Olet täällä

Nimbus Group - Listautumisanti (IPO) - 9.2.2021 10.23

Sama täällä. Merkkasin 700 ja sain 50. Ulos aamusta 65SEK.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 27.5.2020 09.38

Hei,

Minulla on omistuksessa uusi ja velkainen teollisuushalli, joka on teknisesti jaettu kolmeen loossiin (muutamia muutostöitä pitää vielä tehdä). Haluaisin myydä siitä osia pois, mutta totetutus hakee muotoaan.

Mikä on järkevin/halvin tapa jakaa yksi kiinteistö useammaksi osaksi paperitöiden osalta? 

Hallinnanjakosopimus? Muuttaa kiinteistöosakeyhtiöksi?

Edit. typo

 

 

Näytä koko viesti
Vakinainen asuinpaikka ja sen vaihtaminen - 17.4.2020 11.51

Täällä matkailukeskuksessa on mielenkiintoinen tilanne siten, että kunta ei nähtävästi halua matkailualueelle lisää vakinaisia asuntoja/asukkaita, koska valtuutettujen valta-asemat tulisivat muuttumaan vaalien kautta. Kunta ei ole halukas kaavoittamaan uusia okt-tontteja oikeasti vaan pitkittää monella eri tapaa prosesseja sekä vetoaa ostettavan raakamaan saatavuuteen. Tosiasiassa kunnan olisi mahdollista ostaa raakamaata, mutta ostoneuvottelut usein päättyvät ensimmäiseen kontaktiin kun tulee kyse hinnasta. Pitää muistaa näissä kauppaneuvotteluissa, että myyjillä ei ole kompetenssia arvoida raakamaan hintaa. Sekä tässä kunnassa rikotaan lakia perimällä kaavoituskorvauksia alle 500m2 kaavoituksista vakinaiseen asumiseen tarkoitetulla rakennusoikeudella.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 03.27

alosuutos kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

(itsellä esim. netti sattuu olemaan mökillä paljon parempi kuin kotona, mikä olisi yksi syy mennä sinne)

 

 

Se netti voi olla äkkiä hyvinkin huono, jos on mobiilin varassa ja kaikki mökkinaapurit tärähtää tonteille etätöihin ja muksut tubettelemaan.

 

Kyllä. Näin matkailukeskuksessa asuvana voin omakohtaisesti kertoa, että hiihtolomilla on haastavaa katella Netflixiä tms. palvelua.

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 15.8.2019 08.28

Ymmärtääkseni yhteisövero maksetaan siihen kaupunkiin/kuntaan missä yhtiön työntekijä on töissä eli esim. (luvut täysin tuulesta temmattuja) UPM:llä Kotkassa 2000 työntekijää, Lappeenrannassa 3000, Ivalossa 4, Helsingissä 3 - Yhteisövero jyvitetetään jollain mystisellä kaavalle siten, että yhteisöverosta tilitetään Helsinkiin 0,06%, Kotkaan n. 40%, jne. 

 

Luvut ovat puutaheinää ja keksittyjä, mutta periaate on vissiin tuollainen.

 

Mielellään kuulisin asiasta ammattilaiselta, koska tästä asiasta ollaan tingattu ennenkin.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 7.5.2019 04.31

Mikä on jäävuoritoimeksianto?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 3.5.2019 03.54

Nestettä sisään @29,30

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 25.4.2019 10.34

Nokiaa sisään @4,60

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.4.2019 05.49

hauturi kirjoitti:
jpkl kirjoitti:
Iso osa tilitoimistoista hinnoittelee työnsä aikaan perustuen (xx euroa / tunti). 

Onko näin? 

Jos on, niin tehokkuuden kaksinkertaistuminenhan johtaa sitten siihen, että uusien asiakkaiden hankkiminen tulee olemaan lasten leikkiä, kun asiakas saa saman palvelun n. puolta halvemmalla kuin kilpailijalta (toki tuntihintaakin voi vähän nostaa, jos tehokkuus kaksinkertaistuu). Tai sitten voi muuttaa laskutusperusteen joksikin muuksi.

Sitten tietysti jos kaikkien kilpailijoidenkin tehokkuus kaksinkertaistuu, on oman tehokkuuden kaksinkertaistuminen välttämätöntä että ylipäänsä pysyy hengissä.

 

Luulen ja tilitoimiston laskua katsoessa, että minulle tilitoimisto laskuttaa sekä vientiperusteisesti (muistaakseni yksi kuitti on neljä vienti) että tuntiperusteisesti: tilinpäätös ja neuvonta.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 21.3.2019 03.03

Ja työtulo kai tarkoittaa sitä, että jos sinun hommiasi tekisi joku muu niin maksaisit palkkaa määritellyn työtulon verran vuodessa. Lyhyesti sanottuna sinun työmääräsi koko vuoden ajalta suhteutettuna maksettuun palkkaan jää alle työtulorajan.

Itse en maksa maksa yeliä, koska jos palkollinen tekisi minun hommani niin työmäärään riittäisi kuukauden työtunnit eikä palkka olisi lähellekkään n. 7500€.

 

Näytä koko viesti