123
forum
|

Aki Pyysing

+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

||| Fellow Finance: Haluaisitko ansaita rahaa kuin pankki? Tutustu tarkemmin klikkaamalla! - ylläpidon lisäämä |||

Mie luin Karo Hämäläisen Fellow Finance- jutun Taloustaidosta.

https://www.taloustaito.fi/Rahat/parinasanojen-kuningas-fellow-finance-…

Lisäksi selailin tämän jälkeen tosi rivakasti Inderesin tutkimuksen.

https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/fellow_finance_s…

Kiva kun Karo oli laittanut luvut auki. Päädyin toiseen lopputulokseen kuin Karo, ja en osallistu. Liian kallista iponitille ja en tosiaankaan usko kansainvälistymisen onnistumiseen.

0
0
4.10.2018 - 09:01 #21678

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Joo kansainvälistymisen onnistuminen on avainkysymys. Taidan merkitä pienesti. Se ei niinkään ole kannanotto sijoituksen järkevyyteen. Pienillä merkinnöillä odotusarvoisesti saa pieniä pikavoittoja. Jos annin järjestäisi esim Nordea, ja mukana olisi reilummin uusia ankkuriomistajia, osallistuisin luultavasti jopa instikkapuolelle, koska tappion riski olisi minimaalinen. Evlin kykyä hinnoitella järkevästi(vähän alle optimin) ja puolustaa antihintaa en tunne riittävästi, joten mennään hyvin pienellä panoksella. Yritys on mielenkiintoinen, joten saatan pitääkin osakkeet, jos ehdin vähän paremmin tutustumaan sitten myöhemmin. Nyt tämä sijoitus on aika fiilispohjainen.

0
0
4.10.2018 - 09:56 #21679

AMG

+5
Liittynyt:
20.8.2018
Viestejä:
14

Merkitsin myös muutaman sata, tuli samassa rytäkässä rekisteröidyttyä FF:n sijoittaja-asiakkaaksi. Takaavat min. 500kpl annissa, muussa tapauksessa takaus oli 75 kpl.

"Yhtiö pyrkii hyväksymään Yleisöannissa annetut merkintäsitoumukset kokonaan 500 Tarjottavaan Osakkeeseen saakka per sijoittaja Yhtiöön asiakassuhteessa olevien sijoittaja-asiakkaiden osalta ja 75 Tarjottavaan Osakkeeseen saakka per sijoittaja muiden Yleisöannissa merkintäsitoumuksen antaneiden osalta, ja jakamalla näiden määrien ylittäviltä osin Tarjottavia Osakkeita Yleisöannissa annettujen merkintäsitoumusten täyttämättä olevien määrien keskinäisessä suhteessa."

 

Kotimaan markkinoita ajatellen FF saa listautumisella mainosta, uskottavuutta ja luullakseni kasvavasti markkinaosuutta sekä liikevaihtoa. Ei siitäkään ole haittaa jos laajentuminen ulkomailla on oikeasti main target, 

Reilu kuusi tuntia on aikaa mahdolliseen keskeyttämiseen, mielenkiintoista nähdä onko tavara mennyt kaupaksi.

0
0
4.10.2018 - 11:27 #21681

swag

+6
Liittynyt:
2.6.2017
Viestejä:
5

Fellow Financen yleisöanti  vaikutti ensinäkemältä pitkästä aikaa mielenkiintoiselta,

joten tutuistuin yhtiön listalleottoesitteeseen, Indereksen ja Evlin sijoitusraportteihin.

Kävin myös Fellow Finance Oy:n  järjestämässä antiesittelyssä. Kotiläksyt on siis tehty.

 

Fellow Finance Oyj:n IPO  on Indereksen mukaan selkeästi, eli 46,7 % alihinnoiteltu.

 (Marketcap annissa 45M€ vs  66 M€ Indereksen näkemys yhtiön käyvästä hinnasta)

Valitettavasti Indereksen track record listautumisantien  arvonmäärityksessä on erittäin huono.

Viimeisimpänä epäonnistumisena  Enersense International Oyj:n osakeanti (en osallistunut).

Olenkin usein ihmetellyt, miten näinkin hyvä analyysitalo etenkin pienissä yhtiöissä,

voi olla näin ”kujalla” yleisöantien hinnoittelujen suhteen.   

 

Yhtiön arvostus vaikutti myös omasta mielestäni edulliselta  (liikevaihdon raju kasvu huomioiden)

 P/E 2019e 17,5 (ei huomioitu osakeannin laimennusvaikutusta)

EV/S 2019e 3,5

Lähde: Inderes

 

Yhtiön liiketoimintamalli on mielestäni hyvä. Luottoriski on asiakkaalla, lainojen korko on muuttuva/markkinaehtoinen, yhtiön omistama lainaamo toimii kannattavasti  markkinoilla market makerina ja auttaa markkinoiden avaamisessa.

Pidän myös perintätoimiston kanssa tehtyä sopimusta järjestämättömien saamisten takaisinostosta 70% valuaatiolla(Suomessa) sijoittajan kannalta hyvänä diilinä.

Yhtiö saa tämän annin ja listautumisen  kautta paljon julkisuutta, joka sataa yhtiön laariin lisääntyneinä sijoittaja- ja laina-asiakkaina sekä lisää yhtiön uskottavuutta toimijana ulkomaille laajentumisessa.

Yhtiöhän on saanut Portugalilaisen pankin alkuvuodesta sijoittaja-asiakkaakseen ja tällaisten instituutioasiakkaiden kasvu asiakkaina on erittäin hyvä yhtiön kannalta.

Sijoittajat pelkäävät yhtiön kansainvälistymisen syövän yhtiön kassan, mutta yhtiön toimitusjohtajan mukaan (sijoittajatilaisuus) yhtiön kansainvälistyminen on mahdollista toteuttaa halvalla, koska ohjelmat täytyy vain kääntää paikalliselle kielelle ja muutaman hengen organisaatio kohdemaassa paikallisten asiantuntija kumppaneiden kanssa (paikalliset luottarating yhtiöt/perintätoimistot) riittävät.

Tästä yhtiöllä on mielestäni selvää näyttöä, koska yhtiöllä on jo toimintaa Puolassa, Saksassa ja Ruotsissa ja niiden perustamiskulut eivät ole syöneet yhtiön tulosta.  

Vertaislainamarkkina on rajussa kasvussa maailmalla ja kyllä, mielestäni myös suomalaisella  fintech-yhtiöllä on mahdollisuus menestyä. Näistä suomalaisista menestyjistä mainittakoon Ferratum Group (Frankfurt pörssi) ja Mash.

Listautumisanneissa suhtaudun aina skeptisesti vanhojen osakkaiden osakemyynteihin etenkin kasvuyritysten kohdalla, joiden hyväksytyt valuaatioarvot ovat korkeita.

Valtaosa tämän annin osakemyynnistä tulee Taalerilta (6,3M€/10 M€) 63%.

Taaleri myy koska tarvitsee rahaa vakavaraisuutensa nostamiseen (FIVA) ja Taaleri jää myös annin jälkeen yhtiön merkittäväksi omistajaksi.

Muiden hallitusten jäsenten/osakkaiden osakemyynnit ovat pieniä yhtiön valuaatioon ja hallituksen jäsenten oletettuun omaisuuteen   nähden.  Osakemyynnit  perustuvat yhtiön osakkaiden osakassopimukseen (sijoittajatilaisuus TJ), eli  muiden osakkeenomistajien  on pakko myydä, koska Taaleri myy.

 

Yleisöantien sentimentti on nyt huono. Ne eivät tahdo mennä kaupaksi ja pikavoittoja ei ole ollut tarjolla.

Tämäkään anti ei ole herättänyt suurta kiinnostusta sijoittajien keskustelupalstoilla. KL-keskustelupalstalla ”Fellow Finance listautuminen”- viestikeskustelu on kuitenkin kerännyt 18746 lukijaa.

Tämä lukijamäärä on kuitenkin yli tuplasti enemmän kuin Smile Henkilöstöpalvelu Oy:n viestiketju (9108 lukijaa), joka oletettavasti meni huonosti.

Vincit Oyj:n  yleisöannissa oli aikoinaan KL-viestiketjussa yli 60.000 lukijaa, pääosin positiivisia palautteita ja pikavoitto oli sen mukainen.

Fellow Finance listautumistilaisuudessa Vanhalla oli tupa täynnä eli n. 500 kuulijaa ja siellä ei kuulunut tuulipukujen kahinaa. Tilaisuudessa oli oletettavasti ainakin osallistujen kellojen ja pukeutumisen perusteella paljon Taalerin varainhoitoasiakkaita ja tunnelma oli myönteinen. Esitetyt kysymykset yhtiön johdolle olivat myös poikkeuksellisen laadukkaita verrattuna aiempiin yleisöannin kysymyksiin. (Missä saa merkitä?, mikä on minimimerkintä?  yms. tyyppiset kysymykset eivät mielestäni kuulu näihin tilaisuuksiin.)

 

Fellow Finance osakeanti on pieni, ankkurisijoittajia on (merkintäsitoumus), yhtiön hallituksen edustaja on sitoutunut yhtiöön ostamalla annista  merkittävän määrän osakkeita.  Annin järjestäjät ovat vakuuttavia

EVLI ja Nordnet (paljon piensijoittajapotentiaalia, helppo merkitä netissä. vrt Nordea/Pohjola esim. Smile)

Varmasti myöskin Taalerin varainhoitoasiakkaat merkitsevät osakkeita runsaasti.

Odotan tälle annille runsasta ylimerkintää,  jos näin ei tapahdu, katson listautumisikkunan olevan täysin jäässä.  Edellä mainituista syistä merkitsin itse yhtiön osakkeita tässä annissa.

0
0
4.10.2018 - 11:53 #21686

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
swag kirjoitti:

 

Fellow Finance listautumistilaisuudessa Vanhalla oli tupa täynnä eli n. 500 kuulijaa ja siellä ei kuulunut tuulipukujen kahinaa. Tilaisuudessa oli oletettavasti ainakin osallistujen kellojen ja pukeutumisen perusteella paljon Taalerin varainhoitoasiakkaita ja tunnelma oli myönteinen. Esitetyt kysymykset yhtiön johdolle olivat myös poikkeuksellisen laadukkaita verrattuna aiempiin yleisöannin kysymyksiin. (Missä saa merkitä?, mikä on minimimerkintä?  yms. tyyppiset kysymykset eivät mielestäni kuulu näihin tilaisuuksiin.)

 

Väyrystelen tämän perusteella viime metreillä. Tein muutaman pienen merkinnän.

0
0
4.10.2018 - 12:04 #21687

Lyyrikko

+247
Liittynyt:
23.8.2018
Viestejä:
254

Loistava kiteytys, kiitos siitä!

Itsekin huomasin esittelytilaisuudessa paikalla olleen poikkeuksellisen fiksua ja hyvinpukeutunutta porukkaa (=varakasta), jotka eivät rynnänneet heti kahville tilaisuuden tullen. Pidän myös yhtiön antamaa allokaatioetua sijoittaja-asiakkaille vain ja ainoastaan positiivisena asiana, sillä aivan varmasti se tuo alustalle lisää sijoitettavaa rahaa. Merkkasin kohtuullisesti. 

0
0
4.10.2018 - 13:31 #21688

Anton

+17
Liittynyt:
8.8.2018
Viestejä:
80

Itse merkitsin myös, menin huolella läpi ja uskon että tässä on hyvä upside. Luulen että osake kallistuu muun muossa heidän osinkopolitiikan ja siitä syystä että jos jokin menee mönkään se näkyy vasta vuosien jälkeen, ja jos ei mene niin osake kiitää huolella

-micro cap 55milj, tilaa kasvulle

Mahdollisia liikkeitä listautumisen jälkeen:

-kova yrityslainakasvu

-kansainvälistyminen sujuu

-listaudutaan päälistalle

-10x mahdollisuus tulevaisuudessa 

0
0
4.10.2018 - 12:43 #21690

Krenjuussa

+121
Liittynyt:
27.10.2016
Viestejä:
186

Merkkasin kanssa 500 lappua. Pidän ihan kohtuullisesti hinnoiteltuna. En usko kansainvälistymisen mitenkään räjäyttävän liikevaihtoa mutta pidän silti potentiaalisena. Lisäksi uskon sentimentin mieltävän firman Admicomin tyyliseksi ja voi olla että sieltä tulee tukea. Tykkään firman liiketoimintamalli ideasta jossa riskit on ulkoistettu sijoittajille ja ollaan vaan palveluntarjoajana. Vähän kuin sijoittaisi pokerissa rakea keräävään alustaan.

Luin Evlin ja Inderesin analyysit läpi, kansainvälistymisen potentiaalia kovasti huudetaan mutta en sinällään nähnyt erityistä syytä miksi juuri FF olisi se joka ison markkinaosuuden nappaa. Toki jos niin käy niin tässä voi olla seuraava tenbagger. En usko regulaation äkkiä muuttuvan joten uskon markkinan sinällään kasvavan ja tämä on kai hyvä jalka siinä missä muutkin olla siinä mukana. Katsellaan vähän miten kehittyy.

 

0
0
4.10.2018 - 18:08 #21708

Leipuri

+33
Liittynyt:
9.8.2014
Viestejä:
106

Millä perusteella osakkeet jaetaan? Jos on merkinnyt esim. 250 lappua, niin miten käy ylimerkintätilanteessa? Sori typerä kysymys.

0
0
4.10.2018 - 18:27 #21711

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Leipuri kirjoitti:

Millä perusteella osakkeet jaetaan? Jos on merkinnyt esim. 250 lappua, niin miten käy ylimerkintätilanteessa? Sori typerä kysymys.

Hallitus päättää. Yleensä leikataan merkintöjen suhteessa eli esim. tyyliin 100 osaketta + X% merkinnästä. Typeriä kysymyksiä on hyvin vähän. Paljon enemmän on typeriä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä kysyä, vaikka eivät tiedä. 

0
0
9.10.2018 - 12:39 #21796

Truewinner

+90
Liittynyt:
23.5.2016
Viestejä:
84

https://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/fellow-finance-oyj-n-listaut…

Yleisöannissa annetut merkintäsitoumukset hyväksytään kokonaan 500 Tarjottavaan Osakkeeseen saakka Yhtiön sijoittaja-asiakkaiden osalta ja 75 Tarjottavaan Osakkeeseen muiden Yleisöannissa merkintäsitoumuksensa antaneiden osalta sekä näiden määrien ylittävältä osin noin 20,0 prosenttia annetuista merkintäsitoumuksista. Henkilöstöannissa annetut merkintäsitoumukset hyväksytään kokonaisuudessaan.

En itse löytänyt tiedotteesta paljonko sai jos osallistui instituutioantiin vai olenko niin sokea että multa menee vaan ohi se kohta ?.

 

0
0
9.10.2018 - 12:49 #21797

t-dogg

+1
Liittynyt:
31.5.2018
Viestejä:
1

Instituutioannissa sijoittajia ei kohdella tasavertaisesti. Voit saada 0 osaketta tai kaikki merkitsemäsi. Riippuu pitkälti siitä, minkälaisia sijoittajia yhtiö haluaa omistajakseen. Painottavat laatua ja todennäköistä vaikutusta jälkimarkkinakehitykseen. Täten mahdollisia spekulantteja/hedge fund rahastoja ei välttämättä suosita samalla tavalla. 

0
0
9.10.2018 - 13:51 #21801

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Mie jaksan aina näissä taivastella "Henkilöstöannissa merkittiin 0,9-kertaisesti" -osiota. Jos ilmaista rahaa tarjotaan verotetussa osakemuodossa, se ei vain joillekin kelpaa.

Ylimerkintä oli muuten varsin maltillinen, vain 2,2-kertainen. Onkohan ipoammattilaiset jo luovuttaneet markkinan? Perinteisesti noin pieni ylimerkintä indikoi flättiavausta,, ainakin jos ipoammattilaisia on yhtään mukana.

Itse asiassa pitää alkaa perehtyä emissioihin vähän tarkemmin. Kun ipomarkkina hyytyy, voi joukkoon lipsahtaa joku alihinnoittelukin. Kuumin ipobuumi on varmasti jo takana päin, eiköhän Rovio-hulluus Tennispalatsissa ollut näiden bileiden huippuhetki.

Monessa kioskissa on varmasti tehty valmisteluja ja joissakin tajutaan, että listalta voi saada bisneshyötyä lisääntyneen näkyvyyden ja luotettavuuden muodossa. Eikä sitten lähdetä ipoon rahastamaan, vaan rakentamaan pitkää listatarinaa. Mie oon tätä selittänyt monessa omistamassani noteeraamattomassa. Yhtään näistä ei ole listattufrown.

0
0
9.10.2018 - 16:00 #21808

Truewinner

+90
Liittynyt:
23.5.2016
Viestejä:
84

Instituutioannissa sijoittajia ei kohdella tasavertaisesti. Voit saada 0 osaketta tai kaikki merkitsemäsi. Riippuu pitkälti siitä, minkälaisia sijoittajia yhtiö haluaa omistajakseen. Painottavat laatua ja todennäköistä vaikutusta jälkimarkkinakehitykseen. Täten mahdollisia spekulantteja/hedge fund rahastoja ei välttämättä suosita samalla tavalla. 

Näköjään tuli 37% halutusta määrästä eli käytännössä samalla suhteella kuin koko annin ylimerkintä (1/2,7). 

Eiköhän tätä ala Inderes seuraamaan, tavoitehintaa odotellessa. Jos tää miltei flättinä avaa niin tulee hankittua kyllä loppupositio mitä jäi saamatta annissa.

0
0
12.10.2018 - 14:43 #21868

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Realisoin 60 euron pikavoiton Fellow Financesta, joskin jätin henkilömerkitsijöille osakkeet lyhyeen holdiin. Olen lyhyen ajan sisällä keskustellut useamman spekulantin kanssa, jotka ovat luopuneet ipojen merkinnöistä kokonaan, koska pelkäävät voittajan kirousta. Tämä on sivistynyttä, mutta laiskaa. Ei ipoissa tarvitse käydä prospectuksen joka sivua läpi, kuten mie joskus teen, vaan selvittää annnin jälkeinen markkina-arvo ja sen mukaiset tunnusluvut, hetken pohtia onko mitään järkeä ja sitten haistella markkinatunnelma ja merkitä sen mukaan. Pokeritermein jää paljon valueta pöydälle, jos ipot kategorisesti hylkää. Pitää hylätä vain huonotcool.

0
0
16.10.2018 - 20:25 #21933

Lyyrikko

+247
Liittynyt:
23.8.2018
Viestejä:
254

Pistetty tänään ulkoilemaan @8,19. Ihan ok pikavoitot viikon holdilla, vaikka ainekset olisivat voineet olla jo tässäkin vaiheessa suurempaan rakettiin. Tuskin pystyn vastustamaan takaisinostoa, mikäli lähiaikoina olisi sellaista tarjolla alle kasin. 

0
0
21.11.2018 - 12:07 #22652

amoult

+14
Liittynyt:
16.2.2018
Viestejä:
28

Nyt seilaillaan jo reippaasti alle IPO hintojen. Hinta pyöri äsken jossain 7.20 paikkeilla. Ei tainnut tulla mitään rakettia tästä. 

0
0
26.3.2019 - 16:10 #24890

PenttiKöyri

+1
Liittynyt:
13.6.2017
Viestejä:
14

Onko kellään mitään dataa tiedossa miten kulutusluotoille on käynyt laman aikana? Ajattelen tätä siis lainaajan näkökulmasta eli jos olet sijoittajana Fellow Financen kautta. Onko järkevää painottaa FF salkkua jos käteistä kertynyt vai odottaa sopivia ostokohteita pörssissä ja pitää rahat tilillä?

0
0
26.3.2019 - 16:48 #24891

amoult

+14
Liittynyt:
16.2.2018
Viestejä:
28

Ala on niin tuore, että historiallista dataa ei löydy suuntaan tai toiseen. 2018 finanssikriisistä sen sijaan jenkki ja britti vertaislainat selvisivät ilman isompia ongelmia, joten ainakaan suoraa korrelaatiota arvopaperimarkkinoihin ei tunnu olevan.

Jos taas johonkin yksittäiseen markkinaan, esim. Suomeen iskee lama ja työttömyys lähtee valtavaan nousuun, luulisin sen näkyvän defaulttien kasvuna mutta viiveellä. Eli sen jälkeen kun tiputaan ansiosidonnaisilta ja arvo-omaisuus on kanitettu ja sukulaisetkaan ei enää vippaa.

Tietty riskiä voi pienentää valkkaamalla lyhyempiä lainoja ja hajauttamalla eri markkinoihin ja laina-alustoihin.

FF päätyi omaan salkkuun joulukuun dipistä. Uskonkin, että ensimmäisenä heikossa markkinassa näpeilleen saa lainasijoittaja, joka loppupeleissä kantaa vastuut mahdollisista tappioista, ja vasta myöhemmin yhtiön omistajat jos lainaajat ja rahoittajat kaikkoavat.

0
0
26.3.2019 - 18:03 #24894

Astrix

+107
Liittynyt:
25.7.2018
Viestejä:
90

Kannattaa miettiä sitä miten luottotappiot vaikuttaa suoraan omistajiin. Jos esim FFn palvelussa alkaa äkisti luottotappiot nousemaan, voi lainasijoittajien määrä vähentyä --> lainojen markkinakorot nousee --> lainaajien määrä vähenee --> vaikuttaa yhtiön liikevaihtoon kun palkkiot laskee. Näin mää sen jotenkin hahmottelisin. 

Sitä en tiedä miten immuuni ala tuo on todellisuudessa heikolle markkinatilanteelle/lamalle. Mikään ei luonnollisesti estä kurssia alas tulemasta kuitenkaan jos markkinasykli kääntyy. Kaikki on loppupeleissä vain kiinni lainavolyymeistä ja tässä tapauksessa volyymien kasvusta. Jos sijoittajien asettamat markkinakorot sivustolla nousevat, vaikuttaa se negatiivisesti lainaajien mielenkiintoon sivustoa kohtaan. Voisiko esim taantuma itsessään saada tuottovaatimusta korkeammaksi ja korkoa ylemmäs? Toisaalta nouseva korko houkuttelee myös sijoittajia, mikä taas laskee korkoa. 

Itse sain ostettua osaketta hyvin alhaisella hinnalla, 6,45 ja sillä olen mennyt. Lisää en ole uskaltanut ostaa. Jonkinverran olen myös lainoihin sijoittanut FFssä. 

0
0
26.3.2019 - 20:45 #24899

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142

Sääntely-ympäristö suosii vertaislainoja. Pikavippejä säännellään mutta vertaislainoja ei. Pikavippien korkokatto 20 % voi tuoda vertaislainoihin sekä lisää lainakysyntää että sijoittajia, jotka eivät enää saa rahoilleen hyvää tuottoa vippifirmoista. 

0
0
26.4.2019 - 22:21 #25495

ilari

Liittynyt:
13.4.2019
Viestejä:
27

Ootteko sijottanu fellow financelle?

mitämieltä ootte että onko lainoihin sijoittaminen vähän epäeettistä ylipäätään? ja millainen potentiaali teistä siinä on?

0
0
27.4.2019 - 19:47 #25499

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142

Fellow Financesta hyvät kokemukset. Eettisyydestä epävarma voi luotottaa hyvän luottoluokituksen asiakkaita, jolloin maksukyvyttömiä osuu joukkoon vähemmän. Parhaimmissa luottoluokissa korot pyörivät 10 % molemmin puolin. Huomattavasti alempana kuin pikavippien korot. Poikkeuksena Puolasta saa yli 50 %. Molemmista luvuista on vähennettävä luottotappiot. Nettotuotto selviää vain kokeilemalla.

0
0
27.4.2019 - 22:49 #25503

ilari

Liittynyt:
13.4.2019
Viestejä:
27

meinaako noi korot vuosikorkoa? vai sitä jos sijoitan vaikka 100e lainoihin ja on laina-aikaa 60kk esimerkiksi niin että silloin vasta saan sen rahan 10% korolla kun 60kk mennyt täyteen? vai saako siitä enemmän tuottoa?

0
0
27.4.2019 - 23:53 #25506

Serenity

-11
Liittynyt:
17.6.2018
Viestejä:
32

Meinaa vuosikorkoa noissa kuluttajalainoissa. Laskurahoituksessa ei saa myöhästymisistä mitään ylimääräistä, joten niihin ei kannata sekaantua, jos ei sitten tykkää huonolla korolla ottaa riskia, kun FF kuittaa voitot.

Näillä koroilla kyllä mielummin ostan pankkeja ja otan osingot sieltä, kun lähden FF:ään lainaamaan. Joku 3+ vuotta kokemusta FF:stä ja allokaattorit jäissä.

0
0
27.4.2019 - 23:57 #25507

ilari

Liittynyt:
13.4.2019
Viestejä:
27

jep, no hyvä että meinaa vuosikorkoa tossahan sit munmielestä aika iso potentiaali jos joka vuosi saa 10% koron lainoihi sijottamisesta.

Saako siitä muuten mtn korvausta ikinä jos joku jättää maksamatta?

0
0
28.4.2019 - 09:50 #25508

Serenity

-11
Liittynyt:
17.6.2018
Viestejä:
32

Niitä lainoja kyllä feilaa sen verran, että tuskinpa tulet saamaan 10 % tuottoa. Suomen lainojen perintäyhtiöille myynti taisi dropata 50 pinnaan, kun se ennen oli 70 pinnaa ja niissä muissa maissa ne myös myydään johonkin hintaan perintäyhtiöille, aina sillon tällöin, kun tulee tarpeeksi iso mälli, jonka FF tahtoo kaupata. FF:n sivuilta löytyy tarkemmat tiedot. Puolassa taisi olla 30 pinnaa pääomasta tämä?

Jos tykkää ottaa riskiä ja antaa FF:n kerätä tuotot, niin tämä on erinomainen väline siihen.

Itse ottaisin 10 % "koron" oikeilta pankeilta, pienemmällä riskillä, mutta jos tahtoo maksimoida riskin suhteessa tuottoon, niin vertaislainat ovat oikea instrumentti siihen.Voit toki laittaa pari tonnia tuonne allokaattoriin pyörimään ja katsoa, että miten homma toimii. Jos haluat jännitystä elämään, niin laita ne Puolaan. wink Puolassa feilaa ne 3 tähden lainat nykyään vähän harvemmin ja näyttää, että tuottaisi profittia näillä näkymin, kun jonkun 5 tonnia niihin vuosi sitten iskin. 3 vuotta sitten, kun laitoin jonkun 10 tonttua Puolaan pyörimään, niin  tuli n. 4500 tonnia turskaa ja korkoja joku pari tonnia, että ei ihan aukoton rahantekokone ole tuo.

FF pyörittää myös omaa salkkua ja tietää varmasti parhaat parametrit, joilla tehdä massia, joten ostamalla FF:ää bördestä pääset myös mukaan vertaislainaukseen. 

 

0
0