Olet täällä

PenttiKöyri

PenttiKöyri

  • Liittynyt 13.6.2017
  • 9 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

VMP:n yleisöanti 7.–15.6.2018 - 7.6.2018 13.13

Kenelläkään mielipiteitä valuaatiosta? Kohtuu linjassa verrokkien kanssa ainakin ja hyvänä asiana tietty myös se, että omistajat ei ole annissa myymässä vaikka omistajan on pääomasijoittaja.

Mielipiteitä??

Private equity - 7.4.2018 16.13

Kiitokset kaikille hyvistä vinkeistä ja pointeista!

Täytyy ehdottomasti laittaa toi kirja lukulistalle.

Olen toiminut aikaisemmin harjoittelussa pienessä pääomasijoitusyhtiössä ja nykyään M&A talossa. Sinänsä suhteita välittäjiin on, kuten myös käsitystä miten kaupat tapahtuvat kun kyseessä listaamaton yhtiö. 

Lähinnä mietin onko tällä sivustolla henkilöitä jotka ovar harrastaneet pääomasijoittamista pienemmillä summilla tälläisiin yhtiöihin yksin tai porukassa? Kiinnostaisi kuulla enemmän jo kokeneemmalta henkilöltä, lähinnä miten he ovat aloittaneet tai keränneet oman sijoitusporukan. Tällä hetkellä omat säästöt ei riitä suuriin sijoituksiin ja se tuntuu olen isoin kynnys juurikin ajatellen puhtaita sijoituksia missä itse ei lähde yrittäjäksi. Siksi myös porukka sijoittaminen näihin kohteisiin tuntuu järkevimmältä

 

Altia - 19.3.2018 9.10

Jokainen listautuminen käyttäytyy tientenkin aina erilailla, mutta asiasta on tehty useita tutkimuksia lähinnä muilta markkinoilta kuin Suomesta. Mikäli muistelen oikein niin optimaalinen myyntiaika oli ensimmäisen kaupankäyntipäivän puolessa välissä tai sitten 6kk jälkeen. Kuten sanoin, tämä on tapauskohtaista tietty, mutta yleisesti katsottuna näin se taisi mennä. Voi olla tietty, että musitan väärinkin, mutta näin väittäisin.

Titanium - 29.9.2017 16.42

Anti ylimerkittiin selvästi Kauppalehden mukaan. Itse osallistuin suurella summalla sen takia ettö oletin ettei kaikkea mitä sijoittaa ei tule saamaan ylimerkinnän takia

Terveystalo - 28.9.2017 15.55

Terveystalon osakohtainen tulos 0,04 € ja osakkeen hinta melki 10€...  Lisäksi yhtiö sanoo, että keskipitkän aikavälin tavoite on saada 12-13% oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja, mikä tarkoittaisi tällä liikevaihdolla että liikevoitto olisi 71m€ lisäksi jos oletetaan että rahoituskulut sama kuin nyt noin 20m€, jää tulokseksi ennen veroja noin 51m€ joka tarkoittaa 0,14€ osakekohtaista tulosta kun osakkeita on noin 356m. Näin ollen vaikka osakkeen nettotulos olisi 0,14€ niin P/E luku olisi noin 70 ja tuloksesta ei ole otettu edes veroja pois.

Onko tässä järkeä?

 

Arvosijoittaminen - 9.8.2017 13.48

Hei RW,

Haluisin vielä hieman selkeyttä tuohon selitykseesi kasvusta, sillä en sitä aivan täysin ymmärrä. Tajuan ideasi, että kasvu tulee investoinneista ja kasvu on taseen oman pääoman kasvua, mutta oletat siis, että osinjonjakosuhde ja ROE ovat vakioita ikuisuuteen? Uskon, että tietyn kilpailuedun omaava yhtiö voi olettaa kasvukseen 6% seuraavaksi 3-6v mutta että ikuisuuteen asti sama yhtiö pystyy kasvamaan nopeammin kuin BKT keskimäärin, eikö tämä oletus ole hieman liian agressiivinen?

-Pena

 

Mitä opiskella kauppiksessa? - 27.7.2017 13.44

Itse olen suorittanut rahoituksen opinnot "landella" (vaasa) ja suosittelen vahvasti! Itseni mielestä opetuksen taso ollut erittäin hyvää. Aaltoa varmastikkin parempi vaihtoehto sijainnin takia. Rahoituksen työt kuitenkin melki kaikki on Helsingissä ja työnantajatkin varmasti suosii lähellä asuvaa opiskelijaa kuin toista jonka täytyisi muutta 2kk harjoittelun vuoksi Helsinkiin vain väliaikaisesti.

 Kuitenkin asiaa täytyy miettiä siltä kantilta, että mikä itseä kiinnostaa eniten. Varmasti johtaminen tai muu diibadaaba on parempi vaihtoehto kuin rahoitus jos lukujen pyörittely ei kiinosta pätkääkään. Kuitenkin kannattaa myös miettiä mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä ja lähteä rakentamaan jo opiskeluvaiheessa uraansa siihen suuntaan.