Olet täällä

Vaihtoehtoja Nordnetille - 11.2.2021 08.34

Jos tästä nyt tekee yhteenvedon, niin periaatteessa voisi siirtää suomiosakkeet IB:lle, ja ruotsiosakkeet Degirolle. angel

(E: Tekisi siis mieli luopua Nordnetista kokonaan hinnaston ja asiakaspalvelupettymysten vuoksi)

Näytä koko viesti
Aspire Global - 8.2.2021 07.21

Käyrä hakee yhä tiukempaa nousukulmaa. Nyt vielä joku huutelemaan #WSB:hen että "ASPIRE TO THE MOON 🚀🚀🚀🚀🚀🚀", kiitos. Ei ihan set-for-life omalla kohdalla, mutta set-for-year hyvinkin. Nyt vaan katsotaan kuinka moneksi vuodeksi. blush

Näytä koko viesti
Nordea - 6.1.2021 06.14

Juu, onhan se toki näinkin. Toivottavasti saavat katteensa. Tuntuu vaan hurjalta naulata kiinteä korko nollaan kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

Olen kelaillut että korkotaso on varmaan nollan pinnassa (tai pienellä pakkasella) Euroopassa vielä "jonkin aikaa", mutta en ollut ajatellut että nollakorko olisi näin virallisesti uusi normaali.

Näytä koko viesti
Nordea - 6.1.2021 11.37

Nordea tarjoaa Tanskassa 20 vuoden lainoja kiinteällä nollakorolla. https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-05/danes-get-20-year-0-m...

Ehkä tässä on joku nerokas tuottomekaniikka mitä maallikko ei ymmärrä, mutta tulee kyllä joku reaktio näin entisenäkin osakkeenomistajana. Miten tällaisista nollalainoista saa bisnestä?

Näytä koko viesti
Vuodenvaihteen tilinpäätös omassa salkussa - 30.12.2020 10.18

Oma salkkuni on tehnyt itselleni ennennäkemättömän ja myös odottamattoman 59,89% YTD tuloksen.

Panikoin koronadipin nopeassa luisussa ja onnistuin myymään indeksit melkein pohjilla. Tämä ei ollut täysin onnetonta, koska vaihdoin ne nettirulliin. Tein Betssonilla ja Kindredillä pikavoitot, ja myöhemmin NetEntillä hieman isomman. Aspiret enimmäkseen edelleen pidossa. Lämpimät terveiset taas PP:lle tässä kohtaa.

Kuopan pohjalta ostetut Fortumit on jo laitettu lihoiksi, ja Citykanitkin enimmäkseen. Laitoin loppuvuodesta panoksen PYN Eliteen, toisen Smart Eyehen ja kolmannen Kamuxiin. Kuoppa-Sammot ja Ahvenanmaanpankit ovat myös pidossa, vaikka luotto EKP:n reiluuteen Pohjolan pankkeja kohtaan aika vähissä.

Luin tänä vuonna myös puolikkaan sijoituskirjan ja koitin tavata osavuosikatsauksia. Katselin yhden kokonaisen videon Aspiren toimarin lipevää hehkutusta uusista diileistä. Totesin että keskityn jatkossakin koodaamiseen, ja salkunhoidossa itseäni parempien peesaamiseen.

Jatkossakin kiinnostaa toisaalta poimia laatua hyvään hintaan, ja toisaalta kasvupotentiaalia vähemmän seuratuista ja pienemmistä yhtiöistä. Peesauspikkaillen saadut tuotot ovat olleet jonkin verran innostavampia kuin mitä indeksit tarjoaa, ja kestän jonkin verran riskiä.

Olen harjoitellut myymistä veroista huolimatta ja sitä etten murehtisi liikaa numeroita. Se mikä laulellen tulee, viheltäen menee, sanotaan. En siis koita vetää mitään johtopäätöksiä oman omaisuuteni kehittymisestä. En tiedä millaiset luvut ensi vuonna, mutta sellaiset on tunnelmat, että keskuspankit ovat keksineet miten velkasykli vielä venyy.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 29.12.2020 09.13

Mielenkiintoinen ketju, seurannassa. En kuulu otsikon rajaamaan kansanosaan, mutta huutelenpa väliin silti.

Jos joku kokee että elämänlaatu henkisellä puolella on päässyt vähän kärsimään - masennusta, motivaation puutetta, muita vaikeita tunteita - niin uskallan suositella asiantuntija-apua.

Ammattiauttajalle meno on fiksu veto, erityisesti jos kustannukset eivät ole este. Erilaisia mielenterveyden ja muita terveysalan ammattilaisia maailmassa riittää. Aiheeseen liittyy turhaan häpeää, ja lisäksi alakulon alhosta on helppo ajatella että ei siitä kuitenkaan ole hyötyä. Nähdäkseni kuitenkin aika usein on. Aika harva jättää lääkärikäynnin välistä, jos on joku fyysinen vaiva, ainakaan tällä argumentilla.

Olen käynyt nuorempana pitkän psykodynaamisen terapian, ja nyt 2020 muutaman kerran psykologille / coachille jutustellut henkilökohtaisten tilanteiden myötä. Omalla kohdallani on auttanut eteenpäin. Asetankin avunhakemisen kynnyksen vuodelle 2021 entistäkin alemmaksi.

Näytä koko viesti
Yhteisvastuut - 18.12.2020 08.44

Tuntuu että velkaantuneet valtiot ja kotitaloudet tykkäävät nykyisestä hyvin matalasta korkokannasta, ja siinä pysyäkseen, täytyy käytännössä pysyä mukana rahaliitossa. Matalaa korkokantaa arvostanevat myös isoja asuntolainoja ottavat poliitikot. Vapaa-ehtoisia lähtijöitä on rajallisesti.

Matalassa korkokannassa pysyäkseen pitää koittaa pitää rahaliitto muutenkin kasassa. Eli pakotettujakin lähtijöitä on rajallisesti. Tältä pohjalta ainakin Italiassa on havaittu että erouhkauksilla voi kiristää itselleen etuuksia.

Eihän tämä hirveän kunnialliselta tai kestävältä menolta näytä. Ehkä tavoitteena on heikentää euroa kunnes talousalue on nykyistä kilpailukykyisempi, mutta riittävän vakaasti, jotta yhteiskunnallisia kupruja ei synny.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 6.12.2020 08.26

PikkuPro kirjoitti:

Olis kiva nähdä taas joskus, ehkä vaikka pikkulintu vois joskus järkkää safkahommaa tms. kun oot maisemissa.

Ilman muuta, kiitos samoin! Järkätään kun tulee sopiva hetki. Olen fanitellut täältä kaukaa rohkean anonyymisti ja peesaillut varovaisesti. Pikkulivertelijälle tässä totesin, että olen fani, mutta niin on kyllä jokainen tolkun ihminen. Pidä huolta, ja kyllähän sä pidät! wink

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 30.11.2020 11.22

PP on ihan käsittämättömän hieno lappu sille joka osaa kaverin ominaisuuksia arvostaa. En tiedä millä planeetalla FOMOPOK elää, kuinka paljon asioista kuvittelee tietävänsä, ja millä perusteella kokee että on hyvä idea tulla jakamaan elämänviisauksia kulmasta "jäi mietityttämään tuo avioerosi".

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 25.11.2020 07.22

Vietnam vaikuttaa mielenkiintoiselta, kuten PYN Elite ja sen sijoitusfilosofia myöskin. Toivotan nimimerkki PYN Eliten lämpimästi tervetulleeksi keskustelupalstalle!

Nyt kun innostuin lukemaan aiheesta, niin taas tuli vastaan Wikipedian hurjahko artikkeli ilmastonmuutoksen vaikutuksista Vietnamiin. On selvää että kaikki ennusteet eivät toteudu sellaisinaan. Osalla ennustajista voi olla insentiiviä esittää rankkoja ennusteita, ja että tällainen artikkeli varmaankin kerää sellaisia kuin kukkaniitty kimalaisia. Tuntuu toisaalta selvältä, että radikaalejakin vaikutuksia voi olla, jos ja kun ilmaston ääri-ilmiöt vielä tästä lisääntyvät.

Kuinka huolissaan sijoittajan kannattaa olla ilmastonmuutoksesta Vietnamin tapauksessa?

Näytä koko viesti