Olet täällä

Sijoitustiedon kirjakerho - 29.4.2019 07.39

Hei,

Löytyisikö täältä vinkkejä kattavasta Value creation tai Business development kirjasta? Lähinnä juuri pääomasijoittajan näkövinkkelistä katsottava eli miten kehitetään kohdeyhtiöitä seuraavalle tasolle. Kiitos vinkeistä jo etukäteen!

Näytä koko viesti
Aallon Group - 8.4.2019 12.36

Itsellä meni myyntiin myös 8,8 hintaan kaikki. Kokemuksen mukaan tilitoimistomarkkinassa kauppahinnat 1,0-1,2x liikevaihto kun puhutaan pörssin ulkopuolisista yhtiöistä. Aallon Groupin listautumishinta 6,6 vastasi suunnilleen tuota listaamattoman yhtiön arvoa. Näin ollen muistelin, että jonkun artikkelin mukaan likviditeettipreemio listattujen ja listaamattomien yhtiöiden välillä on se 20-25%. Näin ollen olin päättänyt, että jos ekana päivänä tulee yli 20% nousut niin menee myyntiin ja aamulla sai olla tyytyväinen kun luku oli tuotakin suurempi! Lisäksi annista tuli niin pieni osuus salkkuun, että olisi pakko ollut ostaa lisää tai myydä ja tuon nousun jälkeen päätös oli helppo :)

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 26.3.2019 04.10

Onko kellään mitään dataa tiedossa miten kulutusluotoille on käynyt laman aikana? Ajattelen tätä siis lainaajan näkökulmasta eli jos olet sijoittajana Fellow Financen kautta. Onko järkevää painottaa FF salkkua jos käteistä kertynyt vai odottaa sopivia ostokohteita pörssissä ja pitää rahat tilillä?

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 4.10.2018 06.03

Onko missään lukenut kuinka monin kertaisesti anti ylimerkittiin?

Näytä koko viesti
Eezy (os. VMP) - 7.6.2018 01.13

Kenelläkään mielipiteitä valuaatiosta? Kohtuu linjassa verrokkien kanssa ainakin ja hyvänä asiana tietty myös se, että omistajat ei ole annissa myymässä vaikka omistajan on pääomasijoittaja.

Mielipiteitä??

Näytä koko viesti
Private equity - 7.4.2018 04.13

Kiitokset kaikille hyvistä vinkeistä ja pointeista!

Täytyy ehdottomasti laittaa toi kirja lukulistalle.

Olen toiminut aikaisemmin harjoittelussa pienessä pääomasijoitusyhtiössä ja nykyään M&A talossa. Sinänsä suhteita välittäjiin on, kuten myös käsitystä miten kaupat tapahtuvat kun kyseessä listaamaton yhtiö. 

Lähinnä mietin onko tällä sivustolla henkilöitä jotka ovar harrastaneet pääomasijoittamista pienemmillä summilla tälläisiin yhtiöihin yksin tai porukassa? Kiinnostaisi kuulla enemmän jo kokeneemmalta henkilöltä, lähinnä miten he ovat aloittaneet tai keränneet oman sijoitusporukan. Tällä hetkellä omat säästöt ei riitä suuriin sijoituksiin ja se tuntuu olen isoin kynnys juurikin ajatellen puhtaita sijoituksia missä itse ei lähde yrittäjäksi. Siksi myös porukka sijoittaminen näihin kohteisiin tuntuu järkevimmältä

 

Näytä koko viesti
Altia - 19.3.2018 09.10

Jokainen listautuminen käyttäytyy tientenkin aina erilailla, mutta asiasta on tehty useita tutkimuksia lähinnä muilta markkinoilta kuin Suomesta. Mikäli muistelen oikein niin optimaalinen myyntiaika oli ensimmäisen kaupankäyntipäivän puolessa välissä tai sitten 6kk jälkeen. Kuten sanoin, tämä on tapauskohtaista tietty, mutta yleisesti katsottuna näin se taisi mennä. Voi olla tietty, että musitan väärinkin, mutta näin väittäisin.

Näytä koko viesti
Titanium - 29.9.2017 04.42

Anti ylimerkittiin selvästi Kauppalehden mukaan. Itse osallistuin suurella summalla sen takia ettö oletin ettei kaikkea mitä sijoittaa ei tule saamaan ylimerkinnän takia

Näytä koko viesti
Terveystalo - 28.9.2017 03.55

Terveystalon osakohtainen tulos 0,04 € ja osakkeen hinta melki 10€...  Lisäksi yhtiö sanoo, että keskipitkän aikavälin tavoite on saada 12-13% oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja, mikä tarkoittaisi tällä liikevaihdolla että liikevoitto olisi 71m€ lisäksi jos oletetaan että rahoituskulut sama kuin nyt noin 20m€, jää tulokseksi ennen veroja noin 51m€ joka tarkoittaa 0,14€ osakekohtaista tulosta kun osakkeita on noin 356m. Näin ollen vaikka osakkeen nettotulos olisi 0,14€ niin P/E luku olisi noin 70 ja tuloksesta ei ole otettu edes veroja pois.

Onko tässä järkeä?

 

Näytä koko viesti
Arvosijoittaminen - 9.8.2017 01.48

Hei RW,

Haluisin vielä hieman selkeyttä tuohon selitykseesi kasvusta, sillä en sitä aivan täysin ymmärrä. Tajuan ideasi, että kasvu tulee investoinneista ja kasvu on taseen oman pääoman kasvua, mutta oletat siis, että osinjonjakosuhde ja ROE ovat vakioita ikuisuuteen? Uskon, että tietyn kilpailuedun omaava yhtiö voi olettaa kasvukseen 6% seuraavaksi 3-6v mutta että ikuisuuteen asti sama yhtiö pystyy kasvamaan nopeammin kuin BKT keskimäärin, eikö tämä oletus ole hieman liian agressiivinen?

-Pena

 

Näytä koko viesti