Olet täällä

Päivän politiikka - 11.5.2021 12.52

Ei se oikeudenmukaiselta tunnukaan. Olen omalla rajallisella ymmärrykselläni kyennyt arvaamaan vain pari (huonohkoa) syytä, millä tätä voisi jotenkin perustella.
1) Etelän maiden ei haluta mittauttavan lainansaantikykyään markkinoilla, koska jos prosentit jotenkin yllättävän suuria, saattavat huolet systeemikriisistä nostaa päätään

2) Etelän maiden ei ole poliittisista syistä mahdollista elvyttää itse. Tarvitaanko elvytystä sitten ja missä määrin, se on vielä oma kysymyksensä.

Tämän lisäksi valtion velkataakkaa kasvatetaan vuoteen 2030 asti. Miksi? En käsitä.

Vaikeaksi on mennyt myös äänestäminen. Ainakin Kataisen vetämä Kokoomus oli intopinkeänä mukana aivan kaikessa, ja taitaa nykyjohtokin olla lähes vastaavalla tavalla euromyönteinen. Tuntuu että Suomessa vaihtoehtoja on aina kaksi, myönteisyys tai kielteisyys. Debatti pyörii sitten sitä kehää, ja vaihtoehtoisia ratkaisuja tai pakettien perusteita ei pureskella, ainakaan seuraamissani medioissa.

Rationaalinen ote olisi olla sopivan skeptinen vähän kaikkeen mitä ylhäältä päin ehdotetaan, ja silti realistinen ja ratkaisuhakuinen. Aika harva tähän kykenee.

Näytä koko viesti
Citycon - 29.4.2021 12.44

Kyllä täälläkin riemu ratkeaisi, jos kunnon käänne pörssikurssiin tässä lähiaikoina tulisi, ei sillä. En vaan erikseen odota sitä, eikä käänteen venyminen ole itselleni tässä kohtaa myyntiperuste.

Näytä koko viesti
Citycon - 29.4.2021 12.34

Tinggeli, ensimmäisessä kappaleessa koitan tarjota näkökulmia Turmsin kuvaamaan tilanteeseen, yleisten periaatteiden tasolla. Vaihtoehtokustannuksia on hyvä miettiä, ja alkuperäisen ostohinnan ei pitäisi vaikuttaa myyntipäätökseen, paitsi ehkä joskus veronäkökulmasta. Parempi keskittyä odotusarvoon nykyhintojen valossa.

Toisessa kappaleessa kuvaan tilannenäkemykseni, joka on 6-18kk holdi.

Yleinen periaate ei ole ristiriidassa tilannenäkemyksen kanssa.

Malttaminen tarkoittaa tässä tapauksessa siis sitä, että itselläni ole mitään kiirettä irrottaa Citykonista, paitsi jos ilmenee jokin syy arvioida tilannetta uudestaan. Se syy voi liittyä yhtiöön, tai vaihtoehtoisiin mahdollisuuksiin.

Näytä koko viesti
Citycon - 29.4.2021 11.24

Turms kirjoitti:

Hitaasti tuntuu kurssi kääntyvän. Kaikenlaisia tienausmahdollisuuksia vilisee silmissä, mutta massit ovat kiinni Kitukonissa. Odottavan aika on pitkä.

Tappiollakin myyminenkin on muuten ok ja perusteltua, jos vaihtoehtoisen sijoituskohteen odotusarvo on parempi kuin kaiken kiinni pitäminen kanissa. Tai on jostakin syystä pakko myydä, ja muiden myyntikohteiden jäljellä oleva odotusarvo on tätä korkeampi. Odotusarvoon pitää toki sisällyttää riski, ja myös miettiä omaa riskinsietokykyä.

Itselläkin on iso kasa nyt näitä, markkinoilla on erilaisia mahdollisuuksia ja "mahdollisuuksia", mutta näen nimenomaan riskikorjatun odotusarvon Cityconille positiivisena. Maltan itse odotella 6-18kk, sen ajan mitä tilanteen normalisoitumisen luulisi kestävän. Tästä ei toki saa samanlaista jännitystä elämään kuin Wallstreet betseistä tai hypecoineista.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 12.31

Itse varmaan ottaisin kohtalaisenkokoisen herneen nenään tästä neuvottelutaktiikasta, erityisesti kun vaikuttaa ilmeiseltä (toki tarkistaisin asiantuntijalta jos osuisi omalle kohdalle), että kyse on ollut lahjasta, ja mistään velvoitteista ei ole aikanaan sovittu. Ihan vaan mainintana, jos ystävyydellä itsellään on jokin arvo.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 30.3.2021 07.05

Vastaava lifehack on hooktube.com palvelu (kuulostaa epäilyttävämmältä kuin onkaan), joka hookkaa youtuben APIin (siitä nimi) mutta jättää mainokset pois. Youtube-linkistä vaihtaa youtube.com -> hooktube.com ja sitten surffaa sivulle.

Spotify on tosiaan ihan loistava ja jonkinlainen elinehto täälläkin.

Näytä koko viesti
Vaihtoehtoja Nordnetille - 11.2.2021 08.34

Jos tästä nyt tekee yhteenvedon, niin periaatteessa voisi siirtää suomiosakkeet IB:lle, ja ruotsiosakkeet Degirolle. angel

(E: Tekisi siis mieli luopua Nordnetista kokonaan hinnaston ja asiakaspalvelupettymysten vuoksi)

Näytä koko viesti
Aspire Global - 8.2.2021 07.21

Käyrä hakee yhä tiukempaa nousukulmaa. Nyt vielä joku huutelemaan #WSB:hen että "ASPIRE TO THE MOON 🚀🚀🚀🚀🚀🚀", kiitos. Ei ihan set-for-life omalla kohdalla, mutta set-for-year hyvinkin. Nyt vaan katsotaan kuinka moneksi vuodeksi. blush

Näytä koko viesti
Nordea - 6.1.2021 06.14

Juu, onhan se toki näinkin. Toivottavasti saavat katteensa. Tuntuu vaan hurjalta naulata kiinteä korko nollaan kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

Olen kelaillut että korkotaso on varmaan nollan pinnassa (tai pienellä pakkasella) Euroopassa vielä "jonkin aikaa", mutta en ollut ajatellut että nollakorko olisi näin virallisesti uusi normaali.

Näytä koko viesti
Nordea - 6.1.2021 11.37

Nordea tarjoaa Tanskassa 20 vuoden lainoja kiinteällä nollakorolla. https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-05/danes-get-20-year-0-m...

Ehkä tässä on joku nerokas tuottomekaniikka mitä maallikko ei ymmärrä, mutta tulee kyllä joku reaktio näin entisenäkin osakkeenomistajana. Miten tällaisista nollalainoista saa bisnestä?

Näytä koko viesti