rahasto on ihan asiallisesti hoidettu. Kyselin itse kehittyvien maiden indekseistä toisessa ketjussa ja siellä varoiteltiin kehittyviin maihin liittyvästä erityisestä riskistä.

Hajautuksen voi tehdä hankkimalla yhtä jo valmiiksi hajautettua indeksiä tai sitten useampaa. Kannattaa tarkistaa suunnilleen mitä toimialoja ja maantieteellisiä alueita rahasto on syönyt. Itse omistelin yhteen aikaan "BlackRock iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)" kuvitellen "Worldin" jotenkin merkittävimmät markkinat kattavaksi. Totuus? USA 64.8 %, Euroalue 9.4 %, Japani 8.2 %, Eurooppa pl. euroalue 5,3%. Nimi voi siis johtaa harhaan.

Hallintokulujen, ostopalkkion ja myyntipalkkion lisäksi voi olla kiinnostavaa onko ETF ns "Accumulative" eli osingot sijoitetaan suoraan takaisin rahastoon, vai osingot ulos maksava. Tällä oli toki enemmän merkitystä ennen osinkosäästötilin aikoja, mutta jos siinä tulee yläraja vastaan, voi olla taas järkevä valinta.

On paljon fiksuja ihmisiä jotka harrastavat pelkästään säännöllistä indeksisijoittamista, ja mielestäni se on ihan kunniallinen sijoitusstrategia, erityisesti jos aikajänne on pitkä.

Näytä koko viesti