Pikkupron HömppäBlogi -

Shekelillä menee nyt sapiensit ja gorillat sekaisin.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Ajatuksia miten lapselle voi opettaa sijoittamista ja tuntemaan rahan arvon? Nimim. Kaverin puolesta kyselen :D

Näytä koko viesti
Backaheden Fastighets AB -

Mikäs tätä painaa? Vanhat tutut korot ja sähkö ja kulutuskysyntä, vai onko vielä jotakin firmaspesifiä josta olisi hyvä olla tietoinen?

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Tässä sijoittajakirjeessä oli itselleni kaksi tärkeää signaalia: 1) muumit istuvat yhä tiukasti kanootissa ja 2) motivaatiota riittää edelleen. Toki lukisin vastaavia analyysejä mielelläni myös vaikka rahasto kukoistaisi, koska ainahan näistä vähän viisastuu.

Kun tulokset ovat pakkasella, niin lukee erityisen mielellään. Tottakai se -30% YTD on rujo tulos. On kuitenkin eri kysymys, onko tulos huono suhteessa sijoitusstrategiaan ja kykyyn toteuttaa sitä. Tätä on helpompi koittaa arvioida kun avataan myös yksittäisiä treidejä.

Mahdollisia verrokkirahastoja voisivat olla vaikkapa Aktian Nordic micro ja small cap, jotka vielä 2021 olivat kotimaisia tähtirahastoja tuottojensa puolesta. Tällä hetkellä kumpikin lähemmäksi nelkyt pinnaa pakkasella YTD. Jos siellä on rahastonhoitajilla yhä kelat kunnossa ja moti mallillaan, niin voivat ponkaista takaisin nopeastikin, kuten mun mielestä myös COEUS Invest Grit. Markkina on kokonaisuutena ollut haastava kasvua ja small capia painottaville rahastoille. En tiedä miten sen voisi sanoa selkeämmin.

Venäjän hyökkäyssotaa tässä laajuudessa oli muuten vielä vuodenvaihteessa käytännön mahdotonta ennustaa. PYN Eliten Petri Deryng esitteli nykyhetken valossa aika lauhkean hyökkäysmallin, josta silloin täällä tuumailtiin, minäkin, että eihän tässä ole mitään järkeä. Nykyhetken valossa sitä toivoisi että olisipa Kremlissäkin päädytty samaan skenaarioon. Jos joku olisi tuolloin esittänyt että syksyllä 2022 kaasuputket paukkuu ja keskustellaan vakavissaan siitä että tarttuuko Volodja taktisiin ydinaseisiin, niin eihän sitä olisi kuunnellut kukaan.

Jos onkin hankala tietää milloin juuri kannattaisi avata kasvurahasto, on vaikea tietää myös milloin siihen kannattaisi sijoittaa. Markkinan ajoittaminen on vaikeaa, monen mielestä mahdotonta. Ihmisellä on niin paljon ideoita että aina joku niistä vaikuttaa erinomaiselta jälkikäteen tarkasteltuna. Oma sentimentti alkaisi mahdollisesti kallistua siihen suuntaan että siirrän painoa omasta defensiivisemmästä salkustani (-4% YTD) kohti kasvua uudestaan. Itsehän uskon että kaikki nämä ovat hyviä rahastoja ja tulevat toipumaan kiitettävästi.

A-osuuden arvo oli arviointipäivänä 30.09.2022 694,49€, mutta koska näitä voi omistaa myös murto-osissa, niin sen ei pitäisi vaikuttaa sijoituspäätökseen sinänsä. Minimisijoitus ja minimi-inkrementti lienevät kiinnostavampia.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Nordnet on toimittanut esitäytettyyn veroilmoitukseeni huomattavan vääriä lukuja. Arvopapereiden luovutusvoitot eivät ole yli 125k, vaan 37k. Osinkoja sinne on kirjattu kolme riviä, olisi kymmenisen, ja niistä yksi ei luvuiltaan mätchää mihinkää mitä Nordnetistä näen. Vähän sellainen "you had one job, Nordnet" fiilis tässä. Omapa on harmini, tämä nyt vaan muille Nordnetin asiakkaille tiedoksi, että kannattaa tarkistaa mitä numeroita on lähetelty eteenpäin, ainakin itselläni nämä ovat päin ns. helvettiä.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Samat lukemat, bunkkerivaari tekee ihan mitä tahansa runnoakseen projektinsa jotenkin maaliin. Uskoisin että ydinaseet ovat silti keinovalikoiman ulkopuolella, mutta muilta osin peli on just niin likaista kuin vain voi olla.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit -

Tässä olisi tällainen kansalaisaddressi, missä kannatetaan NATOon liittymistä, ilman mitään kansanäänestyksiä. Allekirjoitin, allekirjoita sinäkin.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9997

Normaalioloissa tykkään esim. Sveitsin kantonien tiuhoista kansanäänestyksistä. Turvallisuuspolitiikan osalta itselleni kuitenkin kelpaa edustuksellinen demokratia, erityisesti tällaisessa kysymyksessä, kun on aivan selvä että vaikuttamisyrityksiä ja erittäin kovaa painetta Suomea kohtaan tulisi.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit -

Suomen kansa on tullut järkiinsä. https://yle.fi/uutiset/3-12336530

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Korjatkaa nyt jos olen väärässä, mutta eikös rahasto tarjoa tehokkaan "korkoa korolle" kuoren, jos se ylipäätään tekee voitollista kauppaa (tai nettoaa osinkoja) ja uudelleensijoittaa tuotot? Tämä siis siksi, että rahasto ei maksa sijoitustensa voitosta veroa. Tähän pääsee OST:llä, siihen 50k rajaan asti, mutta ei esim. sijoitusyhtiöllä, jolta kyllä kuorii verokarhu ensin verot päältä. Tässä olisi siis yksi mahdollinen peruste ostaa rahastoa, vaikka omistaisi suoraan ihan samoja osakkeita.

Sijoitin tähän itse, ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä miten homma lähtee käyntiin. smiley

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Piti vilkaista mediakorttia, kun siitä mainittiin. Rekisteröityneistä käyttäjistä 20% naisia on isompi prosentti kuin odotin, se on myös selvästi isompi prosentti kuin esim. tietotekniikkaa opiskelemassa joskus vuonna kypärä. Tätä demografiaa vasten ei automaattisesti voi olettaa keskustelukumppanin sukupuolta.

Inklusiivisessa kielenkäytössä on tiettyyn pisteeseen asti pointtinsa. Lienee selvää että ihan kaikki naiseksi identifioituvat henkilöt eivät maksimisti samaistu ilmaisuihin näppäristä pojista, rahamiehistä, jne... Toki jos foorumista tykkää, voinee itse kukin filtteröidä nämä ja keskittyä asiaan. Tämä nyt kuitenkin yhtenä näkökulmana niille, jotka laajempaa demografista appealia kaipailevat.

Itseäni ei henk.koht. haittaa ajoittaiset alatyyliset maininnat huumoridetaljina, tai muukaan pahkasikailu. Eihän näissä kolumneissa lyödä koskaan ketään alaspäin, ja kolumnisti vaikuttaa suhtautuvan itseensäkin aimoannoksella ironiaa. Kaikelle ja kaikille pitää voida saada nauraa. Muuten menee aika kuivaksi elämä ja nettikirjoittelu. Lisäksi mikäs nyt olisi inklusiivisempaa kuin kakkoseen painaminen? laugh

Näytä koko viesti