Olet täällä

PenttiKöyri

PenttiKöyri

  • Liittynyt 13.6.2017
  • 5 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Titanium - 29.9.2017 16.42

Anti ylimerkittiin selvästi Kauppalehden mukaan. Itse osallistuin suurella summalla sen takia ettö oletin ettei kaikkea mitä sijoittaa ei tule saamaan ylimerkinnän takia

Terveystalo - 28.9.2017 15.55

Terveystalon osakohtainen tulos 0,04 € ja osakkeen hinta melki 10€...  Lisäksi yhtiö sanoo, että keskipitkän aikavälin tavoite on saada 12-13% oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja, mikä tarkoittaisi tällä liikevaihdolla että liikevoitto olisi 71m€ lisäksi jos oletetaan että rahoituskulut sama kuin nyt noin 20m€, jää tulokseksi ennen veroja noin 51m€ joka tarkoittaa 0,14€ osakekohtaista tulosta kun osakkeita on noin 356m. Näin ollen vaikka osakkeen nettotulos olisi 0,14€ niin P/E luku olisi noin 70 ja tuloksesta ei ole otettu edes veroja pois.

Onko tässä järkeä?

 

Arvosijoittaminen - 9.8.2017 13.48

Hei RW,

Haluisin vielä hieman selkeyttä tuohon selitykseesi kasvusta, sillä en sitä aivan täysin ymmärrä. Tajuan ideasi, että kasvu tulee investoinneista ja kasvu on taseen oman pääoman kasvua, mutta oletat siis, että osinjonjakosuhde ja ROE ovat vakioita ikuisuuteen? Uskon, että tietyn kilpailuedun omaava yhtiö voi olettaa kasvukseen 6% seuraavaksi 3-6v mutta että ikuisuuteen asti sama yhtiö pystyy kasvamaan nopeammin kuin BKT keskimäärin, eikö tämä oletus ole hieman liian agressiivinen?

-Pena

 

Mitä opiskella kauppiksessa? - 27.7.2017 13.44

Itse olen suorittanut rahoituksen opinnot "landella" (vaasa) ja suosittelen vahvasti! Itseni mielestä opetuksen taso ollut erittäin hyvää. Aaltoa varmastikkin parempi vaihtoehto sijainnin takia. Rahoituksen työt kuitenkin melki kaikki on Helsingissä ja työnantajatkin varmasti suosii lähellä asuvaa opiskelijaa kuin toista jonka täytyisi muutta 2kk harjoittelun vuoksi Helsinkiin vain väliaikaisesti.

 Kuitenkin asiaa täytyy miettiä siltä kantilta, että mikä itseä kiinnostaa eniten. Varmasti johtaminen tai muu diibadaaba on parempi vaihtoehto kuin rahoitus jos lukujen pyörittely ei kiinosta pätkääkään. Kuitenkin kannattaa myös miettiä mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä ja lähteä rakentamaan jo opiskeluvaiheessa uraansa siihen suuntaan.